er79 כתב:על השאלה שמעתם? יש מספיק קבוצות פראייריות שישאילו אותו, וכך נחסוך בתקציב. לא תצליחו לשכנע אותי, הגנתית אליהו הוא חור, התקפית הוא שחקן טוב, אבל ניתן למצוא שחקנים בעמדה 4 שישלימו את הואקום עם אותו מס' נקודות כמו שאליהו נתן, ואף הגנה טובה יותר. ולגבי הזדהות עם קהל, לקהל חשוב הצלחה, לא האם יש יותר ישראלים מזרים. כרגע אין ישראלים טובים בשוק. קהל יודע גם להתחבר זרים, כמו סופו, פארקר, ושאראס. גם בלו קיבל לא פחות אהבה מהקהל מאליהו. דווקא השנה החיבור של הקהל עם הקבוצה בשפל המדרגה, עם אליהו ובלעדיו. אין אף שחקן שכבש את לב הקהל ושיביא אנרגיות. אני מעריך את אליהו בפן האישי, הוא הקריב הרבה כדי לחזור למכבי, אבל בפן המקצועי האימפקט על הקבוצה יהיה טוב יותר בלעדיו מאשר איתו, וראינו את זה בבירור בשלושת משחקי היורוליג האחרונים.
תזכיר לי מתי מכבי השאילה שחקן ישראלי מרכזי לקבוצה אחרת.
בכלל הישראלי האחרון שהושאל אם אינני טועה, היה הלפרין, וזה היה כשהוא היה בן 18 או 19, או משהו בסגנון.
זה לא רלוונטי וזה לא יקרה.
אין שום קשר להזדהות עם הקהל. הוא הקפטן (הנוכחי), הוא ישראלי ויש לו חוזה. שלושת הדברים האלה, מספיקים בשביל להבטיח לו את סיום החוזה (פאקינג יניב גרין סיים חוזה
במכבי ועוד פעמיים).
בעונה שאחרי סיום החוזה, הוא מן הסתם יתבקש לחתום על חוזה נמוך בהרבה (משהו כמו 400-500K להערכתי) ואני מניח שזה גם יקרה.
מה שלא יהיה, את הכסף צריך לחפש במקומות אחרים, וגם בהקשר לעמדה הזאת, צריכים לפעול בחוכמה - להשתמש בכלים שכבר יש בקבוצה כמו סמית', וגם פניני, כדי להשלים
את הדקות החסרות בעמדה 4, או אפשרות נוספת, להביא את טיוס במחליף לגבוהים בשתי העמדות, אבל גם לקחת בחשבון, שהוא כנראה לא יוכל לתרום כ-4 ביורוליג.