15 ספטמבר 2016, 13:03
שועל כתב:rc4991 כתב:שועל כתב:rc4991 כתב:שמואל1 כתב:נשארו לבד: היורוקאפ יצומצם ל־20 קבוצות בלבד
המפעל, שתוכנן ל־24 קבוצות, לא הצליח להתמודד עם פרישה גדולה של מועדונים וצפוי להודיע היום על שינוי פורמט. ההשפעות על הפועל ירושלים - מינוריות
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/827/854.html
בסך הכל פתרון טוב
אני מאמין שבקרוב הבוררות תפסוק לטובת היורוליג ובעונה הבאה מקרים כאלה כבר לא יקרו
לפי איך שאני הבנתי את התמונה היורוליג כבר השלימו עם התבוסה המשפטית
ממה הבנת את זה?
לפי ההגיון הבריא המעשים של פיב"א אסורים ואני מאמין שיפסקו לטובת היורוליג
ככה גם אני חשבתי. אבל לפי הפסיקה האחרונה (שהייתה חד משמעית לטובת פיב"א) לפי הפרסומים ולפי איך שפיב"א מתנהלים (אם זה היה באמצע הליך משפטי/בוררות שווה היה איזה שהוא צו עיקוב על הפעולות האלו), זה נראה שמשפטית יש לפיב"א את הזכות להשתמש בהסכמים שלה עם הליגות ככלי לקדם את הליגה שלה, ואם היורוליג רוצים הם יכולים להקים ליגות חלופיות.
15 ספטמבר 2016, 13:07
rc4991 כתב:שמואל1 כתב:rc4991 כתב:שמואל1 כתב:נשארו לבד: היורוקאפ יצומצם ל־20 קבוצות בלבד
המפעל, שתוכנן ל־24 קבוצות, לא הצליח להתמודד עם פרישה גדולה של מועדונים וצפוי להודיע היום על שינוי פורמט. ההשפעות על הפועל ירושלים - מינוריות
בסך הכל פתרון טוב
אני מאמין שבקרוב הבוררות תפסוק לטובת היורוליג ובעונה הבאה מקרים כאלה כבר לא יקרו
זה הופך את השלב הראשון ביורוקאפ לכמעט לא רלוונטי.
5 קבוצות בבית שמתוכן 4 עולות.
נכון, אבל להביא סתם 4 נמושות רק היה מוריד את הרמה
זה לא כזה קריטי כי מדובר בשלב הראשון שגם כך לא צמוד ומעניין יותר מדי
15 ספטמבר 2016, 13:11
15 ספטמבר 2016, 13:12
שמואל1 כתב:rc4991 כתב:שמואל1 כתב:rc4991 כתב:שמואל1 כתב:נשארו לבד: היורוקאפ יצומצם ל־20 קבוצות בלבד
בסך הכל פתרון טוב
זה הופך את השלב הראשון ביורוקאפ לכמעט לא רלוונטי.
5 קבוצות בבית שמתוכן 4 עולות.
נכון, אבל להביא סתם 4 נמושות רק היה מוריד את הרמה
זה לא כזה קריטי כי מדובר בשלב הראשון שגם כך לא צמוד ומעניין יותר מדי
לדעתי היה עדיף לשנות את השיטה.
אולי להוריד עוד 4 קבוצות ולעשות בית אחד של 16 קבוצות כמו ביורוליג.
השלב הראשון פשוט מיותר.
15 ספטמבר 2016, 13:37
שועל כתב:לא מדובר על הודעה. פיב"א ערערה והפסיקה המעודכנת לגמרי לטובתה.
חוק ההגבלים העסקיים נתון לפרשנות. לי זה דווקא נשמע הגיוני שעסק ישתמש בהסכמים קודמים שלו בשביל להתפתח ולהתחרות על שירותים של ספקים אל מול המתחרים שלו.
פיב"א לא מנעה מהיורוליג להתקיים, היא מנעה מהקבוצות ששייכות לליגות שנמצאות משפטית בחסותה להשתתף בפעילות של המתחרות שלה.
בנוגע לירושלים, זו החלטה אמיצה של האיגוד שלקח בחשבון שפיב"א תימנע מצעדים קיצוניים, אבל זה לגמרי נתון בידיים של פיב"א, אם היא תרצה, בוודאי כל עוד לא נפסק אחרת, היא יכולה להשתמש בכוחה המשפטי.
15 ספטמבר 2016, 13:39
rc4991 כתב:שועל כתב:לא מדובר על הודעה. פיב"א ערערה והפסיקה המעודכנת לגמרי לטובתה.
חוק ההגבלים העסקיים נתון לפרשנות. לי זה דווקא נשמע הגיוני שעסק ישתמש בהסכמים קודמים שלו בשביל להתפתח ולהתחרות על שירותים של ספקים אל מול המתחרים שלו.
פיב"א לא מנעה מהיורוליג להתקיים, היא מנעה מהקבוצות ששייכות לליגות שנמצאות משפטית בחסותה להשתתף בפעילות של המתחרות שלה.
בנוגע לירושלים, זו החלטה אמיצה של האיגוד שלקח בחשבון שפיב"א תימנע מצעדים קיצוניים, אבל זה לגמרי נתון בידיים של פיב"א, אם היא תרצה, בוודאי כל עוד לא נפסק אחרת, היא יכולה להשתמש בכוחה המשפטי.
אני יודע שפיב"א ערערה, לא חושב שבית הדין פסק לטובתם אלא יותר "לקח צעד אחורה" עד לפסיקה האמיתית, אבל אני לא זוכר את כל הפסיקה שלהם
לא חושב שיש דרך לפרש אחרת את חוק ההגבלים. קראתי הרבה אנשים שאומרים שזה לא חוקי.
בנוגע לירושלים...האיגוד ידע מראש שזה מה שיקרה ופעל כך רק בגלל הפחד שיקחו להם את היורובאסקט
21 ספטמבר 2016, 01:53
שמואל1 כתב:נשארו לבד: היורוקאפ יצומצם ל־20 קבוצות בלבד
21 ספטמבר 2016, 02:20
21 ספטמבר 2016, 10:01
אחדשיודע כתב:שועל (סליחה על הדיליי) - זה לא מדויק. הפסיקה של בית המשפט בגרמניה לא היתה "חד משמעית" לטובת פיב"א, אלא בסך הכל ביטלה את הסעד הזמני (עד להחלטת הנציבות האירופית) שבית הדין עצמו ניפק כנגד סנקציות אפשריות מצידה של פיב"א, וזאת בטענה של "חוסר דחיפות".
למה היורוליג לא סיפקו (או ניסו לספק) שוב הגנה משפטית על הקבוצות שפרשו מהיורוקאפ בשל לחץ שהפונה אליהם מהאיגודים? זאת כבר שאלה אחרת, שקשה לענות כצופים מהצד או ככאלו שלא מעורבים בעומק הפרטים. הדבר היחידי שאפשר להגיד בוודאות הוא שהתקדימים המשפטיים דווקא לצידה של היורוליג (החברה), ושבמקרים דומים נאסרו הטלת סנקציות על קבוצות או ספורטאים שביקשו להשתתף בתחרויות פרטיות.
21 ספטמבר 2016, 14:38
21 ספטמבר 2016, 15:06
21 ספטמבר 2016, 15:26
21 ספטמבר 2016, 15:35
אחדשיודע כתב:בשביל מה יש את הת'רד הזה? תרפרף קצת בעמודים. אני מעריך שמעמוד 10 בערך התעסקנו בנושא.
כל התהליך המשפטי הזה התחיל בפנייה של היורוליג לנציבות האירופית, כאשר ההכרעה בנושא יכולה להגיע אחרי חודשים רבים ואף שנים במקרים מסוימים. ומכיוון שכך, היורוליג פנו לבית משפט אזרחי בבקשה להנפקת סעד זמני שאוסר על פיב"א הטלת סנקציות. וברגע שהוא בוטל, הם החליטו להמתין להכרעה של הנציבות האירופית ולא לערער על ההחלטה. למה? שוב, משיקולים שאנו לא מודעים להם. הם כנראה מוכנים לספוג מכה קלה בכנף בשביל לנצח במערכה כולה.
21 ספטמבר 2016, 15:38
21 ספטמבר 2016, 15:40
אחדשיודע כתב:http://forum.tzahevet.co.il/viewtopic.php?f=2&t=2969&start=240#p299936
היורוליג פנו לנציבות האירופית, ופיב"א הגישו תביעה נגדית בזמנו - והנציבות צריכה להכריע.
כל הפנייה לבית המשפט במניכן היתה עבור סעד זמני, ובכל מקור כמעט מוזכר זאת. רק צריך לקרוא.
21 ספטמבר 2016, 15:54
The resolution confirms that good governance is also necessary in sports, and that sporting organisations professional or otherwise cannot under any circumstance operate outside the realms of the law. Euroleague Basketball has been emphasising this fact to FIBA and FIBA Europe repeatedly in recent years due to the illegalities of certain articles within the FIBA General Statutes. Due to the lack of positive response from FIBA, Euroleague Basketball filed a formal complaint to the European Commission in February 2016, which remains ongoing and is independent from the ruling in Munich. Euroleague Basketball believes that sanctions, threats and pressure have no room in professional sports and that the rights of clubs and domestic leagues to defend their freedom of choice must be respected.
21 ספטמבר 2016, 15:58
אחדשיודע כתב:אז אני מתקן אותך, כבר מ-2:20 בבוקר. לא מבין למה אתה מתעקש על משהו שלא עקבת אחריו.
הנציבות האירופית צריכה להכריע בנושא, כל המאבקים המשפטיים מסביב היו עבור סעד זמני.
חלק מהתגובה של היורוליג לאחר שבית המשפט במינכן ניפק את הסעד הזמני נגד פיב"א (ולפני שבוטל):The resolution confirms that good governance is also necessary in sports, and that sporting organisations professional or otherwise cannot under any circumstance operate outside the realms of the law. Euroleague Basketball has been emphasising this fact to FIBA and FIBA Europe repeatedly in recent years due to the illegalities of certain articles within the FIBA General Statutes. Due to the lack of positive response from FIBA, Euroleague Basketball filed a formal complaint to the European Commission in February 2016, which remains ongoing and is independent from the ruling in Munich. Euroleague Basketball believes that sanctions, threats and pressure have no room in professional sports and that the rights of clubs and domestic leagues to defend their freedom of choice must be respected.
21 ספטמבר 2016, 16:01
21 ספטמבר 2016, 16:13
אחדשיודע כתב:הם לא הפסידו במינכן, זה העניין. הצו בוטל בשל טיעונים פרוצדורליים ("חוסר דחיפות לפי החוק הגרמני") ולא בגלל עניין מהותי.
התקדימים המשפטיים נמצאים עם היורוליג, כולל הכרעה מהעבר של הנציבות האירופית במקרה דומה. אין שום דבר בטוח, אבל היורוליג נמצאים בעמדת יתרון.
בכל אופן, זה לא העניין. אני לא נביא ואני לא יודע מי ינצח משפטית, אני מציג את העובדות כמו שהן. ויש כאלה שמעוותים אותן.
21 ספטמבר 2016, 16:13
אחדשיודע כתב:הם לא הפסידו במינכן, זה העניין. הצו בוטל בשל טיעונים פרוצדורליים ("חוסר דחיפות לפי החוק הגרמני") ולא בגלל עניין מהותי.
התקדימים המשפטיים נמצאים עם היורוליג, כולל הכרעה מהעבר של הנציבות האירופית במקרה דומה. אין שום דבר בטוח, אבל היורוליג נמצאים בעמדת יתרון.
בכל אופן, זה לא העניין. אני לא נביא ואני לא יודע מי ינצח משפטית, אני מציג את העובדות כמו שהן. ויש כאלה שמעוותים אותן.