פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
17 ספטמבר 2016, 22:21
לא הייתי אומרת שמכבי נראית ''טוב מאוד''
17 ספטמבר 2016, 22:25
הפרופורציות פה...
17 ספטמבר 2016, 23:17
אנחנו לא אמורים לפגוש גם את צסקא.?
18 ספטמבר 2016, 00:27
מכבי ניראת בדיוק כמו שהיא צריכה להראות אחרי שלושה משחקי אימון ואולי טיפה יותר טוב (בכל זאת זה בלי שני הכוכבים שלה ).
מה שהפתיע אותי במשחק השני שמכבי חזרה למשחק מפעולות קבוצתיות ולא מפעולות אישיות , מה שיכול ללמד את גאודלוק שיש לו על מי לסמוך והוא לא חייב לקחת הכל על עצמו.
אף שחקן לא ממש הפתיע אותי לטובה או לרע חוץ מדווין.
יוגב- שיחק בטורניר סולידי כמו תמיד
מקל - היה בינוני במשחק הראשון וטוב בשני , ידע לתת לאחרים לנצל את ההזדמנויות שלהם וגם עשה נקודות די יפות עם הפלוטרים שלו. כשיחזרו ווימס וגאודלוק יהיה לו יותר נוח.
סילי - מחליף מצויין , הראה אינטליגנציה וחוסר אגו. מתאים בול לספסל ועם אנרגיות מאוד חיוביות . גם קולע לא רע.
לאנדסברג - כרגיל טוב במשחקי הכנה , נראה אם יתמיד בזה...
יבזורי - קיבל כמה דקות והראה שהוא לא מתאים.
סמית' - מה נראה ממנו העונה , את הסירחון מהמשחק הראשון או ההתפוצצות מהמשחק השני ?
ווימס - הסריח את המגרש במשחק הראשון וניכר שהוא עדיין לא בכושר .
ראד- אומנם קיבל מרייס כמה שלשות מטורפות על הראש אבל אני לא רואה את זה קורה הרבה . הוא לא היה כזה גרוע בהגנה במשחק השני ובכלל בטורניר. התקפית שחקן מגוון וחכם ולא כזה סוליסט כמו שחשבו פה. אם ילמד לתזמן את העלייה שלו לחסימות אז גם נקבל חוסם טוב כי הוא אתלט אדיר.
אלכסנדר- היה לא רע בכלל גם בהגנה וגם בהתקפה בדקות שקיבל , אהבתי שהוא לא שומר את העברות שלו וכשהיה צריך ידע לפוצץ . מחליף סביר ביותר , כשמילר יחזור העמדה הזאת תיהיה כמעט מושלמת...
אייברסון - עדיין חלוד בהתקפה (הוא בדרך כלל לא מאיר לייאפים כאלו ) אבל מאוד אקטיבי בשני צידי המשחק . מזכיר לי את בסטון ביכולת שלו לעשות פוט באק כמעט על כל זריקה של שחקן מכבי , והולך חזק על הריבאונד בכל הזדמנות . בהגנה הוא איטי ביציאה לקלעים אבל שם גוף לא רע על טומיץ' (המלוכלך) והראה יכולת הגנתית בכללית לא רעה בכלל.
צירבס - הראה משה שציפו ממנו . פוסטאפ טוב מאוד , עובד מצויין עם הגוף מתחת לסל. כמו סופו , כשמרחיקים אותו מהסל או כשלא מקבל כדורים במקום הנכון הוא לא יעיל. בניגוד ואייברסון הוא לא עושה נקודות גארבז' אלא רק שמפעילים אותו. סך הכל הוא וקולטון סוגרים עמדה 5 סולידית ביותר.
לסיכום , ההטבעה של ראאד נגד פאו , אאאוווו !!!!!
18 ספטמבר 2016, 02:49
מהמשחקים של מכבי נגד פנא וברצלונה ניתן ללמוד דבר חשוב: יש למכבי בעיה קשה בעמדות 1 ו-5.
בעמדה 1 אין למכבי רכז איכותי: הטעות הקשה של מכבי בהחתמת מקל שעלותו בסביבות ה-1.2M דולר ברוטו תעלה לה ביוקר. היכולות שגל מקל מנפק הן יכולות של רול פלייר ולא של שחקן מוביל. כן, גל מקל יודע לשמור ויודע לנהל משחק. הבעיות הקשות שלו הן ביכולות הדלות שלו לנפק נקודות בזמן אמת ובהחזקת כדור הארוכה ששורפת את שעון ה-20. והקטע ההזוי שיש כבר במכבי שחקן דומה בדמותו - יוגב אוחיון שעולה מהספסל. גאודלוק לעומתם אינו רכז הוא יותר קלעי/סקורר. אין לו בעיה לאיים על הסל וממה שזכור לי הוא יותר מכוון לסל מאשר מנהל משחק.
בעמדת הסנטר: צירבס נראה כמו האח של סופו. איטי ומסורבל בהגנה אך בניגוד לסופו מתקשה לייצר לעצמו נק' בצבע מול סנטרים גבוהים ממנו. אייברסון לעומתו הרבה יותר נייד ואתלטי אבל עדיין לא פותר את בעיית ייצור הנק' בצבע שלא נדבר על אחוזי קליעה מהקו.
מי שהפתיעו לטובה היו סילי ובעיקר ראד.
18 ספטמבר 2016, 02:53
yehooda כתב:מהמשחקים של מכבי נגד פנא וברצלונה ניתן ללמוד דבר חשוב: יש למכבי בעיה קשה בעמדות 1 ו-5.
בעמדה 1 אין למכבי רכז איכותי: הטעות הקשה של מכבי בהחתמת מקל שעלותו בסביבות ה-1.2M דולר ברוטו תעלה לה ביוקר. היכולות שגל מקל מנפק הן יכולות של רול פלייר ולא של שחקן מוביל. כן, גל מקל יודע לשמור ויודע לנהל משחק. הבעיות הקשות שלו הן ביכולות הדלות שלו לנפק נקודות בזמן אמת ובהחזקת כדור הארוכה ששורפת את שעון ה-20. והקטע ההזוי שיש כבר במכבי שחקן דומה בדמותו - יוגב אוחיון שעולה מהספסל. גאודלוק לעומתם אינו רכז הוא יותר קלעי/סקורר. אין לו בעיה לאיים על הסל וממה שזכור לי הוא יותר מכוון לסל מאשר מנהל משחק.
בעמדת הסנטר: צירבס נראה כמו האח של סופו. איטי ומסורבל בהגנה אך בניגוד לסופו מתקשה לייצר לעצמו נק' בצבע מול סנטרים גבוהים ממנו. אייברסון לעומתו הרבה יותר נייד ואתלטי אבל עדיין לא פותר את בעיית ייצור הנק' בצבע שלא נדבר על אחוזי קליעה מהקו.
מי שהפתיעו לטובה היו סילי ובעיקר ראד.
אני דווקא התרשמתי לטובה מצירבס.
אני ממש לא חושב שהוא איטי ומסורבל. הוא שחקן גדול ושוקל לא מעט אז מן הסתם הוא לא ירוץ את המגרש כמו ויקטור ראד, אבל הוא דווקא הראה ניידות ותנועה זריזה לתפיסת עמדה.
אין לו את העוצמה והטכניקה של סופו, אבל הוא כן שחקן יעיל אם הוא מקבל את הכדור במקומות הנכונים.
18 ספטמבר 2016, 03:02
טוב- אז לראות את המשחק נגד פאו או לוותר?
18 ספטמבר 2016, 03:08
מקובי כתב:טוב- אז לראות את המשחק נגד פאו או לוותר?
לוותר
18 ספטמבר 2016, 03:19
מה שלא תגידו על צירבס אי אפשר להתעלם מכך שכל חסימה שלו בהתקפה היא וואחד חסימה , הוא משאיר שחקנים לבד ונועל חצי צבע.
18 ספטמבר 2016, 09:32
אולי אני מגה אופטימי אבל אני מאוד אהבתי מה שראיתי...
אני חושב שלמכבי יש סגל עמוק באמת, ולא משנה איך תסובבו את זה לנצח את בארסה בהרכב מלא (ככל הידוע לי) כשלנו חסרים שני השחקנים הכי טובים בקבוצה מעיד על משהו, גם אם זה רק משחק אימון. אני חושב שלמכבי יש המון כישרון, המון אופציות לעשות נקודות והרבה מאוד שחקנים שבא להם לשחק כדורסל (בניגוד לשנה שעברה).
אני גם לא מסכים שמכבי נראת לא מאומנת. אדלשטיין משחק התקפות עם המון חסימות גב, בק דורים וחיתוכים וזה סגנון משחק שדורש טיימינג מצויין, מה שלוקח זמן לייצר. הראיה הטובה לכך מבחינתי היא שדווקא בתרגילי אווט למיניהם (גם סייד וגם בייס ליין) שאלו מצבי משחק פחות דינאמיים ויותר דומים למצבי אימון מכבי עשתה המון נקודות יפות ומתוכננות... בסט גיים זה יותר מורכב ודורש הרבה יותר עבודה, אבל גם זה יגיע. הגנתית מכבי לא מבריקה, אין ספק, אבל כן רואים שהוא שם דגש על כניסה לקווי מסירות, יציאות גבוהות בחסימה וכו' שזה דברים שאני אישית אוהב לראות...
הדבר שהכי אהבתי לראות זה התגובות של ארז על הקווים. הוא חיי את המשחק, הוא נושם אותו. גם ראד כזה, מגיב אחרי כל סל, רודף אחרי כל שחקן. גם ווימס הראה ניצוצות של זה... בשנה שעברה היה מדכא לראות את חוסר הרצון של השחקנים בקבוצה לעלות על הפרקט. אני באמת חושב שיש פוטנציאל טוב לקבוצה הזו.
18 ספטמבר 2016, 10:41
אני חושב שיש כמה נקודות אור מעניינות במכבי:
1. ויקטור ראד - מתברר כסקורר מאוד מגוון שיכול גם לקלוע משלוש וגם לסיים יפה תוך כדי תנועה. לדעתי יכול לקחת את התפקיד ההסטורי של בלו ולעלות כסקורר מיקרוגל מהספסל.
2. יוגב אוחיון - נראה במצב טוב פיזית. עם כל החסרונות שלו, ברמות היורוליג הוא שחקן הרבה יותר מתאים ממקל. יודע לנהל משחק, יודע להוציא מסירה במשחק מעבר ויכול גם לשים נקודות על הלוח בצורה הרבה יותר אפקטיבית ממקל. אני חושב שגם ארז מתחיל להבין שיוגב צריך להיות הרכז העיקרי.
3. דווין סמית' - משחק ראשון נוראי, אבל מול ברצלונה כבר שיחק הרבה יותר טוב. צולע קצת אבל נתן משחק אפקטיבי. נקווה שיוכל לתרום במהלך העונה.
בצד הרע זה דבר ראשון מקל. אני באמת לא מצליח לראות איך הוא מתאים את עצמו למצב שבו השחקנים שמולו לא נחותים פיזית ממנו. בפעמים שניסה לשחק ללא הכדור היה לחלוטין לא אפקטיבי ובפעמים אחרות לחץ ולקח את המשחק על עצמו. כרגע נראה לי שמקל על המסלול המהיר ליורוקאפ ומגדל בשנה הבאה. הוא לא מספיק טוב להיות שחקן מוביל ברמות האירופאית הגבוהות ולא מסוגל להתאים את עצמו להיות רול פלייר.
לגבי ארז - במשחק הראשון מכבי נראיתה לחלוטין לא מאומנת בשני הצדדים. במשחק השני, ראינו כמה תרגילי בק-דור קלאסיים של ארז, אבל עדיין מעט מאוד תרגילים התקפיים ברמת יורוליג. הריווח דפוק ורוב הזמן שחקנים מאלתרים. ההגנה נראית קטסטרופלית וארז יצטרך לחשוב על פתרונות. מכבי נמצאת בפיגור גדול מול שאר הקבוצות שהשתתפו בטורניר ואין הרבה זמן לסגור את הפער.
ציברס מבחינתי זה עדיין ב"צריך עיון". שיחק מצויין מול שחקנים שנחותים ממנו פיזית, אבל מול סנטרים כמו בורוסיס וטומיץ' הוא לא הצליח לעשות כלום. יש לו טאץ' טוב בסביבת הסל ויש לו ידיים נהדרות. אני מסכים עם אלו שחושבים שהוא הרבה יותר אפקטיבי בפיק אנד רול מאשר בפוסט.
18 ספטמבר 2016, 11:17
roy1000 כתב:אני חושב שיש כמה נקודות אור מעניינות במכבי:
1. ויקטור ראד - מתברר כסקורר מאוד מגוון שיכול גם לקלוע משלוש וגם לסיים יפה תוך כדי תנועה. לדעתי יכול לקחת את התפקיד ההסטורי של בלו ולעלות כסקורר מיקרוגל מהספסל.
2. יוגב אוחיון - נראה במצב טוב פיזית. עם כל החסרונות שלו, ברמות היורוליג הוא שחקן הרבה יותר מתאים ממקל. יודע לנהל משחק, יודע להוציא מסירה במשחק מעבר ויכול גם לשים נקודות על הלוח בצורה הרבה יותר אפקטיבית ממקל. אני חושב שגם ארז מתחיל להבין שיוגב צריך להיות הרכז העיקרי.
3. דווין סמית' - משחק ראשון נוראי, אבל מול ברצלונה כבר שיחק הרבה יותר טוב. צולע קצת אבל נתן משחק אפקטיבי. נקווה שיוכל לתרום במהלך העונה.
בצד הרע זה דבר ראשון מקל. אני באמת לא מצליח לראות איך הוא מתאים את עצמו למצב שבו השחקנים שמולו לא נחותים פיזית ממנו. בפעמים שניסה לשחק ללא הכדור היה לחלוטין לא אפקטיבי ובפעמים אחרות לחץ ולקח את המשחק על עצמו. כרגע נראה לי שמקל על המסלול המהיר ליורוקאפ ומגדל בשנה הבאה. הוא לא מספיק טוב להיות שחקן מוביל ברמות האירופאית הגבוהות ולא מסוגל להתאים את עצמו להיות רול פלייר.
לגבי ארז - במשחק הראשון מכבי נראיתה לחלוטין לא מאומנת בשני הצדדים. במשחק השני, ראינו כמה תרגילי בק-דור קלאסיים של ארז, אבל עדיין מעט מאוד תרגילים התקפיים ברמת יורוליג. הריווח דפוק ורוב הזמן שחקנים מאלתרים. ההגנה נראית קטסטרופלית וארז יצטרך לחשוב על פתרונות. מכבי נמצאת בפיגור גדול מול שאר הקבוצות שהשתתפו בטורניר ואין הרבה זמן לסגור את הפער.
ציברס מבחינתי זה עדיין ב"צריך עיון". שיחק מצויין מול שחקנים שנחותים ממנו פיזית, אבל מול סנטרים כמו בורוסיס וטומיץ' הוא לא הצליח לעשות כלום. יש לו טאץ' טוב בסביבת הסל ויש לו ידיים נהדרות. אני מסכים עם אלו שחושבים שהוא הרבה יותר אפקטיבי בפיק אנד רול מאשר בפוסט.
ראד יכול להיות האס של מכבי השנה
התקפית הוא כבר שם, צריך לקוות שימצא את עצמו ליד הכוכבים ושיתאפס בהגנה ואז זו חתיכת גניבה
18 ספטמבר 2016, 11:41
rc4991 כתב:ראד יכול להיות האס של מכבי השנה
התקפית הוא כבר שם, צריך לקוות שימצא את עצמו ליד הכוכבים ושיתאפס בהגנה ואז זו חתיכת גניבה
ראד מאוד מרשים ביכולת הסיום שלו. היו כמה מהלכים שהוא סיים בתנועה שהראו על רמת SKILL מאוד גבוהה.
אני לא הייתי בונה על זה שיהפוך פתאום לאיזה סטופר הגנתי. הבעיות ההגנתיות שלו ילוו אותו בכל העונה.
אני חושב ששחקן כמוהו אידיאלי לבוא מהספסל. אני חושב שהוא יהיה פחות אפקטיבי לצד גאודלוק וצריך להעלות אותו בתור הסקורר הראשי ביחידה השניה.
18 ספטמבר 2016, 11:53
roy1000 כתב:rc4991 כתב:ראד יכול להיות האס של מכבי השנה
ראד מאוד מרשים ביכולת הסיום שלו. היו כמה מהלכים שהוא סיים בתנועה שהראו על רמת SKILL מאוד גבוהה.
אני לא הייתי בונה על זה שיהפוך פתאום לאיזה סטופר הגנתי. הבעיות ההגנתיות שלו ילוו אותו בכל העונה.
אני חושב ששחקן כמוהו אידיאלי לבוא מהספסל. אני חושב שהוא יהיה פחות אפקטיבי לצד גאודלוק וצריך להעלות אותו בתור הסקורר הראשי ביחידה השניה.
סטופר הגנתי הוא כנראה לא יהיה (למרות שאני חושב שיש לו את הנתונים הפיזיים להיות כזה) אבל אני כן חושב שהוא יכול להשתפר בצורה משמעותית
אני בדיוק התחלתי לראות את המשחק מול פאו וגם כאן אני רואה שהרבה מהנקודות שקולעים עליו נובעים מהעובדה שהוא לא נצמד לשומרים שלו ונותן להם את המטר לקלוע (מה שהם מנצלים כמובן)
מספיק שהוא יבין שהוא לא עושה את זה יותר ויצמד ליריב שלו וכבר מקבלים שיפור משמעותי
מה שכן, לפחות על פי המחצית מול בארסה, הוא יודע לקרוא מסירות של היריבה וחוטף הרבה כדורים כאלה
יכול להיות שעדיף באמת שיעלה בסקנד יוניט, כנראה שגם מקל שעדיף לצוות פחות ליד גאודלוק
האמת שחמישיה שניה של מקל, סילי, סמית', ראד וקולטון היא די איכותית
18 ספטמבר 2016, 11:55
rc4991 כתב:roy1000 כתב:rc4991 כתב:ראד יכול להיות האס של מכבי השנה
סטופר הגנתי הוא כנראה לא יהיה (למרות שאני חושב שיש לו את הנתונים הפיזיים להיות כזה) אבל אני כן חושב שהוא יכול להשתפר בצורה משמעותית
אני בדיוק התחלתי לראות את המשחק מול פאו וגם כאן אני רואה שהרבה מהנקודות שקולעים עליו נובעים מהעובדה שהוא לא נצמד לשומרים שלו ונותן להם את המטר לקלוע (מה שהם מנצלים כמובן)
מספיק שהוא יבין שהוא לא עושה את זה יותר ויצמד ליריב שלו וכבר מקבלים שיפור משמעותי
מה שכן, לפחות על פי המחצית מול בארסה, הוא יודע לקרוא מסירות של היריבה וחוטף הרבה כדורים כאלה
יכול להיות שעדיף באמת שיעלה בסקנד יוניט, כנראה שגם מקל שעדיף לצוות פחות ליד גאודלוק
האמת שחמישיה שניה של מקל, סילי, סמית', ראד וקולטון היא די איכותית
באמת שראד מפתיע אותי דווקא הוא חטף איזה כדור או 2 רצץ את המגרש קולע שלשות לוקח ריבאונדים חודר סוחט עבירות
מה שמפתיע אותי שהוא גם מוסר טוב ולא לוקח יותר מידי את המשחק עליו לדעתי הוא בינגו
18 ספטמבר 2016, 12:50
ראד נראה נפלא התקפית.
אבל צריך לשים את זה בפרופורציות. גם שחקנים כמו היינס ולנדסברג נראו ונראים נפלא בטרום עונה, קשה להסיק משהו מהמשחקים האלו.
18 ספטמבר 2016, 12:57
שועל כתב:ראד נראה נפלא התקפית.
אבל צריך לשים את זה בפרופורציות. גם שחקנים כמו היינס ולנדסברג נראו ונראים נפלא בטרום עונה, קשה להסיק משהו מהמשחקים האלו.
לנדסברג אכן נראה טוב בהכנה אבל היינס? מהשנייה הראשונה היה פח אשפה
18 ספטמבר 2016, 13:46
השמין מאוד
18 ספטמבר 2016, 13:55
MTA2311 כתב:השמין מאוד
חשבתי שסתם נראה לי