פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V1 - מירוטיץ' בברצלונה

04 יולי 2019, 22:54

Jack55 כתב:אם הוא יגיע אפשר לסגור את הבאסטה כן?

היא כבר נסגרה ונחתמה בלי קשר לגאסול.

04 יולי 2019, 23:00

my man כתב:
אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:פאו גאסול כבר עם רגל וחצי בפנסיה. דווקא אפשרי שיחבור אליהם.

הילד בן 38, אבל הוא אגדה, וזה מועדון הבית שלו, ולכן זה דווקא נשמע די הגיוני.

וביננו, איפה עדיף להעביר את עונות/עונת הפרישה שלך במילווקי או בברצלונה?

39 עוד יומיים.

מילווקי או ברצלונה? הכל בהתאם למה שיש לו להציע (ולהצעות שיהיו לו). לפחות בעונה שעברה, לא נראה כאילו נשארו לו יותר מידי רזרבות. אני במקומו בכלל הייתי שוקל פרישה, אבל הוא רוצה להמשיך. עונת פרישה בברצלונה נשמעת כמו אופציה הגיונית.

אם כך אז בארסה לעונת פרישה נשמע טוב יותר..יעשו לו הרבה כבוד וברמת יורוליג אולי יהיה לו יותר קל(או שלא)..

לגמרי, אבל מהציטוטים שלו שקראתי בימים האחרונים, הוא כן ינסה קודם למצוא חוזה ב-NBA אצל קונטנדרית לאליפות. בינתיים הוא מחלים מניתוח שעבר וצפוי לחזור לאימונים באוגוסט.

04 יולי 2019, 23:27

האמת שכששמעתי על מירוטיץ' עברה לי בראש המחשבה שאולי ינסו ללכת על גאסול. הלוואי שיגיע, אחד האירופאים האהובים, זה יהיה מדהים.

04 יולי 2019, 23:29

אגב, שיטת הפייר פליי מתחילה להיכנס ליורוליג ובעוד שנתיים נראה לי שתקציב המועדונים יוכל להתבסס רק בארבעים אחוז על הבעלים. מעניין אם זה מה שגורם לבארסה להתפרע עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי. ובלי קשר, אני לא אוהב את החוק הזה (על אף ההגיון בו). זה צפוי להוריד דרמטית את התקציב של חלק מהקבוצות ומשכך כנראה גם את הרמה באירופה.

04 יולי 2019, 23:33

עוד קצת דיווחים מהיורוליג
הכוכב האדום הציעו לג'יימס גיסט חוזה לשנתיים (לפי מה שקראתי העסק סגור) - https://www.eurohoops.net/en/euroleague ... ames-gist/

סרגיי מוניה האריך חוזה בחימקי לעונה נוספת - https://sportando.basketball/en/sergey- ... th-khimki/

מטאוש פונטיקה חתם בזניט על חוזה לשנתיים - https://www.eurohoops.net/en/euroleague ... ith-zenit/

סטרטוס פרפרוגלו האריך חוזה בכוכב האדום לעונה נוספת - https://sportando.basketball/en/stratos ... na-zvezda/

05 יולי 2019, 00:06

A.Parker כתב:אגב, שיטת הפייר פליי מתחילה להיכנס ליורוליג ובעוד שנתיים נראה לי שתקציב המועדונים יוכל להתבסס רק בארבעים אחוז על הבעלים. מעניין אם זה מה שגורם לבארסה להתפרע עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי. ובלי קשר, אני לא אוהב את החוק הזה (על אף ההגיון בו). זה צפוי להוריד דרמטית את התקציב של חלק מהקבוצות ומשכך כנראה גם את הרמה באירופה.

איפה קראת על זה?
הפייר פליי הפיננסי קיים ביורוליג כבר מאז 2015, עם תקנות כאלו ואחרות. למשל ששכר השחקנים יעמוד על מקסימום של 65% מתקציב ההכנסות, ושתמיכת בעלי המניות לא תעלה על 65% מסך ההכנסות. יכול להיות שבאמת יש כוונה לעדכן את המספרים/תקנות, אבל זה קיים בצורה כזאת או אחרת. ולפחות כרגע, לא נראה שהקבוצות יותר מידי מאויימות מזה (בגלל העונשים הקלים): https://www.euroleague.net/news/i/9ls7l ... -sanctions

בכל מקרה, לקבוצות כמו ברצלונה וריאל אין "בעלים", כלומר הן לא נתמכות ע"י אדם פרטי ונמצאות בבעלות האוהדים (שלא נדבר על כך שהן מתבססות גם על הכנסות מקבוצות הכדורגל). ככה שיותר קל להן לעקוף את התקנות שקיימות היום נניח.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 05 יולי 2019, 01:00, נערך פעם אחת בסך הכל.

05 יולי 2019, 00:22

אחדשיודע כתב:
A.Parker כתב:אגב, שיטת הפייר פליי מתחילה להיכנס ליורוליג ובעוד שנתיים נראה לי שתקציב המועדונים יוכל להתבסס רק בארבעים אחוז על הבעלים. מעניין אם זה מה שגורם לבארסה להתפרע עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי. ובלי קשר, אני לא אוהב את החוק הזה (על אף ההגיון בו). זה צפוי להוריד דרמטית את התקציב של חלק מהקבוצות ומשכך כנראה גם את הרמה באירופה.

איפה קראת על זה?
הפייר פליי הפיננסי קיים ביורוליג כבר מאז 2015, עם תקנות כאלו ואחרות. למשל ששכר השחקנים יעמוד על מקסימום של 65% מהתקציב הכולל של הקבוצה, ושתמיכת בעלי המניות לא תעלה על 75% מסך ההוצאות. יכול להיות שבאמת יש כוונה לעדכן את המספרים/תקנות, אבל זה קיים בצורה או אחרת. ולפחות כרגע, לא נראה שהקבוצות יותר מידי מאויימות מזה (בגלל העונשים הקלים): https://www.euroleague.net/news/i/9ls7l ... -sanctions

בכל מקרה, לקבוצות כמו ברצלונה וריאל אין "בעלים", כלומר הן לא נתמכות ע"י אדם פרטי ונמצאות בבעלות האוהדים (שלא נדבר על כך שהן מתבססות גם על הכנסות מקבוצות הכדורגל). ככה שיותר קל להן לעקוף את התקנות שקיימות היום נניח.

בכתבה של אלי סהר בעקבות החתמת מירוטיץ'
גם לי נשמע מוזר שזה בעוצמת כאלה

גם אם מדובר בחוזה ברוטו או עלות מעביד, החוזה שהציעה ברצלונה לניקולה מירוטיץ' הוא מטורף בכל קנה מידה. ‭ 11.5‬ מיליון יורו לעונה על הפורוורד המונטנגרי-ספרדי הוא תקציבה השנתי של ז'לגיריס קובנה ועלות שכר השחקנים של קבוצות כמו מכבי ת"א, באסקוניה ובאיירן מינכן. אם נצרף את שלוש ההחתמות הקודמות של בארסה החודש - קורי היגינס, תומא הרטל וברנדון דיוויס, רק על ארבעת השחקנים האלה תוציא הקבוצה 22 מיליון יורו בעונה הקרובה. הכסף כנראה יצא מהאופנה בברצלונה. אמנם בארסה, כמו מכבי ת"א, אינה יודעת טעמו של פיינל פור מאז ‭ 2014‬ ובנוסף, חמש שנים לא חגגו ב"פלאו בלאו גראנה" אליפות מקומית, אבל כמה חולצות של לאו מסי צריך למכור כדי לבזבז כאלה סכומים?

ברצלונה מנסה לנצל את העונה האחרונה לפני ש"הפייר פליי" ייכנס בעוצמה גדולה יותר ליורוליג. החל מעונת ‭ 2020/21‬ תחויב כל קבוצה ש-‭40‬ אחוזים מהכנסותיה יגיעו מהכנסות ולא על ידי הזרמת בעלים. בכל עונה לאחר מכן סעיף ההכנסות בתקציב הקבוצות יעלה בעשרה אחוזים, כך שבעונת ‭ 2022/23‬ הזרמת הבעלים תהיה רק ‭ 40‬ אחוזים(!) וקנסות כבדים יוטלו על הקבוצות החורגות. צסק"א, לדוגמה, העמידה העונה תקציב של ‭ 44 ‬ מיליון יורו שמתוכו כ-‭10‬ מיליון יורו הכנסות וספונסרים, ובעוד שנה לא תוכל להעמיד תקציב של יותר מ-‭25‬ מיליון יורו, מה שאולי מסביר את נסיגתה הקיץ בשוק השחקנים. איך בדיוק תעמוד ברצלונה בפייר פליי בעוד שנה?

בשוק שחקנים בן שבע ספרות שבו הספרה משמאל היא ‭ ,2‬ למכבי ת"א כרגע אין מה לחפש. לכן, רעיון שימור הסגל מבחינתה הוא הכרחי. אבל אחרי שהיורוליג הכריז שמכבי, יחד עם באסקוניה, באיירן וז'לגיריס היא מהקבוצות הכי "בריאות" ביורוליג מאחר שתקציבן לא נשען על מחלקות הכדורגל של המועדון או על הקפריזיות של הבעלים (ג'ורג'יו ארמאני לדוגמה), אלא שהוצאותיהן תלויות במכירות מנויים, זכויות שידור וספונסרים, יישום ואכיפה של רעיון הפייר פליי הוא התקווה שלהן לעתיד מתוק ושוויוני יותר.

05 יולי 2019, 00:33

כלומר, לפי מה שהוא כותב, התקנה שהיום אומרת כי "תמיכת בעלי המניות לא תעלה על 65% מסך הכנסות הקבוצה" תשנתה החל מעונת 2020/21 למקסימום של 60%, עד שתגיע למקסימום של 40% (תמיכת בעלים) בעונת 2022/23. יכול להיות, אבל בסוף צריך לשלב את זה גם עם אכיפה יעילה ומרתיעה. ובנוסף, כמו שאמרתי - לקבוצות כמו ברצלונה וריאל, שמתבססות בין היתר על הכנסות מקבוצות הכדורגל שלהן, צפוי להיות יותר קל להתמודד עם זה (לפחות כל עוד לא משנים/מוסיפים תקנות אחרות שרלוונטיות עבורן).
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 05 יולי 2019, 00:58, נערך פעם אחת בסך הכל.

05 יולי 2019, 00:37

מארסליניו הוארטס בן ה 36 יעבור כנראה לטנריפה הספרדית וישחק בליגת העלובות.

05 יולי 2019, 00:39

אחדשיודע כתב:כלומר, לפי מה שהוא כותב, התקנה שהיום אומרת כי "תמיכת בעלי המניות לא תעלה על 75% מסך הוצאות הקבוצה" תשנתה החל מעונת 2020/21 למקסימום של 60%, עד שתגיע למקסימום של 40% (תמיכת בעלים) בעונת 2022/23. יכול להיות, אבל בסוף צריך לשלב את זה גם עם אכיפה יעילה ומרתיעה. ובנוסף, כמו שאמרתי - לקבוצות כמו ברצלונה וריאל, שמתבססות בין היתר על הכנסות מקבוצות הכדורגל שלהן, צפוי להיות יותר קל להתמודד עם זה (לפחות כל עוד לא משנים/מוסיפים תקנות אחרות שרלוונטיות עבורן).

קשה לי להאמין שהזרמה מהכדורגל נחשבת להכנסה וזה עשוי לשנות את כל התמונה. צסק"א יכולה לחטוף מכת מוות ממהלך כזה. אני ממש לא אוהב את הכיוון שזה הולך אליו. בתרחיש הפסימי אנחנו מגיעים למצב שמכבי מחזיקה באחד התקציבים הגבוהים במפעל.

05 יולי 2019, 00:54

A.Parker כתב:קשה לי להאמין שהזרמה מהכדורגל נחשבת להכנסה וזה עשוי לשנות את כל התמונה. צסק"א יכולה לחטוף מכת מוות ממהלך כזה. אני ממש לא אוהב את הכיוון שזה הולך אליו. בתרחיש הפסימי אנחנו מגיעים למצב שמכבי מחזיקה באחד התקציבים הגבוהים במפעל.

אתה צודק, אבל מכיוון שהן תחת אותה קורת גג - לך תאכוף את זה. אני בטוח שיש למועדונים הללו (שהם במידה רבה גדולים מהמותג שנקרא "יורוליג") את השיטות המתאימות כדי לעקוף את את התקנות הללו, כפי שהן מופיעות היום.

ורק תיקון למה שכתבתי קודם - זה מתייחס להכנסות הקבוצה ולא להוצאות. והשנה, זה עמד על תמיכת בעלים של מקסימום 65% מהכנסות הקבוצה, ולא 75%.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 05 יולי 2019, 01:12, נערך פעם אחת בסך הכל.

05 יולי 2019, 01:04

אחדשיודע כתב:
A.Parker כתב:קשה לי להאמין שהזרמה מהכדורגל נחשבת להכנסה וזה עשוי לשנות את כל התמונה. צסק"א יכולה לחטוף מכת מוות ממהלך כזה. אני ממש לא אוהב את הכיוון שזה הולך אליו. בתרחיש הפסימי אנחנו מגיעים למצב שמכבי מחזיקה באחד התקציבים הגבוהים במפעל.

אתה צודק, אבל מכיוון שהן תחת אותה קורת גג - לך תאכוף את זה. אני בטוח שיש למועדונים הללו (שהן במידה רבה גדולים מהמותג שנקרא "יורוליג") את השיטות המתאימות כדי לעקוף את את התקנות הללו, כפי שהן מופיעות היום.

ורק תיקון למה שכתבתי קודם - זה מתייחס להכנסות הקבוצה ולא להוצאות. והשנה, זה עמד על תמיכת בעלים של מקסימום 65% מהכנסות הקבוצה, ולא 75%.

אוקיי, אז אולי מועדוני הכדורגל לא, אבל מה עם השאר?

05 יולי 2019, 01:07

השאר עשויות להיות בבעיה, אבל גם בכדורגל מוצאים השיטות להתמודד עם זה - בדרכים מגוונות ויצירתיות.
כמו שמתואר למשל בכתבה הבאה: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 08,00.html

דוגמה מקרוב - מיץ' גולדהאר מעניק "חסות חיצונית" (של כ-3 מיליון דולר) לקבוצת הכדורגל באמצעות חברה שהוא בעליה.

05 יולי 2019, 01:14

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:

39 עוד יומיים.

מילווקי או ברצלונה? הכל בהתאם למה שיש לו להציע (ולהצעות שיהיו לו). לפחות בעונה שעברה, לא נראה כאילו נשארו לו יותר מידי רזרבות. אני במקומו בכלל הייתי שוקל פרישה, אבל הוא רוצה להמשיך. אז כן, עונת פרישה בברצלונה נשמעת כמו אופציה הגיונית.

נכון. הוא בשנתון שלי...
ד"א, גם טל בורשטיין ויניב גרין באותו השנתון...

05 יולי 2019, 01:19

אחדשיודע כתב:השאר עשויות להיות בבעיה, אבל גם בכדורגל מוצאים השיטות להתמודד עם זה - בדרכים מגוונות ויצירתיות.
כמו שמתואר למשל בכתבה הבאה: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 08,00.html

דוגמה מקרוב - מיץ' גולדהאר מעניק "חסות חיצונית" (של כ-3 מיליון דולר) לקבוצת הכדורגל באמצעות חברה שהוא בעליה.

טוב, מקווה שיצליחו באמת או שהיורוליג ישכילו לשנות את זה לשישים אחוז תמיכה מהבעלים

05 יולי 2019, 01:20

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:

39 עוד יומיים.

מילווקי או ברצלונה? הכל בהתאם למה שיש לו להציע (ולהצעות שיהיו לו). לפחות בעונה שעברה, לא נראה כאילו נשארו לו יותר מידי רזרבות. אני במקומו בכלל הייתי שוקל פרישה, אבל הוא רוצה להמשיך. אז כן, עונת פרישה בברצלונה נשמעת כמו אופציה הגיונית.

נכון. הוא בשנתון שלי...
ד"א, גם טל בורשטיין ויניב גרין באותו השנתון...

אתה בכלל נדב הנפלד

05 יולי 2019, 03:07

ברצלונה בונה קבוצה מטורפת, אך אני לא מאמין שהם ייקחו את היורוליג עונה הבאה, ואני חושב שגם הם יודעים את זה.
ברצלונה הבינו סופסוף שכדי לזכות בתארים כמו צ'סקא וריאל צריך המשכיות ולא להחליף חצי סגל כל קיץ כמו שהם עשו בשנים האחרונות.
שימו לב שכל שחקן שחתם אצלם הקיץ זה לשלוש שנים (לפחות).
אין ספק שיש סיכוי גדול שנראה את ברצלונה בפיינל פור אם הכל יתחבר להם כמו שצריך (בכל זאת, חצי סגל חדש). מה שכן, הם ידברו הרבה יותר חזק בעוד שנתיים ושם נראה את הפוטנציאל האמיתי של הסגל המטורף שנבנה כאן.

05 יולי 2019, 03:09

הכוכב האדום בונה עד עכשיו קבוצה ממש נחמדה ביחס לתקציב שלה - ג'נקינס, קוזמיץ', בראון, גיסט, בארון, מייקל אוג'ו .
לא רע בכלל, כל קבוצה שתגיע לשם תעבור גיהינום .

05 יולי 2019, 03:28

Jack55 כתב:הכוכב האדום בונה עד עכשיו קבוצה ממש נחמדה ביחס לתקציב שלה - ג'נקינס, קוזמיץ', בראון, גיסט, בארון, מייקל אוג'ו .

מאמין שהם יסיימו במקומות 8-12 (מתוך 16 קבוצות שבעונה הבאה). לא רואה אותם מתרסקים כמו קבוצות יורוקאפ דוגמת ולנסיה, זניט או אפילו חימקי.

05 יולי 2019, 10:30

Adam כתב:
Jack55 כתב:הכוכב האדום בונה עד עכשיו קבוצה ממש נחמדה ביחס לתקציב שלה - ג'נקינס, קוזמיץ', בראון, גיסט, בארון, מייקל אוג'ו .

מאמין שהם יסיימו במקומות 8-12 (מתוך 16 קבוצות שבעונה הבאה). לא רואה אותם מתרסקים כמו קבוצות יורוקאפ דוגמת ולנסיה, זניט או אפילו חימקי.

בעונה הבאה יהיו 18 קבוצות
נושא נעול