פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יורוליג, מחזור 1: באמברג נגד מכבי ת

13 אוקטובר 2017, 00:50

עכשיו ראיתי שוב את הרבע האחרון, ויש לי כמה דברים:

א) לפני תחילת הרבע, כשמכבי עוד ב מינוס 4, קטש אומר לרסקין משהו כמו: אני יודע שספאחיה מנסה לשחק משחק קבוצתי, אבל בשלב מסוים הוא צריך להחליט איך מנצחים את המשחק הזה. הוא צריך להחליט ללכת על ג'קסון, כי רק ג'קסון ינצח לו את המשחק הזה... מבין עניין קטש :)

ב) 6:10 לסוף המשחק היה שיוויון 67:67 ! מאותו הרגע בערך תוך 4 דקות ורבע מכבי רצה 19:0 !

ג) רול קלע 18, לא 16 כפי שרשום בסטטיסטיקה. הוא זה שקלע את הסל האחרון של מכבי מאסיסט של טיוס. הלכתי לבדוק בפלי-ביי-פלי וגיליתי, שמשום מה רשמו את הנקודות לטיוס.

נ.ב. הטבלה :)

תמונה
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 13 אוקטובר 2017, 00:54, נערך פעם אחת בסך הכל.

13 אוקטובר 2017, 00:54

moring1 כתב:
אחדשיודע כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
moring1 כתב:יום מטורף של ג׳קסון, בלעדיו ההפסד היה מובטח.
קול נוראי כצפוי, טיוס שחקן גמור ושחוק, בימים הטובים אי אפשר היה לשים עליו סל.
בולדן לא פקטור בכלל נער מגבות אפילו כהן החלש עשה יותר, היה עדיף במקומו מישהו עם פחות פוטנציאל ויותר דומיננטיות. פרחובסקי טוב בהתקפה יודע להתמקם אבל חור ענקי בהגנה.
אין מה להיות מרוצים מהיכולת הכללית של הקבוצה היום, זה היה משחק של שחקן אחד והגנה רעה לרוב.

זה לא נכון
טיוס מעולם לא היה שחקן הגנה טוב

לא רק זה לא נכון בהודעה שלו :laugh1

ממה שזכור לי אף לייאפ של שחקן יריב לא היה עובר אותו, היה נגמר בחסימה ברוב המקרים או החטאה.
היום חגגו עליו יותר מדי.

עיקר ההגנה של טיוס תמיד היה שימוש בחסימות בעיקר. כשהוא לא היה חוסם אז גם עליו היו עושים סלים קלים.. הוא מעולם לא היה סטופר הגנתי מבריק.
מה שכן, גם אני לא זוכרת אותו מזייף כל כך בגסות בריבאונד.. היום זה היה שיא. היה אצלו הבדל גדול מדי בין הצד ההתקפי (שילוב נפלא עם פייר) למחוייבות ההגנתית. אני מקווה שזה לא ייראה כך במשחקים הבאים כי זה יהיה בלתי נסלח.

13 אוקטובר 2017, 00:56

ShiriV כתב:
moring1 כתב:
אחדשיודע כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
moring1 כתב:יום מטורף של ג׳קסון, בלעדיו ההפסד היה מובטח.
קול נוראי כצפוי, טיוס שחקן גמור ושחוק, בימים הטובים אי אפשר היה לשים עליו סל.
בולדן לא פקטור בכלל נער מגבות אפילו כהן החלש עשה יותר, היה עדיף במקומו מישהו עם פחות פוטנציאל ויותר דומיננטיות. פרחובסקי טוב בהתקפה יודע להתמקם אבל חור ענקי בהגנה.
אין מה להיות מרוצים מהיכולת הכללית של הקבוצה היום, זה היה משחק של שחקן אחד והגנה רעה לרוב.

זה לא נכון

ממה שזכור לי אף לייאפ של שחקן יריב לא היה עובר אותו, היה נגמר בחסימה ברוב המקרים או החטאה.
היום חגגו עליו יותר מדי.

עיקר ההגנה של טיוס תמיד היה שימוש בחסימות בעיקר. כשהוא לא היה חוסם אז גם עליו היו עושים סלים קלים.. הוא מעולם לא היה סטופר הגנתי מבריק.
מה שכן, גם אני לא זוכרת אותו מזייף כל כך בגסות בריבאונד.. היום זה היה שיא. היה אצלו הבדל גדול מדי בין הצד ההתקפי (שילוב נפלא עם פייר) למחוייבות ההגנתית. אני מקווה שזה לא ייראה כך במשחקים הבאים כי זה יהיה בלתי נסלח.

זה תמיד היה ככה. שחקן שהולך לחסום לא יכול לקחת ריבאונד. זה כמו להרים קרן ולרוץ לנגוח בכדורגל. לא מסתדר ביחד.

13 אוקטובר 2017, 00:59

felix_r כתב:
ShiriV כתב:
moring1 כתב:
אחדשיודע כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
זה לא נכון

היום חגגו עליו יותר מדי.

זה תמיד היה ככה. שחקן שהולך לחסום לא יכול לקחת ריבאונד. זה כמו להרים קרן ולרוץ לנגוח בכדורגל. לא מסתדר ביחד.

גם כשהוא לא הלך לחסום הוא זייף בריבאונד וראו את זה בבירור. לא היה ב"ז" שלו היום לסייע בכל הנושא של הגנה וריבאונד..

13 אוקטובר 2017, 01:34

במקום ספאחיה הייתי מעיף את בולדן ומביא מישהו שמשחק 4-5 שיכול לתרום לפחות באספקט אחד לקבוצה, לימים כאלה שטיוס ופארחובסקי נוראיים בהגנה.
בולדן לא יותר טוב מכהן, ושניהם גרועים.
והפוטנציאל שלו מעניין לי את ה*** אני רוצה לראות שחקן שנלחם בהגנה ודומיננטי בהתקפה והוא לא שניהם.
הא וכן קווין ג'ונס שרציתי(לעומתכם) היה יכול לתרום יותר מבולדן בוודאות.

13 אוקטובר 2017, 01:38

MTA2311 כתב:
קובי כתב:קצת נחת. מגיע לנו.

הצגה כזו של שחקן במכבי אני מתקשה לזכור מתי קרתה בפעם האחרונה. אולי היה זה רייס בפיינל פור.
מראש היה נראה שבקבוצה שנבנתה, ג׳קסון אמור להוביל והסיפתח היה פנומנלי.
במחצית הראשונה הוא חף מטעויות, מלבד החטאה בודדת. במחצית השנייה, הוא פתח פחות טוב, אבל טרף את המגרש ברבע הרביעי ודרס את הגרמנים ללא רחמים. הצגה.
מלבד זאת, היה נוכח בריבאונד וסיים עם יחס אסיסטים איבודים של 1-9. מדהים.
למרות ההצגה ההתקפית יוצאת הדופן, היה נראה שהוא מנהל בתבונה באלאנס נכון בין זריקות להנעת כדור ויצירה לחבריו לקבוצה.
אם יצליח לשמור על הבאלאנס הזה בהמשך העונה, הוא יכול להתברר כיהלום, כי האפסייד כבר נוכחנו - בשמיים.

מייקל רול היה נראה עם אובר קרדיט במחצית הראשונה, אבל ספאחיה היה נראה מרוצה מהסולידיות שלו, השאיר אותו על המגרש וקיבל בתמורה מחצית שנייה ורבע אחרון נהדר.
מחד, לא מכריח את עצמו על המשחק ומאידך, לוקח כשצריך ויש לו כדורסל. לא מבריק, לא מדהים, אבל כרול פלייר, זה היה מצויין היום.

פראחוסקי בא יותר לידי ביטוי היום בהתקפה, אבל שוב - לא מספיק. חייבים להפעיל אותו יותר.
בהגנה היה לא טוב, על אף 3 חסימותיו. מלבד זאת, נראה מאוד מחוייב ומביא מימד שונה לקבוצה.

טיוס, על אף 12 הנקודות שתרם, היה מאכזב בעיניי. חטף המון נקודות על הראש וריבאונדים נחטפו מעל לראשו.

תומאס היה רע היום. גם לא הבריק בהתקפה וגם ״תרם״ להרבה נזקים בצבע, יחד עם 2 החברים המאוזכרים קודם לכן.

בולדן הסתבך מהר בעבירות וגם הוא שמר רע.

קיין וקול נראים חלודים מאוד.
המקרה שלהם מבחינתי זהה - אסור להם להכריח את עצמם בהתקפה. שניהם לא שחקני התקפה גדולים, אך בהגנה נותנים עבודה.
מישהו בצוות המקצועי צריך לרסן אותם לרמת סירוס. שייכנסו למשחק מחטיפות, מריצה.

ג׳ונדי היה במשחק סולידי. כהרגלו, מכניס וייב טוב למגרש. מועמד להיות חביב האוהדים העונה.

ג׳ייק כהן פשוט לא שייך לרמות האלה ולטעמי גם בליגת העל לא מהווה יתרון ישראלי משמעותי. החתמה סתמית.

ספאחיה הביע דעתו בצורה מאוד נחרצת הערב לגבי כהן, משעור ושגב.
לגבי כהן, גם בבעיית עבירות של הגבוהים הוא לא השיב אותו למגרש.
לגבי שגב, ראינו גם בהכנה ובליגה שהוא לא בונה עליו.
לגבי משעור, לא קיבל קרדיט היום, למרות חסרונו של זוס ולמרות משחק לא טוב של דשון. אני בספק איך יוכל לשפר את מעמדו לימי חמישי. יקבל קרדיט בעיקר בליגה, בגלל החוק הרוסי.

מילה טובה לספאחיה - ניהל את המשחק טוב. ניסה המון הרכבים ווריאציות והתקבע על המנצחים ברבע האחרון.
חוץ מזה, משהו אצלו נראה יותר מחובר למציאות, לא מוכר לוקשים. אלגנטי.
מקווה שיצליח, כי המשימה שלו סופר קשה והתעלות שלו היא קריטית לעונה טובה של הקבוצה.

אחלה סיכום

תודה.
וטוב שחזרת אלינו - חסרונך הורגש.

13 אוקטובר 2017, 01:51

Holiday_Armadillo כתב:סוף סוף הבנתי למי רול דומה

תמונה

הברקה!

:sharp:

13 אוקטובר 2017, 04:19

את השחרור זריקה בכדרור של ג'קסון רק בNBA אפשר לראות.

Re: יורוליג, מחזור 1: באמברג נגד מכבי ת"א, חמישי, 21:00

13 אוקטובר 2017, 07:28

''במכבי מרוצים מההגנה''....של מי?

13 אוקטובר 2017, 08:44

[quote="felix_r"]עכשיו ראיתי שוב את הרבע האחרון, ויש לי כמה דברים:

א) לפני תחילת הרבע, כשמכבי עוד ב מינוס 4, קטש אומר לרסקין משהו כמו: אני יודע שספאחיה מנסה לשחק משחק קבוצתי, אבל בשלב מסוים הוא צריך להחליט איך מנצחים את המשחק הזה. הוא צריך להחליט ללכת על ג'קסון, כי רק ג'קסון ינצח לו את המשחק הזה... מבין עניין קטש :)

ב) 6:10 לסוף המשחק היה שיוויון 67:67 ! מאותו הרגע בערך תוך 4 דקות ורבע מכבי רצה 19:0 !

ג) רול קלע 18, לא 16 כפי שרשום בסטטיסטיקה. הוא זה שקלע את הסל האחרון של מכבי מאסיסט של טיוס. הלכתי לבדוק בפלי-ביי-פלי וגיליתי, שמשום מה רשמו את הנקודות לטיוס.

נ.ב. הטבלה :)

תמונה[/quote

איפה ראית את הרבע האחרון? אפשר קישור?

13 אוקטובר 2017, 09:27

moring1 כתב:במקום ספאחיה הייתי מעיף את בולדן ומביא מישהו שמשחק 4-5 שיכול לתרום לפחות באספקט אחד לקבוצה, לימים כאלה שטיוס ופארחובסקי נוראיים בהגנה.
והפוטנציאל שלו מעניין לי את ה*** אני רוצה לראות שחקן שנלחם בהגנה ודומיננטי בהתקפה והוא לא שניהם.

אולי גם אנחנו האוהדים צריכים ללמוד ולהפיק לקחים כמו שאנחנו מבקשים מההנהלה...

זה באמת המקום והזמן לדבר על חילופי שחקנים? אחרי ניצחון חוץ של כמעט 20 הפרש?

13 אוקטובר 2017, 09:38

למישהו יש קישור למשחק המלא או לפחות רק לרבע האחרון?

13 אוקטובר 2017, 10:08

jol9 כתב:
moring1 כתב:במקום ספאחיה הייתי מעיף את בולדן ומביא מישהו שמשחק 4-5 שיכול לתרום לפחות באספקט אחד לקבוצה, לימים כאלה שטיוס ופארחובסקי נוראיים בהגנה.

ניצחנו בהפרש כזה בגלל הופעה שלא תחזור הרבה פעמים העונה ואי אפשר לבנות עליה

את בולדן לא יחליפו כי שילמו עליו ביי אאוט, אבל בלי קשר לזה - תמיד צריך להפיק לקחים ממשחקים
מהפסדים וגם מנצחונות
הקלישאה אומרת שיותר קל להשתפר כשמנצחים, זה כולל גם דברים כאלה
יותר קל להביא שחקן חדש לקבוצה מנצחת

13 אוקטובר 2017, 10:29

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:

ניצחנו בהפרש כזה בגלל הופעה שלא תחזור הרבה פעמים העונה ואי אפשר לבנות עליה

את בולדן לא יחליפו כי שילמו עליו ביי אאוט, אבל בלי קשר לזה - תמיד צריך להפיק לקחים ממשחקים
מהפסדים וגם מנצחונות
הקלישאה אומרת שיותר קל להשתפר כשמנצחים, זה כולל גם דברים כאלה
יותר קל להביא שחקן חדש לקבוצה מנצחת

מסכים לגמרי.
הלקחים הם רבים, וברור שיש עוד הרבה מאוד עבודה ודברים לעשות.
להחליף את בולדן (או מישהו מהשחקנים) זה לא רלוונטי בשום צורה ואופן בשלב הזה.

13 אוקטובר 2017, 10:37

בוקר טוב.
עכשיו יש לי קצת סבלנות לנתח את מה שראיתי אתמול, ואוי, זה כיף סוף סוף לנתח על הצד החיובי. :wubyellow

נתחיל ממה שכולנו ראינו: פייר ג'קסון. טוב- זה נראה כמו הדבר האמיתי.
על זה שהיכולות שלו כסקורר קיימות ידענו כבר קודם, אבל ההתפוצצות האדירה הזאת בזמן הכי קריטי במשחק הייתה משהו שלא רואים פה בכל יום.
החלק המעודד? זה באמת מה שהוא יודע לעשות. לקלוע המון, ולמסור המון. שחקן שבנוי לusage גבוה, וכל הקריירה שלו שיחק כאלפא דוג בהתקפה.

ברור שלא נראה ממנו משחקים כל כך דומיננטיים בכל קטגוריה (הבן אדם איבד כדור אחד, חטף פעמיים ושאב 7 ריבאונדים. פאקינג מילא את דף הסטטיסטיקה),
אבל פייר בהחלט סיפק הצהרה ברורה על כך שהוא בא להיות בעל הבית- לפחות ברמה ההתקפית- וראינו שזה יכול להתכנס גם עם נצחונות. תענוג.

יתר הגארדים שסבבו את ג'קסון נראו לא טוב.
ברור שקיין פתח מזעזע וגם נוריס קול שיחק רע לתפארת, אבל אהבתי לראות את אורך הרוח של נבן שמשך איתם 26 דקות במצטבר, הרבה מעבר למה שהיו שווים.
מכבי עוד תצטרך לקבל תרומה מהשניים האלה, אבל נראה שההיררכיה מתחילה להתגבש בקו האחורי.

ג'קסון מוביל, קול בא מהספסל כמו שעשה לאורך כל הקריירה (הגנה הוא נותן, עכשיו צריך לראות שהוא מסוגל לספק אחריות בהובלת הכדור וסקורינג),
קיין הוא סוג של מחליף שלישי בכל עמדות הקו האחורי.

ג'ונדי עם פרימיירה מוצלחת הראה לנו שהוא באמת צריך להסתגל להתמודדות עם רמה אחרת של פיזיות, אבל לגמרי נראה נכון לאתגר.
המאמץ שהשקיע בהגנה היה פשוט עילאי, ואי אפשר שלא להתאהב בו. הקפיצה הפראית לריבאונד, הניסיון לעלות לגג חסר סיכוי שמונע סל בטוח, ההתעקשות לשבור כל חסימה- הבן אדם ענק.
לגמרי אחד השחקנים האהובים עליי בקבוצה. אני מקווה שימצא את הקצב שלו בהתקפה, כי לאורך המשחק ראינו ממנו כמה דברים פחות חיוביים (בעיקר כששיחק ליד קול והוביל כדור).
ליד ג'קסון שמשך המון אש, ג'ון עשה עבודה הרבה יותר טובה כמוביל כדור שני, ולא היסס להיות אסרטיבי בכמה מהלכים בהן ייצר נקודות בחדירה או עם אסיסטים.
נטול גינונים, תמיד נותן הכל, פשוט תענוג ענק. שימשיך ככה.

מייקל רול! הטוניסאי המושמץ. וואלה, הבן אדם גבר. האכיל אותי בכובע ואני נהנה להודות שטעיתי. עשה עבודה מצויינת בעמדת הסווינגמן וחיפה על היעדר האתלטיות בהמון קלאס.
לקח זריקות קשות וקלע אותן. הזכיר לי קצת את דווין סמית' ברגעים מסויימים עם התנועה בלי כדור בין חסימות והיכולת להשחיל ג'אמפר בלי למצמץ.
שחקן אחראי ומשחק כמו וטרן לכל דבר שזה השוס הגדול. לגמרי לא נראה שזה היה משחק היורוליג הראשון שלו.
כרגע נראה כמו הדבר הכי טוב שיש למכבי למכור בעמדה 3, שהרבה יותר מחמיאה לו מהתמודדות מול גארדים אתלטים. התרומה בריבאונד ובהגנה דלה, אבל לא לשם זה הביאו אותו.

אם כבר מדברים על עמדה 3, גם דשון תומאס שיחק בעמדה הזאת לא מעט ולמען האמת נתן משחק מאוד לא אופייני.
כמה לא אופייני? 7 ריבאונדים ו-2 אסיסטים הם שיאי הקריירה של דשון תומאס ביורוליג. אתמול הוא שיחזר אותם באלגנטיות מרשימה. כמעט שלא כפה את עצמו, קלע 3/4 ל-2 ו0/1 משלוש.
בובה של משחק מבחינתי. ברור שבהגנה הוא לא פקטור אבל אהבתי לראות אותו מנסה לדחוק מעט את הגבוהים של באמברג שניסו לחפור עליו, בעוד הגבוה השני (טיוס) בא לחסימה מהוויק סייד.
בסה"כ, אם ישכיל להמשיך לתרום מסביב ולא יכפה את עצמו על המשחק בהתקפה, דשון ייתן לנו המון. הניסיון שלו ביורוליג היה פקטור חשוב במשחק, כיוון שיתר האופציות בעמדה 4 נראו כמו כלום.

כמה כלום? ג'ונה בולדן כלום. יותר מדי שטויות הילד הזה עשה במעט מדי דקות, וזה כבר מתחיל להיות מדאיג.
עם כל האהבה האדירה לזוסמן, בולדן הוא הפרוייקט #1 של הקבוצה כרגע. לא כי יש לנו יותר מדי סנטימנטים לאוסטרלי, אלא כי אנחנו חייבים אותו טוב ומהר, או לפחות להבין אם הוא באמת כזה גרוע.
נבן צריך למצוא דרכים להביא אותו לידי ביטוי בהתקפה- ולא בטוח שסתם היי-פיק אנד רול על הטופ אוף דה קי זה הדרך.
הייתי מציע לקואץ' להסתכל קצת על איך בראד סטיבנס הצליח להוציא המון מהגבוהים הנגריים שלו לאורך השנים בבוסטון. שחקנים כמו קלי אוליניק, טיילר זלר וג'רד סאלינג'ר לקחו אותו לפלייאוף בזמנו.
בולדן חייב להתאפס על החיים שלו ולהבין שהוא כבר לא משחק בפיפי וקקי של האדריאטית יותר. אף אחד לא ייתן לו לזרוק את הזריקות שלו, ואם הוא לא יישמור התחת שלו יולחם לספסל.
בשבוע הבא הוא פוגש את שנגליה ופויטמן והוא הופך להיות השחקן הכי חשוב של מכבי במשחק הזה. עם כל הכבוד לתומאס (וכהן- שנחסוך במילים על נגריותו), רק בולדן בנוי לשמור אותם. בטח שלא...

אלכס טיוס וארט פרחוסקי- שבאול אין אול נתנו את מה שהם צריכים לתת, שזה בשורה התחתונה מאוד: נקודות ליד הטבעת, ועצירות ליד הטבעת השניה.
22 נקודות ו-4 חסימות מעמדה 5 זה משהו שאני אשמח לקבל בכל ערב. בטח כשהן באות ב73% מהשדה. אני לא אהבתי בכלל את הרכות שלהם בהגנה (ידוע) ובריבאונד (3 בטוטאל לשניהם???), אבל נסלח.
נכון שמכבי צריכה לקבל מהם יותר- אבל ברמת התרומה על המגרש השניים הראו שהם יספקו את מה שצריך מהם ומה שהביאו אותם לעשות ביורוליג. את הבעיות בקו הקדמי צריך לפתור בעמדה אחרת.

סה"כ, נבן מקבל ממני שאפו ענק על ניהול המשחק המצויין.
התאמץ להכניס את החבר'ה לעניינים, נסך בשחקנים שלא פגעו בטחון שישתלם לנו בהמשך, הלך בכל הכוח על ג'קסון כשהבין שזה המשחק שלו, ולאורך כל הדרך נראה רגוע ובטוח, מכוון את הקבוצה היטב.
65% ל-2, 40% ל-3 ו82% מהקו אלה אחוזים מושלמים למשחק חוץ. 109 נקודות מדד זה נתון פשוט מעולה בהתחשב בדלילות ההתקפית שראינו אתמול.
זה מעיד בעיקר על קבלת החלטות טובה וזריקות נכונות. כן, גם אם ג'קסון מעיף שלשה על 3 שחקנים זה יכול להיות זריקה טובה. כי אם זה נכנס וניצחנו, הכל טוב.

עכשיו אנחנו חוזרים לליגה, שהולכת להיות אחלה בחלה של מגרש משחקים השנה. מקום טוב להחזיר בו בטחון אחרי הפסד, או לדחוף את השחקנים שלא היו טובים אחרי נצחון, או סתם לתרגל דברים. ולדרוס.
צריך למצוא את הדרך להכניס את בולדן, קול וקיין לפורמה. אם צריך, שהאוסטרלי ישחק 40 דקות. שנבן יאכל לו את המוח. אדריאן וקנאסביק זה אחלה גבוהים לתרגל מולם לפני באסקוניה.
במקרה של נוריס אני חושש שזה ייקח זמן, אבל אני בסך הכל מסמפט אותו. עדיין. הוא חייב למצוא את עצמו התקפית בדחיפות ולשחק אחראי. הוא צריך לזכור- הוא רכז. כרגע רכז מחליף.
כלפי קיין תהיה פחות סבלנות. עוד כמה משחקים חלשים והוא ובולדן מתחילים לקפל גרביים.

13 אוקטובר 2017, 11:17

מהלך הערב ביורוליג: פייר ג'קסון את אלכס טיוס

13 אוקטובר 2017, 11:22

החציל האצטקי כתב:.
צריך למצוא את הדרך להכניס את בולדן, קול וקיין לפורמה. אם צריך, שהאוסטרלי ישחק 40 דקות. שנבן יאכל לו את המוח. אדריאן וקנאסביק זה אחלה גבוהים לתרגל מולם לפני באסקוניה.

מבולדן אפשר להתחיל להתייאש.

13 אוקטובר 2017, 11:24

האמת שמכבי כבר צריכה להתחיל לחשוש.
אני לא בטוח שקיין נרשם לליגה במשחק מול הרצליה.

צריך להתכונן לאופצייה הסבירה מאוד שיבוא עוד זר.

13 אוקטובר 2017, 11:37

כשאני חושב על זה, למה טיוס שווה 800 אלף דולר לפני מס של ישראלי?

13 אוקטובר 2017, 11:38

איתי-שגב כתב:כשאני חושב על זה, למה טיוס שווה 800 אלף דולר לפני מס של ישראלי?

כי הוא שווה את הסכום הזה בנטו, והמס לא מעניין אף אחד.
פרסם תגובה