פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: תרד מועמדים 2017/18

07 ינואר 2018, 19:31

סילי זה עוד בדיחה מעולה.

אף אחד לא יכול להבטיח שנביא שחקן ונעלה להצלבה.
אבל זה כן אולי יכול לעזור אם יביאו שחקן מתאים.
לדעתי מכבי צריכה שחקן התקפי טוב , הגנה אינדבידואלית יש וספאחיה מתרץ כי הוא לא מצליח לאמן אותם ברמת ההגנה הקבוצתית. לא ידעתי שלצסקא יש קבוצת הגנה מעולה רובם שם לא מתאמצים יותר מידי ברגליים , אבל שההתקפה עובדת , וההגנה הקבוצתית מאומנת אז הם קבוצה טובה.

מכבי השנה סופגת הרבה מאוד שלשות , והכי פחות חדירות , מה זה אומר ?
שההגנה הקבוצתית לא מאומנת ולא טובה , יותר מידי עזרות שלא צריך יותר מידי הולכים מתחת לחסימות , אין הגנה אזורית מידי פעם אין שינויים , קל לשחק נגד מכבי.

שיתחיל לעבוד על הגנה במקום לחפש שחקן 3-4 הגנתי שהוא רוצה שלא יעזור לו בכלום , עוד קיין אחד לא יעזור למכבי רק יעשה עוד יותר רע.
צריך שחקן התקפה בעמדה מספר 2-3 .

ספאחיה פשוט לא מבין את הקבוצה של עצמו כנראה

07 ינואר 2018, 19:33

felix_r כתב:
RomanR כתב:חשוב לציין שעל הידיעה חתום רועי כהן, שהוא כתב של ירושלים, וגם שם הוא מחרטט בלי הכרה

איך כתבים של ירושלים פתאום יוצאים בידיעות על מכבי?

שאלה טובה. לא יודע לאן העלימו את המחליף המקורי של גלדסטון

07 ינואר 2018, 19:33

האמת קצת קשה לי לראות חיזוק מתאים במעט הכסף שמכבי מוכנה להוציא.

07 ינואר 2018, 19:43

yarin150 כתב:סילי זה עוד בדיחה מעולה.

לדעתי מכבי צריכה שחקן התקפי טוב , הגנה אינדבידואלית יש וספאחיה מתרץ כי הוא לא מצליח לאמן אותם ברמת ההגנה הקבוצתית. לא ידעתי שלצסקא יש קבוצת הגנה מעולה רובם שם לא מתאמצים יותר מידי ברגליים , אבל שההתקפה עובדת , וההגנה הקבוצתית מאומנת אז הם קבוצה טובה.

שההגנה הקבוצתית לא מאומנת ולא טובה , יותר מידי עזרות שלא צריך יותר מידי הולכים מתחת לחסימות , אין הגנה אזורית מידי פעם אין שינויים , קל לשחק נגד מכבי.

שיתחיל לעבוד על הגנה במקום לחפש שחקן 3-4 הגנתי שהוא רוצה שלא יעזור לו בכלום , עוד קיין אחד לא יעזור למכבי רק יעשה עוד יותר רע.

כשיש לך בהתקפה שחקנים הכי טובים באירופה, כמו שיש לצסקא, זה לא כזה קריטי אם ההגנה לא תמיד מצטיינת. שיהיו לנו רק הצרות של צסקא :)

אני יכול להוסיף סיבות לכמות השלשות שמכבי סופגת. הסיבות האלה לא יהיו פחות הגיוניות מההסברים שנתת אתה:

* למכבי יש קו אחורי נמוך מאוד, ולכן קל זרוק מעליו
* למכבי יש חוסמים מעולים, ולכן היריבות מעדיפות לזרוק יותר מבחוץ מאשר ללכת פנימה ולהסתכן בחסימה.
* השחקנים (במיוחד הישראלים שעולים מהספסל) לא רגילים לאיכות כזאת של קלעי חוץ, כמו שיש ביורוליג.
* לוקח זמן לחבר קבוצה לא רק בהתקפה אלה גם בהגנה.

אבל בעיקרון אתה צודק. צריך בעיקר לעבוד חזק באימונים על התיאום בהגנה עד שזה יהפוך לאוטומאטי

07 ינואר 2018, 19:45

felix_r כתב:יש לי כמה שאלות לכל המומחים:

א) תזכירו לי מתי חיזוק באמצע העונה שידרג את מכבי?

ב) מי בדיוק הבטיח לכם, שאם מביאים שחקן, אז בטוח עולים לפלייאוף? אצלכם זו מצטיירת כסוג של משוואה בטוחה מאוד, אבל בפועל התוצאה ממש לא ידועה. בעונות האחרונות הבאנו 200 שחקני חיזוק שלא שיפרו את הביצועים של הקבוצה.

ג) האם יש הבדל גדול בין שחקן ב150 אלף לשחקן ב300 אלף? האם 150 אלף זה קיין ו 300 זה קווין דוראנט? כארם משעור היה שחקן של 50 אלף בהרצליה והפך לשחקן של 250 אלף במכבי. אתם מרגישים שיש הרבה הבדל?

ואני כבר לא אשאל את השאלות כמו: מה הניסיון שלכם בניהול חברות? מאיפה אתם יודעים שהבעלים לא שמים כסף מהכיס? מתי בפעם האחרונה אתם הוצאתם מאות אלפי דולרים מהכיס שלכם? לא, אל תענו.

א. קית' לאנגפורד ב-2012.

ב. אף אחד לא מבטיח לנו כלום. אם לא יביאו שחקן שיודע לתרום בשני צידי המגרש, אז מה שבטוח זה שלא נהייה בהצלבה.

אי הגעה להצלבה משמעה עוד עונה של נזק תדמיתי למכבי, מה שיצור קושי בהבאת שחקנים, כשבמצב שבו ההנהלה שלנו, עובדתית, לא קרובה ללהשקיע ברמת שאר הקבוצות ביורוליג - ממשיך להוריד אותה ברמה.

ג. לא צריך להיות מנהל גדול, כדי לעשות חשבון ולשאול שאלות פשוטות. אנחנו אחרי חצי עונה - במתמטיקה פשוטה, שחקן שיהיה מוכן להגיע בשביל 150 אלף דולר עד סוף העונה הוא שחקן שהיה מוכן להגיע תמורת 300 אלף דולר לעונה.

על אותו הבסיס, שחקן שמגיע עכשיו תמורת 320 אלף דולר עד סוף העונה הוא למעשה שחקן שמוכן להשתכר 640 אלף דולר בעונה. אם נוסיף לזה את אותם 150 אלף דולר נגיע בכלל לשחקן שמוכן להשתכר כמיליון דולר בעונה - ועכשיו כבר מדובר בקליבר אחר לגמרי של שחקנים.

ספאחיה לקח חבורה מאוד בינונית של שחקנים והצליח להכניס למועדון כמעט את כל הסכום שהמועדון הכניס מקצועית מהעונה שעברה ביורוליג. הבקשה שלו לחיזוק בשביל פחות או יותר להכפיל את הסכום הזה ובנוסף להחזיר למועדון את הצבע עם עלייה להצלבה היא לגיטימית ולגיטימי לתת לו להשתמש בסכום שהוא צבר (ולא אף אחד אחר) לטובת המטרה הזו.

להנהלה, כמו שנאמר, יש הכנסות ממנויים, מכרטיסים (ששווים יותר מכרטיס משחק בודד במנוי), ממרצ'נדייז (גם השנה עושים יופי של קופה מנוריס קול), מספונסרים ועוד..

לתת את הדוגמא של משעור שממחישה איך ההנהלה הזו תמיד נופלת ונעקצת ברכש הישראלי (ולא רק) והשאלות הלגיטימיות לחלוטין על "התחזקויות" במהלך העונה, רק מעידות על כמה ההנהלה הזו נכשלת בעצמה בניהול הכלכלי (ואני לא אדבר על הפיאסקו של שנה שעברה בחסות משפחת פדרמן).

אתה יודע מה ההבדל המרכזי ביני לבינם?! שאני לא הבעלים של מכבי ואני יודע שאני לא אמור להיות.. בדגש על החצי השני של המשפט..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי Rampel בתאריך 07 ינואר 2018, 19:52, נערך פעם אחת בסך הכל.

07 ינואר 2018, 19:50

החתמת שחקני חיזוק זה לא המצאה של אוהדים בפורום צהבת אלא דבר מקובל בכל ענפי הספורט בכל רחבי העולם.
ברור שהחתמת שחקן לא מבטיחה שום דבר, אבל במידה והיא נעשית נכון היא מקרבת אותנו ליעדים שלנו, שהם הצלבה ותארים בארץ.

07 ינואר 2018, 19:59

כעת ספאחיה מכחיש שרוצה חיזוק...ספורט 5
עוד ראיה שהחיזוק בדרך...

07 ינואר 2018, 20:02

Rampel כתב:
felix_r כתב:יש לי כמה שאלות לכל המומחים:

א) תזכירו לי מתי חיזוק באמצע העונה שידרג את מכבי?

ב) מי בדיוק הבטיח לכם, שאם מביאים שחקן, אז בטוח עולים לפלייאוף? אצלכם זו מצטיירת כסוג של משוואה בטוחה מאוד, אבל בפועל התוצאה ממש לא ידועה. בעונות האחרונות הבאנו 200 שחקני חיזוק שלא שיפרו את הביצועים של הקבוצה.

ג) האם יש הבדל גדול בין שחקן ב150 אלף לשחקן ב300 אלף? האם 150 אלף זה קיין ו 300 זה קווין דוראנט? כארם משעור היה שחקן של 50 אלף בהרצליה והפך לשחקן של 250 אלף במכבי. אתם מרגישים שיש הרבה הבדל?

ואני כבר לא אשאל את השאלות כמו: מה הניסיון שלכם בניהול חברות? מאיפה אתם יודעים שהבעלים לא שמים כסף מהכיס? מתי בפעם האחרונה אתם הוצאתם מאות אלפי דולרים מהכיס שלכם? לא, אל תענו.

א. קית' לאנגפורד ב-2012.

ב. אף אחד לא מבטיח לנו כלום. אם לא יביאו שחקן שיודע לתרום בשני צידי המגרש, אז מה שבטוח זה שלא נהייה בהצלבה.

אי הגעה להצלבה משמעה עוד עונה של נזק תדמיתי למכבי, מה שיצור קושי בהבאת שחקנים, כשבמצב שבו ההנהלה שלנו, עובדתית, לא קרובה ללהשקיע ברמת שאר הקבוצות ביורוליג - ממשיך להוריד אותה ברמה.

ג. לא צריך להיות מנהל גדול, כדי לעשות חשבון ולשאול שאלות פשוטות. אנחנו אחרי חצי עונה - במתמטיקה פשוטה, שחקן שיהיה מוכן להגיע בשביל 150 אלף דולר עד סוף העונה הוא שחקן שהיה מוכן להגיע תמורת 300 אלף דולר לעונה.

על אותו הבסיס, שחקן שמגיע עכשיו תמורת 320 אלף דולר עד סוף העונה הוא למעשה שחקן שמוכן להשתכר 640 אלף דולר בעונה. אם נוסיף לזה את אותם 150 אלף דולר נגיע בכלל לשחקן שמוכן להשתכר כמיליון דולר בעונה - ועכשיו כבר מדובר בקליבר אחר לגמרי של שחקנים.

ספאחיה לקח חבורה מאוד בינונית של שחקנים והצליח להכניס למועדון כמעט את כל הסכום שהמועדון הכניס מקצועית מהעונה שעברה ביורוליג. הבקשה שלו לחיזוק בשביל פחות או יותר להכפיל את הסכום הזה ובנוסף להחזיק למועדון את הצבע עם עלייה להצלבה היא לגיטימית ולגיטימי לתת לו להשתמש בסכום שהוא צבר (ולא אף אחד אחר) לטובת המטרה הזו.

להנהלה, כמו שנאמר, יש הכנסות ממנויים, מכרטיסים (ששווים יותר מכרטיס משחק בודד במנוי), ממרצ'נדייז (גם השנה עושים יופי של קופה מנוריס קול), מספונסרים ועוד..

לתת את הדוגמא של משעור שממחישה איך ההנהלה הזו תמיד נופלת ונעקצת ברכש הישראלי (ולא רק) והשאלות הלגיטימיות לחלוטין על "התחזקויות" במהלך העונה, רק מעידות על כמה ההנהלה הזו נכשלת בעצמה בניהול הכלכלי (ואני לא אדבר על הפיאסקו של שנה שעברה בחסות משפחת פדרמן).

אתה יודע מה ההבדל המרכזי ביני לבינם?! שאני לא הבעלים של מכבי ואני יודע שאני לא אמור להיות.. בדגש על החצי השני של המשפט..

הדוגמה של לאנגפורד לא טובה. לאנגפורד לא הגיע למכבי באמצע העונה. הוא לא הגיע בכושר טוב, אבל הוא שותף כבר במשחק השני ביורוליג! חוץ מזה הדוגמא שלו לא טובה , כי הוא לא היה איזה שחקן D-ליג שלא מכיר את אירופה. הוא הגיע למכבי אחרי שכבר שיחק שתי עונות יורוליג במדי חימקי.

לגבי שחקן ב 150 או ב 300. עדיין אני לא חושב שזה הבדל קריטי. הינה רוצ'סטי שיחק בניז'ני תמורת 300 אלף , עבר למכבי תמורת 900, ועכשיו משחק בכוכב האדום במשהו כמו 350 (גילוי נאות, אני לא יודע כמה הוא מקבל באמת בכוכב האדום, זאת סתם הערכה).

אני אחדד את הנקודה: אני לא נגד חיזוק באופן עיקרוני, אני פשוט לא רואה בזה את הבעיה של מכבי עכשיו. ימצאו מישהו טוב? סבבה, גם אני אשמח כמו כולם ואקווה לנס כמו כולם, פשוט אני לא מאמין שזה מה שצריך

07 ינואר 2018, 20:29

felix_r כתב:
yarin150 כתב:סילי זה עוד בדיחה מעולה.

כשיש לך בהתקפה שחקנים הכי טובים באירופה, כמו שיש לצסקא, זה לא כזה קריטי אם ההגנה לא תמיד מצטיינת. שיהיו לנו רק הצרות של צסקא :)

אני יכול להוסיף סיבות לכמות השלשות שמכבי סופגת. הסיבות האלה לא יהיו פחות הגיוניות מההסברים שנתת אתה:

* למכבי יש קו אחורי נמוך מאוד, ולכן קל זרוק מעליו
* למכבי יש חוסמים מעולים, ולכן היריבות מעדיפות לזרוק יותר מבחוץ מאשר ללכת פנימה ולהסתכן בחסימה.
* השחקנים (במיוחד הישראלים שעולים מהספסל) לא רגילים לאיכות כזאת של קלעי חוץ, כמו שיש ביורוליג.
* לוקח זמן לחבר קבוצה לא רק בהתקפה אלה גם בהגנה.

אבל בעיקרון אתה צודק. צריך בעיקר לעבוד חזק באימונים על התיאום בהגנה עד שזה יהפוך לאוטומאטי

ההגנה של הגארדים של מכבי טובה בהשוואה לגארדים אחרים באירופה. קול שומר טוב , גקסון זריז ויודע לחטוף והוא לא כזה חור בהגנה , קיין שומר טוב , גונדי בסדר , רול שומר רע אבל אפשר להעלים אותו והוא יכול לעשות כמה עבירות. בצבע ההגנה טובה , גם שתומאס משחק ב 4 וגם שבולדן ההגנה מתפקדת , טיוס טוב בהגנה ומזיז רגליים טוב וחוסם טוב אבל הוא מתקשה שתופסים אותו בפוסט במגע פיזי. פארחובסקי שומר פוסט לא רע , אבל מתקשה בהגנת הפיק אנד רול ובקושי מזיז רגליים.

יחסית ההגנה של מכבי סבירה , זאת לא הגנה שברמה האינדיבדואלית צריכה לספוג כל כך הרבה שלשות
בהתחלה חשבתי שזה באמת במקרה הקבוצה מנגד תפסה איזה יום טוב , אבל ברגע שזה ניהיה מגמתי אתה מבין שזה משהו דפוק בהגנה . נותנים חצי מטר לשחקנים והם מנצלים את זה במקום לגרום להם ללכת לצבע או לזרוק מחצי מרחק ששם מכבי מורידה תיריבות שלה לאחוז הכי נמוך ביורוליג !

זה נטו עבודה של מאמן , והמאמן הזה פשוט ישן בעמידה כמו שאמרתי. גם בהגנה גם בניהול המשחק ..
מסכים שהסגל של מכבי לא מהטובים ביבשת , אולי גם לא מה8 הטובים , אבל אפשר להוציא הרבה יותר מהסגל הקיים ואת זה ספאחיה לא עושה.

07 ינואר 2018, 21:00

תיאום הגנתי משתפר באימונים, למכבי כבר תקופה יש רצף קשוח של משחקים שלא מאפשר תרגול מספיק טוב של שיפור הבעיות.

ספאחיה עצמו מדבר על זה, אני לא מבין למה אתה מתעקש להפיל עליו את האחריות הבלעדית.

מה עם רמת הריכוז של השחקנים?! קיין לא יציב בכלל לאחרונה, כנ"ל ג'ונדי. בולדן לפעמים הולך לאיבוד בתיאום ההגנתי ופייר.. פשוט טיפה נמוך מדי.. כמה פעמים כבר ראינו העונה שנייה של איבוד ריכוז מצידו, קפיצה מוגזמת על הקלעי שנגמרת ב-3 זריקות מהקו?!..

ולמה מדברים רק על הגנה?! כדורסל זה משחק של מומנטומים, מכבי משחקת הגנה לא רעה בסה"כ - בטח ביחס לחומר השחקנים.

אבל כשאתה ממשיך להחטיא שוב ושוב ומהצד השני אחרי שני פוזשנים הגנתיים מוצלחים, רגע של חוסר ריכוז מוביל לשלשה, זה איבוד מומנטום.

אחלה שמכבי עובדת קשה בהגנה. אבל מי יעבוד קשה בהתקפה?! מכבי לא כשרונית מספיק התקפית וזו הבעיה המרכזית שלה.. הזוי לי שהדיבור הוא על עמדות 3-4 ולא על עמדות 2-3, אבל יותר הזוי לי שמחפשים אוריינטציה הגנתית..

08 ינואר 2018, 00:21

בוא'נה אפילו ז'לגיריס צירפה שחקן בדמותו של בנו אודריך, רק מכבי מנמנמת

08 ינואר 2018, 00:22

האמת שיש לנו מספיק שחקני הגנה סבירים לפחות כדי שההגנה תהיה סבירה. אני אם הייתי מוסיף , הייתי מוסיף דווקא בהתקפה כשהדגש הוא על קלעי טוב ושחקן עם מספיק שכל.
דווקא לאנגפורד זה שם מעניין בהקשר הזה, למרות שהוא יכול להיות מקרה של "יותר מדי" ואז ליצור בלבול מסויים, אבל הוא אפשרות מעניינת מבחינתי.

08 ינואר 2018, 00:41

toja27 כתב:האמת שיש לנו מספיק שחקני הגנה סבירים לפחות כדי שההגנה תהיה סבירה. אני אם הייתי מוסיף , הייתי מוסיף דווקא בהתקפה כשהדגש הוא על קלעי טוב ושחקן עם מספיק שכל.
דווקא לאנגפורד זה שם מעניין בהקשר הזה, למרות שהוא יכול להיות מקרה של "יותר מדי" ואז ליצור בלבול מסויים, אבל הוא אפשרות מעניינת מבחינתי.

אני כבר הצעתי להביא את בוריס דיאו מפריס לוולואה :)
נכון, זה היה חצי בצחוק, אבל שחקן חכם מאוד ומנוסה. לא יכול להזיק :)

08 ינואר 2018, 00:52

felix_r כתב:
toja27 כתב:האמת שיש לנו מספיק שחקני הגנה סבירים לפחות כדי שההגנה תהיה סבירה. אני אם הייתי מוסיף , הייתי מוסיף דווקא בהתקפה כשהדגש הוא על קלעי טוב ושחקן עם מספיק שכל.

בוריס דיאו הוא שחקן מתאים לדעתי רק לא בטוח שזאת העמדה היותר אקוטית שדרושה חיזוק. בעיקרון שילוב של קליעה מבחוץ, שכל וניסיון זה משהו שיכול לעזור.

08 ינואר 2018, 01:04

toja27 כתב:
felix_r כתב:

בוריס דיאו הוא שחקן מתאים לדעתי רק לא בטוח שזאת העמדה היותר אקוטית שדרושה חיזוק. בעיקרון שילוב של קליעה מבחוץ, שכל וניסיון זה משהו שיכול לעזור.

גם בתור גימיק. אתה יודע עד כמה פדרמן אוהב גימיקים :laugh2

08 ינואר 2018, 10:08

דווין סמית של עונת 2012 בדיוק מה שחסר בסגל
כזה שחקן אנחנו צריכים 1.98- 2.02 שיתן דקות בעמדות 3-4
קליעה יציבה מבחוץ הגנה טובה מישהו שיחבר את כל הקבוצה הזאת כי כרגע זה לא נראה כמו פאזל שלם

08 ינואר 2018, 10:41

refael כתב:דווין סמית של עונת 2012 בדיוק מה שחסר בסגל
קליעה יציבה מבחוץ הגנה טובה מישהו שיחבר את כל הקבוצה הזאת כי כרגע זה לא נראה כמו פאזל שלם

דווין סמית' של 2012 זה מה שחסר לכל קבוצת יורוליג.

08 ינואר 2018, 12:34

דווין סמית' של 2012 היה שחקן בינוני עם קליעה לא טובה: 8.3 למשחק , 28.6% לשלוש עונתי ביורוליג.

08 ינואר 2018, 12:42

אם התקציב כל כך בקנטים, אולי שווה לשקול את אלן אנדרסון..

08 ינואר 2018, 16:56

אנתוני פארקר של עונת 2003/4 זה הדבר שהכי חסר פה בסגל
נושא נעול