פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: פרישה מהליגה עכשיו.

24 אפריל 2011, 19:31

אבל למה שתי קבוצות שונות? למכבי אין סיכוי להתמודד עם 4 זרים ביורוליג?

24 אפריל 2011, 20:06

Euro_Basket כתב:אבל למה שתי קבוצות שונות? למכבי אין סיכוי להתמודד עם 4 זרים ביורוליג?

לא נראה לי .
אין לך מספיק ישראלים גבוהים שיבואו מהספסל ברמה גבוהה של יורוליג בהנחה שאתה משחק עם 4 זרים בחמישיה אתה צריך מחליף טוב אחד לפחות .
לגבי גארדים יש עוד מה לדבר יש את הלפרין מקל נעימי אוחיון שיכולים לשחק ברמה גבוהה

24 אפריל 2011, 20:09

Euro_Basket כתב:אבל למה שתי קבוצות שונות? למכבי אין סיכוי להתמודד עם 4 זרים ביורוליג?

יש לך שישה זרים כבר לעונה הבאה, בהנחה שפארגו ופרקינס ישארו ובטח יביאו עוד אחד רכז זר ע"ח פרקינס עד שיבריא.

25 אפריל 2011, 03:08

אני אגיד לך את דעתי :
חוץ מהלפרין שחקנים שדברתה לא שיחקו או לא הבריקו במפעל המשני של אירופה (בנינו עם לגרנפלד היתה הוצאה מספרד הוא היה נשאר שם ), סיוון יכול להיות בובה של שחקן עם מאמן שיכניס לו קצת שכל למשחק , שייר עף אחד לא יודע מה עם הבחור ... מקרה מוזר .
הדבר הכי חשוב שישראלים עולים הרבה יותר כסף - כגם דרישת השכר שלהם מופרזות ביחס ליכולת וגם מיסוי הרבה יותר גבוה . שחקן ישראלי שמרוויח 500 אלף דולר עולה בפועל 960 אלך לפחות וזר 750 . 200 אלף האילו לא הולכים ברגל - תכפיל את זה ל7 כי יש 12 שחקנים קיבלתה 1.2-1.5 מילון דולר הוצאה רק בגלל חוק חדש של קופל . בכסף הזה אתה בשקת יכול לשרג שחקנים קיימים ולדואג ךשחקן בכיר טוב נוסף .
העניין של מכבי בפרישה בא באופן מתוזמן - כי מכבי תדמיתית אל הגל , המותג חזר , גם הרספקט במלואה הכוח . הריכאן כולם רק חלמו שמכבי תפגע לכאן או לכן בעניין יום הזכרון אבל באה הנהלה והצליחה לגרום להנלת המפעל הזה ללכת לפי בקשתה . המון אנשים כולל בלאט לא אמינו ששמעון יצליח .
ההאבסורד הוא שמכבי מקבלת המון כבוד באירופה (גם אצל האוהדים של קבוצות אחרות בדגש על כבוד ולא אהבה ) וכן כל עסקן קטן מנסה בדרך לא דרך לפגוע בא . עם קופל כל כך מוצלח איפו ביתר ת"א שהוא עמד בראשה ? מי הוא בכלל , רודף פרסום זה ?

25 אפריל 2011, 08:02

טוב, שכנעתם אותי :) רק בגלל ההפסדים הכספיים שינבעו כתוצאה מכך.
זה לא שקופל הולך לשלם את ההפרש.

25 אפריל 2011, 22:14

חנו'ש כתב:דווקא רעיון לא רע,
להישאר בליגה ולהצטרף לליגה האדריאטית או ה-VTB, כאשר בליגת קןפל משחקים עם הנוער מלבד מספר מצומצם של משחקים שיציב את מכבי לפחות במקום השמיני (בעיקר מול הפועל י-ם ות"א), ואז בסדרות ובפיינל פור לעלות עם הסגל החזק ולקחת את הגביע של קופל.
תחשבו לאיזה לעג זה ישים את השיטה המטופשת של קופל שמכבי תיקח "אליפות" אחרי שרוב העונה היא משחקת עם הנוער בזמן שיתר הקבוצות מתאמצות להשיג את מירב הנצחונות שהם יכולות.
נראה את קופל ממשיך עם השיטה שלו אחרי זה.

בנוסף הסגל הרגיל של מכבי ישמור על כושר וריכוז בליגה הנוספת בה ישחקו....

אני גם חושב שזה רעיון נפלא שיקנה תעודת עניות לקופל ולליגה שלו.
עם זאת, צריכים לזכור שקופל לא ינוח על זרי הדפנה ואם באמת יווצר כזה מצב, הוא עשוי לחוקק חוקים או להמציא כל מיני המצאות שיחייבו את מכבי להופיע בהרכב מלא או משהו בסגנון.

צריכים לקרוא את המסר שמכבי משדרת. מכבי מעוניינת לפרוש מהליגה ולא לשחק בשלושה מפעלים; שמענו את זה גם מבלאט ואני גם די בטוח שכל ההנהלה והצוות המקצועי לא מעוניינים לשחק שוב בשלוש מסגרות.

25 אפריל 2011, 22:24

חביב אורנג'ד כתב:
להישאר בליגה ולהצטרף לליגה האדריאטית או ה-VTB, כאשר בליגת קןפל משחקים עם הנוער מלבד מספר מצומצם של משחקים שיציב את מכבי לפחות במקום השמיני (בעיקר מול הפועל י-ם ות"א), ואז בסדרות ובפיינל פור לעלות עם הסגל החזק ולקחת את הגביע של קופל.
תחשבו לאיזה לעג זה ישים את השיטה המטופשת של קופל שמכבי תיקח "אליפות" אחרי שרוב העונה היא משחקת עם הנוער בזמן שיתר הקבוצות מתאמצות להשיג את מירב הנצחונות שהם יכולות.

עם זאת, צריכים לזכור שקופל לא ינוח על זרי הדפנה ואם באמת יווצר כזה מצב, הוא עשוי לחוקק חוקים או להמציא כל מיני המצאות שיחייבו את מכבי להופיע בהרכב מלא או משהו בסגנון.

צריכים לקרוא את המסר שמכבי משדרת. מכבי מעוניינת לפרוש מהליגה ולא לשחק בשלושה מפעלים; שמענו את זה גם מבלאט ואני גם די בטוח שכל ההנהלה והצוות המקצועי לא מעוניינים לשחק שוב בשלוש מסגרות.

למכבי אין מספיק מקום ברוסטר בשביל לשחק עם שחקני נוער.

אני מסכים איתך. אם מכבי תירשם לשלוש מסגרות, אז היא תשחק בכולן בהרכב המלא. אולי בליגה היא תתאמץ פחות או משהו כזה, או שתשחק בהרכבים אחרים, אבל אז הרי, ישר אחרי ההפסד הראשון, כל הפורום
יבער, וכולנו נבקש ממכבי להתייחס ברצינות לכל משחק ולשמור על ערך המכביזם...

אני חושב שפדרמן ינסה למצות את כל המהלכים שעומדים לרשותו ולהפעיל את כל הלחצים שהוא יכול, לפני ההחלטה לפרוש מהליגה.
אבל בסופו של דבר צריך לזכור, שמכבי כאן נמצאת בעמדה של כוח. היא כמו עובד מבוקש שיכול ללכת ולבדוק הצעות מכמה מקומות ולבסוף להחליט איפה הוא רוצה לעבוד.

25 אפריל 2011, 22:25

השחצנות של חלק מהאנשים פה היא לא לעניין. מכבי עם נוער מחוזק ב2 זרים לא תסיים מקום שמיני היא תסיים מקום אחרון.

מכבי ת"א זה מועדון מכובד מהגדולים באירופה והוא לא יכול לתת לשם שלו להתבזות ולהעלות הרכבים מצחיקים לליגה שישימו ללעג את מכבי ת"א לא פחות מאשר את הליגה. בנוסף לזה שבמנהלת עדיין לא יושבים סתומים ואם מן הסתם יחוקקו חוקים שלא יאפשרו למכבי בשלב מאוחר יותר לשנות את הסגל. אסור לנו בשום פנים ואופן להכניס את עצמנו לפינות שבסופו של דבר רק יביישו אותנו (גם אם את הליגה באותו הזמן).

אם לפרוש אז לפרוש לחלוטין, אם להישאר אז להישאר ולהיות מכבי ת"א הדורסנית שאף אחד לא מנצח.

תראו לאיזה רמה התדרדרתם שמוכנים לעשות צחוק ממועדון הפאר מכבי ת"א. זה שקופל אידיוט לא אומר שגם אנחנו צריכים להיות.

25 אפריל 2011, 22:47

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

למכבי אין מספיק מקום ברוסטר בשביל לשחק עם שחקני נוער.

אני מסכים איתך. אם מכבי תירשם לשלוש מסגרות, אז היא תשחק בכולן בהרכב המלא. אולי בליגה היא תתאמץ פחות או משהו כזה, או שתשחק בהרכבים אחרים, אבל אז הרי, ישר אחרי ההפסד הראשון, כל הפורום
יבער, וכולנו נבקש ממכבי להתייחס ברצינות לכל משחק ולשמור על ערך המכביזם...

אני חושב שפדרמן ינסה למצות את כל המהלכים שעומדים לרשותו ולהפעיל את כל הלחצים שהוא יכול, לפני ההחלטה לפרוש מהליגה.
אבל בסופו של דבר צריך לזכור, שמכבי כאן נמצאת בעמדה של כוח. היא כמו עובד מבוקש שיכול ללכת ולבדוק הצעות מכמה מקומות ולבסוף להחליט איפה הוא רוצה לעבוד.

מסכים לחלוטין.
בכלל, ניתן למצוא הרבה סיבות למה לא כדאי לשחק בשלוש מסגרות בכל מתכונת שלא נרקח.
אני חושב שגם הרעיון לפיו מכבי תשחק בשלוש מסגרות הוא ספקולציה של כל מיני פרשנים והוא אינו משקף את כוונותיה האמיתיות של מכבי.
לפי ההתנהלות של מכבי ודבריו של בלאט (שעוד נחשב למתון), מכבי חוטרת לשחק באדריאטית כתחליף לליגה הישראלית ולא בנוסף לה.

כל הפרילטוט של מכבי עם הליגה האדריאטית וכל הבאז שנוצר סביב זה, נועד להוות קלף מיקוח של מכבי נגד קופל.
במילים אחרות, מכבי אומרת לקופל - או שאתה מחזל"ש את הגבלת הזרים והפיינל-פור, או שאנחנו נוטשים אותך.

26 אפריל 2011, 08:45

מכבי צריכה להצטרף לליגה האדריאטית אבל במקביל אין שום סיבה לפרוש מהליגה בארץ אלא להתייחס אליה כמו אל עוד מפעל גביע. אין שום סיבה לשחק במלוא המרץ לפני הפליי אוף ובסך הכל צריך לצבור כמה נצחונות כדי לסיים במקום ה-7-8. במרבית המשחקים צריך לשחק עם שחקנים צעירים וכאלה שמשותפים מעט יחסית במשחקי היורוליג ורק אם יהיה צורך אז לשתף את השחקנים המובילים למשך 3-4 משחקים כדי לצבור את מספר הנצחונות המינימלי הנדרש. כך אפשר יהיה להשיג את כל המטרות - לא לשבור את הכלים בארץ, לזכות באליפות ולדפוק את קופל, שההכנסות שלו מזכויות שידור ומספונסרים יצנחו בצורה חדה. אני לא רואה סיבה להתאמץ כל העונה כאשר זה לא נותן לך שום יתרון וממילא הכל מוכרע בסוף במשחק אחד. מה בדיוק עוזר למכבי שהיא זכתה בליגה העונה בפער של 9 נצחונות על המקום השני? אפילו צבע החולצות ומיקום הספסלים בפיינל פור נקבעים בהגרלה.

26 אפריל 2011, 09:38

מה מכבי כתב:השחצנות של חלק מהאנשים פה היא לא לעניין. מכבי עם נוער מחוזק ב2 זרים לא תסיים מקום שמיני היא תסיים מקום אחרון.

מכבי ת"א זה מועדון מכובד מהגדולים באירופה והוא לא יכול לתת לשם שלו להתבזות ולהעלות הרכבים מצחיקים לליגה שישימו ללעג את מכבי ת"א לא פחות מאשר את הליגה. בנוסף לזה שבמנהלת עדיין לא יושבים סתומים ואם מן הסתם יחוקקו חוקים שלא יאפשרו למכבי בשלב מאוחר יותר לשנות את הסגל. אסור לנו בשום פנים ואופן להכניס את עצמנו לפינות שבסופו של דבר רק יביישו אותנו (גם אם את הליגה באותו הזמן).

אם לפרוש אז לפרוש לחלוטין, אם להישאר אז להישאר ולהיות מכבי ת"א הדורסנית שאף אחד לא מנצח.

תראו לאיזה רמה התדרדרתם שמוכנים לעשות צחוק ממועדון הפאר מכבי ת"א. זה שקופל אידיוט לא אומר שגם אנחנו צריכים להיות.

אם מכבי תעלה עם הרכב שני/שלישי הפורום לא יבער כי כולם יבינו שזה בדיחה פרטית על חשבונו של קופל.

לא יפגע פה לא מכביזם ולא בטיח , בסך הכול זה יהפוך את שיטת הקופליה לעוד יותר עלובה ופתטית ממה שהיא כעת.

26 אפריל 2011, 10:19

מכבי אפילו יכולה לנצל את הליגה ולהריץ בצורה כזאת זרים ושחקנים שהיא רוצה , אותו כדיר יכול בשקט לקבל המון דק' בליגה ישראלית , זרים ששמנו אלהם עניין ואפילו עוזר מאמן שכבר היה מאמן יכול לנהל חלק מהמשחקים .

26 אפריל 2011, 12:14

בו נתעלם מהמציאות אולי? לשחק גם בליגה בנוסף אומר שאחרי כל משחק יורוליג צריך לחזור לארץ למשחק ליגה, ואז צריך לטוס חזרה לאירופה למשחק באדריאטית, זה אומר כמעט פי 2 טיסות.

שלא לדבר על המלחמה שזה יצור במנהלת נגד מכבי. להזיז משחקים בליגה בשביל שלמכבי יהיה נוח באירופה? תשכחו מזה. להזיז משחקים בשביל שיהיה נוח באדריאטית? תשכחו מזה. תתכוננו לשחק שבת וראשון יום אחרי יום.

אנשים פה מונעים מיצר שנאה לקופל ולשטויות שלו שמוכנים לדפוק את מכבי ולהחזיר אותה כמה וכמה שנים אחורה רק בשביל לדפוק את קופל. זה לא נורמלי.

צריך לעשות רק מה שטוב לקבוצה, קופל ואיך הליגה שלו תראה בכלל לא צריך להיות בשיקולים שלנו!

26 אפריל 2011, 12:52

יוני,
אולי אני טועה, אבל לא ידוע לי כיום על חוק שמגביל את מספר השחקנים שלקבוצה מותר לרשום במהלך העונה, רק את מספר הזרים (8 סה"כ).
כלומר מכבי יכולה לרשום בטופס המשחק פעם אחת 10 שחקני נוער + שארפ ובורשטיין נניח ובמשחק אחר את 12 השחקנים הרגילים שהיא רושמת ביורוליג.

כל עוד מכבי מודיעה על כוונתה לפני העונה, לא יהיה לאף אחד בעיה אם זה שהנוער מפסיד, זה לא יכניס אף אחד לסחרור.
מה שכן, מכבי תצטרך במצב כזה לארגן מחדש את המנויים כך שהמנוי המשולב יכלול את היורוליג והאדריאטית, ובנוסף יהיה אפשרות לרכוש בנפרד מנוי לליגה במחיר סמלי אם מישהו ירצה בכך... :roll:

26 אפריל 2011, 14:33

יוסי22 כתב:
מה מכבי כתב:השחצנות של חלק מהאנשים פה היא לא לעניין. מכבי עם נוער מחוזק ב2 זרים לא תסיים מקום שמיני היא תסיים מקום אחרון.

אם מכבי תעלה עם הרכב שני/שלישי הפורום לא יבער כי כולם יבינו שזה בדיחה פרטית על חשבונו של קופל.

לא יפגע פה לא מכביזם ולא בטיח , בסך הכול זה יהפוך את שיטת הקופליה לעוד יותר עלובה ופתטית ממה שהיא כעת.

אז כנראה שאתה לא מכיר מספיק את הפורום.
חוץ מזה הפורום זה לא העניין כאן. כל יום תקבל דיונים עד כמה מכבי לא ספורטיבית וכמה מה שהיא עושה שפל.
גם הקהל לא יקבל כמות גדולה של הפסדים, גם אם זו בדיחה על חשבונו של קופל.

ומה יקרה אם בפיינל פור, נפסיד את האליפות עם ההרכב החזק?

חוץ מזה, אולי תוכל להעביר בדיחה על חשבונו של קופל עונה אחת, אבל בעונה שלאחר מכן, הוא יתגונן מצויין בפני זה, ורק יעשה דווקא למכבי כאילו שעכשיו זה לא מספיק.

אני גם אוהב את הרעיון של לבוא ולהציג לו בפרצוף את האידיוטיות של השיטה הזאת, אבל אני לא יודע עד כמה זה אפשרי.

26 אפריל 2011, 14:35

חנו'ש כתב:יוני,
אולי אני טועה, אבל לא ידוע לי כיום על חוק שמגביל את מספר השחקנים שלקבוצה מותר לרשום במהלך העונה, רק את מספר הזרים (8 סה"כ).
כלומר מכבי יכולה לרשום בטופס המשחק פעם אחת 10 שחקני נוער + שארפ ובורשטיין נניח ובמשחק אחר את 12 השחקנים הרגילים שהיא רושמת ביורוליג.

כל עוד מכבי מודיעה על כוונתה לפני העונה, לא יהיה לאף אחד בעיה אם זה שהנוער מפסיד, זה לא יכניס אף אחד לסחרור.
מה שכן, מכבי תצטרך במצב כזה לארגן מחדש את המנויים כך שהמנוי המשולב יכלול את היורוליג והאדריאטית, ובנוסף יהיה אפשרות לרכוש בנפרד מנוי לליגה במחיר סמלי אם מישהו ירצה בכך... :roll:

אבל ברור לך שברגע שמכבי תעשה טריק כזה, אז קופל יכניס את החוק הזה במיידית לתקנון.

לגבי הפסקה השניה שלך - אני לא כ"כ מסכים. מכבי לא תודיע דבר כזה בפומבי כי זה נגד רוח המכביזם (וברור לכולם שלשמעון זה ערך עליון).
חוץ מזה אפשר לסמוך על העיתונות שתעשה מטעמים מהסיפור הזה, ומכבי תצא מזה רע.

26 אפריל 2011, 14:58

jol9 כתב:

אבל ברור לך שברגע שמכבי תעשה טריק כזה, אז קופל יכניס את החוק הזה במיידית לתקנון.

לגבי הפסקה השניה שלך - אני לא כ"כ מסכים. מכבי לא תודיע דבר כזה בפומבי כי זה נגד רוח המכביזם (וברור לכולם שלשמעון זה ערך עליון).

כבר הסכמנו שמה שמכבי לא תעשה מכבי תצא מזה רע.
גם אם מכבי תפרוש מהליגה העיתונות תעשה מזה מטעמים, אז מה יש לעשות? לא נעשה כלום מחשש שהעיתונות תעשה מזה מטעמים? שמכבי תשב בשקט ותאכל את הפיינל פור הזה?

בנוסף, בגלל זה ציינתי שמכבי תודיע מבעוד מועד על העניין, ואם קופל יעשה צרות ויכניס חוקים חדשים אז לא תהיה ברירה אלא לפרוש מהליגה.
אני פשוט מנסה לחשוב על דרכים שימנעו ממכבי לפרוש מהליגה, כי גם אני לא הכי מעוניינת בזה.

26 אפריל 2011, 16:02

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:

כבר הסכמנו שמה שמכבי לא תעשה מכבי תצא מזה רע.
גם אם מכבי תפרוש מהליגה העיתונות תעשה מזה מטעמים, אז מה יש לעשות? לא נעשה כלום מחשש שהעיתונות תעשה מזה מטעמים? שמכבי תשב בשקט ותאכל את הפיינל פור הזה?

בנוסף, בגלל זה ציינתי שמכבי תודיע מבעוד מועד על העניין, ואם קופל יעשה צרות ויכניס חוקים חדשים אז לא תהיה ברירה אלא לפרוש מהליגה.
אני פשוט מנסה לחשוב על דרכים שימנעו ממכבי לפרוש מהליגה, כי גם אני לא הכי מעוניינת בזה.

אם מכבי תפרוש, אז תהיה חגיגה בתקשורת, אבל החגיגה תיגמר די מהר כשהעונה תתחיל.
אם מכבי תשחק בכוונה עם שחקני נוער, התקשורת תחגוג כל העונה.
עוד דבר - נניח שמכבי עולה עם שחקני נוער, שחקנים ישראלים פחות בכירים (טל, דרק) ו-2 זרים, ואז חוטפת בראש באיזה 30 הפרש מול איזו מכבי אשדוד. גם אז הכל יעבור בשקט?
הקהל ימשיך לפרגן, ההנהלה תקבל את זה בהבנה, הקבוצה לא תיכנס לסחרור וכו'?? או שיותר סביר שהתקשורת תחגוג, ההנהלה תילחץ, הקהל יתרגז והטריק הזה יימצא את עצמו מאוד מהר ומכבי תחזור
לשחק ב-3 מסגרות בהרכב המלא.

רק בשביל להדגיש - אני לא ממש יכול לחשוב על פתרון קסם, אבל התחלתי לחשוב, שפרישה מהליגה לעונה אחת, זה לא דבר כ"כ נורא. אולי אחרי זה, שני הצדדים ייראו שכדאי להם לשתף פעולה
וככה מכבי תבוא לכיוונה של המנהלת בכל מה שקשור בעניין הזרים, והמנהלת תבטל את הפיינל פור המטופש הזה.

26 אפריל 2011, 16:13

באמת שאין לי מושג מה יקרה.
אבל יש לי שאלה נוספת? הדיבורים עם הליגה האדריאטית נשמעים לכיוון חוזה של 3 שנים.
לא בטוח שגם האדריאטית רוצים להיות סתם איזה קלף מיקוח של מכבי לאיזה שנה בשביל שאח"כ מכבי תזרוק אותם אחרי שנה אם קופל יתקפל.

26 אפריל 2011, 17:19

חנו'ש כתב:באמת שאין לי מושג מה יקרה.
אבל יש לי שאלה נוספת? הדיבורים עם הליגה האדריאטית נשמעים לכיוון חוזה של 3 שנים.
לא בטוח שגם האדריאטית רוצים להיות סתם איזה קלף מיקוח של מכבי לאיזה שנה בשביל שאח"כ מכבי תזרוק אותם אחרי שנה אם קופל יתקפל.

וזה נכון מאוד מבחינתם. חוזה לשלוש שנים זה דבר מקובל וסביר. מבחינת מכבי זה עוד שיקול שצריך לקחת בחשבון.
אני רק אומר שצעד כמו פרישה מהליגה, הוא צעד משמעותי וצריך להיועשות עם כל הכוונה. יכול להיות שהמחיר שמכבי תשלם הוא עונה-שתיים מחוץ לליגה ועונה-שתיים כשהיא משחקת בשלוש מסגרות.

אם זה יגרום לביטול הפיינל פור ולגזירות מטופשות אחרות, אז אולי זה שווה.
פרסם תגובה