yanay21 כתב:MTA2311 כתב:yanay21 כתב:LIAV10 כתב:וואי תסלח לי כבר סעמק
זה יקח לפחות שנה וחצי. יש לי זיכרון ארוך, ושנאה ממש טובה לבריאות. תאמין לי, ראיתי מלא משפחות של תימנים שמסתכסכות על ירושות, כמה רעל, ואף אחד לא מת לפני 90. אחד מפלאי עולם.
וחוץ מזה, אני צריך פה מישהו לשנוא, אני מתחיל לחבב פה יותר מדי אנשים
איזזה ירושות יש כבר במשפחות של תימנים
אני נכנס פה קצת לקטע היסטורי, אבל דווקא התימנים התיישבו לאורך השנים במלא מקומות שווים, הרבה מושבים שהיום שווים המון כסף. ואין לי מושג איך יש להם כל כך הרבה כסף מתחת לבלטות, מעבר לנכסים. אני תמיד מופתע כשאני שומע את הסכומים. ובכלל, תימנים אוהבים לריב.
צודק, כשהתימנים עלו לארץ הושיבו אותם במקומות שבעבר לא היו אטרקטיבים כמו רחובות, נס ציונה, גדרה וקריית עקרון. הם בחוכמתם קנו הרבה קרקעות בזיל הזול והיום זה שווה הון. לגבי למה תימנים אוהבים לריב על ירושות ובכלל, יש את סיפור "קללת רבנו גרשום" בגדול על פי המסורת רבנו גרשום טבע חרם שבו הוא אוסר להתחתן עם יותר מאישה אחת, התימנים לא קיבלו את זה. הוא בתגובה קילל אותם שיהיה להם הרבה ראשים, הכוונה שכל אחד מהם ירצה לשלוט והם לא יסתדרו אחד עם השני. זו גם הסיבה שיש מיליון בתי כנסת של תימנים, כי כל אחד רוצה לקבוע מה נוסח התפילה, או מי יעלה לתורה וכו'. אני מייחס את הריב על ירושה לעובדה אחת פשוטה, לתימנים בדרך כלל יש הרבה ילדים. קורה מצב שחלק מהילדים מתרחק מההורים וחלק אחר נשאר ליד ההורים, בד"כ התימנים משאירים את רוב הירושה לילדים שנשארים לידם, מה שגורם לוויכוחים על הזכות להתחלק שווה בשווה עם כל האחים, וזה בד"כ קורה לאחר מות האב/האם. בנוסף התימנים המסורתיים מחלקים את הירושה לפי "דין תורה", התורה קובעת שלבנות לא מגיע חלק מהירושה ומי שאמורים להתחלק זה הבנים בלבד. דין זה עומד כנגד החוקים של מדינתנו, מה שגורם לרוב למריבות קשות בין האחים לאחיות.
זה בגדול למה תימנים אוהבים לריב.