toja27 כתב:MTA2311 כתב:toja27 כתב:במה שונה בניית הסגל השנה משנים שעברו? אותו דבר במהות. גם השנה כמו שנים שעברו, כנראה שגם בלאט וגם ההנהלה בנו את הסגל ביחד, כשכל אחד מושך לכיוונים שלו. הבעיה לא תמיד בבניית הסגל, לי באופן אישי יש בעיה עם צורת המשחק של בלאט, יש שחקנים שהוא פוסל על סף ויש שחקנים שהוא מחזיק מהם בצורה כמעט עיוורת ויש עוד. בכללי אני פשוט לא נהנה מהקבוצה כשבלאט הוא המאמן כבר כמה שנים.
זה נכון לגבי כל מאמן, בכל מקום בעולם.
לא זאת הבעיה שלו
כן זה נכון, רק שאני לא מסכים עם החלטות שלו. מעבר לכך, בלאט הוא עקשן בצורה מדהימה וזה לא בהכרח מתייחס לכל מאמן.
למשל: מורן רוט של שנה שעברה. להגיד את האמת, אני אף פעם לא ממש אהבתי אותו לפני שהגיע לתל אביב ולא אהבתי את ההחתמה שלו. אבל אחרי שהוא חתם, הוא חתם. וזאת עובדה שבלאט היה צריך והיה יכול להתמודד איתה בצורה בונה יותר. נעזוב לשניה שבתחילת העונה הוא צורח, לדעתי , בלי שום פרופורציה על רוט על כך שהוא לקח שתי שלושות(או משהו כזה)במשחק נגד ראשון והחטיא אותן (סמית לא עושה את זה?), ואומר לו" you play with us or against us?" (למה להיכנס בבן אדם באגריסביות כזאת?), נעזוב את זה, אבל אז במשחק מול פנרבחצ'ה כשרוט קיבל את פירורי הדקות שלו, הוא הראה שהוא יכול לתרום בקבוצה. לא היה לנו רכז בעונה שעברה, לא היקמן ולא אוחיון עשו את עבודתם בתחום הזה, אבל רוט היה, הוא יכל להביא קצת יותר היגיון והרמוניה למשחק. אבל הוא לא קיבל את המקום שלו, הוא עדיין המשיך לקבל את פירורי הדקות. אני שוב אומר, שבהתחלה לא אהבתי את ההחתמה שלו אבל עם הזמן הצלחתי לשנות את דעתי על חשיבות השחקן לקבוצה.
מביאים לך שחקן שאתה לא רוצה, אבל עכשיו הוא אצלי בסגל. "מה אני עושה? האם אני אתן לו לשחק ככה ,בסוף, בעיקר למראית העין שיראו שהוא בכל זאת משחק קצת, ואם הוא לוקח על עצמו יותר מדי אז אני ישר אעמיד אותו במקומו.זה באמת לא השחקן שאני רוצה, למה הביאו אותו בלי לכבד את הרצון שלי? אני המאמן בסופו של דבר! לעזאזל איתם." או "שאני אכניס אותו ,ככה, לסוף ואני אעמיד אותו ישר במקום אם הוא לוקח זריקה אחת יותר מדי(כי ככה החלטתי מהתחלה) אבל אולי בכל זאת נראה איפה הוא יכול לתרום לי. אולי בכל זאת הוא יכול לתרום לי ולקבוצה? הוא כבר אצלי בסגל אז ננסה לתת לו את ההזדמנות שמגיעה לו".
החלטות "קטנות" כאלה משפיעות על עונה. לא מתכוון להגיד בכרח שההחלטה הספיציפית הזאת משפיעה על עונה. אבל זה היה משדרג אותה ואת המאמן.
בוא נתן לך דוגמא נוספת, שהיא פחות קשורה לעקשנות אבל כן קשורה בצורה כזו או אחרת לפתיחות השכל.
דיווין סמית. שחקן שאהבתי מהתחלה. שומר, נותן גג מטורף פה, שלושה חשובה שם וסה"כ שחקן שמאוד בריא לקבוצה. אבל מה, בגלל שסמית עושה הגנה(דרך אגב לא משהו יוצא מן הכלל כמו המוניטין שיצא לו),מתאמץ, מבצע את מה שהמאמן מבקש ממנו בד"כ ומוסיף גם נקודות אז סמית הפך להיות המלך של הקבוצה. פתאום הוא נהפך להיות הגו טו גאיי. התפקיד הבריא של סמית זה לבוא בתור back up להתקפה, כמו שהיה לפני שנתיים כשפארמר וסופו בהתחלה, ולאנגפורד והנדריקס בהמשך. ואז סמית מגיע ככוח נוסף. דבר שני, סמית לא משפר את הקבוצה במשחק הקבוצתי. במובן הזה הוא לא שונה בכלל מהיקמן. הכוונה בזה שהם לא משפרים את המשחק הקבוצתי היא שאין להם ממש רגש להרמוניה ומה שגורם להרמוניה בקבוצה ובמשחק שלה(כשחקנים כמובן שהם מביאים הרבה תרומה לקבוצה בכל מיני אספקטים). סמית שכינויו הוא "הפרופסור" הוא בכלל לא פרופסור. למשל בעונה שעברה היו לו 1.6 אס' למשחק ל28 דקות משחק.זה שחקן עם הרבה פוזישנים למשחק, הכדור נמצא הרבה בידיים שלו והוא במעמד מנהיג,ו1.6 אסיסטים למשחק זה מה שהוא מייצר בעמדה 3 שהיא העמדה שמביאה הכי הרבה אס' אחרי עמדה 1(בד"כ). למה? כי כשהוא מקבל את הכדור הוא או זורק או מוסר לצד. אני לא זוכר למשל שהוא מוסר לשחקנים בתנועה או חותך הרבה בעצמו(התנועה ללא הכדור היא אספקט חיוני בהתקפה זורמת ויצירתית). כמה פעמים ראית את סמית מוסר לback door? כמו אליהו למשל, אני לא זוכר בכלל. אליהו דרך אגב, הוא שחקן שגם נע נהדר ללא כדור וגם יודע למצוא שחקנים בתנועה. הוא דוגמא למישהו שמביא התקפה יצירתית וזורמת(אני יודע שאליהו הוא נושא טעון רגשית כאן בפורום אז אני מבקש שהוא לא יהיה כאן האישיו).לאחרונה אני גם לא זוכר את סמית מתאמץ למסור פנימה לגבוהים כמו במשחק האחרון. והוא כשחקן פינה אמור לעשות את זה יותר מכולם(ביחד עם עמדה 2 אולי). קיצור יוצר משחק סטטי. בתור מאמן אתה צריך לזהות את זה ולהתייחס לזה. אבל כיוון שסמית נעול אצל בלאט כשחקן goody goody אז אין התייחסות. ויכול להיות שזה סתם קשקוש, וזה לא קשור בכלל לסמית אלא לכך שבלאט בעצמו לא מזהה שההתקפה שלו הרבה פעמים סטגנטית. לא יודע.
מסכים לחלוטין עם כל מה שכתבת, אם כי לדעתי סתם בזבזת את הזמן על הקלדה, כי כמעט אף אחד לא יענה לך פה לעצם העניין. במקרה הטוב יתווכחו איתך על איזו דוגמא שהבאת במקום לדבר על הנושא, במקרה הרע יצא לך שם של אנטי-בלאט. חבל על הזמן.
לגבי מה שכתבת על סמית'. עכשיו, כשבלו הצטרף לקבוצה, הבעיה הזאת בהתקפה הקבוצתית החמירה עוד יותר, כי לבלו יש את כל החסרונות של סמית' במשחק הקבוצתי, אבל בניגוד לסמית' גם אין לו הגנה וריבאונד בצד השני של המגרש כדי לחפות על זה