toja27 כתב:jol9 כתב:התנין כתב:תנו לקבוצה את הצ'אנס, אני לא מבין למה אתם כ''כ ממהרים לחרוץ גורלות. הרי בכל קיץ בא גולש מסויים - שמשום מה נעלם בהמשך העונה - וטוען שמדובר בקבוצה החלשה ביותר של מכבי בכל הזמנים, לא פחות! בקצב הזה מכבי כבר היתה צריכה לשחק בליגה הארצית.
מה שמעניין הוא שבכל שנה מחדש הקבוצה בסה''כ מגיעה למקומות לא רעים בכלל, להוציא מקרים מיוחדים, וגבוהים בהרבה מהתחזיות השחורות של ''המומחים''.
כולם נותנים את הצ'אנס, אבל בפירוש אם הקבוצה הזאת תתמודד על התואר או אפילו על הפיינל פור, זה יהיה בגדר הפתעה גדולה. גדולה אפילו מזו של 2010.
למה? כי בסגל הזה אין אף שחקן שהיה יכול למצוא את עצמו בחמישייה של קבוצת טופ יורוליג, ובקושי 2-3 שחקנים שהיו יכולים להיות בספסל של אחת כזו.
חוץ מזה, כבר דובר כאן רבות על הכפילויות הרבות שיש בסגל ועל החורים הגדולים שיש בסגל.
לא יודע מה רייס ייתן, אבל אם הוא יצליח להפוך להיות המנהיג של הקבוצה הזאת, לנהל משחק ברמה גבוהה, להפעיל את הגבוהים וגם לשמור טוב, אז אולי יש על מה לדבר בהקשר להצלבה ומעלה.
אם גם אינגלס יצליח להיות סקורר ברמת יורוליג גבוהה, יחד עם כל התכונות הטובות שלו והיכולת להפעיל את הגבוהים, אז גם פיינל פור זה אפשרי.
אם לא, אז זה סגל שהצלבה זאת תקרה הזכוכית שלו וגם זה די בחסד.
מתי זאת לא הולכת להיות הפתעה? תסתכל על הסגל של ברצלונה, ריאל, צסק"א שכרגיל נמצאות בטופ מבחינת הסגלים והשנה מצטרפת גם פנר' ,ועכשיו תגיד , האם למכבי יש איזה סיכוי להשוות את הסגל שלה לסגל של עשירות האירופה? אני אומר לך מעכשיו כבר שהתשובה היא לא! התקציב שלהם הרבה יותר גדול ולא מדובר ב2 מיליון לפה או לשם. זה המצב וככה הוא תמיד עם שינויים קטנים. אז מה כל שנה תמשיכו להתבכיין על איזה סגל יש למכבי, שההצלבה זה המקסימום? די כבר אם הרוח הזאת!
האם בעונת 2010-2011 מישהו פה ניבא עונה מוצלחת וגמר יורוליג בטרום העונה? או שגם אז ההצלבה הייתה המקום הטבעי לדבריכם...
מה שאתה אומר על שחקנים ביכולים למצוא את עצמם בקבוצת טופ יורוליג זה לא נכון, ומשקף את דעתך בלבד! אל תציג את זה בתור עובדה. סופו נבחר לחמישיית העונה ביורוליג בקדנציה שעברה, הוא לא יכול למצוא את עצמו בקבוצת טופ יורוליג? שון ג'יימס? דיווין סמית? דיוויד בלו? אתה גם לא יודע איזה עונה יתנו רייס והיקמן, אז אל תהיה כזה מהיר לשפוט.
די להשקיע כל כך הרבה מהכח והאמונה שלכם בפגמים, ותנסו להיות פשוט יותר חיוביים ולהשקיע את הכח של האמונה בתקווה. זה לא נאיביות, זה פשוט להשקיע את כח האמונה שלכם למקום אחר וזה יעזור לרומם את הקבוצה. די להיות כאלו ציניים. אם פיני גרשון אמר שהוא חושב שרייס הוא שחקן טוב ושלמכבי יש סגל טוב מאוד אז הוא התכוון לזה (צודק או שלא ), והוא לא מביא איזה "הרמה להנחתה" לעצמו או משהו מוזר בסגנון הזה...העיקר ששום דבר לא יזיז את תפיסת עולמכם והיא -"מכבי ספינה טועה בגלל הקברניט ואנחנו נטביע אותה עד שהקברניט יפנה את מקומו".
תראה, אני לא מצפה ממכבי להעמיד תקציב שיהיה דומה לזה של בארסה, צסקא או ריאל. אבל זה לא אומר שמכבי לא יכולה להעמיד תקציב גבוה יותר מזה של היום,
ובנוסף להעמיד קבוצה שכן תוכל להתחרות מול העשירות.
הדבר היפה בכדורסל האירופאי הוא שאין לך כאן טיי ברייקרס מובהקים. יש כמה שהם מעל השאר אבל בהחלט ניתן לבנות באירופה קבוצות שיתחרו בגדולות וגם יינצחו מדי פעם.
מה זה מצריך? תקציב בגובה מסויים, שייאפשר לך לשמור על השחקנים שפרצו אצלך ולייצר סוג של המשכיות. בנוסף אותו תקציב אמור לאפשר לך להביא שחקנים טובים ומוכחים שמסתובבים
היום ברחבי היבשת. ולסיכום בחירות נכונות וחכמות של שחקנים שיתאימו וישלימו אחד את השני.
במכבי שום חלק מאלה שציינתי לא מתקיים.
היא לא שומרת על המשכיות (זאת לא חוכמה לשמור על היקמן בקבוצה, החוכמה הגדולה יותר היא להשאיר את פארגו, לאנגפורד ומוריס).
היא לא מסוגלת להביא שחקנים בולטים בקיץ (הכי טוב שלה זה אינגלס וזה עדיין לא שחקן טופ יורוליג)
היא לא בונה את הסגל באופן חכם, ולראייה בלו הפנסיונר עולה על המטוס הראשון מLA לת"א דקה אחרי שטורנירי ההכנה מסתיימים.
פרט לזה, אם נניח היינו רואים איזשהי דרך, אז ניחה. היה אפשר לוותר על שלושת החלקים למעלה ולהגיד - מכבי הולכת על דרך מסויימת - צעירים לפני פריצה, קלעים מטורפים,
משחק לחץ של קולג'ים, או כל דבר אחר.
בפועל יש לנו אוסף שלא ממש קשור אחד לשני, ותלוי מאוד ביכולת של שני שחקנים להציג עונות של חמישיית יורוליג, בשביל שהעונה הזאת תהיה מוצלחת באמת (אני מתכוון לרייס ולאינגלס), ולא תיגמר
שוב עם סוויפ בהצלבה או בכלל בלי הצלבה.
בעונת 10-11 אף אחד לא חשב שנצליח כ"כ זה נכון, אבל זה בדיוק מתחבר עם הסגנון שאני אישית לא אוהב (ורבים אחרים כאן גם לא) וזה סגנון ההימורים - ב10-11 פגעו בינגו ענק
בהחתמה של פארגו (שבכלל לא היה אמור להיות בקבוצה), ואידסון נתן עונת שיא. זה גרר את כל הסגל למעלה. פתאום סופו נראה כמו שאק, פרקינס כמו רונדו, ליאור ובלו סגרו עמדה 4 נהדרת, פניני
נתן עונת קריירה ואפילו בורשטיין התחבר מצויין. ד"א באותה עונה גם היה סגל יחסית קצר, אבל אין ספק שזה יצא במקרה.
אתה רוצה לבנות כל שנה על בינגואים כאלה? האם כל שנה תספר לנו "מי חשב שנצליח כך ב10-11"? כל החוכמה עם שיטת הבינגואים היא למנף את ההצלחות ולא להחליף את הסגל כל שנה...
ודבר אחרון - אני התייחסתי באופן מפורש לחמישייה של קבוצות טופ יורוליג. ואח"כ אמרתי שיש 2-3 שחקנים שכן יכולים למצוא עצמם בספסל של קבוצה כזאת, למשל אינגלס שגם הגיע משם, או סופו,
או ג'יימס לצורך העניין. אני עדיין עומד באמירה הזאת. לדעתי, וזה נכון לעכשיו כמובן, אין בסגל של מכבי אף שחקן שיכול להיות שחקן חמישייה או לצורך העניין שחקן מוביל בקבוצת טופ יורוליג.
יכול להיות שבעוד 3 חודשים יתגלו 2-3 כאלה, אבל נכון לעכשיו זה לא המצב.