פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: NBA 2012/13 - מתכוננים לפתיחת העונה

03 נובמבר 2012, 16:28

roy1000 כתב:
שחף כתב:הבולס של ת'יבודו לא שיחקו מול מיאמי הגנה אגרסיבית? ולא הפסידו? בסדרה מול בוסטון חסר למיאמי איזה שחקן לא חשוב בשם כריס בוש. מיאמי נראית כרגע כמו הפייבוריטית לאליפות(רוב ה-GMים בליגה חושבים ככה). לגבי הניקס, הם אולי יעברו סיבוב. מה לעשות שכדורסל של שלשות לא כל כך עובד בפלייאוף. תשאל את מייק ד'אנטוני. בעוד 6-7 שנים הסדרה מול דאלאס תיזכר כמו שזוכרים את הסדרה של קובי מול טיישון פרינס ודטרויט ב-2004- סדרה גרועה של שחקן גדול.

הבולס שיחקו הגנה טובה, אבל ההתקפה שלהם לא הייתה מספיק טובה. הם הצליחו להעלים את ווייד ובוש. מיאמי היא ללא ספק הפייבורטית לזכות בתואר, אבל היא לא בלתי מנוצחת.

אני לא חושב שהניקס (פרט לנובאק) הם קבוצה של שלשות, אבל ההתקפה שלהם ללא אמארה לא מספיק טובה בשביל להתמודד באמת בפלייאוף. מה שכן, אני מצפה שההגנה של הניקס תהיה בין 3 הטובות בליגה השנה.

שוב אתה טועה. בוש נתן את הסידרה הכי טובה שלו עד עכשיו במיאמי מול הבולס. שני משחקים עם 30 נקודות וממוצעים בכל הסדרה של משהו כמו 20 נקודות למשחק באחוזים די טובים. וויד אם אני לא טועה סבל מבעיות בגב.

03 נובמבר 2012, 16:33

שחף כתב:שוב אתה טועה. בוש נתן את הסידרה הכי טובה שלו עד עכשיו במיאמי מול הבולס. שני משחקים עם 30 נקודות וממוצעים בכל הסדרה של משהו כמו 20 נקודות למשחק באחוזים די טובים. וויד אם אני לא טועה סבל מבעיות בגב.

אתה צודק - זו הייתה הסדרה הטובה של בוש (מול קרלוס בוזר). אם לבולס היה שומר פיזי מתאים לבוש, הז היה נראה אחרת. לבולס היה חסר עוד שחקן אחד שיכול לתרום התקפית בשביל לנצח את הסדרה הזו.

לגבי ווייד - לבעיות ב"גב" שלו קראו רוני ברואר. הוא תמיד מתקשה מולו.

03 נובמבר 2012, 16:41

ג'יימס הארדן עם עוד משחק גדול. מקבל אשראי ומבסס את מעמדו כסופרסטאר ב NBA. אוקלמהומה נראה לי מתחרטים.

03 נובמבר 2012, 16:41

roy1000 כתב:
EulGam05 כתב:סה"כ לניקס סיכוי טוב לעבור סיבוב ראשון בפלייאוף אא"כ הם יהיו פצועים או שהקבוצה לא תתחבר בכלל. באופן כללי, המכשול הכי קשה אולי לקבוצות במקומות 1-4 במזרח בסיבוב הראשון בפלייאוף יכול להיות דווקא שיקאגו (אם תישאר בריאה) שכנראה תיאבק על כניסה לפלייאוף רוב העונה אבל תתחזק ב-רוז לאחר האול-סטאר (גם אם הוא יהיה רק ב-60% מהיכולת שלו זה עדיין חיזוק).

הייתי רוצה לראות את שיקגו מול קבוצה בינונית+ בשביל להבין אם הם הולכים להיאבק על משהו השנה או שהם הולכים לוותר בשביל לקבל בחירת דראפט גבוהה שתעזור להם בעתיד.

הבולס לא הולכים לוותר על השנה בשביל לקבל בחירת דראפט, לא מתוך רצון של הצוות המקצועי והשחקנים לפחות. זה לא הולך לקרות תחת מאמן כמו ת'יבודו שמטיף כבר שנתיים לשחקנים שהם צריכים לשחק עם מנטליות של קבוצת אליפות ולעבוד קשה בהגנה כל יום ללא הנחות. מה שאולי יכול לקרות הוא שהבולס יהיו כל כך גרועים עד האול-סטאר עד שלא יהיה שום לחץ להחזיר במהירות את רוז ויתנו לו לשחק תחת מגבלה רצינית של דקות משחק. אני לא חושב שהם יהיו גרועים עד כדי כך כי הם היו וישארו קבוצה שמתבססת קודם כל על הגנה, קבוצות כאלה מצליחות להיות תחרותיות גם כשהן מוגבלות בכלים ההתקפיים שלהן.

03 נובמבר 2012, 16:42

ת'יבודו לא פראייר. הבולס שמו את נואה על בוש ואת בוזר על ג'ואל אנתוני\האסלם. בדיוק מסוג השחקנים שבוש יותר מתקשה מולם. מול שומר פיזי וכבד כמו פרקינס בוש חגג בגמר האחרון. בוש שחקן מוכשר סך הכל, השיטה העקומה של ספולסטרה פשוט מסרסת אותו.

03 נובמבר 2012, 16:44

צריך להגיד עוד משהן על ג'יימס הארדן. כשהוא היה ב- OKC תמיד אמרו עליו שהוא קולע באחוזים טובים כי יש לו את דוראנט ווסטברוק שמסדרים לו מצבים נוחים. אז בשני המשחקים הראשונים הוא קלע 41 נקודות למשחק ב- 64% מהשדה.

הארדן שחקן מיוחד - אין לו אתלטיות מרשימה, אין לו מהירות מיוחדת, ואין לו קליעה אבסולוטית. יש לו שליטה נהדרת בכדור ויש לו גודל לא רע לגארד, אבל בעיקר יש לו המון שכל וסבלנות. הוא פשוט לא לוקח שום זריקה רעה גם כשהוא האופציה הראשונה בהתקפה והוא יודע לתקוף את הסל בצורה נהדרת, תוך שימוש בגוף הגדול שלו. מעניין לראות כמה זמן הוא יוכל להמשיך בכושר הנוכחי.

03 נובמבר 2012, 16:47

שחף כתב:ת'יבודו לא פראייר. הבולס שמו את נואה על בוש ואת בוזר על ג'ואל אנתוני\האסלם. בדיוק מסוג השחקנים שבוש יותר מתקשה מולם. מול שומר פיזי וכבד כמו פרקינס בוש חגג בגמר האחרון. בוש שחקן מוכשר סך הכל, השיטה העקומה של ספולסטרה פשוט מסרסת אותו.

בוש שחקן מאוד מוכשר, אבל הוא רך. ברור שפרקינס לא יכול לשמור עליו. שחקן פיזי ונייד יחסל אותו. מישהו כמו צ'ארלס אוקלי היה גורם לבוש לבכות ולברוח מהמגרש בתוך 5 דקות. ההגנה האישית של נואה ממש לא טובה.

03 נובמבר 2012, 17:10

לפי דעתי נואה שומר אחד על אחד מצויין, זה גם מתבטא בממוצעי ריבאונד גבוהים..

03 נובמבר 2012, 17:12

אוקלי שחקן נייד? לא ראיתי הרבה משחקים משנות ה-90, אבל אני בספק אם אוקלי עולה בזריזות בהרבה על פרקינס.

03 נובמבר 2012, 19:46

שחף כתב:אוקלי שחקן נייד? לא ראיתי הרבה משחקים משנות ה-90, אבל אני בספק אם אוקלי עולה בזריזות בהרבה על פרקינס.

הם שיחקו בעמדות שונות אבל בטח שעלה על פרקינס ובהרבה. גם בזריזות, גם בקשיחות, גם בשמירה אחד על אחד, גם בריבאונד, גם התקפית וכו'.. הוא היה PF הגנתי מצוין.

03 נובמבר 2012, 20:29

LIAV10 כתב:לפי דעתי נואה שומר אחד על אחד מצויין, זה גם מתבטא בממוצעי ריבאונד גבוהים..

נואה מצויין בעזרה בהגנה והוא גם ריבאונדר טוב, אבל הוא שומר אישי בינוני מאוד. סנטרים חוגגים עליו לא פעם.

03 נובמבר 2012, 20:34

שחף כתב:אוקלי שחקן נייד? לא ראיתי הרבה משחקים משנות ה-90, אבל אני בספק אם אוקלי עולה בזריזות בהרבה על פרקינס.

כן. אוקלי היה מאוד נייד ושחקן הגנה רצחני. אם היה אפשר להביא במכונת זמן את אוקלי, אקסוויר מקדניאל/אנתוני מייסון וסטארקס הם היו שוחטים את שלישיית הפרימדונות.

03 נובמבר 2012, 20:54

אני חייב להגיד שזה משעשע קצת. הניקס של שנות ה-90 היו קבוצה די מוגבלת. לגמר הם הגיעו אחרי שרמת הכישרון שם קצת עלתה עם חבר'ה קצת פחות קשוחים שידעו גם לשים כדור בסל כמו יוסטון וספריוול. אולי הם היו הולכים מכות עם החבר'ה של מיאמי, אבל גם מקבלים מהם יפה מאוד בראש בסדרה של הטוב מ-7 משחקים. זה מזכיר לי את אוהדי מכבי שבאמצע העשור התגעגעו לכל מיני קבוצות בינוניות של שנות ה-90 שבהן ישראלים הובילו את מכבי(לשום מקום, צריך להגיד), רק כי זה היה סבל נוראי לראות את מכבי לוקחת שני תארים אירופאיים עם גויים ששיחקו כדורסל משובח כמו שאראס ופארקר.

03 נובמבר 2012, 21:05

אתה לא ממש מדייק. בתחילת שנות ה-90 הניקס תחת ריילי נעצרו פעמיים בדרך לגמר רק על ידי הבולס של ג'ורדן בסדרות צמודות (ניקס הובילו בשתיהן בשלב כלשהו). בעונה שג'ורדן פרש הם הגיעו לגמר והפסידו בסדרה סופר צמודה לרוקטס של האקים 4-3.

03 נובמבר 2012, 21:07

שחף כתב:אני חייב להגיד שזה משעשע קצת. הניקס של שנות ה-90 היו קבוצה די מוגבלת. לגמר הם הגיעו אחרי שרמת הכישרון שם קצת עלתה עם חבר'ה קצת פחות קשוחים שידעו גם לשים כדור בסל כמו יוסטון וספריוול. אולי הם היו הולכים מכות עם החבר'ה של מיאמי, אבל גם מקבלים מהם יפה מאוד בראש בסדרה של הטוב מ-7 משחקים. זה מזכיר לי את אוהדי מכבי שבאמצע העשור התגעגעו לכל מיני קבוצות בינוניות של שנות ה-90 שבהן ישראלים הובילו את מכבי(לשום מקום, צריך להגיד), רק כי זה היה סבל נוראי לראות את מכבי לוקחת שני תארים אירופאיים עם גויים ששיחקו כדורסל משובח כמו שאראס ופארקר.

אתה מבלבל שתי קבוצות שונות. הייתה קבוצה אחת של אמצע שנות ה- 90 עם דרק הארפר, סטארקס, אנתוני מייסון, אוקלי ויואינג (שהגיע לגמר ב- 1994) וקבוצה אחרת עם יוסטון, ספריוול, לארי ג'ונסון וקמבי שהגיעה לגמר ב- 1999. הקבוצה הראשונה הייתה אחת הקבוצות ההגנתיות והפיזיות הכי טובות שאני ראיתי. הם היו מאוד מוגבלים התקפית, אבל הם ידעו להרביץ יפה מאוד - תשאל את סקוטי פיפן.

בוש לא היה שורד חמש דקות מול אוקלי וווייד היה פורץ בבכי אינסופי לשופטים מול הפיזיות של סטארקס. ההיט הם חבורה של פרימדונות. הבעיה היא שב- NBA של היום אין יותר שחקנים כמו סטארקס/מייסון/אוקלי.

03 נובמבר 2012, 21:23

ב-NBA שינו את החוקים לטובת שחקני התקפה. מה שהיה מותר לעשות בשנות ה-90 אסור לעשות היום. הנד צ'ק לדוגמא. הכדורסל השתנה מאז. הרבה יותר אתלטי ומהיר. מה לעשות שהדאנקים של גריפין, רוז, וויד ולברון מוכרים כרטיסים. כל מיני קצבים כמו אנתוני מייסון- פחות. הגנות מבוססות היום על אתלטיות וסייז, הרבה פחות מאשר על קשיחות. פרקינס עם כל הקשיחות שלו נראה כמו פיל בחנות זכוכית מול מיאמי. ככה אנתוני מייסון היה נראה מול לברון. לגבי וויד, מבחינת כישרון התקפי ויכולת ליצור לעצמו הוא מוכשר מסקוטי פיפן. מה לעשות. בניגוד לשחקן כמו ווסטברוק שהסגנון שלו דומה אבל האיי קיו שלו נמוך, לוויד יש שליטה פנומנלית בגוף, כמות אדירה של הטעיות ואיי 'קיו כדורסל גבוה מאוד. הגמר שלו מול המאבס ב-2006 היה כנראה הופעת היחיד הטובה ביותר של שחקן מאז ימי ג'ורדן. העיקר שהוא פרימדונה.

03 נובמבר 2012, 22:10

שחף כתב:ב-NBA שינו את החוקים לטובת שחקני התקפה. מה שהיה מותר לעשות בשנות ה-90 אסור לעשות היום. הנד צ'ק לדוגמא. הכדורסל השתנה מאז. הרבה יותר אתלטי ומהיר. מה לעשות שהדאנקים של גריפין, רוז, וויד ולברון מוכרים כרטיסים. כל מיני קצבים כמו אנתוני מייסון- פחות. הגנות מבוססות היום על אתלטיות וסייז, הרבה פחות מאשר על קשיחות. פרקינס עם כל הקשיחות שלו נראה כמו פיל בחנות זכוכית מול מיאמי. ככה אנתוני מייסון היה נראה מול לברון. לגבי וויד, מבחינת כישרון התקפי ויכולת ליצור לעצמו הוא מוכשר מסקוטי פיפן. מה לעשות. בניגוד לשחקן כמו ווסטברוק שהסגנון שלו דומה אבל האיי קיו שלו נמוך, לוויד יש שליטה פנומנלית בגוף, כמות אדירה של הטעיות ואיי 'קיו כדורסל גבוה מאוד. הגמר שלו מול המאבס ב-2006 היה כנראה הופעת היחיד הטובה ביותר של שחקן מאז ימי ג'ורדן. העיקר שהוא פרימדונה.

לאכול אבק הם בטוח לא היו אוכלים. במינימום זה היה נגמר בכמה שיניים שבורות לפרימדונות. אנתוני מייסון היה שחקן מאוד זריז. אם אי פעם היה שחקן שבנוי לשמור על לברון, זה השחקן.
ווייד של 2012 רחוק שנות אור מווייד של 2006, גם פיזית וגם מנטלית. ווייד הוא אחד הפרימדונות הגדולות במשחק היום. 90% מהזמן שלו על המגרש הוא עסוק בתלונות לשופטים.

Re: NBA 2012/13 - הליגה הטובה בעולם פותחת עונה

03 נובמבר 2012, 22:43

לוויד יש שתי אליפויות, מספר שאפילו אין לכל הסגל של הקבוצה שלך במצטבר..

03 נובמבר 2012, 23:19

LIAV10 כתב:לוויד יש שתי אליפויות, מספר שאפילו אין לכל הסגל של הקבוצה שלך במצטבר..

לראשיד וולאס יש אליפות, לטייסון צ'נדלר יש אליפות ולפרג'יוני יש לפחות אחת. וווייד הוא עדיין פרימדונה בלתי נסבלת.

04 נובמבר 2012, 09:38

מה קורה עם פארגו ? כספי לפחות בסגל של קליבלאנד וסלואון המתמודד עם פארגו על המקום נמצא בסגל ואפילו נראה לא רע....
יש מצב שישחררו אותו ? הייתי מת לראות אותו חזרה במכבי....
נושא נעול