02 פברואר 2016, 15:06
jol9 כתב:אני לא בטוח שאתה צודק בעניין ההכנסות.
מכבי למעשה נפלה בזמן הכי טוב מבחינתה, אם יש דבר כזה.
בעונה הבאה מתחילה ליגה חדשה ומעניינת, עם 30 משחקים לפחות, כשמכבי תשחק מול כל הקבוצות הכי טובות ביבשת.
אני חושב שהספונסרים יישלמו,זכויות השידור יישלמו וגם הכרטיסים יימכרו.
לירידות בכל אלה ניתן לצפות אחרי שנה-שנתיים של כשלונות במפעל במתכונת החדשה, כי לאף אחד לא בא להיות מזוהה עם קבוצה כושלת, שלא
מוכנה להשקיע בשביל להצליח, אבל זה עדיין לא המצב, ושוב זה בגלל המתכונת החדשה ביורוליג, שתיצור בעצמה באז מעניין.
מצד שני, אני כן מסכים לגבי הגירעון. הוא בוודאי יישולם מתקציב הקבוצה.
אבל הנהלת מכבי לא טיפשה בכלל בכל מה שקשור בענייני שיווק וכספים. הם לא ייתנו למשקיעים את הספק שהם לא מתכוונים להשקיע.
לכן אולי נראה את הגירעון הזה מתפרס ע"פ כמה שנים, או משהו בסגנון הזה.
02 פברואר 2016, 15:09
jol9 כתב:תראה, יש כאן מספר גורמים. כמו שכתבתי לך כבר בפוסט הקודם, האלמנט המשמעותי ביותר במשחק הוא הליגה החדשה.
אי אפשר להתעלם מזה. מכבי יודעת שיש לה חלון הזדמנויות שנפתח לה במזל, והיא לא יכולה לבזבז אותו שוב, כי אחר כך באמת עלול להיווצר
כדור שלג שיהיה קשה לעצור.
לגבי הסגל שרשמת, זה סביר מאוד שאוחיון, מקל, רוצ'סטי, דווין, סיל ופניני ימשיכו.
הדיון הוא על אותם 4 זרים חדשים שיצטרכו גם לאייש את העמדות הכי חשובות בסגל. אני לא חושב שמכבי תרשה לעצמה להתבזות שוב עם שמות
כמו פבראני, וכן תנסה ללכת יותר safe. אני מאמין למשל ששמו של הנדריקס שוב יהיה רלוונטי, בטח גם טיוס.
אני מקווה רק שייתנו לאיש מקצוע אמיתי להחליט על הסגל, וזה לא משנה אם זה יהיה טבאק או אדלשטיין, רק לא דני, אבי וניקו.
02 פברואר 2016, 15:54
yzafrir כתב:כמו שינוי כתב , עזוב שמות כרגע אלא סכומים.
אבל אם אני אתייחס ספציפי לסגל שכתבתי למעלה אז ככה:
דילייני : 1.8 נטו , 2.4 ברוטו .
יוגב : 0.4 נטו ( הוא לא מקבל כמו מקל , ואולי אפילו פחות ממה שכתבתי ), 0.8 ברוטו
מקל : 0.5 נטו , 1 ברוטו
ויליאמס : 0.4 , 0.53
דאוסן : 0.25 , 0.5
פניני : 0.4 , 0.8
סילבן : 0.4 , 0.8
טיילור : 0.8 , 1.06
תומפקינס: 0.8 , 1.06
שגב : 0.15 , 0.3
סנטר זר : 1.2 , 1.6
טיוס : 0.8 , 1.066 לא משלם מס ישראלי...
02 פברואר 2016, 16:00
yzafrir כתב:rc4991 כתב:yzafrir כתב:rc4991 כתב:צפריר, ממש לא הבנתי מאיפה הבאת את המסקנה שמכבי תשקיע בשנה הבאה סכומים כל כך גדולים (וזה הרבה מעבר לשמונה מיליון שכתבת)
זה שנשחק בליגה חזקה יותר ממש לא אומר שהם ישקיעו יותר, בטח שלא בסכומים המשוגעים שרשמת כאן
אני יסביר , שנה הבאה בגלל השינוי שהיורוליג הולך לעבור , מכבי תיהיה חייבת להתחזק משמעותי כדי להגיע לשלב הטופ 8 ,דבר שעד לפני שנה היה מובן מאליו אצל מכבי. אבל בשיטת ליגה של 16 קבוצות בכירות , אין זמן להתאוששות מול קבוצות קטנות וכל רצף הפסדים יגרום לכדור שלג שירסק אותם.
דבר נוסף , המעבר ל-16 קבוצות אמור להכניס למכבי סכום כסף נוסף המנהלת היורוליג שיעזור בחיזוק הקבוצה.
לגבי תקציב הסגל שלי
דילייני - 1.8
מקל -0.5
יוגב-0.35
וויליאמס-0.4
דאוסן-0.25
פניני-0.35
סילבן-0.4
טיילור-0.8
תומפקינס-0.8
שגב-0.15
סנטר זר-1.2
טיוס-0.8
זה"כ 7.8 מיליון. נטו
אתה יכול לתקן את הסכומים אבל זה ינוע סביב ה-8 מיליון נטו...
הסגל המלא העונה גם נע סביב ה-8 מיליון נטו...
קודם כל, זכור לי שרשמת סגלים עם עוד כמה שחקנים יקרים וזה באמת הסגל היותר ריאלי שלך
רק שכחת שיש מס כפול על הישראלים (מקל ואוחיון מרוויחים חצי מיליון, 750 במונחי זר, כנ"ל טיוס)
בנוסף לא התייחסת בכלל לכל הפיצויים שמכבי תצטרך לשלם. אתה חושב שטיילור, אמבקווה וסמית' יעזבו בלי לקחת איתם נדוניה רצינית?
כמו שינוי כתב , עזוב שמות כרגע אלא סכומים.
אבל אם אני אתייחס ספציפי לסגל שכתבתי למעלה אז ככה:
דילייני : 1.8 נטו , 2.4 ברוטו .
יוגב : 0.4 נטו ( הוא לא מקבל כמו מקל , ואולי אפילו פחות ממה שכתבתי ), 0.8 ברוטו
מקל : 0.5 נטו , 1 ברוטו
ויליאמס : 0.4 , 0.53
דאוסן : 0.25 , 0.5
פניני : 0.4 , 0.8
סילבן : 0.4 , 0.8
טיילור : 0.8 , 1.06
תומפקינס: 0.8 , 1.06
שגב : 0.15 , 0.3
סנטר זר : 1.2 , 1.6
טיוס : 0.8 , 1.066 לא משלם מס ישראלי...
ברוטו זה יוצא בסביבות ה-12 מיליון , לא בשמים בכלל...
לגבי פיצוי לשחקנים , זה כסף שיצא מהכיס של הבעלים ולא קשור לתקציב השחקנים לשנה הבאה.
02 פברואר 2016, 21:14
03 פברואר 2016, 15:36
yanay21 כתב:לא חושב שיהיה סגל כזה. אני לא יודע לגבי מספרים מדוייקים, אבל אני זוכר שקראתי פעם באיזו כתבת תקציב, שתקציב השחקנים של מכבי נחשב ממש קטן יחסית לתקציב הכללי, כי עלויות התפעול של הקבוצה ממש גבוהות. היו שם מספרים של ממש, אבל אני לא זוכר איפה הכתבה הזו נמצאת. לא יוציאו על דילייני 1.8, ולא בטוח שהוא בכלל ירצה לבוא לפה, אנחנו קבוצה די רעילה בתקופה כזאת. דבר שני, אף אחד מהשחקנים האלו הוא לא "גניבה", לפיכך, אין מצב שזה יקרה, כי מכבי תמיד מנסה לעשות איזו קומבינה ולמצוא איזה טייריס רייס. ובכלל, מי אמר שטבק ידע לאמן את הקבוצה הזו?
03 פברואר 2016, 15:38
04 פברואר 2016, 15:51
04 פברואר 2016, 16:05
Nadav#30 כתב:אם במה צריך לעשות בעונה הבאה עסקינן, אשמח לפרט את תכנית העבודה שלי. מסקנות רבות על בניית סגל באו כתוצאה מהעונה המבישה הזאת. ראשית, לא משנה איזה "שמות" תביא, מה שחשוב זה החיבור ביניהם ואם הם מתאימים לשחק ביחד. שנית, אפשר ליצור אחלה סגל מתקציב הגיוני אם משתמשים בו נכון (מה שלא קרה העונה..). שלישית, טיילור רוצ'סטי הוא שחקן לקבוצות קטנות. כדי שהוא יצליח הכל צריך לעבוד דרכו, אם הוא בעל הבית, הוא יציג בהכרח מספרים טובים אבל הקבוצה תראה זוועה, לכן אני סבור שצריך להיפרד יפה לשלום, על אף שמדובר בשחקן שנחשב כישראלי. נוכחותו גורמת למכבי להיות קבוצה קטנה וזה מבלי לדבר על ההגנה המחפירה שלו. המסקנה האחרונה שאולי חלקכם לא יסכימו איתה זו שבעידן הכדורסל המודרני חייבים פיזיות וסטרץ' פור (את שניהם אין לנו כיום) פיזיות צריכה להתבטא בשחקני הפנים וגם אצל הגארדים זה לא יזיק. ספייסינג בהתקפה זו מילת המפתח בכדורסל בימינו ובהיעדר סטרץ' פור ההתקפה של מכבי מגיעה למקומות הזויים כמו ניסיונות כושלים של רנדל לשלוש או זריקות חצי מרחק מבישות של שגב.
אכתוב פה את השלד שלדעתי צריך להישאר לקראת העונה הבאה, לכל השאר אין מקום לטעמי.
רכזים - גל מקל, יוגב אוחיון
שוטינג גארד -
ס. פורוורד - לנדסברג, סמית' , פניני
פ. פורוורד - שגב,
סנטרים - אמבקווה,
המלצות שלי (לא שמישהו ממכבי יקרא את זה אבל ניחא..)
SF: אליוט ווליאמס, שון דאוסון
PF: קוונסי מילר/ תומפקינס
C: בוריסיס, שיין לוואל
זה אומר שכל אלה יצטרכו למצוא עבודה חדשה: רנדל (נמאס כבר מהפציעות, וב-2 העונות שהיה פה נכשלנו ולא הגענו לשום מקום), בנדר (שמישהו יקח אותו כבר ל-NBA, ליגה אדריאטית או הליגה הצ'צ'נית לא אכפת לי), אופוויבו (אכזבה - את התמונה שלו צריך להציג בפני כל מי שאומר שצריך להביא "כוכבים" מהליגה), רוצ'סטי (הוסבר בפתיחה), יבזורי (כי הוא לא מוכשר ויציאתי נגד החתמתו בתחילת העונה) ועל סימונס ומילסאפ כל מילה נוספת תיגרע.
|דמיינו את טילטיל אומר| תודה!
- היא עמדה רעה , נכה (סמית') טיפשה ואנוכית (לאנסברג) או בכלל לא עונה להגדרה של שחקן כדורסל (פניני) , שלושת אלו צריכים לאחר כבוד לפנות את מקומם.ס. פורוורד - לנדסברג, סמית' , פניני
04 פברואר 2016, 16:10
ankram כתב:השחקנים הם לא העניין פה , הצוות המקצועי בראשוות ג'נרל מנג'ר ומאמן , צריכים לבחור אותם , ורק הם , לא מזרחי , לא הפדרמנים , לא הרקאנטים ובטח שלא שלשיית נא"ד.
04 פברואר 2016, 16:12
החציל האצטקי כתב:ankram כתב:השחקנים הם לא העניין פה , הצוות המקצועי בראשוות ג'נרל מנג'ר ומאמן , צריכים לבחור אותם , ורק הם , לא מזרחי , לא הפדרמנים , לא הרקאנטים ובטח שלא שלשיית נא"ד.
אתה הגית את זה?
גאוני.
04 פברואר 2016, 16:15
04 פברואר 2016, 16:49
MTA2311 כתב:להעיף את לנדסברג ולהביא את דאוסון, שהוא פחות או יותר העתק שלו מבחינת התכונות, רק פחות טוב?
לא נגיע לשום מקום עם מקל כשחקן המוביל בקו האחורי. עכשיו יש פה עוד אנשים שלא רואים את זה. מאמין שעד סוף העונה הבאה זה כבר יהיה ברור לכולם.
04 פברואר 2016, 17:08
ankram כתב:MTA2311 כתב:להעיף את לנדסברג ולהביא את דאוסון, שהוא פחות או יותר העתק שלו מבחינת התכונות, רק פחות טוב?
לא נגיע לשום מקום עם מקל כשחקן המוביל בקו האחורי. עכשיו יש פה עוד אנשים שלא רואים את זה. מאמין שעד סוף העונה הבאה זה כבר יהיה ברור לכולם.
דאוסון פחות טוב מלאנסברג? לפי מה קבעת את זה? דאוסון אתלט יותר גדול , מסיים יותר טוב בקרבת הסל , מהווה איום חסימה ויש לו לאן לגדול , מה יש לסילבן? קליעה יותר טוב מה 3? ספר את זה ל 16% שיש לו ביורוקראפ.
מקל שחקן בסדר גמור להוביל את הקו האחורי , הוא גם לא יהיה השחקן היחיד , אם הוא יהיה היחיד , כמו בעונה הזאת , אזי לא נגיע לכלום אלא אם תחתים את קרי במקומו.
04 פברואר 2016, 17:23
ankram כתב:MTA2311 כתב:להעיף את לנדסברג ולהביא את דאוסון, שהוא פחות או יותר העתק שלו מבחינת התכונות, רק פחות טוב?
דאוסון פחות טוב מלאנסברג? לפי מה קבעת את זה? דאוסון אתלט יותר גדול , מסיים יותר טוב בקרבת הסל , מהווה איום חסימה ויש לו לאן לגדול , מה יש לסילבן? קליעה יותר טוב מה 3? ספר את זה ל 16% שיש לו ביורוקראפ.
מקל שחקן בסדר גמור להוביל את הקו האחורי , הוא גם לא יהיה השחקן היחיד , אם הוא יהיה היחיד , כמו בעונה הזאת , אזי לא נגיע לכלום אלא אם תחתים את קרי במקומו.
04 פברואר 2016, 17:44
ankram כתב:Nadav#30 כתב:אם במה צריך לעשות בעונה הבאה עסקינן, אשמח לפרט את תכנית העבודה שלי. מסקנות רבות על בניית סגל באו כתוצאה מהעונה המבישה הזאת. ראשית, לא משנה איזה "שמות" תביא, מה שחשוב זה החיבור ביניהם ואם הם מתאימים לשחק ביחד. שנית, אפשר ליצור אחלה סגל מתקציב הגיוני אם משתמשים בו נכון (מה שלא קרה העונה..). שלישית, טיילור רוצ'סטי הוא שחקן לקבוצות קטנות. כדי שהוא יצליח הכל צריך לעבוד דרכו, אם הוא בעל הבית, הוא יציג בהכרח מספרים טובים אבל הקבוצה תראה זוועה, לכן אני סבור שצריך להיפרד יפה לשלום, על אף שמדובר בשחקן שנחשב כישראלי. נוכחותו גורמת למכבי להיות קבוצה קטנה וזה מבלי לדבר על ההגנה המחפירה שלו. המסקנה האחרונה שאולי חלקכם לא יסכימו איתה זו שבעידן הכדורסל המודרני חייבים פיזיות וסטרץ' פור (את שניהם אין לנו כיום) פיזיות צריכה להתבטא בשחקני הפנים וגם אצל הגארדים זה לא יזיק. ספייסינג בהתקפה זו מילת המפתח בכדורסל בימינו ובהיעדר סטרץ' פור ההתקפה של מכבי מגיעה למקומות הזויים כמו ניסיונות כושלים של רנדל לשלוש או זריקות חצי מרחק מבישות של שגב.
אכתוב פה את השלד שלדעתי צריך להישאר לקראת העונה הבאה, לכל השאר אין מקום לטעמי.
רכזים - גל מקל, יוגב אוחיון
שוטינג גארד -
ס. פורוורד - לנדסברג, סמית' , פניני
פ. פורוורד - שגב,
סנטרים - אמבקווה,
המלצות שלי (לא שמישהו ממכבי יקרא את זה אבל ניחא..)
SF: אליוט ווליאמס, שון דאוסון
PF: קוונסי מילר/ תומפקינס
C: בוריסיס, שיין לוואל
זה אומר שכל אלה יצטרכו למצוא עבודה חדשה: רנדל (נמאס כבר מהפציעות, וב-2 העונות שהיה פה נכשלנו ולא הגענו לשום מקום), בנדר (שמישהו יקח אותו כבר ל-NBA, ליגה אדריאטית או הליגה הצ'צ'נית לא אכפת לי), אופוויבו (אכזבה - את התמונה שלו צריך להציג בפני כל מי שאומר שצריך להביא "כוכבים" מהליגה), רוצ'סטי (הוסבר בפתיחה), יבזורי (כי הוא לא מוכשר ויציאתי נגד החתמתו בתחילת העונה) ועל סימונס ומילסאפ כל מילה נוספת תיגרע.
|דמיינו את טילטיל אומר| תודה!
העמדה הזאת- היא עמדה רעה , נכה (סמית') טיפשה ואנוכית (לאנסברג) או בכלל לא עונה להגדרה של שחקן כדורסל (פניני) , שלושת אלו צריכים לאחר כבוד לפנות את מקומם.ס. פורוורד - לנדסברג, סמית' , פניני
כנ"ל לגבי אמבקווה , שהוא סנטר נמוך לקבוצות יורופקאפ (כן , המפעל של ראשון) ואוחיון צריך להשאר בשכר שהולם את מידותיו ולתפקיד הרכז השלישי.
הסגל צריך להיות כך:
מקל,רכז זר,אוחיון\ברתלומיאו (חוק צעירים)
גארד זר , שון דאוסן
סמול זר , אור סולומון\כארם משעור.
פרוורד זר,איתי שגב
סנטר זר , 4.5 זר,סנטר ישראלי
השמות פחות חשובים , מה שחשוב הוא שהם יתאימו אחד לשני , ו ש 6 הזרים יהיו שחקנים פיסיים , אתלטים , ללא שברים וניתוחים (אתם יודעים - שחקני חיזוק).
השחקנים הם לא העניין פה , הצוות המקצועי בראשוות ג'נרל מנג'ר ומאמן , צריכים לבחור אותם , ורק הם , לא מזרחי , לא הפדרמנים , לא הרקאנטים ובטח שלא שלשיית נא"ד.
סגל כזה אם ייבחרו שחקנים טובים ויהיה להם מאמן איכותי , יוכלו לעשות עונה יפה , לא להחתים שחקנים באמצע עונה!!!
היות וזה לא יקרה , אז נגיד פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.
04 פברואר 2016, 18:28
04 פברואר 2016, 18:45
04 פברואר 2016, 18:48
my man כתב:כבר ראיתי כמה שכתבו...מה משעור עשה עד עכשיו שמצדיק הבאה שלו?
שיתן עונה/2 טובות ונראה אם הוא יכול להגיע...
04 פברואר 2016, 18:56