דראגן בנדר

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דראגן בנדר

הודעהעל ידי alex30 » 03 ינואר 2016, 16:29

MTA2311 כתב:
alex30 כתב:
MTA2311 כתב:עזבו את ענייני תפיסת המקום.
הנקודה העיקרית כאן, היא מה בכלל מכבי קיוותה להשיג בהחתמה הזאת?

שארס\ספאנוליס\... במחיר מציאה.
כרגע הוא לא נראה הרבה יותר מוכשר מכספי הצעיר.(לא שזה רע, רק שכספי הטוב, אף פעם לא הספיק לשחק במכבי).

אבל זה לא ממש המצב, כי זה שחקן שניבאו לו טופ 5 בדראפט כבר מגיל 15. אף אחד לא חשב שהוא יעשה קרייה אירופאית במכבי, מה שמעלה את התהיה, למה להיכנס לזה מראש? סעיף יציאה של מיליון דולר שווה את האקדמיה המונפצת? את האורחה הקרואטית שהגיעה לפה בעקבותיו?

הם חיו בסרט שיקבלו כאן לברון גיימס לשני עונות.
alex30

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2016, 17:29

alex30 כתב:
jol9 כתב:אלכס ואנקראם, אני לא מסכים איתכם.
כלומר, אני כן מסכים שהביצוע היה גרוע - כאן אין ספק.

אני לא מסכים לגבי דברים אחרים. למשל, מה זה "תופס מקום של זר"? זה לא שהאופציה במקום בנדר היא דריימונד גרין.
בנדר כרגע הוא ה-4 השלישי בקבוצה. זה ממש לא תופס מקום של זר.

אני גם לא מבין למה שמכבי לא תנסה לפתח כשרונות זרים בשביל להנות מהם בהמשך. זה מקובל בכל העולם.
מסי, אם זכור לי נכון, לא בדיוק ספרדי, ורונלדו לא בדיוק היה אנגלי כשהגיע למנצ'סטר.
אם מכבי יכולה להביא כשרון גדול ולנעול אותו בחוזה ארוך טווח, אז זה מהלך מצויין שלה. ככה היא תרוויח את היכולת שלו לאורך
שנים, או לכל הפחות, תרוויח כסף ממחירתו.

הבעיה היא האופן שבו מכבי בנתה את הקו הקדמי. היא הלכה שוב על רנדל, שמוכיח לכולנו, שהוא אחלה שחקן כמחליף, והיא הביאה
חבורה של אפסים לעמדה 5.
במצב כזה, לשחקן צעיר כמו בנדר, מאוד קשה להצליח, וזה נראה כמו שזה נראה.

מה מסי??? מסי בכלל בעל אזרחות ספרדית, בליגה הספרדית לאחר מספר מועט של עונות כולם זוכים לאזרחות, מסי לא מתכוון לברוח לNBA, אין כאן מקום להשוואה.
הבעיה בישראל זו הגבלה של זרים, איך שלא מסתכלים על זה, בנדר תופס משבצת של זר, והוא לא ברמה של זר(עדיין לא), אם בנדר יהיה כאן עוד 3 עונות(לכל הפחות), אולי נרוויח שחקן טוב לעונה אחת, לברון גיימסים, שבאים ונהיים כוכבי על מהיום הראשון בגיל 18, יש בודדים, בנדר ממש לא שם! ולכן כל ההשקעה הזו, היא סימן שאלה אחד גדול. אני מקווה שנרוויח שחקן מהדרג הראשון במחיר טוב לפחות לשני עונות, אבל אף אחד לא יכול להבטיח זאת, כרגע בנדר שחקן צעיר, וטוב, אבל לא איזה כשרון על.

מסי הוא ארגנטינאי, ובארסה הימרה עליו כארגנטינאי. זה נכון שמבארסה יותר קשה לברוח מאשר ממכבי (וגם לא ממש יש צורך),
אבל אם נניח היתה איזשהי קבוצה שהיתה רוצה אותו, היא היתה צריכה להיפרד מהרבה מאוד כסף, כמו שעשתה ריאל עם רונאלדו.

אבל גם אם אתה לא אוהב את הדוגמאות האלה (ויש עוד דוגמאות רבות גם בכדורסל), עדיין אני לא מבין את הטיעון שבנדר תופס
מקום של זר.
בשנתיים האחרונות עברו כאן 5-6 זרים שהם שחקני כדורסל פחות טובים מבנדר. אז למה אתה חושב שזה שהיה מגיע במקום בנדר,
היה טוב ממנו?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2016, 17:34

MTA2311 כתב:
alex30 כתב:
MTA2311 כתב:עזבו את ענייני תפיסת המקום.
הנקודה העיקרית כאן, היא מה בכלל מכבי קיוותה להשיג בהחתמה הזאת?

שארס\ספאנוליס\... במחיר מציאה.
כרגע הוא לא נראה הרבה יותר מוכשר מכספי הצעיר.(לא שזה רע, רק שכספי הטוב, אף פעם לא הספיק לשחק במכבי).

אבל זה לא ממש המצב, כי זה שחקן שניבאו לו טופ 5 בדראפט כבר מגיל 15. אף אחד לא חשב שהוא יעשה קרייה אירופאית במכבי, מה שמעלה את התהיה, למה להיכנס לזה מראש? סעיף יציאה של מיליון דולר שווה את האקדמיה המונפצת? את האורחה הקרואטית שהגיעה לפה בעקבותיו?

אני חושב שהנקודה שלך היא נכונה. אבל אתה מפספס את הפוליטיקה ואת השיווקיות שבעניין.
תחשוב שדני פדרמן יוכל לבוא ולספר לכולם שמכבי זיהתה את הכשרון, טיפחה וגידלה אותו, ומכרה אותו בעבור חופן דולרים.
כולם יוצאים טוב מהסיפור - דני, אבי, ניקולה,... WIN WIN לא? :rolleyes
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 03 ינואר 2016, 18:05

אני לא בטוח שבנדר יעזוב כל כך מהר. הוא עדיין רך מאוד לאירופה (ובמיוחד ל NBA), ככה שיש מצב שישאר עוד מספר שנים במכבי גם אם יבחר בדראפט הקרוב
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 03 ינואר 2016, 18:22

felix_r כתב:אני לא בטוח שבנדר יעזוב כל כך מהר. הוא עדיין רך מאוד לאירופה (ובמיוחד ל NBA), ככה שיש מצב שישאר עוד מספר שנים במכבי גם אם יבחר בדראפט הקרוב

אני חושב שהוא יטוס מפה בשניה הראשונה.
הם לא מסתכלים על דראגן בכלל.
הם מסתכלים על הניקס ופורזינגיס, מול פילדלפיה ושאריץ׳.

הוא הולך לNBA.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 ינואר 2016, 18:25

פורזינגיס הגיע ל-NBA בגיל 20, בנדר יתחיל את עונת 16/17 בגיל 18.
מבחינה מקצועית, עדיף לו להישאר עוד שנה באירופה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2016, 18:32

אחדשיודע כתב:פורזינגיס הגיע ל-NBA בגיל 20, בנדר יתחיל את עונת 16/17 בגיל 18.
מבחינה מקצועית, עדיף לו להישאר עוד שנה באירופה.

עוד שנה די בטוח שהוא יישאר.
האמריקאים יודעים להפוך שחקנים כאלה לקציצות פיזיות ואתלטיות, אבל לבנדר זה ייקח עוד שנה-שנתיים.
את העונה הבאה אני די בטוח שהוא יעביר במכבי.
השאלה היא האם מכבי תוכל להנות ממנו מקצועית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 ינואר 2016, 18:33

jol9 כתב:בשנתיים האחרונות עברו כאן 5-6 זרים שהם שחקני כדורסל פחות טובים מבנדר. אז למה אתה חושב שזה שהיה מגיע במקום בנדר,
היה טוב ממנו?

אחלה סיבה להחתים שחקן.

וברצינות, אין מקום להשוואה עם קבוצות כדורגל כמו ברצלונה ומנצ'סטר, שקוצרות את הפירות בעצמן.
אם מכבי תטפח שחקן עם פוטנציאל ברמה עולמית (כמו במקרה הזה), היא לא תקצור את הפירות שלו. לכן לא בטוח שהכיוון הזה נכון.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 03 ינואר 2016, 18:42

עזבו אותי מהשטויות האלה. אחדשיודע, אתה אמור להבין בכדורסל האמריקאי.
ראית את מארק שטיין מדבר עליו כשהוא בא לראות אותו מול חולון?
הם עיוורים לחלוטין. רואים כמה פלאשים של כשרון וגומרים במכנסיים.

בנדר יהיה בן 19 תוך פחות מ-3 שבועות מפתיחת העונה הבאה. זה הגיל של רוב החבר׳ה שייבחרו איתו בדראפט שעושים one-and-done.

גם יאניס נבחר בגיל הזה וזה כשהוא בקושי משחק בליגה היוונית השניה. גם ברניאני, ואלה סתם חבר׳ה שקופצים לי לראש מיד.
אם הקבוצה שתבחר אותו תשאיר אותו במכבי היא לא תרוויח כלום. הוא לא יהיה שחקן של 30 דקות פה. גם לא של 20.

עדיף כבר לקחת אותו ולבנות אותו בארה״ב, לאט לאט, עם צוותים שיודעים לעשות את זה. יאניס זה המודל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 ינואר 2016, 18:44

החציל האצטקי כתב:עזבו אותי מהשטויות האלה. אחדשיודע, אתה אמור להבין בכדורסל האמריקאי.

בנדר יהיה בן 19 תוך פחות מ-3 שבועות מפתיחת העונה הבאה. זה הגיל של רוב החבר׳ה שייבחרו איתו בדראפט שעושים one-and-done.

גם יאניס נבחר בגיל הזה וזה כשהוא בקושי משחק בליגה היוונית השניה. גם ברניאני, ואלה סתם חבר׳ה שקופצים לי לראש מיד.
אם הקבוצה שתבחר אותו תשאיר אותו במכבי היא לא תרוויח כלום. הוא לא יהיה שחקן של 30 דקות פה. גם לא של 20.

עדיף כבר לקחת אותו ולבנות אותו בארה״ב, לאט לאט, עם צוותים שיודעים לעשות את זה. יאניס זה המודל.

מצד שני, בשנים האחרונות ראית גם שחקנים צעירים שנבחרים בדראפט ונשארים באירופה
לא בגלל שלא בונים עליהם אלא בגלל שאין להם מה לחפש שם כרגע
יכול מאוד להיות שבנדר יישאר באירופה עם איזה משגיח כשרות צמוד מטעם הקבוצה שתיקח אותו
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי יוסי22 » 03 ינואר 2016, 18:47

במכבי הוא יקבל ניסיון כשחקן מוביל בשלבים מכריעים , לא פחות משמעותי משחקן 10-12 ב-NBA שלא רלוונטי לכלום .

הוא דווקא מראה המון כישרון בעונה הזו , תראו את ההתקדמות לפחות בליגה הישראלית משחקן שלא מסוגל לתת אימפקט בליגה הלאומית הוא הפך לשחקן משמעותי בליגת העל כשהוא מקבל את המקום .

ואני מסכים עם יוני , הוא נפל על קו קידמי מחורבן .. עם שחקנים נורמלים הוא היה יכול לתרום כבר העונה .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2016, 18:48

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:בשנתיים האחרונות עברו כאן 5-6 זרים שהם שחקני כדורסל פחות טובים מבנדר. אז למה אתה חושב שזה שהיה מגיע במקום בנדר,
היה טוב ממנו?

אחלה סיבה להחתים שחקן.

וברצינות, אין מקום להשוואה עם קבוצות כדורגל כמו ברצלונה ומנצ'סטר, שקוצרות את הפירות בעצמן.
אם מכבי תטפח שחקן עם פוטנציאל ברמה עולמית (כמו במקרה הזה), היא לא תקצור את הפירות שלו. לכן לא בטוח שהכיוון הזה נכון.

תראה, אנחנו כל הזמן מדברים כאן על כל מיני דברים בפורום. האופנה משתנית עם השנים, אבל המציאות, בלא מעט מקרים טופחת על פנינו.

בזמנו היתה סברה שמכבי חייבת מחלקת סקאוטינג טובה, שתדע לאתר שחקנים צעירים, לקלוט אותם, לסגור אותם על
חוזה טוב, לטפח אותם ולהרוויח ממחירתם. עכשיו אתה ואחרים כאן טוענים שזה לא כיוון טוב.
אני לא יודע אם זה כיוון טוב או לא. הכל שאלה של מה ההקרבה לטובת העניין הזה.

אם מה שאור אומר זה נכון, אז בוודאי שזה לא שווה, וזה צעד שיווקי יקר ומטומטם כמו כל הצעדים של דני פדרמן. אבל אם לא, אז
אני לא רואה מה כ"כ נורא בזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 ינואר 2016, 18:53

החציל האצטקי כתב:עזבו אותי מהשטויות האלה. אחדשיודע, אתה אמור להבין בכדורסל האמריקאי.

לא שולל בכלל את מה שאתה אומר, זו אפשרות ריאלית לחלוטין, אבל יש גם צד שני.
לא מעט חבר'ה אירופאיים נשארו לתקופה באירופה גם אחרי שנבחרו בדראפט, ולא צריך לשלול לגמרי את האפשרות שהוא ישאר עוד שנה באירופה.
מה גם שלדעתי, מקצועית, עדיף לו להישאר באירופה ולהתפתח עוד קצת לפני שיגיע ל-NBA. כולה בן 18.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 ינואר 2016, 19:02

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
היה טוב ממנו?

אחלה סיבה להחתים שחקן.

תראה, אנחנו כל הזמן מדברים כאן על כל מיני דברים בפורום. האופנה משתנית עם השנים, אבל המציאות, בלא מעט מקרים טופחת על פנינו.

בזמנו היתה סברה שמכבי חייבת מחלקת סקאוטינג טובה, שתדע לאתר שחקנים צעירים, לקלוט אותם, לסגור אותם על
חוזה טוב, לטפח אותם ולהרוויח ממחירתם. עכשיו אתה ואחרים כאן טוענים שזה לא כיוון טוב.
אני לא יודע אם זה כיוון טוב או לא. הכל שאלה של מה ההקרבה לטובת העניין הזה.

אם מה שאור אומר זה נכון, אז בוודאי שזה לא שווה, וזה צעד שיווקי יקר ומטומטם כמו כל הצעדים של דני פדרמן. אבל אם לא, אז
אני לא רואה מה כ"כ נורא בזה.

זאת לא הכוונה שלי, התייחסתי לאיך שמכבי מנהלת את הדברים. מילא היו בונים אקדמית צעירים אמיתית, שמטפחת שחקנים ישראלים וזרים כאחד.
לקחו שחקן צעיר אחד, שידעו שיעזוב ל-NBA ברגע שיתחיל לפרוח, ומסביבו בנו כלום ושום דבר. בשורה התחתונה, מדובר בביצוע כושל עם יומרות מרחיקות לכת.
אני מניח שגם חשבו על הצד השיווקי של הדבר (בין היתר בכל הקשור להחדרת המותג בארה"ב - עוד יומרה של דני), אבל קשה לראות שייצא משהו משחקן אחד.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 03 ינואר 2016, 19:14

בנדר זה צעד לא טוב, או לפחות לא ברור.
מחלקת סקאוטינג שמאתרת שחקנים צעירים צריכה להביא אותם אחרי שנבחרו בדראפט (ולא הלכו לNBA) או אחרי שבחרו לוותר על הדראפט.
אתה רוצה שחקנים שישתקעו באירופה ויהפכו לכוכבים אירופיים. בנדר לא יהיה כזה בשום שלב.

בנדר היה ונותר פרוספקט טופ10 בלי שום קשר למכבי. הוא הרי לא עשה במכבי כלום.
היה רע בר״ג, לא שיחק בקיץ (סיפור הנעליים) ובינתיים גם כן לא מרשים (פה ושם היי-לייט שמספיק כדי שמארק שטיין וחבריו ישתפכו).

שירימו לי חבר׳ה כמו דובלייביץ׳, דה קולו, קוזמינסקאס.
אני לא מבין איך שחקן כמו לאו ווסטרמן למשל, שהוא פאקינג יהודי, רכז יורוליג, 2 מטר, שהיה הMVP בUNDER-20, חותם להם מתחת לאף על חוזה עד 2018 בברצלונה (הוא מושאל משם כבר שנתיים ללימוז׳).

עזוב את זה, שיביאו זרים אמריקאים טובים, שיתאימו לשחק אחד עם השני. זה באמת לא נראה לי כל כך קשה.

אני שוב שואל- מה המועדון מרוויח מהילד הקרואטי המזדיין הזה?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 03 ינואר 2016, 19:19

לדעתי אתה טועה טעות חמורה.

זה שהם לא דורשים מילד בן 18 להיות שחקן מושלם כבר עכשיו, זה דווקא מצביע על כך שהם מבינים כדורסל, בניגוד מוחלט למה שאתה אומר. הם יודעים מצוין שיש הרבה דברים שהוא צריך לשפר בשביל להיות שחקן NBA. מה שהם בודקים זה אם יש לו נתונים מבחינת הכשרון, כי כשרון לא מלמדים בבית-ספר, דברים אחרים כן ניתן ללמד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי toja27 » 03 ינואר 2016, 19:29

felix_r כתב:

זה שהם לא דורשים מילד בן 18 להיות שחקן מושלם כבר עכשיו, זה דווקא מצביע על כך שהם מבינים כדורסל, בניגוד מוחלט למה שאתה אומר. הם יודעים מצוין שיש הרבה דברים שהוא צריך לשפר בשביל להיות שחקן NBA. מה שהם בודקים זה אם יש לו נתונים מבחינת הכשרון, כי כשרון לא מלמדים בבית-ספר, דברים אחרים כן ניתן ללמד.

אחד מהם גם אמר שהם אוהבים לראות שבנדר אוהב לעשות הגנה וזה משהו שחשוב להם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי felix_r » 03 ינואר 2016, 19:41

toja27 כתב:
felix_r כתב:

אחד מהם גם אמר שהם אוהבים לראות שבנדר אוהב לעשות הגנה וזה משהו שחשוב להם.

נכון, הם מסתכלים גם על דברים כאלה. באופן עקרוני. גם אם נכון להיום בנדר הוא לא שחקן הגנה גדול, מה שחשוב להם, זאת העובדה שהוא משקיע בהגנה. אם השחקן רגיל להשקיע בהגנה, יש עם מה לעבוד. הרבה יותר קל לשפר הגנה לשחקן שרגיל להשקיע בהגנה, מאשר לשחקן שבחיים שלו לא חשב על הגנה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 03 ינואר 2016, 20:00

יש הבדל גדול ואפילו קיצוני בין נקודת מבט של סקאוט, לנקודת מבט של מאמן או אוהד קבוצה.

אני אתן דוגמא למצב. נגיד בנדר לוקח כדור חוזר בהגנה, והולך בכידרור בחוף לחוף לאורך כל המגרש, אבל ממש לפני שהוא בא הלכנס אל הסל, בא שחקן הגנה וגונב לו את הכדור מאחורה.

איך מאמן/אוהד של קבוצה רואה את זה? הוא מתעצבן! מה אתה מוביל כדור עם הכדרור הגבוה שלך? תמסור כבר לרכז!

איך הסקאוט רואה את זה? וואו! הבחור 211 אבל יש לו אחלה כידרור! זה לא חשוב אם הוא איבד בסוף, זה כי הוא עדיין ילד חסר נסיון. מה שחשוב שהוא יכול להוביל את הכדור למרות גובהו!
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 03 ינואר 2016, 20:01

ברור.
אבל מכבי צריכה לעשות את המקסימום שישרת את מכבי.
מה אכפת לה מהסקאוט של בוסטון ומילווקי?

למכבי הוא לא נותן הרבה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים