מסיבת העיתונאים הרשמית לפתיחת העונה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מסיבת העיתונאים הרשמית לפתיחת העונה

הודעהעל ידי jol9 » 04 אוקטובר 2013, 12:07

התנין כתב:תנו לקבוצה את הצ'אנס, אני לא מבין למה אתם כ''כ ממהרים לחרוץ גורלות. הרי בכל קיץ בא גולש מסויים - שמשום מה נעלם בהמשך העונה - וטוען שמדובר בקבוצה החלשה ביותר של מכבי בכל הזמנים, לא פחות! בקצב הזה מכבי כבר היתה צריכה לשחק בליגה הארצית.
מה שמעניין הוא שבכל שנה מחדש הקבוצה בסה''כ מגיעה למקומות לא רעים בכלל, להוציא מקרים מיוחדים, וגבוהים בהרבה מהתחזיות השחורות של ''המומחים''.

כולם נותנים את הצ'אנס, אבל בפירוש אם הקבוצה הזאת תתמודד על התואר או אפילו על הפיינל פור, זה יהיה בגדר הפתעה גדולה. גדולה אפילו מזו של 2010.
למה? כי בסגל הזה אין אף שחקן שהיה יכול למצוא את עצמו בחמישייה של קבוצת טופ יורוליג, ובקושי 2-3 שחקנים שהיו יכולים להיות בספסל של אחת כזו.

חוץ מזה, כבר דובר כאן רבות על הכפילויות הרבות שיש בסגל ועל החורים הגדולים שיש בסגל.
לא יודע מה רייס ייתן, אבל אם הוא יצליח להפוך להיות המנהיג של הקבוצה הזאת, לנהל משחק ברמה גבוהה, להפעיל את הגבוהים וגם לשמור טוב, אז אולי יש על מה לדבר בהקשר להצלבה ומעלה.
אם גם אינגלס יצליח להיות סקורר ברמת יורוליג גבוהה, יחד עם כל התכונות הטובות שלו והיכולת להפעיל את הגבוהים, אז גם פיינל פור זה אפשרי.

אם לא, אז זה סגל שהצלבה זאת תקרה הזכוכית שלו וגם זה די בחסד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 04 אוקטובר 2013, 13:27

jol9 כתב:
התנין כתב:תנו לקבוצה את הצ'אנס, אני לא מבין למה אתם כ''כ ממהרים לחרוץ גורלות. הרי בכל קיץ בא גולש מסויים - שמשום מה נעלם בהמשך העונה - וטוען שמדובר בקבוצה החלשה ביותר של מכבי בכל הזמנים, לא פחות! בקצב הזה מכבי כבר היתה צריכה לשחק בליגה הארצית.
מה שמעניין הוא שבכל שנה מחדש הקבוצה בסה''כ מגיעה למקומות לא רעים בכלל, להוציא מקרים מיוחדים, וגבוהים בהרבה מהתחזיות השחורות של ''המומחים''.

כולם נותנים את הצ'אנס, אבל בפירוש אם הקבוצה הזאת תתמודד על התואר או אפילו על הפיינל פור, זה יהיה בגדר הפתעה גדולה. גדולה אפילו מזו של 2010.
למה? כי בסגל הזה אין אף שחקן שהיה יכול למצוא את עצמו בחמישייה של קבוצת טופ יורוליג, ובקושי 2-3 שחקנים שהיו יכולים להיות בספסל של אחת כזו.

חוץ מזה, כבר דובר כאן רבות על הכפילויות הרבות שיש בסגל ועל החורים הגדולים שיש בסגל.
לא יודע מה רייס ייתן, אבל אם הוא יצליח להפוך להיות המנהיג של הקבוצה הזאת, לנהל משחק ברמה גבוהה, להפעיל את הגבוהים וגם לשמור טוב, אז אולי יש על מה לדבר בהקשר להצלבה ומעלה.
אם גם אינגלס יצליח להיות סקורר ברמת יורוליג גבוהה, יחד עם כל התכונות הטובות שלו והיכולת להפעיל את הגבוהים, אז גם פיינל פור זה אפשרי.

מתי זאת לא הולכת להיות הפתעה? תסתכל על הסגל של ברצלונה, ריאל, צסק"א שכרגיל נמצאות בטופ מבחינת הסגלים והשנה מצטרפת גם פנר' ,ועכשיו תגיד , האם למכבי יש איזה סיכוי להשוות את הסגל שלה לסגל של עשירות האירופה? אני אומר לך מעכשיו כבר שהתשובה היא לא! התקציב שלהם הרבה יותר גדול ולא מדובר ב2 מיליון לפה או לשם. זה המצב וככה הוא תמיד עם שינויים קטנים. אז מה כל שנה תמשיכו להתבכיין על איזה סגל יש למכבי, שההצלבה זה המקסימום? די כבר אם הרוח הזאת!
האם בעונת 2010-2011 מישהו פה ניבא עונה מוצלחת וגמר יורוליג בטרום העונה? או שגם אז ההצלבה הייתה המקום הטבעי לדבריכם...
מה שאתה אומר על שחקנים ביכולים למצוא את עצמם בקבוצת טופ יורוליג זה לא נכון, ומשקף את דעתך בלבד! אל תציג את זה בתור עובדה. סופו נבחר לחמישיית העונה ביורוליג בקדנציה שעברה, הוא לא יכול למצוא את עצמו בקבוצת טופ יורוליג? שון ג'יימס? דיווין סמית? דיוויד בלו? אתה גם לא יודע איזה עונה יתנו רייס והיקמן, אז אל תהיה כזה מהיר לשפוט.
די להשקיע כל כך הרבה מהכח והאמונה שלכם בפגמים, ותנסו להיות פשוט יותר חיוביים ולהשקיע את הכח של האמונה בתקווה. זה לא נאיביות, זה פשוט להשקיע את כח האמונה שלכם למקום אחר וזה יעזור לרומם את הקבוצה. די להיות כאלו ציניים. אם פיני גרשון אמר שהוא חושב שרייס הוא שחקן טוב ושלמכבי יש סגל טוב מאוד אז הוא התכוון לזה (צודק או שלא ), והוא לא מביא איזה "הרמה להנחתה" לעצמו או משהו מוזר בסגנון הזה...העיקר ששום דבר לא יזיז את תפיסת עולמכם והיא -"מכבי ספינה טועה בגלל הקברניט ואנחנו נטביע אותה עד שהקברניט יפנה את מקומו".
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 04 אוקטובר 2013, 13:49

toja27 כתב:מתי זאת לא הולכת להיות הפתעה? תסתכל על הסגל של ברצלונה, ריאל, צסק"א שכרגיל נמצאות בטופ מבחינת הסגלים והשנה מצטרפת גם פנר' ,ועכשיו תגיד , האם למכבי יש איזה סיכוי להשוות את הסגל שלה לסגל של עשירות האירופה? אני אומר לך מעכשיו כבר שהתשובה היא לא! התקציב שלהם הרבה יותר גדול ולא מדובר ב2 מיליון לפה או לשם. זה המצב וככה הוא תמיד עם שינויים קטנים. אז מה כל שנה תמשיכו להתבכיין על איזה סגל יש למכבי, שההצלבה זה המקסימום? די כבר אם הרוח הזאת!
האם בעונת 2010-2011 מישהו פה ניבא עונה מוצלחת וגמר יורוליג בטרום העונה? או שגם אז ההצלבה הייתה המקום הטבעי לדבריכם...
מה שאתה אומר על שחקנים ביכולים למצוא את עצמם בקבוצת טופ יורוליג זה לא נכון, ומשקף את דעתך בלבד! אל תציג את זה בתור עובדה. סופו נבחר לחמישיית העונה ביורוליג בקדנציה שעברה, הוא לא יכול למצוא את עצמו בקבוצת טופ יורוליג? שון ג'יימס? דיווין סמית? דיוויד בלו? אתה גם לא יודע איזה עונה יתנו רייס והיקמן, אז אל תהיה כזה מהיר לשפוט.
די להשקיע כל כך הרבה מהכח והאמונה שלכם בפגמים, ותנסו להיות פשוט יותר חיוביים ולהשקיע את הכח של האמונה בתקווה. זה לא נאיביות, זה פשוט להשקיע את כח האמונה שלכם למקום אחר וזה יעזור לרומם את הקבוצה. די להיות כאלו ציניים. אם פיני גרשון אמר שהוא חושב שרייס הוא שחקן טוב ושלמכבי יש סגל טוב מאוד אז הוא התכוון לזה (צודק או שלא ), והוא לא מביא איזה "הרמה להנחתה" לעצמו או משהו מוזר בסגנון הזה...העיקר ששום דבר לא יזיז את תפיסת עולמכם והיא -"מכבי ספינה טועה בגלל הקברניט ואנחנו נטביע אותה עד שהקברניט יפנה את מקומו".

חלקנו, שעברנו את גיל 20, זוכרים גם מצב אחר. אנחנו זוכרים פערים קטנים יותר בין מכבי לטופ של אירופה, ואנחנו זוכרים קבוצות שלא חייבו 15 שחקנים בכירים שעושים בדיוק את אותו הדבר. המועדון הזה לא מממש אפילו רבע מהפוטנציאל שלו, והדברים לא ישתנו עד שיבואו בעלים שמתאים למועדון בסדר הגודל של מכבי, ולא אנשים שרוצים להתפרנס ולהתפרסם על חשבון האוהדים, תוך כדי שהם משחקים ב- GM.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 04 אוקטובר 2013, 14:06

roy1000 כתב:

עובדתית, בכל שנה (בעשור האחרון) תקציב השחקנים יורד ובכל שנה הסגל נחלש. חוץ מהבלחה עם פארגו ופרקינס, גם ההישגים יורדים מעונה לעונה. הקבוצה לא מגיעה לשום מקום. המקסימום זה הצלבה וראינו איך זה נגמר בעונה שעברה. אז לא, אין ליגה ארצית, אבל יש מגמה שממש לא נעצרת או מתהפכת.

דרך אגב, מה התחזית שלך? לקחת את היורוליג? פיינל פור?

1. אין שום עובדה כזאת. העונה למשל, הסגל טוב מאשתקד, ולא במעט. כל שנה (להוציא אחת מחורבנת למדי) מכבי מגיעה מינימום להצלבה, זו עובדה.
2. לא חושב שמכבי היא קבוצה של זכייה בגביע, וגם פיינל פור יהיה הפתעה גדולה, אבל בהחלט חושב שמדובר בקבוצה ששייכת להצלבה. אין לי בעיה עם ביקורות, אבל יש לי בעיה עם ביקורת לא פרופורציונלית, דהיינו דיבורים על כך ש''הנה, נבנה הסגל הכי גרוע ב-20 השנים האחרונות'' (בפעם המיליון בערך).
התנין

הודעהעל ידי LIAV10 » 04 אוקטובר 2013, 14:32

roy1000 כתב:
toja27 כתב:מתי זאת לא הולכת להיות הפתעה? תסתכל על הסגל של ברצלונה, ריאל, צסק"א שכרגיל נמצאות בטופ מבחינת הסגלים והשנה מצטרפת גם פנר' ,ועכשיו תגיד , האם למכבי יש איזה סיכוי להשוות את הסגל שלה לסגל של עשירות האירופה? אני אומר לך מעכשיו כבר שהתשובה היא לא! התקציב שלהם הרבה יותר גדול ולא מדובר ב2 מיליון לפה או לשם. זה המצב וככה הוא תמיד עם שינויים קטנים. אז מה כל שנה תמשיכו להתבכיין על איזה סגל יש למכבי, שההצלבה זה המקסימום? די כבר אם הרוח הזאת!

חלקנו, שעברנו את גיל 20, זוכרים גם מצב אחר. אנחנו זוכרים פערים קטנים יותר בין מכבי לטופ של אירופה, ואנחנו זוכרים קבוצות שלא חייבו 15 שחקנים בכירים שעושים בדיוק את אותו הדבר. המועדון הזה לא מממש אפילו רבע מהפוטנציאל שלו, והדברים לא ישתנו עד שיבואו בעלים שמתאים למועדון בסדר הגודל של מכבי, ולא אנשים שרוצים להתפרנס ולהתפרסם על חשבון האוהדים, תוך כדי שהם משחקים ב- GM.

גם אלו שלא עברו זוכרים, זוכרים ומתגעגעים.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי roy1000 » 04 אוקטובר 2013, 14:34

התנין כתב:1. אין שום עובדה כזאת. העונה למשל, הסגל טוב מאשתקד, ולא במעט. כל שנה (להוציא אחת מחורבנת למדי) מכבי מגיעה מינימום להצלבה, זו עובדה.
2. לא חושב שמכבי היא קבוצה של זכייה בגביע, וגם פיינל פור יהיה הפתעה גדולה, אבל בהחלט חושב שמדובר בקבוצה ששייכת להצלבה. אין לי בעיה עם ביקורות, אבל יש לי בעיה עם ביקורת לא פרופורציונלית, דהיינו דיבורים על כך ש''הנה, נבנה הסגל הכי גרוע ב-20 השנים האחרונות'' (בפעם המיליון בערך).

1. מכבי לא מגיעה "מינימום" להצלבה, אלא מקסימום להצלבה פרט להבלחה חד פעמית. הקבוצה הזו לא שייכת להצלבה העונה לדעתי ולדעת אחרים פה.
2. אין שום דבר "לא פרופורציונלי" בקביעה שזה הסגל הכי גרוע ב- 20 השנים האחרונות. אני בספק אם אתה יודע על מה אני מדבר כשאני אומר 20-30 שנים אחורה, אבל אני זוכר תקופות אחרות. בתקופות שאני מדבר עליהן, הסגל הנוכחי היה נראה כלא יותר מבדיחה גרועה של אוהדי הפועל.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 04 אוקטובר 2013, 15:23

roy1000 כתב:
התנין כתב:1. אין שום עובדה כזאת. העונה למשל, הסגל טוב מאשתקד, ולא במעט. כל שנה (להוציא אחת מחורבנת למדי) מכבי מגיעה מינימום להצלבה, זו עובדה.

1. מכבי לא מגיעה "מינימום" להצלבה, אלא מקסימום להצלבה פרט להבלחה חד פעמית. הקבוצה הזו לא שייכת להצלבה העונה לדעתי ולדעת אחרים פה.
2. אין שום דבר "לא פרופורציונלי" בקביעה שזה הסגל הכי גרוע ב- 20 השנים האחרונות. אני בספק אם אתה יודע על מה אני מדבר כשאני אומר 20-30 שנים אחורה, אבל אני זוכר תקופות אחרות. בתקופות שאני מדבר עליהן, הסגל הנוכחי היה נראה כלא יותר מבדיחה גרועה של אוהדי הפועל.

אתה ממש נסחף
מספיק ללכת שנה אחורה כדי לדעת שזאת לא הקבוצה הכי גרועה בעשרים השנים האחרונות
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 04 אוקטובר 2013, 15:24

roy1000 כתב:

מה שאתה מדבר עליו כבר לא אקטואלי ולא רלוונטי למצב היום .
למכבי יש סגל ששווה הצלבה ועל כך גם לעוד לפחות 10-12 קבוצות שחלקם לא יעפיל לשלב הזה .
זה שהסגל של מכבי שווה הצלבה לא בהכרח יביא אותם לשם כי כמובן יש עניין של הגרלה , חיבור בין שחקנים , פציעות , הכושר שהקבוצה נמצאת במצב נתון וכמובן מזל...
אם הכל יתחבר כמו שצריך מכבי תעפיל להצלבה . אם שחקנים יממשו את כל הפוטנציאל שלהם אז אפשר אפילו להעפיל לפיינל פור . זה קרה ב-2010-2011 אבל זה נדיר מאוד .
אישית אני לא מדבר על אם נבנתה קבוצה טובה אלא על אופן הבנייה , ולדעתי נבנתה קבוצה בצורה נכונה למעט טעות אחת שכנראה תתוקן בעמדה 4 . הקבוצה סך הכל בנוייה די מאוזן בלי חורים בולטים .
כמובן שהרבה ידברו על עמדת הרכז שאין לנו רכז טיבעי , אבל זה עניין של סגנון משחק ואני אישית מעדיף את הסגנון שיש לי שני קומבוגארדים על המגרש כמו בעונת התאומים שגם הם לא היו רכזים טיבעיים , מאשר שינחיתו לי פה שחקן שהוא רכז טיבעי שמשחק לרוחב ומחפש כל הזמן את המסירה כמו שניסו עם וויז למשל .
תן לי קבוצה שרצה , שלוחצת ושנותנת שואו מאשר התקפה של 24 שניות שנגמרת בזריקה מבחוץ אחרי 40 מסירות...
אני מעוד אוהב את הניסיון לחזור לסגנון של עונת פארגו , כמובן שהייתי מעדיף את המקור אבל מה לעשות שפארגו לא מוכן לשחק במכבי בשביל חצי ממה שהוא מקבל בצסק"א ושרייס לעומת זאת הוא הימור שמתאים בול לתקציב האמיתי של פדרמן.....הרעיון הוא טוב , הביצוע ? זאת נדע כבר באמצע הסיבוב הראשון אני מניח אבל אני בכל מקרה נותן לסגל הזה צ'אנס ולא פוסל אותו מראש...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 04 אוקטובר 2013, 15:52

אאורקה! ( Εὕρηκα ) :duh

עכשיו הבנתי למה פיני מדבר ככה!

זה בגלל שהוא חושב שריטאס תהיה בבית של מכבי.
הרי בכל פעם, ששיחקנו נגד ריטאס, הגענו לגמר היורוליג! :laugh3
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Asf » 04 אוקטובר 2013, 16:01

felix_r כתב:אאורקה! ( Εὕρηκα ) :duh

עכשיו הבנתי למה פיני מדבר ככה!

זה בגלל שהוא חושב שריטאס תהיה בבית של מכבי.
הרי בכל פעם, ששיחקנו נגד ריטאס, הגענו לגמר היורוליג! :laugh3

כולנו צריכים להחזיק לה אצבעות מול אוסטנד!! :grin
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי roy1000 » 04 אוקטובר 2013, 16:01

rc4991 כתב:אתה ממש נסחף
מספיק ללכת שנה אחורה כדי לדעת שזאת לא הקבוצה הכי גרועה בעשרים השנים האחרונות

לדעתי הסגל יותר גרוע מזה של שנה שעברה. כשהכוכב הגדול שסביבו אתה בונה את הסגל הוא טייריס רייס אז יש לך בעיה. עוד שבועיים נראה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 אוקטובר 2013, 17:43

toja27 כתב:
jol9 כתב:

מתי זאת לא הולכת להיות הפתעה? תסתכל על הסגל של ברצלונה, ריאל, צסק"א שכרגיל נמצאות בטופ מבחינת הסגלים והשנה מצטרפת גם פנר' ,ועכשיו תגיד , האם למכבי יש איזה סיכוי להשוות את הסגל שלה לסגל של עשירות האירופה? אני אומר לך מעכשיו כבר שהתשובה היא לא! התקציב שלהם הרבה יותר גדול ולא מדובר ב2 מיליון לפה או לשם. זה המצב וככה הוא תמיד עם שינויים קטנים. אז מה כל שנה תמשיכו להתבכיין על איזה סגל יש למכבי, שההצלבה זה המקסימום? די כבר אם הרוח הזאת!

תראה, אני לא מצפה ממכבי להעמיד תקציב שיהיה דומה לזה של בארסה, צסקא או ריאל. אבל זה לא אומר שמכבי לא יכולה להעמיד תקציב גבוה יותר מזה של היום,
ובנוסף להעמיד קבוצה שכן תוכל להתחרות מול העשירות.

הדבר היפה בכדורסל האירופאי הוא שאין לך כאן טיי ברייקרס מובהקים. יש כמה שהם מעל השאר אבל בהחלט ניתן לבנות באירופה קבוצות שיתחרו בגדולות וגם יינצחו מדי פעם.

מה זה מצריך? תקציב בגובה מסויים, שייאפשר לך לשמור על השחקנים שפרצו אצלך ולייצר סוג של המשכיות. בנוסף אותו תקציב אמור לאפשר לך להביא שחקנים טובים ומוכחים שמסתובבים
היום ברחבי היבשת. ולסיכום בחירות נכונות וחכמות של שחקנים שיתאימו וישלימו אחד את השני.

במכבי שום חלק מאלה שציינתי לא מתקיים.
היא לא שומרת על המשכיות (זאת לא חוכמה לשמור על היקמן בקבוצה, החוכמה הגדולה יותר היא להשאיר את פארגו, לאנגפורד ומוריס).
היא לא מסוגלת להביא שחקנים בולטים בקיץ (הכי טוב שלה זה אינגלס וזה עדיין לא שחקן טופ יורוליג)
היא לא בונה את הסגל באופן חכם, ולראייה בלו הפנסיונר עולה על המטוס הראשון מLA לת"א דקה אחרי שטורנירי ההכנה מסתיימים.

פרט לזה, אם נניח היינו רואים איזשהי דרך, אז ניחה. היה אפשר לוותר על שלושת החלקים למעלה ולהגיד - מכבי הולכת על דרך מסויימת - צעירים לפני פריצה, קלעים מטורפים,
משחק לחץ של קולג'ים, או כל דבר אחר.
בפועל יש לנו אוסף שלא ממש קשור אחד לשני, ותלוי מאוד ביכולת של שני שחקנים להציג עונות של חמישיית יורוליג, בשביל שהעונה הזאת תהיה מוצלחת באמת (אני מתכוון לרייס ולאינגלס), ולא תיגמר
שוב עם סוויפ בהצלבה או בכלל בלי הצלבה.

בעונת 10-11 אף אחד לא חשב שנצליח כ"כ זה נכון, אבל זה בדיוק מתחבר עם הסגנון שאני אישית לא אוהב (ורבים אחרים כאן גם לא) וזה סגנון ההימורים - ב10-11 פגעו בינגו ענק
בהחתמה של פארגו (שבכלל לא היה אמור להיות בקבוצה), ואידסון נתן עונת שיא. זה גרר את כל הסגל למעלה. פתאום סופו נראה כמו שאק, פרקינס כמו רונדו, ליאור ובלו סגרו עמדה 4 נהדרת, פניני
נתן עונת קריירה ואפילו בורשטיין התחבר מצויין. ד"א באותה עונה גם היה סגל יחסית קצר, אבל אין ספק שזה יצא במקרה.
אתה רוצה לבנות כל שנה על בינגואים כאלה? האם כל שנה תספר לנו "מי חשב שנצליח כך ב10-11"? כל החוכמה עם שיטת הבינגואים היא למנף את ההצלחות ולא להחליף את הסגל כל שנה...

ודבר אחרון - אני התייחסתי באופן מפורש לחמישייה של קבוצות טופ יורוליג. ואח"כ אמרתי שיש 2-3 שחקנים שכן יכולים למצוא עצמם בספסל של קבוצה כזאת, למשל אינגלס שגם הגיע משם, או סופו,
או ג'יימס לצורך העניין. אני עדיין עומד באמירה הזאת. לדעתי, וזה נכון לעכשיו כמובן, אין בסגל של מכבי אף שחקן שיכול להיות שחקן חמישייה או לצורך העניין שחקן מוביל בקבוצת טופ יורוליג.
יכול להיות שבעוד 3 חודשים יתגלו 2-3 כאלה, אבל נכון לעכשיו זה לא המצב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 אוקטובר 2013, 17:55

יוני, כשהבעלים שלנו אומר בפירוש שהוא שמח ששחקנים ממכבי עוזבים בשביל להרוויח יותר כסף( אתה רואה את הבעלים של צסקא\בארסה\ריאל\פאו\אולי' אומר משהו כזה?), ושהוא מעדיף לב והקרבה על יכולת, אין טעם להמשיך להתווכח עם אנשים כמו toja( שאני מכבד מאוד את דעתו). הדרך של המועדון כבר ברורה לכולם היום. יש כאלה שמתחברים אליה, ויש כאלה שלא.
מה שכן, עם העובדות אי אפשר להתווכח. מאז הפירוק הסופי של השושלת ב2006, הגענו רק פעמיים לפיינל פור. כלומר, ב7 עונות הגענו רק פעמיים לפיינל 4.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 04 אוקטובר 2013, 18:17

MTA2311 כתב:יוני, כשהבעלים שלנו אומר בפירוש שהוא שמח ששחקנים ממכבי עוזבים בשביל להרוויח יותר כסף( אתה רואה את הבעלים של צסקא\בארסה\ריאל\פאו\אולי' אומר משהו כזה?), ושהוא מעדיף לב והקרבה על יכולת, אין טעם להמשיך להתווכח עם אנשים כמו toja( שאני מכבד מאוד את דעתו). הדרך של המועדון כבר ברורה לכולם היום. יש כאלה שמתחברים אליה, ויש כאלה שלא.
מה שכן, עם העובדות אי אפשר להתווכח. מאז הפירוק הסופי של השושלת ב2006, הגענו רק פעמיים לפיינל פור. כלומר, ב7 עונות הגענו רק פעמיים לפיינל 4.

אם מה שאתה אומר היה נכון אז לא היה איכפת לי. אני מתכוון לזה שדווקא חבר'ה כמו toja, חביב ואולי גם תנין ואחרים, לא חושבים את מה שכתבת כאילו הם כן חושבים.
כלומר, לדעתי הם לא חושבים שהדרך של המועדון היא מה שאנחנו רואים כדרך של המועדון. אולי אני טועה והם ייתקנו אותי ויגידו בפה מלא שהדרך הנוכחית שבה הקבוצה מחליפה כל שנה את
השחקנים, מאבדת 3 אליפויות וזקוקה לנס בדאלונה כל שנה בשביל שתהיה לה קבוצה שיכולה לשחק כדורסל נורמלי, זאת הדרך שהם מאמינים בה...

בשורה התחתונה זה פשוט נראה לי יותר כמו פער של פירוש המציאות וההתנהלות מאשר בהבדלים גדולים בחשיבה איך הדברים צריכים להיות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 04 אוקטובר 2013, 18:40

יש ניתוח מעניין של גרינוולד את הסגל של מכבי ואת המהלך של החתמת בלו.
הוא מציג נקודת השקפה מעניינת - הסגל המקורי של מכבי ללא בלו, נבנה כקונספט של סגל שאמור לשחק כדורסל לא קונבנציונלי, וככזה יש לו סיכוי כלשהו להפתיע את הגדולות
ואותנו ולתת עונה טובה. אבל הוא טוען, שדווקא ההחתמה של בלו היא צעד אחורה וויתור על הקונספט, וחזרה לכדורסל קונבנציונלי יותר.
כלומר דווקא מה שנתפס אצל הרוב כמהלך טוב שמחזק את מכבי, נתפס אצל גרינוולד כמהלך מוטעה שייפגע בסגנון היחיד שאיתו היה למכבי סיכוי להצליח.

בהחלט נקודה למחשבה. אני רק חושב שהנסיון להקביל את הסגל הזה, לסגל של 10-11 הוא בעייתי ביסודו, פשוט כי השחקנים האלה הם בbest case scenario שלהם
לדעתי לא מגיעים לחיבור ולאיכות של אותו הסגל ושל אותו סגנון המשחק שהמציא בלאט עבורם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 אוקטובר 2013, 18:46

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:יוני, כשהבעלים שלנו אומר בפירוש שהוא שמח ששחקנים ממכבי עוזבים בשביל להרוויח יותר כסף( אתה רואה את הבעלים של צסקא\בארסה\ריאל\פאו\אולי' אומר משהו כזה?), ושהוא מעדיף לב והקרבה על יכולת, אין טעם להמשיך להתווכח עם אנשים כמו toja( שאני מכבד מאוד את דעתו). הדרך של המועדון כבר ברורה לכולם היום. יש כאלה שמתחברים אליה, ויש כאלה שלא.

אם מה שאתה אומר היה נכון אז לא היה איכפת לי. אני מתכוון לזה שדווקא חבר'ה כמו toja, חביב ואולי גם תנין ואחרים, לא חושבים את מה שכתבת כאילו הם כן חושבים.
כלומר, לדעתי הם לא חושבים שהדרך של המועדון היא מה שאנחנו רואים כדרך של המועדון. אולי אני טועה והם ייתקנו אותי ויגידו בפה מלא שהדרך הנוכחית שבה הקבוצה מחליפה כל שנה את
השחקנים, מאבדת 3 אליפויות וזקוקה לנס בדאלונה כל שנה בשביל שתהיה לה קבוצה שיכולה לשחק כדורסל נורמלי, זאת הדרך שהם מאמינים בה...

בשורה התחתונה זה פשוט נראה לי יותר כמו פער של פירוש המציאות וההתנהלות מאשר בהבדלים גדולים בחשיבה איך הדברים צריכים להיות.

יש סיכוי שזה המשפט הכי לא מובן שקראתי פה אי פעם :)

ובדיוק בגלל זה כתבתי את מה שכתבתי. אפשר להתווכח על הדברים האלה עד מחר( ואלוהים יודע שאני נהנה מהויכוחים האלה יותר מכולם), אבל ישבו אתמול במסיבת העיתונאים שניים מהאנשים הכי חשובים מהמועדון הזה, ואמרו לנו בפרצוף את האמת. היכולת על המגרש היא לא העדיפות העליונה מבחינתם, לא ממש מעניין אותם שמכבי היא רק תחנת מעבר בשביל שחקנים ושהתקציב לא הולך לעלות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי itay92 » 04 אוקטובר 2013, 19:15

jol9 כתב:יש ניתוח מעניין של גרינוולד את הסגל של מכבי ואת המהלך של החתמת בלו.
הוא מציג נקודת השקפה מעניינת - הסגל המקורי של מכבי ללא בלו, נבנה כקונספט של סגל שאמור לשחק כדורסל לא קונבנציונלי, וככזה יש לו סיכוי כלשהו להפתיע את הגדולות
ואותנו ולתת עונה טובה. אבל הוא טוען, שדווקא ההחתמה של בלו היא צעד אחורה וויתור על הקונספט, וחזרה לכדורסל קונבנציונלי יותר.
כלומר דווקא מה שנתפס אצל הרוב כמהלך טוב שמחזק את מכבי, נתפס אצל גרינוולד כמהלך מוטעה שייפגע בסגנון היחיד שאיתו היה למכבי סיכוי להצליח.

בהחלט נקודה למחשבה. אני רק חושב שהנסיון להקביל את הסגל הזה, לסגל של 10-11 הוא בעייתי ביסודו, פשוט כי השחקנים האלה הם בbest case scenario שלהם
לדעתי לא מגיעים לחיבור ולאיכות של אותו הסגל ושל אותו סגנון המשחק שהמציא בלאט עבורם.

אבל מצד שני גם בתחילת העונה ההיא לא האמינו שהשחקנים יהפכו למי שהם.
מישהו אמר לפניהעונה אמר שפארגו יהיה אחד הרכזים הטובים ומלהיבים באירופה?
מישהו אמר לפני העונה אמר שסופו יהפוך לסנטר הדומיננטי באירופה וייבחר לחמישיית העונה?
מה שאני מנסה להגיד זה תקטלו את הסגל ותגידו שהוא לא מסוגל להפוך לbest case scenario רק באמצע או לקראת סופה,ולא לפני המשחק הרשמי הראשון.
itay92

הודעהעל ידי jay » 05 אוקטובר 2013, 02:45

בדיוק, הזיכרון הקצר פה מביך:

- פרקינס היה אמנם לא רע, אבל בסה"כ מחליף שהמשיך לעונה שנייה. הרוויח בערך חצי מיליון.

- פארגו היה תחליף לטורנס(!), והגיע מהגליל ברגע האחרון (וגם היה נראה כמו כלום ושום דבר במחזורים הראשונים). הרוויח בערך 300 אלף.

- אידסון הגיע לעונה זו כשחקן שלא היה כ"כ נורא בעונה הראשונה אבל איכזב יחסית למעמדו, ואוהדים רבים קראו לחתוך אותו ולהביא מישהו עם ביצים. הרוויח בערך 800 אלף.

- סופו הייתה הבאה מקורית ומדליקה, אבל לא עשה שום דבר בקריירה שלו, ואף אחד לא חשב שהוא ייזהר כאן ככה. הרוויח בערך 800 אלף.

- על אליהו, מצ'באן ושות' אין מה להרחיב.

אחרי שחתכו את אנדרסון לא היה נראה שיש כוח אש לקבוצה הזאת. כמעט כולם, פה ובמקומות אחרים, קטלו את סיכויי מכבי בתחילת אותה עונה, כפי שעושים היום (ובכל עונה מאז השושלת, למעשה).

השחקנים הנ"ל הפכו למה שאתם זוכרים אותם במהלך ולאחר העונה הזו, ולא בתחילתה. כל אחד מהם העלה את השווי האישי שלו במיליוני דולרים.

זה לא אומר שזה מה שיקרה העונה אבל אני מקווה לטובתכם שאתם לא מנתחים ככה את החיים האישיים שלכם, כי יש פה חבר'ה על גבול הסניליים.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי LIAV10 » 05 אוקטובר 2013, 03:56

לא כל יום פורים.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 05 אוקטובר 2013, 08:36

jay כתב:בדיוק, הזיכרון הקצר פה מביך:

- פרקינס היה אמנם לא רע, אבל בסה"כ מחליף שהמשיך לעונה שנייה. הרוויח בערך חצי מיליון.

- פארגו היה תחליף לטורנס(!), והגיע מהגליל ברגע האחרון (וגם היה נראה כמו כלום ושום דבר במחזורים הראשונים). הרוויח בערך 300 אלף.

- אידסון הגיע לעונה זו כשחקן שלא היה כ"כ נורא בעונה הראשונה אבל איכזב יחסית למעמדו, ואוהדים רבים קראו לחתוך אותו ולהביא מישהו עם ביצים. הרוויח בערך 800 אלף.

- סופו הייתה הבאה מקורית ומדליקה, אבל לא עשה שום דבר בקריירה שלו, ואף אחד לא חשב שהוא ייזהר כאן ככה. הרוויח בערך 800 אלף.

- על אליהו, מצ'באן ושות' אין מה להרחיב.

אחרי שחתכו את אנדרסון לא היה נראה שיש כוח אש לקבוצה הזאת. כמעט כולם, פה ובמקומות אחרים, קטלו את סיכויי מכבי בתחילת אותה עונה, כפי שעושים היום (ובכל עונה מאז השושלת, למעשה).

השחקנים הנ"ל הפכו למה שאתם זוכרים אותם במהלך ולאחר העונה הזו, ולא בתחילתה. כל אחד מהם העלה את השווי האישי שלו במיליוני דולרים.

זה לא אומר שזה מה שיקרה העונה אבל אני מקווה לטובתכם שאתם לא מנתחים ככה את החיים האישיים שלכם, כי יש פה חבר'ה על גבול הסניליים.

כל מה שכתוב כאן ידוע לכולם כבר הרבה זמן. אף אחד לא שוכח.
אבל מה שאתה אומר זה בעצם כמו שאדם שזכה פעם בלוטו, ייצפה לזכות שוב בכל פעם שהוא ממלא כרטיס, כי הרי הוא כבר זכה פעם...

אי אפשר בכל עונה ועונה לבוא ולהגיד - הנה רק לפני כך וכך שנים היה אותו סיפור, וכולם חשבו כך ואחרת...
יכול להיות שגם לפני העונה של האפמן ומקדונלד הראשונה, זה גם היה ככה. והנה, בדיוק שתי העונות האלה היו בהפרש של עשור...

זה מה שדני פדרמן הרגיל את האנשים כאן וזה עצוב מאוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Gevaudan ו־18 אורחים