רשמית: ג'וני אובראיינט השלישי חתם במכבי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: רשמית: ג'וני אובראיינט השלישי חתם במכבי

הודעהעל ידי שועל » 12 אוקטובר 2018, 13:30

Holiday_Armadillo כתב:עוד לא קרה שאמרו על שחקן ''אם הוא יידע להיות חכם ולשנות את כל צורת המשחק שלו הוא יהיה מדהים'' וזה קרה
כנראה, אולי, לא יודעת, זה לא כזה פשוט

איכשהו אנחנו תמיד נתקעים עם שחקנים ש''יש להם פוטנציאל'' ו''אם הם רק יישנו את כל מה שהם עשו עד היום בקריירה אנחנו נהנה מהם'' ועדיין אנשים לא לומדים

בדיוק.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי קובי » 13 אוקטובר 2018, 02:02

אני לא ראיתי הרבה שחקנים בסייז כזה ועם ליטוש ומגוון התקפי כזה באירופה.
אני חושב שברמת יורוליג אובראיינט זה יהלום, אבל המאמן צריך לדעת לנצל את זה.

כמה שחקנים ראיתם שהצליחו לשתול את וסלי בפוסט אפ?

בקו האחורי יש לנו יצירתיות גם מווילבקין וגם מפארגו. בקו הקדמי זה אובראיינט או שום דבר.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 13 אוקטובר 2018, 14:43

הוא מוכשר בטירוף וכבר ראינו ממנו שהוא מסוגל לעשות דברים משמעותיים בהתקפה.
לא מתקבל על הדעת שהוא ישוטט במגרש ולא יקבל כדורים. מכבי צריכה לצאת מגדרה ולדאוג לזה שייכנס לעניינים, כי הוא כוח סופר משמעותי.

בשונה מכל מיני גלמים שמשחקים בקבוצה ואתה יודע שלא מסוגלים לקנות סל, הוא מכונה. רק צריך ללמוד היטב את הManual.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 אוקטובר 2018, 14:45

בינתיים מכבי נראתה יותר טוב כשהוא לא זרק 5 פעמים בדקה.

זה לא שחקן שספאחיה יצליח להכניס לשטף. הוא לא בעמדה נכונה, הוא לא מבין כל כך מה זה כדורסל והוא נראה די דושבג סך הכל. הוא גם לא שחקן פיק אנד רול ושני הגארדים של מכבי הם שחקני פיק אנד רול.

אפשר להוציא ממנו יותר, זה ברור, השאלה על חשבון מה זה יבוא.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 13 אוקטובר 2018, 14:48

יש לו רפרטואר התקפי מדהים, אבל משהו בראש עדיין לא נראה מחובר. קבלת ההחלטות בשני המשחקים האחרונים (אפרוחי אשדוד ופנא') לא הייתה טובה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 13 אוקטובר 2018, 15:00

MTA2311 כתב:בינתיים מכבי נראתה יותר טוב כשהוא לא זרק 5 פעמים בדקה.

זה לא שחקן שספאחיה יצליח להכניס לשטף. הוא לא בעמדה נכונה, הוא לא מבין כל כך מה זה כדורסל והוא נראה די דושבג סך הכל. הוא גם לא שחקן פיק אנד רול ושני הגארדים של מכבי הם שחקני פיק אנד רול.

הוא לא נראה לי דושבג כמו שנראה לי אבוד כרגע.
אני חושש שההגנה שלנו בצבע תהיה מחפירה איתו ובלעדיו, אז עדיף כבר לקבל את התרומה ההתקפית שהוא מסוגל לתת. הוא מסוגל לתת אותה גם מעמדה 4, ככה ש״עמדה״ היא פחות בעיה כאן.
הוא אמור להיות האופציה השניה (אם לא הראשונה) בהתקפה בקבוצה הזאת.

צריך להגיד שהריווח בהתקפה של מכבי, עם בלאק ועם קיין על המגרש, ואם נצרף נניח איזה זוסמן... לא מחמיא לו במיוחד.

הוא צריך להראות בתור התחלה שהוא מסוגל לפתוח את ההגנות בעצמו עם קליעה מבחוץ. הוא גם מדוייק מהקו ככה שצריך לטחון אותו על מיס מצ׳ים.
בסופו של דבר- אמור להיות די קל להכניס אותו להתקפה. הבעיה תהיה בהגנה, אבל שוב- אין פה אלטרנטיבה. גם קלויארו מוגבל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי cifkcv » 13 אוקטובר 2018, 15:05

גם ג'ורדן מיקי הסריח את הפרקט אתמול וגם טיילר אניס. לא פשוט לבוא מנבא\די ליג ליורוליג.
לא צריך לקטול אותו אבל בהחלט מסכים עם חציל שצריך לדעת איך להשתמש בו, בקטע הזה אני קצת פסימי לגבי היכולת של ספאחיה לעשות את זה.
cifkcv

הודעהעל ידי toja27 » 13 אוקטובר 2018, 15:05

החציל האצטקי כתב:הוא מוכשר בטירוף וכבר ראינו ממנו שהוא מסוגל לעשות דברים משמעותיים בהתקפה.
לא מתקבל על הדעת שהוא ישוטט במגרש ולא יקבל כדורים. מכבי צריכה לצאת מגדרה ולדאוג לזה שייכנס לעניינים, כי הוא כוח סופר משמעותי.

בשונה מכל מיני גלמים שמשחקים בקבוצה ואתה יודע שלא מסוגלים לקנות סל, הוא מכונה. רק צריך ללמוד היטב את הManual.

הוא לא מכונה, מכונה לא קולעת ב30 ומשהו אחוז במהלך הקריירה. הוא כן שחקן התקפי מאוד מגוון שיכול לתת אפשרויות בהתקפה שהגבוהים האחרים לא נותנים. אבל כדי שזה יקרה צריכים לקרות כמה דברים מצידו ומצד צוות האימון וכרגע הסיכויים לא לטובתו.
ורק רוצה להדגיש שוב שהוא יותר 5 מאשר 4. מהרגע שהחתימו את בלאק הסיכויים שלו "לפרוח" קטנו משמעותית בעיני.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 אוקטובר 2018, 15:07

החציל האצטקי כתב:
MTA2311 כתב:בינתיים מכבי נראתה יותר טוב כשהוא לא זרק 5 פעמים בדקה.

הוא לא נראה לי דושבג כמו שנראה לי אבוד כרגע.
אני חושש שההגנה שלנו בצבע תהיה מחפירה איתו ובלעדיו, אז עדיף כבר לקבל את התרומה ההתקפית שהוא מסוגל לתת. הוא מסוגל לתת אותה גם מעמדה 4, ככה ש״עמדה״ היא פחות בעיה כאן.
הוא אמור להיות האופציה השניה (אם לא הראשונה) בהתקפה בקבוצה הזאת.

צריך להגיד שהריווח בהתקפה של מכבי, עם בלאק ועם קיין על המגרש, ואם נצרף נניח איזה זוסמן... לא מחמיא לו במיוחד.

הוא צריך להראות בתור התחלה שהוא מסוגל לפתוח את ההגנות בעצמו עם קליעה מבחוץ. הוא גם מדוייק מהקו ככה שצריך לטחון אותו על מיס מצ׳ים.
בסופו של דבר- אמור להיות די קל להכניס אותו להתקפה. הבעיה תהיה בהגנה, אבל שוב- אין פה אלטרנטיבה. גם קלויארו מוגבל.

זה נראה לא טוב ביחד עם בלאק ביום חמישי. דרכו אחד לשני על הרגליים. ההגנה בכלל הייתה מביכה, דווקא כשקלוירו שיחק בעמדה הזאת זה נראה קצת יותר טוב.

כרגע יש איתו יותר בעיות מאשר פתרונות. צריך מאמן יותר טוב מספאחיה בשביל לגרום לזה לעבוד לדעתי, אבל כל עוד הוא פה חייבים לנסות. זה לא שיש יותר מדי איכות בקבוצה הזאת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 13 אוקטובר 2018, 15:13

toja27 כתב:הוא לא מכונה, מכונה לא קולעת ב30 ומשהו אחוז במהלך הקריירה. הוא כן שחקן התקפי מאוד מגוון שיכול לתת אפשרויות בהתקפה שהגבוהים האחרים לא נותנים. אבל כדי שזה יקרה צריכים לקרות כמה דברים מצידו ומצד צוות האימון וכרגע הסיכויים לא לטובתו.
ורק רוצה להדגיש שוב שהוא יותר 5 מאשר 4. מהרגע שהחתימו את בלאק הסיכויים שלו "לפרוח" קטנו משמעותית בעיני.

אני רואה אצלו שתי תכונות חיוביות, שלא צריכה להיות בעיה להוציא מהן הרבה, גם בלי לבוא פה עם הברקות של מאמן.

1. הוא קלעי עונשין טוב, ויש לו גוף חזק ויכולת להגיע לקו- משהו שאמור לעזור לו להשיג נקודות קלות. תן לו לתפוס עמדה על גארד ודחוף לו את הכדור פנימה.
2. הוא קלעי שלשות טוב מהממוצע. אני מעריך שהוא קולע באיזור ה36-37%. שיחסום ויברח החוצה או שיעמוד בפינות בפיק אנד רול עם בלאק או טיוס.

לא אמור להיות מסובך, ולא קשור יותר מדי לעמדה שבה הוא משחק.

לאורך כל ההכנה שיחקו איתו ב-5 וכמעט ולא יצא לנו לראות אותו משתף פעולה עם בלאק וטיוס. צריך לעבוד על התיאום הזה, וזה יכול וצריך לקרות כבר היום מול אילת.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 13 אוקטובר 2018, 15:19

בואו, אם דיאנדרה קיין לוקח 10 זריקות במשחק, ומייקל רול לוקח 11 זריקות, והוא לוקח 3- משהו כאן לא עובד נכון.
אובריאנט צריך לזרוק והרבה. בשביל זה הביאו אותו. לא בשביל ההגנה, לא בשביל דאנקים והיילייטס. הוא סקורר.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי toja27 » 13 אוקטובר 2018, 15:35

החציל האצטקי כתב:
toja27 כתב:הוא לא מכונה, מכונה לא קולעת ב30 ומשהו אחוז במהלך הקריירה. הוא כן שחקן התקפי מאוד מגוון שיכול לתת אפשרויות בהתקפה שהגבוהים האחרים לא נותנים. אבל כדי שזה יקרה צריכים לקרות כמה דברים מצידו ומצד צוות האימון וכרגע הסיכויים לא לטובתו.

אני רואה אצלו שתי תכונות חיוביות, שלא צריכה להיות בעיה להוציא מהן הרבה, גם בלי לבוא פה עם הברקות של מאמן.

1. הוא קלעי עונשין טוב, ויש לו גוף חזק ויכולת להגיע לקו- משהו שאמור לעזור לו להשיג נקודות קלות. תן לו לתפוס עמדה על גארד ודחוף לו את הכדור פנימה.
2. הוא קלעי שלשות טוב מהממוצע. אני מעריך שהוא קולע באיזור ה36-37%. שיחסום ויברח החוצה או שיעמוד בפינות בפיק אנד רול עם בלאק או טיוס.

לא אמור להיות מסובך, ולא קשור יותר מדי לעמדה שבה הוא משחק.

לאורך כל ההכנה שיחקו איתו ב-5 וכמעט ולא יצא לנו לראות אותו משתף פעולה עם בלאק וטיוס. צריך לעבוד על התיאום הזה, וזה יכול וצריך לקרות כבר היום מול אילת.

לעמדה יש חשיבות בעיני והסיבה היא שבמקום שאיזה פאפאגניס כבד תנועה ישמור עליו ומשם הוא יכול לנצל את המשחק שלו מבחוץ והפנים לסל, ישמור עליו גיסט והקליעה מבחוץ זה היחודיות שלו בתור גבוה. בנוסף כשיש את בלאק לצורך העניין בצבע , יש יותר סיכוי לפקק בפנים. הוא עדיין יכול לעשות את מה שהוא עושה אבל זה יראה וירגיש קשה יותר.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Jack55 » 13 אוקטובר 2018, 15:39

היום יש לו הזדמנות טובה קצת "להתפרע" ולזרוק הרבה .
ובנוגע ליכולות שלו, אחד היתרונות הגדולים שלו זה שיש לו מסה חזקה והוא מאוד פיזי ואני לא חושב שיש הרבה שחקנים באירופה שיכולים לשמור עליו בצורה חזקה בפוסט .
צריך לתת לו לשחק בפוסט ולחפור, כמו שחציל אמר הוא גם קלעי עונשין לא רע בכלל אז יכול להיות שברוב המקרים הוא ישלח לקו ומשם הוא קולע טוב .
זה פשוט - חסימה ואו פיק אנד פופ או מיס מאץ' מתחת לסל, לא כל פעם זה יעבוד אבל מתי שזה יעבוד זה יהיה כמעט סל בטוח .

אני גם מסכים גם עם טוז'ה שהוא יותר 5 מאשר 4 וצריך לדעת להתאים איתו שחקנים ואת החמישייה .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי toja27 » 13 אוקטובר 2018, 16:17

בכל אופן, אני כן חושב שהוא חשוב להצלחת הקבוצה ולדעתי יש עוד תקווה לשיפור.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי שופי שוף » 13 אוקטובר 2018, 17:29

כמו הרבה אחרים פה, אני עדיין לא בטוח בנוגע לדעתי על אובראיינט.
מצד אחד, כמו שהרבה ציינו פה, הוא לא מראה הרבה חוכמת משחק או משחק קבוצתי אם בכלל, וזה גם בנוסף לליקויים בהגנה, גם האישית ובעיקר הקבוצתית, דבר קריטי במיוחד כעת, שנראה שאין אף שחקן בקבוצה שמסוגל לשמור בשביל שניים.
מצד שני, אני לא אגזים ואומר שהוא מפלצת התקפית, אבל בהחלט אפשר וצריך לומר שגבוהים עם קליבר התקפי כמו שלו, מקומם לרוב בליגה מעבר לים. בחמישי באמת הוא נתקל בקבוצה חכמה ובהגנה הקבוצתית ושופטים קצת פחות חכמים, מה שהוביל אותו להליכה בקיר כשלא עובד, וזהו מצב שעליו ספאחיה חייב לעבוד איתו עליו, הוא לא היה ולא יהיה גיבור המולדת.

סה"כ, בחמישי גם היה ברור החוסר בכשרון בעמדות 2-4, והפעם, בניגוד לשנה שעברה בה המצב היה זהה, אין צורך לחפש פתרון חיצוני, אלא לעצב את זה הפוטנציאלי שכבר יש לך בקבוצה.
בנוגע ליכולת הצוות המקצועי לבצע "עיצוב" שכזה, אין לי תשובה חד משמעית, ואני מניח שגם לא לאף מאיתנו.
סמל אישי של המשתמש
שופי שוף

הודעהעל ידי toja27 » 13 אוקטובר 2018, 18:10

שופי שוף כתב:כמו הרבה אחרים פה, אני עדיין לא בטוח בנוגע לדעתי על אובראיינט.
מצד אחד, כמו שהרבה ציינו פה, הוא לא מראה הרבה חוכמת משחק או משחק קבוצתי אם בכלל, וזה גם בנוסף לליקויים בהגנה, גם האישית ובעיקר הקבוצתית, דבר קריטי במיוחד כעת, שנראה שאין אף שחקן בקבוצה שמסוגל לשמור בשביל שניים.
מצד שני, אני לא אגזים ואומר שהוא מפלצת התקפית, אבל בהחלט אפשר וצריך לומר שגבוהים עם קליבר התקפי כמו שלו, מקומם לרוב בליגה מעבר לים. בחמישי באמת הוא נתקל בקבוצה חכמה ובהגנה הקבוצתית ושופטים קצת פחות חכמים, מה שהוביל אותו להליכה בקיר כשלא עובד, וזהו מצב שעליו ספאחיה חייב לעבוד איתו עליו, הוא לא היה ולא יהיה גיבור המולדת.

סה"כ, בחמישי גם היה ברור החוסר בכשרון בעמדות 2-4, והפעם, בניגוד לשנה שעברה בה המצב היה זהה, אין צורך לחפש פתרון חיצוני, אלא לעצב את זה הפוטנציאלי שכבר יש לך בקבוצה.
בנוגע ליכולת הצוות המקצועי לבצע "עיצוב" שכזה, אין לי תשובה חד משמעית, ואני מניח שגם לא לאף מאיתנו.

אתה בן 16-17?
סחטיין עליך.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי שופי שוף » 13 אוקטובר 2018, 18:37

toja27 כתב:
שופי שוף כתב:כמו הרבה אחרים פה, אני עדיין לא בטוח בנוגע לדעתי על אובראיינט.

אתה בן 16-17?
סחטיין עליך.

תודה :insist
סמל אישי של המשתמש
שופי שוף

הודעהעל ידי TAYO » 14 אוקטובר 2018, 02:49

תאהבו את ג׳וני או לא, זה השחקן היחיד כאן שיכול להביא את מכבי לפיינל פור. האפסייד שלו מטורף.

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי reuelc » 16 אוקטובר 2018, 22:57

נראה שהוא קצת בהלם תרבות, לא רגיל שקבוצת שומרות ולוחצות
סמל אישי של המשתמש
reuelc

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 16 אוקטובר 2018, 22:57

reuelc כתב:נראה שהוא קצת בהלם תרבות, לא רגיל שקבוצת שומרות ולוחצות

הלוואי וזאת הייתה הבעיה העיקרית שלו