המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Mta_atic כתב:rc4991 כתב:Mta_atic כתב:rc4991 כתב:Mta_atic כתב:roy
לא כ"כ מדוייק.
חלק גדול מהגרעונות של מכבי נוצרו מה-5-6 שנים האחרונות.
חוזים כבדים של פיני ושחקנים שעזבו דוגמת לאמפה' רודני וויט, פוט + שחקנים שהגיעו כמחליפים בעקבות העזיבות או לצורך עיבוי (גיינס, די בראון, אלטון בראון, מאלט וכנראה שיש עוד כמה שמות שלא עולים לי לראש כרגע).
ב-2009 למשל כל אחד מהבעלים הביא למעלה ממיליון דולר מכיסו רק לכיסוי גרעונות שאני באמת לא יודע להגיד אם חלק מהם לא הגיע גם מאותם תשלומים גבוהים לשחקנים בעונת וויצי'ץ ופארקר.
אני לגמרי לא חולק על העובדה שאנחנו מוציאים פחות כסף על שחקנים, אבל הסברתי שחלק גדול מזה שייך לעזיבת כץ ולגרעונות של מכבי. החלק האחר בוודאי שייך למדיניות החדשה של המועדון (ודיברו על זה לא מעט פעמים) לא לפזר חוזים גבוהים כמו שהיו נוהגים פעם, למעט מקרים שמדובר בשחקן שהוכיח את עצמו במועדון או שחקן בטופ לבל של אירופה.
יוני,
הנקודה שלי עם שכר השחקנים באה להוכיח שכשחקן עומד בקריטריונים של מכבי אז אין בעיה למועדון להכניס יד לכיס ולהציע לו חוזה גבוה (מעל מיליון דולר לעונה).
זה קרה וזה קורה גם בתקופתנו, ולכן אני מנסה להסביר שחוזים נמוכים לשחקנים שלא עומדים בקריטריונים מסויימים לשכר גבוהה במכבי לא נובעים בהכרח מחוסר בכסף אלא לפעמים פשוט מדובר בעיקרון.
אנשים חושבים שאם לא הגיע לכאן פופס ב-950 אלף דולר אז צריכים למצוא סנטר מחליף באותו מחיר. אף אחד לא חושב על כך שכמעט ואין שחקנים פנויים ברמה הזאת שיסכימו לשכר כזה ואף אחד לא לוקח בחשבון שיש לא מעט שחקנים איכותיים שמסתובבים בחוץ ואפשר להביא אותם גם בחצי ובשליש מחיר (דוגמת תומאס)
כרמל,
אני מחזק את הדברים שאמרת בייחוד על רקע העובדה שחלק מהאוהדים פה מתבכיינים על כך שמעלים להם את מחירי המנוי ב-100-200 שקל (שזו בעצם הדרך שלנו לתרום כלכלית לקבוצה) ולעומת זאת לא מבינים מדוע הבעלים לא מוציא עוד איזה מיליון מהכיס שלו.
שורה תחתונה - תפנימו, מכבי לא מועדון עשיר והוא מעולם לא היה.
לא מבין מה הבעיה של אנשים לקבל פה שחקנים זולים אם הם מביאים תפוקה על המגרש. בסופו של דבר שחקנים לא משחקים עם תג מחיר על הפרקט,
ובשנתיים האחרונות מכבי נמצאת בטופ לבל של היורוליג לרוב עם סגל שמורכב משחקנים אלמוניים בעיבוי של כמה שחקנים עם ניסיון יורוליג שמחזיקים בחוזים של פחות ממיליון דולר לעונה. כל עוד זה עובד טוב, מה צריך לשנות?
שלא תטעה/תטעו-ההצלחה של מכבי בשנתיים האחרונות נבעה בעיקר בזכות היכולות המדהימות של בלאט
אני חותם לך שעם מאמן אחר לא היינו עולים בכלל להצלבה בשתי העונות האחרונות
ומי החתים את דיוויד בלאט במכבי?
למה להתאמץ לא לתת קרדיט להנהלה?
נו באמת,עכשיו כל מהלך טוב של בלאט הוא בעצם מהלך של ההנהלה?
אז היא עשתה משהו אחד נורמלי בשנים האחרונות כשהחתימה את בלאט אבל מצד שני הכתיבה לו כל מיני דברים בניגוד לרצונו בשנתיים האחרונות
לא ראית אותי כותב את זה.
אני רק נותן קרדיט במקום שצריך לתת. ההבאה של בלאט למכבי רשומה על שם ההנהלה בדיוק כמו ההבאה של כל שחקן אחר לקבוצה.
ההנהלה מספקת את אנשי המקצוע והמעטפת, אז למה שלא תימדד על הבאתם?
Mta_atic כתב:רוי,
פדרמן כבר 30 שנה במכבי ולפי הערכות שפך מעל 20 מיליון דולר בקבוצה הזאת.
מה שאתה כותב זה ספקולציה וחוסר פירגון לאדם שהווה משענת כלכלית לקבוצה הזאת במשך שנים.
כתבתי כבר מקודם - אני לא מסמפט (בלשון עדינה) את הפרסונה ואת שיטת הניהל שלו, אבל אני יודע להעריך אנשים שעושים ותורמים ממרצם ומכיסם.
roy1000 כתב:Mta_atic כתב:רוי,
פדרמן כבר 30 שנה במכבי ולפי הערכות שפך מעל 20 מיליון דולר בקבוצה הזאת.
מה שאתה כותב זה ספקולציה וחוסר פירגון לאדם שהווה משענת כלכלית לקבוצה הזאת במשך שנים.
כתבתי כבר מקודם - אני לא מסמפט (בלשון עדינה) את הפרסונה ואת שיטת הניהל שלו, אבל אני יודע להעריך אנשים שעושים ותורמים ממרצם ומכיסם.
הבעיה היא שאין לו יותר כסף "לשפוך", להיפך.
כשיש לך שילוב של בעלים במצוקה כלכלית, הכנסות שרק גדלות והוצאות שרק קטנות, זו אולי ספקולציה, אבל זה גם ההסבר הכי הגיוני.
rc4991 כתב:רק כדי להוכיח לאלה שעוד מתכחשים שהתקציב ירד:
http://sports.walla.co.il/?w=//1655900
התקציב מהעונה האחרונה של פיני שהיה תקציב מאוזן ומחושב לגמרי וללא כל התפרעות כספית,הוא גם נעשה לאחר עונת אפי שהיתה מאוד בזבזנית כך שבטוח שבאותה עונה של פיני לא הוציאו סתם כספים
בכתבה מחשבים את כל ההוצאות וההכנסות האפשריות של הקבוצה ואפשר לראות עד כמה התקציב ירד
אגב,מדברים על זה שמכבי משלמת עוד על חוזים שהופרו אז רק שתדעו שאני חושב שהיא כבר לא משלמת אף חוזה כזה כי היא שילמה כבר לפיני ולכל השחקנים בעונת אפי את החוב שלה ומאז שבלאט הגיע למכבי שוחררו רק כדיר שויתר בסופו של דבר על החוזה שלו במכבי ופוט שמשחק בז'לגיריס שמשלימה לו את המשכורת וכנראה מממנת את כולה כי היא נעמדת על 300 אלף דולר
כך שאין עוד שום הוצאות שמתווספות לנו משנים עברו וזו עוד סיבה שהתקציב עכשיו יעלה אבל במקום זה הוא ממשיך לרדת(וזה עוד כשמחירי המנויים עולים)
Mta_atic כתב:אז עכשיו נכנסת לו לכיס והחלטת שהוא לא יכול לתמוך יותר בקבוצה?
לבנאדם יש הון עצמי של מיליוני דולרים, אתה באמת חושב שהתרומה שלו למכבי צריכה לעבור דרך הסדר החוב של פטרוכימיים?
ממתי עשירי ישראל מכסים את החובות של החברות שלהם מההון העצמי שלהם?
yarinsaky כתב:ערב החג הייתה כתבה בישראל היום עם שמלוק, המנהל האגדי של מכבי. הוא מותח ביקורת גדולה על ההנהלה החדשה , למשל בחוסר היכולת שלה לסגור עם שחקנים בשקט כמו פעם ועל חוסר הנשמה וחשבונאות היתר בקבוצה הנוכחית.
תשאלו את עצמכם איך מכבי פעם הביאה שחקנים טובים והצליחה גם לשמור עליהם והצליחה ליצור זהות וחיבור בין שחקנים ומנהלים לאוהדים ותשוו למצב היום.
כל כך מרירות יש היום בין אוהדים להנהלה, בין אוהדים לשחקנים ( גם באשמת השחקנים עצמם, אין ספק ) שכמעט כבר לא נשאר מקום להנאה, לפרגון ואהבה כמו פעם.
לפני כמה ימים צפיתי בפעם הראשונה במכבי החדשה ולא הבנתי כל כך במה אני צופה. חבורה של 10 שחקנים חדשים שבמקרה לובשים היום את החולצה הצהובה ובקיץ הבא כנראה שכבר לא.
yarinsaky כתב:ערב החג הייתה כתבה בישראל היום עם שמלוק, המנהל האגדי של מכבי. הוא מותח ביקורת גדולה על ההנהלה החדשה , למשל בחוסר היכולת שלה לסגור עם שחקנים בשקט כמו פעם ועל חוסר הנשמה וחשבונאות היתר בקבוצה הנוכחית.
תשאלו את עצמכם איך מכבי פעם הביאה שחקנים טובים והצליחה גם לשמור עליהם והצליחה ליצור זהות וחיבור בין שחקנים ומנהלים לאוהדים ותשוו למצב היום.
כל כך מרירות יש היום בין אוהדים להנהלה, בין אוהדים לשחקנים ( גם באשמת השחקנים עצמם, אין ספק ) שכמעט כבר לא נשאר מקום להנאה, לפרגון ואהבה כמו פעם.
לפני כמה ימים צפיתי בפעם הראשונה במכבי החדשה ולא הבנתי כל כך במה אני צופה. חבורה של 10 שחקנים חדשים שבמקרה לובשים היום את החולצה הצהובה ובקיץ הבא כנראה שכבר לא.
jol9 כתב:yarinsaky כתב:ערב החג הייתה כתבה בישראל היום עם שמלוק, המנהל האגדי של מכבי. הוא מותח ביקורת גדולה על ההנהלה החדשה , למשל בחוסר היכולת שלה לסגור עם שחקנים בשקט כמו פעם ועל חוסר הנשמה וחשבונאות היתר בקבוצה הנוכחית.
נכון מאוד. אפילו השחקנים הישראלים שאנחנו אוהבים לאהוב לאורך שנים, זוכים להרבה מאוד ביקורת וחוסר אהדה מצד חלק גדול מהאוהדים.
פניני הוא אולי הקונצנזוס היחיד שיש היום בסגל, כשחקן שהקהל אוהב ומחובר אליו.
לגבי המשפט האחרון שלך, לצערי הרב זה פשוט נכון. אני מהמר שבעונה הבאה יהיו במכבי לפחות 6 שחקנים חדשים (וזה במקרה הטוב).
roy1000 כתב:Mta_atic כתב:אף אחד מאיתנו (כולל אף אחד) לא יודע דבר וחצי דבר על מה שקורה מבחינה תקציבית בקבוצה.
הכל ספקולציות כולל חלק לא מבוטל מהחוזים של השחקנים.
אתה באמת חושב שאחזקה כלכלית של ארגון כמו מכבי זה "אחד ועוד אחד"?
מה עם חובות וגרעונות (ויש לא מעט כאלה במכבי), מחשבה לעתיד, צורת התנהלות כלכלית וכו'?
בכלל, אם הקריטריון להשארת בעלים בקבוצה נובע מתרומה כספית אז שמעון מזרחי היה צריך לעזוב מזמן מכיוון שכלכלית הוא תרם הרבה פחות גם מפדרמן וגם מכץ.
עזוב את הדמגוגיה. מכבי זה ארגון מאוד מאוד פשוט. מוכרים מנויים, פרסומות וזכויות שידור ומשלמים לשחקנים, מאמן, הנהלה, ולאחזקת ההיכל. בסה"כ קבוצת כדורסל.
לגבי שחקנים - מה אתה רוצה להגיד שהבחור שהיה שחקן שולי בליגה האיטלקית מרוויח מליונים? שהבחור שהגיע מקבוצה קטנה בספרד מרוויח מליונים? שהבחור שמגיע מליגת הפיתוח מרוויח כסף גדול? הזרים שמכבי הביאה השנה הם הזרים הכי זולים שהיו בקבוצה בעשור האחרון ולא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה. מצד שני מחירי המנויים הם הכי גבוהים בהיסטוריה שאי פעם היו.
בשורה התחתונה, לפני עשור היו פה 4 זרים שהרוויחו מעל מליון דולר נטו - וויציץ', פארקר, שאראס, באסטון, ביחד עם ישראלים לא זולים כמו בורשטיין ובלו. היום יש לך 5 זרים שאף אחד לא מתקרב לאיזור המליון וישראלי אחד יקר (אליהו). מצד שני, באותה התקופה מחירי המנויים יותר מהכפילו את עצמם.
אז כן, יש הרבה מחשבה לעתיד, אבל זה לא העתיד של מכבי. ומאיזה עונה בדיוק היו גרעונות?
asafb96 כתב:רחוק מאוד מהמציאות. "ארגון מאוד פשוט"? אתה פשוט זורק משפטים סתמיים לאוויר. לנהל קבוצת כדורסל זה ממש לא "פשוט" כמו שאתה חושב, בטח שמדובר בסכומים של מיליוני דולרים
roy1000 כתב:asafb96 כתב:רחוק מאוד מהמציאות. "ארגון מאוד פשוט"? אתה פשוט זורק משפטים סתמיים לאוויר. לנהל קבוצת כדורסל זה ממש לא "פשוט" כמו שאתה חושב, בטח שמדובר בסכומים של מיליוני דולרים
קבוצת כדורסל זה ארגון מאוד פשוט בהשוואה לארגונים אחרים באותו סדר גודל וממש אין שום טעם לנהל על זה דיון.
בכל מקרה, האג"ח של פטרוכימיים ממשיך ליפול ומקרה את הפרידה מפדרמן בכל יום. אם אתה כל כך אוהב אותו, אתה מוזמן לקנות את האג"חים שלו ולתמוך בו כשיבוא הסדר החוב.
asafb96 כתב:roy1000 כתב:asafb96 כתב:רחוק מאוד מהמציאות. "ארגון מאוד פשוט"? אתה פשוט זורק משפטים סתמיים לאוויר. לנהל קבוצת כדורסל זה ממש לא "פשוט" כמו שאתה חושב, בטח שמדובר בסכומים של מיליוני דולרים
קבוצת כדורסל זה ארגון מאוד פשוט בהשוואה לארגונים אחרים באותו סדר גודל וממש אין שום טעם לנהל על זה דיון.
בכל מקרה, האג"ח של פטרוכימיים ממשיך ליפול ומקרה את הפרידה מפדרמן בכל יום. אם אתה כל כך אוהב אותו, אתה מוזמן לקנות את האג"חים שלו ולתמוך בו כשיבוא הסדר החוב.
לנהל קבוצת כדורסל זה ממש, אבל ממש לא פשוט, לא משנה כמה אתה בטוח בעצמך שזה פשוט. אני לא "כל כך אוהב אותו", פשוט אין לי שנאה חסרת היגיון כלפיו
asafb96 כתב:roy1000 כתב:asafb96 כתב:רחוק מאוד מהמציאות. "ארגון מאוד פשוט"? אתה פשוט זורק משפטים סתמיים לאוויר. לנהל קבוצת כדורסל זה ממש לא "פשוט" כמו שאתה חושב, בטח שמדובר בסכומים של מיליוני דולרים
לנהל קבוצת כדורסל זה ממש, אבל ממש לא פשוט, לא משנה כמה אתה בטוח בעצמך שזה פשוט. אני לא "כל כך אוהב אותו", פשוט אין לי שנאה חסרת היגיון כלפיו
jol9 כתב:asafb96 כתב:roy1000 כתב:asafb96 כתב:רחוק מאוד מהמציאות. "ארגון מאוד פשוט"? אתה פשוט זורק משפטים סתמיים לאוויר. לנהל קבוצת כדורסל זה ממש לא "פשוט" כמו שאתה חושב, בטח שמדובר בסכומים של מיליוני דולרים
הכל זה עניין יחסי.
אני אתן לך דוגמא.
החברה שבה אני עובד כוללת בערך 800-900 עובדים. המנכ"ל שלנו צריך לקבל החלטות לאורך השנה שגם ימקסמו את הרווחים, גם ידאגו לתת לאנשים את התנאים המתאימים
על מנת שלא יברחו למקומות אחרים וגם לעמוד מול הבוסים שלו בארה"ב ולהתיישר לפי המדיניות שלהם או לשכנע אותם שהכיוון שהוא בחר הוא הכיוון הנכון.
להחלטות שלו יש משמעות שיכולה להימדד במליוני ועשרות מליוני דולרים.
לי זה נראה כמו ניהול קשה בהרבה מקבוצת כדורסל, שבה ההחלטות שצריך לקבל הן פשוטות יותר לטעמי.
אלמוג כתב:לא מבין איך בכלל אפשר להגן על פדרמן. כל עונה יש תירוץ אחר.
פעם צריך לשלם את המשכורת של גרשון, פעם צריך לשלם לגרין חצי מיליון והוא שחקן חמישי, ועוד ועוד ועוד.
העונה אנחנו רואים שעבדו עלינו בעיניים בכל הזמן הזה(אלא אם החזרה של אוחיון לקבוצה הכניסה אותנו לבור תקציבי שוב)
פדרמן כבר לא במצב כלכלי להחזיק את אחד מארבעת המועדונים הגדולים באירופה, הוא לא מוכן לשחרר ולעבור הלאה, ולכן הוא גורם למועדון לשקוע יחד איתו לבינוניות.
כנראה שהוא לא כזה קמצן, פשוט אין לו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], Google Adsense [Bot], liran, where is the love?, גל גל, מרסר ו־21 אורחים