ויקטור ראד חתם במכבי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ויקטור ראד חתם במכבי

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 אוקטובר 2016, 17:02

שועל כתב:אלכסנדר לדעתי שומר יותר טוב מראד, אבל לא ממש יצא לנו לבחון את זה העונה
אייברסון לא שומר רע לדעתי, הוא שומר בינוני

אם היה לנו שומר בינוני בקו הקדמי הדברים היו נראים הרבה יותר טוב
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אחדשיודע » 21 אוקטובר 2016, 17:19

אייברסון יותר טוב בהתקפה מאשר בהגנה, והוא לא טוב בהתקפה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 21 אוקטובר 2016, 17:44

בסדר, הבנתי את שניכם. כולם חרא.
מה שנשאר, זה ללכת להטביע את עצמכם בירקון.

אז תלכו ותטביעו. אני מצידי מציע דברים, שיהפכו את הקבוצה ליעילה יותר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 אוקטובר 2016, 17:52

לא, אתה מציע דברים שלדעתך יהפכו את הקבוצה ליעילה יותר. אני לא מסכים עם הנחות הבסיס שלך. זה הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 21 אוקטובר 2016, 18:09

MTA2311 כתב:לא, אתה מציע דברים שלדעתך יהפכו את הקבוצה ליעילה יותר. אני לא מסכים עם הנחות הבסיס שלך. זה הכל.

לא, אתה לא מסכים עם הדברים שאתה חושב שהם ההנחות הבסיסיות שלי.

נ.ב. בכל מקרה, זה לא אמור להפריע לך להטביע את עצמך בירקון :D
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 21 אוקטובר 2016, 18:26

לא חושב שעומק השיא בירקון עובר את ה-2 מטרים.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 21 אוקטובר 2016, 18:34

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:זה בלי שום ספק עדיף על שילוב שלו עם צירבס, אבל זה לא מספיק. באופן מובהק חסר גבוה עם תכונות הגנתיות.

בוא נציין כמה עובדות:

1) צירבס תורם רק בהתקפה, לכן אם הוא על המגרש, חייבים לשחק עליו
2) צירבס הוא לא שחקן פוסט-אפ אלא שחקן פיק-נ-רול
3) גל מקל רכז פיק-נ-רול טוב יותר מיוגב, לכן הוא צריך לשחק עם צירבס
4) בגלל שצירבס כל הזמן צריך את הכדור, הוא לא אמור לעלות בחמישיה הראשונה עם שאר הסקוררים (כי אז צריך שני כדורים), אלא בחמישיה השניה
5) בגלל שצירבס הוא שחקן התקפה, אפשר לשים לידו שחקן 4 פחות מוכשר התקפית - אלכסנדר.

מכאן אפשר להסיק כמה מסקנות:

אם צירבס לא עולה בחמישייה, אז גם מקל לא.
אם צירבס לא עולה בחמישיה, אז אייברסון כן.
אם מקל לא עולה חמישיה, אז אוחיון כן.

החמישיה הראשונה חייבת לכלול את אוחיון עם אייברסון (ולא שום שילוב אחר בין רכז לסנטר). שניהם יספקו הגנה, כשגאודלוק, ווימס/סמית' וראד יפציצו בהתקפה.

החמישיה השניה תכלול את מקל וצירבס. הם יהיו הנשק העיקרי של החמישיה הזאת. הם כל הזמן יחזיקו בכדור, ולא תהיה עם זה שום בעיה, כי ביחד איתם ישחקו שחקנים משלימים כמו סילי ואלכסנדר, שלא חייבים את הכדור אצלם.

אני לא בטוח שלמכבי השנה יש דבר כזה כמו הרכב שני.
גאודלוק וווימס משחקים משהו כמו 30 דקות למשחק.
יש לך את סילי שעושה את כל מה שאוחיון עושה + קולע הרבה יותר טוב.
יש לך את סילבן, שהוא זה שצריך להיות המוציא לפועל שבא מהספסל.

ויש גם איזשהו סוג של עומס בפורוורדים.

מה שכן, אני חושב שהחמישייה הראשונה, בהחלט צריכה לכלול את אייברסון יחד עם ראד, סמית',
ווימס ואנדרו.
אפשר לפעמים לשלב את סילי במקום סמית' תלוי במצ'אפ ממול.

אני גם מסכים עם ההצעה שלך לגבי צירבס. לא יודע אגב, האם הוא בנוי לרדת לספסל, והאם זה לא יגמור
לו את כל הביטחון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 אוקטובר 2016, 18:36

ראד צריך לרדת לספסל הרבה לפני צירבאס
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אחדשיודע » 21 אוקטובר 2016, 18:37

felix_r כתב:בסדר, הבנתי את שניכם. כולם חרא.

הנה, זאת דוגמא לתגובה לא עניינית.
די עם הבולשיט הזה.

אייברסון בחמישייה יהפוך את מכבי לקבוצת הצלבה/פיינל פור או שסתם יעזור לתיאוריה הגאונית שלך?
כמו שאמרתי כבר, עוד בפעם הראשונה שזה עלה פה במהלך משחקי האימון, לטעמי הציוות של ראד+אייברסון עדיף על הציוות של ראד+צירבס, אבל זה לא מה שיפתור את הבעיות למכבי. גם אייברסון הוא שומר רע, ולכן מכבי תצטרך להתחזק לדעתי בגבוה נוסף אם היא רוצה להשיג משהו השנה.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 21 אוקטובר 2016, 18:38, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 21 אוקטובר 2016, 18:38

אחדשיודע כתב:

די עם הבולשיט הזה.

אייברסון בחמישייה יהפוך את מכבי לקבוצת הצלבה/פיינל פור או שסתם יעזור לתיאוריה הגאונית שלך?
כמו שאמרתי כבר, עוד בפעם הראשונה שזה עלה פה במהלך משחקי האימון, לטעמי הציוות של ראד+אייברסון עדיף על הציוות של ראד+צירבס, אבל זה לא מה שיפתור את הבעיות למכבי. גם אייברסון הוא שומר רע.

זה קקי רך וזה קקי קשה. שניהם קקי.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 21 אוקטובר 2016, 18:48

MTA2311 כתב:ראד צריך לרדת לספסל הרבה לפני צירבאס

זאת גם אפשרות סבירה ביותר. אני חושב שהמסר העיקרי והחשוב כאן הוא שתהיה התאמה בין שחקנים.
ראד וצירבס לא יכולים לפתוח ביחד מול קבוצות עם קו קדמי איכותי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 21 אוקטובר 2016, 18:58

אחדשיודע כתב:

די עם הבולשיט הזה.

כמו שאמרתי כבר, עוד בפעם הראשונה שזה עלה פה במהלך משחקי האימון, לטעמי הציוות של ראד+אייברסון עדיף על הציוות של ראד+צירבס, אבל זה לא מה שיפתור את הבעיות למכבי. גם אייברסון הוא שומר רע, ולכן מכבי תצטרך להתחזק לדעתי בגבוה נוסף אם היא רוצה להשיג משהו השנה.

אני לא מדבר פה על הצלבה או פיינל פור. לא הזכרתי את המילים האלה בכלל. אני גם לא מדבר על שינוים היפותטיים שאפשר לעשות ושחקנים שאפשר להביא בתיאוריה.

אני לוקח את מה שיש, ומציעה איך לעשות הרכבים יעילים יותר. למקסם את מה שיש. זאת הייתה מטרת הפוסט שלי.

אני לא בא לטחון מיים ולהתווכח איתכם אם אייברסון הוא בינוני או שהוא גרוע. זה חסר תחליט. הויכוחים האלה לא מובילים לכלום ושום דבר, וזאת הסיבה שהתשובה שלי אל שניכם לא הייתה עניינית.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 21 אוקטובר 2016, 19:03

הבנו את מטרת ההודעה שלך, ואני באופן אישי הבעתי הסכמה.
הוספתי רק שאני לא רואה איך זה מקדם אותנו לעבר המטרות שמועדון כמו מכבי צריך לשאוף אליהם, ובעיניי זה שולי אם מסתכלים על העונה כולה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 21 אוקטובר 2016, 19:09

עזוב פליקס.
גם כשיטה, האימפקט של מה שאתה מציע לא מספיק משמעותי. קולטון לא שומר מספיק טוב ולא צריך לשחק יותר מ15 דקות בחיים, מקל ויוגב שחקני כדורסל רעים שלא צריכים לשחק יותר מ10-15 דקות במקס' וכו'.

יש עוד כמה שיטות לשחק הגנה יותר טובה, או ציוותים מעניינים ששווה לעשות, וגם אותם מאמני יורוליג אמורים לקרוא מהר מאוד ולמצוא את הדרך לחורר את האין-הגנה של מכבי.

הפתרון המתבקש הוא להביא שחקנים שאשכרה יתרמו לקבוצה. אחד מהם יהיה קווינסי מילר, השני, בתקווה, יהיה גבוה נוסף.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 21 אוקטובר 2016, 19:17

אחדשיודע כתב:הבנו את מטרת ההודעה שלך, ואני באופן אישי הבעתי הסכמה.
הוספתי רק שאני לא רואה איך זה מקדם אותנו לעבר המטרות שמועדון כמו מכבי צריך לשאוף אליהם, ובעיניי זה שולי אם מסתכלים על העונה כולה.

1) לא היינו רחוקים מלנצח בשני המשחקים. אילו ארז היה שולט יותר בסגל שלו, ומעלה פחות הרכבים הזוים, יכולנו עכשיו להיות עם שני ניצחונות, או לפחות עם 1.

2) גם הקבוצה הגדולה של פיני גרשון לא הייתה קבוצת הגנה גדולה. שאראס היה חור הגנתי, וויצ'יץ' - בינוני, ואפילו פרקר לא התקרב בהגנה ליכולתו בהתקפה. זה לא הפריע לנו לזכות ביורוליג פעמים רצוף. חשוב מאוד לדעת למקסם את היכולות הטובות שלך, ולהסתיר את החולשות שלך.

3) אם כבר הזכרתי את גרשון, אז חשוב לציין שיכולת ניהול המשחק של תלמידו אדלשטיין היא פשוט עלובה. מה שהופך את ההכנה מראש לחשובה פי כמה וכמה. ארז לא יפתיע אותנו באיזה מהלך גאוני, אז הוא לפחות צריך לשלוט בסגל שלו כדי לא לעשות מהלך אידיוטי (כמו לשים את פניני לשמור על מאצ'בן במילאנו, מהלך שעלה לנו בניצחון)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 21 אוקטובר 2016, 19:29

felix_r כתב:

1) לא היינו רחוקים מלנצח בשני המשחקים. אילו ארז היה שולט יותר בסגל שלו, ומעלה פחות הרכבים הזוים, יכולנו עכשיו להיות עם שני ניצחונות, או לפחות עם 1.

2) גם הקבוצה הגדולה של פיני גרשון לא הייתה קבוצת הגנה גדולה. שאראס היה חור הגנתי, וויצ'יץ' - בינוני, ואפילו פרקר לא התקרב בהגנה ליכולתו בהתקפה. זה לא הפריע לנו לזכות ביורוליג פעמים רצוף. חשוב מאוד לדעת למקסם את היכולות הטובות שלך, ולהסתיר את החולשות שלך.

3) אם כבר הזכרתי את גרשון, אז חשוב לציין שיכולת ניהול המשחק של תלמידו אדלשטיין היא פשוט עלובה. מה שהופך את ההכנה מראש לחשובה פי כמה וכמה. ארז לא יפתיע אותנו באיזה מהלך גאוני, אז הוא לפחות צריך לשלוט בסגל שלו כדי לא לעשות מהלך אידיוטי (כמו לשים את פניני לשמור על מאצ'בן במילאנו, מהלך שעלה לנו בניצחון)

1) זה מה שאתה חושב. אני לא חושב שמכבי הפסידה במשחקים הללו בגלל ציוות כזה או אחר בחמישייה הפותחת, אלא כי חסרים לה כלים הגנתיים (שאף אחד מהקו הקדמי לא נותן) והתקפית היא עדיין לא מתואמת.
2) שמענו על זה. פארקר היה שומר גדול, ב-NBA למשל זו התכונה שהכי העריכו אצלו. בורשטיין ובאסטון היה שומרים טובים, כשהאחרון גם חוסם מצוין. וויצ'יץ' היה בינוני, והיחיד שהיה חלש להחריד הגנתית מאותה חמישייה הוא שאראס. ותוסיף אליהם את שארפ, שהיה מטרד הגנתי לכל גארד. גם אם מכבי תצרף גבוה הגנתי לסגל היא לא תגיע לטעמי לרמה ההגנתית של קבוצת השושלת. ומעבר להגנה שהיתה יותר טובה לדעתי, ההתקפה כמובן היתה הרבה יותר טובה בשושלת. כך שאין מה להשוות בכלל בין התקופות הללו, זה לא מדד לכלום. זה סתם מעליב.
3) זה נושא אחר. אני לא מדבר על המאמן, אלא על הכלים של מכבי בהגנה.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 21 אוקטובר 2016, 19:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 21 אוקטובר 2016, 19:37

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:

1) זה מה שאתה חושב. אני לא חושב שמכבי הפסידה במשחקים הללו בגלל ציוות כזה או אחר בחמישייה הפותחת, אלא כי חסרים לה כלים הגנתיים (שאף אחד מהקו הקדמי לא נותן) והתקפית היא לא עדיין לא מתואמת.
2) שמענו על זה. פארקר היה שומר גדול, ב-NBA למשל זו התכונה שהכי העריכו אצלו. בורשטיין ובאסטון היה שומרים טובים, כשהאחרון גם חוסם מצוין. וויצ'יץ' היה בינוני, והיחיד שהיה חלש להחריד הגנתית מאותה חמישייה הוא שאראס. ותוסיף אליהם את שארפ, שהיה מטרד הגנתי לכל גארד. גם אם מכבי תצרף גבוה הגנתי לסגל היא לא תגיע לטעמי לרמה ההגנתית של קבוצת השושלת. ומעבר להגנה שהיתה יותר טובה לדעתי, ההתקפה כמובן היתה הרבה יותר טובה בשושלת. כך שאין מה להשוות בכלל בין התקופות הללו, זה לא מדד לכלום. זה סתם מעליב.
3) זה נושא אחר. אני לא מדבר על המאמן, אלא על הכלים של מכבי בהגנה.

שוב אתה חוזר לוויכוחים חסרי התחליט האלה מי היה איך?

אתה לא חייב להסכים עם התיאוריות שלי. תמציא תיאוריות של עצמך, אבל אל תגרור אותי שוב לוויכוחים האלה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 21 אוקטובר 2016, 19:39

עוד תגובה לא עניינית תוצרת פליקס. אף אחד לא הכריח אותך להיכנס לשום וויכוח.
אתה רוצה להיכנס, תיכנס. אתה לא רוצה, אל תגיב.

אל תצפה שלא יגיבו לתגובות שלך. גם כן תיאוריות, מי ישמע.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 21 אוקטובר 2016, 19:42, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי argof » 21 אוקטובר 2016, 19:42

לדעתי, כולם מסתובבים סביב אותן תובנות:
א. הדקות הטובות ביותר אתמול בפלוס מינוס היו סביב דקות 21-25, ו-37-40. מה שמשותף לדקות אלו היה הרכב של אייברסון באמצע, וסביבו 4 קלעים (גאודלוק, ווימס, ראד וסילי). לצורך העניין, גם לנדסברג, סמית׳ ופניני באים בחשבון, אבל זה העיקרון. אייברסון אמנם לא שומר עילאי, אבל הוא מכניס סוג של יציבות בריבאונד ההגנה, ולא נרתע ממגע כמו צירבס. בסגל הקיים, נראה לי שהייתי פותח עם גאודלוק, ווימס, סמית׳, ראד ואייברסון לאתלטיות מקסימאלית סביב אייברסון.
ב. היו פה ספקות אם גאודלוק יכול לשחק 1. אם המשחקים הראשונים יכולים ללמד משהו, אז הוא בהחלט יכול. במיוחד בולט לטובה יחס אסיסטים/איבודים מצוין.
ג. זה לא סותר שצריך לחזק את עמדה 4. במיוחד כשניכר שארז לא סופר את אלכסנדר, ואז הגענו למצב שראד, פוטנציאל צעיר ברם שכונתי כרגע, במקום שיהיה סוג של לנדסברג של הקו הקדמי עם 15 דקות של נקודה לדקה מהספסל, נהיה שחקן של 35 דקות. זה לא סביר. בהינתן מי שיש לנו בעמדה 5, אני הולך ומתחזק בדעתי שה-4 שצריך להגיע חייב להיות קפיץ הגנתי, אבל יהיה חייב גם לקלוע מבחוץ. קווינסי מילר בקיצור. אבל כל עוד הוא בפיזיותרפיות, הייתי מתפלל שאוקארו וייט ייזרק השבוע לשוק, ולוקח אותו בלי למצמץ.
ד. ארז מפתיע לרעה עד כה בניהול המשחק שלו. עושה רושם, שהביקורת המוקדמת עליו, לפיה יתקשה לנהל סגל ארוך, הייתה מבוססת. הוא ממעט בחילופים, מגיב באיחור, ומשתמש ברוטציה קצרה בשלב מוקדם מאוד של העונה. העובדה שניהול המשחק שלו מכתיב סטים של חמישיות שלמות, עם מעט חילופים בין סט לסט, מובילה לתובנה שהחמישייה השנייה אכן צריכה להיות עם אוריינטציה הגנתית מובהקת, ועם צירבס ככלי התקפי עיקרי בה. סוג של סופו בדקות הראשונות של ימי בלאט. חמישייה כזו יכולה לכלול את יוגב ומקל ביחד, יכולה אפילו לכלול הרכב של 3 נמוכים עם מקל, אוחיון וסילי, עם צירבס ולידו אלכסנדר או שגב. זו חמישייה ל10-15 דקות במשחק, כאשר 25-30 דקות תשחק החמישייה האתלטית שעליה דיברתי לעיל.
argof

הודעהעל ידי argof » 28 אוקטובר 2016, 21:54

5 דקות שלמות.
אם לא דווין בשביל לשים האצבע בחומה, העמדה הזו קורסת.
argof

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Gevaudan, Google [Bot], Google Adsense [Bot], מרסר ו־17 אורחים