פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: גביע ווינר, רבע גמר: מכבי נגד הרצליה, שלישי, 17:45

28 ספטמבר 2016, 11:02

מכביסט24 כתב:רק לפני שבוע הוא נתן הצגה מול פנאתנייקוס, כך שלהגיד עליו שהוא פח אשפה זה קצת.. קיצוני..

הוא נורא תלוי באלו שמפעילים אותו,ובאלו ששומרים עליו (לשים עליו את סינגלטון לדוגמה זה היה מטופש מצד פאו). יש לו איכויות אבל הם מאוד ספציפיות. אין לו יכולת ליצור לעצמו, הוא ריבאונדר חלש ושומר חלש.
החבילה הכוללת שלו לא טובה לדעתי (אבל הוא לא פח אשפה).
נערך לאחרונה על ידי שועל בתאריך 28 ספטמבר 2016, 11:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

28 ספטמבר 2016, 11:03

מני כתב:הכנה מאוד לקוייה של מכבי לעונה, אין מספיק משחקי אימון, הקבוצה היתה צריכה להתחיל לשחק יחד כבר מזמן ולהתחיל עם משחקים קלים נגד קבוצות יורוקאפ קטנות רק לצורך גיבוש, בדיוק כמו שדארושפקה עשתה.

ואחר כך אנשים כאן מזלזלים בזה שדרוש משייטת מול קבוצות לא פחות טובות מהרצליה (לא חשוב שהיא ניצחה גם קבוצות כמו פנר וקאזאן).

28 ספטמבר 2016, 11:14

בן82 כתב:נו באמת. כאוהדי מכבי תמיד הצטיינו בלהכתיר את הקבוצה לאלופת היורוליג אחרי ניצחון יפה ולשלוח את כולם הביתה אחרי הפסד/ניצחון דחוק בליגה.
חלאס, מכבי לא טובה כמו המשחק האחרון שלה.
עם החוק הרוסי נגמרו הימים שהיינו דורסים את הליגה ב-20 הפרש. ככל שאנשים פה ימהרו להבין את זה, כך הם יגרדו את הראש פחות בניסיון להבין איך הרצליה "מעיזה" להתמודד ראש בראש עם מכבי. ארז יודע בדיוק על מה הוא מדבר כשהוא אומר שלפעמים יותר קל לשחק באירופה מאשר בארץ.

מסכים בהחלט. נשים לרגע בצד את בחירת הסגל , עצם העובדה שארז חייב לשחק כל הזמן עם 2 ישראלים , בניהם אלכסנדר המחריד (אני לא אתפלא אם הוא ישוחרר במהלך העונה) , בעצם "מנטרלת" את העומק שיש למכבי בסגל , וביום שראד איננו , בעמדה 4 יש את אלכסנדר ו3'ים כאלו כמו פניני וסמית' (לא מובן לי מדוע הוא לא שיחק ברבע האחרון , למישהו יש מושג?) ואז בנוסף לבעייתיות מבחינת פסיות , יש גם בעייה חמורה בעמדה 4 מבחינת ריבאונד.לא שראד הוא ריבאונדר אדיר , אבל בטח יותר טוב מפניני או כל מישהו אחרי.

לא ראיתי את כל המשחק אתמול , ניכר שמכבי פשוט הורגת את עצמה עם איבודים ווימס בעיקר וסילי , ופשוט נותנת ליריב עוד כדור ועוד כדור.
ההפקרות בריבאונד היא פשוט דבר נורא , מילא שלא משחקים עם 4 טבעי,מילא שהסנטר המוביל שלך הוא ריבאונדר בינוני בלשון המעטה , בכדורסל של היום , בטח נוכח הזריקות מבחוץ הקו האחורי , חייב להכנס לעזרה בריבאונד , לא מעט פעמים הגארדים של הרצליה פשוט לקחו כדורים שהגיעו לרצפה ותקפו את שחקני מכבי מייד עם קבלת ריבאונד ההגנה , מה שהוביל לחטיפות ושאר מרעין בישין.

ברבע הרביעי , ארז שיחק רוב הזמן עם חמשייה עם זר אחד , אני כלל לא מסכים שזה דבר נכו לעשות , אין אף ישראלי , זולת ליאור , שהוא יתרון בליגה שלנו , לא מקל , לא אוחיון , לא פניני , קצת לאנסברג אבל אנו יודעים מה הוא שווה במשחקים פיסיים , לכן מכבי לא צריכה לתת פרס לליגה על החוקים ההזויים שלה ולשחק כל הזמן עם 3 זרים , גם אם הם רעים בהתקפה , פשוט פיסית ואתלטית , הישראלים של מכבי לא באיזור חיוג של רוב זרי הליגה .

28 ספטמבר 2016, 11:21

שועל כתב:
מכביסט24 כתב:רק לפני שבוע הוא נתן הצגה מול פנאתנייקוס, כך שלהגיד עליו שהוא פח אשפה זה קצת.. קיצוני..

הוא נורא תלוי באלו שמפעילים אותו,ובאלו ששומרים עליו (לשים עליו את סינגלטון לדוגמה זה היה מטופש מצד פאו). יש לו איכויות אבל הם מאוד ספציפיות. אין לו יכולת ליצור לעצמו, הוא ריבאונדר חלש ושומר חלש.

גם סופו היה כזה , סופו היה תלוי בחברים שיפעילו אותו ויתנו לו את הכדורים במקומות שהוא צריך , גם הוא היה שומר מחריד וריבאונדר חלש , בנוסף לזה הוא היה קלעי עונשין רע מאד , מה שלא ניתן להגיד על ציברס , שקלע אמש 2 נקודות קריטיות מהקו , מתי סופו שיחק בסוף משחקים? כמעט אף פעם.
ציברס הוא שחקן טוב , באמת שחקן טוב , אבל סנטרים תלויים בחברים שלהם , ואם החברים שלהם לא ישתמשו ביכולות של ציברס , עזבו יכולת טכנית מצויינת ליד הסל , ההנד אוף שלו ל ווימס בהטבעה בסוף המשחק , הדרך שבה הוא מפנה את הסל לחדירה , אז הוא יהיה לא טוב , כמו שסופו היה רע שלא קיבל כדורים , כך גם ציברס.

ההתקפה של מכבי מבורדקת , ואין בעל בית ברור , ווימס היה אמור להיות כזה , אבל הוא לא מראה נכונות להכנס לתפקיד , מקל רק חושב שהוא כזה , מכבי מגיעה לפאנצ'ים שלה באיחור , אין כנראה תרגול נגד לחץ , והשחקנים זזים באיטיות מרגיזה בהתקפה , ארז חייב לאזן בין היכולת של הקבוצה לרוץ עם סילונים כמו ווימס , ראד ולאנסברג , לבין הגעה לפאנצ'ים התקפיים בהתקפה עומדת במהירות.

28 ספטמבר 2016, 11:28

ankram כתב:
שועל כתב:

גם סופו היה כזה , סופו היה תלוי בחברים שיפעילו אותו ויתנו לו את הכדורים במקומות שהוא צריך , גם הוא היה שומר מחריד וריבאונדר חלש , בנוסף לזה הוא היה קלעי עונשין רע מאד , מה שלא ניתן להגיד על ציברס , שקלע אמש 2 נקודות קריטיות מהקו , מתי סופו שיחק בסוף משחקים? כמעט אף פעם.
ציברס הוא שחקן טוב , באמת שחקן טוב , אבל סנטרים תלויים בחברים שלהם , ואם החברים שלהם לא ישתמשו ביכולות של ציברס , עזבו יכולת טכנית מצויינת ליד הסל , ההנד אוף שלו ל ווימס בהטבעה בסוף המשחק , הדרך שבה הוא מפנה את הסל לחדירה , אז הוא יהיה לא טוב , כמו שסופו היה רע שלא קיבל כדורים , כך גם ציברס.

לסופו הייתה יכולת אישית, לצירבס כמעט ואין. הוא צריך לקבל את הכדור במקום ממש נוח בשביל לעשות סל.
יש הרבה סנטרים כאלה, אבל לפחות ברמות הגבוהות הם מביאים איזשהו ערך מוסף: הגנה, ריבאונד. לצירבס אין ערך מוסף.

28 ספטמבר 2016, 11:30

למי שפספס את המשחק ומעוניין לצפות בו ניתן להורידו כאן
http://server.wscouting.com/index.php

28 ספטמבר 2016, 11:49

שועל כתב:
ankram כתב:
שועל כתב:

לסופו הייתה יכולת אישית, לצירבס כמעט ואין. הוא צריך לקבל את הכדור במקום ממש נוח בשביל לעשות סל.
יש הרבה סנטרים כאלה, אבל לפחות ברמות הגבוהות הם מביאים איזשהו ערך מוסף: הגנה, ריבאונד. לצירבס אין ערך מוסף.

מדהים אותי כמה הזכרון שלך קצר , לסופו היתה יכולת אישית? יכולת אישית למה? לייצר לעצמו מצב קליעה בלי שימסרו לו? לשמור פיק נ רול?
שכחת שבליגה הוא כמעט ולא שותף כי אי אפשר היה להשתמש בו? שכחת את כמויות איבודי הכדור שלו? את חוסר הריבאונד שלו? את ההגנה הרעה? את הפאולים המטומטמים? שלא לדבר על הרחקות , עליה לקהל , ושתמיד בעונה השנייה שלו הוא פח אשפה.
אתה גם שוכח שלמעט מכבי , ולמעט 2 עונות ,סופו היה כשלון בכל קבוצה ששיחק בה , שציברס הועדף על פניו בכוכב האדום , עם כל החסרונות של ציברס.
סופו הוא נשמה גדולה , סנטר עם כוח שאין לאף אחד באירופה , טאץ' נפלא ליד הסל , והתפוצצויות ספורדיות מול קבוצות גדולות , זה כל הסיפור , לא נמנה את מגרעותיו כי הם ידועות לכולם.
אתה מעדיף את סופו על ציברס? נניח ורק שניהם על המדף , את מי אתה בוחר?
את

28 ספטמבר 2016, 11:52

מאיק צירבס שחקן טוב.
הוא הוכיח את זה גם במשחקי ההכנה נגד פנא' וגם בעונה שעברה בכוכב האדום עם תצוגות נפלאות מול אריות היבשת (כולל משחק מדהים מול ריאל מדריד).
יש לו את כל סט הכלים הנדרש בשביל סנטר לרמות הגבוהות ביורוליג. הוא טכני, הוא חזק, יש לו טאץ' טוב בסביבת הסל והוא קולע באחוזים גבוהים.
כמו כל סנטר בערך באירופה הוא גם תלוי בקבוצה שלו שתכניס לו את הכדור במקומות הנכונים.
מה שהוא עדיין לא הוכיח זה יכולת לשמור על יציבות לאורך זמן, גם בכוכב האדום וזה יהיה המבחן הגדול שלו העונה.

28 ספטמבר 2016, 12:00

שמואל1 כתב:מאיק צירבס שחקן טוב.
הוא הוכיח את זה גם במשחקי ההכנה נגד פנא' וגם בעונה שעברה בכוכב האדום עם תצוגות נפלאות מול אריות היבשת (כולל משחק מדהים מול ריאל מדריד).

והוא הוכיח ברובה של העונה הקודמת שהוא לא מספיק טוב, כולל תצוגות מזעזעות בטופ 16 ובהצלבה

שמואל1 כתב:יש לו את כל סט הכלים הנדרש בשביל סנטר לרמות הגבוהות ביורוליג. הוא טכני, הוא חזק, יש לו טאץ' טוב בסביבת הסל והוא קולע באחוזים גבוהים.

לדעתי אין לו. הוא סנטר חביב, אבל לא ראיתי אצלו שום תכונה יוצאת דופן שמצדיקה את השכר שלו ואת זה שהוא יהיה סנטר מוביל במכבי.
הלוואי שאני טועה, אבל ראיתי אותו מספיק בשביל להאמין שלא.

28 ספטמבר 2016, 12:05

שועל כתב:

והוא הוכיח ברובה של העונה הקודמת שהוא לא מספיק טוב, כולל תצוגות מזעזעות בטופ 16 ובהצלבה

שמואל1 כתב:יש לו את כל סט הכלים הנדרש בשביל סנטר לרמות הגבוהות ביורוליג. הוא טכני, הוא חזק, יש לו טאץ' טוב בסביבת הסל והוא קולע באחוזים גבוהים.

לדעתי אין לו. הוא סנטר חביב, אבל לא ראיתי אצלו שום תכונה יוצאת דופן שמצדיקה את השכר שלו ואת זה שהוא יהיה סנטר מוביל במכבי.

בטופ 16 הוא נתן 10.6 נקודות ו- 6.4 ריבאודנים ב 24 דקות. אלו מספרים שכל אחד במכבי יקנה עכשיו.
הוא שחקן בעלייה, סנטרים נוטים להתפתח בשלב מאוחר ביותר בקריירה.
אתה כנראה רצית סנטר מושלם שיודע גם ליצור לעצמו בהתקפה וגם לתת הגנה. אין כאלו במיליון דולר, תשכח מזה.
מיליון דולר זה שכר סטנדרטי בימינו לשחקן עם יכולות כאלו. אם לא מכבי, הוא היה מקבל את הכסף הזה במקום אחר ואולי אף יותר.

28 ספטמבר 2016, 12:12

שמואל1 כתב:
שועל כתב:

בטופ 16 הוא נתן 10.6 נקודות ו- 6.4 ריבאודנים ב 24 דקות. אלו מספרים שכל אחד במכבי יקנה עכשיו.
אתה כנראה רצית סנטר מושלם שיודע גם ליצור לעצמו בהתקפה וגם לתת הגנה. אין כאלו במיליון דולר, תשכח מזה.
מיליון דולר זה שכר סטנדרטי בימינו לשחקן עם יכולות כאלו. אם לא מכבי, הוא היה מקבל את הכסף הזה במקום אחר ואולי אף יותר.

לא. אני רציתי סנטר שיביא ערך מוסף. אני לא רואה את זה אצלו. אם אין התקפה, שיביא לפחות ריבאונד, הגנה, משהו (הוא חוסם טוב בהתקפה, זה כן).
אני מתחרפן כל שנה מחדש מזה שלקבוצות שמתמודדות מול מכבי בליגה יש זרים לא פחות טובים בחמישית מחיר, לדעתי צירבס הוא ברמה של סנטר טוב בליגה, לא יותר.

אני אגב לא ראיתי אצלו עלייה, וראיתי אותו רבות בעונה הקודמת.

28 ספטמבר 2016, 12:13

שועל כתב:
שמואל1 כתב:
שועל כתב:

לא. אני רציתי סנטר שיביא ערך מוסף. אני לא רואה את זה אצלו. אם אין התקפה, שיביא לפחות ריבאונד, הגנה, משהו (הוא חוסם טוב בהתקפה, זה כן).
אני מתחרפן כל שנה מחדש מזה שלקבוצות שמתמודדות מול מכבי בליגה יש זרים לא פחות טובים בחמישית מחיר, לדעתי צירבס הוא ברמה של סנטר טוב בליגה, לא יותר.

אני אגב לא ראיתי אצלו עלייה, וראיתי אותו רבות בעונה הקודמת.

אין התקפה? סנטר טוב בליגה?
אני מצטער אבל איבדתי אותך.

28 ספטמבר 2016, 12:18

שמואל1 כתב:אין התקפה? סנטר טוב בליגה?

זוהי דעתי, גם אם נורא קשה לך לשמוע אותה
מכבי מצטיינת בעונות האחרונות בלהביא שחקנים, בעיקר סנטרים, שאין להם ערך מוסף מול המתמודדים שלהם בליגה
זו הייתה דעתי גם על אמבקווה בתחילת העונה הקודמת, אני בטוח שאם הייתי כאן בשביל לכתוב את זה היית מאבד אותי כבר אז...

28 ספטמבר 2016, 12:22

לעניות דעתי(והיא באמת ענייה, אף פעם לא הבנתי יותר מדי בסקאוטינג והערכת שחקנים), מאיק צירבס הוא שחקן אחלה, באמת. אבל הוא סנטר, וכשמדובר על הצלחה של סנטרים, אנחנו תלויים באחד משני דברים לפחות: סנטר אדיר, מוכשר, ועם יכולות אישיות גבוהות, או שאנחנו תלויים ברכז שידע להפעיל אותו בצורה מעולה. צירבס, כמו רוב הסנטרים, הוא לא בעל יכולות אישיות גבוהות, אבל הוא יכול להיות יעיל כשצריך.

28 ספטמבר 2016, 12:25

שועל כתב:
שמואל1 כתב:אין התקפה? סנטר טוב בליגה?

זוהי דעתי, גם אם נורא קשה לך לשמוע אותה
מכבי מצטיינת בעונות האחרונות בלהביא שחקנים, בעיקר סנטרים, שאין להם ערך מוסף מול המתמודדים שלהם בליגה
זו הייתה דעתי גם על אמבקווה בתחילת העונה הקודמת, אני בטוח שאם הייתי כאן בשביל לכתוב את זה היית מאבד אותי כבר אז...

את מי היית מביא במקומו?

28 ספטמבר 2016, 12:27

yanay21 כתב:לעניות דעתי(והיא באמת ענייה, אף פעם לא הבנתי יותר מדי בסקאוטינג והערכת שחקנים), מאיק צירבס הוא שחקן אחלה, באמת. אבל הוא סנטר, וכשמדובר על הצלחה של סנטרים, אנחנו תלויים באחד משני דברים לפחות: סנטר אדיר, מוכשר, ועם יכולות אישיות גבוהות, או שאנחנו תלויים ברכז שידע להפעיל אותו בצורה מעולה. צירבס, כמו רוב הסנטרים, הוא לא בעל יכולות אישיות גבוהות, אבל הוא יכול להיות יעיל כשצריך.

מה זה יכולת אישית אצל סנטר? זה לא גארד. ואני לא מדבר על יצורי כלאיים כמו אנתוני רנדולף, אלא על סנטרים קלאסיים.
סנטר קלאסי בדרך כלל לא יודע לקחת כדור וליצור לעצמו. הוא צריך לתפוס עמדה, לקבל כדור בזמן ובמקום הנכון ואז לעבוד עם הגב הסל.
את כל זה צירבס יודע לעשות ברמה גבוהה, כפי שראינו בכוכב האדום ובמשחקי האימון. הוא צריך לשפר את היציבות, אבל מבחינת כישורים יש לו את זה.

28 ספטמבר 2016, 12:29

שמואל1 כתב:
yanay21 כתב:לעניות דעתי(והיא באמת ענייה, אף פעם לא הבנתי יותר מדי בסקאוטינג והערכת שחקנים), מאיק צירבס הוא שחקן אחלה, באמת. אבל הוא סנטר, וכשמדובר על הצלחה של סנטרים, אנחנו תלויים באחד משני דברים לפחות: סנטר אדיר, מוכשר, ועם יכולות אישיות גבוהות, או שאנחנו תלויים ברכז שידע להפעיל אותו בצורה מעולה. צירבס, כמו רוב הסנטרים, הוא לא בעל יכולות אישיות גבוהות, אבל הוא יכול להיות יעיל כשצריך.

מה זה יכולת אישית אצל סנטר? זה לא גארד. ואני לא מדבר על יצורי כלאיים כמו אנתוני רנדולף, אלא על סנטרים קלאסיים.
סנטר קלאסי בדרך כלל לא יודע לקחת כדור וליצור לעצמו. הוא צריך לתפוס עמדה, לקבל כדור בזמן ובמקום הנכון ואז לעבוד עם הגב הסל.
את כל זה צירבס יודע לעשות ברמה גבוהה, כפי שראינו בכוכב האדום ובמשחקי האימון. הוא צריך לשפר את היציבות, אבל מבחינת כישורים יש לו את זה.

יכולת אישית אצל סנטר זה בדיוק מה שכתבת, אחד שיודע לעשות טיפה יותר מלתפוס עמדה. אנחנו ב2016, שום עמדה כבר לא חייבת לפעול בצורה "קלאסית". יחד עם זאת, אתה לא טועה, רוב הסנטרים באירופה הם עדיין כאלה, אבל זה מה שכתבתי-צריך מי שידע להפעיל את הסנטר הקלאסי הזה. בגלל זה הבעיה שלי היא לא עם צירבס, אלא עם מי שצריך להפעיל אותו.

28 ספטמבר 2016, 12:31

yanay21 כתב:
שמואל1 כתב:

יכולת אישית אצל סנטר זה בדיוק מה שכתבת, אחד שיודע לעשות טיפה יותר מלתפוס עמדה. אנחנו ב2016, שום עמדה כבר לא חייבת לפעול בצורה "קלאסית". יחד עם זאת, אתה לא טועה, רוב הסנטרים באירופה הם עדיין כאלה, אבל זה מה שכתבתי-צריך מי שידע להפעיל את הסנטר הקלאסי הזה. בגלל זה הבעיה שלי היא לא עם צירבס, אלא עם מי שצריך להפעיל אותו.

אז אם כך לצירבס יש יכולת אישית טובה.
הוא לא יניב גרין שהדרך היחידה שלו לקלוע סל זה בקרש סל פנוי. הוא יודע לעבוד עם הגב לסל, ראינו לא מעט תנועות יפות שלו במשחקי ההכנה.

28 ספטמבר 2016, 13:52

יהיה מוגזם להגדיר את צירבס פח אשפה, מה שכן יש יותר מדי תנודות של עליות וירידות במשחקים שלו, לצד שני משחקים טובים למדי היו לו גם שני משחקים מזוויעים. זה קצת מזכיר את העונה שעברה שלו בכוכב, התחיל כמפלצת, ובטופ 16 די נעלם. הוא חייב לשמור על יותר יציבות. לעומת זאת, סוני ווימס נראה מזעזע. הבחור מחטיא המון ומאבד לא פחות מכך. כרגע לא דומה לסוני של צסקא ושל ז'לגיריס. מאוד מקווה שלא יהיה לנו קייס פרמאר 2.

28 ספטמבר 2016, 15:18

er79 כתב:יהיה מוגזם להגדיר את צירבס פח אשפה, מה שכן יש יותר מדי תנודות של עליות וירידות במשחקים שלו, לצד שני משחקים טובים למדי היו לו גם שני משחקים מזוויעים. זה קצת מזכיר את העונה שעברה שלו בכוכב, התחיל כמפלצת, ובטופ 16 די נעלם. הוא חייב לשמור על יותר יציבות. לעומת זאת, סוני ווימס נראה מזעזע. הבחור מחטיא המון ומאבד לא פחות מכך. כרגע לא דומה לסוני של צסקא ושל ז'לגיריס. מאוד מקווה שלא יהיה לנו קייס פרמאר 2.

אני פחות מודאג מווימס , רואים שהוא מנסה רק לא הולך לו , הוא שומר מצויין , וריבאונדר טוב מאד לפוזיציה שלו. אותי מדאיגים בעיקר(יש הרבה דברים שמדאיגים אותי):

1. שלמעט ראד אין לנו נכון לרגע זה אף אחד בעמדה 4 , אלכסנדר לא פקטור ויצוריי כלאיים כמו דווין או פניני ב 4 , הורג אותנו בריבאונד.
2. הריבאונד הקבוצתי.
3. איבודי הכדור.
פרסם תגובה