על ידי felix_r » 30 מאי 2017, 16:45
שועל כתב:felix_r כתב:שועל כתב:זליקוביץ' יכל לתרום יותר מג'נטילה
אבל פיאנג'ני הביא אותו בשביל לשקם ולקדם אותו על חשבון ירושלים, מזכיר קצת את וויצ'יץ' וטבק/בנדר.
לי זה בכלל לא מזכיר. אפילו לא קרוב. בנדר היה כוכב על בנבחרות הצעירות, כשהוא היה שנתיים צעיר מכל החברים שלו בנבחרת. הוא גם לא הובא היישר לקבוצה הבוגרת. את בנדר הביאו למכבי כמו שאת דונצ'יץ' הביאו לריאל מדריד, רק שבמדריד יודעים לעבוד עם צעירים, ובמכבי - לא. זה ההבדל.
לעומת זאת כל בר דעת, שעוקב אחרי הכדורסל האירופי, ידע שג'נטילה שחקן גמור. רק אנשים שלא מבינים כלום כמו (שמואל לדוגמא), חשבו שג'נטילה יכול לתרום משהו לירושלים.
את בנדר בשנתו הראשונה ביורוליג הביאו כמחליף יחיד לעמדה 4 כדי שאף אחד לא יפגע לו חלילה בדקות. אין משמעות לשנים שלו כילד של ממש בקרית גת, גם כך הוא התחיל לשחק במכבי בגיל צעיר מאוד, צעיר מידיי.
אין שום משמעות לנבחרות הצעירות בשביל קבוצת יורוליג, מה גם שבליגה הלאומית הוא היה בינוני ומטה.
ובנדר, מה לעשות, לא מוכשר כמו דונצ'יץ', וזה ההבדל העיקרי בין מכבי לריאל, מקצועיות והבנה בערך של שחקן.
בנדר שותף ביורוליג רק בעונה אחת 15-16. היו במכבי כמה שחקנים, שיכלו לשחק בעמדה 4: רנדל, סמית', אופואגבו, אמבקווה... וגם חלק מהזמן הוא בכלל שיחק בעמדה 3.
אתה צריך להבין, שכישרונות צעירים לא מספקים רמה גובהה בכל משחק כבר מגיל 16. משתפים אותם לאט-לאט עד שהם מתפתחים. גם ריקי רוביו לא נהיה כוכב בעונתו הראשונה בבוגרים, וגם לא דונצ'יץ'. אין מה לעשות, צריכים להשקיע.
לא הבנת. אמרתי, שהוא היה כוכב-על בנבחרות הצעירות כדי להסביר למה החליטו להשקיע בו. הרי לא החתימו אותו כי חשבו שמייד יהפוך לכוכב ביורוליג.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!