פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: בלו, אליהו וההגנה הלא קיימת בעמדה 4

10 דצמבר 2011, 21:37

בעונה הבאה מצ'באן חייב לחזור ולהיות שחקן מטרה יחד עם סופו.
קו קדמי של שניהם יהיה מהקטלניים והמגוונים באירופה.

אם נציב במשוואה את מילאן מול אליהו, ברור שהראשון לוקח בלי למצמץ.
אמנם שניהם לא מצטיינים בהגנה אבל דווקא בגלל העובדה הזו קל לראות את ההבדלים ביניהם.
למצ'באן יש קליעה מבחוץ, הוא פיזי יותר מאליהו, הוא משחק יותר בביטחון מליאור (הוא לא נכנס לדאון אם הוא לא פותח בחמישיה כמו ליאור שחייב לעלות כבר מההתחלה), הפיזיות מאפשרת לו משחק פוסט משובח יותר והקליעה גורמת לו להיות ורסטילי יותר ולמשחק ההתקפה להיות יותר מרווח.
ואם בכל זאת אפשר להזכיר איזשהו מימד הגנתי, אז כפי שציינו מעלי, מצ'באן עם 8 ריבאונדים למשחק לעומת 3 של ליאור.
דבר חשוב נוסף שכדאי לציין הוא העובדה שמצ'באן עוד צעיר וכבר כיום בעל ממוצעים מאוד מרשימים ביורוליג, הוא יכול רק להתקדם ולהתפתח מהמקום שבו הוא נמצא.
טוב יעשה דיוויד בלאט אם יציב את מצ'באן כ-4 מוביל ואת אליהו כמחליף. גם ככה האחרון הוא אוברייטד.

חייבים ישראלי בחמישיה הפותחת? שיחזירו את הלפרין ויתנו לו את התפקיד. הוא נותן עונה מצוינת ברוסיה ויכול לעזור לנו גם עם הקליעה וגם עם הניסיון שצבר באולי' ובסנט פטרסבורג.

10 דצמבר 2011, 21:43

שחף כתב:
jol9 כתב:
שחף כתב:מאיפה הסיפור שליאור בלתי עציר מול כל יריב? בהצלבה+ פיינל פור אליהו קלע פעמיים בדאבל פיגרס(שני משחקים מתוך שישה) באחוזים רעים. אפילו באסטון עם 2.08 מ', ידיים ארוכות ואתלטיות לא היה בלתי עציר, למה לעזעזל אנשים חושבים שבגלל הסגנון שלא קונבנציונלי שלו ליאור בלתי עציר? מול כל מיני קבוצות אדריאטיות זה אולי נכון, לא מול הטופ של היורוליג.

אין שחקן בלתי עציר היום, בשום קבוצה. גם לנבארו יש חרא של משחקים, גם לפארמר היו כאלה, אפילו לקירילנקו.
השחקן הכי יציב היום ביורוליג הוא נראה לי קארול, וגם זה ייעצר מתישהו.

ליאור השחקן הכי מוכשר התקפית שיש למכבי. כשהוא מקבל דקות, הוא גם מחזיר תוצרת. נקודות, ריבאונדים, הגנה - הכל.

הנפלד ובאסטון הוא לא יהיה בהגנה, אבל לא צריך להוריד מהיכולות שלו. איפה הייתם לפני 3 שבועות, כשמכבי רצה כמו מטורפת עם פארמר, ליאור וסופו?

ליאור לא לוקח ריבאונד שנתיים. אני חושב שהחוזה שהוא קיבל גורם לו פחות להתאמץ לשפר אספקטים חלשים אצלו.

ראייה מאוד פשטנית יש לך, מה אני יכול להגיד.
שוב, איפה היית בשנה שעברה כשליאור שרף את ההגנות של היריבות השנה שעברה.

10 דצמבר 2011, 21:53

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:מי זה "אמרו"? מבחינתי ליאור תמיד היה שחקן מוגבל. מול הגנות מסויימות הוא בלתי עציר, ומול הגנות פיזיות כמו של פנא למשל הוא נחנק..
בוא ניכנס לפרופורציות, הוא לא פוגע בהתקפה תמיד, תסתכל על המספרים שלו החל מההצלבה שנה שעברה ועד היום בעצם. גם כשהוא קולע, הוא לא משפיע על המשחק מספיק בשביל לקבל יותר מ15 דקות, הוא לא לוקח ריבאונד, הוא לא מוסר מספיק טוב(ביחס למצ'באן לדוגמה) וכן, ההגנה שלו עדיין לא טובה.

מי אמר? בערך כולם.

יופי שמבחינתך ליאור תמיד היה שחקן מוגבל, אבל מבחינת מי שמחליט, ליאור היה שחקן חמישייה סופר חשוב בקבוצה השנייה הכי טוב ביורוליג.
הוא פוגע בהתקפה, כשמשחקים עליו. וגם כשלא משחקים עליו, הוא אוסף את ה10-12 נקודות שלו תמיד.
רק במשחק אחד השנה הוא שיחק יותר מ-25 דקות, וזה קרה מול מילאנו, והוא סיים עם 21 נק' ו-8 רב'.

ד"א מה שאתה מתאר נכון גם לגבי סופו. הוא מאוד לא יציב. משחק אחד טוב, שניים רעים. גם הגנתית, וגם בריבאונד.
אבל מה, סופו הוא באנקר. תמיד משחקים עליו ותמיד מחפשים אותו.

מבחינתי, ליאור שחקן לא פחות מוכשר מסופו, וצריך לקבל קרדיט לא פחות ממנו.

אם כולם אמרו הם בטח צודקים לא? אף פעם לא אהבתי את ליאור, אבל כשהוא היה טוב סתמתי את הפה.. מסוף השנה שעברה ועד היום הוא לא מספיק טוב וכל ביקורת שהוא מקבל מגיעה לו.
עד השבועיים האחרונים בלו היה בכושר קליעה מפחיד ולכן הוא הועדף על פני ליאור, בכושר הנוכחי ליאור צריך לקבל יותר דקות.
כמו שמבחינתי ליאור שחקן מוגבל, מבחינתך הוא לא נופל מסופו.. התשובה שלך לדעה שלי הייתי "יופי שמבחינתך.." אז זה גם בערך מה ששווה הדעה שלך בעיניי.
עד שהוא לא יתחיל לשמור בהגנה ולקחת ריבאונד הכישרון ההתקפי שלו(שלא בא לידי ביטוי השנה) לא שווה כלום.
אני מקווה ששנה הבאה כשמצ'באן יחזור לסגל והמלחמה על הדקות תהיה יותר קשה, הוא גם באמת יעשה את זה

לא התכוונתי שדעתך לא חשובה, אלא שדעתו של מי שמחליט שונה משלך. אם קיבלת את זה אחרת, אז קבל את התנצלותי.

זה די ברור שאתה לא אוהב את ליאור, וסה"כ חלק גדול מהביקורת שלנו נובע מחיבה אישית.

אבל מבחינה עניינית, זה לא נראה לי סביר לשבת בשקט כשלשחקן הולך, ולחכות לו בפינה כשלא הולך לו.
אין לך שום דבר יותר טוב ממנו, ולמרות זאת הוא לא מקבל קרדיט.
סמית' העלוב ואוחיון הפתטי מקבלים יותר קרדיט מליאור, בגלל שהם יותר טובים בהגנה, אבל ההתקפה של מכבי בקושי מגיעה ל-70 נקודות,
אז אולי הבעיה היא ההתקפה ולא ההגנה...

הכשרון ההתקפי שלו בא לידי ביטוי כשהוא משחק ומקבל קרדיט. באמת לא ברורה לי חוסר הסבלנות של בלאט איתו.

10 דצמבר 2011, 23:36

למה יש לי הרגשה עמומה שאלו שמשמיצים את ליאור עכשיו עשו את אותו דבר בדיוק למצ'באן לפני שנה ? עד כמה שזכור לי הייתי פה די לבד שנה שעברה בהגנה עליו.

התרבות הזו של חיסול שחקנים אחד אחרי השני בגלל תקופה רעה היא כל כך מכוערת שזה באמת מתחיל לייאש .

10 דצמבר 2011, 23:50

יוסי22 כתב:למה יש לי הרגשה עמומה שאלו שמשמיצים את ליאור עכשיו עשו את אותו דבר בדיוק למצ'באן לפני שנה ? עד כמה שזכור לי הייתי פה די לבד שנה שעברה בהגנה עליו.

התרבות הזו של חיסול שחקנים אחד אחרי השני בגלל תקופה רעה היא כל כך מכוערת שזה באמת מתחיל לייאש .

לא יודע לגבי השאר, אבל לדעתי מצ'באן הולך להיות הפורוורד הכי טוב באירופה,ככה שהתיאוריה שלך לא כל כך תופסת

11 דצמבר 2011, 05:21

זה מצחיק שבכלל מדברים על הנושא הזה שנקרא הגנה אצל ליאור , מה זה לא היה ידוע שליאור לא עושה הגנה ??
ליאור פה בגלל דברים אחרים שהוא עושה , ועושה אותם ברמות הכי גבוהות באירופה . גם שאראס לא היה פה בגלל ההגנה שלו ואפילו אפשר לומר למרות ההגנה שלו .
עוד סיבה עיקרית לזה שליאור פה היא שהוא ישראלי . וכשיש לך שחקן ישראלי ברמה הזו שסוגר לך עמה בחמישייה , אתה לא חושב פעמיים אפילו אם אפשר למצוא זר שיהיה טוב ממנו .
מה שכן , אני לא בטוח בלו הוא השחקן המתאים להשלים אותו בעיקר מבחינה הגנתית . מבחינה התקפית דווקא בלו נותן לאמנטים שחסרים לליאור וזה הקליע מבחוץ . מבחינה הגנתית בלו שומר לא רע באחד על אחד ועובד טוב עם הגוף מול שחקנים במימדים שלו ואפילו טיפה יותר אבל בעמדה 4 חסר היום השחקן שיספק את המטרייה האוירית שסיפקו באסטון ומוריס בזמנו .
אישית חשבתי שהנדריקס יספק את זה אבל הבנתי בסופו של דבר שהנדריקס הוא סנטר נמוך ולא 4 כמו שחשבתי בהתחלה ומעמדת הסנטר קצת קשה יותר לבוא לידי ביטוי בנושא החסימות .
מה שכן אולי אפשר להפוך את שון ג'יימס לכזה אבל אז אנחנו שוב עם 3 שחקנים לעמדה 4....
מילאן הוא 4 מעולה אבל אין לו את האלמנט ההגנתי הזה ולכן אם הוא חוזרזה על חשבון בלו (שהוא קצת יותר דומה לו בתיפקוד..) או אליהו , ולמרות שברור שזה שדרוג מסויים אני עדיין מעדיף להשאיר את העמדה הזאת לישראלים .
מה שכן , בלו כבר לא צעיר ואני מניח שמילאן בעתיד ימלא את מקומו כי בכל זאת יש למילאן חוזה לעוד 3 שנים (אם לא ימצא חוזה ב-NBA..)

11 דצמבר 2011, 07:54

yzafrir כתב:זה מצחיק שבכלל מדברים על הנושא הזה שנקרא הגנה אצל ליאור , מה זה לא היה ידוע שליאור לא עושה הגנה ??
ליאור פה בגלל דברים אחרים שהוא עושה , ועושה אותם ברמות הכי גבוהות באירופה . גם שאראס לא היה פה בגלל ההגנה שלו ואפילו אפשר לומר למרות ההגנה שלו .
עוד סיבה עיקרית לזה שליאור פה היא שהוא ישראלי . וכשיש לך שחקן ישראלי ברמה הזו שסוגר לך עמה בחמישייה , אתה לא חושב פעמיים אפילו אם אפשר למצוא זר שיהיה טוב ממנו .
מה שכן , אני לא בטוח בלו הוא השחקן המתאים להשלים אותו בעיקר מבחינה הגנתית . מבחינה התקפית דווקא בלו נותן לאמנטים שחסרים לליאור וזה הקליע מבחוץ . מבחינה הגנתית בלו שומר לא רע באחד על אחד ועובד טוב עם הגוף מול שחקנים במימדים שלו ואפילו טיפה יותר אבל בעמדה 4 חסר היום השחקן שיספק את המטרייה האוירית שסיפקו באסטון ומוריס בזמנו .
אישית חשבתי שהנדריקס יספק את זה אבל הבנתי בסופו של דבר שהנדריקס הוא סנטר נמוך ולא 4 כמו שחשבתי בהתחלה ומעמדת הסנטר קצת קשה יותר לבוא לידי ביטוי בנושא החסימות .
מה שכן אולי אפשר להפוך את שון ג'יימס לכזה אבל אז אנחנו שוב עם 3 שחקנים לעמדה 4....
מילאן הוא 4 מעולה אבל אין לו את האלמנט ההגנתי הזה ולכן אם הוא חוזרזה על חשבון בלו (שהוא קצת יותר דומה לו בתיפקוד..) או אליהו , ולמרות שברור שזה שדרוג מסויים אני עדיין מעדיף להשאיר את העמדה הזאת לישראלים .
מה שכן , בלו כבר לא צעיר ואני מניח שמילאן בעתיד ימלא את מקומו כי בכל זאת יש למילאן חוזה לעוד 3 שנים (אם לא ימצא חוזה ב-NBA..)

זה בדיוק העניין. כמעט ולא ניתן למצוא זר שיהיה יותר טוב מליאור. זאת עובדה.
היחיד שמצאו הוא מוריס, וזה כשליאור היה צעיר וחסר נסיון, ומוריס נתן פריצה מטורפת.

מצ'באן הוא אחלה שחקן, הוא צריך להיות במכבי ואולי גם בחמישייה, אבל מה שהוא עושה בפרטיזן לא מצדיק את הביטול של ליאור ואת ההאדרה שלו.
אם ליאור היה מגיע לפרטיזן, הוא היה עושה שם מספרים לא פחות מרשימים ולדעתי אף יותר.

11 דצמבר 2011, 14:48

אז נשאלת השאלה במה הוא כבר יותר טוב ממנו? בזריקת גויאבה שנכנסת באחוזים גבוהים אבל חומקת החוצה דווקא כשצריך? בתנועה מהירה ללא כדור שעם קצת דחיפה מהמאמן כל שחקן יכול לבצע אותה? באתלטיות שלא באה הרבה לידי ביטוי בגלל תת משקל?

אני באמת לא נגד אליהו ואני מודע לכך שיש דברים שהוא טוב בהם אבל אניט לא מבין למה הוא צריך להיות ה-4 הפותח. בזכות מה? גם בעונות שבהן רשם ממוצעים טובים הוא ניחן בחוסר יציבות.

11 דצמבר 2011, 14:52

Lirca כתב:אז נשאלת השאלה במה הוא כבר יותר טוב ממנו? בזריקת גויאבה שנכנסת באחוזים גבוהים אבל חומקת החוצה דווקא כשצריך? בתנועה מהירה ללא כדור שעם קצת דחיפה מהמאמן כל שחקן יכול לבצע אותה? באתלטיות שלא באה הרבה לידי ביטוי בגלל תת משקל?

אני באמת לא נגד אליהו ואני מודע לכך שיש דברים שהוא טוב בהם אבל אניט לא מבין למה הוא צריך להיות ה-4 הפותח. בזכות מה? גם בעונות שבהן רשם ממוצעים טובים הוא ניחן בחוסר יציבות.

לא צריך ללכת רחוק. מצ'באן היה בקבוצה בשנה שעברה ובתחילת העונה הזאת, ובכל זאת לא הצליח לקחת את המקום של ליאור.
נכון שנעשה בו שימוש כ-5, אבל לא רק.

אני ד"א מאוד מחזיק ממצ'באן וחושב שהוא אחלה שחקן, אבל זה שהוא נותן מספרים יפים בפרטיזן, לא הופך אותו לשחקן טוב יותר מליאור.
בינתיים ליאור הוא זה שלקח אליפות לברצלונה כשחקן משמעותי, והגיע עם מכבי לגמר היורוליג כשחקן משמעותי, בעוד מילאן לא עשה את הדברים האלה.

להגיד שכל אחד יכול ללמוד את הגויאבה או את התנועה בלי כדור של ליאור, זה פשוט לא נכון, כמו להגיד שכל אחד יכול ללמוד לקלוע כמו מצ'באן.

11 דצמבר 2011, 14:58

jol9 כתב:
Lirca כתב:אז נשאלת השאלה במה הוא כבר יותר טוב ממנו? בזריקת גויאבה שנכנסת באחוזים גבוהים אבל חומקת החוצה דווקא כשצריך? בתנועה מהירה ללא כדור שעם קצת דחיפה מהמאמן כל שחקן יכול לבצע אותה? באתלטיות שלא באה הרבה לידי ביטוי בגלל תת משקל?

לא צריך ללכת רחוק. מצ'באן היה בקבוצה בשנה שעברה ובתחילת העונה הזאת, ובכל זאת לא הצליח לקחת את המקום של ליאור.

אני ד"א מאוד מחזיק ממצ'באן וחושב שהוא אחלה שחקן, אבל זה שהוא נותן מספרים יפים בפרטיזן, לא הופך אותו לשחקן טוב יותר מליאור.
בינתיים ליאור הוא זה שלקח אליפות לברצלונה כשחקן משמעותי, והגיע עם מכבי לגמר היורוליג כשחקן משמעותי, בעוד מילאן לא עשה את הדברים האלה.

להגיד שכל אחד יכול ללמוד את הגויאבה או את התנועה בלי כדור של ליאור, זה פשוט לא נכון, כמו להגיד שכל אחד יכול ללמוד לקלוע כמו מצ'באן.

בלי קשר לוויכוח מי יותר טוב היום, לטעמי מאצ'בן בעוד שנה-שנתיים יהפוך ל4 הטוב באירופה, בטופ 3 לכל הפחות (וגם זה בגלל שבדור הזה של אירופה, העמדה הכי חזקה כיום היא העמדה 4 לדעתי. טלטוביץ', פרילנד, לורבק, ליאור, חריאפה, סבאנוביץ', מירוטיץ'..)

11 דצמבר 2011, 15:06

לא אמרתי שכל אחד יכול ללמוד את הגויאבה אבל תנועה ללא כדור בהחלט אפשר. גם אם לא באותה רמה, עדיין אפשר להתקרב אליה.
אליהו אולי הגיע עם מכבי לגמר היורוליג אבל בפיינל פור עצמו (בחצי ובגמר) הוא נעלם ולא הורגש. מעבר לכך, באותה עונה הוא היה רחוק מלבלוט ביורוליג.

אני טוען שמבחינת ארסנל התקפי (שבתכלס זה המימד שאפשר לבחון בו את שניהם) מצ'באן יותר מגוון ויותר טוב מליאור. למצ'באן יש קליעה מבחוץ, יש לו פיזיות, יש לו משחק פוסט-אפ מצוין, קולע עונשין באחוזים מצויינים וריבאונדר טוב מאוד. והכי חשוב, הוא עושה זאת ברמה הגבוהה ביותר מול קבוצות מצוינות ביורוליג.

11 דצמבר 2011, 15:07

asafb96 כתב:
jol9 כתב:

בלי קשר לוויכוח מי יותר טוב היום, לטעמי מאצ'בן בעוד שנה-שנתיים יהפוך ל4 הטוב באירופה, בטופ 3 לכל הפחות (וגם זה בגלל שבדור הזה של אירופה, העמדה הכי חזקה כיום היא העמדה 4 לדעתי. טלטוביץ', פרילנד, לורבק, ליאור, חריאפה, סבאנוביץ', מירוטיץ'..)

יכול להיות, אבל גם יכול להיות שלא.
אני יודע שיש הרבה אוהדים שלא מחבבים את ליאור, אבל בכל זאת צריך לשמור על הוגנות, ולא לבטל את הדברים שהוא כן עושה טוב,
כאילו זה כלום ושום דבר.

11 דצמבר 2011, 15:10

jol9 כתב:
asafb96 כתב:
jol9 כתב:

אני יודע שיש הרבה אוהדים שלא מחבבים את ליאור, אבל בכל זאת צריך לשמור על הוגנות, ולא לבטל את הדברים שהוא כן עושה טוב,
כאילו זה כלום ושום דבר.

לא, שלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד מחזיק מליאור, ובתחילת השנה האמנתי שהוא יקבל יותר דקות ובאמת יפרוץ כסטאר אירופאי, ולא ישאר עוד כשחקן מצוין. זה לא קרה, אבל אני עדיין חושב שליאור שחקן אדיר. בלי שום קשר, אני אומר שמאצ'בן כישרון על, שמראה דברים מדהימים השנה מול קבוצות ברמה הגבוה ביותר באירופה, ומול שחקנים נפלאים בעמדות שלו בפרט.
שניהם ביחד, עם בלו, יכול לסגור למכבי את העמדה 4 אולי הטובה באירופה

11 דצמבר 2011, 15:21

Lirca כתב:לא אמרתי שכל אחד יכול ללמוד את הגויאבה אבל תנועה ללא כדור בהחלט אפשר. גם אם לא באותה רמה, עדיין אפשר להתקרב אליה.
אליהו אולי הגיע עם מכבי לגמר היורוליג אבל בפיינל פור עצמו (בחצי ובגמר) הוא נעלם ולא הורגש. מעבר לכך, באותה עונה הוא היה רחוק מלבלוט ביורוליג.

אני טוען שמבחינת ארסנל התקפי (שבתכלס זה המימד שאפשר לבחון בו את שניהם) מצ'באן יותר מגוון ויותר טוב מליאור. למצ'באן יש קליעה מבחוץ, יש לו פיזיות, יש לו משחק פוסט-אפ מצוין, קולע עונשין באחוזים מצויינים וריבאונדר טוב מאוד. והכי חשוב, הוא עושה זאת ברמה הגבוהה ביותר מול קבוצות מצוינות ביורוליג.

ליאור בשנה שעברה קלע 11 נק' ביורוליג, שזה שלישי לפארגו ולסופו כשמבחינת דקות הוא רק החמישי בקבוצה.
הוא כן היה חלש במסירות, וגם די חלש בריבאונד.

מצ'באן שיחק בערך חצי ממנו, אבל במדדים החשובים היה הרבה פחות מחצי מליאור.

אני באמת לא מצליח להבין על מה מתבססת ההשוואה הזאת. האם זה רק על סמך המשחקים שלו בפרטיזן?
אם כן, אז זאת ממש לא השוואה מחייבת.

11 דצמבר 2011, 15:23

אני אוהב מאוד את זה שאתם מדברים על מאצבן כאילו הוא שלנו, והוא באמת שלנו...
אבל האם אתם בטוחים יחזור?
1. הוא יכול ללכת לNBA
2. בלאט יכול מסיבה מסויימת לא לרצות אותו, וכמובן שמילאן יכול לא לחזור למכבי בגלל בלאט.
3. ברור שמילאן ירצה לחזור לקבוצה גדולה , אבל לא בטוח שהקבוצה הגדולה תהיה מכבי, כי אם תבוא פאו או קבוצה אחרת ותציע פיצוי לחוזה של מכבי יכול להיות שהם ימכרו אותו.

אני חושב שמילאן עשוי להיות גם אחד הטובים באירופה בעמדתו וקו שלו עם סופו והנדריקס זה יהיה יפה מאוד, לפעמים שמצב הקבוצה רע, צריך להיסתכל על מי שכן טוב, ועל מה שיש טוב.
בלאט אולי לאחרונה עושה טעויות והספיור עם פאפאלוקאס מוזר מאוד, אבל בלאט הוא מאמן מצויין והכי טוב ומתאים למערכת של מכבי, בגלל טעויות שלא קשורות אליו העונה הזאת נראית רע, אבל היא לא נגמרה חברים וחברות היא ממש לא נגמרה, כך או כך בלאט הוא מאמן עם שיטה, מאוד קשה לבסס שיטה שיש לך 3 משחקים בשבוע שחקנים עייפים ועוד יותר קשה לבנות שיטה זמנית כי פארמר היה זמני, בלאט הוא לא חסין מביקורת ואני בהחלט לא מסכים עם המון דברים שלו, אבל בטווח הארוך בלאט הוא מאמן מצויין וראינו את העונה הקודמת, בלאט אחד הטובים והמעורכים באירופה, גם העונה שאולי לא הולך לו כל כך אני עדיין שמח וגאה לדעת שבקבוצה שאני אוהד מאמן דיוויד בלאט, אני לא יודע אם גרינוולד מדבר שטויות או לא, אבל אני מפחד שבלאט ירצה לעזוב, וגם הדבר הטוב הזה יעזוב אותנו כמו כל כך הרבה שעזבו מסיבות מאוד מעצבנות...
בנוסף יש לנו את פניני ובלו שהם שחקנים טובים ומוערכים ונכון שהם לא טובים בקבוצה עכשיו אבל אף אחד לא טוב בקבוצה, נכון שליאור לא פוגע כל כך, אבל זה יעבור וזה יהיה טוב, שהקבוצה תבנה עם מנוע אז כל הקבוצה תהיה טובה, בינתיים אין מנוע, יש רק סופו ולנגפורד שמאוד טובים אבל מנוע אין. שיבוא מנוע יהיה יותר טוב.
בכל השנים שלמכבי היה רכז טוב אחרים היו גם טובים יותר, במשבר כולם פחות טובים. יש לנו המון דברים טובים בקבוצה, חשוב שנעריך אותם לפני שגם הן לא יהיו פה ואז יהיה יותר קשה.

11 דצמבר 2011, 15:23

asafb96 כתב:
jol9 כתב:
asafb96 כתב:
jol9 כתב:

כאילו זה כלום ושום דבר.

לא, שלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד מחזיק מליאור, ובתחילת השנה האמנתי שהוא יקבל יותר דקות ובאמת יפרוץ כסטאר אירופאי, ולא ישאר עוד כשחקן מצוין. זה לא קרה, אבל אני עדיין חושב שליאור שחקן אדיר. בלי שום קשר, אני אומר שמאצ'בן כישרון על, שמראה דברים מדהימים השנה מול קבוצות ברמה הגבוה ביותר באירופה, ומול שחקנים נפלאים בעמדות שלו בפרט.
שניהם ביחד, עם בלו, יכול לסגור למכבי את העמדה 4 אולי הטובה באירופה

אני יודע שאתה לא מאלה.
אני מאוד רוצה שמילאן יגיע למכבי בשנה הבאה ויישחק יחד עם ליאור בעמדה 4. בלו הוא שחקן שנוטה לעליות וירידות, ואני חושב
שתפקיד הקלע שעולה לכמה דקות מהספסל בעמדות 3-4, הרבה יותר מתאים לו עכשיו מלהיות PF מוביל שמקבל כמעט 25 דקות משחק ביורוליג.

11 דצמבר 2011, 15:26

jol9 כתב:
Lirca כתב:לא אמרתי שכל אחד יכול ללמוד את הגויאבה אבל תנועה ללא כדור בהחלט אפשר. גם אם לא באותה רמה, עדיין אפשר להתקרב אליה.

ליאור בשנה שעברה קלע 11 נק' ביורוליג, שזה שלישי לפארגו ולסופו כשמבחינת דקות הוא רק החמישי בקבוצה.

אני באמת לא מצליח להבין על מה מתבססת ההשוואה הזאת. האם זה רק על סמך המשחקים שלו בפרטיזן?

תראה, זה לא פייר להשוות את השנה שעברה של מאצ'בן לכל דבר במכבי. לא שיחקו עליו, הוא היה חסר ניסיון ופחות טוב, חסר ביטחון, ולא מצא את מקומו במגרש. גם קיבל אך ורק דקות ב5 (והוא כן יכול לשחק בעמדה הזאת, אבל דקות בודדות, לא יותר מ5-10).
לא פאייר גם לפסול את המשחקים שלו בפרטיזן, כי גם הנקודות הרבות שהוא קולע, זה באחוזים מצוינים מהשדה, זה לא שהוא קולע 15 נקודות כשהו זורק כל משחק 20 זריקות, והוא גם משחק בבית עם קווים קדמיים מהטובים שזכורים לי בשלב כזה, ומשחק מול שחקנים כמו איליאסובה, סאבאנוביץ', בלו, ליאור, פוטסיס, גאלינרי, מירוטיץ' ורייס, כך שאי אפשר לבטל את מה שהוא עושה עד עכשיו
נערך לאחרונה על ידי asafb96 בתאריך 11 דצמבר 2011, 15:28, נערך פעם אחת בסך הכל.

11 דצמבר 2011, 15:26

דווקא במסירות לדעתי הוא לא חלש , ליאור הוא מוסר מצויין , ויכול אפילו לנהל התקפה מעמדת הפוסט.
אולם , וזה אולם גדול.
בשנה האחרונה ליאור פיתח לעצמו מנהג מגונה להיות תחנה אחרונה , כל כדור שמגיע אליו , מוצא את דרכו לאיזור הטבעת , מי שנפגע מזה זה הקלעים.
השנה , בניגוד לאשתקד , יש הרבה פחות משחק פנימה החוצה.

והוא בתקופה מחורבנת מבחינת הקליעה , גם מהעונשין , וגם נראה מאד מדוכדך , שומר גדול הוא מעולם לא היה.

גם ההעדר של משחק ריצה כמעט לחלוטין מוריד לו מאד את הביטחון ואת התפוקה , מכבי פשוט לא רצה , בטח לא עם לנגפורד מוביל את הכדור.

אל תשכחו שמצ'באן שומר בערך ברמה של ליאור.

11 דצמבר 2011, 15:29

asafb96 כתב:
jol9 כתב:

תראה, זה לא פייר להשוות את השנה שעברה של מאצ'בן לכל דבר במכבי. לא שיחקו עליו, הוא היה חסר ניסיון ופחות טוב, חסר ביטחון, ולא מצא את מקומו במגרש. גן קיבל אך ורק דקות ב5 (והוא כן יכול לשחק בעמדה הזאת, אבל דקות בודדות, לא יותר מ5-10).
לא פאייר גם לפסול את המשחקים שלו בפרטיזן, כי גם הנקודות הרבות שהוא קולע, זה באחוזים מצוינים מהשדה, זה לא שהוא קולע 15 נקודות כשהו זורק כל משחק 20 זריקות, והוא גם משחק בבית עם קווים קדמיים מהטובים שזכורים לי בשלב כזה, ומשחק מול שחקנים כמו איליאסובה, סאבאנוביץ', בלו, ליאור, פוטסיס, גאלינרי, מירוטיץ' ורייס, כך שאי אפשר לבטל את מה שהוא עושה עד עכשיו

ברור.
הנתונים האלה רק באו להמחיש שלא הכל שחור-לבן כמו שמנסים להציג כאן.
גם התרומה של מילאן בפרטיזן היא מכובד מאוד ולא ניתן לזלזל בה.
אבל זה נכון גם לגבי כל מה שעשה ליאור בשנים האחרונות באירופה במדי מכבי וקאחה.

משום מה על שחקן ישראלי, יותר קל לשים X.
ד"א אני גם אמרתי במפורש, שבכלל לא בטוח שליאור צריך להיות זה שפותח בחמישייה במקום מילאן. אבל לא צריך להפוך אותו לשחקן שולי של 10 דקות,
וזה בדיוק מה שעשו כאן.

11 דצמבר 2011, 15:30

ankram כתב:דווקא במסירות לדעתי הוא לא חלש , ליאור הוא מוסר מצויין , ויכול אפילו לנהל התקפה מעמדת הפוסט.
אולם , וזה אולם גדול.
בשנה האחרונה ליאור פיתח לעצמו מנהג מגונה להיות תחנה אחרונה , כל כדור שמגיע אליו , מוצא את דרכו לאיזור הטבעת , מי שנפגע מזה זה הקלעים.
השנה , בניגוד לאשתקד , יש הרבה פחות משחק פנימה החוצה.

והוא בתקופה מחורבנת מבחינת הקליעה , גם מהעונשין , וגם נראה מאד מדוכדך , שומר גדול הוא מעולם לא היה.

גם ההעדר של משחק ריצה כמעט לחלוטין מוריד לו מאד את הביטחון ואת התפוקה , מכבי פשוט לא רצה , בטח לא עם לנגפורד מוביל את הכדור.

אל תשכחו שמצ'באן שומר בערך ברמה של ליאור.

מסכים בהכל, חוץ מהחלק של ליאור-מאצ'בן. מאצ'בן שחקן הגנה טוב יותר. הוא הראה השנה בפרטיזן, ובקיץ עם סרביה, משחק הגנה טוב ומאוד קשוח
פרסם תגובה