פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יוגב אוחיון חתם במכבי

17 יולי 2011, 06:49

מכביסט26 כתב:אני לא מבין למה אתם כל כך פסימיים לגבי אוחיון ביורוליג.. מישהו האמין שמכבי של העונה שעברה תגיע לגמר היורוליג תוך הצגת עונה מדהימה שאופיינה בהצגות רבות של 30 ו-40 הפרש ובכדורסל קבוצתי נהדר ויעיל? הרי רוב האנשים כאן קברו את הקבוצה עוד לפני שהתחילה את האימון הראשון וקיבלו בום לפנים.. חלק גם לא רואים פה יותר, אולי מבושה..
אני חושב שבלאט הוכיח את עצמו מספיק בשביל שיתנו בו אמון. אוחיון הוא אמנם (כרגע בלבד) אופציה ישראלית פחות טובה מהלפרין המנוסה, אבל אני מאמין שאם יצוותו איתו גארד זר שיכפה על הקליעה הבינונית שלו ויתן לו ולקבוצה ביטחון, יכול מאוד להיות שכמו שחורציאניטיס ופארגו גם אוחיון יעשה את קפיצת המדרגה האישית שלו ויוכל לתרום גם ברמות הגבוהות. אני לחלוטין מאמין שזה אפשרי!

זה שבלאט הצליח שנה שעברה להפתיע את כולם ואפילו את עצמו לא אומר שזה ילך לו כל עונה ועם כל החתמה . אוחיון לעומת הלפרין זו ירידה מסויימת ואין מה לעשות אבל זה מה יש כרגע .
אני מקווה שאת הפער הזה ידביקו בהחתמה של גארד יותר איכותי....
ובכלל אני מקווה שכל ההימורים האלו של בלאט יצליחו לו כי סך הכל כולם פה רוצים בהצלחת הקבוצה אבל זה לא משנה את האובדה שבלאט לא חסין מביקורת .

תאכלס , אנחנו נימצאים בדיוק באותה נקודה שהיינו בא שנה שעברה פחות או יותר כלומר קבוצה שבנוייה מדי הרבה סימני שאלה שצריכה להוכיח את עצמה מחדש...

17 יולי 2011, 07:45

yzafrir כתב:
מכביסט26 כתב:אני לא מבין למה אתם כל כך פסימיים לגבי אוחיון ביורוליג.. מישהו האמין שמכבי של העונה שעברה תגיע לגמר היורוליג תוך הצגת עונה מדהימה שאופיינה בהצגות רבות של 30 ו-40 הפרש ובכדורסל קבוצתי נהדר ויעיל? הרי רוב האנשים כאן קברו את הקבוצה עוד לפני שהתחילה את האימון הראשון וקיבלו בום לפנים.. חלק גם לא רואים פה יותר, אולי מבושה..
אני חושב שבלאט הוכיח את עצמו מספיק בשביל שיתנו בו אמון. אוחיון הוא אמנם (כרגע בלבד) אופציה ישראלית פחות טובה מהלפרין המנוסה, אבל אני מאמין שאם יצוותו איתו גארד זר שיכפה על הקליעה הבינונית שלו ויתן לו ולקבוצה ביטחון, יכול מאוד להיות שכמו שחורציאניטיס ופארגו גם אוחיון יעשה את קפיצת המדרגה האישית שלו ויוכל לתרום גם ברמות הגבוהות. אני לחלוטין מאמין שזה אפשרי!

זה שבלאט הצליח שנה שעברה להפתיע את כולם ואפילו את עצמו לא אומר שזה ילך לו כל עונה ועם כל החתמה . אוחיון לעומת הלפרין זו ירידה מסויימת ואין מה לעשות אבל זה מה יש כרגע .
אני מקווה שאת הפער הזה ידביקו בהחתמה של גארד יותר איכותי....
ובכלל אני מקווה שכל ההימורים האלו של בלאט יצליחו לו כי סך הכל כולם פה רוצים בהצלחת הקבוצה אבל זה לא משנה את האובדה שבלאט לא חסין מביקורת .

תאכלס , אנחנו נימצאים בדיוק באותה נקודה שהיינו בא שנה שעברה פחות או יותר כלומר קבוצה שבנוייה מדי הרבה סימני שאלה שצריכה להוכיח את עצמה מחדש...

אני מסכים עם חלק ניכר מהדברים שכתבת, אך לא עם נושא אוחיון.
לדעתי אוחיון נמצא במצב אידיאלי בשביל לעבור למכבי. נתן עונה טובה לטעמי ביורוקאפ ובליגה, ויש לו הרבה לאן לעלות.
בהגנה הוא מצויין וגם בהתקפה יודע לחדור ולייצר מצבי קליעה לו ולקבוצה, ובסיטואציה הנוכחית הוא הדבר הכי טוב שיכולת לקבל (מה גם שיכול להיות שהוא ישתלב טוב יותר מהלפרין).

מה שכן, ואני אומר את זה מבלי לנסות להיכנס לכיס של מי מבעלי הקבוצה -
נראה לי תמוהה על סף המרגיז שהקבוצה מסתחררת יתר על המידה מההצלחה של שנה שעברה,
הגעה לפיינל פור עם סגל שחלק ממנו אנונימי ברמת אירופה וחלק ממנו נמצא בתחום שבין הבינוני לבעייתי, ועכשיו החליטה להפוך את זה לשיטה וזה סיכון לא קטן.

על כל עמדה במכבי הנוכחית משחק לפחות שחקן אחד שמוכח/מוכר ברמת היורוליג למעט עמדה 2 (בורשטיין לא נחשב כמי שמשחק על העמדה בעיני מפני שהוא בקושי משחק).
כדי לתמוך את הקבוצה ולמזער סיכונים, חייבים להביא סקנד/קומבו גארד שכבר שיחק ברמות האלה.

17 יולי 2011, 08:21

misha כתב:חבל על כל הסיפור עם הלפרין, עכשיו נצטרך להסתפק בשחקן הרבה פחות טוב. מקווה שבאמת יבוא זר משמעותי, שיהיה כמה שפחות הימור.

מסכים. כל הנושא לא ברור בכלל, אבל זה מה יש.
אולי אם למכבי יהיה חור משמעותי בקו האחורי, אז היא תוכל לקחת אותו באיזור ינואר לקראת הטופ 16.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ליוגב, שחקן שאני אישית מאוד מחבב.

17 יולי 2011, 08:22

Mta_atic , אני לא חולק עליך בעניין אוחיון , אני חושב שכרגע המעבר מהלפרין לאוחיון הוא ירידה כי הלפרין הוא שחקן מוכח ברמת יורוליג . אוחיון יכול להיות יהפוך לכזה בעתיד אבל עדיין הוא סימן שאלה כמו שפארגו היה שנה שעברה וכמו שרבים לפניו שהגיעו למכבי ללא ניסיון .

זה באמת מרגיש שמכבי הפכו את זה לשיטה , וזה שהם מבססים את זה על ההצלחה של שנה שעברה הופך את זה למאוד מסוכן . מה שכן אם יש מאמן שאני סומך עליו בשיטה הזאת הוא דיויד אבל גם זה עד גבול מסויים .

17 יולי 2011, 08:24

jol9 כתב:
misha כתב:חבל על כל הסיפור עם הלפרין, עכשיו נצטרך להסתפק בשחקן הרבה פחות טוב. מקווה שבאמת יבוא זר משמעותי, שיהיה כמה שפחות הימור.

אולי אם למכבי יהיה חור משמעותי בקו האחורי, אז היא תוכל לקחת אותו באיזור ינואר לקראת הטופ 16.

אם בינואר הוא יכול לחזור אז מכבי צריכה להחזיר אותו בלי כל קשר . לא סביר שיהיו לו בעיות הסתגלות כי הוא מכיר את המערכת, המאמן , וחלק גדול מהשחקנים....תמיד טוב להתחזק בשלבים המכריעים בשחקנים מוכחים .

17 יולי 2011, 08:24

p&p כתב:נעימי עדיף בהרבה על אוחיון ואולי גם יהיה עדיף מתישהו על הלפרין.
לנעימי יש קליעה מדהימה,הרבה יותר טובה משל יוגב,אתם לא זוכרים שמרוב זלזול ויושביץ' שם עליו את וראנש ויוגב לא הצליח לקלוע סל.
לנעימי יש צעד ראשון וחדירה הרבה יותר טובים משל יוגב.
הראיית משחק של נעימי הרבה יותר טובה.
הדבר היחיד שיוגב עולה עליו הוא הגנה וגם יוגב לא יהיה מגן מי יודע מה ברמה של יורוליג.
בגלל כל הדברים שרשמתי אני לא מבין למה נעימי לא המועמד המוביל(אולי כן כי הוא עדיין לא חתם באף קבוצה.)???

כמו שכרמל אמרה, נעימי אגואיסט, ולא קשור למועדון ברמה של מכבי.
הוא overrated בטירף, לא שומר ולא קבוצתי. אם כי בעניין הכשרון, הוא בהחלט אחד הטובים שיש.

17 יולי 2011, 09:11

yzafrir כתב:
jol9 כתב:

אם בינואר הוא יכול לחזור אז מכבי צריכה להחזיר אותו בלי כל קשר . לא סביר שיהיו לו בעיות הסתגלות כי הוא מכיר את המערכת, המאמן , וחלק גדול מהשחקנים....תמיד טוב להתחזק בשלבים המכריעים בשחקנים מוכחים .

17 יולי 2011, 09:12

אני לא חושב שצירופו של אוחיון ישפיע בהרבה.
רוב הקבוצות משחקות עם רוטציה של שלושה גארדים ודי נדיר לראות רוטציית גארדים שמחולקת בין ארבעה שחקנים, כך שכל אחד יהיה מרוצה.
אוחיון יהיה הגארד הרביעי ברוטציה וסביר להניח שלא יורגש הרבה.
בכלל, אם מכבי הצליחה להסתדר עם שחקן כמו בורשטיין כגארד שני-שלישי, אני לא רואה איך תהיה בעיה כשאוחיון יהיה גארד רביעי.

השינוי המהותי בכך שהלפרין לא מגיע, הוא בכך ששייר יהפוך לשחקן משמעותי יותר ולדעתי, זה דוקא רעיון טוב.
אני מאמין ששייר הוא שחקן בעל פוטנציאל אדיר ולדעתי, הוא יהפוך לשחקן טוב יותר מהלפרין.

בעיה נוספת שאולי עשויה לצוץ היא מעמדו של בורשטיין.
אוחיון עשוי להיות זה שמתלבש במקומו ובורשטיין, הרואה עצמו כפקטור משמעותי במכבי, עשוי להדחק אל מחוץ לסגל הקבוצה ביורוליג והדבר עשוי להוליד חיכוכים.

באמת חבל שהלפרין לא מגיע.
מה שמצער בכל הנושא הזה, הוא שהלפרין לא קיבל תשובה שלילית מרשויות המס לגבי התחשבות בתשלומים, אלא פשוט לא קיבל תשובה בכלל.
כנראה שהבירוקרטריה הישראלית גדולה גם על מכבי.
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 17 יולי 2011, 09:57, נערך פעם אחת בסך הכל.

17 יולי 2011, 09:48

חביב אורנג'ד כתב:אני לא חושב שצירופו של אוחיון ישפיע בהרבה.
רוב הקבוצות משחקות עם רוטציה של שלושה גארדים ודי נדיר לראות רוטציית גארדים שמחולקת בין ארבעה שחקנים, כך שכל אחד יהיה מרוצה.
בכלל, אם מכבי הצליחה להסתדר עם שחקן כמו בורשטיין כגארד שני-שלישי, אני לא רואה איך תהיה בעיה כשאוחיון יהיה גארד רביעי.

השינוי המהותי בכך שהלפרין לא מגיע, הוא בכך ששייר יהפוך לשחקן משמעותי יותר ולדעתי, זה דוקא רעיון טוב.
אני מאמין ששייר הוא שחקן בעל פוטנציאל אדיר ולדאבוני, הוא יהפוך לשחקן טוב יותר מהלפרין.

אוחיון עשוי להיות זה שמתלבש במקומו ובורשטיין, הרואה עצמו כפקטור משמעותי במכבי, עשוי להדחק אל מחוץ לסגל הקבוצה ביורוליג והדבר עשוי להוליד חיכוכים.

מה שמצער בכל הנושא הזה, הוא שהלפרין לא קיבל תשובה שלילית מרשויות המס לגבי התחשבות בתשלומים, אלא פשוט לא קיבל תשובה בכלל.

למה "לדאבוני"?? אם שייר יהפוך לשחקן טוב יותר מהלפרין, אז מכבי תרוויח.
לדעתי היום הזה עוד רחוק, אבל מי יודע.

בכל אופן, מכבי תצטרך להתאמץ עכשיו ולהביא גארד משמעותי יותר ממה שהיא תיכנה

17 יולי 2011, 09:58

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:אני לא חושב שצירופו של אוחיון ישפיע בהרבה.

אני מאמין ששייר הוא שחקן בעל פוטנציאל אדיר ולדאבוני, הוא יהפוך לשחקן טוב יותר מהלפרין.

למה "לדאבוני"?? אם שייר יהפוך לשחקן טוב יותר מהלפרין, אז מכבי תרוויח.
לדעתי היום הזה עוד רחוק, אבל מי יודע.

בכל אופן, מכבי תצטרך להתאמץ עכשיו ולהביא גארד משמעותי יותר ממה שהיא תיכנה

אופס...טעות תחביר... תוקן.

17 יולי 2011, 09:58

אפשר בנתיים להחליף תכותרת כדי לא להלחיץ אנשים

17 יולי 2011, 09:59

אורי כתב:

''מישהו האמין שבעונה שעברה....''\''בלאט הוכיח את עצמו''\''גו גו דייויד!'' וכו' וכו' וכו'.....

"פדרמן הורס את מכבי" , "פארגו שחקן לליגה הישראלית" , "בלאט נכשל ביורוליג" "גו גו פיני" וכו' וכו' וכו'.
כן , אני מעדיף את דעתו של בלאט על פני כל מני חפרני מקלדת שחושבים שהם מבינים משהו בבניית קבוצה.

17 יולי 2011, 10:08

ankram כתב:
אורי כתב:

''מישהו האמין שבעונה שעברה....''\''בלאט הוכיח את עצמו''\''גו גו דייויד!'' וכו' וכו' וכו'.....

"פדרמן הורס את מכבי" , "פארגו שחקן לליגה הישראלית" , "בלאט נכשל ביורוליג" "גו גו פיני" וכו' וכו' וכו'.
כן , אני מעדיף את דעתו של בלאט על פני כל מני חפרני מקלדת שחושבים שהם מבינים משהו בבניית קבוצה.

אני חושב שיש פה סוג של קונצנזוס לגבי דעתו של בלאט ועד כמה כדאי לסמוך עליה,
מה שכן, צריך לשאול את השאלה המתבקשת עד כמה הסגל הקיים משקף את רצונו של בלאט?
איזה חלק מתוכו הוא אילוץ (שחקנים שההנהלה דוחפת, מגבלות תקציב וכד') ואיזה חלק הוא first choice.

17 יולי 2011, 10:15

ankram כתב:
אורי כתב:

קודם כל כדורסל הוא ספורט פשוט ומישהוא שרואה ומשחק כדורסל יותר מחמש שנים אמור ל"הבין"(אמנם לא ברמה של בלאט אבל להבין מעט) תאמין לי שגם בלאט הגדול למרות שהביא אותנו להישגים מדהימים השנה לא חשב שדבר כזה יכול לקרות והוא עצמו אמר זאת כמה פעמים.
סופו היה הימור פרקינס ופארגו היו הימור ההימור פגע אבל זה לא אומר שזה יפגע כל פעם לכן אני מעדיף שחקן מוכח שאתה תדע מה תקבל ממנו כל יום ולא שחקן שקלע חמש נקודות בעונה הקודמת עם פוטנציאל להיות טוב.

17 יולי 2011, 10:25

אני מסכים איתך שאילו השאלות שצרכות להשאל, אבל אם באמת שואלים אותן, לא נראה שההנהלה התערבה הקיץ בעבודתו של באלט. להפך, נראה שההנהלה רק עזרה לו.
קח לדוגמא את מקרה אידסון. בלאט רצה להשאירו וההנהלה עשתה הכל בכדי לעשות זאת. לאידסון הוצעו מספר הצעות, עד שלבסוף הוצעה לו ההצעה הגבוה ביותר בתולדות המועדון חוץ מזאת שהיתה לקרלוס ארויו.
גם דוין סמית' הוא דוגמא מצויינת. מכבי החתימה את סמית' בשלב מוקדם מאוד של הקיץ ואפילו לא קיימה מגעים עם אף אחד מרשימת ה"מועמדים" שהוצגה כאן. נראה היה שמכבי יכלה להחתים חלק מאותם שחקנים, אך בחרה בסמית' כי זה היה רצונו של המאמן.

בכל מקרה, אם הרכש שנעשה עד כה אינו משביע רצון, בהחלט ניתן להעביר עליו ביקורת, אבל להכווין אותה למקום הנכון.
אם בלאט עושה שגיאות בבניית הקבוצה, בהחלט ניתן לבקרו והוא בפירוש לא חסין מביקורות. אבל להתבכיין ולבקר חדשות לבקרים את ההנהלה זה פשוט הפניית אצבע מאשימה למקום הלא הנכון. אני לא מבין מה ההנהלה לא עשתה בסדר עד כה בקיץ הזה.

17 יולי 2011, 10:34

אני מאמין שאף שחקן לא נכפה על בלאט , וגם אם מדובר ב"דחיפה" של ההנהלה (כמו פוט לדוגמא) , והוא לא מתאים מקצועית אז אני בטוח שדעתו של בלאט קובעת.
ההנהלה דוחפת מגמות (יותר ישראלים וכו') אם בלאט חושב שאוחיון או כל שחקן אחר לא מתאים אז הוא לא יהיה במכבי.

אנחנו אוהבים לדבר על כל שחקן לגופו , מה שיפה אצל בלאט זה שהוא רואה את התמונה המלאה , את הקבוצה , בגלל זה שחקן כמו סמית' יכול להתאים כי הוא מתאים לפאזל.

לכל שחקן יש יתרוונות וחסרונות , מכבי הגיע אשתקד לגמר היורוליג , בלי שחקן מפתח שנפצע , עם סנטר שבקושי יש לו אויר ל 20 דקות , עם גארד שנה ראשונה ביורוליג , ושורה של שחקנים עם טריק אחד בשרוול , ולא רק שהגיע לאן שהגיע , אלא גם עשתה את זה בסטייל.

אז כן , בלאט הרוויח ביושר את האמון שניתן לו גם אם הוא יפספס מדי פעם.

רק מה? זה ספורט לאומי שכל אחד עם מקלדת הוא גם פרשן גם מאמן וגם חוזה עתידות , וכל זה בLEVEL הכי גבוה באירופה. מרום עדיין חושב שהוא כזה.

17 יולי 2011, 10:42

הקרדיט שבלאט מקבל הוא בזה שאף אחד פה לא באמת בהיסטרייה כמו שהיה שנה שעברה אלא רק מעבירים ביקורת לגיטימית אבל אני חושב שבאופן כללי , כולם כאן חושבים שההנהלה עשתה עבודה טובה בפגרה אבל הביקרת היא רק לגבי זה שהיא עדיין לא השלימה את העבודה וחסר שחקן מאוד משמעותי בפאזל . בזמן שקבוצות אחרות בבית כבר כמעט סגרו את הסגל לחלוטין מבחינת השחקנים הבכירים שלהם .
אני בטוח שאחרי שנדע מי הגארד שמכבי תחתים ישמעו פה קריאות אחרות ....

17 יולי 2011, 11:14

רוב האנשים כאן צצים רק כדי להביר ביקורת על הנהלה / מאמן / שחקן וכו . כמה שכל אחד מאתנו יחשב אתצ עצמו מומחה בלאט והנהלה מבינים לא פחות טוב מכל אחד ואחד כאן בפורום . לא מעניין אותי איזה שמות מחתימים - צריך לראות איך קבוצה משחקת מאימא כבר החתימה את רוב ה5 של אולסטר המזרח , עזר לה לזכות באליפות ? . חבל שיותם הלפרין לא מגיע אבל אין כאן מה להשאים את הנהלה או שחקן שרצה לחזור הביתה , אבל "תאנוג " יעלה לו מעל חצי מילון דולר .

17 יולי 2011, 11:39

ankram כתב:
אורי כתב:

עוד רובוט שלא יורד לסוף הדברים.
אין לי בעיה עם בלאט, ואין לי בעיה שיביא שחקנים שלדעתו עשויים לשדרג את הקבוצה, אבל נמאס מכל הנודניקים שיקפצו עליך ברגע שתביע ביקורת על החתמה של איזה וויליאם אייברי, כי זו החלטה של :heart :worship :dance3 דייויד בלאט :heart :worship :dance3

17 יולי 2011, 12:31

טיקי , לא נראה לי שמישהוא מאשים את הלפרין או את ההנהלה על זה שהוא כנראה לא יהיה פה בסוף. המס שדורשים ממנו שווה לשכר של שתי עונות שהוא עמד לחתום פה . אף אחד לא מצפה שמכבי תשלם לו את המס הזה , אפילו לא יותם בעצמו ציפה .
פרסם תגובה