פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: דייויד בלאט

01 מאי 2013, 21:48

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
יוסי22 כתב:רק שהחומר של מכבי השנה הוא הרבה מאוד בזכות בלאט גם ביחס לתקציב .

את מדלי ותומאס הוא החתים , את שארמדיני וליאור הוא מחק .

בסופו של דבר למכבי היה קו אחורי סביר וקו קידמי שלא קיים , להגיע עם זה להצלבה זה באמת נס שלבלאט יש בו חלק אבל גם בזה שמכבי הגיעה למצב הזה עם הקו הקידמי.

תומאס?? בלאט רצה את מאריץ'. אבל ההנהלה משכה את המו"מ איתו ובסוף הוחתם שחקן נכה שלא עבר את הבדיקות הרפואיות.
כשכבר לא היו שחקנים בשוק, לקחו את תומאס.

בכל אופן, אפשר להגיד שלבלאט יש חלק בסגל, אבל האחריות הישירה על בניית הסגל היא על הכתפיים של דני פדרמן.

בלאט אמר שלא יהיו שחקנים שהוא לא רוצה בקבוצה(ובואו נשכח את רוט)אבל זה שאין מישהו שהוא לא רוצה לא אומר שיש את כל מי שהוא רצה
יש הבדל בין לקבל את מי שרצית כבחירה הראשונה לבין לקבל את מי שרצית כבחירה השישית
ההנהלה רוב הפעמים נותנים לבלאט את הבחירה הרביעית שלו אם יש לו מזל

אני זוכר שהיו לי כאן ויכוחים בלתי נגמרים עם חביב בדיוק בנושא הזה.
גם הוא הגדיר את כל הבררה שהגיע לכאן כשחקנים שהמאמן רצה, ואני טענתי אז את מה שאת אומרת כאן, שזה בערך כמו להגיד שאני רוצה סטייק ב-200 ש"ח, אבל אם לא אז צלעות טלא,
אבל אם לא אז המבורגר ואם לא אז מים....

01 מאי 2013, 21:54

toja27 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
יוסי22 כתב:רק שהחומר של מכבי השנה הוא הרבה מאוד בזכות בלאט גם ביחס לתקציב .

את מדלי ותומאס הוא החתים , את שארמדיני וליאור הוא מחק .

בסופו של דבר למכבי היה קו אחורי סביר וקו קידמי שלא קיים , להגיע עם זה להצלבה זה באמת נס שלבלאט יש בו חלק אבל גם בזה שמכבי הגיעה למצב הזה עם הקו הקידמי.

תומאס?? בלאט רצה את מאריץ'. אבל ההנהלה משכה את המו"מ איתו ובסוף הוחתם שחקן נכה שלא עבר את הבדיקות הרפואיות.
כשכבר לא היו שחקנים בשוק, לקחו את תומאס.

בכל אופן, אפשר להגיד שלבלאט יש חלק בסגל, אבל האחריות הישירה על בניית הסגל היא על הכתפיים של דני פדרמן.

בלאט אמר שלא יהיו שחקנים שהוא לא רוצה בקבוצה(ובואו נשכח את רוט)אבל זה שאין מישהו שהוא לא רוצה לא אומר שיש את כל מי שהוא רצה
יש הבדל בין לקבל את מי שרצית כבחירה הראשונה לבין לקבל את מי שרצית כבחירה השישית
ההנהלה רוב הפעמים נותנים לבלאט את הבחירה הרביעית שלו אם יש לו מזל

בחירה רביעית? איך את יודעת? אולי שלישית ואולי שניה? מי מאיתנו יודע באמת את מי הוא רצה ואת מי לא?

כן, מלקולם תומאס היה בחירה ראשונה שלו, ברור.... :huh

01 מאי 2013, 22:02

נו זה ידוע, לורבק התחנן בפני בלאט שיקח אותו, קרסטיץ' אמר שהוא מוכן לבוא בהתנדבות, אבל בלאט אמר לא לא לא ולקח את מלקולם.......

01 מאי 2013, 22:15

jol9 כתב:
toja27 כתב:חבר'ה די למרוח אותנו בלמה הכשלונות של בלאט לא כאלה נוראיים ולמה הוא המאמן הכי טוב שמכבי יכולה למצוא יחסית לשכר שלו פה ויחסית לסגל החלש שמסתבר על דבריכם הוא היחיד שיכול להוציא ממנו משהו כאן. עוד שנה כמו השנתיים האחרונות והוא לא כאן. הקהל ובעקבות זה גם ההנהלה לא תוכל לסבול את זה יותר.

מצטער,כאחד ששמח שבלאט הגיע להחליף את פיני בזמנו כי הבנתי שהיה דרוש שינוי וזה למרות שיש לי כבוד גדול ליכולות של פיני כמאמן, ותמך בו בשנתיים הראשונות, בסוף השנה הנוכחית אני מסתכל על התמונה הגדולה ואני לא מרוצה.כן הבנתי שיש אלף תירוצים למה דווקא מכולם בלאט לא אשם אבל אני לא קונה אותם. לדיוויד יש חלק גדול באיך שהקבוצה נראית.
חלאס לפטור אותו מאחריות.יכול להיות שיש מקום לתת לו שנה נוספת ואם אין שיפור אז זהו.

ובבקשה, אל תפחידו אותנו עם הסיפור על המאמן האחר שיבוא במקום דיוויד בלאט.מכבי הייתה לפניו ותהיה גם אחריו.

ראשית תדייק בעובדות - לבלאט לא היו כשלונות בקדנציה הזאת במכבי. בשלוש השנים האחרונות הוא לכל הפחות השיג את מה שהיה צריך (עונה שעברה) ויותר (לפני שנתיים והעונה).
אז אין לנו שום סיבה להסביר את הכשלונות של בלאט, כי לא היו כאלה.

ברגע שמסכימים על זה, אפשר ללכת ולדבר על סגנון המשחק, על בניית הקבוצה, על התקציב וכו'.
אני גם מתקשה להתחבר לסגנון של מכבי בשנתיים האחרונות, אבל בעונת הגמר, מאוד אהבתי את מה שהקבוצה עשתה.

אפשר גם להגיד שהגיע זמן לשינוי, אבל אז אנא מכולם להפסיק לדבר על המשכיות של מאמנים, כי אם הכי הרבה שמאמנים מחזיקים במכבי זה 3 שנים רצוף, אז תוציאו את ההגדרות
של אוברדוביץ', מסינה, פופוביץ', פרגי ווונגר מהלקסיקון.

לגבי מאמן אחר - אף אחד לא יודע מי יבוא ומה הוא יצליח לעשות. אני מנסה להסתכל על השמות המוכרים, ולחשוב על פקטורים שונים ומשונים שדיברנו עליהם כאן, גם להסתכל על ההיסטוריה הלא רחוקה
ומכאן להסיק מה הדעה שלי ומהי הסבירות להצלחה ולכשלון.
קלישאות כמו "מכבי היתה לפניו ותהיה גם אחריו" לא עוזרות בהסתכלות הזאת, כי גם שיקאגו בולס היתה לפני ג'ורדן ואחריו, גם יוסטון היתה לפני אולג'וון וגם אחריו, וגם הלייקרס היו לפני
קובי ויהיו גם אחריו (ויסלחו לי שלושת המכובדים על ההשוואה).

אני מדייק בעובדות, לפני שנתיים הייתה ההצלחה היחידה האמיתית שלו, כשבאותה עונה שניים מהשחקנים המרכזיים של הקבוצה נבחרו על ידי פיני וסופו הייתה בחירה של ההנהלה. רגע אבל אפשר להגיד שדיוויד אישר את ההגעה של סופו אז באותה מידה אפשר להגיד שדיוויד אישר את כל השחקנים של העונה האחרונה. לפני שנתיים זאת הייתה הצלחה יחסית כי אף אחד לא יערוף את ראשו של בלאט על זה שהפסיד את הסדרה לפנא' בשניה האחרונה ובצדק וזאת למרות שהיה לו סגל לא רע בכלל בכל מה שקשור לכישרון. והשנה האחרונה פשוט קטסטרופה וכל מילה מיותרת.
מכבי מתהדרת בתדמית של קבוצה רצה, מלהיבה וכדורסל שכיף לראות. עד עכשיו אני שומע מאמנים יריבים ופרשנים נייטרליים שאומרים משהו בסגנון "מכבי קבוצה רצה וכו' " רק מה בשנתיים האחרונות כל מה שנשאר למכבי זה רק התדמית. לא רצה ולא מלהיבה ולא כיף להסתכל ולא נעליים... שיממון.לפחות אם הקבוצה מלאה בזרים שהם אמרקאים לפחות נראה את היתרונות שלהם, קצת קורטוב ממה שרואים בNBA, קצת... שיממון.(ואל תתיחס בבקשה רק לאספקט הזה של,זאת רק דוגמא).
רק בקדנציה הנוכחית הוא אימן שלוש שנים, ורב הסיכויים שיאמן יותר. זה זמן לא מועט אם אתה משווה קדנציות אחרות של מאמנים בקבוצות אחרות. העניין שדיוויד בלאט לא מראה איזה עתיד מזהיר באופק שאיתו בהכרח אתה רוצה לראות המשכיות.
כשאני רואה את האחיזה שלך ושל כמה אחרים בדיוויד בלאט, אין אמירה מתאימה יותר מזאת. מכבי חוו הצלחות וכישלונות לפניו והיא תחווה הצלחות וכישלונות אחריו. לא מהישבן שלו זורחת השמש. ובאמת אל תשווה לי אגדות כמו אולאג'ואן וג'ורדן לבלאט וזה עם כל הכבוד לבלאט ויש כבוד.

01 מאי 2013, 22:23

toja27 כתב:כשאני רואה את האחיזה שלך ושל כמה אחרים בדיוויד בלאט, אין אמירה מתאימה יותר מזאת. מכבי חוו הצלחות וכישלונות לפניו והיא תחווה הצלחות וכישלונות אחריו. לא מהישבן שלו זורחת השמש. ובאמת אל תשווה לי אגדות כמו אולאג'ואן וג'ורדן לבלאט וזה עם כל הכבוד לבלאט ויש כבוד.

ברור שגם אחריו יהיו כשלונות והצלחות, השאלה היא כמה סובלנות יש לנו (שלא לדבר על שמעון ופדרמן...) עד שיגיע המאמן המצליח הבא?
כי הסיכויים שהמאמן הבא יהיה כזה (מי שלא יהיה בהנחה שלא מדובר באוברדוביץ'), הוא לא גבוה במיוחד לאור הנתון של 5 מאמנים מצליחים ב-40 שנה....

01 מאי 2013, 22:26

היי חבר'ה אני אחדש לכם, הבחירה הראשונה של בלאט הייתה לברון ג'יימס. באמת, מה יהיה עם ההנהלה הזאת? לא מוכנה להביא את הבחירות של דיוויד...
כשמדברים על בחירות ראשונות ושלישיות מדברים באופן יחסי. אני שותף להרגשה שההנהלה לא מביאה מספיק תקציב(ואם אין להם אז שימצאו שותף נוסף) אבל להגיד שהוא לא קיבל את הבחירות הראשונות זה דבר חסר משמעות.

דבר שני, הנקודה היא שכשאת אומרת "בחירה רביעית אם יש לו מזל", זה סתם לדבר על ריק, למה? כי אין לך ידע מדויק מה הולך מאחורי הקלעים כמו שלי לא, סתם הכל על בסיס שמועות. האמירה הזאת נועדה רק בשביל דבר אחד וזה להסיר את האחריות מדיוויד בלאט. איזה כיף לדיוויד הוא יכול להיכשל כמה שבא לו עם ההנהלה הזאת כי כל הבחירות שלו הם חמישיות עם מזל.

01 מאי 2013, 22:28

חנו'ש כתב:
toja27 כתב:כשאני רואה את האחיזה שלך ושל כמה אחרים בדיוויד בלאט, אין אמירה מתאימה יותר מזאת. מכבי חוו הצלחות וכישלונות לפניו והיא תחווה הצלחות וכישלונות אחריו. לא מהישבן שלו זורחת השמש. ובאמת אל תשווה לי אגדות כמו אולאג'ואן וג'ורדן לבלאט וזה עם כל הכבוד לבלאט ויש כבוד.

ברור שגם אחריו יהיו כשלונות והצלחות, השאלה היא כמה סובלנות יש לנו (שלא לדבר על שמעון ופדרמן...) עד שיגיע המאמן המצליח הבא?
כי הסיכויים שהמאמן הבא יהיה כזה (מי שלא יהיה בהנחה שלא מדובר באוברדוביץ'), הוא לא גבוה במיוחד לאור הנתון של 5 מאמנים מצליחים ב-40 שנה....

כן חבל שדיוויד הוא לא ברשימה של המצליחים.

01 מאי 2013, 22:34

toja27 כתב:היי חבר'ה אני אחדש לכם, הבחירה הראשונה של בלאט הייתה לברון ג'יימס. באמת, מה יהיה עם ההנהלה הזאת? לא מוכנה להביא את הבחירות של דיוויד...
כשמדברים על בחירות ראשונות ושלישיות מדברים באופן יחסי. אני שותף להרגשה שההנהלה לא מביאה מספיק תקציב(ואם אין להם אז שימצאו שותף נוסף) אבל להגיד שהוא לא קיבל את הבחירות הראשונות זה דבר חסר משמעות.

דבר שני, הנקודה היא שכשאת אומרת "בחירה רביעית אם יש לו מזל", זה סתם לדבר על ריק, למה? כי אין לך ידע מדויק מה הולך מאחורי הקלעים כמו שלי לא, סתם הכל על בסיס שמועות. האמירה הזאת נועדה רק בשביל דבר אחד וזה להסיר את האחריות מדיוויד בלאט. איזה כיף לדיוויד הוא יכול להיכשל כמה שבא לו עם ההנהלה הזאת כי כל הבחירות שלו הם חמישיות עם מזל.

כן, בוא ניקח דוגמה לגיטימית כמו לאנגפורד ונהפוך אותה ללברון ג'יימס בשביל להראות כמה אתה צודק

לוגאן, תומאס, פלאניניץ', רוט..אני בטוחה שכל אלה שמות של שחקנים שבלאט הניח להנהלה על השולחן בתחילת מאי

01 מאי 2013, 22:38

toja27 כתב:
חנו'ש כתב:

יש עוד מאמן במכבי שהגיע לגמר אירופי + פיינל פור + 100% תארים מקומיים שלא הכנסתי לרשימה??
גם שרף לא לקח תואר אירופי והוא בכל זאת שם.

01 מאי 2013, 22:54

Holiday_Armadillo כתב:
toja27 כתב:היי חבר'ה אני אחדש לכם, הבחירה הראשונה של בלאט הייתה לברון ג'יימס. באמת, מה יהיה עם ההנהלה הזאת? לא מוכנה להביא את הבחירות של דיוויד...

כן, בוא ניקח דוגמה לגיטימית כמו לאנגפורד ונהפוך אותה ללברון ג'יימס בשביל להראות כמה אתה צודק

לוגאן, תומאס, פלאניניץ', רוט..אני בטוחה שכל אלה שמות של שחקנים שבלאט הניח להנהלה על השולחן בתחילת מאי

הנקודה היא שאתה לא יכול לדבר על בחירות ראשוניות אם זה לא מועדון בNBA או צסקא, ברצלונה וכו' במסגרת האירופית. מלכתחילה דיוויד בלאט לא יכול לקבל את הבחירות הראשוניות שלו וזה בלי קשר לרצון ההנהלה.כל הדיבור הזה על בחירות ראשוניות וכו' הוא קצת חסר משמעות.
ללאנגפורד הציעו חוזה כמעט כפול, מה את רוצה שמכבי יעשו? כל עוד הם לא מביאים שותף בסגנון רענן כץ אין להם את היכולת להתחרות. הביקורת שלי על ההנהלה היא שהם לא מביאים משקיע מסוגו דווקא כדי להביא שחקנים בטווח המחירים של לאנגפורד. דבר שני, אז אם בלאט לא קיבל את לאנגפורד אז זהו אין יותר שחקנים? אין יותר אחריות למאמן על הבנייה של הקבוצה כי הוא לא קבל את מי שהוא רצה?
כל הדיבור הזה הוא קצת תיאורטי ואפשר לדבר על מה היה קורה אילו היה ככה או ככה. אני מרגיש שדיוויד לא עושה עבודה יוצאת מגדר הרגיל. לא הביא שום דבר מיוחד. יש דברים שאי אפשר להסביר בנימוקים במיוחד כמו במקרה הזה שיש פה הרבה משתנים. התחושה שלי ממנו היא לא טובה.

01 מאי 2013, 22:55

חנו'ש כתב:
toja27 כתב:
חנו'ש כתב:

יש עוד מאמן במכבי שהגיע לגמר אירופי + פיינל פור + 100% תארים מקומיים שלא הכנסתי לרשימה??

אני מכיר רק שני מאמנים מצליחים במכבי. רלף קליין ופיני גרשון. כל השאר לא נמצאים באותה רמה. הצליחו יותר או פחות באופן יחסי אבל לא הייתי קורא לאף אחד מהם מאמן מצליח.

01 מאי 2013, 23:12

toja27 כתב:אני מדייק בעובדות, לפני שנתיים הייתה ההצלחה היחידה האמיתית שלו, כשבאותה עונה שניים מהשחקנים המרכזיים של הקבוצה נבחרו על ידי פיני וסופו הייתה בחירה של ההנהלה. רגע אבל אפשר להגיד שדיוויד אישר את ההגעה של סופו אז באותה מידה אפשר להגיד שדיוויד אישר את כל השחקנים של העונה האחרונה. לפני שנתיים זאת הייתה הצלחה יחסית כי אף אחד לא יערוף את ראשו של בלאט על זה שהפסיד את הסדרה לפנא' בשניה האחרונה ובצדק וזאת למרות שהיה לו סגל לא רע בכלל בכל מה שקשור לכישרון. והשנה האחרונה פשוט קטסטרופה וכל מילה מיותרת.
מכבי מתהדרת בתדמית של קבוצה רצה, מלהיבה וכדורסל שכיף לראות. עד עכשיו אני שומע מאמנים יריבים ופרשנים נייטרליים שאומרים משהו בסגנון "מכבי קבוצה רצה וכו' " רק מה בשנתיים האחרונות כל מה שנשאר למכבי זה רק התדמית. לא רצה ולא מלהיבה ולא כיף להסתכל ולא נעליים... שיממון.לפחות אם הקבוצה מלאה בזרים שהם אמרקאים לפחות נראה את היתרונות שלהם, קצת קורטוב ממה שרואים בNBA, קצת... שיממון.(ואל תתיחס בבקשה רק לאספקט הזה של,זאת רק דוגמא).
רק בקדנציה הנוכחית הוא אימן שלוש שנים, ורב הסיכויים שיאמן יותר. זה זמן לא מועט אם אתה משווה קדנציות אחרות של מאמנים בקבוצות אחרות. העניין שדיוויד בלאט לא מראה איזה עתיד מזהיר באופק שאיתו בהכרח אתה רוצה לראות המשכיות.
כשאני רואה את האחיזה שלך ושל כמה אחרים בדיוויד בלאט, אין אמירה מתאימה יותר מזאת. מכבי חוו הצלחות וכישלונות לפניו והיא תחווה הצלחות וכישלונות אחריו. לא מהישבן שלו זורחת השמש. ובאמת אל תשווה לי אגדות כמו אולאג'ואן וג'ורדן לבלאט וזה עם כל הכבוד לבלאט ויש כבוד.

אתה לא מדייק בעובדות כי אתה לא מדבר על עובדות. סגנון הכדורסל לא קשור לעניין. אולי אני חושב שמדובר בסגנון שכונתי ונהדר??
זה כמו כשאני מתווכח עם אוהדי פדרר הם תמיד דוחפים לי את סגנון המשחק והאסטתיות כטיעונים. זה פשוט לא קשור.

מאמן נמדד קודם כל על השורה התחתונה, וכמו שאמרתי, בשורה התחתונה - כשלונות לא היו. העונה הזאת (עד עכשיו) היא לא כשלון ולא הצלחה. ואלה הן העובדות (אלא אם כן, מישהו חושב
שהסגל הנוכחי שווה יותר מהצלבה, ואיך הפסדנו בהצלבה, זה גם פחות חשוב לעניין).

שוב אתם דוחפים את זה שהשחקנים לפני שנתיים לא היו שחקנים שהוא הביא. אז מה? מי אימן את הקבוצה? מי הפך את הקבוצה לאחת המלהיבות והחזקות באירופה? אני? אתה? פדרמן? לא. בלאט.

לגבי הסגנון - אני מסכים לגמרי. גם לי יש טענות וביקורת על הסגנון, על ניהול המשחקים, על השימוש הגרוע בחלק מהשחקנים וכו'.

כשאתה בא ומתחיל איזשהו פרוייקט שבו צריך לשפר את המצב הקיים, אתה קודם כל עושה מיפוי של המצב - מיהם הגורמים לטעויות/אי דיוקים/בעיות, עד כמה הם משמעותיים, עד כמה הם שכיחים וכו'.
אחרי שעשית את המיפוי, אתה מחליט על כמה נושאים ומתחיל לרכז בהם מאמץ. בדר"כ תתחיל להתעסק עם הביסים הגדולים, ורק אח"כ תעבור לקטנים יותר.
הביס הגדול בבעיות שאנחנו רואים, קשורות קודם כל ועיקר לכל בסגל השחקנים, ושם צריך לרכז את המאמץ.
אם מכבי תרכז את המאמץ בחיפוש אחר מאמן מתאים ותדחה את כל בניית הקבוצה עד להגעתו של אותו מאמן, אז אני מאמין שהיא תתעסק עם הביס הלא נכון.

ומילה אחרונה לגבי מה בלאט יכול ומה הוא לא יכול לעשות בעתיד. אין דרך לדעת. אמנם התרגלנו לגאונות של פיני, שהביא תוצאות מיד, אבל זה לא עובד ככה בדר"כ.
בלאט הוא איש מקצוע טוב ורציני, שהגיע להישגים בזירה הבינלאומית גם עם נבחרת רוסיה, גם עם מכבי וגם עם המועדונים האחרים אותם הוא אימן. אין לנו כרגע אלטרנטיבה שהיא בבירור
טובה יותר, ולכן אני חושב שזאת תהיה טעות גדולה לעשות את המהלך הזה.

01 מאי 2013, 23:14

toja27 כתב:
חנו'ש כתב:
toja27 כתב:
חנו'ש כתב:

אני מכיר רק שני מאמנים מצליחים במכבי. רלף קליין ופיני גרשון. כל השאר לא נמצאים באותה רמה. הצליחו יותר או פחות באופן יחסי אבל לא הייתי קורא לאף אחד מהם מאמן מצליח.

גם רודי דאמיקו הביא אליפות....
כל מקרה, זה אפילו יותר גרוע אם זה הסטנדרטים שאתה מכוון אליהם, 2 מאמנים ב-40 שנה? מה הסיכוי שזה יקרה לנו שוב בזמן הקרוב??

01 מאי 2013, 23:21

בתקציב הזה, הרבה מאמנים יכולים ליפול - זה לא כשלון מהדהד.
יותר חמור מהתקציב אגב, זה העובדה שבמכבי של השנים האחרונות יש שני סוגים של שחקנים:
כאלה שלוקחים למכבי כי הם היו טובים, וכאלה שמכבי משחררת כי הם לא היו טובים.
ככה אי אפשר להתקדם, רק ללכת אחורה.

01 מאי 2013, 23:21

עובדתית זה לא נכון, כי אנחנו יודעים בוודאות שבלאט רצה את מאריץ' (וכנראה את וויוקאס) ושהוא רצה את לאנגפורד ושהוא רצה את גורדון ואת הלפרין ואת הנדריקס ולדעתי גם את בברלי.
יכול להיות שהיקמן ומדלי היו פשרות של בלאט בשביל לקבל את אחד הסנטרים ואחד מהגארדים שציינתי - זה אנחנו באמת לא יודעים.

נכון, יש כאן בבחינת הורדת אחריות, אבל זה לא אנחנו אשמים. במכבי של המודל הנוכחי יש חלוקת אחריות ברורה שנוצרה - ההנהלה אחראית על בניית הקבוצה, המאמן אחראי על הצד המקצועי.
לכן כל מה שאומרים על סגנון המשחק, ועל ניהול המשחקים וכו' זה על בלאט, והסגל הוא על דני פדרמן. אין מה לעשות - ככה זה במציאות הנוכחית.

01 מאי 2013, 23:23

toja27 כתב:
חנו'ש כתב:
toja27 כתב:
חנו'ש כתב:

זה רק מחזק את הטענה של חני. 2 מאמנים מצליחים ב-40 שנה... באמת יש סיכוי גבוה שהשלישי יהיה בעונה הבאה... :nonono

02 מאי 2013, 00:48

אני יכול להתווכח איתכם על זה עם עוד עשרות פוסטים ואין לי כח לזה. השורה התחתונה שלי לגביו היא שאני לא מרוצה לא ממנו. זה לא שאני חושב שהוא מאמן רע אבל אני פשוט לא מרוצה. לא מרוצה מהתוצאות לא מבחירת השחקנים ולא מהסגנון. היה יכול להיות גרוע יותר אבל אני רוצה לראות כדורסל טוב יותר, יפה יותר וקבוצה מחוברת יותר. לי אישית יש תחושה חזקה שלמאמן יש יד בדבר ולפעמים יש מקום לשינוי, וכאן לדעתי זה המקרה. ושום טיעון כזה או אחר מצידכם לא ישכנע אותי שבלאט הוא בסדר ובכל אשמה ההנהלה, וגם שום טיעון לא ימנע ממני לרצות להנות ממשחק כדורסל של הקבוצה שאני אוהד. מצידי שלא יגיעו כל שנה לפיינל פור אבל יהיה כיף לראות את המשחקים של מכבי שרצה ומלהיבה.
במבט מעבר לכל הטיעונים והנימוקים יש רצון בסיסי פשוט של אוהד כדורסל.

02 מאי 2013, 01:35

jol9 כתב:
toja27 כתב:אני מדייק בעובדות, לפני שנתיים הייתה ההצלחה היחידה האמיתית שלו, כשבאותה עונה שניים מהשחקנים המרכזיים של הקבוצה נבחרו על ידי פיני וסופו הייתה בחירה של ההנהלה. רגע אבל אפשר להגיד שדיוויד אישר את ההגעה של סופו אז באותה מידה אפשר להגיד שדיוויד אישר את כל השחקנים של העונה האחרונה. לפני שנתיים זאת הייתה הצלחה יחסית כי אף אחד לא יערוף את ראשו של בלאט על זה שהפסיד את הסדרה לפנא' בשניה האחרונה ובצדק וזאת למרות שהיה לו סגל לא רע בכלל בכל מה שקשור לכישרון. והשנה האחרונה פשוט קטסטרופה וכל מילה מיותרת.

אתה לא מדייק בעובדות כי אתה לא מדבר על עובדות. סגנון הכדורסל לא קשור לעניין. אולי אני חושב שמדובר בסגנון שכונתי ונהדר??
זה כמו כשאני מתווכח עם אוהדי פדרר הם תמיד דוחפים לי את סגנון המשחק והאסטתיות כטיעונים. זה פשוט לא קשור.

מאמן נמדד קודם כל על השורה התחתונה, וכמו שאמרתי, בשורה התחתונה - כשלונות לא היו. העונה הזאת (עד עכשיו) היא לא כשלון ולא הצלחה. ואלה הן העובדות (אלא אם כן, מישהו חושב
שהסגל הנוכחי שווה יותר מהצלבה, ואיך הפסדנו בהצלבה, זה גם פחות חשוב לעניין).

שוב אתם דוחפים את זה שהשחקנים לפני שנתיים לא היו שחקנים שהוא הביא. אז מה? מי אימן את הקבוצה? מי הפך את הקבוצה לאחת המלהיבות והחזקות באירופה? אני? אתה? פדרמן? לא. בלאט.

לגבי הסגנון - אני מסכים לגמרי. גם לי יש טענות וביקורת על הסגנון, על ניהול המשחקים, על השימוש הגרוע בחלק מהשחקנים וכו'.

כשאתה בא ומתחיל איזשהו פרוייקט שבו צריך לשפר את המצב הקיים, אתה קודם כל עושה מיפוי של המצב - מיהם הגורמים לטעויות/אי דיוקים/בעיות, עד כמה הם משמעותיים, עד כמה הם שכיחים וכו'.
אחרי שעשית את המיפוי, אתה מחליט על כמה נושאים ומתחיל לרכז בהם מאמץ. בדר"כ תתחיל להתעסק עם הביסים הגדולים, ורק אח"כ תעבור לקטנים יותר.
הביס הגדול בבעיות שאנחנו רואים, קשורות קודם כל ועיקר לכל בסגל השחקנים, ושם צריך לרכז את המאמץ.
אם מכבי תרכז את המאמץ בחיפוש אחר מאמן מתאים ותדחה את כל בניית הקבוצה עד להגעתו של אותו מאמן, אז אני מאמין שהיא תתעסק עם הביס הלא נכון.

ומילה אחרונה לגבי מה בלאט יכול ומה הוא לא יכול לעשות בעתיד. אין דרך לדעת. אמנם התרגלנו לגאונות של פיני, שהביא תוצאות מיד, אבל זה לא עובד ככה בדר"כ.
בלאט הוא איש מקצוע טוב ורציני, שהגיע להישגים בזירה הבינלאומית גם עם נבחרת רוסיה, גם עם מכבי וגם עם המועדונים האחרים אותם הוא אימן. אין לנו כרגע אלטרנטיבה שהיא בבירור
טובה יותר, ולכן אני חושב שזאת תהיה טעות גדולה לעשות את המהלך הזה.

אנ יודע שאמרתי שאין לי כח להתווכח יותר אבל אני פשוט רואה את הפוסט הזה ואני לא יכול להתאפק.
תגיד איך אני יכול להתווכח איתך כשאתה אומר לי שהעונה הזאת לא כישלון? האם אנחנו רואים את אותה עונה, את אותם משחקים? גם מבחינת התוצאות זה כשלון, להפסיד 3-0 בסדרה חד צדדית לגמרי זה לא כשלון? האם אנחנו מדברים על אותו מועדון עם אותם שאיפות? מילא בלאט באמירות הדיפלומטיות המעצבנות שלו היה אומר את זה אבל אוהד מן השורה יגיד שזה לא כשלון?
אתה אומר לי זה לא משנה מי בנה את הקבוצה של לפני שנתיים ואז אתה אומר לי שזה כן משנה כשמדברים על העונה הזאת. אתה מסובב הכל כפי שבא לך וכפי שנוח לך. זה כן משנה מי בנה את הקבוצה כי נכון לעכשיו לא נראה שבלאט הוא גאון גדול בבחירת השחקנים.לפחות יש ספק גדול בקשר לעניין הזה.
אני לא חובב טניס גדול במיוחד. אבל ממה שראיתי אני יכול להגיד לך שדג'קוביץ' לא יהיה אף פעם גדול כמו פדרר גם אם יגיע לתוצאות זהות וזה כן קשור לסגנון המשחק! כי סגנון המשחק הוא ביטוי ממה השחקן עשוי, בסגנון משחק של פדרר אתה רואה קלאסה ואצל דג'קוביץ' לא. כמובן שקלאסה לבד לא מספיקה וביחד עם זה צריך להגיע לתוצאות וגם את זה עשה פדרר. אותו דבר ג'ורדן שאפשר להשוות אותו עם הכוכבים הנוכחיים אבל לג'ורדן יש מה להם כמעט ואין וזה הקלאסה.בגלל זה הוא הגדול מכולם.
לאחר אותה עונה שלפני שנתיים שבה בלאט הביא משהו חדש מאז הוא קפא , שום תחכום שום הברקה, ברב המשחקים אין חיבור ותיאום וזרם של המשחק הקבוצתי. מאז אותה עונה עוד מאמן בין שלל המאמנים שהרקורד עם נבחרת רוסיה שומר אותו מההדחה.

02 מאי 2013, 05:10

יוני יש לי כמה שאלות קטנות על בניית הסגל של העונה.

למשל שאלה קטנה...עד כמה קשה לראות שהיקמן לא רכז?כמה קשה? כמה קלטות של משחקים צריך לראות שהיקמן לא רכז? עזוב אם הוא מספיק טוב ליורוליג(הוא כן אבל לא במועדון בסדר גודל של מכבי) אבל אחרי 2 משחקים אפשר לראות שהוא לא רכז. מה היה קורה עם אוחיון לא היה מגיע?

שאלה נוספתמה בדיוק דיוויד גילה בשרמדיני שהוא לא ידע קודם? שהוא לא אתלט? שהוא לא חזק מספיק? מה? הרי מלכתחילה אלה לא היו התכונות החזקות שלו, אז למה הבאת אותו אם הוא לא מתאים לך או למה הסכמת להביא אותו?

שאלה נוספתאיך הגעת למצב שסמית הוא הגו טו גאי שלך? וכמה סקאוטינג עשית על קיינר מדלי?

יש פה כמה שאלות שמתייחסות למאמן ולא להנהלה. אלה דברים שהמאמן מחליט ולא ההנהלה.

02 מאי 2013, 08:52

toja27 כתב:אני יכול להתווכח איתכם על זה עם עוד עשרות פוסטים ואין לי כח לזה. השורה התחתונה שלי לגביו היא שאני לא מרוצה לא ממנו. זה לא שאני חושב שהוא מאמן רע אבל אני פשוט לא מרוצה. לא מרוצה מהתוצאות לא מבחירת השחקנים ולא מהסגנון. היה יכול להיות גרוע יותר אבל אני רוצה לראות כדורסל טוב יותר, יפה יותר וקבוצה מחוברת יותר. לי אישית יש תחושה חזקה שלמאמן יש יד בדבר ולפעמים יש מקום לשינוי, וכאן לדעתי זה המקרה. ושום טיעון כזה או אחר מצידכם לא ישכנע אותי שבלאט הוא בסדר ובכל אשמה ההנהלה, וגם שום טיעון לא ימנע ממני לרצות להנות ממשחק כדורסל של הקבוצה שאני אוהד. מצידי שלא יגיעו כל שנה לפיינל פור אבל יהיה כיף לראות את המשחקים של מכבי שרצה ומלהיבה.
במבט מעבר לכל הטיעונים והנימוקים יש רצון בסיסי פשוט של אוהד כדורסל.

אם האלטרנטיבה היא כדורסל יפה אבל איבוד של תארים מקומיים וכשלונות באירופה, אז אני מעדיף לוותר.

בדר"כ כדורסל יפה הולך יד ביד עם תוצאות ועם סגל שחקנים. קבוצה שמשחקת יפה אבל מפסידה זה דבר די נדיר, כי אז גם היופי של הכדורסל שלה הופך להיות פחות רלוונטי ופחות
שמים לזה לב.
סגל שחקנים רע כמו שיש העונה, לא יכול להפיק כדורסל יפה. היקמן לא יודע לקרוא את המשחק, לוגאן הוא סקורר בנשמתו, אוחיון הוא פחות שחקן של הברקות וניהול משחק שוטף ורוט לא מספיק טוב.
אז מי בדיוק אתה רוצה שיריץ את הקבוצה ויהיה אחראי לנפק כדורסל יפה?

בשורה התחתונה, לי כאוהד חשובות התוצאות לא פחות ואולי אף יותר מהיופי, ולכן אני חושש מעוד מקרה קטש/אפי
פרסם תגובה