פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
31 אוקטובר 2015, 08:27
אחדשיודע כתב:roy1000 כתב:אם מדברים על הכתבות למאמנים, אז אני די בטוח שבקאבס הכתיבו לבלאט שלברון ישחק פחות דקות השנה. כבר בשנה שעברה הוא שיחק 36 דקות למשחק- הממוצע הכי נמוך שלו אי פעם ונראה לי שהשנה הם שואפים לרדת לכיוון של 33.
לא הייתי אומר "הכתיבו לבלאט", הוא חלק מהאנשים שהסיקו את המסקנות האלה. זה אינטרס שלו, לא פחות משל כל אדם אחר במערכת.
ובהתאם לגילו של לברון, זה אכן דבר הכרחי, אחרי כל כך הרבה שנים עם זמן משחק מהגבוהים בליגה.
אני באמת לא חושב שמישהו שאל את בלאט. לברון והאנשים שלו דיברו עם גריפין והמסר הועבר לבלאט. ההחלטה באה מלברון כמו גם ההחלטה לקחת צעד אחורה בהתקפה של הקאבס ולתת ללאב להיות המוציא לפועל הראשי.
31 אוקטובר 2015, 08:35
חושב הפוך ממך. אין לי ספק שבלאט היה הראשון להסיק את המסקנות הללו, הוא לא צריך שיכתיבו לו דברים כאלו. זה המובן מאליו.
31 אוקטובר 2015, 08:58
אחדשיודע כתב:חושב הפוך ממך. אין לי ספק שבלאט היה הראשון להסיק את המסקנות הללו, הוא לא צריך שיכתיבו לו דברים כאלו. זה המובן מאליו.
קווין לאב ולברון כבר אמרו שהם סיכמו על זה בפגישה שהייה ביניהם בקיץ. בלאט לא קובע כלום.
31 אוקטובר 2015, 10:13
אה, אז הם גם קבעו ביניהם בפגישה שלברון ישחק פחות דקות? מאוד רלוונטי לשיחה ביניהם. די רוי, אתה שוב זורק שטויות לאוויר.
בלאט לא צריך שיכתיבו לו דברים כדי להסיק מסקנות. הוא התייעץ עם אנשי הצוות המקצועי והשחקנים והכין תכנית עבודה משופרת לעונה הבאה, כמו כל מאמן רציני. אלו בדיוק דרישות התפקיד, אין שום סיבה לקרוא לזה הכתבות. זה משרת את האינטרסים שלו והוא מעוניין ליישם את השינויים הללו יותר מכל אחד אחר.
31 אוקטובר 2015, 10:40
הם קבעו שלאב יהיה האופציה מספר 1 בהתקפה. שניהם דיברו על זה באופן גלוי.
גם לברון וגם גריפין דיברו עוד בקיץ על זה שלברון ישחק פחות דקות העונה. זה לא החלטה שבלאט יכול לקבל לבד כי זה אומר שלברון ייפגע סטטיסטית.
האינטרסים של כולם זהים, וזה לזכות באליפות ולהאריך את הקריירה של לברון. עדיין, מי שמקבל את ההחלטות האסטרטגיות זה גריפין (בהשפעה של לברון). בלאט הוא זה שמתרגם את האסטרטגיה לטקטיקה על המגרש.
הסיבה שאני בכלל מעלה את זה כי אנחנו מזכירים בהקשר של מכבי עד כמה גודס ממודר מהחלטות על הסגל או מקבל תכתיבים כמו בנדר. ב- NBA, זה רגיל שמאמן מקבל תכתיבים כאלה או אחרים ורוב המאמנים ממודרים מהחלטות על הסגל. אין מניעה עקרונית לעבוד במודל כזה גם במכבי כל עוד מקבלי ההחלטות מעל המאמן יודעים מה הם עושים.
31 אוקטובר 2015, 11:11
כן, רק שבניגוד לסיפור בנדר, פה לא מדובר בהכתבות. בלאט בנה את התכנית החדשה ביחד עם הצוות המקצועי על סמך המסקנות שהגיעו אליהן ביחד עם השחקנים בתום העונה שעברה. ואגב, בארה״ב מחמיאים לבלאט על השינויים האלו, ונותנים לו קרדיט גדול. ואם אתה שואל אותי, בלאט היה שמח ליישם חלק מהדברים האלו כבר בעונה שעברה, אבל פחד. היום הרבה יותר קל לו, והוא מקבל גיבוי מלברון וגריפין.
הגיע הזמן שיתחילו לייחס לבלאט גם את הדברים הטובים ולא רק את השליליים.
31 אוקטובר 2015, 11:47
רוי, אני לא חושב שיש איזשהו מאמן בNBA שמישהו יכול לבוא ולהגיד לו תעשה א' או ב' וזהו.
זה לא עובד ככה.
הGM מתווה מדיניות, בונה סגל, ובאופן כללי מנהל את הצד המקצועי, אבל הוא לא אומר למאמן איך לנהל את המשחק, את מי להחליף ומתי.
אני לגמרי מסכים עם אחדשיודע, שהיו כאן דיונים והחלטות, שבלאט היה שותף מלא להן.
אתה יכול להגיד, שאם לברון לא היה מסכים לזה, אז זה לא היה קורה. זה משהו אחר, אבל לבוא ולהגיד שבלאט קיבל הנחתה מלמעלה - תעשה
א' או ב', זה לא רציני בכלל.
31 אוקטובר 2015, 15:43
חוץ מזה שללברון יש אגו לא קטן בכלל, ולא נראה לי שהוא יקח ממוצע 18 נק׳ בכזאת שלווה.
31 אוקטובר 2015, 19:31
jol9 כתב:רוי, אני לא חושב שיש איזשהו מאמן בNBA שמישהו יכול לבוא ולהגיד לו תעשה א' או ב' וזהו.
זה לא עובד ככה.
הGM מתווה מדיניות, בונה סגל, ובאופן כללי מנהל את הצד המקצועי, אבל הוא לא אומר למאמן איך לנהל את המשחק, את מי להחליף ומתי.
אתה יכול להגיד, שאם לברון לא היה מסכים לזה, אז זה לא היה קורה. זה משהו אחר, אבל לבוא ולהגיד שבלאט קיבל הנחתה מלמעלה - תעשה
אחד הדברים ש- GM קובעים ב- NBA זה מספר דקות מקסימלי לשחקן. היו על זה ויכוחים מרים בין תום ת'יבודו להנהלה של שיקגו. אף אחד לא אומר לבלאט כמה להחליף ומתי, אבל בהחלט שככל הנראה אמרו לו לאיזה מספר דקות הוא אמור לשאוף עם לברון.
בכל מקרה, זו השיטה ב- NBA. מאמן מקבל הנחתות ועובד איתן. בלי להיכנס לבדיוק איזה הנחתות הוא מקבל, זה מודל שקיים ועובד.
31 אוקטובר 2015, 19:50
הפיסטונס סוף סוף מתחילים להראות טוב! מאזן 3-0, הטוב בליגה עד כה.
ֿ
מרכוס מוריס (בעונת הפריצה?) וארסן איליאסובה בעמדות 3-4 משתדכים מצויין לדראמונד (שנראה מעולה), כשגם רג׳י ג׳קסון ממשיך להתקדם.
אהבתי גם את המדים החדשים. נראה שסוף סוף יש יסודות לריבילד.
31 אוקטובר 2015, 20:02
חבורה של שחקנים שאני נורא מחבב.
לאלה עם ה2k16, ממליץ לנסות להחזיר את אחד הפרנצ׳ייזים הגדולים לשלטון.
31 אוקטובר 2015, 20:35
roy1000 כתב:jol9 כתב:רוי, אני לא חושב שיש איזשהו מאמן בNBA שמישהו יכול לבוא ולהגיד לו תעשה א' או ב' וזהו.
זה לא עובד ככה.
אחד הדברים ש- GM קובעים ב- NBA זה מספר דקות מקסימלי לשחקן. היו על זה ויכוחים מרים בין תום ת'יבודו להנהלה של שיקגו. אף אחד לא אומר לבלאט כמה להחליף ומתי, אבל בהחלט שככל הנראה אמרו לו לאיזה מספר דקות הוא אמור לשאוף עם לברון.
בכל מקרה, זו השיטה ב- NBA. מאמן מקבל הנחתות ועובד איתן. בלי להיכנס לבדיוק איזה הנחתות הוא מקבל, זה מודל שקיים ועובד.
השורה התחתונה היא שיש מערכת מקצועית בכל קבוצה כזאת, שמקבלת החלטות ביחד.
אתה לא יכול להשאיר את המאמן מחוץ למעגל מקבלי ההחלטות בנושאים שקשורים לניהול המשחק.
אתה יכול להגיד שדעתו לאו דווקא נחשבת, אבל אני מאמין שאם דייויד היה מטיל וטו, היו מתייחסים לזה באופן רציני.
01 נובמבר 2015, 05:22
קרי בשלושת המשחקים הראשונים של העונה
40 נקודות (53.8% מהשדה, 41.7% מחוץ לקשת, 7 מ-7 מהקו), 7 אסיסטים (2 איבודים), 6 ריבאונדים, 2 חטיפות ב-36 דקות
25 נקודות (66% מהשדה, 44.4% מחוץ לקשת, 3 מ-4 מהקו), 6 אסיסטים (איבוד אחד), 7 ריבאונדים ב-27 דקות
53 נקודות (63% מהשדה, 57.1% מחוץ לקשת, 11 מ-11 מהקו), 9 אסיסטים (2 איבודים), 4 ריבאונדים, 4 חטיפות, שתי נקודות משיא קריירה ב-36 דקות
בשורה התחתונה - שלושה משחקים, 118 נקודות ב-99 דקות על 68 זריקות
01 נובמבר 2015, 06:20
jol9 כתב:roy1000 כתב:jol9 כתב:רוי, אני לא חושב שיש איזשהו מאמן בNBA שמישהו יכול לבוא ולהגיד לו תעשה א' או ב' וזהו.
זה לא עובד ככה.
השורה התחתונה היא שיש מערכת מקצועית בכל קבוצה כזאת, שמקבלת החלטות ביחד.
אתה לא יכול להשאיר את המאמן מחוץ למעגל מקבלי ההחלטות בנושאים שקשורים לניהול המשחק.
אתה יכול להגיד שדעתו לאו דווקא נחשבת, אבל אני מאמין שאם דייויד היה מטיל וטו, היו מתייחסים לזה באופן רציני.
לא רק שדעתו נחשבת, הוא בסופו של דבר האיש שמתווה את הדרך אחרי כל הדיבורים והסקת המסקנות (שלו עצמו בין היתר).
להגיד שהוא קיבל הכתבות על שינויים/שיפורים שכל אחד היה יכול לנחש שינקטו בקליבלנד בתום העונה שעברה, זה קצת לזלזל בבנאדם. הוא גם מבין כדורסל, טיפה.
01 נובמבר 2015, 06:23
Holiday_Armadillo כתב:קרי בשלושת המשחקים הראשונים של העונה
40 נקודות (53.8% מהשדה, 41.7% מחוץ לקשת, 7 מ-7 מהקו), 7 אסיסטים (2 איבודים), 6 ריבאונדים, 2 חטיפות ב-36 דקות
25 נקודות (66% מהשדה, 44.4% מחוץ לקשת, 3 מ-4 מהקו), 6 אסיסטים (איבוד אחד), 7 ריבאונדים ב-27 דקות
53 נקודות (63% מהשדה, 57.1% מחוץ לקשת, 11 מ-11 מהקו), 9 אסיסטים (2 איבודים), 4 ריבאונדים, 4 חטיפות, שתי נקודות משיא קריירה ב-36 דקות
בשורה התחתונה - שלושה משחקים, 118 נקודות ב-99 דקות על 68 זריקות
מפלצת.
01 נובמבר 2015, 10:20
טווח לא נורמלי יש לבחור הזה, זריקת 3 אצלו זה כמו 2 אצל אחרים. עוד ישנו את חוקי המשחק בגללו. לא היה קלעי מטורף כזה בהיסטוריה בכלל, אבל גם שמשפיע כל כך על המשחק מעצם היותו רכז בעצם.
באמת מוטציה.
01 נובמבר 2015, 11:41
הוא לא אנושי
01 נובמבר 2015, 13:19
הניקס נראים לא רע עד עכשיו. ניצחון חוץ יפה בוושינגטון.
01 נובמבר 2015, 13:23
roy1000 כתב:הניקס נראים לא רע עד עכשיו. ניצחון חוץ יפה בוושינגטון.
יעבור להם...
01 נובמבר 2015, 14:03
my man כתב:roy1000 כתב:הניקס נראים לא רע עד עכשיו. ניצחון חוץ יפה בוושינגטון.
יעבור להם...
אל תהרוס את התקוות.