פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: שתי הקבוצות שלכם לעונת 18/19

06 יולי 2018, 02:38

חלום רטוב זה ווילבקין, שנגליה, וניקולס פאפאס או קארוסו במכבי.

06 יולי 2018, 23:45

נתחיל בזה שמאוד אהבתי את הגרסה האחרונה של פארגו והייתי שמח אם היו מחתימים אותו כרכז ראשון לשנתיים מיד בסיום העונה ומביאים כמחליף רכז צעיר עם פוטנציאל שהוא יחנוך. Having said that, אני לא יודע כמה זה יהיה נכון להחתים אותו במידה וסוגרים גם עם ווילבקין. נראה לי בזבוז של תקציב (עבור קבוצה עם תקציב בינוני כמו מכבי) להחתים שני שחקנים באותה העמדה שיכולים לשחק יחד אולי 10-15 דקות בהרכב נמוך כאשר חסרים עוד 2-3 שחקני חמישייה (סמול, פאוור וסנטר שיחלוק את העמדה עם אלכס).

נגיד ואחד מביניהם חותם לבסוף (אני אצא מנקודת הנחה שאם לא הסקוטי אז יגיעו מהר להבנות עם ג'רמי) אז זה הdepth chart כרגע:
PG - ווילבקין/פארגו, ?, ג'ון די
SG - קיין, ריי, (זוסמן?)
SF - ?, רול, (משעור?)
PF - ?/בולדן, קלויארו, כהן
C - טיוס, ?

נראה לי שבמידה ומחתימים את ווילבקין או פארגו לעמדת הרכז הפותח אנחנו במצב לא רע בעמדות הגארד, אחד מהשניים + קיין (הגנה וריבאונד), ריי (אקספלוסיביות), ג'ון די (לחץ על הכדור ואנרגיה) ורול (קליעה ומסירה) נותנים לא מעט דברים. חסר רק רכז מחליף, רצוי מישהו עם סייז, אם אפשר ישראלי (נראה לי שיפתח זיו למרות יכולות ניהול משחק בינוניות יכול להתאים למשבצת).

בעמדות הפורוורד אין לנו כרגע אף שחקן פותח. רול וקיין יכולים לתת דקות בסמול כמו שעשו בעונה שעברה אבל אף אחד מהם אינו ברמה של סמול פותח ליורוליג. צריך פה אתלט ארוך ודינאמי, מגן טוב שיעזור בריבאונד וידע לשים שלשה חופשית ולחתוך לסל כמו שצריך. מעניין מה תג המחיר של שאבון שילדס...
ב-4 יש לנו שני מחליפים שיתנו קליעה מבחוץ (קלויארו) ומבפנים (כהן) ואינטלגנצית משחק התקפית לא רעה אבל אף אחד מהם לא יכול להחזיק את העמדה בהגנה. בשביל לעצור את הגיסטים והגילים והשנגליות והפרינטזיסים של הליגה צריך... איך אני אגיד את זה מבלי להישמע גזען?... מישהו קצת פחות לבנבן. הייתי מאוד שמח לראות פה את ג'ג'ואן (ג'חואן?) ג'ונסון או מישהו בסגנון. לא יצא לי לראות השנה את ג'ורדן מיקי שהוזכר בת'רד הסקאוטינג אבל מעניין אותי אם הוא טכני מספיק לעמדה 4 או שהוא יותר 5. גם השארה של בולדן יכולה לבוא בחשבון, במידה והצוות המקצועי יאמין בו והבחור יראה התקדמות בקיץ ורצון להשתפר.

אחרי שיסגרו את עמדת הפורוורד יצטרכו להחתים סנטר נוסף, אבל אני עייף מדי אז בפעם אחרת.

07 יולי 2018, 10:12

הייתי שוקל ברצינות להביא לפה את גלן רייס
עם כל הבעיות שלו ויש הרבה הוא שחקן ענק.
ציוות של וולבקין ורייס באותה חמישיה זה צמד סקוררים שיהיה קשה מאוד לעצור גם באירופה.
איתם בחמישיה אני מצוות את קיין טיוס והאמת שבולדן גם היה משתלב פה ב4( אם לא הולך לnba, מקווה שגם יעשה שידרוג קטן מעונה שעברה ויראה שיפור)
מהספסל מגיעים פארגו רול ריי קולוראבי עוד סנטר בסגנון של טיוס( די לא הולך לנו עם סנטרים קלאסים כמו הבלארוסי השנה).

וולבקין פארגו
קיין ריי דיברתלומיאו
רייס רול זוסמן?
בולדן קלויארו כהן
טיוס רובינסון?

סהכ אני חושב שסגל מאוזן וכישרוני בתקציב שמכבי יכולה להעמיד ולהתמודד בצורה ראויה להיכנס לפליאוף ביורוליג.
גם ההמשכיות של שנה שעברה לפי דעתי תוסיף ונראה רק שיפור ביכולת של השחקנים והחיבור שלהם.

07 יולי 2018, 11:46

refael כתב:הייתי שוקל ברצינות להביא לפה את גלן רייס
עם כל הבעיות שלו ויש הרבה הוא שחקן ענק.
ציוות של וולבקין ורייס באותה חמישיה זה צמד סקוררים שיהיה קשה מאוד לעצור גם באירופה.
איתם בחמישיה אני מצוות את קיין טיוס והאמת שבולדן גם היה משתלב פה ב4( אם לא הולך לnba, מקווה שגם יעשה שידרוג קטן מעונה שעברה ויראה שיפור)
מהספסל מגיעים פארגו רול ריי קולוראבי עוד סנטר בסגנון של טיוס( די לא הולך לנו עם סנטרים קלאסים כמו הבלארוסי השנה).

וולבקין פארגו
קיין ריי דיברתלומיאו
רייס רול זוסמן?
בולדן קלויארו כהן
טיוס רובינסון?

סהכ אני חושב שסגל מאוזן וכישרוני בתקציב שמכבי יכולה להעמיד ולהתמודד בצורה ראויה להיכנס לפליאוף ביורוליג.
גם ההמשכיות של שנה שעברה לפי דעתי תוסיף ונראה רק שיפור ביכולת של השחקנים והחיבור שלהם.

הייתי שם מוקדם יותר השנה, אבל אפילו אני איבדתי תקווה בבחור הזה. הבן אדם אפילו לא ניסה להיות מקצוען כשבא לקאמבק של משחק אחד (מכות לחברה, ממתקים בפיצוציה, לא עולה מחדר ההלבשה).

אין שאלה שלרייס יש איכויות יורוליג. הבעיה היא שברגע שאתה מצרף שחקן אתה מקבל את כל החבילה של הבן אדם, ועם זה מכבי לא תרצה להתעסק.
הבחור מופרע, ואני לא בטוח שבכלל ניתן לריסון. כל ההתנהלות שלו בחולון בחדר ההלבשה, באימונים, בחימום לפני משחק... אלה דברים שלא עוברים בקבוצת יורוליג.

המחליף שלו בחולון, המילטון, זה שם הרבה יותר ריאלי ורלוונטי.
האופן שבו נכנס לנעליים של רייס והיכולת לסחוב את חולון לגמר כשהוא משתלב בטבעיות כזו אמורה להוסיף לו נקודות זכות.

07 יולי 2018, 12:59

SirCharles כתב:נתחיל בזה שמאוד אהבתי את הגרסה האחרונה של פארגו והייתי שמח אם היו מחתימים אותו כרכז ראשון לשנתיים מיד בסיום העונה ומביאים כמחליף רכז צעיר עם פוטנציאל שהוא יחנוך. Having said that, אני לא יודע כמה זה יהיה נכון להחתים אותו במידה וסוגרים גם עם ווילבקין. נראה לי בזבוז של תקציב (עבור קבוצה עם תקציב בינוני כמו מכבי) להחתים שני שחקנים באותה העמדה שיכולים לשחק יחד אולי 10-15 דקות בהרכב נמוך כאשר חסרים עוד 2-3 שחקני חמישייה (סמול, פאוור וסנטר שיחלוק את העמדה עם אלכס).

נגיד ואחד מביניהם חותם לבסוף (אני אצא מנקודת הנחה שאם לא הסקוטי אז יגיעו מהר להבנות עם ג'רמי) אז זה הdepth chart כרגע:
PG - ווילבקין/פארגו, ?, ג'ון די
SG - קיין, ריי, (זוסמן?)
SF - ?, רול, (משעור?)
PF - ?/בולדן, קלויארו, כהן
C - טיוס, ?

נראה לי שבמידה ומחתימים את ווילבקין או פארגו לעמדת הרכז הפותח אנחנו במצב לא רע בעמדות הגארד, אחד מהשניים + קיין (הגנה וריבאונד), ריי (אקספלוסיביות), ג'ון די (לחץ על הכדור ואנרגיה) ורול (קליעה ומסירה) נותנים לא מעט דברים. חסר רק רכז מחליף, רצוי מישהו עם סייז, אם אפשר ישראלי (נראה לי שיפתח זיו למרות יכולות ניהול משחק בינוניות יכול להתאים למשבצת).

בעמדות הפורוורד אין לנו כרגע אף שחקן פותח. רול וקיין יכולים לתת דקות בסמול כמו שעשו בעונה שעברה אבל אף אחד מהם אינו ברמה של סמול פותח ליורוליג. צריך פה אתלט ארוך ודינאמי, מגן טוב שיעזור בריבאונד וידע לשים שלשה חופשית ולחתוך לסל כמו שצריך. מעניין מה תג המחיר של שאבון שילדס...
ב-4 יש לנו שני מחליפים שיתנו קליעה מבחוץ (קלויארו) ומבפנים (כהן) ואינטלגנצית משחק התקפית לא רעה אבל אף אחד מהם לא יכול להחזיק את העמדה בהגנה. בשביל לעצור את הגיסטים והגילים והשנגליות והפרינטזיסים של הליגה צריך... איך אני אגיד את זה מבלי להישמע גזען?... מישהו קצת פחות לבנבן. הייתי מאוד שמח לראות פה את ג'ג'ואן (ג'חואן?) ג'ונסון או מישהו בסגנון. לא יצא לי לראות השנה את ג'ורדן מיקי שהוזכר בת'רד הסקאוטינג אבל מעניין אותי אם הוא טכני מספיק לעמדה 4 או שהוא יותר 5. גם השארה של בולדן יכולה לבוא בחשבון, במידה והצוות המקצועי יאמין בו והבחור יראה התקדמות בקיץ ורצון להשתפר.

אחרי שיסגרו את עמדת הפורוורד יצטרכו להחתים סנטר נוסף, אבל אני עייף מדי אז בפעם אחרת.

אני לא איתך בקטע הזה. אני חושב שמכבי צריכה שני רכזים איכותיים, זרים. יפתח זיו לא הוכיח שהוא ראוי להיות רכז שני במכבי תל אביב ותהיה טעות לחשוב עליו ככזה.
יש שחקנים טובים וראויים שאפשר להביא גם בכסף צנוע יחסית (דרושפאקה עשתה את זה ממש עכשיו עם ריי מקאלום, שבוודאי שווה את ה400,000$ האלה- סכום שסביר שמכבי תשלם גם על שחקן חלש כמו זיו).

את שילדס אני באופן אישי פחות אוהב. הוא מרגיש לי יותר כמו 2 אוברסייזד מ3. הוא גם ממש לא שומר גדול. די איטי.
אם כבר להביא שחקן בסגנון הזה, אז ג׳ורדן המילטון מביא יכולת סקורינג גבוהות יותר ומתאימות יותר לרמות הגבוהות- עם טווח קליעה גדול יותר וסייז עדיף.

מסכים שצריך 4 אתלטי בנוסף לקלויארו וכהן. זה מאסט. אנחנו כרגע נמצאים עם בולדן ואם לא- ג׳ורדן מיקי זה אופציה טובה מאוד. יש לו מספיק סקילס עם הפנים לסל כדי להיות פקטור באירופה.
JJ ג׳ונסון שחקן של קובאן, ואין יותר מדי שחקנים בסגנון הזה באירופה. כמובן שאנתוני רנדולף, אבל כנראה שתג המחיר שלו יהיה גבוה מאוד. מצד שני, אם בולדן עוזב, זה השחקן הכי חזק בשוק, והמחיר שלו כרגע גם הכי אטרקטיבי ביחס לעצמו.

דווקא עמדה 5 היא הכי מסקרנת כי ההיצע שם מאוד מוגבל. אם כבר צברת כוחות, אז מעניין אותי לשמוע מה הטייק שלך בעניין.

07 יולי 2018, 14:09

Rampel כתב:חציל, עמדה 3 שלך רכה להחריד. בכדורסל המודרני צריך להיות שם שחקן שהוא הכי אולאראונד.

המילטון זה חתיכת הימור. נניח ואתה מחביא אותו ומכפר עליו עם קיין, האלטרנטיבה שלו היא מייקל רול, שמעבר לעובדה שהוא שחקן הגנה לא טוב, גם ה-IQ ההגנתי שלו לא גבוה.

לא הייתי מתפשר פה ובשוק יש לא מעט היצע. מכבי צריכה להשקיע גם בעמדה הזאת, לא להתבייש וללכת על שחקן כמו האניקאט, שהפציעות והעונה האחרונה הורידו לו את המנייה והוא יכול להגיע במחיר שפוי.

בנוגע לזוסמן, אני מקווה שהוא לא יהיה פה שנה הבאה. עם כל האהבה אליו, אין לו מקום בסגל והוא הוכיח את זה השנה כמעט בכל הזדמנות שהוא קיבל. הוא מבולגן, שומר רע ועל הדרך איבד ביטחון בזריקה שלו, שהייתה הטיקט שלו לסגל השנה.
עם כל הפוטנציאל שיש לו להפוך להיות SF מן המניין, הוא חייב לצאת ולבנות את עצמו. בית הלחמי עשה עבודה טובה עם שוכמן, גליל יכולה להיות יעד טוב בשבילו.

בכל הסגל הזה אין את הנישה שהייתה הכי קריטית בחסרונה למכבי העונה וזה 3&D וכאן הייתי מהמר על איגור קולשוב שיכול גם לשחק ב-3.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

לא מחיר שפוי וכנראה שגם האניקט לא:
http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 88147.html
נערך לאחרונה על ידי שמוליק בתאריך 07 יולי 2018, 14:35, נערך פעם אחת בסך הכל.

07 יולי 2018, 14:14

שמוליק כתב:
Rampel כתב:חציל, עמדה 3 שלך רכה להחריד. בכדורסל המודרני צריך להיות שם שחקן שהוא הכי אולאראונד.

המילטון זה חתיכת הימור. נניח ואתה מחביא אותו ומכפר עליו עם קיין, האלטרנטיבה שלו היא מייקל רול, שמעבר לעובדה שהוא שחקן הגנה לא טוב, גם ה-IQ ההגנתי שלו לא גבוה.

לא הייתי מתפשר פה ובשוק יש לא מעט היצע. מכבי צריכה להשקיע גם בעמדה הזאת, לא להתבייש וללכת על שחקן כמו האניקאט, שהפציעות והעונה האחרונה הורידו לו את המנייה והוא יכול להגיע במחיר שפוי.

בנוגע לזוסמן, אני מקווה שהוא לא יהיה פה שנה הבאה. עם כל האהבה אליו, אין לו מקום בסגל והוא הוכיח את זה השנה כמעט בכל הזדמנות שהוא קיבל. הוא מבולגן, שומר רע ועל הדרך איבד ביטחון בזריקה שלו, שהייתה הטיקט שלו לסגל השנה.
עם כל הפוטנציאל שיש לו להפוך להיות SF מן המניין, הוא חייב לצאת ולבנות את עצמו. בית הלחמי עשה עבודה טובה עם שוכמן, גליל יכולה להיות יעד טוב בשבילו.

בכל הסגל הזה אין את הנישה שהייתה הכי קריטית בחסרונה למכבי העונה וזה 3&D וכאן הייתי מהמר על איגור קולשוב שיכול גם לשחק ב-3.

לא מחיר שפוי וכנראה שגם לא האניקט שפוי:
חחחחחח כמובן שזה נרשם לפני האירוע.. מאוד מאכזב..

07 יולי 2018, 14:21

רנדולף נשמע כמו אחלה אופציה ולדעתי המחיר שלו ירד בעקבות השחרור מריאל. אבל זו אליה וקוץ בה - העובדה שהוא שוחרר עקב בעיות משמעת זה לא משהו שצריך להקל בו ראש. בטח בקבוצה סופר לחוצה כמו מכבי (אפילו יותר מריאל).

אין לי כח לעוד בעייתים בחדר הלבשה.

07 יולי 2018, 15:21

לא חושב שמכבי יותר לחוצה מריאל, בטח לא מבחינת הגדרת הציפיות של הקבוצות.
בכל אפן אם יש בכלל אופציה להביא אותו הייתי הולך על זה בכל הכוח, לדעתי הוא יכול להרים את עצמו פה חזרה, אין ספק שהוא יהיה הכוכב הראשון\שני פה וזה יכול לדבר אליו.
נערך לאחרונה על ידי cifkcv בתאריך 07 יולי 2018, 15:21, נערך פעם אחת בסך הכל.

07 יולי 2018, 15:21

https://twitter.com/Sportando/status/10 ... 16425.html

07 יולי 2018, 17:24

Rampel כתב:
שמוליק כתב:

לא מחיר שפוי וכנראה שגם לא האניקט שפוי:
חחחחחח כמובן שזה נרשם לפני האירוע.. מאוד מאכזב..

הנ"ל נכתב לפני שדווח אודות נפגעים בנפש

07 יולי 2018, 18:54

צריך שמישהו ירים פה, היות והאניקאט ז"ל כבר לא יהיה פה. צריך כלבויניק בעמדה 3-4. מישהו מכיר מישהו כזה פנוי בשוק? חציל? גל?

10 יולי 2018, 05:39

אני לא רוצה לכתוב בת'רד המועמדים שלא יצעקו עלי... אבל נראה לי שהגיע הזמן לערוך את הכותרת כי אני לא רואה את מכבי בונה את קבוצה ב'.
בכל אופן עד כמה שזה יהיה נחמד אם יהיו פה גם ווילבקין וגם פארגו, אני חושב שזו תהיה טעות קשה להוציא את הכסף על עוד גארד על חשבון סמול פורוורד two-way אמיתי.
אם יש שני דברים שלמדנו בעונה החולפת זה ש-1) רול וקיין יכולים להיות יופי של רול פליירס אבל לא מסוגלים להחזיק את עמדה 3 לבד. רול לא מספיק אתלטי וקיין לא מספיק גבוה וזה מבלי לקחת בחשבון את שאר החסרונות של השניים, ו-2) לשים את כל יהבך על צמד גארדים נמוך שבמקרה הטוב יכול לשחק יחד 15 דקות במשחק, זו טעות גדולה.
לכן הייתי משקיע עכשיו בסמול פורוורד אמיתי, אחד שיכול לשחק גם לצד רול וגם לצד קיין ונותן לשניים לאייש את עמדה 2 יחד עם ריי. אחר כך הייתי מחתים סנטר נוסף ו4 פותח במידה ובולדן לא ממשיך. רק אחרי שלוש ההחתמות האלו הייתי מתפנה להחתים רכז מחליף.

10 יולי 2018, 22:04

אנחנו עוסקים בהרבה דיבורים סביב התאמה של שחקנים בעמדות כאלה ואחרות, והולכים קצת לאיבוד בכל הנושא של פיצול/לא פיצול, 8 זרים או 9 זרים.
זה לא משנה.

שימו את קנדריק ריי בצד רגע. זה שחקן אלמוני שחתם כדי לעבות את הסגל ביורוליג. נניח שהוא לא משחק בליגה בכלל.
עכשיו תראו את הסגל עם 8 זרים + קנדריק ריי כזר תשיעי ליורוליג.

יש בעיה לעשות רוטציות פעם בשבוע עם שני זרים? זה כזה ביג דיל?
שבוע אחד ישב קיין וישחק רול, ושבוע אחד ישב קלויארו וישחק בולדן, ולהפך. מה שהתרגלנו אליו פה במשך שנים. עם תוספת של זר אחד לסגל. 6 ולא 5. בובה.

סביר מאוד להניח שישחקו כאן 9 זרים השנה. השיקול הזה של מספר הזרים בליגה לא אמור להיות פקטור שימנע ממכבי לבנות קבוצה מאוזנת ואיכותית ביורוליג.
לא, קנדריק ריי היקר לא יהיה זה שיעצור את זה.

Re: הקבוצה שלכם לעונת 18/19

10 יולי 2018, 22:26

תאמת אני קצת מפחד מההייפ סביב סקוטי ווילבקין
בהרכבים מסויים עם רול וקיין אני לא רואה מי יחדור לסל
הוא לא חודר הרבה לסל ושהא חודר יש בעיה מסויימת הוא בעיקר מעיף שלשות באחוזים מדהימים , אבל אני מפחד שפה זה יגמר

10 יולי 2018, 22:30

גל גל כתב:תאמת אני קצת מפחד מההייפ סביב סקוטי ווילבקין
הוא לא חודר הרבה לסל ושהא חודר יש בעיה מסויימת הוא בעיקר מעיף שלשות באחוזים מדהימים , אבל אני מפחד שפה זה יגמר

בגלל זה אתה צריך עוד שחקן התקפה טוב מעמדה 3. ועוד שחקני פנים. ועוד רכז שחודר כמו פארגו. ועוד גארד שיכול לחדור ולקבל בלוקים על המוח כמו ריי, אבל הוא ימשיך לעשות את זה כי אין לו אלוהים.

הכל בסדר. בונים יפה בינתיים.

10 יולי 2018, 22:51

החציל האצטקי כתב:

בגלל זה אתה צריך עוד שחקן התקפה טוב מעמדה 3. ועוד שחקני פנים. ועוד רכז שחודר כמו פארגו. ועוד גארד שיכול לחדור ולקבל בלוקים על המוח כמו ריי, אבל הוא ימשיך לעשות את זה כי אין לו אלוהים.

אין מצב שאתה שם את וולבקין, פארגו, ריי והמילטון בקבוצה אחת. יש כדור אחד במשחק וחצי מהזמן הוא נמצא אצל הקבוצה האחרת. צריכים איזון בכל דבר.

10 יולי 2018, 22:54

toja27 כתב:
החציל האצטקי כתב:

אין מצב שאתה שם את וולבקין, פארגו, ריי והמילטון בקבוצה אחת. יש כדור אחד במשחק וחצי מהזמן הוא נמצא אצל הקבוצה האחרת. צריכים איזון בכל דבר.

יש איזון סביר כי מצד שני יש לך את רול, קיין, קלויארו, בולדן וטיוס שלא בדיוק צריכים את הכדור ביד.

זה שאלה של הרכבים, רוטציות ויכולות ניהול של המאמן.

אם רוצים איכות צריך לדעת גם לנהל אגו, אין מה לעשות.

10 יולי 2018, 22:55

MTA2311 כתב:
toja27 כתב:
החציל האצטקי כתב:

יש איזון סביר כי מצד שני יש לך את רול, קיין, קלויארו, בולדן וטיוס שלא בדיוק צריכים את הכדור ביד.

זה שאלה של הרכבים, רוטציות ויכולות ניהול של המאמן.

אם רוצים איכות צריך לדעת גם לנהל אגו, אין מה לעשות.

תודה. ענית בשבילי.
העובדה היא שכרגע מה שיש לנו בסגל הם שחקנים די מוגבלים התקפית בעמדות 2, 3 ו4. אנחנו צריכים מישהו ברמה קצת יותר גבוהה.
ווילבקין ופארגו אמורים קודם כל להריץ את העסק. לפעמים לשחק ביחד.

10 יולי 2018, 22:58

אתמול במשחק ליגת הקיץ של גולדן סטייט ראיינו את הבעלים ג'ו לייקוב
הוא אמר שאין שום סוד לאיך הם מנהלים את הסגל מלא האולסטארים שלהם, יש רק את אותם אולסטארים שמוכנים להתחלק באור הזרקורים בשביל לזכות באליפות

אתה יכול להביא את פארגו, ווילבקין, קול, המילטון, רובינסון וואטאבר, זה לחלוטין תלוי בהם אם הם לוקחים באופן מודע את הכישרון שלהם ואומרים שמה שחשוב זה קודם כל הצלחת הקבוצה
נשמע אלמנטרי מאוד, זה הכי לא
פרסם תגובה