פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מלקולם תומאס סיכם את תנאיו לעונה במכבי

28 ספטמבר 2012, 18:31

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
התנין כתב:יש המון סימני שאלה בקבוצה. לא זכורה לי קבוצה של מכבי עם כ''כ הרבה נעלמים, מדובר בסגל הכי זול שזכור לי מאז תחילת המילניום. מדהים, ואני זוכר שרבים גיחכו(בינהם אני)כאשר דיברו במכבי על הנוהל החדש של ''זרים במחיר שלא עולה על 400-500 אלף דולר''(מילים ולחן דייויד פדרמן). היום זה פשוט מתפוצץ לכולנו בפנים.

כן, אתה צודק.
אני רק רוצה להזכיר לכולם על איזה סגלים פינטזנו כאן בתחילת הקיץ...

אז ראשית, צריך לאחל לבחור בהצלחה.

שנית, אני תוהה לאן הבחור הזה אמור להיכנס ברוטציה. במשחקי ההכנה ראינו ששרמאדיני הוא הגבוה הטוב ביותר שלנו, אבל הוא עולה מהספסל. כלומר המעמד של
שון ג'יימס הוא די גבוה, שכן הוא פותח בחמישייה.
בעמדה 4, יש את ליאור, שהוא נכון להיום השחקן הכי טוב בקבוצה ויש את מדלי שנותן הרבה אגרסיביות וריבאונד.
לא נראה שתומאס מביא משהו שחסר למכבי, ובעצם רק מוסיף עומק לסגל.

לבסוף אפשר להצטער על כך שמכבי שוב חוזרת לוקנספט שכשל כשהקבוצה שיחקה ללא שחקן פנים שהוא עוגן התקפי. גם אם שרמאדיני יהיה שחקן נהדר,
זה עדיין לא יהיה מספיק לדעתי.

אני חושב ששון ג'יימס פתח בחמישייה כי שרמדיני יועד להיות הסנטר השני, ובלאט רצה לראות אותו משחק בסיטואציה הזאת.

הסגל באמת נראה רע כרגע. אין טיפת יצירתיות וכישרון, פשוט קבוצה בינונית ואפורה.

כן,לגמרי.
אני חושב שההחתמה של תומאס היא משל לקיץ הזה. פופס שהיה חתום על חוזה גבוה של כמליון דולר, מוחלף בשחקן זול ואלמוני, שגם לא בדיוק עונה על הדרישות
המקוריות לעמדה הזאת. שנזכיר רק את ההתבטואויות בנוגע לתקפודו של הנדריקס כ4.6 או 4.7 כמה שזה היה ולא כ-5 טהור.

28 ספטמבר 2012, 18:41

מי עכשיו לא היה חותם על זה שהנדריקס יהיה פה בחוזה של 850K?
עוד חשבו שיביאו מישהו נורמאלי...

28 ספטמבר 2012, 19:24

לא כ"כ יודע איך לאכול את ההחתמה הזאת (אם באמת תהיה החתמה...).
אני לא מכיר היטב את השחקן הזה וגם ממה שיצא לי לראות, לא הצלחתי לגבש דעה חד משמעית.
על פניו, נראה שבמקרה הטוב הוא יהפוך לסוג של הנדריקס משופר ובמקרה הרע, נקבל כאן עוד איזה נואל פיליקס.

עם זאת, נראה שבלאט מאוד דחף להחתמה הזאת וכמו כן, פורסם ששמו של תומאס הועלה עוד לפני שמו של פאפאס.
בכלל, נראה שהקונספט של גבוה אתלטי במקומו של סנטר מסיבי הוא קונפסט נבחר של בלאט.
עם כל זה שיש יותר מדי סימני שאלה, וגם לי מספר החלטות אינן לגמרי ברורות, אני נותן קרדיט לדיויד. אני מתקש להאמין שנפלנו כאן על שחקן שיתגלה כגרוע.

28 ספטמבר 2012, 19:35

itay92 כתב:מי עכשיו לא היה חותם על זה שהנדריקס יהיה פה בחוזה של 850K?

אני , לא אהבתי את העובדה שמשחקים עם 'סנטר ' גמד , הטעות היא הוויתור על אחד הסנטרים הטובים שהיו פה איי פעם וזה סופו זה לא שעמדו פקוביץ קרסטיץ ולורבק בתור ... איך לעזאזל בלאט וויתר על סופו ? הריי הוא אמור לדעת בדיוק עם מי יש לו עסק ולהבין ש 'סנטר תותח ' הוא לא יקבל מההנהלה הזו לא ?

28 ספטמבר 2012, 19:39

הקונספט הזה של סנטר אתלטי ש"מתאים לשיטת המשחק" זה חתיכת בדיחה מטומטמת על חשבון האוהדים. זה נשמע כמו ניסיון של פדרמן והרקאנטים לשווק את הסגל העלוב מאוד שנבנה פה. איזה שיטת משחק כבר יש לקבוצה שכל שנה מחליפה 3 שחקני חמישייה? לפני שנתיים מכבי התבססה על לחץ הגנתי על הכדור והכנסות כדורים לסופו(וריווח המשחק שנוצר בעקבות זאת), בשנה שעברה היינו תלויים הרבה ביכולות האחד על אחד של לאנגפורד ופארמר לפניו. אפשר לחשוב גם שיש לנו את וויד ולברון בתור שחקני כנף, או שסנטר "כבד" כמו קרסטיץ' לא היה מתאים לסגנון המשחק של הגארדים המהוללים לוגאן והיקמן. בדיחה ושוב בדיחה.

28 ספטמבר 2012, 19:46

שחף כתב:הקונספט הזה של סנטר אתלטי ש"מתאים לשיטת המשחק" זה חתיכת בדיחה מטומטמת על חשבון האוהדים. זה נשמע כמו ניסיון של פדרמן והרקאנטים לשווק את הסגל העלוב מאוד שנבנה פה.

דוקא ה"ג'וניור" ציין שהוא היה מעוניין בסנטר מסיבי ואילו בלאט הוא זה שדחף לכיוון גבוה אתלטי.

28 ספטמבר 2012, 19:55

שחף כתב:הקונספט הזה של סנטר אתלטי ש"מתאים לשיטת המשחק" זה חתיכת בדיחה מטומטמת על חשבון האוהדים. זה נשמע כמו ניסיון של פדרמן והרקאנטים לשווק את הסגל העלוב מאוד שנבנה פה. איזה שיטת משחק כבר יש לקבוצה שכל שנה מחליפה 3 שחקני חמישייה? לפני שנתיים מכבי התבססה על לחץ הגנתי על הכדור והכנסות כדורים לסופו(וריווח המשחק שנוצר בעקבות זאת), בשנה שעברה היינו תלויים הרבה ביכולות האחד על אחד של לאנגפורד ופארמר לפניו. אפשר לחשוב גם שיש לנו את וויד ולברון בתור שחקני כנף, או שסנטר "כבד" כמו קרסטיץ' לא היה מתאים לסגנון המשחק של הגארדים המהוללים לוגאן והיקמן. בדיחה ושוב בדיחה.

שחף, זה רק אני, או שאתה לא מאוד מאוד אוהב את הסגל של מכבי העונה. אוהב, אבל לא מאוד מאוד אוהב... :tongue3

הנקודה החיובית מכל הסיפור הזה היא שהסגל הזה יבחן באמת את יכולות האימון המיוחדות של דייויד בלאט. אם הוא יצליח עם הסגל הזה, אז יש מצב שהוא יכול
לעשות הכל.

28 ספטמבר 2012, 20:00

חביב אורנג'ד כתב:
שחף כתב:הקונספט הזה של סנטר אתלטי ש"מתאים לשיטת המשחק" זה חתיכת בדיחה מטומטמת על חשבון האוהדים. זה נשמע כמו ניסיון של פדרמן והרקאנטים לשווק את הסגל העלוב מאוד שנבנה פה.

דוקא ה"ג'וניור" ציין שהוא היה מעוניין בסנטר מסיבי ואילו בלאט הוא זה שדחף לכיוון גבוה אתלטי.

בשורה התחתונה ההנהלה הצליחה להביא לכאן ילד ב400 אלף, במקום סופו. אין מה להפיל את זה על בלאט.

28 ספטמבר 2012, 20:04

גם גרינוולד מצטרף:

רוב התנאים בין הצדדים סוכמו, וכעת רק פרטים טכניים מעכבים את החתימה הרשמית.

28 ספטמבר 2012, 20:13

jol9 כתב:
שחף כתב:הקונספט הזה של סנטר אתלטי ש"מתאים לשיטת המשחק" זה חתיכת בדיחה מטומטמת על חשבון האוהדים. זה נשמע כמו ניסיון של פדרמן והרקאנטים לשווק את הסגל העלוב מאוד שנבנה פה. איזה שיטת משחק כבר יש לקבוצה שכל שנה מחליפה 3 שחקני חמישייה? לפני שנתיים מכבי התבססה על לחץ הגנתי על הכדור והכנסות כדורים לסופו(וריווח המשחק שנוצר בעקבות זאת), בשנה שעברה היינו תלויים הרבה ביכולות האחד על אחד של לאנגפורד ופארמר לפניו. אפשר לחשוב גם שיש לנו את וויד ולברון בתור שחקני כנף, או שסנטר "כבד" כמו קרסטיץ' לא היה מתאים לסגנון המשחק של הגארדים המהוללים לוגאן והיקמן. בדיחה ושוב בדיחה.

שחף, זה רק אני, או שאתה לא מאוד מאוד אוהב את הסגל של מכבי העונה. אוהב, אבל לא מאוד מאוד אוהב... :tongue3

הנקודה החיובית מכל הסיפור הזה היא שהסגל הזה יבחן באמת את יכולות האימון המיוחדות של דייויד בלאט. אם הוא יצליח עם הסגל הזה, אז יש מצב שהוא יכול
לעשות הכל.

זה לא באמת עוזר לנו. זה שבלאט הוא אלכיאמי זה נחמד, אבל כל שנה הוא מקבל שחקנים פחות טובים מהנהלה שעובדת עם טבלאות אקסל של חישובים של רווח והפסד במקום עם הראש. כמו שיובל אמר, שון ג'יימס מיותר לחלוטין. לא שהיינו מקבלים את קרסטיץ' במקום הדבר הזה אבל אולי אפשר היה למצוא משהו קצת יותר סביר(ושוב, כל הכבוד שהחתימו שחקן פצוע על החוזה הכי יקר בקבוצה). גם מורן רוט הוא נדוניה מיותרת שקיבלנו בחסות החבר אוחיון והסוכן האיראני שלו. במקום מאריץ' וג'קסון נתקענו עם שחקנים שרובנו לא חשבנו שנראה בסיוטים הכי גרועים שלו. חבל שלא בודקים את יכולות האימון של בלאט עם סגל איכותי כמו שיש לו ברוסיה. אולי אפשר היה לדבר פה גם על תארים אירופאיים.

חביב, מצטער, זה נשמע לי בעיקר כמו תירוצים של החבר פדרמן שבאים לכסות על הפאשלה שלו בהבאת פופס. לקבוצה שהרגע התחילה להתאמן אין שיטת משחק עדיין. אפשר לחשוב שאם היו מציעים את קרסטיץ' במחיר מוזל לא היו קופצים על זה כי הוא "סנטר כבד".

28 ספטמבר 2012, 21:41

מקאדו 3 כתב:

אני , לא אהבתי את העובדה שמשחקים עם 'סנטר ' גמד , הטעות היא הוויתור על אחד הסנטרים הטובים שהיו פה איי פעם וזה סופו זה לא שעמדו פקוביץ קרסטיץ ולורבק בתור ... איך לעזאזל בלאט וויתר על סופו ? הריי הוא אמור לדעת בדיוק עם מי יש לו עסק ולהבין ש 'סנטר תותח ' הוא לא יקבל מההנהלה הזו לא ?

גם אני ממש שמח שאין את הנדריקס ב 850K.
שחקן שפשוט לא מצטיין בכלום.
מסכים איתך גם לגבי סופו

28 ספטמבר 2012, 23:33

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

בשורה התחתונה ההנהלה הצליחה להביא לכאן ילד ב400 אלף, במקום סופו. אין מה להפיל את זה על בלאט.

רק למען הסדר הטוב, צריך לציין שאותה הנהלה מאוד רצתה את סופו ואותה הנהלה גם השאירה כאן את אוחיון.
מי שלא רצה כאן את אותו סנטר אימתני בעל הברך השברירית והנטיות למצבי רוח משתנים, הוא דוקא בלאט.

שחף כתב:חביב, מצטער, זה נשמע לי בעיקר כמו תירוצים של החבר פדרמן שבאים לכסות על הפאשלה שלו בהבאת פופס. לקבוצה שהרגע התחילה להתאמן אין שיטת משחק עדיין. אפשר לחשוב שאם היו מציעים את קרסטיץ' במחיר מוזל לא היו קופצים על זה כי הוא "סנטר כבד".

ופופס הוא כן סנטר?
אפשר לחשוב גם אילו אלטרנטיבות היו.
אם זה לא היה פופס או תומאס, עוד היינו יכולים להתקע עם נגרי יורוקאפ כמו קאסון ופרוביץ'."סנטר גדול ומסיבי" זה ממש לא תו תקן להצלחה, בטח אם אתה נופל על נגרים כמו שהיו בשוק.

29 ספטמבר 2012, 06:34

אם למישהו עוד היה ספק, תומאס אישר לאחד מחבריו בטוויטר שהוא אכן בדרך למכבי. מעניין מתי הוא ינחת בישראל.

29 ספטמבר 2012, 07:02

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

רק למען הסדר הטוב, צריך לציין שאותה הנהלה מאוד רצתה את סופו ואותה הנהלה גם השאירה כאן את אוחיון.
מי שלא רצה כאן את אותו סנטר אימתני בעל הברך השברירית והנטיות למצבי רוח משתנים, הוא דוקא בלאט.

שחף כתב:חביב, מצטער, זה נשמע לי בעיקר כמו תירוצים של החבר פדרמן שבאים לכסות על הפאשלה שלו בהבאת פופס. לקבוצה שהרגע התחילה להתאמן אין שיטת משחק עדיין. אפשר לחשוב שאם היו מציעים את קרסטיץ' במחיר מוזל לא היו קופצים על זה כי הוא "סנטר כבד".

ופופס הוא כן סנטר?
אם זה לא היה פופס או תומאס, עוד היינו יכולים להתקע עם נגרי יורוקאפ כמו קאסון ופרוביץ'."סנטר גדול ומסיבי" זה ממש לא תו תקן להצלחה, בטח אם אתה נופל על נגרים כמו שהיו בשוק.

תראה, לגבי סופו זה באמת סיפור לא פשוט. היכולת שלו בשיא היתה נפלאה, אבל היכולת הממוצעת ע"פ השנתיים, היתה הרבה פחות מרשימה.
מה גם שההתעסקות איתו הצריכה מאמצים מיוחדים מהצוות המקצועי.
בסופו של דבר זאת זכותו של בלאט להחליט האם ההתעסקות הזאת שווה לו או לא, והאם היכולת הממוצעת של סופו מצדיקה את זה.

התפקיד של ההנהלה היה להביא לכאן תחליפים טובים. עם שרמאדיני נראה שההנהלה הצליחה ועם הסנטר הנוסף היא כשלה.

את בלאט אנחנו לא יכולים לשפוט בעניין הזה, אלא רק בכל מה שקשור באימון הקבוצה ובהוצאת מלוא הפוטנציאל ממנה.

29 ספטמבר 2012, 07:18

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

ופופס הוא כן סנטר?

תראה, לגבי סופו זה באמת סיפור לא פשוט. היכולת שלו בשיא היתה נפלאה, אבל היכולת הממוצעת ע"פ השנתיים, היתה הרבה פחות מרשימה.
מה גם שההתעסקות איתו הצריכה מאמצים מיוחדים מהצוות המקצועי.
בסופו של דבר זאת זכותו של בלאט להחליט האם ההתעסקות הזאת שווה לו או לא, והאם היכולת הממוצעת של סופו מצדיקה את זה.

התפקיד של ההנהלה היה להביא לכאן תחליפים טובים. עם שרמאדיני נראה שההנהלה הצליחה ועם הסנטר הנוסף היא כשלה.

את בלאט אנחנו לא יכולים לשפוט בעניין הזה, אלא רק בכל מה שקשור באימון הקבוצה ובהוצאת מלוא הפוטנציאל ממנה.

אני לא יודע מה הסיפור עם סופו מה ? מצביי רוח ? פנים כעוסות ? הריי עם כל התיקשורת החופרת והפולשנית של היום אם היה משהו קיצוני ובלתי נסבל שסופו עשה ברור לכולם שזה היה יוצא החוצה , לא זכור לי בשנתיים האחרונות שדווח על איזה עברת משמעת חמורה של סופו , להיפך אני זוכר שחקן שמאוד איכפתי ורוצה ולא להיפך הוא לא היה מעורב בקטטות או בילה ושתה במועדונים בניגוד ל 'ילדים טובים ' כמו פישר והעב'מ ההוא שאני לא זוכר את שמו ...

סיפור העברות והדקות המעוטות כביכול גם הוא מוגזם ולא נראה לי שזה מצדיק וויתור על שחקן ציר כל כך דומיננטי וחזק , בעונה הראשונה אני זוכר אותו מחזיק 25 ואפילו 30 דקות דיי בקלות , עם כל הכבוד לבלאט היה צריך לאפשר לסופו לעבור את הניתוח להחלים ולחזור להיות אותו סנטר דומיננתי ומפחיד של עונה ושליש , על הקלות שבוויתור עם כל הסיבות שמסביב כולנו עוד נצטער ובלאט עוד יהיה ראשון להודות בכך .

אני לא יודע לגביי שרמאדיני ובכל אופן לי הוא נראה גבוהה גמלוני שבכל מקרה יצטיין בבנוניותו , אפילו אם יפרוץ לא בטוח שהוא יהיה שחקן שאפשר ליבנות סביבו קבוצה , אבל למען האמת זו רק תחושה אישית ואני לא ראיתי אותו מספיק בשביל לגבש דעה מוצקה .

29 ספטמבר 2012, 07:53

מקאדו 3 כתב:אני לא יודע מה הסיפור עם סופו מה ? מצביי רוח ? פנים כעוסות ? הריי עם כל התיקשורת החופרת והפולשנית של היום אם היה משהו קיצוני ובלתי נסבל שסופו עשה ברור לכולם שזה היה יוצא החוצה , לא זכור לי בשנתיים האחרונות שדווח על איזה עברת משמעת חמורה של סופו , להיפך אני זוכר שחקן שמאוד איכפתי ורוצה ולא להיפך הוא לא היה מעורב בקטטות או בילה ושתה במועדונים בניגוד ל 'ילדים טובים ' כמו פישר והעב'מ ההוא שאני לא זוכר את שמו ...

סיפור העברות והדקות המעוטות כביכול גם הוא מוגזם ולא נראה לי שזה מצדיק וויתור על שחקן ציר כל כך דומיננטי וחזק , בעונה הראשונה אני זוכר אותו מחזיק 25 ואפילו 30 דקות דיי בקלות , עם כל הכבוד לבלאט היה צריך לאפשר לסופו לעבור את הניתוח להחלים ולחזור להיות אותו סנטר דומיננתי ומפחיד של עונה ושליש , על הקלות שבוויתור עם כל הסיבות שמסביב כולנו עוד נצטער ובלאט עוד יהיה ראשון להודות בכך .

אני לא יודע לגביי שרמאדיני ובכל אופן לי הוא נראה גבוהה גמלוני שבכל מקרה יצטיין בבנוניותו , אפילו אם יפרוץ לא בטוח שהוא יהיה שחקן שאפשר ליבנות סביבו קבוצה , אבל למען האמת זו רק תחושה אישית ואני לא ראיתי אותו מספיק בשביל לגבש דעה מוצקה .

לא אמרתי שהוא בליין או טיפוס בעייתי. ממש לא, ולמעשה כנראה להיפך. לא כל הדקייס הוא עבריין. גם הלפרין הוא סוג של הדקייס, כלומר שחקן שהחולשה המנטלית שלו
לא מאפשרת לו להתקדם לאן שהכשרון והיכולת המקצועית יכולים היו להביא אותו.

הרי סופו משחק באירופה כבר אי אילו שנים. הוא מעולם לא הצליח לחבר 2 עונות טובות. למה? כנראה שיש לו איזשהו מנגנון הרס עצמי כזה שלא מאפשר את זה.

נושא הפציעה שלו באמת לא ברור. למה היה צריך להחזיק אותו בכוח ולא לאפשר לו לעבור את הניתוח אני לא מבין, אלא אם זה לא כל העובדות.
מה שכן, אני לא בטוח שגם אם סופו עובר את הניתוח, הוא חוזר להיות אותו השחקן. אולי כן ואולי לא.

בכל אופן, הבחירה הזאת של את מי לאמן ואת מי לא היא של בלאט. אפשר לבקר אותה, אבל אי אפשר לקבוע בוודאות שזאת טעות, כי אף אחד מאיתנו לא היה במקום של בלאט
ולא יודע את כל השיקולים והאתגרים שלו.

29 ספטמבר 2012, 09:53

לא יודע עד כמה טוב או לא טוב הוא תומאס, אבל בדראפט-אקספרס כתוב שהוא משחק בעמדות 3-4 :eek

אני במקום מכבי היתי הולך על סולומון אלאבי (ניגרי 216) שממש מזכיר את נדונג במשחקו.

29 ספטמבר 2012, 10:01

jol9 כתב:הרי סופו משחק באירופה כבר אי אילו שנים. הוא מעולם לא הצליח לחבר 2 עונות טובות. למה? כנראה שיש לו איזשהו מנגנון הרס עצמי כזה שלא מאפשר את זה.

זה ידוע שבעבר סופו היה בליין ולא מקצוען בעליל, אבל מאז שהגיע למכבי הוא התנהג למופת, וברור לכולם שהירידה ביכולתו נבעה מהפציעה ברגלו(או בברכו, לא זוכר)

29 ספטמבר 2012, 11:15

felix_r כתב:
מקאדו 3 כתב:

גם אני ממש שמח שאין את הנדריקס ב 850K.
שחקן שפשוט לא מצטיין בכלום.
מסכים איתך גם לגבי סופו

גם אני הייתי מעדיף את סופו,אבל לא הגיעו איתו למו"מ בכלל על הישארות.
עם הנדריקס היו קרובים.
איך לא? אתם מעדיפים שחקן בן 24 בלי ניסיון שהוא גם לא סנטר,ולא יודעים מה תקבלו ממנו?

29 ספטמבר 2012, 11:23

felix_r כתב:לא יודע עד כמה טוב או לא טוב הוא תומאס, אבל בדראפט-אקספרס כתוב שהוא משחק בעמדות 3-4 :eek

אני במקום מכבי היתי הולך על סולומון אלאבי (ניגרי 216) שממש מזכיר את נדונג במשחקו.

פליקס , מלקולם תומס הוא לא סנטר אבל גם לא sf . בדרפטאקספרס מתייחסים לתקופת הקולג להתאמה לnba ולשליטה שלו בכדור.
הוא 4 לכל דבר אולי 4.5 . בקוריאה הוא שיחק כסנטר לכל דבר .
בכל מקרה עדיף שחקן טוב( היה השחקן הטוב ביותר גם בd league וגם בליגת הקיץ.) מאשר סנטר טבעי שיהיה נגר.
סולומון אלבי לא בשל לשחק ביורוליג.
פרסם תגובה