פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
03 נובמבר 2016, 23:33
אני חושב שצירבס הפך להיות הקורבן התורן השנה , שחקן טוב מאוד בהתקפה ביחס לכל גבוה אחר ביורוליג ושחקן הגנה חלש , אם היה משחק לידו איזה באסטון טאו טרנס מוריס הוא היה נראה הרבה יותר טוב , אני אישית חושב שהוא החתמה טובה הרבה יותר ממה שמנסים להציג אבל כשעמדה 4 לידך בעצם לא קיימת אז שחקן מסוגו נראה כמו שנראה .
כל הבניה העקומה מתנקזת לביקורת על צירבס , כשזה גם מגובה במקהלה תקשורתית לא הכי מוצדקת אז השחקן כמובן חוטף וחוטף ואפילו פרימדונה כמו סוני ווימס שנראה כמו חרא מהלך פותח עליו את הפה ... שיסתכל קודם איך הוא נראה אתמול ואחרי זה יעביר ביקורת על כל העולם ואישתו .
03 נובמבר 2016, 23:48
לגמרי. להפוך את צירבס לשעיר לעזאזל זה מגוחך, אבל אחרי שמאמן מספר 1 הלך הביתה צריך להפיל את התיק על מישהו.
04 נובמבר 2016, 00:57
זה שוימס מגלגל את האשמה על מישהו אחר כל פעם שלא הולך לו זה דבר אחד והוא נכון, יום אחד זה ארז ביום השני זה צירבס.
זה שצירבס בקושי מסוגל לקחת ריבאונד ועם הבנה מאוד לקויה של הצד ההגנתי זה דבר אחר.
בכל מה שקשור להתקפה הוא טופ יורוליג.
אפשר להגיד גם אותו דבר מהצד ההפוך, אם ליד ראד או סמית היה משחק סנטר הגנתי הם היו נראים טוב יותר.
04 נובמבר 2016, 11:25
אף פעם לא הערכתי את צירבס ובטח שלא את מקל כשחקני יורוליג איכותיים. מבחינתי מקל היה ונשאר אוברייטד מובהק. לא היו לי ציפיות מהם כך שאני לא יוכל לומר שאני מאוכזב. היחידים שאני מאוכזב מהם זה הגברדיה שם למעלה שמחזיקה את המושכות. במשך שנים על שחקני בית שהובילו והצעידו את הקבוצה להצלחות התמקחו והתקמצנו על גרושים (רייס היקמן טיוס...) ואילו על שחקנים אחרים שעוד לא טעמו הצלחות ביורוליג פיזרו מיליונים (ארויו, פארמר). שיקול הדעת שלהם ילדותי ולקוי ולכן חוסר ההצלחה. קבוצה גדולה כמו מכבי לפני הכל צריכה להחתים מאמן מוכח בעל ניסיון והצלחה ביורוליג ופילוסופית משחק תואמת לרוח המועדון. כך שהחתמות כמו אפי קטש ואדלשטיין לא היו אמורים להצליח מלכתחילה.
היחיד שהפתיע אותי היה סילי. שחקן זול ומשרת את האינטרסים של הקבוצה.
מה צריך במכבי? להעיף את צירבס ומקל לכל הרוחות ולחפש רכז וסנטר איכותיים. הבעיה השנה היא שהסנטרים שלנו איטיים לא אתלטיים מדי גם ליורוליג (בעלי סייז ונפח). בהתקפה: הפיק אנד רול לא מתבצע היטב כי לסנטר החוסם לוקח המון זמן להתגלגל לרחבה והתרגיל מאבד אפקט. ובהגנה: אין הרתעה: הסנטרים כל כך איטיים ולא אתלטיים כך שברגע ששחקן יריב חדר ופרץ את קו ההגנה של הגארדים הרחבה פרוצה ואין בעיה ליריב ליצור סל ולעיתים לקחת גם עבירה בדרך. הריבאונדים הוא גורם חשוב וגם הוא לוקה מאוד בחסר. טיוס או שחקנים בדמותו היו עוזרים המון לקבוצה.
בעמדת הרכז: היו צריכים להביא שחקן שיודע לנהל אבל יודע לעשות גם מעבר לקלוע באחוזים סבירים מוץ לקשת (לפחות ב35 אחוז) ולחדור היטב לסל. אם פעם היו לנו את גורדון קטש שפר וברושטיין היום אין בארץ שום שחקן ברמתם שיכול בנוכחות שלו להחזיק קבוצה ולכן חובה להחתים זר בעמדה זו. קייל קוריץ' מהליגה הספרדית היה עושה זאת נפלא.