פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מה צריך לקרות בקיץ

02 פברואר 2016, 10:20

yzafrir כתב:
rc4991 כתב:צפריר, ממש לא הבנתי מאיפה הבאת את המסקנה שמכבי תשקיע בשנה הבאה סכומים כל כך גדולים (וזה הרבה מעבר לשמונה מיליון שכתבת)
זה שנשחק בליגה חזקה יותר ממש לא אומר שהם ישקיעו יותר, בטח שלא בסכומים המשוגעים שרשמת כאן

אני יסביר , שנה הבאה בגלל השינוי שהיורוליג הולך לעבור , מכבי תיהיה חייבת להתחזק משמעותי כדי להגיע לשלב הטופ 8 ,דבר שעד לפני שנה היה מובן מאליו אצל מכבי. אבל בשיטת ליגה של 16 קבוצות בכירות , אין זמן להתאוששות מול קבוצות קטנות וכל רצף הפסדים יגרום לכדור שלג שירסק אותם.
דבר נוסף , המעבר ל-16 קבוצות אמור להכניס למכבי סכום כסף נוסף המנהלת היורוליג שיעזור בחיזוק הקבוצה.
לגבי תקציב הסגל שלי
דילייני - 1.8
מקל -0.5
יוגב-0.35
וויליאמס-0.4
דאוסן-0.25
פניני-0.35
סילבן-0.4
טיילור-0.8
תומפקינס-0.8
שגב-0.15
סנטר זר-1.2
טיוס-0.8

זה"כ 7.8 מיליון. נטו
אתה יכול לתקן את הסכומים אבל זה ינוע סביב ה-8 מיליון נטו...
הסגל המלא העונה גם נע סביב ה-8 מיליון נטו...

קודם כל, זכור לי שרשמת סגלים עם עוד כמה שחקנים יקרים וזה באמת הסגל היותר ריאלי שלך
רק שכחת שיש מס כפול על הישראלים (מקל ואוחיון מרוויחים חצי מיליון, 750 במונחי זר, כנ"ל טיוס)
בנוסף לא התייחסת בכלל לכל הפיצויים שמכבי תצטרך לשלם. אתה חושב שטיילור, אמבקווה וסמית' יעזבו בלי לקחת איתם נדוניה רצינית?

02 פברואר 2016, 10:36

er79 כתב:צפריר אתה חי בסרט לעניין דילייני. חבל על האשליה.

אני חושב שהשמות כרגע פחות חשובים (מה אם פתאום דילייני ייפצע ויגמור את העונה?), אלא העיקרון.

כשמדברים על בניית הסגל לעונה הבאה, בשלב הזה, יותר חשוב לדבר על העיקרון ולא על השמות.
העיקרונות החשובים להערכתי בבניית הסגל לעונה הבאה הם איזון והתאמה, כשירות ועומק.

איזון והתאמה - מכבי כושלת שנה אחר שנה לבנות סגל מאוזן, שהשחקנים בו מתאימים לשחק אחד עם השני, שיש מחליפים
שיכולים לשנות את מהלך המשחק ולא לתת more of the same, שהגארדים יעזרו לגבוהים בהגנה ובריבאונד, ושהגבוהים יהיו בעלי תכונות
שיתאימו לסגנון המשחק של הגארדים, וכו'.

כשירות - זה בעיקרון דבר די בנאלי, אבל כשהסגל המורחב של מכבי השנה כולל את אוחיון, רנדל, אמבקווה, סימונס, פבראני, לנדסברג וסמית',
זה פשוט לא יכול להצליח. כל השחקנים האלה פיספסו משחקים ואימונים העונה, וכולם חוו פציעות לא פשוטות בעבר, וככה אי אפשר להתנהל.

עומק - בגלל שמדובר בעונת יורוליג ארוכה, ובגלל שלמכבי יש משימות בארץ, היא חייבת סגל עמוק. לא עמוס אלא עמוק.
אני לא חסיד גדול של סגלים מנופחים, אבל אני חושב שבעונת יורוליג של 30 משחקים זה הכרחי.

02 פברואר 2016, 10:54

jol9 כתב:אתה לוקח את זה לקיצון אבל.
למכבי יש עונת יורוליג ארוכה, ואם היא תתבזה בה (וזה מה שהיה קורה כנראה השנה), יהיו לזה השלכות, בדיוק כמו שהיו היום.
אנחנו מאוד אוהבים כאן לרדת על ההנהלה ובצדק, אבל אני עדיין מאמין שהצלחת הקבוצה חשובה להם.
אתה לא תראה כאן סגל של חולון בעונה הבאה, אלא נסיון אמיתי לבנות קבוצה שיכולה להצליח.

הביקורת שלנו לרוב היא לא על הרצון, אלא על המקצועיות, ועל מערכת קבלת ההחלטות וכל השינויים האלה שקרו, שהרסו את המערכת מבפנים.

אני לא מסכים איתך. הרצון של ההנהלה להצליח קיים, אבל הוא כפוף מאוד לשיקול התקציב והריווחיות שבא הרבה לפני הרצון להצליח.
אתה לא תראה סגל של חולון - אני מעריך שתראה סגל שמתבסס על השחקנים החתומים (מקל, אוחיון, רוצ'סטי, דווין, לנדסברג, כנראה פניני ואולי אפילו יבזורי ואמבקווה) ועוד 4 זרים בחצי מליון דולר כמו שהיו לפני שנתיים-שלוש.
מי שחושב שיביאו לפה איזה סנטר טופ יורוליג במליונים חי בפנטזיות לדעתי.

אני באמת לא חושב שמפריע לדני עוד עונה בחלק התחתון של היורוליג. אני חושב שהמנויים ימשיכו להירכש גם אם מכבי תדשדש בתחתית היורוליג.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 02 פברואר 2016, 10:55, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 פברואר 2016, 10:55

rc4991 כתב:
yzafrir כתב:
rc4991 כתב:צפריר, ממש לא הבנתי מאיפה הבאת את המסקנה שמכבי תשקיע בשנה הבאה סכומים כל כך גדולים (וזה הרבה מעבר לשמונה מיליון שכתבת)
זה שנשחק בליגה חזקה יותר ממש לא אומר שהם ישקיעו יותר, בטח שלא בסכומים המשוגעים שרשמת כאן

אני יסביר , שנה הבאה בגלל השינוי שהיורוליג הולך לעבור , מכבי תיהיה חייבת להתחזק משמעותי כדי להגיע לשלב הטופ 8 ,דבר שעד לפני שנה היה מובן מאליו אצל מכבי. אבל בשיטת ליגה של 16 קבוצות בכירות , אין זמן להתאוששות מול קבוצות קטנות וכל רצף הפסדים יגרום לכדור שלג שירסק אותם.
דבר נוסף , המעבר ל-16 קבוצות אמור להכניס למכבי סכום כסף נוסף המנהלת היורוליג שיעזור בחיזוק הקבוצה.
לגבי תקציב הסגל שלי
דילייני - 1.8
מקל -0.5
יוגב-0.35
וויליאמס-0.4
דאוסן-0.25
פניני-0.35
סילבן-0.4
טיילור-0.8
תומפקינס-0.8
שגב-0.15
סנטר זר-1.2
טיוס-0.8

זה"כ 7.8 מיליון. נטו
אתה יכול לתקן את הסכומים אבל זה ינוע סביב ה-8 מיליון נטו...
הסגל המלא העונה גם נע סביב ה-8 מיליון נטו...

קודם כל, זכור לי שרשמת סגלים עם עוד כמה שחקנים יקרים וזה באמת הסגל היותר ריאלי שלך
רק שכחת שיש מס כפול על הישראלים (מקל ואוחיון מרוויחים חצי מיליון, 750 במונחי זר, כנ"ל טיוס)
בנוסף לא התייחסת בכלל לכל הפיצויים שמכבי תצטרך לשלם. אתה חושב שטיילור, אמבקווה וסמית' יעזבו בלי לקחת איתם נדוניה רצינית?

כמו שינוי כתב , עזוב שמות כרגע אלא סכומים.
אבל אם אני אתייחס ספציפי לסגל שכתבתי למעלה אז ככה:
דילייני : 1.8 נטו , 2.4 ברוטו .
יוגב : 0.4 נטו ( הוא לא מקבל כמו מקל , ואולי אפילו פחות ממה שכתבתי ), 0.8 ברוטו
מקל : 0.5 נטו , 1 ברוטו
ויליאמס : 0.4 , 0.53
דאוסן : 0.25 , 0.5
פניני : 0.4 , 0.8
סילבן : 0.4 , 0.8
טיילור : 0.8 , 1.06
תומפקינס: 0.8 , 1.06
שגב : 0.15 , 0.3
סנטר זר : 1.2 , 1.6
טיוס : 0.8 , 1.066 לא משלם מס ישראלי...

ברוטו זה יוצא בסביבות ה-12 מיליון , לא בשמים בכלל...
לגבי פיצוי לשחקנים , זה כסף שיצא מהכיס של הבעלים ולא קשור לתקציב השחקנים לשנה הבאה.

02 פברואר 2016, 11:02

לא מבין מאיפה אתה מביא את זה שהפיצוי לשחקנים שעוזבים לא נכלל בתקציב השחקנים? אין לזה שום בסיס. הכסף צריך לבוא מאיפהשהו וזה בטח לא יגיע מהכיס של דני.

02 פברואר 2016, 11:02

רוי , מה המילטון או דובלייביץ' או אומיץ' או אחרים שהוזכרו , עשו בקריירה שלהם שהם ניקראים טופ יורוליג ?
להחתים סנטר שהצליח בספרד בקבוצה שלא ביורוליג מכבי כבר עשתה לא פעם (הנדריקס , נייט ואפילו באסטון...)
המילטון לא יקבל חוזה של מיליונים בקבוצות אחרות וגם לא דובלייביץ' שהוא סנטר די נמוך שאף קבוצה בכירה לא תשים עליו מיליונים כסנטר ראשון ובטח לא כשני בסכומים גבוהים.
השחקן היחיד שיהיה בעיה להביא זה דילייני שכבר עכשיו מקבל 1.5 , אבל שוב אם לא הוא אז שחקן אחר בסכום של 1.5-2 , רק שיהיה מישהו שהוא לא פארמר...

02 פברואר 2016, 11:06

roy1000 כתב:לא מבין מאיפה אתה מביא את זה שהפיצוי לשחקנים שעוזבים לא נכלל בתקציב השחקנים? אין לזה שום בסיס. הכסף צריך לבוא מאיפהשהו וזה בטח לא יגיע מהכיס של דני.

מהכיס של דני לא , אבל מהכיס של דיווד , שמעון , רקאנטי , דיץ' ואשכנזי ביחד כנראה שכן .
גם שנה שעברה שברו את התקציב והביאו כסף מהבית ובכל זאת התקציב עלה השנה.
מה גם שיכול להיות שינוי הבעלים בקיץ או מציאת מקור הכנסה נוסף (חוץ מהסכום המוסף שמכבי תקבל מהיורוליג בגלל השיטה החדשה..)

02 פברואר 2016, 11:13

yzafrir כתב:
roy1000 כתב:לא מבין מאיפה אתה מביא את זה שהפיצוי לשחקנים שעוזבים לא נכלל בתקציב השחקנים? אין לזה שום בסיס. הכסף צריך לבוא מאיפהשהו וזה בטח לא יגיע מהכיס של דני.

מהכיס של דני לא , אבל מהכיס של דיווד , שמעון , רקאנטי , דיץ' ואשכנזי ביחד כנראה שכן .
מה גם שיכול להיות שינוי הבעלים בקיץ או מציאת מקור הכנסה נוסף (חוץ מהסכום המוסף שמכבי תקבל מהיורוליג בגלל השיטה החדשה..)

לדייויד ושמעון אין כסף לשים. אף אחד לא הביא כסף מהבית, שברו את התקציב ויגררו את הגרעון הזה לעונות הבאות.
תהיה עליה בהכנסות מהיורוליג, אבל במקביל תהיה ירידה בהכנסות מספונסרים, זכויות שידור ואולי גם מכרטיסים. אני מעריך שנראה כאן תקציב קטן שיתבסס על השחקנים החתומים.

02 פברואר 2016, 11:29

אתה כבר שנים רץ עם המנטרה שאין להם כסף בעוד שבפועל עדיין יש להם (אם אני לא טועה נפטר עניין הפטרוכימים) , וגם עם עניין הספונסרית אי אפשר לדעת כי זה גם תלוי בקבוצה שיבנו .
הכנסות הכרטיסים רק יגדלו כי אם מכבי ימכרו רק 70 אחוז מה מנויים (שוב זה תלוי בסגל) הם ימכרו את שאר הכרטיסים בקופות בסכומים גדולים יותר...זה מחזיר אותי לעונת מקדונלד שפר לסידרה נגד בולוניה. זו הייתה עונה בלי הרבה ציפיות בקיץ ולא כל המנויים נמכרו , אבל בסדרה נגד בולוניה אנשים ישנו באוהלים כדי לקנות כרטיס...בזכות העונה הפיננסית ההיא עברתי לשבת איפה שאני יושב היום כי התפנו מקומות ...

02 פברואר 2016, 11:32

roy1000 כתב:
yzafrir כתב:

לדייויד ושמעון אין כסף לשים. אף אחד לא הביא כסף מהבית, שברו את התקציב ויגררו את הגרעון הזה לעונות הבאות.
תהיה עליה בהכנסות מהיורוליג, אבל במקביל תהיה ירידה בהכנסות מספונסרים, זכויות שידור ואולי גם מכרטיסים. אני מעריך שנראה כאן תקציב קטן שיתבסס על השחקנים החתומים.

אני לא בטוח שאתה צודק בעניין ההכנסות.
מכבי למעשה נפלה בזמן הכי טוב מבחינתה, אם יש דבר כזה.
בעונה הבאה מתחילה ליגה חדשה ומעניינת, עם 30 משחקים לפחות, כשמכבי תשחק מול כל הקבוצות הכי טובות ביבשת.
אני חושב שהספונסרים יישלמו,זכויות השידור יישלמו וגם הכרטיסים יימכרו.

לירידות בכל אלה ניתן לצפות אחרי שנה-שנתיים של כשלונות במפעל במתכונת החדשה, כי לאף אחד לא בא להיות מזוהה עם קבוצה כושלת, שלא
מוכנה להשקיע בשביל להצליח, אבל זה עדיין לא המצב, ושוב זה בגלל המתכונת החדשה ביורוליג, שתיצור בעצמה באז מעניין.

מצד שני, אני כן מסכים לגבי הגירעון. הוא בוודאי יישולם מתקציב הקבוצה.
אבל הנהלת מכבי לא טיפשה בכלל בכל מה שקשור בענייני שיווק וכספים. הם לא ייתנו למשקיעים את הספק שהם לא מתכוונים להשקיע.
לכן אולי נראה את הגירעון הזה מתפרס ע"פ כמה שנים, או משהו בסגנון הזה.

02 פברואר 2016, 11:38

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אתה לוקח את זה לקיצון אבל.
למכבי יש עונת יורוליג ארוכה, ואם היא תתבזה בה (וזה מה שהיה קורה כנראה השנה), יהיו לזה השלכות, בדיוק כמו שהיו היום.
אנחנו מאוד אוהבים כאן לרדת על ההנהלה ובצדק, אבל אני עדיין מאמין שהצלחת הקבוצה חשובה להם.
אתה לא תראה כאן סגל של חולון בעונה הבאה, אלא נסיון אמיתי לבנות קבוצה שיכולה להצליח.

הביקורת שלנו לרוב היא לא על הרצון, אלא על המקצועיות, ועל מערכת קבלת ההחלטות וכל השינויים האלה שקרו, שהרסו את המערכת מבפנים.

אני לא מסכים איתך. הרצון של ההנהלה להצליח קיים, אבל הוא כפוף מאוד לשיקול התקציב והריווחיות שבא הרבה לפני הרצון להצליח.
אתה לא תראה סגל של חולון - אני מעריך שתראה סגל שמתבסס על השחקנים החתומים (מקל, אוחיון, רוצ'סטי, דווין, לנדסברג, כנראה פניני ואולי אפילו יבזורי ואמבקווה) ועוד 4 זרים בחצי מליון דולר כמו שהיו לפני שנתיים-שלוש.
מי שחושב שיביאו לפה איזה סנטר טופ יורוליג במליונים חי בפנטזיות לדעתי.

אני באמת לא חושב שמפריע לדני עוד עונה בחלק התחתון של היורוליג. אני חושב שהמנויים ימשיכו להירכש גם אם מכבי תדשדש בתחתית היורוליג.

תראה, יש כאן מספר גורמים. כמו שכתבתי לך כבר בפוסט הקודם, האלמנט המשמעותי ביותר במשחק הוא הליגה החדשה.
אי אפשר להתעלם מזה. מכבי יודעת שיש לה חלון הזדמנויות שנפתח לה במזל, והיא לא יכולה לבזבז אותו שוב, כי אחר כך באמת עלול להיווצר
כדור שלג שיהיה קשה לעצור.

לגבי הסגל שרשמת, זה סביר מאוד שאוחיון, מקל, רוצ'סטי, דווין, סיל ופניני ימשיכו.
הדיון הוא על אותם 4 זרים חדשים שיצטרכו גם לאייש את העמדות הכי חשובות בסגל. אני לא חושב שמכבי תרשה לעצמה להתבזות שוב עם שמות
כמו פבראני, וכן תנסה ללכת יותר safe. אני מאמין למשל ששמו של הנדריקס שוב יהיה רלוונטי, בטח גם טיוס.
אני מקווה רק שייתנו לאיש מקצוע אמיתי להחליט על הסגל, וזה לא משנה אם זה יהיה טבאק או אדלשטיין, רק לא דני, אבי וניקו.

02 פברואר 2016, 13:18

עצם זה שטבק ישאר (והוא ישאר), יגיד הרבה על היומרות של ההנהלה.

02 פברואר 2016, 13:21

MTA2311 כתב:עצם זה שטבק ישאר (והוא ישאר), יגיד הרבה על היומרות של ההנהלה.

ואם טבק ילך וישארו אבי וניקו(ודני מאחורי הקלעים)? אז זה יעיד על משו...הכל רקוב בממלכת המכבים...
קראת את הכתבה של אהרל'ה אתמול על פאו?...לפחות אנחנו לא לבד...

02 פברואר 2016, 14:03

יותר חשוב לי שאבי אבן וניקולה יעזבו , אם טבק עוד אפשר יהיה להסתדר...למרות שלדעתי יהיה לחץ גדול של הקהל להכניס ישראלים למערכת כמו נדב הנפלד וכו' כמו גם מאמן ישראלי (ארז , צביקה...). אגב בעמדת הסקאוט שינסו להחזיר את גוט .

02 פברואר 2016, 14:10

פספסתם לגמרי את הנקודה.
טבק ישאר בגלל אבי וניקולה. הרבה יותר נוח להרוס את המועדון עם מאמן כמו טבק.

הלחץ צריך להיות על החתמת מאמן טוב, כמו קזלאוסקס או טרקיירי. לא גימיקים שיכשלו כמו ארז.

02 פברואר 2016, 14:11

MTA2311 כתב:פספסתם לגמרי את הנקודה.

הלחץ צריך להיות על החתמת מאמן טוב, כמו קזלאוסקס או טרקיירי. לא גימיקים שיכשלו כמו ארז.

לא הייתי מתנגד לברצוקאס גם..

02 פברואר 2016, 14:26

למה אתה חושב שארז הוא גימיק שיכשל ?
במערכת בריאה ללא ניקו אבי ושות' , ארז בהחלט יכול להצליח. במערכת חולה כמו שיש עכשיו , כולם יכשלו...
אני מעדיף מאמן ישראלי בכל מקרה...

02 פברואר 2016, 14:32

yzafrir כתב:

למה אתה חושב שארז הוא גימיק שיכשל ?
במערכת בריאה ללא ניקו אבי ושות' , ארז בהחלט יכול להצליח. במערכת חולה כמו שיש עכשיו , כולם יכשלו...
אני מעדיף מאמן ישראלי בכל מקרה...

מה ארז עשה בקריירה שגורם לך לחשוב שהוא משהו חוץ מגימיק?
גם אם נעזוב שנייה את עניין היעדר ההישגים, הוא מטורף.

כבר דיברנו על זה אבל. אין טעם לחזור לזה שוב.

02 פברואר 2016, 14:51

אם אנחנו רוצים לחלום על פיינל פור, לא משנה איזה סגל נבנה. כי גם אם נבנה סגל מצויין(וזה ה"אם" הכי גדול בהיסטוריה האנושית כולה), צריך גם מאמן שידע לאמן את הסגל.ומאמן "טוב" זה לא בהכרח המאמן הנכון. כי לכל קבוצה סגנון משלה, וצריכה מאמן שיתאים לה. לדוגמה, אני מאמין שאוברדוביץ', גדול ככל שהוא, לא היה מגיע עם מכבי של עונת האליפות עד הסוף, לא כי הוא מאמן לא טוב, אלא כי הוא רגיל לסגלים יותר רחבים ועשירים. גם מסינה לא היה מגיע, כי הוא מחזיק את השחקנים קצר מדי(והם אפילו העבירו עליו ביקורת גלויה במהלך העונה), ובחיים לא היה משחרר להם חבל להתפרע כמו שהיה בחצי גמר.

ההנהלה תבנה סגל כרצונה, תכפה אותו על המאמן, ואם זה לא יצליח, היא פשוט תאשים את המאמן.

02 פברואר 2016, 15:01

yzafrir כתב:אתה כבר שנים רץ עם המנטרה שאין להם כסף בעוד שבפועל עדיין יש להם (אם אני לא טועה נפטר עניין הפטרוכימים) , וגם עם עניין הספונסרית אי אפשר לדעת כי זה גם תלוי בקבוצה שיבנו .
הכנסות הכרטיסים רק יגדלו כי אם מכבי ימכרו רק 70 אחוז מה מנויים (שוב זה תלוי בסגל) הם ימכרו את שאר הכרטיסים בקופות בסכומים גדולים יותר...זה מחזיר אותי לעונת מקדונלד שפר לסידרה נגד בולוניה. זו הייתה עונה בלי הרבה ציפיות בקיץ ולא כל המנויים נמכרו , אבל בסדרה נגד בולוניה אנשים ישנו באוהלים כדי לקנות כרטיס...בזכות העונה הפיננסית ההיא עברתי לשבת איפה שאני יושב היום כי התפנו מקומות ...

צפריר, לפדרמן אין כסף. להבדיל מההערכות שאנחנו עושים פה, זה עובדה. מניית פטרוכימיים לא שווה כלום אחרי הסדר החוב. עניין הספונסרים וזכויות השידור זה משהו שנשחק שנה אחרי שנה.
לגבי הכרטיסים - זו הפרה החולבת האחרונה שנותרה.
פרסם תגובה