פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: זה נגמר: פיבא הכריעה, אוחיון שחקן של מכבי

17 ספטמבר 2012, 20:50

Holiday_Armadillo כתב:
yzafrir כתב:יוגב שרף את כל הגשרים בשביל לחזור למכבי . האופציה היחידה מבחינתו היא להגיע להסדר לגבי גובהה הפיצוי או להירקב בבית כי עושה רושם שמקצועית מכבי כבר עברו הלאה....
אני לא רואה אף קבוצה שתסכים לשלם יותר מ-400-500K (וגם זה בהגזמה ) ולכן כל סכום באזור הזה יהיה שווה למכבי מאשר שיוגב ישב בבית ויקבל את השכר לפי החוזה שלו...
לא צריך להיות גרידים כי לא מדובר במקאלב ולא בדיאמנטידיס....
זה נכון שמקצועית יוגב יכל לעזור אבל כך גם במקרה פארגו ואני לא מאמין שמגיע לו שיסלחו לו כלכך מהר , שיצא לגלות לעונה שתיים ויחזור עם הזנב בין הרגליים....

האמת שבזמנו כעסתי על פארגו אבל אם אני מסתכלת אחורה אז אני לא כועסת עליו כמו שאני כועסת על יוגב
פארגו תמיד אמר שזה לא היה עניין כספי ושהוא אוהב את מכבי אבל הוא רוצה שיתנו לו לעזוב ל-NBA שזה החלום שלו
קובאן זה החלום של יוגב?
הוא התנהג נוראי בכל הסיפור הזה וזה אחרי משפטים מטומטמים בסיום העונה שעברה כמו ''אני במכבי, אני נאמן''..העלבון בסיפור הזה הרבה יותר גדול מכאב על הדברים המקצועיים שיוגב היה יכול לתת

כן, ברור שאי אפשר להשוות את זה למה שקרה עם פארגו. יותר מזה, אני חושב שזה המקרה הכי חמור בתולדות מכבי מבחינת יחסי שחקן-מועדון.

17 ספטמבר 2012, 20:53

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
yzafrir כתב:יוגב שרף את כל הגשרים בשביל לחזור למכבי . האופציה היחידה מבחינתו היא להגיע להסדר לגבי גובהה הפיצוי או להירקב בבית כי עושה רושם שמקצועית מכבי כבר עברו הלאה....
אני לא רואה אף קבוצה שתסכים לשלם יותר מ-400-500K (וגם זה בהגזמה ) ולכן כל סכום באזור הזה יהיה שווה למכבי מאשר שיוגב ישב בבית ויקבל את השכר לפי החוזה שלו...
זה נכון שמקצועית יוגב יכל לעזור אבל כך גם במקרה פארגו ואני לא מאמין שמגיע לו שיסלחו לו כלכך מהר , שיצא לגלות לעונה שתיים ויחזור עם הזנב בין הרגליים....

האמת שבזמנו כעסתי על פארגו אבל אם אני מסתכלת אחורה אז אני לא כועסת עליו כמו שאני כועסת על יוגב
פארגו תמיד אמר שזה לא היה עניין כספי ושהוא אוהב את מכבי אבל הוא רוצה שיתנו לו לעזוב ל-NBA שזה החלום שלו
קובאן זה החלום של יוגב?
הוא התנהג נוראי בכל הסיפור הזה וזה אחרי משפטים מטומטמים בסיום העונה שעברה כמו ''אני במכבי, אני נאמן''..העלבון בסיפור הזה הרבה יותר גדול מכאב על הדברים המקצועיים שיוגב היה יכול לתת

כן, ברור שאי אפשר להשוות את זה למה שקרה עם פארגו. יותר מזה, אני חושב שזה המקרה הכי חמור בתולדות מכבי מבחינת יחסי שחקן-מועדון.

אני רק בת 22(ואתה אפילו פחות)אז אני לא אגיד אם זה הכי חמור..אני בטוחה שמשתמשים יותר ותיקים בפורום הזה יוכלו להגיד האם היה משבר יותר גדול אם לוקחים בחשבון את כל הפרטים בסיפור..זה לא שולל את זה שהמקרה של יוגב מכעיס כל כך כי נתנו לו כל כך הרבה

17 ספטמבר 2012, 20:53

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

קובאן זה החלום של יוגב?

כאילו אנחנו יודעים איזה מקרים קרו בעבר. פעם הכל היה נשמר בחדרי חדרים, ואף אחד לא היה יודע מה קורה.
מיקי ברקוביץ' חתם בזמנו באטלנטה הוקס למרות חוזה במכבי. וגם שם היה בית משפט שמנע ממיקי להפוך הישראלי הראשון ב NBA.

17 ספטמבר 2012, 20:57

אני מסכים שמקרה אוחיון חמור משל פארגו אבל הנקודה שלי היא שהדרך חזרה למכבי אצל שניהם היא לא מידית אלא אחרי שיתבשלו במיץ של עצמם תקופה מוסיימת ואז יחזרו (אם בכלל..) ...
זה ששחקן יכול לתרום מקצועית לא אומר שצריך מיד לסלוח ולשכוח...

17 ספטמבר 2012, 21:27

אוף... איזה סיפור זה. לא נגמר.

תכלס, אנחנו יכולים להיות מרוצים, כי הקלפים נמצאים ביד של מכבי. ירצו את אוחיון, הוא יישחק בקבוצה, לא יירצו, יקבלו עליו פיצוי נאה.

אני מסכים עם כל מי שטען שאוחיון מתאים למה שחסר במכבי, וגם אמרתי את זה בעבר. מצד שני, אני אבין גם את ההחלטה להיפרד מאוחיון.
סה"כ, כמו שאמרתי, המצב הוא טוב בסה"כ. נראה ידם של מי תהיה על העליונה - דייויד ושמעון או פדרמן ובנו. סה"כ אני לא הולך לשפוט שום החלטה עכשיו.

17 ספטמבר 2012, 21:35

כמו ששמעון אמר:''אנחנו צריכים להליט מה אנחנו רוצים לעשות וגם אוחיון צריך להחליט''

להשאיר את אוחיון על אותו חוזה שיש לו עכשיו כשיודעים שברגע שנגמרת העונה הוא בורח מפה כל עוד נפשו בו יהיה מבזה בשביל המועדון ומיותר לחלוטין
אם יש איזשהי דרך(שכרגע זה לא נראה ככה)לפתוח דף חדש ואת החוזה בו-זמנית אז צריך לבדוק גם את האפשרות הזו

17 ספטמבר 2012, 22:04

Holiday_Armadillo כתב:כמו ששמעון אמר:''אנחנו צריכים להליט מה אנחנו רוצים לעשות וגם אוחיון צריך להחליט''

להשאיר את אוחיון על אותו חוזה שיש לו עכשיו כשיודעים שברגע שנגמרת העונה הוא בורח מפה כל עוד נפשו בו יהיה מבזה בשביל המועדון ומיותר לחלוטין
אם יש איזשהי דרך(שכרגע זה לא נראה ככה)לפתוח דף חדש ואת החוזה בו-זמנית אז צריך לבדוק גם את האפשרות הזו

מה שבטוח, שמכבי לא תחתים את אוחיון על חוזה חדש לפני שיחליף את הסוכן האירני

17 ספטמבר 2012, 22:56

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

קובאן זה החלום של יוגב?

כאילו אנחנו יודעים איזה מקרים קרו בעבר. פעם הכל היה נשמר בחדרי חדרים, ואף אחד לא היה יודע מה קורה.
מיקי ברקוביץ' חתם בזמנו באטלנטה הוקס למרות חוזה במכבי. וגם שם היה בית משפט שמנע ממיקי להפוך הישראלי הראשון ב NBA.

1. אני די בטוח ששמעון( למרות היכולות הכמעט בלתי מוגבלות שלו), לא היה מצליח לשמור בחדרי חדרים את העובדה ששחקן שלו ברח לחול וחתם בקבוצה אחרת.
2. ברקוביץ' לא חתם. הוא קיבל הצעה, ביקש להשתחרר, וכשסורב פנה לבית משפט.
3. כל מה שיכלו לשמור בחדרי חדרים, לא יכול להיות חמור כמו מה שיוגב עשה, ולכן אני עומד מאחורי מה שאמרתי. אם מישהו מהוותיקים מכיר דוגמה חמורה יותר מהעבר, אשמח לשמוע.

17 ספטמבר 2012, 22:57

קצת מצחיק אותי הרעיון שאנשים מציעים שמכבי תייבש את אוחיון שנה על הספסל שאנשים רציניים לחלוטין כאן מעלים. קודם כל, לא היו פה מספיק אוכלי חינם, ישראלים(גרין, כדיר, חג'ג' ) וזרים(פליקס, סימונס וכו') בעשור האחרון? מילא אם היינו מועדון מספיק חזק כלכלית כדי להרשות לעצמנו לעשות מהלך כזה בשם העיקרון, אבל הסכום הזה בוודאי ירד מתקציב החיזוק של שנה הבאה, או מהחיזוק שבלאט בוודאי ירצה בקו האחורי לאור המצב העגום שם.

17 ספטמבר 2012, 23:54

אני רוצה להחמיא לפיב"א, שבניגוד למקרה פארגו, בו העניין נמרח עד לתחילת דצמבר, אחרי שכבר מכבי בנתה את הסגל ובפירוש ציינה שהיא איננה מעוניינת בשירותיו של פארגו, אלא רק בפיצוי כספי הולם, כאן, פיב"א פעלה במהירות יחסית ופסקה לפני פתיחת העונה.
בניגוד למקרה פארגו, בו מכבי רצתה "רק" פיצוי כספי, כאן פיב"א קבעה שאוחיון הוא שחקן מכבי ועכשיו למעשה הביצים של אוחיון נמצאות בידיים של בעלי הקבוצה, שאיתם הוא התלכלך בחודשים האחרונים והגיע לצמרת עץ גבוה מאוד.

פסק הדין למעשה קובע באופן חד משמעי שלאוחיון לא נותרה ברירה, מלבד לשחק בשורות מכבי, או להגיע איתה לפשרה, מכיוון שכל פעולה אחרת תביא אותו לספיגת עונשים מרחיקי לכת מפיב"א עצמה.

מבחינתי, המקרה הזה רק נותן את הגושפנקא לכך שאוחיון התנהג כחזיר חסר תקנה, שניסה לרכוב על איזה גל, שאולי התחיל אי שם במקרה פארגו.
וכן, למרות הטורניר הנאה של הנבחרת, המקרה הזה הוא מבחינתי גם מעין בבואה להיתדרדרות השחקן הישראלי, שלא רק שהתחיל להאפיר בשנים האחרונות, אלא גם מעדיף את החשיבה קצרת המועד לרווח כלכלי, בתמורה להתקדמות מקצועית בקדמת הבמה וקצירת הפירות לטווח הארוך. ע"ע הלפרין בבאיירן מינכן (ולא באימפריית הכדורגל) ויוגב בקובאן.
שחקן שיש לו בטחון בעצמו והוא באמת שווה משהו, לא בא, שובר את הכלים וזורק את הכל תמורת בצע כסף בלבד. בטח לא, כשהוא צעיר ושכל הקריירה עדיין לפניו.

כפי שאמר הבורר בהחלטה, יוגב הפר באופן בוטה את החוזה ועל זה אף אחד לא יכול לערער באמת.

לגבי מכבי - כנראה שההחלטה המקצועית הטובה ביותר, תהיה להחזיר את יוגב חזרה לשורות המדים הצהובים.
העניין הוא, שעל כף המאזניים מדובר על יותר מהחלטה מקצועית. מדובר על מוניטין של מועדון פאר ששמו הולך לפניו ולא בכדי.
מוניטין שנפגע בשנים האחרונות לא מעט, גם בגזרה המקומית, עם ההתכופפות לחוקים שהם אנטי מכבי לחלוטין - מחוק בריסקר ועד לפיינל פור הישראלי ובשוק השחקנים המקומי עם מקרה הודעת המועדון על סיכומו של יותם הלפרין בקבוצה והחזרה בהודעה בשל חוקי המס בארץ ועכשיו המקרה של יוגב. גם בגזרת החוץ, עם ההיחלשות של מכבי מבחינה כלכלית, לנוכח התחזקות מועדונים אחרים ביבשת וכפועל יוצא - הקושי להתחרות על שחקנים מהדרג השני באירופה, כמו גם מקרה פארגו המצער.

כפי שאמרתי וזה לא השתנה - מכבי צריכה להחזיר את אוחיון, אם ורק אם יוגב ייכנס מסיבת עתונאים, יתנצל בפומבי על הפרשה ויביע חרטה על המקרה. הייתי מרחיק לכת ואומר, שכהבעת אמון, צריך לפתוח גם את החוזה של יוגב ולהחתימו לטווח ארוך, אבל אלו הם באמת חלומות באספמיה, נוכח המצב העגום עימו.
אם לא תהיה חרטה מהצד של אוחיון, מכבי חייבת לנסות להוציא את הבאיי אווט השמן ביותר בעבורו ואם אין קונים, אז אין מוכרים. אומנם אי אפשר להחזיק שחקן בכח, אך גם אי אפשר לחלק מתנות חינם ולצ'פר את יוגב, תמורת התנהגותו הבזוייה.

18 ספטמבר 2012, 03:10

אני מתחילת הסיפור הזה ידעתי, שמי שהוליך את את יוגב שולל זה הסוכן שלו, שהוא רק רצה לשדרגג את החוזה והסוכן שלו ניצל את זה ואת טעות בסעיף של החוזה,בישביל לקבל יותר דמי עבודה והווא לא יצליח בזה ופיסקת פיב"א מוחיכה את זה.
לדעתי הוא לא צריך להתנצל, אבל אני יודע שיש כאלה שחושבים שכן שלדעתם, זה יסלול את הדרך שלו בחזרה למכבי ולתמיכה שלהם.

18 ספטמבר 2012, 03:56

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

קובאן זה החלום של יוגב?

1. אני די בטוח ששמעון( למרות היכולות הכמעט בלתי מוגבלות שלו), לא היה מצליח לשמור בחדרי חדרים את העובדה ששחקן שלו ברח לחול וחתם בקבוצה אחרת.
2. ברקוביץ' לא חתם. הוא קיבל הצעה, ביקש להשתחרר, וכשסורב פנה לבית משפט.
3. כל מה שיכלו לשמור בחדרי חדרים, לא יכול להיות חמור כמו מה שיוגב עשה, ולכן אני עומד מאחורי מה שאמרתי. אם מישהו מהוותיקים מכיר דוגמה חמורה יותר מהעבר, אשמח לשמוע.

רשארד גריפית' בעונתו השנייה, למיטב זכרוני, חתך לטורקיה בשביל כסף גדול. נגמר בביי-אאוט שמן למכבי (קרוב למיליון דולר לדעתי).

18 ספטמבר 2012, 04:29

אוחיון אכן התנהג בחזירות ובעיקר בטיפשות לא מובנת , נראה שהסוכן שלו פשוט הוליך אותו שולל אחרת קשה להבין על סמך מה אוחיון חשב שייש לו סיכוי לצאת מהסיפור כמנצח , אם הפסיקה היאנ כל כך חדה וברורה על מה אוחיון והסוכן שלו בנו את האופטימיות שלהם שינצחו ? אולי מקרה פארגו קצת בלבל אותם...

בכל אופן ולמרות הכל אנחנו חיים בעולם שהכסף ( יותר נכון התאווה אליו ) גורמת לאנשים לטעות ולהתנהג בחוסר לויאליות לפעמים , תחשבו על זה שבא פתאום מישהו ומציע לכם משכורת גבוהה פי 3 או 4 ... מה שיכול להבטיח את עתידכם הכלכלי להרבה שנים זה דיי יכול לבלבל ולגרום לעשות שטויות .

בכל אופן הימים של לויאליות טוטאלית או הוגנות ומסירות לסמל ולקבוצה דיי חלפו מהעולם ( לצערנו ) וזה לא רק במחוזותנו , אם מכבי ואוחיון ימצאו דרך להניח את הסיפור מאחוריהם ואוחיון יוכל לשחק את העונה הזו במכבי מבחינתי זה צפרדע שאפשר לבלוע כי מה לעשות שאוחיון הוכיח שהוא שחקן טוב ורכז ברמה טובה גם ביורוליג , בהתחלה זה יהיה קשה אבל תאמינו לי שכמה משחקים טובים נפילות על הפרקט ומאמץ ורובנו נשכח דיי מהר את מה שקרה .

18 ספטמבר 2012, 05:59

מספורט5 :
בכירים במכבי: "למרות פסיקת הבורר, אוחיון לא יהיה במועדון"

על פי פסק הבורר הרכז שייך עדיין לצהובים, אבל מבחינתם אין דרך חזרה והם מתכוונים להגיע להסדר לפיו ישחק במקום אחר.

18 ספטמבר 2012, 06:16

אוחיון הוא האדם השפל ביותר שלבש את הצהוב כחול של מכבי.
צריך להקיא אנשים כמוהו ממכבי, גם עם מדובר בעילוי של פעם בחיים.
אם אפשר לדפוק גם את קובאן הזבלים ולמכור את אוחיון לקבוצה כלשהי אחרת, מה טוב.

נ.ב
תפסיקו להפיל הכל על הסוכן שלו(שאין ספק שמדובר במאנייק שרצה לגזור קופון שמן) כאילו לאוחיון אין חשיבה עצמאית, ועוד להגיד שהוא צעיר, כאילו מדובר בילד בן 10. מגוחך העניין הזה.
יוגב אוחיון הוא אדם זבל, המיץ של הזבל. אני מאחל מכל הלב שתיגמר לו הקריירה במהרה - ועל הצד הגרוע ביותר.

אבל אתם עיוורים, כאילו מדובר באל, שמותר לו לרמוס את הכבוד של המועדון שאתם אוהבים כלכך. הוא רק יפטר את הסוכן שלו ויפיל הכל עליו, ואז תסלחו לו כאילו כלום. מבחינתי שנה הייתי מייבש אותו ביציע ושולח אותו להתאמן(לא לשחק, להתאמן) עם הקבוצה בת הפח שלנו מהליגה השנייה(ברח לה שמה).

18 ספטמבר 2012, 07:09

misha כתב:מספורט5 :

על פי פסק הבורר הרכז שייך עדיין לצהובים, אבל מבחינתם אין דרך חזרה והם מתכוונים להגיע להסדר לפיו ישחק במקום אחר.

כל עוד זה לא בא מאדם מזוהה, אז אין מה להתייחס לזה. כבר למדנו שפדרמן יודע להתבאות בשמו ובשידור חי כשצריך, ולהגיד את מה שהוא חושב,
ולכן אין הרבה ערך לפירסומים עלומי שם.

18 ספטמבר 2012, 07:44

jol9 כתב:

כל עוד זה לא בא מאדם מזוהה, אז אין מה להתייחס לזה. כבר למדנו שפדרמן יודע להתבאות בשמו ובשידור חי כשצריך, ולהגיד את מה שהוא חושב,

בכירים במכבי=חברים של גלדסטון

18 ספטמבר 2012, 07:59

tomerp כתב:
jol9 כתב:

בכירים במכבי=חברים של גלדסטון

זה לא משנה. מבחינתי אין הרבה ערך לידיעה כזאת בנושא הספציפי הזה, שבו כולם כבר מדברים פתוח וישיר. מי שרוצה להגיד משהו, שיבוא ויגיד.

ובעצם אם מכבי לא רוצה את השחקן, אז למה היא הלכה לבוררות נגדו? בשביל ללמד אותו לקח? לא נראה לי.
אני חושב שהנהלת מכבי רצתה למצוא את עצמה בדיוק בסיטואציה בה היא נמצאת כעת, כשהכדור הוא אצלה, והיא מחליטה לגבי המהלך הבא.

מכאן, מכבי יכולה להיות גדולה, ולהושיט יד לאוחיון, או להיות ערכית ולהחליט שהיא לא מעוניינת בשחקן שפגע בה במכוון. כך או אחרת, שתי האופציות הן ראויות
באותה המידה כנראה, פרט לעניין המקצועי, שבו האופציה הראשונה עדיפה.

18 ספטמבר 2012, 08:05

יוני,שתי האפשרויות שאתה מציג הן אפשרויות שעולות על דעתו של כל אוהד .
מבחינת מכבי יש אפשרות אחת,ואותה נדע במסיבת העיתונאים(90% אני חושב שאוחיון יישאר ותהיה התנצלות פומבית באותה מסיבת עיתונאים)

18 ספטמבר 2012, 08:10

tomerp כתב:יוני,שתי האפשרויות שאתה מציג הן אפשרויות שעולות על דעתו של כל אוהד .
מבחינת מכבי יש אפשרות אחת,ואותה נדע במסיבת העיתונאים(90% אני חושב שאוחיון יישאר ותהיה התנצלות פומבית באותה מסיבת עיתונאים)

זה יכול ללכת לכאן או לכאן לדעתי. הייתי אומר שהסיכוי הוא 50-50
נושא נעול