24 דצמבר 2016, 13:05
מועדון הכדורסל מכבי ת"א שמח להודיע כי החתים את המאמן הלטבי איינארס בגאצקיס (בן 49) לחוזה עד תום העונה, עם אופציה לעונה נוספת. בגאצקיס הוא מאמן עם אוריינטציה התקפית מובהקת, שאוהב כדורסל אטרקטיבי ומהיר. מצטיין בהכנה מעמיקה של הקבוצה לכל משחק ובירידה לפרטים. מדובר במאמן עם ידע מרשים, המבין היטב את הכדורסל המודרני ובעל ניסיון בכדורסל האירופי הן כשחקן והן כמאמן. הוא מכיר את היורוליג לעומקה ולרוחבה ויוכל להשתלב במהירות במערכת.
איינארס בגאצקיס: "ראיתי את המשחק אתמול מקרוב ואני שמח שכבר יצא לי לפגוש את הקבוצה באיסטנבול. נפלה בידי הזכות לקבל את התפקיד הזה ולאמן מועדון מפואר כמו מכבי תל אביב ואני נרגש לקראתה". המאמן הראשי של דרושפאקה, דיוויד בלאט: "אני מאחל לאיינארס ולמכבי ת"א את אותה הצלחה משותפת שהייתה לי עם מכבי במהלך שנותיי שם. הוא מגיע למועדון מאד מיוחד ואני חושב שהוא יכול להוסיף מהמגע שלו לקבוצה מאוד מוכשרת. אני מאחל לו את כל ההצלחה".
איינראס בגאצקיס זכור לאוהדי מכבי תל אביב בעיקר כאחד מ"גיבורי" נס ז'לגיריס. ליתר דיוק, מכך שאותה מסירה של גור שלף חלפה מבעד לאצבעותיו המושטות לפני שהגיעה לדריק שארפ. בגאצקיס קלע את שיא הקריירה שלו ביורוליג - 20 נקודות, מול מכבי בהיכל. לימים התייחס בגאצקיס לאותו משחק כ-"הפסד הקשה ביותר בקריירה שלי".
אבל קריירת המשחק שלו מקיפה הרבה יותר מערב אחד. בגאצקיס שיחק במשך 21 עונות באירופה, אותן חילק על פני לא פחות מ-14 קבוצות. יש לו אליפויות מנורבגיה, לטביה, ליטא והליגה הבלטית.
קריירת האימון
ב-2006, עונתו האחרונה כשחקן, בגאצקיס כבר שימש כמאמן-שחקן בריגה הלטבית. לאחר מכן אימן תקופה קצרה את ז'לגיריס קובנה ובהמשך אימן בלטביה, רוסיה, גיאורגיה ואוקראינה. קפיצת המדרגה הבינלאומית הראשונה שלו על הקווים הייתה בעונת 2013, כאשר הדריך את בודיבלניק קייב האוקראינית. בעונתו הראשונה זכה באליפות הליגה והגיע לחצי-גמר היורוקאפ, ובעונה השנייה זכה בדאבל באוקראינה, ערך בכורה ביורוליג והביא את הקבוצה לרבע-גמר היורוקאפ.
לאחר מכן הדריך שנתיים את ניז'ני נובגורוד הרוסית, שם המשיכה פריחתו. ב-2015 העלה את ניז'ני המפתיעה (עם רוצ'סטי ומקל) לטופ 16 של היורוליג והגיע לחצי-גמר ליגת ה-VTB עם מאזן 11-19.. ב-2016 הוביל את ניז'ני (עם ויקטור ראד) לרבע-גמר היורוקאפ כשהיא מנצחת בין היתר את מכבי ת"אא ופעמיים את הפועל ירושלים, ולמאזן 13-17 ורבע-גמר ב-VTB, בעונה בה גברה על כל הקבוצות הגדולות ברוסיה - צסק"א מוסקבה, חימקי מוסקבה, קאזאן וקובאן.
את העונה הנוכחית החל כעוזר המאמן הראשי של דייויד בלאט בדרושפאקה הטורקית, לאחר שבלאט בחר בו אישית לתפקיד. החל מ-2010 בגאצקיס הוא גם מאמנה הראשי של נבחרת לטביה וכבר הוביל אותה לשלוש אליפויות אירופה - 2011, 2013 ו-2015. באליפות האחרונה סיימה לטביה המפתיעה במקום השמיני, שהעניק לה כרטיס לטורניר הקדם-אולימפי.
24 דצמבר 2016, 13:05
24 דצמבר 2016, 13:07
24 דצמבר 2016, 13:11
24 דצמבר 2016, 13:12
24 דצמבר 2016, 13:14
jol9 כתב:כל נושאי בגאצקיס מעכשיו בת'רד הזה...
המאמן הרביעי של מכבי העונה שיעמוד על הקווים במשחק יורוליג, ואנחנו אפילו עוד לא ב2017.
אני חושב שזה יהיה המאמן האחרון, ובסה"כ הוא אחלה מאמן.
למכבי יש פוטנציאל נהדר. ראינו את זה במשחק מול פנר, מול אול', וברוב משחקי החוץ שהקבוצה שיחקה חוץ מהמשחק בבלגרד.
חוסר האיזון בסגל הורג את הקבוצה הזאת. זה לא שחקן כזה או אחר, אלא מכלול.
אני חושב שתוספת שיכולה להפוך את העונה הזאת של מכבי היא תוספת של רכז מוביל. מכיוון שמקל לא בתכניות כרגע, אולי אפשר להגיע איתו להסדר ברגע שזה קורה.
רכז שיודע לשחק פיק אנד רול, יוכל להפוך את צירבס לכלי התקפי מעולה, להוריד את כמות איבודי הכדור, להסית את סילי ואת אוחיון לתפקידים הטבעיים שלהם, ולחלק את הכדורים בין ווימס, אנדרו וראד, כדי שכולם יקבלו את הזריקות שלהם.
השאלה היא האם יש רכזים כאלה בשוק היום. אני מדבר על שחקן בסגנון של אריאל מקדונלד בbest case scenario
24 דצמבר 2016, 13:19
איתי-שגב כתב:jol9 כתב:כל נושאי בגאצקיס מעכשיו בת'רד הזה...
המאמן הרביעי של מכבי העונה שיעמוד על הקווים במשחק יורוליג, ואנחנו אפילו עוד לא ב2017.
למכבי יש פוטנציאל נהדר. ראינו את זה במשחק מול פנר, מול אול', וברוב משחקי החוץ שהקבוצה שיחקה חוץ מהמשחק בבלגרד.
אני חושב שתוספת שיכולה להפוך את העונה הזאת של מכבי היא תוספת של רכז מוביל. מכיוון שמקל לא בתכניות כרגע, אולי אפשר להגיע איתו להסדר ברגע שזה קורה.
רכז שיודע לשחק פיק אנד רול, יוכל להפוך את צירבס לכלי התקפי מעולה, להוריד את כמות איבודי הכדור, להסית את סילי ואת אוחיון לתפקידים הטבעיים שלהם, ולחלק את הכדורים בין ווימס, אנדרו וראד, כדי שכולם יקבלו את הזריקות שלהם.
השאלה היא האם יש רכזים כאלה בשוק היום. אני מדבר על שחקן בסגנון של אריאל מקדונלד בbest case scenario
מעצבן להגיד את זה שוב.. מכבי לא תביא שחקן רק ליורוליג. זה לא יקרה. מילר החיזוק היחיד שיבוא.
24 דצמבר 2016, 13:20
jol9 כתב:איתי-שגב כתב:jol9 כתב:כל נושאי בגאצקיס מעכשיו בת'רד הזה...
מעצבן להגיד את זה שוב.. מכבי לא תביא שחקן רק ליורוליג. זה לא יקרה. מילר החיזוק היחיד שיבוא.
אני גם כתבתי את זה אתמול, אבל אי אפשר לדעת. יכול להיות שדווקא מילר יהיה זה שלא יירשם (וזאת לא תהיה החלטה מופרכת).
כרגע יש עונת יורוליג שצריך להציל, ובכל מקרה, מכבי חייבת רכז, גם לעונה הבאה. אם יש אחד כזה שאפשר להבין, אז צריך לעשות את זה.
24 דצמבר 2016, 13:26
24 דצמבר 2016, 13:27
jol9 כתב:אין קשר בין רכז לבין מילר. זה משהו שלא השכילו להבין אצלנו מתחילת העונה.
אי אפשר שהרכזים של מכבי יהיו אוחיון, סילי ומקל. זה לא מספיק גם לאדריאטית...
האם יש רכזים? אני לא מכיר מספיק את השוק, אבל אני מאמין שעם קצת עבודה מקצועית, אפשר בהחלט
למצוא שחקן טוב (גם תמורת ביי אאוט).
מכבי מפסידה המון כסף עם כל הפסד, ועם המיקום הנוכחי שלה.
24 דצמבר 2016, 13:28
24 דצמבר 2016, 13:34
MTA2311 כתב:7 מאמנים בשנה.
24 דצמבר 2016, 13:37
24 דצמבר 2016, 13:50
24 דצמבר 2016, 13:50
RomanR כתב:שיהיה לו בהצלחה. בא לי שיצליח, גם אם לא נעלה להצלבה, ולו בכדי שנראה מכבי טובה, שכיף לראות. גם אם זה אומר שהוא ישאר עוד שנה, רכבת המאמנים הזאת לא מוסיפה למועדון הזה.
לגביי רכז, אני חושב שחייב להביא שחקן, בלי קשר לסמית/מילר. שחד מהם פשוט לא ירשם לליגה בסוף, אפשר להסתדר גם ככה
24 דצמבר 2016, 13:59
איתי-שגב כתב:jol9 כתב:אין קשר בין רכז לבין מילר. זה משהו שלא השכילו להבין אצלנו מתחילת העונה.
אי אפשר שהרכזים של מכבי יהיו אוחיון, סילי ומקל. זה לא מספיק גם לאדריאטית...
האם יש רכזים? אני לא מכיר מספיק את השוק, אבל אני מאמין שעם קצת עבודה מקצועית, אפשר בהחלט
למצוא שחקן טוב (גם תמורת ביי אאוט).
מכבי מפסידה המון כסף עם כל הפסד, ועם המיקום הנוכחי שלה.
לא הבנת אותי נכון.
התכוונתי שרק אחרי שיבינו את המצב של מילר, ויחליטו אם לרשום אותו לליגה או לא, זה יהיה כבר מאוחר מדי, ועדיף לשמור את הכסף.
24 דצמבר 2016, 14:17
24 דצמבר 2016, 14:23
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:7 מאמנים בשנה.
מספר סופי?
24 דצמבר 2016, 14:28
24 דצמבר 2016, 14:29