26 יוני 2015, 16:26
26 יוני 2015, 16:29
26 יוני 2015, 16:46
מקאדו 3 כתב:er79 כתב:אתם יכולים לאהוב את מקל ואתם יכולים לא, אם מכבי לא מצליחים להחתים אותו, אני מקווה שאף אוהד לא יסלח, אלא אם כן פרמאר מוחתם, וכישראלי. יש גבול לכל תעלול. ואני מקווה שהאוהדים כן ישכילו להצביע ברגליים. הוכח מעל לכל ספק העונה שקבוצה שהייתה לה ישראלים טובים או מנוסים הצליחה ברמת הליגה המקומית. ירושלים, עם אליהו, הלפרין וטימור, זכתה באליפות. ירושלים, עם כדיר ניסים ושמחון, הדיחה את מכבי, שמצידה חסרה את פניני וסילבן, וזה פגע בה קשות בדיעבד. מכבי חייבת קאדר ישראלי איכותי שיוכל להיות אפקטיבי גם ביורוליג. והקאדר הזה אומר חד וחלק: אוחיון, מקל או פרמאר, טיוס או פישר, סילבן ופניני. לפחות הם. אם ניתן, גם לנסות להביא את יבזורי או דאוסן.
מעניין אם אחת מקבוצות השושלת עם האמן ומקדונלד או זו של שאראס פארקר וויציץ היו עולות לשחק נגד מגדל או אטילת כמה אפיק ניסים אליהו שמחון והלפרין היו עוזרים להם באמת מעניין .
נכון שהיתה בעיה עם הישראלים אבל לדעתי מה שהכריע זה דווקא הזרים , סופו בכושר קטסטרופה סמית פצוע והיינס ולינהארט האפסיים ואלכסנדר שלא מבין לאיזה משחק הוא שייך בכלל זה הרכב זרים כל כך חלש שגם אפיק ניסים ושמחון נראים כמו הקו של ריאל מדריד לידם .
26 יוני 2015, 16:46
26 יוני 2015, 16:47
מקאדו 3 כתב:יוני לא הבנתי איך אתה מסכים איתו מצד אחד ומביא דוגמאות משתי קבוצות עם סנטרים קלאסיים סטייל סופו וניקולה ?
26 יוני 2015, 16:50
MTA2311 כתב:הקבוצה היחידה שהצליחה באמת עם סנטר מהסוג הזה זאת אולימפיאקוס. ושוב, בשביל להשוות את מכבי לאולימפיאקוס, צריך פה גם איזה ספאנוליס קטן. רוצ'סטי יותר קרוב ברמה לאוחיון מאשר לספאנוליס.
26 יוני 2015, 17:00
26 יוני 2015, 17:03
שחף כתב:יוני, לקבוצה של פרקינס ופארגו היה את סופו בשיא שלו. האיש עשה 12 נקודות למשחק. בפיינל פור הוא פירק את טומיץ'. בהצלבה הוא נתן מחצית של 20 נקודות במשחק שבו מכבי לקחה את הביתיות. במשחק שאחרי זה הוא קלע רק 9 אבל מסר 5 אסיסטים. מכבי מעולם לא הצליחה כשהיה לה קפיץ כסנטר הדומיננטי שלה. גם בשנה שעברה סופו נתן משחקים מצויינים, גם בטופ 16 וגם בהצלבה אם כי כמובן פחות מאשר בשנה הראשונה שלו במכבי. עם שון ג'יימס קיבלנו סוויפ בהצלבה והפסדנו אליפות. עם ת'יוס השנה קיבלנו סוויפ ו...הפסדנו אליפות. בסדרה. עם לאזמה ופישר הפסדנו אליפות, אם כי לזה יש נסיבות מקלות(אחד מהם נפצע). זה גם סגנון שמתאים לקבוצה מאוד מסויימת של גארדים שעושים לחץ מאסיבי על הכדור. יוגב ורוצ'סטי זה לא בדיוק פרוטוטייפ של שחקנים כאלה. אי אפשר להביא חוטב עצים מגוחך כזה לעמדה 5 פה ולצפות שייצא מזה משהו שדומה לאולימפיאקוס. זה ירגיז אותי הרבה יותר מאשר אם ישימו 700K על מקל.
אגב- אפשר להביא שחקנים כאלה כבק אפ לסנטר מוביל. כמו שת'יוס או הנדריקס היו בק אפ לסופו, גם אם בפועל הם שיחקו קצת יותר. אבל זה ממש לא חומר לסנטר מוביל של קבוצה עם שאיפות
26 יוני 2015, 17:07
26 יוני 2015, 17:11
שחף כתב:שוב, בשנה שעברה היה את סופו שנתן תפוקה התקפית. גם אם הוא לא עשה אותם מספרים כמו טומיץ' מכבי לא שיחקה כמו אולימפיאקוס כשסופו היה על הפרקט. לא חייבים גם סנטר עם משחק פוסט משובח. לשחקן כמו פלייס אין את זה, אבל יש גודל ויכולת לשנות זריקות בצד השני באופן כללי להיות דומיננטי כשהוא על המגרש. אבל כמובן אפשר להביא נגר כמו אמבקווה ולצפות שמודל אולימפיאקוס יצליח. כי עם ת'יוס כשחקן מוביל השנה זה עבד לנו כל כך טוב. אמבקווה מתאים כפילר לקבוצות כמו ברצלונה שיש להם סנטר כמו טומיץ' וצריכות איזה מישהו אגרסיבי שייתן להם 10-15 דקות של הגנה
26 יוני 2015, 17:11
שחף כתב:שוב, בשנה שעברה היה את סופו שנתן תפוקה התקפית. גם אם הוא לא עשה אותם מספרים כמו טומיץ' מכבי לא שיחקה כמו אולימפיאקוס כשסופו היה על הפרקט. לא חייבים גם סנטר עם משחק פוסט משובח. לשחקן כמו פלייס אין את זה, אבל יש גודל ויכולת לשנות זריקות בצד השני באופן כללי להיות דומיננטי כשהוא על המגרש. אבל כמובן אפשר להביא נגר כמו אמבקווה ולצפות שמודל אולימפיאקוס יצליח. כי עם ת'יוס כשחקן מוביל השנה זה עבד לנו כל כך טוב. אמבקווה מתאים כפילר לקבוצות כמו ברצלונה שיש להם סנטר כמו טומיץ' וצריכות איזה מישהו אגרסיבי שייתן להם 10-15 דקות של הגנה
26 יוני 2015, 17:13
26 יוני 2015, 17:23
26 יוני 2015, 17:23
שחף כתב:יוני, לקבוצה של פרקינס ופארגו היה את סופו בשיא שלו. האיש עשה 12 נקודות למשחק. בפיינל פור הוא פירק את טומיץ'. בהצלבה הוא נתן מחצית של 20 נקודות במשחק שבו מכבי לקחה את הביתיות. במשחק שאחרי זה הוא קלע רק 9 אבל מסר 5 אסיסטים. מכבי מעולם לא הצליחה כשהיה לה קפיץ כסנטר הדומיננטי שלה. גם בשנה שעברה סופו נתן משחקים מצויינים, גם בטופ 16 וגם בהצלבה אם כי כמובן פחות מאשר בשנה הראשונה שלו במכבי. עם שון ג'יימס קיבלנו סוויפ בהצלבה והפסדנו אליפות. עם ת'יוס השנה קיבלנו סוויפ ו...הפסדנו אליפות. בסדרה. עם לאזמה ופישר הפסדנו אליפות, אם כי לזה יש נסיבות מקלות(אחד מהם נפצע). זה גם סגנון שמתאים לקבוצה מאוד מסויימת של גארדים שעושים לחץ מאסיבי על הכדור. יוגב ורוצ'סטי זה לא בדיוק פרוטוטייפ של שחקנים כאלה. אי אפשר להביא חוטב עצים מגוחך כזה לעמדה 5 פה ולצפות שייצא מזה משהו שדומה לאולימפיאקוס. זה ירגיז אותי הרבה יותר מאשר אם ישימו 700K על מקל.
אגב- אפשר להביא שחקנים כאלה כבק אפ לסנטר מוביל. כמו שת'יוס או הנדריקס היו בק אפ לסופו, גם אם בפועל הם שיחקו קצת יותר. אבל זה ממש לא חומר לסנטר מוביל של קבוצה עם שאיפות
26 יוני 2015, 17:34
אדגר פו כתב:יש לי הצעת יעול -
האשכול הזה אמור להיות אשכול מלפפונים , הבעייה שקשה לעקוב אחרי שמות כשיש דיונים כל כך ארוכים על אסטרטגיה של בניית קבוצה.
הייתי מציע להפריד - לפתוח אשכול על איך צריך לבנות קבוצה, אסטרטגיות וטקטיקות, ולהשאיר את האשכול הזה לדיסקוס שמות בלבד.
26 יוני 2015, 17:35
26 יוני 2015, 17:35
מילוס כתב:התייחסות לצורך בישראלים יצאה פה (ובתקשורת) מכל פרופורציה, אנשים בנו איזה נרטיב ממך מביך לגבי זה והוא מתפשט כמו אבולה בשדה כותנה ניגרי.
ירושלים לא זכתה באליפות בזכות הישראלים, ואילת לא הדיחה את מכבי בזכות הישראלים!
הם הגיעו לאן שהגיעו בגלל החולשה הכללית של מכבי, זה הכל.
הכל מתחיל בסגל הדפוק של מכבי (שנובע מהתנהלות דפוקה). ירושלים קבוצה בינונית, שימו אותה ביורוליג והיא מסיימת את השלב הראשון בתחתית הטבלה.
כשאוחיון גארד פותח, סופו שבור, היינס וג'ייק כהן לובשים את המדים של מכבי, טיוס עושה זורק איבר מין גברי, סמית' ולנדסברג בחוץ וההנהלה כ"כ אימפוטנטית (אלכסנדר? באמת?), ברור שזה יפתח פתח לאלטרנטיבות.. ההבדל הוא הזרים. נשקיע בזרים - נחזור לפרק את הליגה לחתיכות, גם אם אבי בן שימוש וציון קובה יתפסו אצלנו את משבצות הישראלים.
הכל שטויות, מישהו פה מוכן להגיד לי שאפיק ניסים ושמחון הם יתרון של אילת עלינו? זה בדיחה! כשקבוצה ברמה של צ'דביטה מטאטאת אותך ככה וזוכה באליפות, כנראה שלמכבי יש קבוצה עלובה, נקודה. לא ישראלים ולא בטיח. מישהו פה היה מחזיר את הלפרין למכבי? לא תודה, לנדסברג טוב לי.
מבחינתי שפישר יתפוס את משבצת הישראלי בחמישייה, אוחיון יחזור למקום הטבעי שלו על הספסל, ליד לנדסברג ופניני, ואת הכסף ישקיעו בזרים. רוצ'סטי וסמית' הם על הכיפאק, עוד גארד וגבוה ואנחנו חוזרים לימי ה-20 הפרש על ירושלים (ועל צ'דביטה). למרות גודס..
26 יוני 2015, 17:41
שחף כתב:כמה סנטרים אמיתיים עברו פה חוץ משרמדיני וסופו. היה את פלאניניץ' שבאמת היה כישלון מהדהד ו...זהו בערך
תסתכל על ההיילייטס מהמשחקים מול פנר. אתה לא באמת יכול לשחק בליינאפים של שני שחקנים של 2.03 מ' מול קבוצות שמחזיקות צמדים של 2.08 מ' ו-2.10 מ' אתלטיים. כיסחו לנו את הצורה בריבאונד, למרות שיוגב שמר נהדר על גאודלוק שהיה הכלי ההתקפי העיקרי שלהם. גם בליגה, איזה יתרון יש לשחקן כזה? במה הוא שונה מסנטרים שקבוצות כמו אילת וירושלים קונות ב-150K?
וכן אני לוקח את פלייס 5 פעמים לפני שחקן שהוא אולי הימור בטוח יותר אבל אין לו שום ערך מוסף לקבוצה שלא נותן שחקן זול בהרבה ממנו כמו יוטר
26 יוני 2015, 17:49
26 יוני 2015, 18:29