15 פברואר 2016, 09:05
MTA2311 כתב:toja27 כתב:לאנדסברג הראשון שחייב לעוף מכאן, זה לא שהוא לא תורם , הוא עושה נזק. המנטליות השכונתית שלו מביאה רע לקבוצה הזאת. הוא אחת הסיבות שמאז שגודס החליט להפוך אותו לשחקן משמעותי יותר ולא להחביא אותו בספסל כמו שבלאט עשה הקבוצה נראית רע. כל עוד הוא נשאר במכבי, אני יודע שמשהו דפוק הולך אצל מקבלי ההחלטות.
את דעתי לגבי רוצ'יסטי שיניתי, כלומר אני עדיין חושב שבמצב תקין הוא היה יכול להיות חלק מרוטציית גארדים כשהגארדים האחרים ובכלל כל שאר הקבוצה הייתה צריכה להיות פיסית ואתלטית יותר מהרגיל והוא היה תורם בקליעה מבחוץ וכמוביל כדור שני, אבל שני דברים שאני לא מסוגל לקבל אצלו: 1: הרכות שלו זה משהו שממש לא מתקבל על הדעת. אני לא מסוגל לקבל שחקן בהגנה שמלווה את השחקן שלו. זה לגמרי דופק את החוסן של הקבוצה. 2: הרכות המנטלית שלו. לא יכול להיות שכל פעם שהוא משחק לצד גארד דומיננטי אחר, הוא לא מתפקד. הוא חייב להיות גארד מוביל והוא לא מספיק טוב בשביל להיות גארד מוביל במכבי. הוא טוב מספיק להיות כשחקן רוטציה אבל לא מישהו שאפשר לבנות עליו את הקו האחורי. מהסיבה הזאת, אני לא חושב שהוא השחקן הנכון למכבי וזה למרות שאני מחבב אותו.
ומקל כן? מקל שחקן טוב יותר מטיילור?
15 פברואר 2016, 10:31
15 פברואר 2016, 11:29
15 פברואר 2016, 11:45
15 פברואר 2016, 12:53
15 פברואר 2016, 12:59
15 פברואר 2016, 14:03
er79 כתב:גם רכזים כמו פלאניניץ ופפלוקאס ניחנו ביכולת הזו, וזה עבד להם יפה מאוד ביורוליג. לגבי יכולת הוכחה, להערכתי הוא מסוגל. בניז'ני הוא היה סביר למדי, אתה לא יכול להגיד שבכוכב הוא קיבל הזדמנות. אני אישית מאמין בו, וכישראלי זה שחקן שחייב להיות במכבי לדעתי.
15 פברואר 2016, 14:33
roy1000 כתב:er79 כתב:גם רכזים כמו פלאניניץ ופפלוקאס ניחנו ביכולת הזו, וזה עבד להם יפה מאוד ביורוליג. לגבי יכולת הוכחה, להערכתי הוא מסוגל. בניז'ני הוא היה סביר למדי, אתה לא יכול להגיד שבכוכב הוא קיבל הזדמנות. אני אישית מאמין בו, וכישראלי זה שחקן שחייב להיות במכבי לדעתי.
אני לא חושב שאפשר להזכיר את מקל עם פלניניץ' ופאפלוקאס באותו המשפט. אני חושב שהציפיות שלך ממנו קצת מוגזמות שלא להגיד לא ריאליות. יש סימן שאלה גדול לגבי מה שמקל יכול לתת לך בפורמט היורוליג החדש (שבו לא יהיו נמושות). עד שלא יוכח אחרת, אני סקפטי.
15 פברואר 2016, 14:49
15 פברואר 2016, 15:10
15 פברואר 2016, 15:23
15 פברואר 2016, 16:01
yzafrir כתב:אם מכבי צריכה להתנהל לפי חוק הצעירים אז היא יכולה להחזיק בסגל גם את לאנדסברג וגם את דאוסן יחד עם שגב , פניני , מקל , אוחיון . 6 ישראלים ששניים מהם צעירים . יחד עם 7 זרים ומקבלים סגל של 13 שחקנים כשזר אחד נח ברוטציה בליגה... ואחד מהצעירים נח ביורוליג...
15 פברואר 2016, 16:13
yzafrir כתב:אז זהו שאני חושב שהשנה הכישלון נופל בעיקר על הזרים . (לצורך העניין רוצ'סטי ופארמר ניספרים כזרים ) .
נפלנו עם פארמר , רוצ'סטי , פאברני , רנדל , ארינזה , אופייבו ,סמית' וחצי עם אמבקווה.
בישראלים מקל טוב בנתיים , שגב טוב , לאנדסברג נותן את העונה הכי טובה שלו במכבי בנתיים , פניני סביר למרות שלא מצפים ממנו להרבה אחרי הפציעה ובגילו . יבזורי לא מקבל צ'אנס ולא רלוונטי ויוגב פצוע אבל הוא שחקן מוכח ברמת יורוליג.
לא רואה סיבה לעשות מהפכה , בטח כשהשמות שיכולים הם של נגרים כמו לדיברתולו... דאוסן היחיד שראוי להצטרף לסגל הישראלים הזה שיחד עם בחירת זרים טובה יכול לחזור לעצמו . בכל זאת זה סגל ישראלי שכבר רץ כמה שנים בתוספת מקל ...
15 פברואר 2016, 16:17
yzafrir כתב:אז זהו שאני חושב שהשנה הכישלון נופל בעיקר על הזרים . (לצורך העניין רוצ'סטי ופארמר ניספרים כזרים ) .
נפלנו עם פארמר , רוצ'סטי , פאברני , רנדל , ארינזה , אופייבו ,סמית' וחצי עם אמבקווה.
בישראלים מקל טוב בנתיים , שגב טוב , לאנדסברג נותן את העונה הכי טובה שלו במכבי בנתיים , פניני סביר למרות שלא מצפים ממנו להרבה אחרי הפציעה ובגילו . יבזורי לא מקבל צ'אנס ולא רלוונטי ויוגב פצוע אבל הוא שחקן מוכח ברמת יורוליג.
לא רואה סיבה לעשות מהפכה , בטח כשהשמות שיכולים הם של נגרים כמו לדיברתולו... דאוסן היחיד שראוי להצטרף לסגל הישראלים הזה שיחד עם בחירת זרים טובה יכול לחזור לעצמו . בכל זאת זה סגל ישראלי שכבר רץ כמה שנים בתוספת מקל ...
15 פברואר 2016, 16:25
ankram כתב:yzafrir כתב:אז זהו שאני חושב שהשנה הכישלון נופל בעיקר על הזרים . (לצורך העניין רוצ'סטי ופארמר ניספרים כזרים ) .
מקל ושגב בכלל לא היו אמורים להיות פאקטורים , לאנסברג נותן עונה טובה? איפה? מול מי? (הא הבנתי הוא נותן אחלה משחקי הכנה....) , פניני סביר? האיש לא יורד להגנה , לא רץ להתקפה , לא שומר על ברזייה, יבזורי באמת לא מקבל צ'אנס , ויוגב כבר לא יודע מה יותר מפריע לו הקרוהן או שבגלל הקרוהן הוא לא יכול לקבל חומר אנטי דלקתי.....
האמא של המהפכה צריך , האמא , דבר ראשון להביא ישראלי כלשהו במקום פניני , אפילו את יניב גרין , אני מסרב להאמין שיש שחקן פחות איטי או אתלטי ממנו , על יוגב אתה לא יכול לבנות עובדתית , זה אשכרה כמו לשים על עמדת ישראלי בכיר , סטייק אנטריקוט , לאנסברג הוא רעל , רעל למשחק של קבוצה , האיש עושה מה בראש שלו , ואת הדברים שהוא צריך לעשות מתרגיל הוא לא מבצע כי הוא אדיוט , תן לי במקומו פועל שחור שבא להרביץ , לקחת ריבאונד ולשמור ואני מבסוט.
הקיצר אם מדובר על שנה הבאה , זה מה שאני מצפה (וכמובן נקבל בדיוק ההפיך)
מקל,שגב - נשאר.
לאנסברג - החוצה , להביא את שון ולתת לו את תפקיד ה 2 הפותח במשחקי ליגה וה 2 המחליף הראשון ביורוליג.
אוחיון - החוצה , להביא במקומו רכז שיכול לעמוד על הרגלייים עונה שלמה ולתת למקל קצת מנוחה בליגה , דהיינו ברתולומיאו , ברקוביץ',תום מעיין,רובין , כל מה שהחברה האלו צריכים זה להיות ע"ת דרק שארפ כזה , יעני נכנסים (אולי למעט ברקוביץ') , עושים הגנה , משגעים את הרכז ממולם , וקולעים איזו שלשה אחת או 2.
פניני - החוצה , להביא מישהו שזז , סטייל משעור,סולומון, משהו בסגנון.
יבזורי - לשחרר , או להשאיר בלית ברירה אם לא רוצים להוציא עוד כסף על שחקן שלא משחק בקבוצה
העיקרון הוא שאנחנו לא חייבים ישראלים שיהיו ברמת יורוליג מוכחת , אלא לוחמים , שחקנים שיכולים לתת 5-10 דקות עם הגנה חזקה ולא מתפשרת , לריב על הריבאונד , לעזור קצת וזהו , לא צריכים לשים את יהבנו על השחקן הישראלי.
להזכירכם רק שיצאנו מהקונספט של ישראלי כוכב (סטייל קטש , שפר וכו' ) יצאנו משנות ה90 הנוראיות להשגים , ובאף אחד מההישגים האלו לא היו לישראלים (למעט שארפ) תרומה יוצאת דופן , רק שמכבי הבינה שזרים איכותיים הם אלו שיושיע אותה , היא הצלחה לאסוף תארים.
אז מה שצריך בתכלס שנה הבאה , זה 6 זרים חדשים (רכז,חצי פינה, פרוורד , 4 , 4.5 , 5) ו 6 ישראלים (מקל , שגב , שון,ברתולומיאו(לדוגמא),סולומון(לדוגמא) , יבזורי) , חייבים שעמדות 4, 4.5 ו ה5 יהיו שחקנים גבוהים , לא סנטר בגובה 2.02 , 2.08 ומעלה.
זה סגל מאוזן שיכול לשחק גם בליגה (למעט זר) וגם ביורוליג , מעט מתאזרחים (1) , ומחליף על כל עמדה , כמובן שפחות פצועים ו 0 בעיות קרוהן.
בצוק העיתים אפשר להחליף את יבזורי בישראלי גבוה (טיוס [כן אני יודע - לא ריאלי] , אלכס צ'וברביץ' ) או ללכת על גבוה זר נוסף (7) זול , סטייל אנג'אי מהרצליה.
ככה אני אישית הייתי בונה את הקבוצה.
15 פברואר 2016, 16:27
15 פברואר 2016, 16:36
15 פברואר 2016, 16:44
15 פברואר 2016, 17:17
15 פברואר 2016, 18:15