פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
17 אוקטובר 2018, 00:24
toja27 כתב:בשלות כתב:הייתי במשחק, פספוס ענק, אבל אחלה של משחק.
חייבים לנצח את בודוצנוסט בחמישי ומשם להמשיך הלאה. לדעתי יש סיכוי טוב להפתיע את אולימפיאקוס וברצלונה בחוץ .
מכבי גם חייבים למצוא פתרון לבעיה עם פארגו. לא כלכך הבנתי למה הם מסתירים מה יש לו, אפשר לחשוב זה איזה סוד מדינה.
מעניין עד מתי נשמע את המשפט הזה, כשנתחיל לנצח משחקים שהיינו אמורים להפסיד רק אז אדע שיש כאן משהו.
בול..
זה כבר נמאס ממזמן..
17 אוקטובר 2018, 00:25
jay כתב:~Box & 1~ כתב:jay כתב:אובראיינט אחד השנואים. ניצל ע"י פארגו, ששנוא קצת יותר.
תהיו סבלניים איתו ג'יי, כישרון פסיכי. עוד נהנה ממנו.
לא כל אחד מתאקלם מיד ובניגוד לערימת הגרוטאות שעברו אצלנו בשנים האחרונות יש בו משהו מיוחד.
זה נכון שיש שם טאץ' ויכולות הורדת כדור לריצפה וסקורינג, אבל ראיתי גם ילדים בליגה הישראלית חוטפים לו וחוסמים אותו. משפיל.
הבעיות שלו אחרות - תחנה אחרונה, איבודים, אייקיו נמוך. זה כאילו הוא לא מבין כדורסל בכלל.
לא אמרתי לחתוך, כי אני לא בקטע הזה באופן כללי, אבל בינתיים אחד השנואים. נראה.
עצם זה שיש לו כל כך הרבה כישרון (אפסייד עצום כמו שמישהו לפניי הגדיר את זה) צריך אולי להוריד קצת את ה"שנאה" ולהפוך אותה
למילה פחות שלילית. אולי במקרה שלו דווקא חיבוק ודחיפה מהאוהדים יפקס אותו יותר. לא יודע איך אפשר לשנוא שחקן שרק הגיע למכבי ומסוגל להפוך בעתיד ללמפלצת ששנים לא היתה אצלנו. אני דווקא מאלה שמאבדים תקווה יחסית מהר משחקנים, רואים שהוא כישרון מזן אחר ששווה לתת לו את הזמן הדרוש.
נערך לאחרונה על ידי
~Box & 1~ בתאריך 17 אוקטובר 2018, 00:26, נערך פעם אחת בסך הכל.
17 אוקטובר 2018, 00:26
~Box & 1~ כתב:ממעט מאוד להגיב כאן לאחרונה אבל נכנסתי במיוחד כדי להגיד, דווקא עכשיו, שהפוטנציאל של אובראיינט פשוט מפחיד.
הכישרון אולי הכי מרשים שנחת במכבי בשנים האחרונות, מאוד מקווה שהלינץ' שהפרשנים עושים לו לא ישפיע על מישהו
ושיתנו לו את כל הזמן שבעולם כדי להתאקלם אצלנו. יש שחקנים שזקוקים ליותר זמן התאקלמות, הוא לגמרי שווה את זה.
שחקן בגובה כזה עם פוטנציאל כמו שלו רואים רק ברמות הגבוהות של האן בי איי.
יש קבוצה מלהיבה השנה. כזו שכיף לראות גם אם היה כתוב על המשחק הזה הפסד במרבית המשחק (היתה תחושה שצסק"א
פשוט הילוך אחד מעלינו). כשהפוטנציאל בקבוצה יתחבר אין לי ספק שנתקרב מאוד לרמה של הרוסים.
רק סבלנות (שוב, במיוחד עם ג'וני).
נ.ב
מאוהב בטאריק. כמה נשמה הוא מביא למגרש. איך אני אוהב שחקנים כאלה.
איפה אתה חי תגיד לי? בנה קבוצה ותחתים את הדביל הזה אצלך. שחקן מטומטם.
17 אוקטובר 2018, 00:28
er79 כתב:איפה אתה חי תגיד לי? בנה קבוצה ותחתים את הדביל הזה אצלך. שחקן מטומטם.
פסדר אחי.
17 אוקטובר 2018, 00:48
רק אני התרגזתי על זה שעושים חילוף הגנתי כל פעם ואז קיין שומר על היינס/האנטר חצי משחק?
17 אוקטובר 2018, 00:52
סומבץ כתב:רק אני התרגזתי על זה שעושים חילוף הגנתי כל פעם ואז קיין שומר על היינס/האנטר חצי משחק?
ובלאק נמצא על קשת השלוש. לא, לא רק אתה. עוד הברקה מבית הלהיט של המאמן הטוב בהסטוריה
17 אוקטובר 2018, 00:58
er79 כתב:סומבץ כתב:רק אני התרגזתי על זה שעושים חילוף הגנתי כל פעם ואז קיין שומר על היינס/האנטר חצי משחק?
ובלאק נמצא על קשת השלוש. לא, לא רק אתה. עוד הברקה מבית הלהיט של המאמן הטוב בהסטוריה
אכן.
כך קיין ממודר משמירה על גארדים, שם עיקר כוחו ההגנתי. באותו זמן בלאק ממודר משמירה על גבוהים, שם עיקר הכח ההגנתי שלו. וזה קורה שוב ושוב, ושוב...
17 אוקטובר 2018, 00:58
אפשר לקחת דברים טובים מהמשחק הזה
מה שבעיקר מרשים אותי זו רוח הלחימה של השחקנים שלא מוותרים עד השניה האחרונה
17 אוקטובר 2018, 01:06
סומבץ כתב:er79 כתב:סומבץ כתב:רק אני התרגזתי על זה שעושים חילוף הגנתי כל פעם ואז קיין שומר על היינס/האנטר חצי משחק?
אכן.
כך קיין ממודר משמירה על גארדים, שם עיקר כוחו ההגנתי. באותו זמן בלאק ממודר משמירה על גבוהים, שם עיקר הכח ההגנתי שלו. וזה קורה שוב ושוב, ושוב...
זו בבירור הייתה הוראה מהספסל. נראה שנבן הבין שהגנה לא תהיה, אז העדיף לדחוף אותם לקלוע 2 ולא 3.
17 אוקטובר 2018, 01:15
החציל האצטקי כתב:סומבץ כתב:er79 כתב:סומבץ כתב:רק אני התרגזתי על זה שעושים חילוף הגנתי כל פעם ואז קיין שומר על היינס/האנטר חצי משחק?
אכן.
זו בבירור הייתה הוראה מהספסל. נראה שנבן הבין שהגנה לא תהיה, אז העדיף לדחוף אותם לקלוע 2 ולא 3.
מקווה שבעתיד ישפרו את המינון והתזמון של מהלכים כאלה. עשו את זה באופן מוגזם לדעתי.
17 אוקטובר 2018, 08:31
יובל זוסמן שחקן נדיר (כישראלי) ושחקן יורוליג לגיטמי - וזה תלוי בעיקר בו. שנה שעברה התעצבנתי עליו. למה? כי הוא היה מדהים בעתודה עם הידיים המדהימות שלו, משחק בתוך הצבע, נכנס פנימה ומסיים.
ואז הוא קיבל הזדמנויות במכבי ועמד על קו השלוש ויידה כדורים. לפעמיים זה נכנס ולפעמים לא - אבל אין שום קשר לסגנון של השחקן הזה. זה לא הוא. הוא לא "קלעי". גם אם השלשות נכנסות. הוא לא איזה דגן יבזורי או פניני. הוא הכי אול אראונד שיש.
סוף סוף אתמול הוא שיחק כמו שהוא אמור לשחק. בסגנון שלו. נכנס פנימה לצבע לסיים (מעל הידיים המושטות של קרל היינס), לא עומד על קו ה-3 ומחכה אלה חותך לסל.
ההגנה שלו עצומה אנחנו יודעים את זה. יש לו ידיים נדירות. אבל וזה אבל גדול - אף אחד לא מכיר אותו ומשאירים אותו ב1 על 1 מבלי להביא חסימה. זה לא משנה דיאנדרה קיין או מייקל רול - שמנהל ההתקפה מתחיל אותה תבוא חסימה אלה אם כן כמובן זה כבר מיס מאץ'. הזלזול בזוסמן מובן, ילד, מה צריך חסימה דה קולו יסתדר לבד - אבל יקח עוד משחק שניים ומה שראינו לא יקרה. יביאו את הסנטר לחסום אותו ויכריחו חילופים. ואז נראה מה יעשה. הוא קצת נהנה מהזלזול של צסק"א שפעם אחר פעם השאירו אותו באחד על אחד מבלי להביא חסימה. אבל הוא תותח. מת עליו.
עמדות 1 ו5 שלנו מצויינות. ויש לנו שחקנים משלימים טובים (קיין, רול, זוס, קלויארו וגם דיבה יהיה בסדר) אבל חסר עוד תותח אחד. לצערי זה אמור להיות ג'וני אוברייאנט אבל ביינתים הוא אאוט לגמרי. אני עדיין מאמין בו. מקווה שיצליח.
17 אוקטובר 2018, 08:52
ג'וני אובראיינט אחלה כישרול אבל בעל איי קיו כדורסל נמוך מאוד. הוא לא מבין את המשחק ואתמול בחמישיות גור שלף הציג כמה דוגמאות יפות.
גם יש לו אופי ילדותי, לראיה הסטורי שהעלה לאינסטגרם.
אני פסימי לגביו.
17 אוקטובר 2018, 10:45
מכבי ת"א נראתה מצוין מול יריבה מצוינת, אבל עלולה להתקרב למשבר ראשון. ווילבקין התקשה והעסק אף נראה טוב יותר בלעדיו, אובראיינט בעיקר מזיק וזוסמן צריך לקבל יותר קרדיט. האוזמן מנתח הפסד שהעלה ספקות לגבי האיש שיכול לממש את הפוטנציאל בהיכל
http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 94227.html
17 אוקטובר 2018, 11:49
יא אלוהים כמה שאני לא סובל את אובריינט. יש לו כישרון קליעה וגוף גדול אבל הבנת משחק כל כך נמוכה... מתי ואיך למסור, איפה לעמוד ולאן לנוע. ושפת הגוף התבוסתנית הזו שלו.. כל הזמן עם הראש באדמה אחרי כל מהלך. בליינד הוא בחירה של אבי אבן.
סקוטי ווילבקין מדאיג קצת עם ראיית המשחק שלו. מפספס המון הזדמנויות למסירות קלות ותוקע את ההתקפה. בכלל יש יותר מדי שחקנים בקבוצה עם יכולת מסירה בעייתית. איך רבע שלם טאריק בלאק לא מקבל מסירה אחת?! ברגע שהתחילו למסור לו הוא הראה את יכולת הסיום הנהדרת שלו (איזה ידיים ארוכות וזינוק יש לו יא וואראדי) רק חבל על 2 העבירות סתם ששרקו לו על דה קולו הבנשלזונה (למה? למה המניאק היה חייב לדפוק ת'שלשה הזו בסוף המחצית שהביאה לרוסים הזונות את ה50 העגול?).
קלויארו בינתיים מותק אמיתי. חכם, קבוצתי, נע לשטחים פתוחים והשלשות גם התחילו ליפול אחרי שלא הרשים עם הקליעה מבחוץ בהכנה. חבל מאוד על שתי הזריקות שהחטיא מהקו שיכלו להוריד ל2 ולפתוח את המשחק מחדש.
גם זוסמן היה אדיר בהגנה ברבע הרביעי, רק הוא חייב לשפר את המסירה בתנועה כי האיבודים האלה הופכים ישר למתפרצות.
ספאחיה דווקא עשה חילופים לא רעים אתמול אבל הקבוצה עדיין לא מספיק מאומנת בהגנה ובעיקר, מספיק כבר עם הקרדיט המוגזם בהתקפה לדאנדרה קיין! למה נותנים לו פעם אחר פעם אופן בשניות אחרונות של התקפה?
17 אוקטובר 2018, 12:13
SirCharles כתב:יא אלוהים כמה שאני לא סובל את אובריינט. יש לו כישרון קליעה וגוף גדול אבל הבנת משחק כל כך נמוכה... מתי ואיך למסור, איפה לעמוד ולאן לנוע. ושפת הגוף התבוסתנית הזו שלו.. כל הזמן עם הראש באדמה אחרי כל מהלך. בליינד הוא בחירה של אבי אבן.
סקוטי ווילבקין מדאיג קצת עם ראיית המשחק שלו. מפספס המון הזדמנויות למסירות קלות ותוקע את ההתקפה. בכלל יש יותר מדי שחקנים בקבוצה עם יכולת מסירה בעייתית. איך רבע שלם טאריק בלאק לא מקבל מסירה אחת?! ברגע שהתחילו למסור לו הוא הראה את יכולת הסיום הנהדרת שלו (איזה ידיים ארוכות וזינוק יש לו יא וואראדי) רק חבל על 2 העבירות סתם ששרקו לו על דה קולו הבנשלזונה (למה? למה המניאק היה חייב לדפוק ת'שלשה הזו בסוף המחצית שהביאה לרוסים הזונות את ה50 העגול?).
קלויארו בינתיים מותק אמיתי. חכם, קבוצתי, נע לשטחים פתוחים והשלשות גם התחילו ליפול אחרי שלא הרשים עם הקליעה מבחוץ בהכנה. חבל מאוד על שתי הזריקות שהחטיא מהקו שיכלו להוריד ל2 ולפתוח את המשחק מחדש.
גם זוסמן היה אדיר בהגנה ברבע הרביעי, רק הוא חייב לשפר את המסירה בתנועה כי האיבודים האלה הופכים ישר למתפרצות.
ספאחיה דווקא עשה חילופים לא רעים אתמול אבל הקבוצה עדיין לא מספיק מאומנת בהגנה ובעיקר, מספיק כבר עם הקרדיט המוגזם בהתקפה לדאנדרה קיין! למה נותנים לו פעם אחר פעם אופן בשניות אחרונות של התקפה?
זה ממש נכון. הוא יודע למסור כשהוא מזהה שיש אופציית מסירה, אבל הוא מפספס ולא מזהה הרבה מדי אפשרויות כאלו וכרכז זה בעייתי, ובמיוחד במשחק כמו אתמול שבו הוא גם לא הבריק בכלל התקפית.
מקווה שפארגו יחזור מהר, כי מכבי צריכה רכז. מול אולי' זה היה נראה שהעדרות של פארגו עושה לו טוב, לפחות לפי המשחק שלו אתמול זה לא ממשיך לקרות.
17 אוקטובר 2018, 12:22
אני ראיתי שהוא יודע למסור, אבל לא תמיד בוחר באופציה הזאת. בלט בעיני אתמול כשהוא נכנס לצבע וזרק זריקה קשה מאוד כשקלויארו היה פנוי לגמרי לידו לשלושה. היה נחוש לעשות נקודות ויהיה מה, בסוף פספס. בגלל זה אמרתי, שצריך לדעת לייעל את עצמו יותר במיוחד בתשומת לב המיוחדת שהוא הולך לקבל.
בהגנה היה טוב, שזה פלוס גדול ולא מובן מאליו.
17 אוקטובר 2018, 12:24
גם בהגנה הוא לא הבריק אתמול. היה בסדר.
17 אוקטובר 2018, 12:25
שועל כתב:גם בהגנה הוא לא הבריק אתמול. היה בסדר.
דווקא חשבתי שעשה עבודה טובה, היה אקטיבי ולחץ .
17 אוקטובר 2018, 12:48
ההתקפה שגמרה את המשחק, לא מבין איך קיין בכלל החטיא את הזריקה הזאת, וגם שהחטיא איך לא שמנו את הכדור בסל בריבאונד :
17 אוקטובר 2018, 13:20
ווילבקין יותר מדי התרגל בדרושאפקה שהכל עובר דרכו וזה גורם ליותר מדי התקפות בהן הוא מכדרר עד שהוא מגיע למצב הזריקה האופטימלי אבל אף אחד אחר לא נוגע בכדור.
שמתי לב גם שהוא לא רע בחדירה והוצאה אבל הרבה פחות טוב בפיקנרול. לא מעט פעמים בלאק נתן לו חסימה טובה והתגלגל וסקוטי לא פעל מספיק מהר, או מקרים נוספים בהם הוא ביקש חסימה שלא שחררה אותו לקליעה ואז ביקש עוד אחת ועדיין לא מסר אלא התעקש על זריקה קשה. מעבר לכך שזה גורם להתקפה להיות צפויה ולשחקנים מסוימים לבהות בו במקום לנוע (אובריינט אני מסתכל עליך), זה גם בטח מתסכל את בלאק, שאני משוכנע שהפעמיים-שלוש שקלעו עליו ברבע הראשון נבעו מתסכול שלו על כך שבהתקפה הוא לא מפסיק לחסום ולהתגלגל או לנעול שחקן קטן ממנו בפנים ועדיין לא מקבל מספיק כדורים.
מילת ביקורת אחת אם אפשר על הביגמן החדש והטוב של מכבי - הוא פועל קצת לאט כשהוא מקבל כדור עם הגב לסל. בוחן את התנועה, מחכה שמישהו יחתוך, ימסור אם יבוא דאבל טים, הכל טוב ויפה אבל היו מספר מקרים שיכל למסור מהר יותר. מה שכן, המתפרצת בה הוא מסר בנגיעה לשלשה עם עבירה של קלויארו שהעלתה ל4 הפרש גרמה לי לקפוץ מהספה בצהלה (ועל הדרך להעיף את האשה מהדרך תוך קטיעת מסאז' הרגליים שהענקתי לה בתמורה לכך שאנחנו רואים משחק במקום נטפליקס וסינון קללות נעלבות מצדה) דבר שלא קרה הרבה פעמים בארבע השנים האחרונות מול משחקי מכבי.
דברים נוספים שאהבתי -
החיתוכים לסל בסופי שעון של זוסמן. יפה מאוד. צריך לעשות את זה הרבה יותר כי השלשות עדיין לא נופלות.
משחק ההתקפה של רול. היופי שבאיטיות. המקריח התמידי אמנם היה האחראי העיקרי לפתיחה המהממת של דה קולו (11 מ13 הנקודות הראשונות של הרוסים) אבל גם בעצמו עשה לצרפתי חיים לא קלים בצד השני והאסיסטים שלו בונבונים.
דברים שפחות אהבתי -
8 זריקות ל3 של דאנדרה קיין. חייבים לציין שהוא היה הרבה יותר טוב בשבוע שעבר וסיים את המשחק עם 14 נק' 4 כ"ז 2 אס' ללא איבודים ופוטבק אחד לתפארת, אבל הקליעה הבעייתית (25% מ3 ו50% מהקו) דופקת אותנו פעם אחר פעם. צסקא פשוט נתנה לו מטר והתחננה שיזרוק. השגנו 6 נקודות משמונה ההתקפות בהן הוא לקח זריקה (רובן חופשיות) מבחוץ. זה לא הרבה.
כל פעולה של ג'וני אובריינט על המגרש (מלבד הסל שנעל את הרבע השלישי והוביל אותנו ליתרון נקודה בעלייה לרבע המכריע. זה היה אחלה). כתבתי כבר על הבנת המשחק הלקויה שלו אבל הקטע בו הוא מסר בנונשלנט לרגליים של ווילבקין וישר למתפרצת רוסית היה הדובדבן בסאנדיי האיבודים של הבחור אתמול (בסטטיסטיקה היה רשום 3 אבל היו לו ארבעה וחצי. למה חצי? כי היה עוד מהלך בחצי הראשון בו הוא כמעט איבד ולבסוף שרקו ביינים עם חץ למכבי, אממה, בפעם הבאה שנשרק כדור ביניים לקראת הסיום ברגע די מכריע הרוסים קיבלו הפעם את הכדור.
הדקות של דיבא על המגרש. אני מת על הבחור אבל זה לא נראה טוב בינתיים. רובינו קיווינו לתואם שארפ חדש אבל למרות הלחץ בהגנה הוא לא ממש גורם לאיבודי כדור ליריב, ובהתקפה הוא לא מצליח להגיע למבטים פנויים בעצמו וכשכבר כן בד"כ מחטיא.
אז לסיכום, יש דברים שנראים טוב, אבל אנחנו חסרים רכז מחליף (רצוי עם יכולת מסירה טובה והגנה טובה) סמול פותח שיחזיר את קיין למעמדו הטבעי ושחקן יותר אינטלגנטי מאובריינט, אבל לאור היכולת הטובה של קלויארו גם 2 מ3 יהיה בסדר.
אני מקווה שפארגו יחזור במהרה אז אלא אם פתאום יזריקו לקנדריק ריי את התודעה של ג'ון סטוקטון צריך להשאיל את הבחור ולהביא במקומו רכז מחליף זר לתקופת ניסיון ביורוליג ואני בטוח שלא חסרים סמולים אתלטיים שבקרוב ישוחררו מהליגה שמעבר לים (אוקרו אייכה?) ומקווה שמכבי לא תתקמצן אם יגיע מועמד מתאים.