פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יורוליג, מח' 1: מכבי ת

29 ספטמבר 2020, 19:43

felix_r כתב:משחקי היורוליג והיורוקאפ של מחזור הפתיחה יחלו בדקה דומיה לזכרם של מייקל אוג'ו ורומן אבז'לילוב (הרופא של צסקא) שנספו במגפה.

תיקון קטן - מייקל אוג'ו לא מת מקורונה אלא מדום לב. הוא אומנם היה חולה בקורונה אבל החלים.

29 ספטמבר 2020, 19:54

שמואל1 כתב:
felix_r כתב:משחקי היורוליג והיורוקאפ של מחזור הפתיחה יחלו בדקה דומיה לזכרם של מייקל אוג'ו ורומן אבז'לילוב (הרופא של צסקא) שנספו במגפה.

תיקון קטן - מייקל אוג'ו לא מת מקורונה אלא מדום לב. הוא אומנם היה חולה בקורונה אבל החלים.

אז זהו שלא. הוא טען/חשב שהוא החלים, אבל הוא היה עדיין חולה בזמן שהוא מת.

29 ספטמבר 2020, 20:02

felix_r כתב:
שמואל1 כתב:

אז זהו שלא. הוא טען/חשב שהוא החלים, אבל הוא היה עדיין חולה בזמן שהוא מת.

לא שמעתי על זה, אבל עדיין - דום לב זה לא דבר שקורה בגלל קורונה.

30 ספטמבר 2020, 01:48

אגב לא יודע למה יש לי תחושה רעה לגבי האנטר, לא אופתע אם פתאום בדקה ה90 יגידו שהוא בחוץ בגלל הפציעה בגב...

30 ספטמבר 2020, 05:16

לה, מאמין שהאנטר ישחק ויהיה בסדר.

מקווה רק שאלבה לא יתנו את משחק חייהם

מכבי בבעיה כי אנחנו לא בכושר משחק ויש שחקנים חדשים.

מכבי לא שיחקו יחד בכלל.

30 ספטמבר 2020, 11:02

הינה ראיון טרי עם האנטר

https://sportsrabbi.com/he/%D7%B4%D7%94%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%A6%D7%97-%D7%9B%D7%9C-%D7%90%D7%97%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%9C%D7%95-%D7%94/?fbclid=IwAR1laahLMzWWZJUvub3WulO4GCMBuO_4_JID3e5tg0EKZn2MaPMaPmuJfc4

Re: יורוליג, מח' 1: מכבי ת"א - אלבה ברלין, חמישי, 21:00

30 ספטמבר 2020, 12:58

felix_r כתב:הינה ראיון טרי עם האנטר

https://sportsrabbi.com/he/%D7%B4%D7%94%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%A6%D7%97-%D7%9B%D7%9C-%D7%90%D7%97%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%9C%D7%95-%D7%94/?fbclid=IwAR1laahLMzWWZJUvub3WulO4GCMBuO_4_JID3e5tg0EKZn2MaPMaPmuJfc4
נולד בליבריה... בן מהגרים שמגיעים מרקע מאתגר זה סוג של ערובה לאופי קשוח ורעב להצלחה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

30 ספטמבר 2020, 14:37

הינה לכם עוד ראיון. הפעם עם לוק סיקמה המוכשר.

Late Bloomer
הינו מונח רפואי באנגלית אשר בא לתאר ילד שהתפתחותו הפיזית המשמעותית הגיעה בשלב מאוחר יחסית לשאר בני גילו.
לוק סיקמה, הוא אחת הדוגמאות המפתיעות לאותו מונח רפואי. לוק, שגדל בצל אביו ג'ק סיקמה (חבר היכל התהילה של ה NBA) לא תכנן בהכרח להיות שחקן כדורסל. את נעוריו העביר כנער בעל נתונים פיזיים ממוצעים ביותר, המשחק בכל ענפי הספורט האמריקאים. אך במהלך עונתו השנייה בתיכון המקומי בו שיחק, להפתעתו הרבה, צמח כ16 ס"מ ב 10 חודשים בלבד.
"בחטיבה הייתי בגובה ממוצע, שיחקתי כ-3 והיה לי סט יכולות של גארד, חשבתי שאם אהיה שחקן אשחק כגארד. אבל פתאום גבהתי, הבנתי שאני חייב לנצל את זה ועברתי להתרכז רק בכדורסל. התחלתי לשחק כגבוה, וככה יצא שאני יודע לעשות הרבה דברים על המגרש. המאמן שלי בתיכון נתן לי את המפתחות ותיפקדתי כפליימייקר מעמדת הפוסט, זה משהו שעזר לי מאוד בהמשך הקריירה".
ההתחלה לא היתה קלה בשביל סיקמה. הפריחה המאוחרת הובילה להתעניינות מועטה יחסית מצד הקולג'ים בNCAA. בראיון שהעניק ב 2007 לעיתון מקומי מסיאטל, אף סיפר כי במהלך התיכון, כלל לא ציפה לקבל הצעה מקולג' כלשהו. לבסוף, הצליח למצוא מקום במכללת פורטלנד הצנועה, אשר שמה את מבטחה בבן לאגדת העבר הגדולה.
בפורטלנד השתלב במהירות, וכבר בעונתו הראשונה היה מהשחקנים המובילים בקבוצה. ממוצעיו השתפרו מעונה לעונה, כאשר בעונתו הרביעית והאחרונה רשם 13 נקודות, 10.5 ריבאונדים, 2.5 אסיסטים ו 1.3 חטיפות למשחק. בעונה זו נבחר לאחד ממצטייני הקונפרנס, וגם הצליח לתפוס את המקום הראשון בספר השיאים של הקולג' בעזרת 987 ריבאונדים שקטף במהלך התקופה בליגת המכללות.
לאחר 4 השנים המוצלחות בקולג', וכאשר שמו לא עלה בדראפט 2011, המריא סיקמה לאי הפסטורלי סנטה קרוז דה לה פלמה, שם שיחק במדי הקבוצה המקומית בליגה הספרדית השנייה. באי הקנארי, הוא חלק את חדר ההלבשה עם אחד הסיפורים המדהימים ביותר בעולם הכדורסל - אדי טבארס. באותה תקופה למד טבארס את רזי המשחק לאחר שהגיע לספרד מעיירה נידחת בקייפ ורדה, בעקבות המלצת תייר גרמני אלמוני שנתקל בו במקרה, התרשם מגובהו, וקישר אותו לידיים ספרדיות.
"אני ואדי מאוד קרובים, הוא בן אדם נהדר. לפני שהוא הגיע לא היה לו אף זוג נעליים שבאמת התאים לו. הוא עבד קשה מאוד והתחזק מיום ליום. תמיד היה כיף לבלות איתו ולצחוק ביחד. עכשיו אנחנו משחקים אחד נגד השני, אני שמח לראות איך הקריירה שלו המריאה. קשה לשחק נגדו, בלתי אפשרי לקלוע עליו. אחרי שאנחנו משחקים אחד נגד השני אנחנו בדרך כלל יושבים ביחד לאכול ולהשלים פערים".
סיקמה העביר את שתי עונותיו הראשונות בליגת המשנה הספרדית, עד שטנריפה החליטה לצרף אותו לשורותיה. במהלך צמד העונות שלו במועדון המשיך להציג את יכולותיו הוורסטיליות וסיפק שורות סטטיסטיות נפלאות, מה שהוביל אותו ב2015 לקפיצת מדרגה נוספת. סיקמה הצטרף לעטלפים מולנסיה, ולקח חלק משמעותי באליפות הראשונה וההיסטורית של המועדון ב2017.
*שיחקת בולנסיה שתי עונות, אך לאחר הזכייה באליפות לא המשכת במועדון, תסביר לי את זה*
"דברים שם השתנו, הם החליטו לא להציע לי חוזה חדש. זה היה מאכזב מאוד".
*כולנו יודעים שבסופו של דבר זה עסק, אבל זה פגע בך שהם לא הציעו חוזה חדש?*
"כן, במיוחד אחרי שזכינו באליפות. פגשתי שם הרבה חברים ואנשים טובים, זו הייתה פרידה בלתי צפויה בשבילי וזה היה קשה. עזבתי את ספרד לאחר 6 שנים. לא רציתי לשקוע לרגשות השליליים, העדפתי להמשיך קדימה. לקח לי יום לקבל את ההצעה מאלבה והייתי נרגש לקראת האתגר החדש, שמחתי לבוא לשחק אצל אאיטו, ולהגיע לעיר נפלאה כמו ברלין, אני שמח כאן מאוד".
ההתאקלמות במועדון הגרמני הייתה זריזה. בעונתו הראשונה בליגה המקומית נבחר ל MVP כאשר רשם 12.5 נקודות, 7 ריבאונדים, 4.3 אסיסטים ו1.6 חטיפות בממוצע למשחק. בעונה שלאחר מכן היה זה היורוקאפ שהכריז עליו כ MVP, בעונה בה הוביל את אלבה מרחק משחק בודד מתואר יורוקאפ היסטורי. בסוף אותה עונה החליט סיקמה להאריך את חוזהו במועדון עד 2023.
*בצעד שהפתיע רבים, החלטת להאריך את החוזה, בלי לנסות ולחקור את האפשרויות שלך להגיע לאחת מאריות היבשת. מה הוביל אותך להחלטה הזאת?*
"אלבה הציעו לי חוזה חדש. הם האמינו בי, ואני רציתי להראות להם את האמון שיש לי בהם. זה מקום שהפך לבית השני שלי, נוח וטוב לי פה. זה נכון שאם הייתי מחכה יכול להיות שהייתי מוצא אפשרויות חדשות במקום אחר".
*אתה רואה את עצמך פורש במדי אלבה?*
"כן, בהחלט. אבל אני לא נאיבי. הקורונה מראה שהרבה דברים יכולים לקרות והכל יכול להשתנות. אני מאוד שמח כאן בברלין ואם אפרוש במדי אלבה אני אהיה מאושר".
סיקמה הופך לאט ובטוח לאחד הסמלים הגדולים בהיסטוריית אלבה ברלין. אך הוא נאלץ לפתוח את עונת 20/21 ללא חבריו הקרובים שהיו עוגנים משמעותיים במיוחד בסגל בעונות האחרונות- רוקאס גידרייטיס, לנדרי נוקו, ומרטין הרמנסון.
"זה קשה מאד. אנשים רואים את השחקנים החדשים ואומרים 'הוא מחליף את לנדרי, הוא מחליף את רוקאס, הוא מחליף את מרטין'. זה בלתי אפשרי 'להחליף' שחקנים, כל שחקן שונה. יהיה קשה ליצור את הכימיה שהיתה לנו בשנתיים-שלוש האחרונות. אני נרגש לשחק עם החבר'ה החדשים שהביאו ולבנות את הכימיה הזאת מחדש".
*אתה מרגיש שמוטלת עליך, בתור שחקן ותיק שפותח עונה נוספת במועדון, אחריות לשמש כמנהיג ?*
"כן, תמיד לקחתי על עצמי את האחריות הזאת. אני בהחלט רואה את עצמי כמנהיג ואני משתדל לתפקד כך הלכה למעשה. אני קולני אבל גם שומר על דוגמה אישית לשאר השחקנים. אני נהנה לעשות את זה".
עונת 19/20 היתה עונת הבכורה של סיקמה ביורוליג, עונה נפלאה בה רשם 10 נקודות, 6.5 ריבאונדים, 4.5 אסיסטים וחטיפה בממוצע למשחק. מחר ב21:00, יפתח את עונתו השנייה במפעל כשיעלה למשחק מול מכבי תל אביב.
"מכבי עשו עונה נפלאה בעונה שעברה, מכבי קבוצה מאוד מוכשרת ששמרה על המשכיות עם המאמן ועם הסגל. יהיה קשוח. נשחק ללא קהל וזה משהו שיכול לעבוד לטובתינו בגלל שהקהל של מכבי יוצר אווירה מטורפת, הם משוגעים על הקבוצה שלהם. יהיה שקט לא שגרתי. יש לנו כבוד למכבי אבל אנחנו יודעים מה אנחנו צריכים לעשות".
בסוף שיחתינו, שנמשכה כ 40 דקות, נותרה רק שאלה אחת שרציתי לשאול.
*תגיד, לאורך הקריירה שלך כששיחקת בקולג' קטן, לא נבחרת בדראפט, שיחקתי את השנים הראשונות כמקצוען בליגה השנייה בספרד- האמנת שתהפוך בסופו של דבר לכוכב יורוליג?*
"אם להיות כנה לא. זו העונה העשירית שאני משחק מעבר לים ולא ציפיתי לזה בכלל. זה מדהים, לא הייתי מחליף את זה בעד שום דבר".
לוק סיקמה הוא "Late Bloomer" במלוא מובן המילה. ולא רק בהיבט הרפואי מימיו כנער. הוא עבד קשה, נלחם, עשה את ההחלטות הנכונות, לאט פילס את דרכו, ולבסוף, הגיע בגיל מתקדם לצמרת הכדורסל האירופי. הוא גדל על קלטות ישנות של לארי בירד, אותו העריץ - "הוא לא היה הבחור הכי אתלטי, אבל הוא תמיד מצא דרך להיות יעיל ולהפוך את החברים שלו לקבוצה לטובים יותר". כך בחר סיקמה לתאר את כוכב נעוריו, אך האירוניה היא שאין דרך טובה יותר לתאר בה את סיקמה עצמו, שכעת, בגיל 31, כשהוא משחק את הכדורסל הטוב בקריירה שלו, מוכן להמשיך בתהליך תקיעת היתד כאחד הפורוורדים המיוחדים והאיכותיים ביותר באירופה.
מאת סער שהם (Twitter: Saar Shoham https://twitter.com/SaarOrangeBall)

30 ספטמבר 2020, 14:59

TAYO כתב:
נולד בליבריה... בן מהגרים שמגיעים מרקע מאתגר זה סוג של ערובה לאופי קשוח ורעב להצלחה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

נולד בארה"ב, לא?

30 ספטמבר 2020, 16:24

ספרופולוס אמר עכשיו במסיבת עיתונאים שבנובמבר כספי זוסמן ודיבה צפויים לחזור לסגל

30 ספטמבר 2020, 16:25

חשבתי שכספי כבר כשיר לא?

שיגאלו אותו ואותנו מהייסורים האלה כבר ויפרישו אותו

30 ספטמבר 2020, 16:43

Jack55 כתב:ספרופולוס אמר עכשיו במסיבת עיתונאים שבנובמבר כספי זוסמן ודיבה צפויים לחזור לסגל

נובמבר??? :o

30 ספטמבר 2020, 18:04

Jack55 כתב:ספרופולוס אמר עכשיו במסיבת עיתונאים שבנובמבר כספי זוסמן ודיבה צפויים לחזור לסגל
כספי בחלומות שלו אולי יחזור בנובמבר.
אבל הפציעה של דיבה וזוסמן משמעותית מאוד ומכה רצינית לפתיחת העונה של מכבי.

30 ספטמבר 2020, 20:42

אגב אני לא יודע אם אתם יודעים אבל מכבי ערכה עוד משחק אימון נגד הפועל חולון ביום שבת.
לפי מה ששמעתי מכבי הביסה את חולון ובלייזר הצטיין עם 19 נקודות.

30 ספטמבר 2020, 20:59

כשחושבים על זה נוצר פה מצב מעניין מאוד כשאלבה לא יכולה לעשות שום סקאוטינג על מכבי (שני משחקי אימון שלא שודרו)

30 ספטמבר 2020, 21:00

A.Parker כתב:כשחושבים על זה נוצר פה מצב מעניין מאוד כשאלבה לא יכולה לעשות שום סקאוטינג על מכבי (שני משחקי אימון שלא שודרו)

שלושה

30 ספטמבר 2020, 21:11

felix_r כתב:

ליתר דיוק, אמר סוף נובמבר

30 ספטמבר 2020, 21:15

שמוליק כתב:
felix_r כתב:

ליתר דיוק, אמר סוף נובמבר

עד אז יש סיכוי שהיורוליג כבר יסגר

30 ספטמבר 2020, 21:17

Jack55 כתב:אגב אני לא יודע אם אתם יודעים אבל מכבי ערכה עוד משחק אימון נגד הפועל חולון ביום שבת.

כן, באמת באחד מהסרטונים שמכבי פרסמו על המשחקי אימון התווסף משחק חשוד מול חולון

30 ספטמבר 2020, 21:19

itai7 כתב:
Jack55 כתב:אגב אני לא יודע אם אתם יודעים אבל מכבי ערכה עוד משחק אימון נגד הפועל חולון ביום שבת.

כן, באמת באחד מהסרטונים שמכבי פרסמו על המשחקי אימון התווסף משחק חשוד מול חולון

לא יודע אם הכניסו לשם קטעים מהמשחק (כי מכבי בעצמם לא רוצים שידעו על הקיום של המשחק הזה) אבל בכל מקרה מכבי ניצחו 83:65
פרסם תגובה