שמואל1 כתב:אחדשיודע כתב:עוד פעם חזרנו להשוואה השטותית הזאת לאנתוני פארקר?
פארקר היה שומר מדהים (גם ב-NBA) וקלעי מדהים (לא רק ב-NBA). אנשים פשוט שוכחים עד כמה. היו לו 41% משלוש ב-4 שנים שלו ביורוליג. יותר מזה, בשנתיים שזכו באליפות אירופה (2003/4 ו -2004/5) הוא עמד על 48% משלוש עם שלשה למשחק. הוא לא היה זורק משלוש בכמויות, כי היו כלים אחרים (כולל זריקת פיידאווי מייקל ג׳ורדנית מחצי מרחק) - אבל כאמור סיים בממוצע עם שלשה למשחק.
הם שיחקו בעמדות שונות אז ההשוואה קשה, אבל אי אפשר להתעלם מהדימיון בחלק מהפרמטרים - הג'אמפר מחצי מרחק, האתלטיות, יכולת ניהול המשחק וההגנה.
את זה לא רק אני אומר אלא גם האוזמן בטור האחרון שלו.
ההבדל הגדול ביניהם הוא שפארקר היה גם מנהיג שקט. אבל עדיין בולדווין הוא לדעתי הדבר הקרוב ביותר שהיה פה לפארקר.
קודם כל, האוזמן דאג להדגיש שהוא לא משווה ביניהם.
האוזמן כתב:ויש את בולדווין. אני לא יודע כמה מכם זקן מספיק, גולשים וגולשות יקרים ויקרות שלי, אבל כשאנתוני פארקר הגיע למכבי, וגם אחרי גביע הסופרוליג, היו כאן לא מעט שאמרו שהוא נחמד, אולי אפילו טוב ואולי אפילו טוב מאוד, אבל בזה בזה ובזה הוא לא מספיק. אוקיי, אני ממש לא משווה את בולדווין לפארקר במובן הרחב והמלא של המילה. פארקר היה גדול שחקני הכדורסל ששיחקו בכל תחרות אירופאית. ובולדווין? נמתין ונראה. מה שכן, יש משהו בזריקה הזאת מחצי מרחק, מהכדרור. יש משהו בג'אמפר הנקי הזה, כשבולדווין מתעופף בקלילות מעלה, שמיד זורק אותך אל האיש ההוא, שהיה חלק בלי נפרד גם מאימפריית פיני גרשון הראשונה וגם מזאת השניה.
אבל בלי קשר, הוא עובד בערוץ/אתר שמקדש את הקליקבייט, את הפרובקטיביות, את הצהוב. והוא גם נופל בזה לא מעט. זה לא האוזמן של תחילת הקריירה. ההשוואות המוגזמות-מעצבנות, שיוצרות דיון פה בצהבת, יוצרות דיון גם במקומות אחרים. רק ששם מקבלים על זה כסף.
ובכל מקרה, גם בזריקה מחצי מרחק - הם לא באמת דומים. בולדווין זורק כמו מכונה (ביעילות מרשימה), אצל פארקר זה היה שיא היופי. שיא הליטוש. זה היה העתק של הפיידאווי של מייקל ג׳ורדן וקובי בראיינט. זה לא הסגנון של בולדווין. זה ששחקן זורק ברמה גבוהה מחצי מרחק, לא הופך אותו דומה לשחק אחר שעשה זאת גם. כמו שהזריקה של דמאר דרוזן (שהוא היום מאסטר הזריקה מחצי מרחק) לא גוררת השוואות שלו למייקל ג׳ורדן וקובי בראיינט.