argof כתב:זה עניין של אסטרטגיה. מי שלא סופר את הליגה הישראלית, יצדד בשיטתך, ויהמר על 6-7 זרים זולים, כדי שייצאו מהם 2-3 טובים לשנים הבאות.
אני אישית לא מאמין בזה. גם כי אני חושב שרגשית, למכבי ולאוהדיה, הליגה הישראלית חשובה. וכדי לשפר את הסיכוי לזכות בישראלית (שממילא סיכויי הזכייה בה רנדומליים בהתבסס על משחק מכריע יחיד), חשוב סגל ישראלי משמעותי, גם אם לא מוביל. בסגל שהצעתי יש 3 ישראלים אנדר 25.
אתה קצת סותר את הרציונל שבנית. מצד אחד אתה אומר ש-"ממילא סיכויי הזכייה בה רנדומליים בהתבסס על משחק מכריע יחיד", ומצד שני טוען שהליגה הישראלית חשובה ושצריך להשקיע בסגל ישראלי משמעותי. עכשיו, בלי קשר לזה, אתה יכול לבנות סגל ישראלי משמעותי ואיכותי עם 4 ישראלים מעל גיל 25 ושני צעירים (שזה מה שמסתמן שיהיה אפשר לרשום בעונה הבאה במשחקי הליגה, לפחות לפי גלדסטון). 8 ישראלים, שמשלמים עליהם מס כפול, זה בזבוז כספי טהור. לא משהו שאתה אמור לעשות באופן כללי, ובטח לא בעונה פיננסית.
לגבי הזרים - בעיניי, עם תקציב נמוך, אתה חייב קצת "להמר" (אם כי בעיניי להחתים 5 שחקנים זרים מעל גיל 30 זה הימור הרבה יותר גדול) ולהציב תקרה גבוהה כדי להצליח. אם תיקח 5 זרים מעל גיל 30, שאתה יודע שלא תקבל מהם יותר ממה ששילמת עליהם ("חצי מיליון דולר" לפי הקונספציה שלך) - מצבך לא טוב. אם תיקח 5 צעירים עם פוטנציאל (בסביבות גיל 23-27), שיוכלו לפתח את הכישרון שלהם במהלך העונה הזאת (גם אם רק חלקם יעשו זאת), הצלחת. במקרה הגרוע, מימשת את הציפיות הנמוכות שיצרת מלכתחילה.
argof כתב:אני גם לא מאמין גדול בזרים צעירים. זה מצליח 1:3 בערך. ולרוב יש להם סעיף יציאה זול (כי שכרם זול), ואז הגדולות יכולות לקחת אותם בקלות. אני בעד זרים מוכחים במגבלות התקציב. מקסימום זר יחיד שהוא הימור.
באשר לזרים שהצעתי: הייתי רוצה אחרים, אבל: רייס הוא בחירה יותר מלגיטימית בשוק ובתקציב הקיים; סמית׳ זה חוזה קיים שאי אפשר יהיה להיפטר ממנו. עדיף שיישאר וייתן כמה דקות טובות במשחק; מילר הוא חוזה אטרקטיבי ביחס לפוטנציאל (בתקווה שהפציעה לא גמרה אותו. היו סימני חיים ממנו בסוף עונה שעברה, וממילא יהיה קשה למצוא טוב ממנו בחצי מיליון); רול הוא עובדה קיימת. אוגוסטין הוא שחקן יורוליג לגיטימי גם אם מתבגר. צריך לזכור שטיוס לידו. ורגאס הוא רכז מחליף זול במחיר מציאה בעיניי.
לא יהיו פה העונה זרים מובילים מהיורוליג, אולי למעט רייס. אופתע מאוד אם כן.
הסיכוי לפגוע בזר צעיר זה 1:3? אוקיי, לפי מה הנתון הזה?
אם אתה יודע שלא תגיע לשום כלום עם הסגל שהצעת (ואני די בטוח שאתה יודע), אין אפילו טיפת היגיון להרכיב אותו מזרים מעל גיל 30. אפילו לא קצת. וכמו שאתה יכול להרכיב סגל צעיר וליפול, אתה בטח יכול ליפול עם סגל מבוגר (מידי). תשאל את אבי, הוא מבין בכישלונות.
אני לא רוצה להתייחס לשמות של שחקנים תחת ההגדרה של "עונה פיננסית", כי זה פשוט בזבוז זמן. אנחנו לא אמורים להשלים עם כיוון כזה, וזה גם לא ייתן לנו כלום.