פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: דייויד בלו חוזר מפרישה?

21 ספטמבר 2013, 13:17

שחף כתב:
jol9 כתב:אני מבין את ההתרגשות. באמת יכול להיות סיפור מעניין, וגם יש מקום בשבילו בסגל כנראה.

עם זאת, צריך לזכור שגם בעונתו האחרונה לפני הפרישה, בלו התקשה גם בהגנה וגם בריבאונד, והיה בעצם קלעי גדול וזהו.
אחרי שנה וחצי מחוץ למגרשים ברמה המקצוענית, אני צופה קושי עוד יותר גדול בעניינים שהזכרתי. את הקליעה אני בטוח שהוא לא איבד וגם לא את האופי.

הייתי שמח אם היה חוזר. זה היה מאזן את הסגל מעט יותר.

אני חושב שפדרמן באמת פנה לקווין לאב, אבל הוא סירב בנימוס לחוזה של 350K. אפילו ג'יימס גיסט כבר מרוויח היום יותר בפאו לדעתי.\
בנימה יותר רצינית, אינגלס לא 4. הוא 2-3. הוא לא אמור ללכת מכות עם הלורבקים של היורוליג בצבע, וגם סמית' לא.

בהנחה שבלו לא השמין ברמות מטורפות ובכושר סביר, זה משהו שהייתי הולך עליו בלי להסס בכלל.

אתמול במשחק בין ספרד לצרפת, כשפורסמה הידיעה על בלו, פיני גרשון אמר שמכבי בגרעון של שני מיליון דולר, ושאפילו 350K זה גדול עליה במצב של היום. הוא העריך, שרק אם מכבי תשאיל את כהן/נעימי, היא תוכל להחתים את בלו.

לגבי בלו עצמו... הוא לא שיחק בצורה מקצוענית שנתיים, הוא בן 33. בגלל שתי הסיבות האלה ייקח לו לפחות כמה חודשים להיכנס לכושר משחק סביר אם בכלל (ראינו כבר שחקנים מתקשים להיכנס לכושר אחרי היעדרות של חצי שנה מהמגרשים). זאת אומרת, שאם מכבי מחתימה אותו, הוא יוכל לתרום רק לקראת בואו של החורף. לעומת זאת הוא מבקש משכורת שהייה מקבל תמורת עונה מלאה כשהיה צעיר יותר ובכושר מלא. לא יודע...

Re: דייויד בלו חוזר מפרישה

21 ספטמבר 2013, 13:28

קודם כל זה לא שנתיים, זה משהו כמו שנה ו-3 חודשים. שנית, אין פה חוקיות, גם ג'אבר היה בחוץ שנה וחזר לשחק ביכולת לא רעה. יכולת קליעה כמו של בלו לא הולכת לאיבוד כל כך מהר. ואם זה רק 350 אלף, הייתי רוכש אותו עכשיו בלי למצמץ.

21 ספטמבר 2013, 13:32

הסגל סגור, ככה שאם הוא יגיע זה על תקן אקסטרה, ושחקן כמו בלו בתור אקסטרה זה משהו שלא הרבה קבוצות יכולות לוותר עליו בקלות.

21 ספטמבר 2013, 13:46

felix_r כתב:
שחף כתב:
jol9 כתב:אני מבין את ההתרגשות. באמת יכול להיות סיפור מעניין, וגם יש מקום בשבילו בסגל כנראה.

עם זאת, צריך לזכור שגם בעונתו האחרונה לפני הפרישה, בלו התקשה גם בהגנה וגם בריבאונד, והיה בעצם קלעי גדול וזהו.
אחרי שנה וחצי מחוץ למגרשים ברמה המקצוענית, אני צופה קושי עוד יותר גדול בעניינים שהזכרתי. את הקליעה אני בטוח שהוא לא איבד וגם לא את האופי.

אני חושב שפדרמן באמת פנה לקווין לאב, אבל הוא סירב בנימוס לחוזה של 350K. אפילו ג'יימס גיסט כבר מרוויח היום יותר בפאו לדעתי.\
בנימה יותר רצינית, אינגלס לא 4. הוא 2-3. הוא לא אמור ללכת מכות עם הלורבקים של היורוליג בצבע, וגם סמית' לא.

בהנחה שבלו לא השמין ברמות מטורפות ובכושר סביר, זה משהו שהייתי הולך עליו בלי להסס בכלל.

אתמול במשחק בין ספרד לצרפת, כשפורסמה הידיעה על בלו, פיני גרשון אמר שמכבי בגרעון של שני מיליון דולר, ושאפילו 350K זה גדול עליה במצב של היום. הוא העריך, שרק אם מכבי תשאיל את כהן/נעימי, היא תוכל להחתים את בלו.

לגבי בלו עצמו... הוא לא שיחק בצורה מקצוענית שנתיים, הוא בן 33. בגלל שתי הסיבות האלה ייקח לו לפחות כמה חודשים להיכנס לכושר משחק סביר אם בכלל (ראינו כבר שחקנים מתקשים להיכנס לכושר אחרי היעדרות של חצי שנה מהמגרשים). זאת אומרת, שאם מכבי מחתימה אותו, הוא יוכל לתרום רק לקראת בואו של החורף. לעומת זאת הוא מבקש משכורת שהייה מקבל תמורת עונה מלאה כשהיה צעיר יותר ובכושר מלא. לא יודע...

בלו יחזור לכושר תוך חודש של אימונים להערכתי. הוא הצהיר שהתאמן ושיחק במהלך השנה במכללת USC, כך שהוא לא יהיה חלוד לחלוטין.

21 ספטמבר 2013, 14:52

felix_r כתב:
שחף כתב:

2 מליון דולר? לא זכור לי שהוא ציין מספר, רק אמר שמכבי בגרעון, מה פספסתי.

21 ספטמבר 2013, 14:58

LIAV10 כתב:
felix_r כתב:
שחף כתב:

2 מליון דולר? לא זכור לי שהוא ציין מספר, רק אמר שמכבי בגרעון, מה פספסתי.

הוא אכן אמר 2 מיליון דולר.
נראה לי קצת מוזר שהוא יודע על גירעונות במכבי. קשה לי להאמין שהוא בתפוצה של הדוחות הפיננסיים של המועדון. בכל מקרה, גירעון זה בסדר גמור. זה מה שאמור לקרות במועדוני ספורט.

21 ספטמבר 2013, 15:20

שמואל1 כתב:תזכורת למי ששכח

סוף סוף אתה כותב לעניין.

דווקא את הסוף מול חימקי אני לא חושב שאי פעם אשכח.

חימקי מובילים בנקודה והכדור שלהם ומה הם עושים? מוציאים חוץ ונותנים לאידסון לחטוף את הכדור, ואז בשרשרת אירועים מוטרפת פארגו נכנס לסל, מחטיא, פרקינס לוקח ריבאונד בלתי אפשרי תוך כדי שהוא מסתובב על רגל אחת בניתור אל מחוץ למגרש ומוסר לבלו שתופר את השלשה. ואז פרקינס מוסיף חטיפה בהזדמנות האחרונה של חימקי. פשוט קבוצת קולג'ים נהדרת הייתה שם.

ולעניינינו - שחררו אותנו מבלו. ברור שהוא צריך כסף, ברור שהוא יגיד שהוא בכושר נהדר, ובכלל לא ברור מה באמת כושרו. אם מישהו בקו הקדמי מאכזב אז שווייצ'יץ' ייכנס למגרש, גם ככה משלמים לו כבר :)

21 ספטמבר 2013, 18:29

בוואן מצטטים ״גורם בכיר״ במכבי שאומר שבלו בכל מקרה לא יהיה במכבי...
עכשיו השאלה היא אם זו הכחשה לשם הצלחת המו״מ או שיש דברים בגו. אני אף פעם לא ממהר לקחת ציטוטים של ״בכירים״ כאלו ואחרים יותר מדי ברצינות..

21 ספטמבר 2013, 19:01

מכביסט28 כתב:בוואן מצטטים ״גורם בכיר״ במכבי שאומר שבלו בכל מקרה לא יהיה במכבי...
עכשיו השאלה היא אם זו הכחשה לשם הצלחת המו״מ או שיש דברים בגו. אני אף פעם לא ממהר לקחת ציטוטים של ״בכירים״ כאלו ואחרים יותר מדי ברצינות..

אני לא רואה למה אנחנו בכלל צריכים להתרגש מציטוט זה או אחר. זה לא שלברון ג'יימס עומד לחתום במכבי.
אם בלו כן יוחתם, זה יהיה נחמד. אם הוא לא יוחתם, גם זה לא נורא בכלל. אין לחץ. בקרוב נדע כך או אחרת.

21 ספטמבר 2013, 19:39

לא עדיף אם כבר לנסות להשאיר את אליהו ? כששחקן שלא שיחק כל כך הרבה זמן והוא כבר בן 33 ומהדברים שלו עולה שהוא בעיקר רוצה להרוויח כמה ז'ובות כי המצב שלו לא משהוא זה נראה לי לא במקום כל ההיתרגשות הזו סביבו עם כל הכבוד שייש לבלו , מה גם שבסיטואציה שאליהו נמצא אני בטוח שהוא יהיה מוכן לחתום גם ב 450 אלף או אפילו פחות .

גם אלטון בראון בזמנו אמר שהוא ' בכושר מצוין ' איך זה נגמר כולם זוכרים ...

21 ספטמבר 2013, 19:47

מקאדו 3 כתב:לא עדיף אם כבר לנסות להשאיר את אליהו ? כששחקן שלא שיחק כל כך הרבה זמן והוא כבר בן 33 ומהדברים שלו עולה שהוא בעיקר רוצה להרוויח כמה ז'ובות כי המצב שלו לא משהוא זה נראה לי לא במקום כל ההיתרגשות הזו סביבו עם כל הכבוד שייש לבלו , מה גם שבסיטואציה שאליהו נמצא אני בטוח שהוא יהיה מוכן לחתום גם ב 450 אלף או אפילו פחות .

להשאיר את אליהו? כי שלוש שנים של השידוך עם בלאט לא הספיקו לך? זה לא עובד, הלאה.
(ד"א, עכשיו הוא היה מוכר את אחותו בשביל 450 אלף ממכבי)

בלו יכול להוסיף לקבוצה הזאת שני דברים שחסרים לה- קליעה מבחוץ מעמדה 4, ווינריות. הוא לא בא על חשבון אף שחקן אחר, אף אחד לא בנה עליו כשהוא בנה את הסגל ולכן אחוז הסיכון פה הוא קטן מאוד. אני מקווה שאף אחד פה לא דואג לכיס של פדרמן.

21 ספטמבר 2013, 20:36

קודם כל זה טוב כי זה מוסיף אופציות למכבי לעשות שינויים במקרה של בעיות.

לדעתי, ההחלטה אם להחתים את בלו או לא תתקבל לכל הפחות לאחר הטורניר בבלגיה ואולי אפילו רק אחרי טורניר גומלסקי. אם במשחקי האימון הקרובים טיוס וכהן יראו שהם מסוגלים לתרום ברמות יורוליג אז אני חשוב שמכבי תוותר על החתמה של בלו (ואליהו). לעומת זאת, אם טיוס ימשיך להיראות כמו בנבחרת וכהן יראה שהוא עדיין לא מוכן לרמות האלה אז אני חושב שאופציות בלו ואליהו יחזרו לשולחן.

21 ספטמבר 2013, 21:01

אנשים פה ממש נספים בכל מה שקשור לבלו,עוד יחשבו שמדובר במירוטיץ'
כן,מדובר בקלעי ענק ווינר אבל הוא רע בריבאונד ובהגנה (לא פחות מאליהו ואפילו יותר) וגם יש לו הרבה אגו
בסך הכל אני ישמח לראות אותו כאן וחושב שהגעה שלו תהפוך אותנו לקבוצת שלשות ממש מסוכנת
מצד שני לא נראה לי הגיוני שאנשים מדברים עליו ככה כאילו הוא איזה סופר סטאר

21 ספטמבר 2013, 21:16

rc4991 כתב:אנשים פה ממש נספים בכל מה שקשור לבלו,עוד יחשבו שמדובר במירוטיץ'
כן,מדובר בקלעי ענק ווינר אבל הוא רע בריבאונד ובהגנה (לא פחות מאליהו ואפילו יותר) וגם יש לו הרבה אגו
בסך הכל אני ישמח לראות אותו כאן וחושב שהגעה שלו תהפוך אותנו לקבוצת שלשות ממש מסוכנת

הוא רע בריבאונד. בהגנה ממש לא( גם אם שני אנשים מאוד ספציפיים פה, שבמקרה נמנים על חובבי אליהו אמרו שכן). אשמח אם תסביר לי איך ראית שיש לו הרבה אגו, או יותר חשוב, איפה זה אי פעם בא על חשבון הקבוצה.

לא ראיתי פה הודעות שהפכו אותו לסופר סטאר. יש לו איכויות נדירות, שבמקרה חסרות למכבי. זה הכל.

21 ספטמבר 2013, 21:18

אפשר להגיד הרבה דברים על יכולות ההגנה של בלו, אבל להגיד שהוא גרוע יותר מאליהו הגנתית? נו, באמת. ואתה מקל ראש בתכונות של קלעי איכותי ווינר. בעונה שעברה לא היה לך אף שחקן כזה, והחיסרון הורגש. יש הזדמנות להביא שחקן שיש לו את 2 התכונות. הגנה בעמדות הפנים וריבאונד? אני אסתפק בג׳יימס וטיוס. התרומה של בלו בין כה וכה משמעותית מזו של אליהו.

21 ספטמבר 2013, 21:26

MTA2311 כתב:
מקאדו 3 כתב:לא עדיף אם כבר לנסות להשאיר את אליהו ? כששחקן שלא שיחק כל כך הרבה זמן והוא כבר בן 33 ומהדברים שלו עולה שהוא בעיקר רוצה להרוויח כמה ז'ובות כי המצב שלו לא משהוא זה נראה לי לא במקום כל ההיתרגשות הזו סביבו עם כל הכבוד שייש לבלו , מה גם שבסיטואציה שאליהו נמצא אני בטוח שהוא יהיה מוכן לחתום גם ב 450 אלף או אפילו פחות .

להשאיר את אליהו? כי שלוש שנים של השידוך עם בלאט לא הספיקו לך? זה לא עובד, הלאה.
(ד"א, עכשיו הוא היה מוכר את אחותו בשביל 450 אלף ממכבי)

בלו יכול להוסיף לקבוצה הזאת שני דברים שחסרים לה- קליעה מבחוץ מעמדה 4, ווינריות. הוא לא בא על חשבון אף שחקן אחר, אף אחד לא בנה עליו כשהוא בנה את הסגל ולכן אחוז הסיכון פה הוא קטן מאוד. אני מקווה שאף אחד פה לא דואג לכיס של פדרמן.

זה שחקן מבוגר שלא שיחק שנתיים מה אתה מתלהב כאילו מייקל ג'ורדן עושה עכשיו קאמבק למכבי ? סגידה הזויה לשחקן גמור , הריי יש מעט מאוד דוגמאות של שחקנים מבוגרים יחסית שחזרו לכושר נורמלי אחרי פרישה .

21 ספטמבר 2013, 21:38

MTA2311 כתב:
rc4991 כתב:אנשים פה ממש נספים בכל מה שקשור לבלו,עוד יחשבו שמדובר במירוטיץ'

הוא רע בריבאונד. בהגנה ממש לא( גם אם שני אנשים מאוד ספציפיים פה, שבמקרה נמנים על חובבי אליהו אמרו שכן). אשמח אם תסביר לי איך ראית שיש לו הרבה אגו, או יותר חשוב, איפה זה אי פעם בא על חשבון הקבוצה.

לא ראיתי פה הודעות שהפכו אותו לסופר סטאר. יש לו איכויות נדירות, שבמקרה חסרות למכבי. זה הכל.

הוא גם רע בהגנה,אני האמת לא ממש שמתי לב לזה עד שפליקס כתב את זה ומאז ראיתי הרבה זיופים אצלו בהגנה
אתה יכול לראות את זה אפילו בסדרה הכל כך מהוללת שלו מול פאו' שהוא חטף לא מעט שלשות מהשומרים שלו
(ד"א,לא יודע אם התכוונת אלי כשדיברת על חובבי אליהו,הדעה שלי עליו היא באמצע)
איפה ראיתי שיש לו הרבה אגו??? אתה מוזמן לחפש באינטרנט איזה ראיון שהוא נתן לוואלה אחרי שפרש ולקרוא בעצמך
זה באמת לא בא על חשבון הקבוצה וזה גם לא מה שבאתי להגיד,זו פשוט תכונה שאני שונא

אנשים פה כתבו עליו הודעות כאילו מדובר בשחקן תותח והנה כמה ציטוטים:
"תחליף מדהים"
"אם זה יקרה, זה כנראה הדבר שיכניס בי התרגשות מטורפת לקראת העונה הבאה"
"ממש מרגש אותי"
חייבים להביא אותו"

er79 כתב:אפשר להגיד הרבה דברים על יכולות ההגנה של בלו, אבל להגיד שהוא גרוע יותר מאליהו הגנתית? נו, באמת. ואתה מקל ראש בתכונות של קלעי איכותי ווינר. בעונה שעברה לא היה לך אף שחקן כזה, והחיסרון הורגש. יש הזדמנות להביא שחקן שיש לו את 2 התכונות. הגנה בעמדות הפנים וריבאונד? אני אסתפק בג׳יימס וטיוס. התרומה של בלו בין כה וכה משמעותית מזו של אליהו.

ההגנה שלו לא פחות רעה משל אליהו וכבר כתבתי על זה לאור
שיהיה מובן אני לא נגד הגעה שלו וגם אני רוצה שיגיע אבל מצד שני נראה לי הזוי שמהללים אותו כל כך הרבה
כנראה שעדיף להיות שחקן נחמד שדופק לפעמים שלשה חשובה במאני טיים משחקן שטוב כל המשחק

21 ספטמבר 2013, 22:48

er79 כתב:אפשר להגיד הרבה דברים על יכולות ההגנה של בלו, אבל להגיד שהוא גרוע יותר מאליהו הגנתית? נו, באמת. ואתה מקל ראש בתכונות של קלעי איכותי ווינר. בעונה שעברה לא היה לך אף שחקן כזה, והחיסרון הורגש. יש הזדמנות להביא שחקן שיש לו את 2 התכונות. הגנה בעמדות הפנים וריבאונד? אני אסתפק בג׳יימס וטיוס. התרומה של בלו בין כה וכה משמעותית מזו של אליהו.

אני כנראה השני שאור התכוון אליו, ואני גם חושב שבלו שומר פחות טוב מליאור.
הוא יודע לשים גוף (לפחות ידע פעם, לפני הפרישה), אבל הוא לא מסוגל לקחת ריבאונד בהגנה, וגם היה גרוע בשמירה הקבוצתית.

לגבי האופי, אין ספק שאתה ואור (ואחרים צודקים). הוא שחקן של קבוצה, שבא לעבוד בשביל הקבוצה. לא היו לו בכלל בעיות של אגו בשנים האחרונות במכבי.

אבל אני לא כ"כ מבין על סמך מה אתה ואחרים בונים כאן על טיוס. כרגע לא נראה בכלל שהוא הולך לשחק יותר מדי.
יש את סופו שלא שומר, את כהן שלא יישחק, את טיוס שבינתיים לא קרוב לכושר משחק ואת שון ג'יימס. להוסיף עוד שחקן שלא שומר ולא לוקח ריבאונד, יהפוך אותנו לקבוצה עוד יותר
פגיעה בצבע.

22 ספטמבר 2013, 00:21

roy1000 כתב:תרגום:

בלו: "נגמר לי הכסף, לא הלך לי עם הנסיונות להשתלב בחזרה בארה"ב, ואני זקוק דחוף לעודה כמה מאות אלפים בשביל להסתדר. אמנם לא שיחקתי שנתיים, ואני בן 33, אבל אני אבקש לפחות את אותו השכר שהרווחתי בעונה האחרונה".

לא הייתי נופל לפתיון הזה.

אני נוטה להסכים ואף הייתי מוסיף הבטים נוספים למשפט האחרון בפוסט שלך.

שחקן בן 33 שלא שיחק שנה וחצי זה חתיכת הימור מסוכן ביותר. גם הנסיבות שהיבאו אותו לחזרה מפרישה הן כאמור, לא מעודדת במיוחד.
עוד נקודה שהייתי מוסיף היא שבמכבי ישנה חוסר בהירות בנוגע לעמדה ואין כרגע 4 מוביל מובהק. התוספת של בלו, שלעולם לא היה 4 מוביל וספק אם ביום הוא בכלל מסוגל לתפקד כאחד כזה, לא תשנה את המצב ואולי אף תיצור רק יותר בלגן.

22 ספטמבר 2013, 11:49

אני גם חושב שזו החתמה בסיכון נמוך . דיויד לא ישב בבית וזלל כל התקופה הזאת אלא שיחק במסגרת מסויימת ובנוסף הוא בן אדם עם מוסר עבודה מאוד גבוהה כך שאני מניח שלא יקח לו יותר מידי זמן לחזור לכושר מלא . מה גם שהוא לא סוחב פציעה או משהו כזה....
רק צריך לעשות לו מבחן כושר לפני שמחתימים אותו לראות באיזה מצב הוא נמצא...הוא גם ככה לא היה בתכנון כך שאין פה יותר מידי סיכון...
פרסם תגובה