פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: ת'רד הסקאוטינג

21 דצמבר 2015, 13:49

החציל האצטקי כתב:תרשמו את השם קם בירץ׳ (Khem Birch). קנדי בן 23, רוקי באירופה. שחקן הגנה ואתלט מטורף.
זכה בתארי ״שחקן ההגנה״ בכל מקום שדרך בו עד עכשיו. חוסם וריבאונדר אדיר, ממעט לעשות טעויות, סופר אגרסיבי. השחקן המשלים המושלם.
אני לא חושב שראיתי שחקן שיותר מזכיר לי את באסטון מזה.

הוא משחק היום באושאק ספורטיף שמדורגת שנייה בטורקיה לפני פנר/אנאדולו/דרושפאקה/קרשיאקה/בשיקטש/באנוויט.
הוא משחק 25 דקות, קולע 9.3 נקודות ומוריד 8.3 ריבאונדים (4.2 בהתקפה) וחוסם 1.6 חסימות למשחק.

פרוספקט טופ10 מהתיכונים שהתגלה ככשרון די מוגבל, מפצה על זה בים של אגרסיביות והאסל.
יש מצב שזה השחקן הראשון שאני לוקח לקבוצה שלי בקיץ.

ראיתי אותו בכמה משחקים העונה , פוטנציאל טוב !!!

22 דצמבר 2015, 20:14

הסתכלתי על התקצירים של הקבוצה שלו ובלט לי לעין עוד שחקן מאוד מעניין, שהמון זמן לא ראיתי. פול האריס.
סווינגמן קצת נמוך, 1.91 בלי נעליים, אבל חתיכת סוס. ידיים ארוכות מאוד (2.13) ובעיקר מאסיבי ברמות.

תמונה

היה אחד הפרוספקטים הגדולים כשבא מהתיכונים, מהמחזור של גרג אודן וקווין דוראנט.
איכשהו העביר את הקריירה עד עכשיו בדי-ליג ובפיליפינים ובמרכז הטבלה של הליגה הטורקית והצרפתית.
המספרים שלו דומים בכל מקום. העונה באושאק זה 15 נקודות ו11.5 ריבאונדים, עם 1.5 אסיסטים.

העניין שבגינו הוא לא שחקן NBA הוא הקליעה. בעבר הוא לא היה קולע בכלל מבחוץ, בשנים האחרונות הוא כבר קולע שלשה-שתיים למשחק באזור 35%.
בכל מקרה, מכניקת הזריקה שלו איטית ועקומה, והאחוזים באופן כללי לא מספיק טובים.

אבל מה, הוא מגה אתלט, בנוי כמו חזיר, שומר מעולה, חוטף וחוסם, מוריד כמויות הזויות של ריבאונדים ולא מפחד לקחת על עצמו בהתקפה. הוא גם מוביל כדור לא רע בכלל.
לי הוא מזכיר קצת את דורון פרקינס. אם אנחנו מחפשים שחקנים שמביאים משהו מיוחד למגרש, אז הפרופיל הפיזי שלו לגמרי יכול להתרגם גם לטופ-יורוליג.

26 דצמבר 2015, 16:54

עוד שם שחייב לעלות פה זה השם של ג׳רל מקניל.

קומבו גארד אתלטי, סקורר נחמד, ובעיקר: שומר מעולה. עושה העונה 14 נקודות, 4 ריבאונדים, 2 אסיסטים וחטיפה למשחק באריס סלוניקי.
רדף אחרי הNBA המון זמן ובשנה שעברה גם קיבל את הצ׳אנס הקצרצר (והלא כל כך משמעותי) שלו בפיניקס.

היה שחקן של 20, 4, 4 ו2 חטיפות במארקט כסניור, עם 2.5 שלשות ב40%. היה הכוכב של המכללה כשלצדו משחק שחקן כנף חביב בשם ווס מתיוז.
עשה 4 עונות טובות בדי-ליג, וביניהן טייל במונס בבלגיה, במונטגראנרו באיטליה ובג׳ג׳יאנג בסין.

אם צריך להמר על איזה קומבו מהספסל שיכול גם להיות אינסטנט סקורר וגם לתת הגנה מעולה בכסף קטן הוא יכול להיות סטיל מטורף.

26 דצמבר 2015, 17:04

החציל האצטקי כתב:הסתכלתי על התקצירים של הקבוצה שלו ובלט לי לעין עוד שחקן מאוד מעניין, שהמון זמן לא ראיתי. פול האריס.
סווינגמן קצת נמוך, 1.91 בלי נעליים, אבל חתיכת סוס. ידיים ארוכות מאוד (2.13) ובעיקר מאסיבי ברמות.

תמונה

היה אחד הפרוספקטים הגדולים כשבא מהתיכונים, מהמחזור של גרג אודן וקווין דוראנט.
איכשהו העביר את הקריירה עד עכשיו בדי-ליג ובפיליפינים ובמרכז הטבלה של הליגה הטורקית והצרפתית.
המספרים שלו דומים בכל מקום. העונה באושאק זה 15 נקודות ו11.5 ריבאונדים, עם 1.5 אסיסטים.

העניין שבגינו הוא לא שחקן NBA הוא הקליעה. בעבר הוא לא היה קולע בכלל מבחוץ, בשנים האחרונות הוא כבר קולע שלשה-שתיים למשחק באזור 35%.
בכל מקרה, מכניקת הזריקה שלו איטית ועקומה, והאחוזים באופן כללי לא מספיק טובים.

אבל מה, הוא מגה אתלט, בנוי כמו חזיר, שומר מעולה, חוטף וחוסם, מוריד כמויות הזויות של ריבאונדים ולא מפחד לקחת על עצמו בהתקפה. הוא גם מוביל כדור לא רע בכלל.
לי הוא מזכיר קצת את דורון פרקינס. אם אנחנו מחפשים שחקנים שמביאים משהו מיוחד למגרש, אז הפרופיל הפיזי שלו לגמרי יכול להתרגם גם לטופ-יורוליג.

פרקינס? אם כבר אז פי ג' טאקר :)

26 דצמבר 2015, 17:06

צודק.
את מקניל ראית פעם?

26 דצמבר 2015, 17:11

החציל האצטקי כתב:צודק.
את מקניל ראית פעם?

השם שלו מצלצל מוכר, אבל לא שזכור לי. אני לא עוקב אחרי השחקנים ב D ליג. אין לי זמן לזה.

26 דצמבר 2015, 17:21

אני חושב שהוא שחקן מיוחד מאוד, אבל לא ראיתי אותו משחק מאז הקולג׳.
קיוויתי שאולי תפסת אותו תופר את קאזאן (אריס ניצחה אותם פעמיים העונה).

אם הוא הצליח להשאר אתלטי כמו שהיה בזמנו הוא אמור להיות תותח.

26 דצמבר 2015, 18:16

החציל האצטקי כתב:אני חושב שהוא שחקן מיוחד מאוד, אבל לא ראיתי אותו משחק מאז הקולג׳.
קיוויתי שאולי תפסת אותו תופר את קאזאן (אריס ניצחה אותם פעמיים העונה).

אם הוא הצליח להשאר אתלטי כמו שהיה בזמנו הוא אמור להיות תותח.

אולי השם שלו באמת מוכר לי מיורוקאפ

28 דצמבר 2015, 00:17

את המשחקים האחרונים מכבי ניצחה בצורה מאוד משכנעת.
אני מאוד מקווה שההנהלה לא נוחה ובונה על זה לטווח ארוך ביורוקאפ...

03 ינואר 2016, 00:14

השם אלן אומיץ' כבר עלה פה ?
עושה עונה יפה בגראן קנריה ונראה מאוד מבטיח , בטח ביחס לגילו הצעיר יחסית .
2.16 אתלטי מהיר וחזק עם טכניקה טובה...בהחלט יכול לפרוץ ברמת היורוליג , בטח אחרי שהוא מתמודד יפה עם הליגה הספרדית החזקה.

03 ינואר 2016, 09:52

עדיין לא הבנתם שלא יהיה חילוף עד סוף העונה? מה עוד אתם צריכים לראות כדי להפנים את זה?

03 ינואר 2016, 10:45

ankram כתב:עדיין לא הבנתם שלא יהיה חילוף עד סוף העונה? מה עוד אתם צריכים לראות כדי להפנים את זה?

עדיין לא הבנת שזהו אשכול הסקאוטינג ולא אשכול מלפפונים? ;)

03 ינואר 2016, 11:05

צודק.

03 ינואר 2016, 11:36

yzafrir כתב:השם אלן אומיץ' כבר עלה פה ?
עושה עונה יפה בגראן קנריה ונראה מאוד מבטיח , בטח ביחס לגילו הצעיר יחסית .
2.16 אתלטי מהיר וחזק עם טכניקה טובה...בהחלט יכול לפרוץ ברמת היורוליג , בטח אחרי שהוא מתמודד יפה עם הליגה הספרדית החזקה.

אומיץ׳ באמת נראה טוב מאוד בקנאריה. הפתיע אותי לטובה.
הוא קצת מזכיר לי את טיאגו ספליטר.

אם כי לדעתי הוא לא טוב מספיק כדי להיות הגבוה המוביל של קבוצת יורוליג.
ליד 4 דומיננטי הוא יכול להיות מושלם.

03 ינואר 2016, 14:07

ביום רביעי תגיע לראשון וילרבאן הצרפתית, שם משחק אחד השחקנים האהובים עליי (בטח יש כאלה שגם זוכרים): דייויד לייטי.

בגיל 27 הוא אחד השחקנים היותר מנוסים שתמצאו.
בגיל 19 שיחק באליפות העולם של פיב״א בנבחרת שלקחה כסף (הפסידה בגמר לסרביה של מצ׳באן, ראדוליצה ובובאן) כשאחד בשם סטף קארי עולה להחליף אותו מהספסל.
הוא השתתף בגמר הNCAA, לקח את טורניר הNIT, זכה באליפויות הקונפרנס שלו 3 פעמים מתוך 5, שיחק באיטליה ובצרפת, ביורוליג, ביורוקאפ והעונה ביורופ-קאפ.
הבחור הוביל את נאנטר מהמקום ה-8 לאליפות בצרפת והשתקע שם ב-4 שנים האחרונות. בין לבין הוא הספיק לחתום בסגל הרחב של ההוקס ולהחתך לפני פתיחת העונה.

המספרים שלו לא יגרמו לאף אחד להגיד וואו, תמיד סביב ה9-13 נקודות, 3-5 ריבאונדים, 2-4 אסיסטים.
הוא גם לא שחקן פלאשי ולראיה לא תמצאו קליפים שלו מהשנים האחרונות ביוטיוב.

מה שהוא כן זה חתיכת שחקן. שומר אדיר, ורסטילי וגדול (1.99 עם ידיים ארוכות) כדי לשחק 1-4, משחק חכם ועם מעט מאוד טעויות, ווינר.
מי שיצא לו לשמוע אותו מתראיין או לראות אותו באוהיו סטייט בטח לא מבין איך בחור ברמה הזאת הגיע למצב שהוא נתקע בצרפת.

לדעתי הסיפור פה זה סיפור של סוכן חלש ביחד עם אופי של רול פלייר.
לייטי דומה מאוד בתכונות שלו לשחקן שמככב היום בחמישייה של סאן אנטוניו- דני גרין. הוא גם בא ממעמד מאוד דומה- רול פלייר מצטיין בקולג׳ גדול.
המספרים של דני גרין בלובליאנה (זוכרים???): 11.4 נקודות, 4 ריבאונדים ו-2 אסיסטים. מספרים זהים לגמרי לאלו שהוא נתן בשנה שעברה בספרס.

אני חייב לצפות במשחק שלו מול ראשון ולראות איך הוא התקדם, אבל מההכרות ארוכת השנים שלי איתו אני מאמין שהוא יוכל להשתלב בכל מקום, כולל בNBA, ולשחק מעולה.

09 ינואר 2016, 14:00

הקלטתי את המשחק של ראשון מול וילרבאן וראיתי את לייטי. הבן אדם נשאר סטופר הגנתי ברמה הכי גבוהה שיש.
קודם כל וילרבאן קבוצה נכה וחלשה מאוד. מאומנת רע.

עדיין היה אפשר לראות על לייטי את יסודות ההגנה האישית שלו באופן שבו הוא רודף אחרי השחקן שלו ללא הכדור (דוסון), משתק את מוביל הכדור כשהתחיל להתחמם (ליונס), טס לעצור התקפות מעבר (כולל עצירה יפה של מתפרצת שלושה על אחד).
עבודת רגליים מעולה, נותן דיפלקשנים, מכסה המון שטח. נשאר בדיוק אותו דבר.
התקפית הוא לא פגע יותר מדי (כמו כל הקבוצה שלו), אבל חילק כמה מסירות חכמות והראה שליטה יפה בכדור.

בקיצור, שחקן משלים מעולה שמכבי בהחלט יכולה להסתכל עליו. לא מסתובבים הרבה כאלה באירופה.

09 ינואר 2016, 14:09

החציל האצטקי כתב:הקלטתי את המשחק של ראשון מול וילרבאן וראיתי את לייטי. הבן אדם נשאר סטופר הגנתי ברמה הכי גבוהה שיש.
קודם כל וילרבאן קבוצה נכה וחלשה מאוד. מאומנת רע.

עדיין היה אפשר לראות על לייטי את יסודות ההגנה האישית שלו באופן שבו הוא רודף אחרי השחקן שלו ללא הכדור (דוסון), משתק את מוביל הכדור כשהתחיל להתחמם (ליונס), טס לעצור התקפות מעבר (כולל עצירה יפה של מתפרצת שלושה על אחד).
עבודת רגליים מעולה, נותן דיפלקשנים, מכסה המון שטח. נשאר בדיוק אותו דבר.
התקפית הוא לא פגע יותר מדי (כמו כל הקבוצה שלו), אבל חילק כמה מסירות חכמות והראה שליטה יפה בכדור.

בקיצור, שחקן משלים מעולה שמכבי בהחלט יכולה להסתכל עליו. לא מסתובבים הרבה כאלה באירופה.

דרך אגב, יש כתבה על שון דאוסון באתר פיב"א :)

http://www.fibaeurope.com/coid_6WJKnKAI ... de_on.html
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 09 ינואר 2016, 14:16, נערך פעם אחת בסך הכל.

09 ינואר 2016, 14:15

אגב, אני חושב שמארק ליונס יכול להיות רכז (/קומבו) מחליף אדיר למכבי. ״קפצון״ אמיתי, סקורר עם קילר אינסטינקט שיודע לעשות הכל בהתקפה ומשחק בקצב משחק מהיר מאוד.

09 ינואר 2016, 14:27

החציל האצטקי כתב:אגב, אני חושב שמארק ליונס יכול להיות רכז (/קומבו) מחליף אדיר למכבי. ״קפצון״ אמיתי, סקורר עם קילר אינסטינקט שיודע לעשות הכל בהתקפה ומשחק בקצב משחק מהיר מאוד.

לא יודע... אף פעם לא התלהבתי ממנו. שחקן ליגה טוב מאוד, אבל יש לי ספקות לגבי יכולתו להצליח ביורוליג

09 ינואר 2016, 14:45

החציל האצטקי כתב:אגב, אני חושב שמארק ליונס יכול להיות רכז (/קומבו) מחליף אדיר למכבי. ״קפצון״ אמיתי, סקורר עם קילר אינסטינקט שיודע לעשות הכל בהתקפה ומשחק בקצב משחק מהיר מאוד.

טיילור, ליונס ויוגב?
נושא נעול