פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: בעיית הגבוהים של מכבי מה עושים העונה ובעונה הבאה

02 פברואר 2012, 13:58

אני ממש לא חושב שיש לו כישרון מספיק לרכז ראשון, וכרכז שני בטח ובטח שהוא לא יקבל מיליון דולר
מה לעשות, הוא שחקן נשמה, אבל אין לו כישרון. עם מלחמה לא לוקחים אליפות אירופה, ועובדה שהקבוצה החזקה היחידה אולי ששיחקנו מולה שנה שעברה, בארסה, לא ממש התקשת מולנו, והם עוד עפו בהצלבה. לפרקינס אין תכונות שיכולות להפוך אותו לרכז ראשון ששווה מיליון דולר. שוב, אם פארגו קיבל במכבי קצת פחות ממיליון דולר, אז בטח שפרקינס לא שווה מיליון
בבארסה או בצסק"א אולי הוא יקבל מיליון יורו, כי שם זה סכום ממוצע ואפילו נמוך היום, אבל במכבי? מיליון יורו זה לשחקנים הכי טובים של הקבוצה, ולפרקינס אין יכולת ניהול משחק, אין לו יכולת חידרה, ואין לו קליעה, ככה שבמכבי הוא לא יכול ליהיות כוכב. שחקן משלים ואפילו חמישיה כן, אבל מיליון דולר? נראה לי המלחמה והחיבור עם הקהל קצת מעוורת פה כמה אנשים

02 פברואר 2012, 14:19

refael כתב:פרקיניס שלפני הפציעה שווה את המיליון לפחות ממכבי,גם מבחינת כישרון וגם אופי וחיבור לקבוצה.
כנראה הרבה שוכחים כמה חשוב הוא היה בקבוצה אם לא המנהיג באותה שנה.

כנראה הרבה שוכחים איך ההתקפה העומדת נראתה כשהוא היה על המגרש. לא רק שהוא לא יכל לעשות סל בעצמו, הוא גם לא היה יוצר לאחרים.
שחקן שכל הונו מסתכם בהתקפות מעבר והגנה, לא שווה מיליון דולר.
אתם מדברים פה כאילו שווי של שחקן נמדד לפי היכולות הכלכליות של הקבוצה שהוא משחק בה. אידסון לא שווה 2 מיליון יורו גם בקבוצה של ביל גייטס..

02 פברואר 2012, 14:36

אין ספק שפרקינס לדוגמא פחות מוכשר מאלן אנדרסון , ולפיכך לפי שווי שוק אנדרסון עולה יותר.
אבל האימפקט של פרקינס על הקבוצה הוא לאין ערוך גבוה משל אנדרסון וגם לדעתי יותר משל אידסון , וזה מה שצריך להוות את הערך של שחקן עבור קבוצה.
גם אם לקחתם את פרקינס ופרקתם אותו לגורמים אטומים וניתחתם אותם בצורה קרה ומחושבת ובשל זה עשיתם לו שווי שוק , עשיתם עוול לשחקן שהיה הלב והנשמה של הקבוצה
בא לכל משחק כאילו זה המשחק האחרון שלו , הדביק את כל השחקנים בטירוף וברעב , וגרם לסיוטים לכל גארד ששיחק מולו , את הערך של זה לא השכלתם לשקלל.
קליעה , כדרור , התקפה עומדת , שוכבת , נופלת , זה נפלא לשמוע את הפנינים האלו , כולם פה שולטים בזה כאילו מדובר בקורס מאמנים בוינגייט , ומה עם הנשמה?
מה עם הלב , מה המחיר של לאבד את הלב של הקבוצה? למה לזה אין מחיר?
שווה מליון דולאר ולו בגלל העובדה שבעזרתו הקבוצה נראית כמו מליון דולאר , מה יעזור לי שחקן שיודע לקלוע למסור ולכדרר נטו , אבל את הנשמה שלו הוא משאיר אצל הרואה חשבון?
זה כמו להגיד שערך השוק של שארפ , הוא נמוך מהרבה משל הרבה מאד גארדים שעברו באירופה , אבל בשבילי הוא היה שווה מליון דולאר , אפילו שהיה נמוך ולא יודע להוביל כדור.....

02 פברואר 2012, 14:43

נשמה ומלחמה זה נחמד וחשוב, ויש לזה לא מעט חשיבות בכל קבוצה, אבל אם קבוצה כמו מכבי תיתן לפרקינס מיליון דולר, אין לך כסף לשחקנים ברמה שיובילו את הקבוצה. מול הקבוצות המסכנות כמו פרוקום, הוא בהחלט פירק אותם, אבל מפה ועד "גרם לכל גארד סיוטים"?? נבארו צחק לו בפנים. על לובליאנה ורומא מכבי היו חכמים, אבל שבאו למשחקים הגדולים מול בארסה, פה הכישרון מדבר, ולא ה"נשמה", כי עם נשמה לא תיקח גביע אירופה, לא יעזור בית דין.
שחקנים כאלה חשובים, אבל מכבי לא יכולה להרשות לעצמה לתת את השכר הגבוה ביותר לגארד שמביא אך ורק מלחמה, כי בכדורסל המטרה היא לשים את הכדור בסל בסופו של דבר, ופה, מה לעשות, פרקינס לא ממש מצטיין. בקבוצה גדולה אולי הוא יוכל לקבל סכומים כאלה, כשחקן שעולה מהספסל ומביא מלחמה, כי אצלם זה לא סכומים חריגים. אבל במכבי? זה שכר של שחקן מוביל והכוכב של הקבוצה בדרך כלל. סופו לא מקבל מיליון דולר, פארגו בחוזה אחרי הפריצה קיבל קצת פחות ממיליון דולר. אז פרקינס? בחיים לא.
נערך לאחרונה על ידי asafb96 בתאריך 02 פברואר 2012, 14:50, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 פברואר 2012, 14:45

ankram כתב:אין ספק שפרקינס לדוגמא פחות מוכשר מאלן אנדרסון , ולפיכך לפי שווי שוק אנדרסון עולה יותר.
אבל האימפקט של פרקינס על הקבוצה הוא לאין ערוך גבוה משל אנדרסון וגם לדעתי יותר משל אידסון , וזה מה שצריך להוות את הערך של שחקן עבור קבוצה.
גם אם לקחתם את פרקינס ופרקתם אותו לגורמים אטומים וניתחתם אותם בצורה קרה ומחושבת ובשל זה עשיתם לו שווי שוק , עשיתם עוול לשחקן שהיה הלב והנשמה של הקבוצה
בא לכל משחק כאילו זה המשחק האחרון שלו , הדביק את כל השחקנים בטירוף וברעב , וגרם לסיוטים לכל גארד ששיחק מולו , את הערך של זה לא השכלתם לשקלל.
קליעה , כדרור , התקפה עומדת , שוכבת , נופלת , זה נפלא לשמוע את הפנינים האלו , כולם פה שולטים בזה כאילו מדובר בקורס מאמנים בוינגייט , ומה עם הנשמה?
שווה מליון דולאר ולו בגלל העובדה שבעזרתו הקבוצה נראית כמו מליון דולאר , מה יעזור לי שחקן שיודע לקלוע למסור ולכדרר נטו , אבל את הנשמה שלו הוא משאיר אצל הרואה חשבון?
זה כמו להגיד שערך השוק של שארפ , הוא נמוך מהרבה משל הרבה מאד גארדים שעברו באירופה , אבל בשבילי הוא היה שווה מליון דולאר , אפילו שהיה נמוך ולא יודע להוביל כדור.....

לב ונשמה זה נחמד מאוד.. באמת ריגשת אותי עד דמעות. בסופו של דבר מה שמנצח משחקים זה שחקנים שיודעים לשים את הכדור בסל או לייצר מצבים לאחרים.
ההגנה, הלב והנשמה עבדו מעולה מול לובליאנה, אבל נכשלו מול פנא וברצלונה.
יכול להיות ששארפ שווה בשבילך מיליון דולר לעונה, אבל בפועל לאורך 15 העונות שלו פה הוא הרוויח בערך חצי מזה.
כמו עם הנדריקס, מכבי לא יכולה להרשות לעצמה לשלם לשחקנים משלימים סכומים בסדר גודל הזה.

02 פברואר 2012, 14:54

פעם, היו משלמים על נשמה לא פחות מאשר על כשרון.
עד היום שחקן כמו מוטי ארואסטי אהוד יותר בקרב לא מעט אוהדי מכבי (אני לא בינהם) מאשר ג'מצ'י למשל או קטש העדיפים עליו בהרבה
בעניין הכשרון אבל היו יחסית חסרי נשמה, בטח ביחס לארואסטי.

אני אישית מתחבר מאוד לשחקנים כמו פרקינס, ולדעתי יכולות הכדורסל שלו, קצת מונחתות על ידיכם. הוא שחקן כדורסל מצויין (לפני הפציעה).
כדורסל משחקים בשני צידי המגרש, ככה שמי שמנצח משחקים זה לא רק מי ששם את הכדור בסל, אלא גם מי שמונע מהכדור להיכנס לסל, ואת זה פרקינס עשה ברמה הכי גבוהה באירופה.

02 פברואר 2012, 15:07

asafb96 כתב:נשמה ומלחמה זה נחמד וחשוב, ויש לזה לא מעט חשיבות בכל קבוצה, אבל אם קבוצה כמו מכבי תיתן לפרקינס מיליון דולר, אין לך כסף לשחקנים ברמה שיובילו את הקבוצה. מול הקבוצות המסכנות כמו פרוקום, הוא בהחלט פירק אותם, אבל מפה ועד "גרם לכל גארד סיוטים"?? נבארו צחק לו בפנים. על לובליאנה ורומא מכבי היו חכמים, אבל שבאו למשחקים הגדולים מול בארסה, פה הכישרון מדבר, ולא ה"נשמה", כי עם נשמה לא תיקח גביע אירופה, לא יעזור בית דין.
שחקנים כאלה חשובים, אבל מכבי לא יכולה להרשות לעצמה לתת את השכר הגבוה ביותר לגארד שמביא אך ורק מלחמה, כי בכדורסל המטרה היא לשים את הכדור בסל בסופו של דבר, ופה, מה לעשות, פרקינס לא ממש מצטיין. בקבוצה גדולה אולי הוא יוכל לקבל סכומים כאלה, כשחקן שעולה מהספסל ומביא מלחמה, כי אצלם זה לא סכומים חריגים. אבל במכבי? זה שכר של שחקן מוביל והכוכב של הקבוצה בדרך כלל. סופו לא מקבל מיליון דולר, פארגו בחוזה אחרי הפריצה קיבל קצת פחות ממיליון דולר. אז פרקינס? בחיים לא.

ללא הנשמה של שארפ , מכבי לא היו עולים לפיינל פור , בלי האטרף שפרקינס הדביק את הקבוצה , מכבי גם לא היו מנצחים את חימקי אשתקד , שאני אסביר לך כמה חשוב היה הריבאונד שהוא נלחם עליו , ומסר לבלו לשלשה אשתקד?
למה , איזה שחקן תביא בסכום של מליון דולאר שהוא גם שחקן טוב וגם יעשה את הקבוצה טובה?
נבארו צחק לו בפנים? יופי. נבארו גם צחק בפנים של ארויו שחקן של 2.5 מליון דולר , מה זה אומר?
אפשר למצוא חיסרון אצל כל שחקן זאת לא חוכמה.

02 פברואר 2012, 15:07

jol9 כתב:פעם, היו משלמים על נשמה לא פחות מאשר על כשרון.
עד היום שחקן כמו מוטי ארואסטי אהוד יותר בקרב לא מעט אוהדי מכבי (אני לא בינהם) מאשר ג'מצ'י למשל או קטש העדיפים עליו בהרבה

אני אישית מתחבר מאוד לשחקנים כמו פרקינס, ולדעתי יכולות הכדורסל שלו, קצת מונחתות על ידיכם. הוא שחקן כדורסל מצויין (לפני הפציעה).
כדורסל משחקים בשני צידי המגרש, ככה שמי שמנצח משחקים זה לא רק מי ששם את הכדור בסל, אלא גם מי שמונע מהכדור להיכנס לסל, ואת זה פרקינס עשה ברמה הכי גבוהה באירופה.

יש הבדל גדול. התקציבים, הסכומים של השכר, והפרש התקציב בין מכבי לאירופה, היו שונים, קבוצות שונות, שחקנים שונים.
מוטי שיחקן לצד גארד כמו מיקי. איזה גארד ברמה הגבוה ביותר של אירופה, כמו מיקי, מכבי תוכל להביא, כשהיא משלמת לפרקינס מיליון דולר? מקסימום איזה שחקן ב400 אלף דולר סטייל סמית'.
חוץ מזה, מוטי הביא 2 אליפויות אירופה, שפרקינס יהיה שחקן נשמה כמו מוטי, ויביא תארים כמוהו, נדבר..
לגבי ההגנה, פרקינס הוא שחקן הגנה מצוין, אבל עם כל הכבוד, רחוק מליהיות איזה נדב הנפלד 2. הוא שיתק גארדים, אולי כמעט כולם, היו בינוניים להחריד. ראינו איך הוא שמר על נבארו.. הוא שחקן הגנה יוצא מהכלל, אבל לא עילוי של פעם בדור, ושוב, אין לו שום תכונה של גארד מוביל, מה לעשות. לא קליעה, לא חדירה, ולא ניהול משחק, ויהיה קשה עד בלתי אפשרי ללכת עד הסוף כשלגארד המוביל, שמשתכר הכי הרבה בקבוצה, אין אף אחת מהתכונות האלה

02 פברואר 2012, 15:11

MTA2311 כתב:
ankram כתב:אין ספק שפרקינס לדוגמא פחות מוכשר מאלן אנדרסון , ולפיכך לפי שווי שוק אנדרסון עולה יותר.

לב ונשמה זה נחמד מאוד.. באמת ריגשת אותי עד דמעות. בסופו של דבר מה שמנצח משחקים זה שחקנים שיודעים לשים את הכדור בסל או לייצר מצבים לאחרים.
ההגנה, הלב והנשמה עבדו מעולה מול לובליאנה, אבל נכשלו מול פנא וברצלונה.
יכול להיות ששארפ שווה בשבילך מיליון דולר לעונה, אבל בפועל לאורך 15 העונות שלו פה הוא הרוויח בערך חצי מזה.
כמו עם הנדריקס, מכבי לא יכולה להרשות לעצמה לשלם לשחקנים משלימים סכומים בסדר גודל הזה.

שארפ רק לדייק שווה למכבי יותר ממליון דולר לעונה , כי בלי הסל שלו , לא היתה לך שושלת 2 , אז עם כל הכבוד לשאראס שידע לשים את הכדור בסל , ופארקר שלא היה מורגש מול ז'אלגיריס , רק האמונה , הלב והנשמה של שארפ
הביאו למכבי את ה W , כמו שרק הלב , הרצון , והעיקשות של פרקינס הביאו לך את הנצחון מול חימקי ועוד קבוצות.
רחמי על מוטי ארואסטי , מגדולי רכזי מכבי בכל הזמנים אם הוא היה עומד מול כיתת היורים של מנתחי האנליזות של פורום צהבת. כולה רכז לבן , לא אתלטי , שיודע למסור רק למיקי ברקוביץ'.....

02 פברואר 2012, 15:13

asafb96 כתב:

יש הבדל גדול. התקציבים, הסכומים של השכר, והפרש התקציב בין מכבי לאירופה, היו שונים, קבוצות שונות, שחקנים שונים.
מוטי שיחקן לצד גארד כמו מיקי. איזה גארד ברמה הגבוה ביותר של אירופה, כמו מיקי, מכבי תוכל להביא, כשהיא משלמת לפרקינס מיליון דולר? מקסימום איזה שחקן ב400 אלף דולר סטייל סמית'.
חוץ מזה, מוטי הביא 2 אליפויות אירופה, שפרקינס יהיה שחקן נשמה כמו מוטי, ויביא תארים כמוהו, נדבר..
לגבי ההגנה, פרקינס הוא שחקן הגנה מצוין, אבל עם כל הכבוד, רחוק מליהיות איזה נדב הנפלד 2. הוא שיתק גארדים, אולי כמעט כולם, היו בינוניים להחריד. ראינו איך הוא שמר על נבארו.. הוא שחקן הגנה יוצא
מהכלל, אבל לא עילוי של פעם בדור, ושוב, אין לו שום תכונה של גארד מוביל, מה לעשות. לא קליעה, לא חדירה, ולא ניהול משחק, ויהיה קשה עד בלתי אפשרי ללכת עד הסוף כשלגארד המוביל, שמשתכר הכי הרבה בקבוצה, אין אף אחת מהתכונות האלה

כאן אתה כבר מדבר על פילוסופיה של בניית קבוצה.
זאת לא אשמתי שמכבי החליטו לבנות סגל של 13-14 שחקנים ולשחק בשלוש ליגות.

אני מבחינתי הייתי מסתפק ב8-9 שחקנים מעולים, שכולם מקבלים שכר יפה, וככה אפשר גם לשלם סכומים יפים לשחקן כמו פרקינס או הנדריקס, וגם
להחזיק שחקנים טובים לידם.

ד"א, מליון זה באמת הרבה בשביל פרק וגם בשביל ריצ'. השכר שלהם צריך להיות יפה ומכובד, אבל גם קשור לערך שלהם בשוק. אני מאמין שסדר גודל
של 700-800K זה שכר הוגן עבורם.

02 פברואר 2012, 15:18

ankram כתב:
asafb96 כתב:נשמה ומלחמה זה נחמד וחשוב, ויש לזה לא מעט חשיבות בכל קבוצה, אבל אם קבוצה כמו מכבי תיתן לפרקינס מיליון דולר, אין לך כסף לשחקנים ברמה שיובילו את הקבוצה. מול הקבוצות המסכנות כמו פרוקום, הוא בהחלט פירק אותם, אבל מפה ועד "גרם לכל גארד סיוטים"?? נבארו צחק לו בפנים. על לובליאנה ורומא מכבי היו חכמים, אבל שבאו למשחקים הגדולים מול בארסה, פה הכישרון מדבר, ולא ה"נשמה", כי עם נשמה לא תיקח גביע אירופה, לא יעזור בית דין.

ללא הנשמה של שארפ , מכבי לא היו עולים לפיינל פור , בלי האטרף שפרקינס הדביק את הקבוצה , מכבי גם לא היו מנצחים את חימקי אשתקד , שאני אסביר לך כמה חשוב היה הריבאונד שהוא נלחם עליו , ומסר לבלו לשלשה אשתקד?
למה , איזה שחקן תביא בסכום של מליון דולאר שהוא גם שחקן טוב וגם יעשה את הקבוצה טובה?
נבארו צחק לו בפנים? יופי. נבארו גם צחק בפנים של ארויו שחקן של 2.5 מליון דולר , מה זה אומר?
אפשר למצוא חיסרון אצל כל שחקן זאת לא חוכמה.

תקשיב, אתה לא ממש מבין מה אני אומר. אני מסכים איתך שזה מאוד חשוב. אבל יש כמה דברים בעיתיים
שארפ עזר מאוד עם הלב הגדול והמלחמה שלו, אבל שארפ השתכר הרבה הרבה פחות ממיליון דולר, מה שאיפשר למכבי להביא לצידו גארדים כמו שאראס ופארקר, ולבנות קבוצת חלומות
עם פרקינס שמקבל מיליון דולר, אני לא רואה איזה גארד מוביל יכול לבוא לפה בסכומים שמכבי תיהיה מסוגלת לשלם, שיקח אותה עד הסוף
בקשר לחימקי, זה נכון, וזה בדיוק הסיבה שצריך שחקנים כאלה, בשביל מקרים ומשחקים כאלה, אבל ראינו את האטרף מול בארסה.. לא אטרף ולא נעליים, את המשחקים הגדולים מנצחים עם כישרון.
איזה שחקן יהיה אפשר להביא? פארגו שברח לנו, אבל חתם בסכום הזה, מקאלב בזמנו דרש מעט פחות מזה ממכבי, וכיום הוא הרכז הטוב באירופה, והשחקן ה2 בטיבו באירופה (לטעמי..), לאנגפורד שחתם בפחות מהסכום הזה (ולאנגפורד מבחינת יכולת ניהול משחק, לא פחות "רכז" מפרקינס, שאין לו שום תכונה של רכז), וכו'....
מה זה אומר שנבארו חגג עליו? שכדורסל תיקח עם כישרון, ועם כל המלחמה והרצון הטוב, שיבוא שחקן טוב ממך, לא משנה כמה תרצה, תפסיד, וזה מראה גם שפרקינס לא שחקן ש"גרם לסיוטים לכל גארד שהוא שמר", כי הוא לא עילוי הגנתי מדהים, אלא שחקן הגנה יוצא מהכלל, אבל לא משהו בלתי עביר. קלאטאס לדוגמא, שמר על נבארו באופן פשוט מדהים, ובאמת עצר אותו, מה שאולי גרם לפנא להגיע לפיינל 4, ולזכות גם בסוף. זה שחקן הגנה גדול. גם לוגן אגב, לא ממש התקשה מול פרקינס אגב..
אין ספק שאפשר למצוא חיסרון בכל אחד, אבל הנקודה היא, שלפרקינס יש יותר מדי חסרונות בשביל ליהיות רכז מוביל והגארד הבכיר בקבוצה שמתיימרת ללכת עד הסוף בכל מפעל. המלחמה זה נחמד, וגם אם לא היה קלעי גדול זה היה בסדר, אבל חדירה? ניהול משחק? חכמת משחק? משהו? כשחקן שעולה מספסל ונותן מלחמה, הוא יכול ליהיות מצוין לכל קבוצה עם תקציב גדול, גם במיליון דולר, כי שם זה דבר רגיל וסביר, ויש להם את היכולות לבנות סביבו קבוצה עם שחקנים שיתנו את מה שאין לו, וזה קליעה, חדירה, וניהול משחק. מכבי לא יכולה להרשות לעצמה לבזבז חלק נכבד מהתקציב על "נשמה"

02 פברואר 2012, 15:24

אתה באמת חושב שהתרומה של פארגו לקבוצה היתה יותר גדולה משל פרקינס?
אני לא מסכים איתך שכישרון זה מעל כל שאר הדברים- מלחמה, חיבור, נשמה, רצון להקריב וכו'. שנה שעברה היא דוגמא אחת לזה, ולעומתה תסתכל על מכבי של אנדרסון, שהיתה קבוצה מוכשרת אבל לא עשתה כלום, ותסתכל על ארויו שהיה שחקן מוכשר מאוד אבל בסופו של דבר לא השאיר פה חותם באמת.
תראה את מילאנו שהיא קבוצה עם המון כישרון אבל לא מחוברת בכלל, ועוד הרבה דוגמאות. לא חסר.

02 פברואר 2012, 15:25

jol9 כתב:
asafb96 כתב:

לגבי ההגנה, פרקינס הוא שחקן הגנה מצוין, אבל עם כל הכבוד, רחוק מליהיות איזה נדב הנפלד 2. הוא שיתק גארדים, אולי כמעט כולם, היו בינוניים להחריד. ראינו איך הוא שמר על נבארו.. הוא שחקן הגנה יוצא
מהכלל, אבל לא עילוי של פעם בדור, ושוב, אין לו שום תכונה של גארד מוביל, מה לעשות. לא קליעה, לא חדירה, ולא ניהול משחק, ויהיה קשה עד בלתי אפשרי ללכת עד הסוף כשלגארד המוביל, שמשתכר הכי הרבה בקבוצה, אין אף אחת מהתכונות האלה

אני מבחינתי הייתי מסתפק ב8-9 שחקנים מעולים, שכולם מקבלים שכר יפה, וככה אפשר גם לשלם סכומים יפים לשחקן כמו פרקינס או הנדריקס, וגם

ד"א, מליון זה באמת הרבה בשביל פרק וגם בשביל ריצ'. השכר שלהם צריך להיות יפה ומכובד, אבל גם קשור לערך שלהם בשוק. אני מאמין שסדר גודל

מקבל
אבל צריך להבין שיש גם בעיה בלבנות סגל של "8-9 שחקנים מעולים". יש במכבי את לאנגפורד שכולם מסכימים שצריך להישאר, הלפרין שכמעט כולם מסכימים שצריך לחזור, בורשטיין, שאייר, ואוחיון שחתומים, פניני שחתום, בלו שישאר, אליהו שחתום, מאצ'בן שחתום, וסופו שצריך להישאר. ככה שגם אם תיפטר משאייר/אוחיון, יש לך 9 שחקנים בסגל, ואתה רוצה גם לצרף את ה"נשמה", פרקינס-הנדריקס, ככה שזה סגל של 11 שחקנים אחרי שהשאלת את אחד הגארדים. סגל כזה הוא לא אפשרי בחיים מחבינה תקציבית, בהנחה שפרקינס שווה לפי הדיבורים פה מיליון דולר, והנדריקס עוד איזה 800 אלף..
לגבי השכר של הנדריקס-פרקינס, מה שכתבת זה צריך ליהיות סדר הגודל של השכר עבורים, לטעמי אולי אפילו מעט פחות

02 פברואר 2012, 15:26

למה לא לזכור את העובדה הפשוטה שפרקינס התקדם כל שנה מאז שראיתי אותו לראשונה?
מקאלב לדוגמא , לא היה מסוגל לקנות סל מבחוץ , מה היה לו? ניהול משחק ברמה גבוהה , זה לפני 3 שנים , לא לא לתת לפרקינס את הזכות שהוא הרוויח בצדק לראות אם הוא משתפר עוד יותר , אולי הוא ישדרג את יכולת הקליעה שלו, אולי הוא יחדד יותר את יכולת ניהול המשחק שלו?
אתה לוקח שחקן שהתאקלם במערכת שנתיים וזורק את זה לפח עבור הסיכוי , שיגיע שחקן טוב ממנו ביותר כסף , מה ההגיון בזה? בהימורים עסקינן?
אתה רוצה שחקן שגם קולע , גם שומר , גם מנהל משחק ברמה גבוהה , גם בן אדם , גם מופיע למשחקים גדולים , וגם לא נפצע , אנשים כאלו משחקים בNBA , למה לא ללכת לדברים הטובים שיש לשחקן ולזרום עם זה , לראות אם הוא מתקדם או דורך במקום ואז להחליט.

02 פברואר 2012, 15:29

asafb96 כתב:
jol9 כתב:
asafb96 כתב:

מקבל
אבל צריך להבין שיש גם בעיה בלבנות סגל של "8-9 שחקנים מעולים". יש במכבי את לאנגפורד שכולם מסכימים שצריך להישאר, הלפרין שכמעט כולם מסכימים שצריך לחזור, בורשטיין, שאייר, ואוחיון שחתומים, פניני שחתום, בלו שישאר, אליהו שחתום, מאצ'בן שחתום, וסופו שצריך להישאר. ככה שגם אם תיפטר משאייר/אוחיון, יש לך 9 שחקנים בסגל, ואתה רוצה גם לצרף את ה"נשמה", פרקינס-הנדריקס, ככה שזה סגל של 11 שחקנים אחרי שהשאלת את אחד הגארדים. סגל כזה הוא לא אפשרי בחיים מחבינה תקציבית, בהנחה שפרקינס שווה לפי הדיבורים פה מיליון דולר, והנדריקס עוד איזה 800 אלף..
לגבי השכר של הנדריקס-פרקינס, מה שכתבת זה צריך ליהיות סדר הגודל של השכר עבורים, לטעמי אולי אפילו מעט פחות

מה הפיתרון? פריש מיש נזרוק הכל ונבנה מחדש לפי הפילוסופיה שלך? ומה יהיה אם שחקןם המפתח שלך נפצע ובמקומו עולה נער פוסטר כי שרפת את כל הכסף שלך על טאלנט? דווקא בגלל השינויים בתקציבי הקבוצות מכבי חייבת
סגל מאוזן שלא ייפול לבור שהמחליפים יבואו.

02 פברואר 2012, 15:32

Ido_Maccabi כתב:

אני לא מסכים איתך שכישרון זה מעל כל שאר הדברים- מלחמה, חיבור, נשמה, רצון להקריב וכו'. שנה שעברה היא דוגמא אחת לזה, ולעומתה תסתכל על מכבי של אנדרסון, שהיתה קבוצה מוכשרת אבל לא עשתה כלום, ותסתכל על ארויו שהיה שחקן מוכשר מאוד אבל בסופו של דבר לא השאיר פה חותם באמת.
תראה את מילאנו שהיא קבוצה עם המון כישרון אבל לא מחוברת בכלל, ועוד הרבה דוגמאות. לא חסר.

:D
רציני?? התרומה של פארגו הייתה הרבה הרבה יותר גדולה משל פרקינס, בלי ספק בכלל
לגבי הדוגמאות, הם ממש לא רלוונטיות. הקבוצה של אנדרסון הייתה מוכשר? חוץ מאנדרסון, זה הייתה נגריה אחת גדולה. אחת הקבוצות הפחות מוכשרות של מכבי בעשור האחרון. וויז', לאזמה, פישר, לימונד, גרין, פניני ובלו ב4... איפה הכישרון? הרבה פחות מוכשרת מהקבוצה של שנה שעברה
ארויו זה אותו סיפור. שחקן מצוין בקבוצה חסרת כישרון בצורה מחרידה. שים אותו בקבוצה של היום, ויש למכבי קבוצה גדולה. מילאנו זה קבוצה מטומטמת, עם מאמן מחריד. אם תראה משחק שלהם, אתה פשוט לא תאמין. הם משחקים בצורה הכי הזויה שראיתי הרבה זמן. יש להם את כל הכלים, אבל הם הולכים על הזריקות עם הכי פחות סיכויים. מורידים לדוגמא את מנצ'ינלי לפוסט איזה 6-7 פעמים, לעומת בורוסיס שקיבל כדור 1 או 2 בלבד בפוסט. ניקולאס מכדרר, מכדרר, מכדרר, וזורק מ9 מטר עם יד בפנים. לא ראיתי עוד תרגיל אחד שלהם כל העונה. זה מדהים. קוק עושה פיק אנד רול עם בורוסיס, ומשם מאתלרים. מה שיהיה, יהיה. שים את בלאט בקבוצה הזאת, והם בפיינל 4 בהליכה.
הקבוצה של מכבי שנה שעברה היא מוכשרת מאוד, הרבה יותר טובה מכל הדוגמאות שלך. סופו, פארגו, אליהו, איידסון, פרקינס, פניני, בלו, הנדריקס.. זה קבוצה יוצאת מהכלל, ומכבי הגיע לסגל מרשים שכזה בזכות זה שפארגו ופרקינס שיחקו עם שכר הרבה יותר נמוך מהתרומה שלהם, וסופו קיבל שכר מכובד בסדר גודל של מכבי, אבל השווי שלו אחרי העונה הזאת עלה פלאים. אם תיתן לפרקינס מיליון דולר, לא תוכל לבנות סביבו קבוצה ברמה. אז נילחם. אז? זה שווה משהו עם אין כישרון?

02 פברואר 2012, 15:35

מה הפיתרון? פריש מיש נזרוק הכל ונבנה מחדש לפי הפילוסופיה שלך? ומה יהיה אם שחקןם המפתח שלך נפצע ובמקומו עולה נער פוסטר כי שרפת את כל הכסף שלך על טאלנט? דווקא בגלל השינויים בתקציבי הקבוצות מכבי חייבת
סגל מאוזן שלא ייפול לבור שהמחליפים יבואו.

הפיתרון הוא, לבנות כמו שאמרתי סגל של 8-9 שחקנים ברמה, לצד שחקנים משלימים לא רעים. לא אמרתי 8-9 תותחים, עם 3-4 אלון שטיינים מהספסל.. אוחיון, פניני, בלו, הנדריקס, לאנדסברג... זה ספסל בכלל לא רע בכלל, ומכבי לא תיפול לבור אם מישהו יפצע חלילה

02 פברואר 2012, 15:40

ankram כתב:למה לא לזכור את העובדה הפשוטה שפרקינס התקדם כל שנה מאז שראיתי אותו לראשונה?
מקאלב לדוגמא , לא היה מסוגל לקנות סל מבחוץ , מה היה לו? ניהול משחק ברמה גבוהה , זה לפני 3 שנים , לא לא לתת לפרקינס את הזכות שהוא הרוויח בצדק לראות אם הוא משתפר עוד יותר , אולי הוא ישדרג את יכולת הקליעה שלו, אולי הוא יחדד יותר את יכולת ניהול המשחק שלו?
אתה לוקח שחקן שהתאקלם במערכת שנתיים וזורק את זה לפח עבור הסיכוי , שיגיע שחקן טוב ממנו ביותר כסף , מה ההגיון בזה? בהימורים עסקינן?
אתה רוצה שחקן שגם קולע , גם שומר , גם מנהל משחק ברמה גבוהה , גם בן אדם , גם מופיע למשחקים גדולים , וגם לא נפצע , אנשים כאלו משחקים בNBA , למה לא ללכת לדברים הטובים שיש לשחקן ולזרום עם זה , לראות אם הוא מתקדם או דורך במקום ואז להחליט.

כמו שאמרתי לאסף, זה הכל פילוסופיה של ניהול הקבוצה ובניית הסגל
יש כאן עוד גולשים (כמו חביב למשל) שעבורם, המשכיות היא לא חזות הכל ובתנאים מסויימים הם תומכים גם בהחלפה של שחקנים טובים.

אני אישית מסכים איתך, שה"חסכון" של מכבי, עולה בסופו של דבר יותר. כך למשל החיסכון על אידסון, לבסוף עלה לנו בסמית' שהוא שחקן הרבה יותר חלש,
והחסכון על פארגו השאיר אותנו בלי גארד בערך שליש עונה (ואני לא בא חלילה בטענות להנהלת מכבי על אידסון ופארגו, אלא רק משתמש בהם כדוגמא).
ויש עוד המון דוגמאות.

בסופו של דבר, שחקנים שהצליחו במכבי, צריך לעשות את המאמץ ולהשאיר אותם לחוזים ארוכי טווח.

02 פברואר 2012, 15:46

ankram כתב:למה לא לזכור את העובדה הפשוטה שפרקינס התקדם כל שנה מאז שראיתי אותו לראשונה?

עוד פעם אתה מקצין...
לא אמרתי שחקן שגם וגם וגם וגם. אלא שחקן שיש לו לפחות אחת מהתכונות האלה. לפרקינס אין אף אחת מאלה, ואתה לא יכול ללכת עד הסוף שהגארד המוביל שלך חסר את כל התכונות האלה. אתה לא תביא גביע אירופה במלחמה
לגבי מקאלב, אתה לא יכול לעשות את ההשוואה הזאת. מקאלב לא היה קולע שלשות. נכון, אז? הוא עדיין היה החודר הטוב באירופה, ומנהל משחק ברמה גבוה מאוד. פרקינס לא זה, ולא זה, ועם כל הכבוד, אני לא רואה אותו הופך בגיל 28-29 לקלעי שלשות טוב, עם הטכניקה הרעה מאוד של הזריקה שלו (יכול לשפר, אבל בחיים לא יהיה קלעי בטוח ויציב), ובטח שלא לחודר ברמה, ולמנהל משחק טוב הוא בחיים לא יהפוך, כי זה משהו שאתה נולד איתו, אתה לא יכול ללמוד את זה אם אין לך את זה. ניהול משחק זה חוש למשחק וחכמה. לפרקינס כרגע אין את זה, ואם לא היה לו את זה כל הקריירה, הוא בטח שלא יהיה כזה דווקא עכשיו, בגילו, ועוד שאנחנו מצפים שהשיפור יהיה בסטנדרים של היורוליג, ולא איזה ליגה נידחת באירופה. זה לא קסם שהוא פתאום יקבל את התכונות האלה, כי הוא לא ילד, והוא כבר עבר דבר או שניים, וראינו אותו לא מעט. אם הוא לא עשה את זה עד עכשיו בקריירה, לצפות שדווקא עכשיו הוא יהפוך לשחקן עם התכונות האלה, זה לעצום עיניים ולקוות לדבר בלתי אפשרי.

02 פברואר 2012, 15:53

asafb96 כתב:
Ido_Maccabi כתב:

:D
רציני?? התרומה של פארגו הייתה הרבה הרבה יותר גדולה משל פרקינס, בלי ספק בכלל
לגבי הדוגמאות, הם ממש לא רלוונטיות. הקבוצה של אנדרסון הייתה מוכשר? חוץ מאנדרסון, זה הייתה נגריה אחת גדולה. אחת הקבוצות הפחות מוכשרות של מכבי בעשור האחרון. וויז', לאזמה, פישר, לימונד, גרין, פניני ובלו ב4... איפה הכישרון? הרבה פחות מוכשרת מהקבוצה של שנה שעברה
ארויו זה אותו סיפור. שחקן מצוין בקבוצה חסרת כישרון בצורה מחרידה. שים אותו בקבוצה של היום, ויש למכבי קבוצה גדולה. מילאנו זה קבוצה מטומטמת, עם מאמן מחריד. אם תראה משחק שלהם, אתה פשוט לא תאמין. הם משחקים בצורה הכי הזויה שראיתי הרבה זמן. יש להם את כל הכלים, אבל הם הולכים על הזריקות עם הכי פחות סיכויים. מורידים לדוגמא את מנצ'ינלי לפוסט איזה 6-7 פעמים, לעומת בורוסיס שקיבל כדור 1 או 2 בלבד בפוסט. ניקולאס מכדרר, מכדרר, מכדרר, וזורק מ9 מטר עם יד בפנים. לא ראיתי עוד תרגיל אחד שלהם כל העונה. זה מדהים. קוק עושה פיק אנד רול עם בורוסיס, ומשם מאתלרים. מה שיהיה, יהיה. שים את בלאט בקבוצה הזאת, והם בפיינל 4 בהליכה.
הקבוצה של מכבי שנה שעברה היא מוכשרת מאוד, הרבה יותר טובה מכל הדוגמאות שלך. סופו, פארגו, אליהו, איידסון, פרקינס, פניני, בלו, הנדריקס.. זה קבוצה יוצאת מהכלל, ומכבי הגיע לסגל מרשים שכזה בזכות זה שפארגו ופרקינס שיחקו עם שכר הרבה יותר נמוך מהתרומה שלהם, וסופו קיבל שכר מכובד בסדר גודל של מכבי, אבל השווי שלו אחרי העונה הזאת עלה פלאים. אם תיתן לפרקינס מיליון דולר, לא תוכל לבנות סביבו קבוצה ברמה. אז נילחם. אז? זה שווה משהו עם אין כישרון?

לדעתי ולדעת הרוב (והאמת? גם בלאט אמר לי את זה לפני שבועיים בהאנגאאוט, אתה מוזמן לראות ביוטיוב) פרקינס תרם הרבה יותר מפארגו.
מילאנו קבוצה מטומטמת, אבל זה לא אומר שאין לה כישרון.
זה קל להגיד שהקבוצה של שנה שעברה כשרונית מהקבוצה של ארויו או אנדרסון, כי זה לאחר מעשה. בתחילה שנה כולם חשבו שזו תהיה עונת בניה, בלי הצלחה באירופה..
אתה רוצה להגיד שריאל של שנה שעברה פחות כישרונית ממכבי? שקאחה פחות כשרונית?
הכישרון ממש לא מה שסחב את מכבי עונה שעברה.
אני גם לא חושב שפרקינס שווה מיליון, הגזימו איתו לגמרי, מאז ומעולם אמרתי שהוא שחקן "למשימות מיוחדות". הוא לא רכז פותח בקבוצת טופ-יורוליג. אני רק חושב שכשבונים קבוצה אתה צריך להסתכל על האישיות כמעט באותה כמות שאתה מסתכל על הכישרון. אני לא מדבר על דוגמאות קיצוניות של שחקנים גרועים עם אישיות, אבל כשיש לי שחקן בינוני עם אישיות מעולה ושחקן טוב עם אישיות חרא, אני לוקח את הבינוני. בדיוק מהסיבה הזו פרקינס או אידסון עדיפים על אנדרסון.
פרסם תגובה