פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יורוליג מחזור 32: שאר המשחקים

01 אפריל 2023, 00:05

שמואל1 כתב:מישהו יכול לסכם את התרחישים? מה צריך לקרות כדי להעפיל לפלייאוף?
מה צריך לקרות כדי לסיים מקום 5?

אם לפשט את זה:

- מכבי צריכה לנצח אחד משני המשחקים שנותרו לה כדי להעפיל לפלייאוף. אם תפסיד את שני המשחקים היא עלולה למצוא את עצמה במקום 9.

- אם מכבי תנצח את שני המשחקים שנותרו לה היא תסיים מקום 5.

01 אפריל 2023, 00:08

Adam כתב:התוצאות היום מאוד מסבכות אותנו ואף מלחיצות.
על פניו פנרבחצ'ה הפסידה ובכך פתחה את הקרב על המקום החמישי אבל כמה דברים:
ברצלונה עולה למקום ה2 על חשבון ריאל.
פרטיזן, באסקוניה וז'לגיריס מנצחות ובכך לא מאפשרות למכבי להבטיח את מקומה הפלייאוף
ייתכן ואם מכבי תסיים במקום 6, סיכוי גדול שתפגוש כעת את ריאל ולא את ברצלונה (המאטצ'-אפ הכי גרוע בעיניי)

והכי גרוע מהכל, תסריט הבלעות לגמרי אפשרי כעת.
באסקוניה וז'לגיריס עם 2 משחקים אחרונים נוחים יחסית, לעומת מכבי שעם 2 משחקים קשים.
בהנחה שמכבי מפסידה את 2 המשחקים, וז'לגיריס & באסקוניה מנצחות את 2 המשחקים שלהן - ממקום 5 אנחנו אשכרה עפים.
זה אומר שהמשחק נגד ז'לגיריס שבוע הבא בהכרח המשחק הכי חשוב שלנו העונה.

נו, ואם תעוף? מה ההבדל בין לעוף בסוף העונה הסדירה כי סיימת במקום 9 לבין לעוף ב-0:3 בפלייאוף דרך מקום 7/8?

חוץ מזה... אתה אומר שלז׳לגיריס נשארו על הנייר משחקים נוחים יותר מאשר לנו, שזה אולי נכון, אבל אחד מהם הוא מפגש ישיר מולנו (כן, אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר נגד אחת מקבוצות החוץ הגרועות ביותר). ז״א, זה מבחן מדהים בשביל הקבוצה - אם היא באמת ראויה להשיג משהו העונה, או שאנחנו טובים רק כשאין לחץ ו/או באולם הביתי שלנו. אפשרות לבולדווין (ושאר החבר׳ה) לתקן את הרושם השלילי ממשחק גמר הגביע בירושלים.

01 אפריל 2023, 00:20

אחדשיודע כתב:
פרטיזן, באסקוניה וז'לגיריס מנצחות ובכך לא מאפשרות למכבי להבטיח את מקומה הפלייאוף
ייתכן ואם מכבי תסיים במקום 6, סיכוי גדול שתפגוש כעת את ריאל ולא את ברצלונה (המאטצ'-אפ הכי גרוע בעיניי)

באסקוניה וז'לגיריס עם 2 משחקים אחרונים נוחים יחסית, לעומת מכבי שעם 2 משחקים קשים.
בהנחה שמכבי מפסידה את 2 המשחקים, וז'לגיריס & באסקוניה מנצחות את 2 המשחקים שלהן - ממקום 5 אנחנו אשכרה עפים.

נו, ואם תעוף? מה ההבדל בין לעוף בסוף העונה הסדירה כי סיימת במקום 9 לבין לעוף ב-0:3 בפלייאוף דרך מקום 7/8?

חוץ מזה... אתה אומר שלז׳לגיריס נשארו על הנייר משחקים נוחים יותר מאשר לנו, שזה אולי נכון, אבל אחד מהם הוא מפגש ישיר מולנו (כן, אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר נגד אחת מקבוצות החוץ הגרועות ביותר). ז״א, זה מבחן מדהים בשביל הקבוצה - אם היא באמת ראויה להשיג משהו העונה, או שאנחנו טובים רק כשאין לחץ ו/או באולם הביתי שלנו. אפשרות לבולדווין (ושאר החבר׳ה) לתקן את הרושם השלילי ממשחק גמר הגביע בירושלים.

אני לא עושה השוואה אבל בין מקומות 7-8 למקום 9, אלא בין מקום 5 (ואולי 6) למקום 9. יש כאן הבדל עצום.
בהנחה שמכבי מנצחת את ז'לגיריס היא עשויה להבטיח לפחות את מקום 6, כשניצחון גם על ריאל יבטיח לה את מקום 5.
מקום 5 מוביל לפלייאוף מול מונאקו, הקבוצה עם הכי הרבה סיכוי לעשות משהו נגדה.

מסכים איתך שהמשחק שבוע הבא יהווה סוג של מבחן עבור מכבי. מדברים הרבה על התקופה הטובה של מכבי בתקשורת ובכלל, יש שאומרים שהיא בכושר הטוב באירופה. יאללה שיראו זאת במאני טיים.
אני לצערי עם הרגשה שנפסיד את המשחק הזה, ולכן אני מאוד מודאג.

01 אפריל 2023, 00:33

Adam כתב:
אחדשיודע כתב:

אני לא עושה השוואה אבל בין מקומות 7-8 למקום 9, אלא בין מקום 5 (ואולי 6) למקום 9. יש כאן הבדל עצום.
בהנחה שמכבי מנצחת את ז'לגיריס היא עשויה להבטיח לפחות את מקום 6, כשניצחון גם על ריאל יבטיח לה את מקום 5.
מקום 5 מוביל לפלייאוף מול מונאקו, הקבוצה עם הכי הרבה סיכוי לעשות משהו נגדה.

מסכים איתך שהמשחק שבוע הבא יהווה סוג של מבחן עבור מכבי. מדברים הרבה על התקופה הטובה של מכבי בתקשורת ובכלל, יש שאומרים שהיא בכושר הטוב באירופה. יאללה שיראו זאת במאני טיים.
אני לצערי עם הרגשה שנפסיד את המשחק הזה, ולכן אני מאוד מודאג.

כן, אבל אני מדבר על זה שחלק מהאנשים כאן קיוו לתוצאה אחרת במשחק של פנר נגד באסקוניה (לא יודע אם אתה ביניהם) כדי להבטיח את הפלייאוף כבר היום. רק מה, שאם ניקח תרחיש שבו פנר כן הייתה מנצחת, ואתה היית מפסיד את שני המשחקים האחרונים שלך - כנראה היית מסיים במקום 7 או 8 במילא. עם פלייאוף, אבל עם סיכויים מאוד מאוד נמוכים בו. אז בכל מקרה בעיניי עדיף היה התרחיש שבסופו של דבר קרה - שבו אתה משאיר לעצמך סיכוי למקום 5, גם אם יש סיכוי שלא תעפיל לפלייאוף בסופו של דבר. כי כאמור בעיניי אין המון הבדל בין מקום 9 למקום 7/8 (בהנחה סבירה שאתה מפסיד/מובס בפלייאוף מול יריבה קשה).

----------------------

אגב, שכחת את פרטיזן ופנרבחצ׳ה. הפסד של פרטיזן במונאקו בשבוע הבא למשל, וסיכויים סבירים שתהיה בפלייאוף כך או כך (אלא אם יווצר בית משולש עם פרטיזן ופנר - שזה תרחיש אפשרי אם אתה מפסיד את שני המשחקים שנותרו לך ופנרבחצ׳ה+פרטיזן מנצחות רק אחד מ-2). כמובן שאם פנר תפסיד את שני המשחקים שנותרו לה, ומדובר במשחקים לא קלים על הנייר (אפס והכוכב בחוץ) אז הם יהיו מתחת למכבי לא משנה מה.

עריכה: מתקן את מה שכתבתי בפסקה האחרונה לגבי פרטיזן ופנר. חדשות אפילו טובות יותר.
אחדשיודע כתב:אם פרטיזן ופנר עושות 1-1, ביחד עם 0-2 של ז׳לגיריס ובאסקוניה - מכבי בפלייאוף. כי לא יווצר בית משולש, אלא בית מחומש. ובבית כזה, אני רואה כבר שפנרבחצ׳ה בעמדת נחיתות מולנו (יש להם 4 ניצחונות לעומת 6 הפסדים - תודות לשני הפסדים שלהם מול באסקוניה, למכבי יהיה 5:5 אם תפסיד לז׳לגיריס). אותו דבר גם במקרה של בית מרובע עם פנר (היא במאזן ניצחנות/הפסדים שלילי של 5:3 לעומת 4:4 של מכבי אם תפסיד לז׳לגיריס) ללא פרטיזן.
כלומר, הפסד של פנר/פרטיזן/באסקוניה/ז׳לגיריס - ומכבי בפלייאוף.
viewtopic.php?f=2&t=5149&p=724706#p724706
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 01 אפריל 2023, 02:13, נערך פעם אחת בסך הכל.

01 אפריל 2023, 01:18

* ג'ונדי נמצא במקום הראשון ביורוליג באחוזים מהקו 97.3%
ואם שמעתם היום בשידור ערב היורוליג את השדר זילברשטיין אומר, שבלינלי הוא במקום הראשון כי הוא לא החטיא העונה, זה לא נכון, כי בלינלי החטיא במשחק האחרון בטורקיה נגד אנאדולו, ויש לו רק 96.2%

* זוכרים את המשחק הראשון נגד אנאדולו ? זוכרים את עופר שלח אומר שמכול השחקנים של אנאדולו הכי כדאי להשאיר לבד את אמבייה (M'BAYE) כי הוא לא קולע טוב לשלוש? אז נחשו עכשיו מי נמצא במקום הראשון ביורוליג באחוזים לשלוש? נכון, אמבייה ! :laugh2

* ראיתם היום את הדרבי היווני? שמעתם את השדר אומר שטייריק בלאק עשה שיא קריירה בנקודות? אז זה לא נכון! בלאק קלע היום 21 נקודות, אבל את השיא שלו הוא עשה במדי מכבי נגד פנרבחצ'ה - 23 נקודות.

01 אפריל 2023, 08:05

אחדשיודע כתב:כן, אבל אני מדבר על זה שחלק מהאנשים כאן קיוו לתוצאה אחרת במשחק של פנר נגד באסקוניה (לא יודע אם אתה ביניהם) כדי להבטיח את הפלייאוף כבר היום. רק מה, שאם ניקח תרחיש שבו פנר כן הייתה מנצחת, ואתה היית מפסיד את שני המשחקים האחרונים שלך - כנראה היית מסיים במקום 7 או 8 במילא. עם פלייאוף, אבל עם סיכויים מאוד מאוד נמוכים בו. אז בכל מקרה בעיניי עדיף היה התרחיש שבסופו של דבר קרה - שבו אתה משאיר לעצמך סיכוי למקום 5, גם אם יש סיכוי שלא תעפיל לפלייאוף בסופו של דבר. כי כאמור בעיניי אין המון הבדל בין מקום 9 למקום 7/8 (בהנחה סבירה שאתה מפסיד/מובס בפלייאוף מול יריבה קשה).

----------------------

אגב, שכחת את פרטיזן ופנרבחצ׳ה. הפסד של פרטיזן במונאקו בשבוע הבא למשל, וסיכויים סבירים שתהיה בפלייאוף כך או כך (אלא אם יווצר בית משולש עם פרטיזן ופנר - שזה תרחיש אפשרי אם אתה מפסיד את שני המשחקים שנותרו לך ופנרבחצ׳ה+פרטיזן מנצחות רק אחד מ-2). כמובן שאם פנר תפסיד את שני המשחקים שנותרו לה, ומדובר במשחקים לא קלים על הנייר (אפס והכוכב בחוץ) אז הם יהיו מתחת למכבי לא משנה מה.

עריכה: מתקן את מה שכתבתי בפסקה האחרונה לגבי פרטיזן ופנר. חדשות אפילו טובות יותר.
אחדשיודע כתב:אם פרטיזן ופנר עושות 1-1, ביחד עם 0-2 של ז׳לגיריס ובאסקוניה - מכבי בפלייאוף. כי לא יווצר בית משולש, אלא בית מחומש. ובבית כזה, אני רואה כבר שפנרבחצ׳ה בעמדת נחיתות מולנו (יש להם 4 ניצחונות לעומת 6 הפסדים - תודות לשני הפסדים שלהם מול באסקוניה, למכבי יהיה 5:5 אם תפסיד לז׳לגיריס). אותו דבר גם במקרה של בית מרובע עם פנר (היא במאזן ניצחנות/הפסדים שלילי של 5:3 לעומת 4:4 של מכבי אם תפסיד לז׳לגיריס) ללא פרטיזן.
כלומר, הפסד של פנר/פרטיזן/באסקוניה/ז׳לגיריס - ומכבי בפלייאוף.
https://forum.tzahevet.co.il/viewtopic. ... 06#p724706

אני לא חלק מהאנשים האלה, כי בדיוק כמוך, אני לא רואה שום סיבה לעלות לפלייאוף כדי לחטוף אחר"כ 3-0. הספיק לי כבר שנה שעברה.
אגב, אני דווקא כן חושב שאנחנו יכולים לתת פייט קטן לאולימיפיאקוס לעומת ברצלונה/ריאל. עם כי אני עדיין חושב שזה ייגמר בהפסד של 3-1 או 3-2 בסדרה.
בעיניי הניצחון אתמול של באסקוניה על פנרחבצ'ה היה מעולה לנו, אבל הניצחונות של ז'לגיריס ופרטיזן (במיוחד פרטיזן) היו על הפנים.
עם כל זה, אני באמת חושב ששבוע הבא אנחנו לא פייבוריטים מול ז'לגיריס, ואפילו חושב שנפסיד את 2 המשחקים הנותרים שלנו. ככה שכן יש בי חששות מסוימות בסוף לא לסיים בכלל בפלייאוף.
פרטיזן יוצאת למשחק חוץ במונאקו, ופנרחבחצ'ה מול אנאדולו שנלחמת על חייה אז יש בי תקווה מסוימת שהכוכבים יסתדרו מעצמם במקרים האלה.

01 אפריל 2023, 08:07

felix_r כתב:* ג'ונדי נמצא במקום הראשון ביורוליג באחוזים מהקו 97.3%
ואם שמעתם היום בשידור ערב היורוליג את השדר זילברשטיין אומר, שבלינלי הוא במקום הראשון כי הוא לא החטיא העונה, זה לא נכון, כי בלינלי החטיא במשחק האחרון בטורקיה נגד אנאדולו, ויש לו רק 96.2%

* זוכרים את המשחק הראשון נגד אנאדולו ? זוכרים את עופר שלח אומר שמכול השחקנים של אנאדולו הכי כדאי להשאיר לבד את אמבייה (M'BAYE) כי הוא לא קולע טוב לשלוש? אז נחשו עכשיו מי נמצא במקום הראשון ביורוליג באחוזים לשלוש? נכון, אמבייה ! :laugh2

* ראיתם היום את הדרבי היווני? שמעתם את השדר אומר שטייריק בלאק עשה שיא קריירה בנקודות? אז זה לא נכון! בלאק קלע היום 21 נקודות, אבל את השיא שלו הוא עשה במדי מכבי נגד פנרבחצ'ה - 23 נקודות.

מה אנחנו יכולים להסיק מזה? שיש לנו אנשי שידור חרא חח..

01 אפריל 2023, 16:51

Adam כתב:עם כל זה, אני באמת חושב ששבוע הבא אנחנו לא פייבוריטים מול ז'לגיריס, ואפילו חושב שנפסיד את 2 המשחקים הנותרים שלנו. ככה שכן יש בי חששות מסוימות בסוף לא לסיים בכלל בפלייאוף

כמו שכתבתי לך בת׳רד המקביל, הסיכויים שלא תעפיל לפלייאוף נמוכים מאוד כרגע. צריך לקרות משהו בלתי רגיל. אז מציע פחות לחשוש ויותר לקוות שנסיים גבוה.

01 אפריל 2023, 19:16

איזה טירוף מה שהולך בפרטיזן בלגרד והאוהדים שלה. משחקים באופן קבוע מול קהל של כמעט 20,000 צופים מטורפים. יש לי הרגשה שהם חווים עכשיו מה שחווינו בעונת 99/00, ואני די מקנא בהם על זה (למרות שאנחנו כנראה קבוצה טובה יותר). לא ראיתי תשוקה כזאת שנים.

01 אפריל 2023, 20:04

ז'לגיריס זה גמר גביע

01 אפריל 2023, 20:13

כאילו לא הספיקו הזכרונות מבולוניה השבוע, שבוע הבא נפגשים מול ז'לגיריס למשחק קריטי לשתי הקבוצות, 2 מחזורים לסיום. מזכיר משהו?

02 אפריל 2023, 00:44

felix_r כתב:* ג'ונדי נמצא במקום הראשון ביורוליג באחוזים מהקו 97.3%

דרך אגב כבר באותו משחק הוא היה במקום הראשון ביורוליג, אז זו הייתה אמירה די טיפשית ומנותקת של שלח.. בכללי מגיע לנו אנשי שידור ברמה יותר גבוה ולא חסר!

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

02 אפריל 2023, 07:37

למה כמה אנשי שידור טובים יותר יש בספורט הישראלי? אתה רוצה את הלחמנים והדודו אוואטים מהכדורגל? כמה פרשנים טובים יש בכדורסל?
עופר שלח איש מבריק, גם מבחינת הבנת כדורסל. אפשר לאהוב, אפשר פחות לאהוב, ואפשר למצוא אי-דיוקים אם מחפשים אצל כל אחד.

02 אפריל 2023, 07:44

הוא בלתי

02 אפריל 2023, 07:55

איש מאוד חכם, מאוד רהוט. פרשן כדורסל מזעזע.

02 אפריל 2023, 08:25

מילוס כתב:למה כמה אנשי שידור טובים יותר יש בספורט הישראלי? אתה רוצה את הלחמנים והדודו אוואטים מהכדורגל? כמה פרשנים טובים יש בכדורסל?
עופר שלח איש מבריק, גם מבחינת הבנת כדורסל. אפשר לאהוב, אפשר פחות לאהוב, ואפשר למצוא אי-דיוקים אם מחפשים אצל כל אחד.
אני לא רואה כדורגל, אבל סומך עליך שהם נוראיים;)

אבל בוא, אני יכול לשמוע את שי האוזמן שעות (כנ"ל אדלשטיין ועוד..).
לגבי עפר שלח, יכול להיות שפעם הוא היה טוב, היום הבנאדם לא שולט בכדורסל האירופי, להגיד על אמבייה שהוא 'הנקודה החלשה' משלוש זה לא לראות שום משחק של אנדולו, ובכללי הבנאדם פולט נתונים שאין לי מושג מאיפה הוא שולף אותם.

אל תתן לי להתחיל עם רסקין שהוא באמת בלתי נסבל ברמה אחרת!!

02 אפריל 2023, 09:00

לא יודע מה איתכם אך נראה לי שאני הכי מודאג שמכבי מסתבכת לטופ 8

02 אפריל 2023, 09:08

Mmm כתב:לא יודע מה איתכם אך נראה לי שאני הכי מודאג שמכבי מסתבכת לטופ 8
מסכים לחלוטין
זה אולי יישמע הזוי להגיד דבר כזה כשאנחנו במקום חמישי כשנשארו שני מחזורים לסיום, אבל לפי המשחקים שנשארו, רוב הסיכויים הם שנהיה מחוץ לפלייאוף

Sent from my iPhone using Tapatalk

02 אפריל 2023, 09:13

anthony כתב:
מסכים לחלוטין
זה אולי יישמע הזוי להגיד דבר כזה כשאנחנו במקום חמישי כשנשארו שני מחזורים לסיום, אבל לפי המשחקים שנשארו, רוב הסיכויים הם שנהיה מחוץ לפלייאוף

מה נגמר אנשים? 99% בפנים. זה מדעי.

02 אפריל 2023, 10:20

TAYO כתב:
anthony כתב:
מסכים לחלוטין

מה נגמר אנשים? 99% בפנים. זה מדעי.

לא שאני חושב שרוב סיכויים שנהיה מחוץ לפלייאוף, אבל הסטטיסטיקה לפעמים משקרת כי היא לא מתחשבת במצ'אפים, מסורת ותחושת דחיפות.

קח לדוגמא את הסדרה מול ריאל שנה שעברה, הסטטיסטיקה אמרה שיש למכבי 40% *לנצח* את הסדרה, היא לא התייחסה למסורת של ריאל או לשבריריות של מכבי.

זה לא כזה מנותק מציאות שבאסקוניה, זלגיריס ופרטיזן ינצחו הכל ושאנחנו נפסיד הכל, במיוחד כשרואים את סדר המשחקים ומבינים שבמחזור האחרון להמון קבוצות לא יהיה דחף לנצח ולהמון קבוצות כן בגלל מיקומים וכדו', וכן המצאפ שלנו מול ריאל נוראי ברמה של שיבוש כל השיטה של קטש.

פרסם תגובה