הצלבה משחק 1: מכבי נגד פנרבחצ'ה - שלישי 21:00 ערוץ 10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הצלבה, משחק 1: מכבי נגד פנרבחצ'ה, שלישי, 21:00

הודעהעל ידי jol9 » 10 אפריל 2015, 12:32

toja27 כתב:
jol9 כתב:דרך אגב בסוף המשחק מסתכם לאותם כללים פשוטים - לנסות לתפוס את המקום היחיד בבית שלא מוביל להצלבה מול צסקא, בארסה או ריאל.
מכבי מצליחה לעשות את זה בפעם השניה ברציפות.
עם כל המהמורות בדרך, אפשר בהחלט לומר שמכבי עד עכשיו עומדת בכל היעדים שלה העונה.

אני מעריך שרק סדרה אחת תיגמר בסוויפ, וזאת תהיה הסדרה בין ריאל/בארסה לבין אפס פילזן (או מי שתתפוס את מקום 4 בבית המקביל).

הפעם יצא איכשהו במקרה שלא פגשנו את צסק"א.בתחילת הסיבוב הקודם המקום הרביעי הוביל לסדרה נגד פנר' ובגלל ההפסד של פאו וההפסד של פנר' פתאום בין רגע המקום הרביעי מוביל לסדרה נגד צסק"א.

תראה, תמיד יוצא משהו במקרה. פעם דרק קולע סל של פעם ב100 שנה, פעם מילאנו מגישים לנו את הניצחון אחרי שכבר כולם היו בחדר ההלבשה,
פעם חריאפה מוסר לבלו בשביל שרייס יקלע סל מכריע, פעם פאו מפסידה ומפנה לנו את המקום השלישי,....
תמיד יש משהו.

בסופו של דבר החוכמה היא לדעת לנצל את ההזדמנויות שאנחנו מקבלים, כי אם אחרי הסל של דרק, לא היינו מנצחים בהערכה, או אם היינו כושלים
באותו הפיינל פור בת"א, או אם בשנה שעברה היינו מפסידים באחד משלושת ניסי מילאנו, סביר להניח שהניסים האלה לא היו נצרבים בתודעה.

אם מכבי תצליח לנצל את ההזדמנות הזאת, ולנצח את פנר, אז זה יהיה עוד פרק מדהים בתולדות הכדורסל של מכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 10 אפריל 2015, 12:39

jol9 כתב:
toja27 כתב:
jol9 כתב:דרך אגב בסוף המשחק מסתכם לאותם כללים פשוטים - לנסות לתפוס את המקום היחיד בבית שלא מוביל להצלבה מול צסקא, בארסה או ריאל.
מכבי מצליחה לעשות את זה בפעם השניה ברציפות.
עם כל המהמורות בדרך, אפשר בהחלט לומר שמכבי עד עכשיו עומדת בכל היעדים שלה העונה.

אני מעריך שרק סדרה אחת תיגמר בסוויפ, וזאת תהיה הסדרה בין ריאל/בארסה לבין אפס פילזן (או מי שתתפוס את מקום 4 בבית המקביל).

הפעם יצא איכשהו במקרה שלא פגשנו את צסק"א.בתחילת הסיבוב הקודם המקום הרביעי הוביל לסדרה נגד פנר' ובגלל ההפסד של פאו וההפסד של פנר' פתאום בין רגע המקום הרביעי מוביל לסדרה נגד צסק"א.

תראה, תמיד יוצא משהו במקרה. פעם דרק קולע סל של פעם ב100 שנה, פעם מילאנו מגישים לנו את הניצחון אחרי שכבר כולם היו בחדר ההלבשה,
פעם חריאפה מוסר לבלו בשביל שרייס יקלע סל מכריע, פעם פאו מפסידה ומפנה לנו את המקום השלישי,....
תמיד יש משהו.

בסופו של דבר החוכמה היא לדעת לנצל את ההזדמנויות שאנחנו מקבלים, כי אם אחרי הסל של דרק, לא היינו מנצחים בהערכה, או אם היינו כושלים
באותו הפיינל פור בת"א, או אם בשנה שעברה היינו מפסידים באחד משלושת ניסי מילאנו, סביר להניח שהניסים האלה לא היו נצרבים בתודעה.

אם מכבי תצליח לנצל את ההזדמנות הזאת, ולנצח את פנר, אז זה יהיה עוד פרק מדהים בתולדות הכדורסל של מכבי.

לא אני לא מוריד באיזו שהיא צורה את ההישג של מכבי, בסופו של דבר תוצאות הבתים גם משקפות את המציאות. צסק"א היא קבוצה טובה יותר מפנר'(לדעתי) ככה שהמקום הראשון של צסק"א הוא לחלוטין לא מקרי, ולדעתי גם מכבי קבוצה עדיפה על פאו ככה שבסופו של דבר גם בבית שלנו התוצאות משקפות את המציאות אני רק אומר שבתחילת המחזור הקודם נוצר מצב מוזר משהו שאני בתור אוהד מכבי לא יודע באיזה מקום עדיף לסיים כדי לא לפגוש את צסק"א, שלישי או רביעי. ובגלל זה שמחתי מחזור שעבר שאלבה ניצחו את פאו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 אפריל 2015, 12:44

בסופו של דבר פנר היא בהחלט קבוצה עבירה (כמו שמילאנו הייתה שנה שעברה).
יש להם שלושה יתונות מרכזיים:
1. גאודלוק, שהוא שחקן על ושתי רמות מעל כל מה שיש למכבי להציע בקו האחורי (וזה לא הרבה).
2. ז'ליקו. אני הרבה יותר רגוע מהמאצ' אפ שלו מול גיא, כשפיני יושב על הספסל.
3. יתרון הביתיות, שאני באופן אישי חושב שהוא שולי בסדרות מהסוג הזה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 10 אפריל 2015, 14:10

MTA2311 כתב:בסופו של דבר פנר היא בהחלט קבוצה עבירה (כמו שמילאנו הייתה שנה שעברה).
יש להם שלושה יתונות מרכזיים:
1. גאודלוק, שהוא שחקן על ושתי רמות מעל כל מה שיש למכבי להציע בקו האחורי (וזה לא הרבה).
2. ז'ליקו. אני הרבה יותר רגוע מהמאצ' אפ שלו מול גיא, כשפיני יושב על הספסל.
3. יתרון הביתיות, שאני באופן אישי חושב שהוא שולי בסדרות מהסוג הזה.

מסכים. אני גם חושב שבכל זאת הפציעה של היקמן תהיה משמעותית עבורם. כולנו מכירים את היקמן, והבחור הוא שחקן מאוד יעיל,
ונוטה להתעלות במאני טיים לא מעט. מדובר בשחקן של למעלה מ-20 דקות שהביא 9 נקודות... בהחלט לא מעט.

נכון להיום אין מאמן על באירופה (האחרון שהיה מאמן היום את לברון). מסינה, ז'ליקו, פיני, איבקוביץ', כבודם במקומם, אבל היום
כל אחד מהם, ומהמאמנים הגדולים האחרים, לא נמצא בשיא הקריירה ומהווה יתרון ברור על האחרים.
ברור שז'ליקו הוא מאמן אגדי עדיין, אבל אני מקווה שהוא לא יוכל לשנות את הקארמה של הטורקים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 10 אפריל 2015, 14:11

לא הייתי ממעיט מיכולתה של פנר , יש להם סגל אדיר שלאט לאט מתחבר . היתרון הוא שלהם גם אם היה לנו ביתיות ואין ספק שהם טובים בהרבה ממילאנו של עונה שעברה . אם נעבור אותם זה הישג גדול יותר מהמעבר של מילאנו שנה שעברה.
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Allan Turing » 10 אפריל 2015, 18:54

מכבי אנדרדוג מובהק,וגם בתקופה לא משהו.
עם זאת,המועדון הזה כבר עשה דברים גדולים בעבר.
סיכויים להערכתכם? אני נוטה לכיוון של 30-70 פנר
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי toja27 » 10 אפריל 2015, 19:00

אני בכלל לא חושב שמכבי אנדרדוג, אולי ממש בקטנה, ובטח שלא מובהק. לדעתי פנר' היא לא כזאת קבוצה טובה כמו שהרבה מאמינים. הסיכויים 50-50.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 10 אפריל 2015, 19:03

toja27 כתב:אני בכלל לא חושב שמכבי אנדרדוג, אולי ממש בקטנה, ובטח שלא מובהק. לדעתי פנר' היא לא כזאת קבוצה טובה כמו שהרבה מאמינים. הסיכויים 50-50.

לפנר יש ייתרון כמעט בכל עמדה במגרש על מכבי. אני לא חושב שזה 50-50 או אפילו קרוב לזה, בטח שעם ייתרון ביתיות לטורקים.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 10 אפריל 2015, 19:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 10 אפריל 2015, 19:06

roy1000 כתב:
toja27 כתב:אני בכלל לא חושב שמכבי אנדרדוג, אולי ממש בקטנה, ובטח שלא מובהק. לדעתי פנר' היא לא כזאת קבוצה טובה כמו שהרבה מאמינים. הסיכויים 50-50.

לפנר יש ייתרון כמעט בכל עמדה במגרש על מכבי. אני ל אחושב שזה 50-50 או אפילו קרבו לזה, בטח שעם ייתרון ביתיות לטורקים.

טוב, זה יחסית מעודד לשמוע את זה ממך. אתה לא ידוע בתחזיות טובות מדי...

מה שלא יהיה, וזה לא משנה מה הסיכוי שלנו מולם, פנר היא הסיכוי הכי גבוה שלנו לראות פיינל פור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 10 אפריל 2015, 19:10

roy1000 כתב:

לפנר יש ייתרון כמעט בכל עמדה במגרש על מכבי. אני ל אחושב שזה 50-50 או אפילו קרבו לזה, בטח שעם ייתרון ביתיות לטורקים.

אני לא חושב שזה נכון להסתכל על זה בצורה של יתרון עמדה, אלא יותר בתמונה השלמה. 3 אלופות אירופה האחרונות היו בנחיתות כמעט בכל עמדה נגד הקבוצות העשירות שעימן התמודדו. בשנה שעברה פנאתנייקוס,עם הסגל אולי הכי חלש שלהם בשנים האחרונות הגיעו למשחק חמישי נגד צסק"א. מה גם שבכל הקשור לקו הקדמי, מכבי טובה יותר לפי דעתי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 10 אפריל 2015, 19:16

toja27 כתב:אני לא חושב שזה נכון להסתכל על זה בצורה של יתרון עמדה, אלא יותר בתמונה השלמה. 3 אלופות אירופה האחרונות היו בנחיתות כמעט בכל עמדה נגד הקבוצות העשירות שעימן התמודדו. בשנה שעברה פנאתנייקוס,עם הסגל אולי הכי חלש שלהם בשנים האחרונות הגיעו למשחק חמישי נגד צסק"א. מה גם שבכל הקשור לקו הקדמי, מכבי טובה יותר לפי דעתי.

לפיינל פור אי אפשר להתייחס כי זה משחק אחד שכל קבוצה בסופו של דבר יכול לנצח. בסדרות זה די נדיר שהאנדרוג מנצחת. למכבי יש את הייתרון הרגיל של סופו, אבל אני לא חושב שרנדל זה ייתרון על ווסלי או משהו כזה.

בכל מקרה, בשביל לקחת סדרה כזו בלי ייתרון ביתיות צריך לנצח את המשחק הראשון כמו שנה שעברה. זה הזמן להפתיע.
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 10 אפריל 2015, 19:39

roy1000 כתב:
toja27 כתב:אני לא חושב שזה נכון להסתכל על זה בצורה של יתרון עמדה, אלא יותר בתמונה השלמה. 3 אלופות אירופה האחרונות היו בנחיתות כמעט בכל עמדה נגד הקבוצות העשירות שעימן התמודדו. בשנה שעברה פנאתנייקוס,עם הסגל אולי הכי חלש שלהם בשנים האחרונות הגיעו למשחק חמישי נגד צסק"א. מה גם שבכל הקשור לקו הקדמי, מכבי טובה יותר לפי דעתי.

לפיינל פור אי אפשר להתייחס כי זה משחק אחד שכל קבוצה בסופו של דבר יכול לנצח. בסדרות זה די נדיר שהאנדרוג מנצחת. למכבי יש את הייתרון הרגיל של סופו, אבל אני לא חושב שרנדל זה ייתרון על ווסלי או משהו כזה.

בכל מקרה, בשביל לקחת סדרה כזו בלי ייתרון ביתיות צריך לנצח את המשחק הראשון כמו שנה שעברה. זה הזמן להפתיע.

למכבי יש את סופו , סמית , טיוס , רנדל ופארגו שהם שחקני טופ יורוליג בין אם הגיעו לעונה ככאלו ובין אם הפכו לכאלו תוך כדי העונה .

לפי ההיסטוריה סופו יתן לפחות משחק חוץ אחד גדול , נקווה שמכבי ידעו לקחת את המשחק הזה .

לפי דעתך מכבי גם הגיעה כאנדרדוג לברלין , בפועל עם יום נורמלי מהעונשין זה היה נגמר ב-15 הפרש .

וזה היה בלי לאנדסברג שהיה מאוד משמעותי בתחילת הטופ 16 , אם יצליחו להכניס אותו לעניינים ביחד עם סופו שממשיך לחזור לכושר אולי נקבל את מכבי של הסיבוב הראשון בטופ 16 כששניהם היו חזק בעניינים .

בנוסף מכבי חייבת לקבל לפחות אחד מבין היינס / אוחיון לסדרה הזו .

אז מכבי כנראה לא פייבוריטית בגלל שהיא לא הקבוצה הביתית אבל מכבי לא קבוצה פחות טובה מפנרבחצ'ה נטולת היקמן אבל כל שנה אותם סיפורים ואז אנחנו שומעים על הניסים מאותם אנשים .

אחרי הכול מכבי היא גם אלופת אירופה המכהנת ואף פעם לא קל להעיף אלופה מכהנת , פלוס ניסיון של לא מעט שחקנים כמו סמית , סופו , טיוס , אוחיון ופארגו שהיו במעמדים האלו לא מעט פעמים , שחקני פנרבחצ'ה ברובם ללא ניסיון במעמדים האלו .
נערך לאחרונה על ידי יוסי22 בתאריך 10 אפריל 2015, 19:40, נערך פעם אחת בסך הכל.
יוסי22

הודעהעל ידי toja27 » 10 אפריל 2015, 19:39

roy1000 כתב:

אלכס טיוס, סופו, רנדל, אלכסנדר ולפעמים סמית עולים לפי דעתי על וסלי, ארדן, שאבאז, זוריץ', בייליצה. אבל שוב אני בכלל לא מסתכל על יחסי הכוחות בצורה הזאת אלא יותר בכיוון של הפוטנציאל והשלם כקבוצה.
השחקנים החשובים לפי דעתי בפנרבחצ'ה שצריכים למנוע מהם משחק טוב הם :1.וסלי 2. בוגדנוביץ'. לפי דעתי אם מכבי מצליחה להגביל אותם מהמשחק הרגיל שלהם נמצא את פנרבחצ'ה פונים לגאודלוק למשחק בסגנון המערב הפרוע.
בכל מקרה יהיה מעניין.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 10 אפריל 2015, 19:48

יוסי22 כתב:לפי דעתך מכבי גם הגיעה כאנדרדוג לברלין , בפועל עם יום נורמלי מהעונשין זה היה נגמר ב-15 הפרש .

וזה היה בלי לאנדסברג שהיה מאוד משמעותי בתחילת הטופ 16 , אם יצליחו להכניס אותו לעניינים ביחד עם סופו שממשיך לחזור לכושר אולי נקבל את מכבי של הסיבוב הראשון בטופ 16 כששניהם היו חזק בעניינים .

בוא נעשה סדר - מכבי קבוצה טובה מאלבא. יש לה שחקנים יותר טובים מאלבא בכל עמדה על המגרש ואין אפילו שחקן אחד מאלבא שהיה מקבל מקום בחמישייה של מכבי. אין לך מה להשוות את זה לפנר שרצה 11-3 בטופ 16.

דבר אחד די ברור - סופו יהיה איש המפתח בסדרה הזו כי הוא הייתרון המוחלט היחידי של מכבי ובכל המשחקים שבהם מכבי מנצחת קבוצות עדיפות הוא משחק טוב.
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 10 אפריל 2015, 19:50

roy1000 כתב:
יוסי22 כתב:לפי דעתך מכבי גם הגיעה כאנדרדוג לברלין , בפועל עם יום נורמלי מהעונשין זה היה נגמר ב-15 הפרש .

בוא נעשה סדר - מכבי קבוצה טובה מאלבא. יש לה שחקנים יותר טובים מאלבא בכל עמדה על המגרש ואין אפילו שחקן אחד מאלבא שהיה מקבל מקום בחמישייה של מכבי. אין לך מה להשוות את זה לפנר שרצה 11-3 בטופ 16.

דבר אחד די ברור - סופו יהיה איש המפתח בסדרה הזו כי הוא הייתרון המוחלט היחידי של מכבי ובכל המשחקים שבהם מכבי מנצחת קבוצות עדיפות הוא משחק טוב.

לא נכון .. סמית כיום הוא השחקן הכי טוב בעמדה שלו ביורוליג ולכן גם בעמדה שלו יש למכבי עדיפות מוחלטת .

קח בחשבון גם את ענין הניסיון , תעבור על הסגל של הטורקים ויש מעט מאוד שחקנים עם ניסיון בהצלבה וזה נתון מאוד משמעותי בסדרות כאלו , הרבה יותר ממה שנוטים לחשוב .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 10 אפריל 2015, 20:37

roy1000 כתב:

כדורסל זה מעבר לעמדות ויתרון בעמדות. אני עובר על הסגל של פנר ולא נופל מהכסא, אבל גם זה פחות משמעותי.
צריך להסתכל על הקבוצה, על החיבור בין שחקנים, על ההגנה שלהם וכו'.
אני חושב שעוד מוקדם לקבוע שיש להם יתרון עלינו בכל עמדה. הדבר היחיד שברור שיש להם יתרון עלינו זה ביתרון הביתיות,
וכנראה בעמדת המאמן (אם כי זה קצת מתקזז עם פיני).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 10 אפריל 2015, 21:21

jol9 כתב:כדורסל זה מעבר לעמדות ויתרון בעמדות. אני עובר על הסגל של פנר ולא נופל מהכסא, אבל גם זה פחות משמעותי.
צריך להסתכל על הקבוצה, על החיבור בין שחקנים, על ההגנה שלהם וכו'.
אני חושב שעוד מוקדם לקבוע שיש להם יתרון עלינו בכל עמדה. הדבר היחיד שברור שיש להם יתרון עלינו זה ביתרון הביתיות,
וכנראה בעמדת המאמן (אם כי זה קצת מתקזז עם פיני).

קצת קשה לי להסתכל על ה- 3-11 שלהם לעומת ה- 5-9 שלנו ולהגיד שאנחנו יותר טובים. אני לא חושב שהמאמן זה ביג דיל. בוגדנוביץ', ווסלי, גאודלוק ובייליצה הם הייתרונות של פנר.

יש פה כמה מצ'אפים מעניינים בין הקבוצות ותהיה סדרה טובה אני מאמין.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 10 אפריל 2015, 21:49

פנר היא קבוצה הרבה יותר חזקה ממכבי.

היתרון היחיד שיש למכבי על פנר, זה שעכשיו, ללא היקמן, אין להם שומר טוב בקו האחורי, מה שיקל על פארגו
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 10 אפריל 2015, 22:06

קודם כל, אני ממש מתרגש ושמח לקראת הסדרה הזו. הגוף שלי ממש מגיב לזה, וזו תחושה ששכחתי שקיימת.
בשנה שעברה זה די שיתק לי את הימים האחרונים של חופשה בארה״ב. את המשחקים במילאנו ראיתי בניו יורק. את משחק מספר אחת ראיתי במסעדה סינית דרך סטרים באייפד.
זו תחושה אדירה ומוזרה בו״ז שמלווה תקופה די ארוכה כשחושבים על זה.

המועדון שלנו הוא משהו מיוחד.
משחק אחד, תצוגת לחימה אחת, ופתאום ההילוך נכנס למקום והרכב מתחיל לטוס.
בייליצה, שמליצה. זה לא תאודוסיץ׳ וקירילנקו, לא רודי ורייס ולא טומיץ׳ ונבארו. אפשר לעבור אותם ואל תספרו סיפורים.
יש לנו כמה שחקנים תותחים שיכולים להגיע לסדרה הזאת ולגמור אותה. אם הבינוניים שבהם יביאו את האקס פקטור ויפתיעו, אנחנו נעשה את זה. אני חושב שהדבר הכי יפה שראינו בברלין היה תיאבון.

אז בואו נטרוף.
שבת שלום
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי itai7 » 11 אפריל 2015, 00:08

החציל האצטקי כתב:קודם כל, אני ממש מתרגש ושמח לקראת הסדרה הזו. הגוף שלי ממש מגיב לזה, וזו תחושה ששכחתי שקיימת.
בשנה שעברה זה די שיתק לי את הימים האחרונים של חופשה בארה״ב. את המשחקים במילאנו ראיתי בניו יורק. את משחק מספר אחת ראיתי במסעדה סינית דרך סטרים באייפד.
זו תחושה אדירה ומוזרה בו״ז שמלווה תקופה די ארוכה כשחושבים על זה.

המועדון שלנו הוא משהו מיוחד.
משחק אחד, תצוגת לחימה אחת, ופתאום ההילוך נכנס למקום והרכב מתחיל לטוס.
בייליצה, שמליצה. זה לא תאודוסיץ׳ וקירילנקו, לא רודי ורייס ולא טומיץ׳ ונבארו. אפשר לעבור אותם ואל תספרו סיפורים.
יש לנו כמה שחקנים תותחים שיכולים להגיע לסדרה הזאת ולגמור אותה. אם הבינוניים שבהם יביאו את האקס פקטור ויפתיעו, אנחנו נעשה את זה. אני חושב שהדבר הכי יפה שראינו בברלין היה תיאבון.

אז בואו נטרוף.
שבת שלום

למסגר +1
itai7

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], גל גל, מרסר ו־16 אורחים