פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: כדורסל ישראלי

21 מאי 2015, 23:35

חנו'ש כתב:
שמואל1 כתב:
חנו'ש כתב:שמואל, כמו שאמרתי ההנהלה שלנו דפוקה ועשתה מלא טעויות השנה.
אבל אין שום קשר לירושלים ול"תהליכים" שהם עוברים.
אם מכבי היתה בעונה נורמלית והיתה עושה את הפעולות הנכונות אף אחד לא היה מדבר היום על הסיכויים של ירושלים.
ירושלים לא בשום עונה יוצאת דופן מהרגיל שלה ולא עשתה עד כה שום דבר יוצא דופן.
זו פשוט מכבי שבעונה חרא.

זה ברור. אבל אני כן חושב שזאת עונה יוצאת דופן. אני לא זוכר עונה בה הם שלטו בצורה כל כך מוחלטת בזירה המקומית.

תזכיר לי שוב מי סיימה את העונה הסדירה במקום הראשון?
וזה למרות שהפסדנו יותר מידי פעמים השנה....

כבר היו להם עונות שהם סיימו ראשונים את הליגה הסדירה אז איך לא זכור לך עונה כזו?

מכבי סיימה את העונה הסדירה במקום הראשון בגלל רצף הפסדים ארוך מאוד שהיה לירושלים אי שם באיזור חודש דצמבר.
החודשים האחרונים מספרים סיפור אחר לגמרי.
בשנים האחרונות ירושלים לא סיימה מקום ראשון בעונה הסדירה. הפעם היחידה שמכבי לא סיימה במקום הראשון בהרבה מאוד שנים האחרונות היה למעשה בעונת קטשרף. חולון סיימה ראשונה וגם זכתה באליפות.

22 מאי 2015, 00:15

חנו'ש כתב:שמואל, כמו שאמרתי ההנהלה שלנו דפוקה ועשתה מלא טעויות השנה.
אבל אין שום קשר לירושלים ול"תהליכים" שהם עוברים.
אם מכבי היתה בעונה נורמלית והיתה עושה את הפעולות הנכונות אף אחד לא היה מדבר היום על הסיכויים של ירושלים.
ירושלים לא בשום עונה יוצאת דופן מהרגיל שלה ולא עשתה עד כה שום דבר יוצא דופן.
זו פשוט מכבי שבעונה חרא.

ברגע שההנהלה שלנו דפוקה היא מפנה את הבמה לקבוצה אחרת. ירושלים תמיד השקיעה בניסיון לרדוף אחרינו ותמיד נפלה.
אז כן, כרגע הם בסוג של תהליך עם סיכוי טוב לאליפות וליורוליג בעונה הבאה. אם הם ינצלו את הנפילה שלנו כמו שצריך את אף אחד לא יעניין אם זו מכבי גרועה או ירושלים אדירה.

22 מאי 2015, 00:17

שמואל1 כתב:
יוסי22 כתב:חציל הסביר לי שמכבי לא בהצלבה בגלל שחקנים ( סמית ) , עכשיו אתה מסביר שזה לא בגלל ההנהלה אז למה מכבי בהצלבה כל עונה וקבוצות כמו מלאגה /טאו /אלבה /גאלטסראי /חימקי /ניז'ני לא מצליחות להגיע לשם ?

אני מאמין שרוח המועדון נותנת הרבה אבל יש גבול ....

ומה זה הלוזריות של ירושלים ... נראה לך שעם לברון ג'יימס הם גם לא יעברו את השלב הראשון ביורוקאפ ?

יוסי, אם מתבוננים בתהליך עצמו שהקבוצות עוברות אז ירושלים עוברת תהליך חיובי בעוד מכבי עוברת תהליך שלילי.
יש מגמות ברורות מאוד. אז נכון, ירושלים נכשלה כישלון עצום העונה באירופה אבל זאת כל המשמעות של תהליך. דברים לא קורים בין ליל.
מה שכן- יש שם דרך נכונה והמון שקעה מצד הבעלים. ככה מנהלים מועדון ואנחנו נראה שזה ישתלם להם.

תהליך אפשר לקבוע רק בפרספקטיבה של כמה שנים.
יכול להיות שהעונה הזאת של מכבי היא סטייה מהנורמה ולא איזשהו תהליך הידרדרות.

ההנהלה צריכה להפיק לקחים גם לגבי אופן בניית הסגל וגם לגבי שיטות פעולה לחיזוקו.
אני מזכיר שהנהלת מכבי כן חיזקה את הקבוצה, ואפילו בשחקן מעניין, שהתחיל מצויין, אבל משהו קרה בדרך, הגיעו עוד פציעות, והיינס הפך
להיות פלקט במקום שחקן כדורסל.
אני גם חושב שההנהלה ממש נכשלה העונה, אבל אני לא בטוח שמדובר בתהליך.

22 מאי 2015, 00:18

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
יוסי22 כתב:חציל הסביר לי שמכבי לא בהצלבה בגלל שחקנים ( סמית ) , עכשיו אתה מסביר שזה לא בגלל ההנהלה אז למה מכבי בהצלבה כל עונה וקבוצות כמו מלאגה /טאו /אלבה /גאלטסראי /חימקי /ניז'ני לא מצליחות להגיע לשם ?

אני מאמין שרוח המועדון נותנת הרבה אבל יש גבול ....

ומה זה הלוזריות של ירושלים ... נראה לך שעם לברון ג'יימס הם גם לא יעברו את השלב הראשון ביורוקאפ ?

יוסי, אם מתבוננים בתהליך עצמו שהקבוצות עוברות אז ירושלים עוברת תהליך חיובי בעוד מכבי עוברת תהליך שלילי.
יש מגמות ברורות מאוד. אז נכון, ירושלים נכשלה כישלון עצום העונה באירופה אבל זאת כל המשמעות של תהליך. דברים לא קורים בין ליל.
מה שכן- יש שם דרך נכונה והמון שקעה מצד הבעלים. ככה מנהלים מועדון ואנחנו נראה שזה ישתלם להם.

תהליך אפשר לקבוע רק בפרספקטיבה של כמה שנים.
יכול להיות שהעונה הזאת של מכבי היא סטייה מהנורמה ולא איזשהו תהליך הידרדרות.

ההנהלה צריכה להפיק לקחים גם לגבי אופן בניית הסגל וגם לגבי שיטות פעולה לחיזוקו.
אני מזכיר שהנהלת מכבי כן חיזקה את הקבוצה, ואפילו בשחקן מעניין, שהתחיל מצויין, אבל משהו קרה בדרך, הגיעו עוד פציעות, והיינס הפך
להיות פלקט במקום שחקן כדורסל.
אני גם חושב שההנהלה ממש נכשלה העונה, אבל אני לא בטוח שמדובר בתהליך.

אבל זה לא מדוייק שהעונה הזאת היא סטייה מהנורמה.
אם נסתכל השנים שאחרי השושלת- ניתן לראות ירידה ברורה מאוד ברמה של הקבוצה והסטנדרטים.
הסטיות הן ה 2-3 הצלחות של מכבי ביורוליג. אבל המגמה היא מגמה ברורה של ירידה.

22 מאי 2015, 00:26

הייתי אומר שיש סטגנציה. בסופו של דבר קבוצת ספורט או ספורטאי אפשר למדוד ע"פ הישגים ובכדורסל ההישגים הם תארים.
מאז עזיבתו של פארקר ופירוק השושלת, מכבי הגיעה בכל שנה ושנה להצלבה, למעט שנה אחת, זכתה בתואר אחד ועשתה עוד שני גמרים.
כל זה ב-9 שנים.
במהלך התקופה היא גם לקחה אליפויות וגביעים.
אני חושב שאין כאן תהליך של ירידה, או בטח לא כזה שאפשר לזהות עכשיו, חוץ מלהתבעס על העונה הספציפית הזאת.

אני כן חושב שישנם שני עניינים חשובים:
1 - תקציב השחקנים בהחלט נמצא בירידה. זה אמנם לא פוגע בינתיים בהישגים המקצועיים, אבל זה תהליך אמיתי שקורה (ויש שמועות
שעונה הבאה יהיה סוג של היפוך)
2 - נושא המאמן. זה לא מקרי, ששתי עונות אולי הטובות ביותר של מכבי מאז התקופה ההיא, היו תחת הנהגתו של בלאט. אמנם גם אחת העונות
הגרועות ביותר היתה איתו, אבל אני מניח שהיום כולם מבינים שלאט היה נכס גדול, והפער שנוצר על הקווים הוא גדול מאוד שיהיה קשה לסגור

22 מאי 2015, 01:09

אין תהליך של ירידה? באמת? בעונה שעברה קרו ניסים אבל כנראה שכחת איך שיחקנו כל העונה, במיוחד בליגה. הניהול בירידה כבר כמה שנים, בלאט פיצה על זה בגאונות והמון רוח. הם סירבו לפרגן לו ולקחו הרבה יותר קרדיט משהגיע להם, את התוצאות אנחנו רואים העונה.

22 מאי 2015, 01:32

jol9 כתב:הייתי אומר שיש סטגנציה. בסופו של דבר קבוצת ספורט או ספורטאי אפשר למדוד ע"פ הישגים ובכדורסל ההישגים הם תארים.
מאז עזיבתו של פארקר ופירוק השושלת, מכבי הגיעה בכל שנה ושנה להצלבה, למעט שנה אחת, זכתה בתואר אחד ועשתה עוד שני גמרים.
כל זה ב-9 שנים.
אני חושב שאין כאן תהליך של ירידה, או בטח לא כזה שאפשר לזהות עכשיו, חוץ מלהתבעס על העונה הספציפית הזאת.

1 - תקציב השחקנים בהחלט נמצא בירידה. זה אמנם לא פוגע בינתיים בהישגים המקצועיים, אבל זה תהליך אמיתי שקורה (ויש שמועות
2 - נושא המאמן. זה לא מקרי, ששתי עונות אולי הטובות ביותר של מכבי מאז התקופה ההיא, היו תחת הנהגתו של בלאט. אמנם גם אחת העונות
הגרועות ביותר היתה איתו, אבל אני מניח שהיום כולם מבינים שלאט היה נכס גדול, והפער שנוצר על הקווים הוא גדול מאוד שיהיה קשה לסגור

לא הכל נמדד ע"פ הישגים. יש גם דברים אחרים כמו התנהלות ודרך. בזה מכבי כושלת.
אם נסמוך רק על ההישגים, בסופו של דבר הבועה תתפוצץ לנו בפנים ובפתאומיות.
בספורט אין קסמים, כדי להגיע להישגים צריך להתנהל נכון.
יש ירידה והיא ברורה. אפשר לשים לב אליה טוב מאוד באופן שבו מכבי מובסת נגד קבוצות ליגה ישראלית, דבר שפעם היה נדיר במזחותינו וגורר ימים הרבה רעש בעיתונות.
היום, זה עוד דבר לא מעניין ושגרתי.
גם החיבור של הקהל למועדון זה לא מה שהיה פעם. אין ישראלים, אין שחקנים שאפשר להתחבר ולהזדהות איתם.

22 מאי 2015, 13:26

Roni1 כתב:אין תהליך של ירידה? באמת? בעונה שעברה קרו ניסים אבל כנראה שכחת איך שיחקנו כל העונה, במיוחד בליגה. הניהול בירידה כבר כמה שנים, בלאט פיצה על זה בגאונות והמון רוח. הם סירבו לפרגן לו ולקחו הרבה יותר קרדיט משהגיע להם, את התוצאות אנחנו רואים העונה.

אני לא מתעסק ברכילות של למי מגיע קרדיט ולמי לא.
יש לנו עיניים ואנחנו רואים לבד...

תהליך של ירידה צריך להיות מגובה בדברים שהם מעבר לנסיבתיים, כמו עונה טובה יותר או פחות.
מבחינתי התהליך הוא סוג של מדרגה. מכבי ירדה שתי רמות למטה אחרי פירוק השושלת, אבל אני לא בטוח שהקבוצות
שיש לנו בשנתיים האחרונות, פחות טובות מהקבוצות של ספאחיה וקטש/שרף שהיו שתי הקבוצות הראשונות שאחרי השושלת.

אני כן ציינתי במפורש שיש ירידה בתקציב השחקנים, וזה משהו שחייבים לשפר.

22 מאי 2015, 13:31

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:הייתי אומר שיש סטגנציה. בסופו של דבר קבוצת ספורט או ספורטאי אפשר למדוד ע"פ הישגים ובכדורסל ההישגים הם תארים.
כל זה ב-9 שנים.

יש ירידה והיא ברורה. אפשר לשים לב אליה טוב מאוד באופן שבו מכבי מובסת נגד קבוצות ליגה ישראלית, דבר שפעם היה נדיר במזחותינו וגורר ימים הרבה רעש בעיתונות.
גם החיבור של הקהל למועדון זה לא מה שהיה פעם. אין ישראלים, אין שחקנים שאפשר להתחבר ולהזדהות איתם.

איזו דרך היתה למכבי בשנות ה-90?
היו ישראלים, היו הפסדים בליגה, היה חיבור למועדון, אבל היציעים היו חצי ריקים, כי לא היתה הצלחה ולא היו הישגים.

ואיזו דרך היתה למכבי בתקופת השושלת? פשוט היו כאן שחקנים גדולים, מאמן גדול וזה התאפשר באמצעות די הרבה כסף. אילו ישראלים היו אז?

מכבי לא צריכה דרך מיוחדת, היא פשוט צריכה יותר כסף. אם זה יקרה, אז תהיה פה קבוצה טובה יותר. זה מאוד פשוט.

22 מאי 2015, 13:58

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
כל זה ב-9 שנים.

איזו דרך היתה למכבי בשנות ה-90?
היו ישראלים, היו הפסדים בליגה, היה חיבור למועדון, אבל היציעים היו חצי ריקים, כי לא היתה הצלחה ולא היו הישגים.

ואיזו דרך היתה למכבי בתקופת השושלת? פשוט היו כאן שחקנים גדולים, מאמן גדול וזה התאפשר באמצעות די הרבה כסף. אילו ישראלים היו אז?

מכבי לא צריכה דרך מיוחדת, היא פשוט צריכה יותר כסף. אם זה יקרה, אז תהיה פה קבוצה טובה יותר. זה מאוד פשוט.

נכון, שנות ה- 90 לא היו מזהירות. אבל כפי שאמרת, היו ישראלים מצויינים ושחקנים שהיה אפשר להתחבר אליהם.
באירופה הקבוצה לא הצליחה, אבל בליגה היא כן שלטה (חוץ מעונת הדובדבנים).

למכבי הייתה דרך ברורה החל משנת 1999 שהובילה להישגים וגם ניהול מופתי. 7 שנים רצופות של הצלחות ושליטה טוטאלית בזירה המקומית, לא באות סתם ככה.

אני מסכים לגבי עניין הכסף, שהוא נגזרת ישירה מהאופן שבו מנוהלת הקבוצה. לא יתכן שקבוצה עם תקציב של 20 מיליון דולר (לפחות זה מה שמספרים) תקציב רק 5-6 מתוכו עבור שחקנים.
לא יתכן שיהיו הגבלות מטופשות של 500 אלף דולר של שחקן, ולא משנה איזה עקרונות מטופשים ומודלים שקריים מנחים את המועדון.

22 מאי 2015, 15:09

איזו דרך היתה בדיוק?
למכבי שיחק המזל ולמזל הזה קוראים נייט האפמן. תאר לעצמך, שפתאום נוחת במכבי ספאנוליס במחיר של 400K.
לא פיני, לא מקדונלד, לא דרק - האפמן הוא השחקן שהפך את מכבי לאימפריה, והאפמן היה חתיכת פוקס שלא מהעולם הזה.

ההבדל היחיד בין הקבוצה ההיא לקבוצה הזאת הוא כסף ונכונות של הקבוצה להשתמש בכסף הזה.
זה מה שאיפשר למכבי להביא אח"כ שחקנים כמו שאראס ולהשאיר שחקנים כמו פארקר, באסטון, האפמן, מקדונלד, ניקולה ואחרים לשנים
רבות במועדון.
זה הבדל גדול ומשמעותי, אבל לא הייתי אומר שזה קשור לדרך מסויימת.

22 מאי 2015, 15:17

כו יוני, אבל כסף זה חלק ענק בהתנהלות של ההנהלה. אם אתה מחליט לחסוך כסף בכל פינה ולהפוך את זה לעיקרון מנחה של ממש אז זה כן קשור להתנהלות.

22 מאי 2015, 15:44

toja27 כתב:כו יוני, אבל כסף זה חלק ענק בהתנהלות של ההנהלה. אם אתה מחליט לחסוך כסף בכל פינה ולהפוך את זה לעיקרון מנחה של ממש אז זה כן קשור להתנהלות.

אוקיי. אני מסכים עם זה.
אבל עדיין, זה כסף, ולא איזשהי דרך, פילוסופיה או כל מילה פלצנית אחרת ששמואל יכול להמציא.

22 מאי 2015, 15:59

זה היה גם הרבה מאוד מזל ...

ובאותם שנים לא היו קבוצות שיתנו לשחקן כמו רייס 2.5 מיליון דולר או לשחקן בינוני כמו איידסון 2 מיליון יורו .

פארקר שהיה שתי דרגות מעל שניהם לא קיבל הצעות כאלו ולכן מכבי הצליחה להשאיר אותו .

לגבי העונות האחרונות לטעמי העונה למכבי היה סגל טוב בהרבה מהעונה עם ספאחיה , שלא לדבר על העונה שעברה .הבעיה העיקרית השנה זה הפציעות של הישראלים שדפקו למכבי את הרוטציה ועדיין מכבי עשתה הצלבה שזה לא הישג גדול אבל בוודאי לא כישלון .

לפני שנתיים היה כישלון מהדהד עם הסגל ועדיין מכבי גירדה הצלבה .

בסופו של דבר הסגלים הגרועים ביותר שהיו פה מאז פרוק השושלת היו בעונת כוכבי הליגה של אפי שהיה ביזיון אחד גדול כי הוא באמת האמין בקשקושים של עצמו שקבוצות אחרות בליגה יכולות לשחק ביורוליג וזה למרות שהושקע לא מעט כסף באותה עונה והעונה לפני שנתיים כשסופו הועזב לטובת מציאות בשקל ומכבי נתקעה עם סגל בינוני במיוחד .

22 מאי 2015, 19:23

יוסי, אני חושב שהאמת צריכה להאמר.
האמת היא שהתקציב היום ביחס למה שהיה אז, הוא לא בר השוואה. זה הכשלון הכי גדול של ההנהלה, וזה לא קשור למזל,
כי מכבי הביאה כמה שחקנים גדולים במהלך אותן השנים, ולא אחד או שניים, וידעה לשמור על כולם לשנתיים ומעלה.

מעבר לכך, כל השטויות של דרך והידרדרות מתמדת, אלה באמת שטויות.

22 מאי 2015, 20:23

jol9 כתב:יוסי, אני חושב שהאמת צריכה להאמר.
האמת היא שהתקציב היום ביחס למה שהיה אז, הוא לא בר השוואה. זה הכשלון הכי גדול של ההנהלה, וזה לא קשור למזל,
כי מכבי הביאה כמה שחקנים גדולים במהלך אותן השנים, ולא אחד או שניים, וידעה לשמור על כולם לשנתיים ומעלה.

מעבר לכך, כל השטויות של דרך והידרדרות מתמדת, אלה באמת שטויות.

בסוף הכל מתחיל ונגמר בתקציב. אם מעמידים תקציב ראוי, אז כל שאר הדברים מסתדרים מעצמם כולל ישראלים, זרים וזהות. מצד שני כשבכל שנה תקציב השחקנים רק יורד ויורד ומגיעים שחקנים פחות ופחות טובים אז פתאום מתחילים לדבר על כל מיני תירוצים מכו דרך וזהות.

בשורה התחתונה, ירושלים סוגרת את הפער ואם לא יהיה שינוי דרסטי, הם ישתוו אלינו מבחינת תקציב בתוך שנתיים.

22 מאי 2015, 21:24

הם לא ישתוו בתקציב פשוט כי ההכנסות שלהם נמוכות מדי. אם הם ימשיכו להיכשל באירופה, אורי אלון יפסיק את החגיגה.
זאת לא פעם ראשונה שאנשים עשירים מחזיקים את מגדל וראינו תמיד איך זה נגמר

22 מאי 2015, 21:37

jol9 כתב:הם לא ישתוו בתקציב פשוט כי ההכנסות שלהם נמוכות מדי. אם הם ימשיכו להיכשל באירופה, אורי אלון יפסיק את החגיגה.
זאת לא פעם ראשונה שאנשים עשירים מחזיקים את מגדל וראינו תמיד איך זה נגמר

כאן אתה כבר עושה ספקולציות על על המחוייבות של אורי אלון. בשורה התחתונה, ירושלים מחזיקה היום תקציב שחקנים של בערך 5 מליון + מול ה- 8 מליון של מכבי.

יכול להיות שאורי אלון יגמור כמו מנבר, גאידמק ואגייאר, אבל אני ממש לא בטוח שזה יקרה. כמו שזה נראה עכשיו, אם הם באמת יקבלו כרטיס חופשי ליורוליג בעונה הבאה, הם יעמידו תקציב די דומה לזה של מכבי ויכול להיות בהחלט שסגל השחקנים יהיה טוב משל מכבי.

22 מאי 2015, 21:43

מכבי לא מגיעה ל6.5, על איזה 8 אתה מדבר?
הפערים אפסיים.

22 מאי 2015, 22:07

החציל האצטקי כתב:מכבי לא מגיעה ל6.5, על איזה 8 אתה מדבר?
הפערים אפסיים.

תקציב השחקנים (ברוטו) של מכבי הוא סביב ה- 8 מליון. מצד שני, אם אתה מוריד את סופו, סילבן ופניני שלא משחקים, אתה מגיע לסביב ה- 6 ואז באמת הפערים לא קיימים.
נושא נעול