על ידי felix_r » 29 יוני 2011, 20:29
אני חושב שתרומתו של פרקינס לקבוצה מוערכת באופן מוגזם (בעזרתו הנדיבה של עופר שלח, שפימפם את פרקינס בכל שניה במשך כל השנה).
אז בואו נקבל קצת פרופורציות. פרקינס תורם המון בהרבה אספקטים של המשחק, אבל כמו שהוא תורם, הוא גם פוגע בקבוצה בחלק מן האספקטים.
איך הוא פוגע? כי מצד אחד הוא דומיננטי מאוד, אבל מצד שני הוא לא בדיוק רכז והוא גם לא קלע בכלל. למה הוא לא בדיוק רכז? כי קבלת ההחלטות שלו בהתקפה העומדת היא איטית מאוד, ולכן עד שהוא מכניס את הכדור פנימה או מחליט סופסוף להניע את הכדור מסביב, עוברת כבר חצי התקפה, ההגנה מסתדרת, וכל האופציות בהתקפה כבר סגורות.
לאחר שפרקינס נפצע, כולם חשבו שזה הסוף (כי על פי עופר "המפמפם הרשמי של פרקינס" שלח כולם היו בטוחים, שפרקינס הוא השחקן הכי חשוב של מכבי), אבל להפתעת כולם התברר, שזה לא נכון בכלל. עובדה, שפארגו ואיידסון פתאום פרחו ונראו נהדר, מה שלא הצליחו לעשות לפני הפציעה של פרקינס. אפילו פניני נתן את המשחקים הכי טובים שלו ללא פרקינס. והכי חשוב, הקבוצה הצליחה! מה זה אומר? אלמנטרי - פרקינס הוא לא כזה חשוב. כמו שהוא תורם, הוא גם פוגע, ומונע משחקנים מוכשרים אחרים לתרום יותר.
ועוד משהו, שרציתי להגיד לכל אלה, שחושבים שפרקינס בריא הוא שחקן של מיליון דולר:
רבותי וגבירותי, בכל הקבוצות הגדולות לא יושבים אנשים טיפשים. כולם מבינים כדורסל לא פחות טוב מאיתנו, סביר להניח שאפילו יותר, כי זו העבודה שלהם. למרות זאת, אף אחד לא סס להחתים את פרקינס בקייץ שעבר, כשהיה אפשר להחתים אותו בכסף קטן. אף אחד! משום מה אנשים לא מייחסים חשיבות לעובדה הזאת, וחושבים שכולם באירופה מטומטמים. אני אגלה לכם סוד: אף מנהל/מאמן לא אוהב להשקיע בשחקן שאין לו עמדה ברורה במגרש. ופרקינס הוא כזה. גם בלו הוא שחקן ללא עמדה ברורה. ובדיוק בגלל זה בלו לא מקבל הרבה כסף למרות שהוא אחד מקלעי השלשות הכי טובים באירופה. זה לא ממש עוזר לו לקבל חוזה גבוה.
אז תפסיקו לדרוש מהנהלת מכבי לתת לפרקינס הפצוע 800 אלף. גם כשהוא בריא, אני לא בטוח ב 100% שהוא שווה את זה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!