פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המועמדים להחליף את ארז

25 אוקטובר 2016, 17:03

argof כתב:כמה הערות על המצב:

1. http://sports.walla.co.il/item/3007359. החלק הראשון של הכתבה של האוזמן משקף באופן המדויק ביותר את הבעיה הכי גדולה של מכבי בעיניי. לא בעיית שחקנים, לא בעיית מאמן, לא בעיית מנהלים, אלא קודם כל בעיית בעלים. הבעלים של הקבוצה אינם מתאימים עוד לקבוצה. ערך המותג, רמת המפעלים הספורטיביים בהם היא משתתפת, ובעיקר סדרי גודל הכספים הדרושים לקיים קבוצת צמרת - אינם מתאימים לבעלות הנוכחית. הבעלות הנוכחית היא של המיליונרים של שנות ה-90, שרגילים לומר את המילה האחרונה בעניינים מקצועיים לא להם, בה בשעה שמכבי של היום ראויה למיליארדרים של המאה ה-21 שיהיו בעליה, שיביאו את אנשי המקצוע המעולים ביותר לניהול, שיהיו עם מרחב הנשימה הכספי הדרוש כדי לקיים קבוצת צמרת יורוליג ובעלי מרחב הנשימה לטעויות מקצועיות שעולות כסף. ואף מילה על מיץ' גולדהאר ולשידרוג שהביא למחלקת הכדורגל (למרות הערב הקשה אתמול..).

2. החלק השני של הכתבה פחות עם אינטגריטי בעיניי. אמנם, האוזמן עורך גילוי נאות על יחסי העבר העכורים שלו עם רמי הדר, אבל ניכר שזה משפיע על כתיבתו. כשהוא צריך לכתוב לגופו של עניין, הוא בעיקר כותב מחמאות אישיות, אבל זה לא מונע ממנו להגיע למסקנה שמדובר במינוי עלוב.
ובכן, זה בהחלט עלול להתברר ככזה. ימים יגידו. את דעתי ש:א) הוא לא יותר גרוע מאדלשטיין ו-ב)שרצוי היה שמאמן יורוליג מנוסה יאמן, אך כזה אין בנמצא, ומה שנמצא רק יעמיק את הגירעונות והמשברים וימתח אותם שנים קדימה - כבר הבעתי.
אני רק אסתפק באיזכור העובדה שכשברצוקאס מונה לתפקידו באולימפיאקוס בעונת 2012/2013, הרזומה שלו לא היה עשיר בהרבה משל רמי הדר (הצלחה יפה במארוסי - המכבי חיפה של יוון, וזהו בערך). הוא זכה ביורוליג בסיום העונה. לא סתם זכה. היה חלק מהריפיט של אולימפיאקוס. אני לא בא לומר שרמי הדר הוא בהכרח ברצוקאס. יש יותר סיכוי שהוא לא. זה לא אומר שמכבי לא יכולה להצליח תחתיו. זה המון עניין של סיטואציה ושל חומר שחקנים (ופה רמי הדר מתחיל עם גירעון קשה בפרונטליין).

3. הרעיון של מאמן אמריקאי אוריינטד הוא רעיון מוצלח. לכן, בלאט וטרינקיירי בעלי השורשים האמריקאיים וניסיון היורוליג הם הטובים ביותר שאפשר היה להביא (חרף חיבתם למשחק מבוקר). חשבתי גם על כריס פלמינג האמריקאי-גרמני, אבל הוא מונה לעוזר בנטס. נשאר בערך בראד גרינברג. שווה את הכאב ראש? לדעתי לא.

זאת בדיוק הטעות של כולנו. אנחנו לא מכירים מספיק את השוק.
מה למשל עושה היום אייברי ג'ונסון (מאמן במכללות - בדקתי)? מה עושה ויני דל-נגרו? מה עושה ג'ף הורנסק?

אלה רק שמות ששלפתי ברגע. סביר שהם לא רלוונטיים, אבל מספיק להשקיע יומיים של כל אחד מאתנו, בשביל להביא רשימה של עשרה מועמדים,
שיכולים להצליח. אולי שחקני עבר שעברו מתישהו באירופה. אולי שחקני עבר ששיחקו עם שחקנים אירופאים... וכד'. באמת באמת שלא חסרים
מאמני כדורסל אמריקאים טובים.

25 אוקטובר 2016, 17:04

שועל כתב:אין אפשרות להביא מאמנים טובים מקבוצות קטנות יותר גם באמצע העונה? כמו זה שמאמן את ניז'ני (או לפחות אימן בשנים האחרונות) שאני לא זוכר את שמו

הוא העוזר של בלאט....

25 אוקטובר 2016, 17:05

Holiday_Armadillo כתב:אי אפשר להגיד על אף אחד ש''אם הוא יגיע הוא יביא צוות משלו ויציב דרישות'' כי מי שיגיע הנה לא יעשה את זה ומי שיתעקש על זה לא יהיה פה

אז אנחנו שוב חוזרים לעניין שבו אנחנו מניחים שההנהלה רוצה בהרס המועדון.
אני לא אומר שזה בהכרח לא נכון, אבל בינתיים אני ראיתי מאמנים חלשים שמגיעים לכאן, ומלבישים להם חרא על הראש.

כשאני אראה שמביאים מאמן חזק, שעוזב אחרי יומיים, כי א', ב', ג', או שאותו מאמן חזק, מתקפל מול ההנהלה, או שמועמדות של מאמן חזק נופלת
לטובת מאמן חלש אופי, אז נוכל להגיד בוודאות שמה שאמרת זה נכון.

כרגע זה עדיין פיפטי-פיפטי

25 אוקטובר 2016, 17:05

jol9 כתב:
argof כתב:כמה הערות על המצב:

1. http://sports.walla.co.il/item/3007359. החלק הראשון של הכתבה של האוזמן משקף באופן המדויק ביותר את הבעיה הכי גדולה של מכבי בעיניי. לא בעיית שחקנים, לא בעיית מאמן, לא בעיית מנהלים, אלא קודם כל בעיית בעלים. הבעלים של הקבוצה אינם מתאימים עוד לקבוצה. ערך המותג, רמת המפעלים הספורטיביים בהם היא משתתפת, ובעיקר סדרי גודל הכספים הדרושים לקיים קבוצת צמרת - אינם מתאימים לבעלות הנוכחית. הבעלות הנוכחית היא של המיליונרים של שנות ה-90, שרגילים לומר את המילה האחרונה בעניינים מקצועיים לא להם, בה בשעה שמכבי של היום ראויה למיליארדרים של המאה ה-21 שיהיו בעליה, שיביאו את אנשי המקצוע המעולים ביותר לניהול, שיהיו עם מרחב הנשימה הכספי הדרוש כדי לקיים קבוצת צמרת יורוליג ובעלי מרחב הנשימה לטעויות מקצועיות שעולות כסף. ואף מילה על מיץ' גולדהאר ולשידרוג שהביא למחלקת הכדורגל (למרות הערב הקשה אתמול..).

2. החלק השני של הכתבה פחות עם אינטגריטי בעיניי. אמנם, האוזמן עורך גילוי נאות על יחסי העבר העכורים שלו עם רמי הדר, אבל ניכר שזה משפיע על כתיבתו. כשהוא צריך לכתוב לגופו של עניין, הוא בעיקר כותב מחמאות אישיות, אבל זה לא מונע ממנו להגיע למסקנה שמדובר במינוי עלוב.
ובכן, זה בהחלט עלול להתברר ככזה. ימים יגידו. את דעתי ש:א) הוא לא יותר גרוע מאדלשטיין ו-ב)שרצוי היה שמאמן יורוליג מנוסה יאמן, אך כזה אין בנמצא, ומה שנמצא רק יעמיק את הגירעונות והמשברים וימתח אותם שנים קדימה - כבר הבעתי.
אני רק אסתפק באיזכור העובדה שכשברצוקאס מונה לתפקידו באולימפיאקוס בעונת 2012/2013, הרזומה שלו לא היה עשיר בהרבה משל רמי הדר (הצלחה יפה במארוסי - המכבי חיפה של יוון, וזהו בערך). הוא זכה ביורוליג בסיום העונה. לא סתם זכה. היה חלק מהריפיט של אולימפיאקוס. אני לא בא לומר שרמי הדר הוא בהכרח ברצוקאס. יש יותר סיכוי שהוא לא. זה לא אומר שמכבי לא יכולה להצליח תחתיו. זה המון עניין של סיטואציה ושל חומר שחקנים (ופה רמי הדר מתחיל עם גירעון קשה בפרונטליין).

3. הרעיון של מאמן אמריקאי אוריינטד הוא רעיון מוצלח. לכן, בלאט וטרינקיירי בעלי השורשים האמריקאיים וניסיון היורוליג הם הטובים ביותר שאפשר היה להביא (חרף חיבתם למשחק מבוקר). חשבתי גם על כריס פלמינג האמריקאי-גרמני, אבל הוא מונה לעוזר בנטס. נשאר בערך בראד גרינברג. שווה את הכאב ראש? לדעתי לא.

זאת בדיוק הטעות של כולנו. אנחנו לא מכירים מספיק את השוק.
מה למשל עושה היום אייברי ג'ונסון (מאמן במכללות - בדקתי)? מה עושה ויני דל-נגרו? מה עושה ג'ף הורנסק?

אלה רק שמות ששלפתי ברגע. סביר שהם לא רלוונטיים, אבל מספיק להשקיע יומיים של כל אחד מאתנו, בשביל להביא רשימה של עשרה מועמדים,
שיכולים להצליח. אולי שחקני עבר שעברו מתישהו באירופה. אולי שחקני עבר ששיחקו עם שחקנים אירופאים... וכד'. באמת באמת שלא חסרים
מאמני כדורסל אמריקאים טובים.

אם זה להשנה , זה מיותר , לך תסביר למאמן אמריקאי , את מי לשים ומה בחוק הישראלי , לא טוב.
לעונות הבאות? פתרון רע , צריך ללכת בכל הכוח על טרנקירי , אולי הוא יחזיק מעמד עד ינואר בעזרת גלויברמן.

25 אוקטובר 2016, 17:07

MTA2311 כתב:
שועל כתב:אין אפשרות להביא מאמנים טובים מקבוצות קטנות יותר גם באמצע העונה? כמו זה שמאמן את ניז'ני (או לפחות אימן בשנים האחרונות) שאני לא זוכר את שמו

כמעט בלתי אפשרי להוציא מאמן מקבוצה באמצע העונה. וזה נכון יותר ככל שהמאמן טוב יותר.

בעיקרון את טבק הוציאו מאיזו קבוצה ספרדית לפני שנה אבל אם אתה מדבר על מאמן טוב אז לא....

25 אוקטובר 2016, 17:08

אני לא נכנס כרגע לדיון של השנה או שנה הבאה.
עם כל הכבוד, טרנקיירי הוא לא המאמן היחיד בעולם שיכול להציל את מכבי, ואם כבר, אז יש יותר סיכוי שילבישו לו דברים
על הראש מאשר למאמן אמריקאי עם שם גדול.

זה שמאמן הוא אמריקאי, לא אומר שהוא דביל. זה לא כזה קשה לקלוט את ההבדלים בחוקים, וההבדלים בחוקים הם לא כאלה
מהותיים שצריכים לפסול מועמדות של מאמן טוב.

25 אוקטובר 2016, 17:10

jol9 כתב:אני לא נכנס כרגע לדיון של השנה או שנה הבאה.
עם כל הכבוד, טרנקיירי הוא לא המאמן היחיד בעולם שיכול להציל את מכבי, ואם כבר, אז יש יותר סיכוי שילבישו לו דברים

זה שמאמן הוא אמריקאי, לא אומר שהוא דביל. זה לא כזה קשה לקלוט את ההבדלים בחוקים, וההבדלים בחוקים הם לא כאלה

הכדורסל באירופה שונה מאוד מה NBA.
ראית כמה זמן לקח לבלאט לעשות את ההתאמות. גם המעבר בכיוון ההפוך יהיה לא פחות קשה.
אם כבר הולכים על מאמן אמריקאי אז להביא מישהו שמכיר את הכדורסל האירופאי, כמו מייק דאנטוני.

25 אוקטובר 2016, 17:10

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אי אפשר להגיד על אף אחד ש''אם הוא יגיע הוא יביא צוות משלו ויציב דרישות'' כי מי שיגיע הנה לא יעשה את זה ומי שיתעקש על זה לא יהיה פה

אני לא אומר שזה בהכרח לא נכון, אבל בינתיים אני ראיתי מאמנים חלשים שמגיעים לכאן, ומלבישים להם חרא על הראש.

כשאני אראה שמביאים מאמן חזק, שעוזב אחרי יומיים, כי א', ב', ג', או שאותו מאמן חזק, מתקפל מול ההנהלה, או שמועמדות של מאמן חזק נופלת

אתה לא נראה לי כמו בת יענה.....
תקשיב , יש סיבה שמגיעים לפה מאמנים בשקל וחצי , כי ההנהלה רוצה יס מנים שהיא תוכל לשחק עם ההרכב כאילו מדובר בטקטיקו (רק אתה ואני יודעים במה מדובר) , במקרה הטוב , המאמן יכול להסתדר עם מה שיש לו , במקרה הרע , מפילים עליו את כל החולי , מאמן רציני לא יהיה מוכן שיבנו לו את ההרכב מבלי לשאול אותו , לא יהיה מוכן לשמוע את הנשיפות של שמעון בגב , מאמן רציני לא יהיה מוכן שיעשו לו override על הנחיה לחזור בשעה מסויימת ובטח לא יהיה מוכן שיבואו אליו בטענות על את מי הוא מרכיב ומתי , ובגלל זה מאמן רציני לא יגיע לפה , אלא אם הוא מאוהב במועדון ההיסטורי , אבל אל דאגה , עוד כמה שנים כאלו לפני שיעיפו אותנו מהיורוליג והמאמן היחיד שנוכל להחתים זה אייל לחמן.

25 אוקטובר 2016, 17:11

jol9 כתב:

רוצה בהרס המועדון? לא
חושבת שהיא יודעת יתר טוב מכולם ומוכנה להיכשל בשביל לא לוותר על שליטה? זה כן

25 אוקטובר 2016, 17:13

שמואל1 כתב:

הכדורסל באירופה שונה מאוד מה NBA.
ראית כמה זמן לקח לבלאט לעשות את ההתאמות. גם המעבר בכיוון ההפוך יהיה לא פחות קשה.
אם כבר הולכים על מאמן אמריקאי אז להביא מישהו שמכיר את הכדורסל האירופאי, כמו מייק דאנטוני.

בסדר גמור. אופציה טובה מאוד. אני בטוח שאם תשב יום על גוגל, תמצא עוד כמה שמות רלוונטיים

25 אוקטובר 2016, 17:17

אני לא יודע לגבי פראטלו. הוא אימן ב-nba, אפילו לקח תואר של מאמן השנה. בת׳כלס משהו שהייתי שוקל. אבל הייתי לוקח מישהו מהאירופאים קודם. פחות התאמות והיכרות גדולה יותר עם השוק

25 אוקטובר 2016, 17:21

יוני, להביא אמריקאי שלעולם לא אימן באירופה זה התאבדות לדעתי. עדיף כבר איזה מאמן יורוליג זוטר. את אוברדוביץ' הייתי מביא בלי לחשוב פעמיים.

25 אוקטובר 2016, 17:56

roy1000 כתב:יוני, להביא אמריקאי שלעולם לא אימן באירופה זה התאבדות לדעתי. עדיף כבר איזה מאמן יורוליג זוטר. את אוברדוביץ' הייתי מביא בלי לחשוב פעמיים.

מצד שני מאמן אמריקאי מתאים לקבוצה שכולה שחקנים אמריקאים.

25 אוקטובר 2016, 17:58

jol9 כתב:זאת בדיוק הטעות של כולנו. אנחנו לא מכירים מספיק את השוק.

באמת יוני? :) הורנסק מאמן את הניקס. ניצח את בלאט במירוץ למשרה.
ו-ויני דל נגרו פרשן. ובלי קשר, אף אחד מהם לא היה מגיע לאמן את מכבי.

25 אוקטובר 2016, 19:05

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:זאת בדיוק הטעות של כולנו. אנחנו לא מכירים מספיק את השוק.

באמת יוני? :) הורנסק מאמן את הניקס. ניצח את בלאט במירוץ למשרה.
ו-ויני דל נגרו פרשן. ובלי קשר, אף אחד מהם לא היה מגיע לאמן את מכבי.

נכון.... :blush1

אבל בוא נמצא אחרים - מארק ג'קסון, ג'ף ואן גנדי, סקוט סקיילס (הוא אגב גם שיחק באירופה), בוב מקאדו (היום
עוזר באורלנדו ובעל נסיון עשיר באירופה) וזה מהסתכלות של 3 דקות.

הנקודה היא לא השמות. הנקודה היא הרעיון עצמו. מה אתה חושב, האם דבר כזה יכול לעבוד? האם זה
כיוון שכדאי למכבי ללכת אליו?

25 אוקטובר 2016, 19:07

יוני, השמות שהעלת לא ריאליים בעליל. בכלל לא בכיוון. אתה מדבר פה על מאמנים שהרוויחו מליונים ב- NBA. ג'קסון ו- JVG מפרשנים. ממש לא.

25 אוקטובר 2016, 19:08

roy1000 כתב:יוני, להביא אמריקאי שלעולם לא אימן באירופה זה התאבדות לדעתי. עדיף כבר איזה מאמן יורוליג זוטר. את אוברדוביץ' הייתי מביא בלי לחשוב פעמיים.

אבל למה אתה חושב ככה?
האם סקוט סקיילס למשל, הוא עד כדי דפ"ר, שהוא יצטרך שנים בשביל להבין איך עובד הכדורסל באירופה?

לאן יביא אותך אוברדוביץ'? ולמה אתה חושב שהחרא שמלבישים על הראש של כל המאמנים שהיו כאן מאז
בלאט, לא ילבישו עליו? כי הוא פעם דחף שחקן שלו?

25 אוקטובר 2016, 19:09

roy1000 כתב:יוני, השמות שהעלת לא ריאליים בעליל. בכלל לא בכיוון. אתה מדבר פה על מאמנים שהרוויחו מליונים ב- NBA. ג'קסון ו- JVG מפרשנים. ממש לא.

אני מתאר לעצמי שאין אף מאמן או עוזר מאמן שהיה בNBA, שהוא מובטל כרגע. כולם עושים משהו.
זאת לא הנקודה אבל.

25 אוקטובר 2016, 19:15

jol9 כתב:אני מתאר לעצמי שאין אף מאמן או עוזר מאמן שהיה בNBA, שהוא מובטל כרגע. כולם עושים משהו.
זאת לא הנקודה אבל.

הנקודה זה שאתה לא יכול להביא לפה מאמן שהרוויח 20 מליון דולר בקריירה שלו. זה לא יקרה. אתה גם לא יכול להביא מישהו שמרוויח כמה מליונים ב- ESPN או TNT או ABC.

אתה אולי יכול להביא לפה מאמן מכללות או משהו כזה או מישהו שמחפש לעשות קאמבק. מייק פרטלו היחידי שיכול להיות ריאלי, אבל זה סיכון גדול מדי לדעתי. הכיוון הנכון הוא מאמן אירופאי עם נסיון יורוליג.

25 אוקטובר 2016, 19:17

jol9 כתב:אבל למה אתה חושב ככה?
האם סקוט סקיילס למשל, הוא עד כדי דפ"ר, שהוא יצטרך שנים בשביל להבין איך עובד הכדורסל באירופה?

לאן יביא אותך אוברדוביץ'? ולמה אתה חושב שהחרא שמלבישים על הראש של כל המאמנים שהיו כאן מאז
בלאט, לא ילבישו עליו? כי הוא פעם דחף שחקן שלו?

אוברדוביץ' מביא איתו רקורד עצום בתור שחקן ונסיון של 5-6 שנים בתור מאמן (כולל נסיון יורוליג). אני חושב שהוא יוכל להתמודד עם הלחץ של מכבי.

לא מועמד אידיאלי, אבל מבין האפשרויות שעל הפרק, אני חושב שהוא גם ריאלי וגם עומד בדרישות המינימום לאמן במכבי (יורוליג ושנות נסיון).
נושא נעול