27 מאי 2012, 10:54
where is the love? כתב:אני רוצה לשאול שאלה על מאצבן, בואו נשים בצד את עניין הכספי של כמה הוא אמור להרוויח, אבל השאלה היא האם במכבי רוצים אותו, בלאט רוצה אותו או שלא?
אם כן נהדר, אם לא מדוע הביאו אותו בשנה שעברה כדי להפטר ממנו, היה לו מבט של שנאה בעיניים ששיחק נגדנו במשחק בבלגרד.
אני חשבתי לעצמי שאם הנדריקס עוזב או בלו הכי הגיוני פשוט לממש את האופציה על מאצבן, אומרים שבערך הוא אמור להרוויח 900 אלף, אבל יכול להיות שאותו שחקן שיגיע לכאן במקום בלו או הנדריקס גם ירצה 900 אלף.
אני יודע שיש כאן הרבה שיש להם ידע עמוק , ורציתי לשאול האם באמת בלאט לא רוצה את מאצבן ? כי זה סיפור מאוד מוזר.
27 מאי 2012, 11:31
שמואל1 כתב:where is the love? כתב:אני רוצה לשאול שאלה על מאצבן, בואו נשים בצד את עניין הכספי של כמה הוא אמור להרוויח, אבל השאלה היא האם במכבי רוצים אותו, בלאט רוצה אותו או שלא?
אם כן נהדר, אם לא מדוע הביאו אותו בשנה שעברה כדי להפטר ממנו, היה לו מבט של שנאה בעיניים ששיחק נגדנו במשחק בבלגרד.
אני חשבתי לעצמי שאם הנדריקס עוזב או בלו הכי הגיוני פשוט לממש את האופציה על מאצבן, אומרים שבערך הוא אמור להרוויח 900 אלף, אבל יכול להיות שאותו שחקן שיגיע לכאן במקום בלו או הנדריקס גם ירצה 900 אלף.
אני יודע שיש כאן הרבה שיש להם ידע עמוק , ורציתי לשאול האם באמת בלאט לא רוצה את מאצבן ? כי זה סיפור מאוד מוזר.
העניין הזה באמת לא ברור. למכבי יש ביד את אחד השחקנים הטובים ביותר בעמדה 4, שכנראה תוך שנתיים- שלוש יהיה גם אחד השחקנים הטובים ביותר ביבשת, ובכל זאת עושה רושם שלא רוצים אותו.
27 מאי 2012, 11:31
where is the love? כתב:אני רוצה לשאול שאלה על מאצבן, בואו נשים בצד את עניין הכספי של כמה הוא אמור להרוויח, אבל השאלה היא האם במכבי רוצים אותו, בלאט רוצה אותו או שלא?
27 מאי 2012, 11:43
NY boy כתב:where is the love? כתב:אני רוצה לשאול שאלה על מאצבן, בואו נשים בצד את עניין הכספי של כמה הוא אמור להרוויח, אבל השאלה היא האם במכבי רוצים אותו, בלאט רוצה אותו או שלא?
לדעתי זה מאד פשוט דווקא. לא משנה מה אנחנו חושבים, בלאט וההנהלה כנראה לא מחזיקים ממצ'באן ולא חושב שהוא מהשחקנים הטובים באירופה בעמדה שלו ואפילו חושבים שהוא לא מספיק טוב למכבי כנראה. גם את פוט החתימו ל3 שנים ושחררו, אותו כנ"ל למצבאן (בלי השוואה ליכולתם שאין בה קשר בכלל כמובן) כנראה, הביאו כי חשבו שיהיה טוב, שיחק חצי שנה, התרשמו ורעה ולא מחזיקים ממנו יותר.
ברור לכל שאם מצ'באן היה שחקן שבלאט או ההנהלה חושבים שהוא שחקן טוב אז הוא לפחות היה מועמד להחליף את בלו במידה וזה יפרוש, זה שהוא לא עולה ככזה רק מראה מה האנשים במכבי חושבים עליו.
27 מאי 2012, 12:12
Chen כתב:docariel כתב:מה קשור מאצ'בן כמחליף לבלו??!!!
מחליף לבלו חייב להיות קלעי טהור, נכון שאין יותר מיד כאלו בשוק כרגע , אבל צריך למצוא את הטוב ביותר.
לתשומת ליבך: העונה מאצ'בן קלע באחוזים דומים לאלה של בלו:
http://www.euroleague.net/competition/p ... ?pcode=JEA
http://www.euroleague.net/competition/p ... ?pcode=BES
27 מאי 2012, 12:17
27 מאי 2012, 12:18
חביב אורנג'ד כתב:Chen כתב:docariel כתב:מה קשור מאצ'בן כמחליף לבלו??!!!
מחליף לבלו חייב להיות קלעי טהור, נכון שאין יותר מיד כאלו בשוק כרגע , אבל צריך למצוא את הטוב ביותר.
לתשומת לבך: העונה בלו קלע יותר מפי שתיים שלשות מאשר מצ'באן.
אני בכלל לא מבין איך בכלל ניתן להשוות את בלו ומצ'באן בנושא של קליעה ובפרט קליעה משלוש.
בלו הוא שחקן עם שחרור אוטומטי של הכדור, מהיר, יעיל ומדוייק. אחת הידיות הגדולות של אירופה.
למצ'באן יש שחרור איטי, הרבה פחות מדויק והוא בעל זריקה די מכוערת (עם כי יחסית יעילה). מצ'באן פשוט לא יכול לכסות על בלו בכל הקשור לקליעה וספק אם בכלל קיים איזשהו גבוה שכן יכול.
מכבי תצטרך לחפש קלעים לקו האחורי.
27 מאי 2012, 12:21
27 מאי 2012, 12:46
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:Chen כתב:docariel כתב:מה קשור מאצ'בן כמחליף לבלו??!!!
אני בכלל לא מבין איך בכלל ניתן להשוות את בלו ומצ'באן בנושא של קליעה ובפרט קליעה משלוש.
בלו הוא שחקן עם שחרור אוטומטי של הכדור, מהיר, יעיל ומדוייק. אחת הידיות הגדולות של אירופה.
למצ'באן יש שחרור איטי, הרבה פחות מדויק והוא בעל זריקה די מכוערת (עם כי יחסית יעילה). מצ'באן פשוט לא יכול לכסות על בלו בכל הקשור לקליעה וספק אם בכלל קיים איזשהו גבוה שכן יכול.
אין ספק שאי אפשר להשוות בינהם בתחום הזה, אבל בתחום הזה היחיד שאולי אפשר להשוות לבלו בין מספרי ה-4 באירופה, הוא טלטוביץ'.
בלו הוא בטופ 5 של הקלעים באירופה יחד עם טלטוביץ', נבארו, קארול ועוד איזה מישהו מהסוג הזה. אם מכבי תחפש קלעי כתחליף אז האכזבה תהיה עצומה.
27 מאי 2012, 12:49
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:Chen כתב:docariel כתב:מה קשור מאצ'בן כמחליף לבלו??!!!
אין ספק שאי אפשר להשוות בינהם בתחום הזה, אבל בתחום הזה היחיד שאולי אפשר להשוות לבלו בין מספרי ה-4 באירופה, הוא טלטוביץ'.
בלו הוא בטופ 5 של הקלעים באירופה יחד עם טלטוביץ', נבארו, קארול ועוד איזה מישהו מהסוג הזה. אם מכבי תחפש קלעי כתחליף אז האכזבה תהיה עצומה.
מסכים.
עם זאת, אני חושב שלפחות לעמדות הגארד מכבי צריכה למצוא מישהו עם יד טובה מחוץ לקשת. שחקן עם שחרור אוטמטי כמו בלו כנראה לא נמצא (לא בעמדות הפנים וגם לא גארד), אבל צריכים לפחות שחקן אחד (ולדעתי יותר) שידעו לתפור שלשות כשצריך, גם אם לא באותן צרורות כמו שבלו ידע לתת.
27 מאי 2012, 13:25
27 מאי 2012, 13:33
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:היתרון של פרקינס על זרים אחרים, זאת ההיכרות הקודמת עם מכבי, מה שמבטל את עניין ההתאקלמות.
היקמן יכול להתברר כשחקן שלא מתאים למערכת, ולהיפלט ממנה, או פשוט לא לתפקד.
אני גם לא יודע כמה זה נכון.
מכבי של היום היא לא אותה קבוצה שהיתה לפני שנה כאשר פרקינס שיחק בה וגם פרקינס הוא לא אותו שחקן כמו שהוא היה לפני שנה.
ספק כמה היתרון הזה משמעותי והאם הוא בכלל קיים.
זה גם ממש לא כמו שחקן כמו יותם הלפרין, שגם גדול במועדון, גם שחקן ישראלי, גם נמצא כעת בשיא כושרו וגם יודע בדיוק לאיזו משבצת הוא מיועד.
כמו שאני רואה את הדברים, סיכויי ההשתלבות של פרקינס הם די זהים לאילו של כל שחקן זר אחר שינחת כאן, אולי עם יתרון קטן לפרקינס, אבל לא יותר מזה.
27 מאי 2012, 13:33
jol9 כתב:הלפרין הוא קלעי מצויין. יכול להיות לא פחות יעיל בתחום הזה משום גארד שאני יכול לחשוב עליו במונחים של מכבי, ושדרוג
עצום למה שיש היום בקו האחורי.
אם פניני וסמית' ימשיכו את העונה הבאה, איך שסיימו את זאת, אז יהיה לנו אחלה כוח אש מהשלוש.
27 מאי 2012, 13:38
שחף כתב:jol9 כתב:הלפרין הוא קלעי מצויין. יכול להיות לא פחות יעיל בתחום הזה משום גארד שאני יכול לחשוב עליו במונחים של מכבי, ושדרוג
אם פניני וסמית' ימשיכו את העונה הבאה, איך שסיימו את זאת, אז יהיה לנו אחלה כוח אש מהשלוש.
להלפרין יש נטייה לא לזרוק\להחטיא כשלמשחק יש חשיבות מסויימת(פיינל פור, גביע וכו'). סמית' גמר את שתי העונות הראשונות שלו עם ממוצע של פחות מ-30% מהשלוש. אם נסמוך על הקליעה של השניים האלה ביורוליג אנחנו בצרות.
27 מאי 2012, 13:38
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:היתרון של פרקינס על זרים אחרים, זאת ההיכרות הקודמת עם מכבי, מה שמבטל את עניין ההתאקלמות.
מכבי של היום היא לא אותה קבוצה שהיתה לפני שנה כאשר פרקינס שיחק בה וגם פרקינס הוא לא אותו שחקן כמו שהוא היה לפני שנה.
זה גם ממש לא כמו שחקן כמו יותם הלפרין, שגם גדול במועדון, גם שחקן ישראלי, גם נמצא כעת בשיא כושרו וגם יודע בדיוק לאיזו משבצת הוא מיועד.
כמו שאני רואה את הדברים, סיכויי ההשתלבות של פרקינס הם די זהים לאילו של כל שחקן זר אחר שינחת כאן, אולי עם יתרון קטן לפרקינס, אבל לא יותר מזה.
יש יתרון. הוא מכיר את המערכת, מכיר את המאמנים, מכיר את ההנהלה, את הציפיות, את הלחץ, את הקהל... מה קרה לך? זה עולם ומלואו.
גם חלק מהשחקנים הוא מכיר, שזה מקל על ההשתלבות.
בכל אופן, אני קצת שיניתי את דעתי בנושא. אני לא רוצה רכז בכיר ודומיננטי שיבוא על הזנב של אוחיון.
אני רוצה את לאנגפורד, את יותם ואת יוגי, והגארד הרביעי שיהיה סוג של רול פלייר - קלעי אוטומטי, או שומר חזק מאוד, וכו'.
27 מאי 2012, 13:42
27 מאי 2012, 14:48
בין מכבי תל אביב לקית' לנגפורד קיימים פערים כספיים. המו"מ עמו נמשך, כשהשחקן עצמו אף הודה כי הוא מחזיק במספר הצעות. בנוסף, כפי שפורסם בוואלה! ספורט, מכבי תל אביב מעוניינת בג'מונט גורדון. עוד נודע כי ראשי מכבי נפגשו כבר עם סוכנו והגישו לו הצעה כספית.
סילבן לנדסברג נמצא על סף סיכום, אולם בקבוצה מעוניינים לקבל מבלו תשובה האם ימשיך גם בעונה הבאה ולבחון את מצב הפציעה של טל בורשטיין לפני שיוחלט כיצד לבנות את הסגל.
27 מאי 2012, 14:55
jol9 כתב:שחף כתב:jol9 כתב:הלפרין הוא קלעי מצויין. יכול להיות לא פחות יעיל בתחום הזה משום גארד שאני יכול לחשוב עליו במונחים של מכבי, ושדרוג
להלפרין יש נטייה לא לזרוק\להחטיא כשלמשחק יש חשיבות מסויימת(פיינל פור, גביע וכו'). סמית' גמר את שתי העונות הראשונות שלו עם ממוצע של פחות מ-30% מהשלוש. אם נסמוך על הקליעה של השניים האלה ביורוליג אנחנו בצרות.
להלפרין אין שום נטייה כזאת. ראית את גמר היול"ב? ראית איזשהי בעיה בקליעה אצל יותם? אני לא.
ליד שחקן כמו לאנגפורד, יהיה ליותם הרבה יותר קל להגיע לזריקות חופשיות.
סמית' הראה יכולת קליעה נהדרת בחודשים האחרונים, וזאת תהיה טעות גדולה להתעלם מזה ולהסתכל על העונה שלו ביורוליג לפני 3-4 שנים כמייצגת.
27 מאי 2012, 15:02
שחף כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:היתרון של פרקינס על זרים אחרים, זאת ההיכרות הקודמת עם מכבי, מה שמבטל את עניין ההתאקלמות.
יש יתרון. הוא מכיר את המערכת, מכיר את המאמנים, מכיר את ההנהלה, את הציפיות, את הלחץ, את הקהל... מה קרה לך? זה עולם ומלואו.
גם חלק מהשחקנים הוא מכיר, שזה מקל על ההשתלבות.
בכל אופן, אני קצת שיניתי את דעתי בנושא. אני לא רוצה רכז בכיר ודומיננטי שיבוא על הזנב של אוחיון.
אני רוצה את לאנגפורד, את יותם ואת יוגי, והגארד הרביעי שיהיה סוג של רול פלייר - קלעי אוטומטי, או שומר חזק מאוד, וכו'.
אז בוא נחזיר את מאלט, גם כן סוג של קלע אוטומאטי...
במילים אחרות, הרעיון שלך רע מאוד. עם קו אחורי כזה אין שום סיכוי שנעשה צעד קדימה ביורוליג. צריכים היררכיה מסויימת, לא 3 שחקנים בינוניים ולאנגפורד אחד.
27 מאי 2012, 15:08
שחף כתב:חיברו להלפרין זוג וובוס ברוסיה? לא? יפה. לא ראיתי שום סיבה לסמוך עליו במשחקים מכריעים. גם במיטבו הוא לא איזה קאצ' אנד שוטר כמו דייויד בלו שזורק בלי לחשוב לפני.