roy1000 כתב:חנו'ש כתב:אני לא חושבת שקבוצת כדורסל באירופה יכולה להסתמך רק על הכנסות.
לכדורסל האירופי יש גבול מקסימלי של כמה אפשר להרויח כאן.
השוק די קטן, האולמות עצמם לא ענקיים כמו בארה"ב והמרצ'נדייז רחוק מלהיות גבוה שלא לדבר על בינלאומי כמו מועדוני העל של הכדורגל.
אני לא חושבת שלאור התקציבים באירופה כיום, קבוצה יכולה לחיות רק מההכנסות ולהיות תחרותית ברמות הגבוהות (אלא אם כן יהפכו את המנויים לרלוונטיים רק עבור המאיון העליון) - זה פשוט לא יהיה מספיק.
ואל תגידו לי מכבי, כי למרות הכל אני די בטוחה שמכבי לא חיה אך ורק מההכנסות, בעיקר, אבל לא רק.
כנראה שאת לא מבינה איזה סכומים מטורפים מכבי מכניסה ממנויים:
את היציעים העליונים מכבי מוכרת בממוצע של 2300 ש"ח - 2300 כפול 5000 = 11.5 מליון
את היציעים התחתונים מכבי מוכרת בממוצע של 7500 ש"ח - 7500 כפול 5000 = 37.5 מליון ש"ח
לזה מוסיפים עוד כ- 7 מליון ש"ח מתאי צפיה.
סה"כ הכנסות מכרטיסים של מכבי (כולל מע"מ) - 56 מליון ש"ח או 47.5 מליון ש"ח ללא מע"מ. 13 מליון דולר רק הכנסות מכרטיסים. וזה בלי ספונסרים וזכויות שידור ומרצ'נדייז.
את באמת מאמינה שמכבי לא חיה רק מההכנסות ועוד נשאר עודף?
אומרים שתקציב ההוצאות הוא באיזור ה20 מיליון דולר פלוס מינוס.
אבל אני לא אוהבת להיכנס לחישובים, אני חושבת שזה ברור שלמכבי חסר כל שנה עוד כמה מיליונים אחדים כדי שבאמת תוכל להתמודד מידי שנה על התואר כשווה בין שווים, ולא לקחת אותו פעם ב... בפוקס מטורף.
וכדי להגיע למצב הזה ההכנסות של מכבי, גבוהות ככל שיהיו לא יספיקו, למרות שכבר עכשיו מכבי ממקסמת את ההכנסות ואני לא חושבת שיש עוד מאיפה להכניס - מה שמשאיר רק כסף מהכיס של הבעלים.
ופה אני חוזרת לשורה התחתונה - קבוצה שמצפה להתחרות כל שנה על התואר לא יכולה לחיות אך ורק מהכנסות, זה פשוט לא יכול לעבוד בכדורסל האירופי.