פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
21 ספטמבר 2016, 16:25
שועל כתב:אחדשיודע כתב:הם לא הפסידו במינכן, זה העניין. הצו בוטל בשל טיעונים פרוצדורליים ("חוסר דחיפות לפי החוק הגרמני") ולא בגלל עניין מהותי.
התקדימים המשפטיים נמצאים עם היורוליג, כולל הכרעה מהעבר של הנציבות האירופית במקרה דומה. אין שום דבר בטוח, אבל היורוליג נמצאים בעמדת יתרון.
בכל אופן, זה לא העניין. אני לא נביא ואני לא יודע מי ינצח משפטית, אני מציג את העובדות כמו שהן. ויש כאלה שמעוותים אותן.
תודה על התיקון.
אין לי שום אינטרס לעוות את המציאות, בידיעות שאני קראתי, (בספורטנדו ובווינט למשל) לא הופיע שמדובר רק בסעד זמני, אלא זה הוצג כניצחון של פיבא.
לא מאשים אותך ספציפית, הסיקור אכן היה לקוי. רק מתקן.
roy1000 כתב:אחדשיודע כתב:הם לא הפסידו במינכן, זה העניין. הצו בוטל בשל טיעונים פרוצדורליים ("חוסר דחיפות לפי החוק הגרמני") ולא בגלל עניין מהותי.
התקדימים המשפטיים נמצאים עם היורוליג, כולל הכרעה מהעבר של הנציבות האירופית במקרה דומה. אין שום דבר בטוח, אבל היורוליג נמצאים בעמדת יתרון.
בכל אופן, זה לא העניין. אני לא נביא ואני לא יודע מי ינצח משפטית, אני מציג את העובדות כמו שהן. ויש כאלה שמעוותים אותן.
הרבה פעמים בית משפט משתמש בטיעונים פרודצדורלים בשביל לפסול בקשות, ככה שהפסיקה (ולא משנה למה) היא לטובת פיב"א.
אני לא מכיר את התקדימים, אבל הנציבות האירופאית זה גוף שיותר מושחת ופחות שקוף מפיפ"א. לא הייתי סומך ל שום דבר שם ואני לא אהיה מופתע משום דבר.
נחכה ונראה.
אני חולק עליך, היא לא לטובתו של אף אחד מהצדדים (אם מדברים בהקשר של הפסיקה העתידית של הנציבות האירופית). המצב נותר על כנו.
מבחינה מהותית, היורוליג ניצחו כאשר זכו בתחילה לסעד זמני נגד סנקציות מצידה של פיב"א (גם אם הוא בוטל לאחר מכן בשל "חוסר דחיפות").
אני גם לא אהיה מופתע משום דבר, אגב. אין לי מושג מה יוכרע או מתי (יכול לקחת חודשים, ויכול שנים).
אני בסה"כ מתייחס לעובדות ולתקדימים, למצב הנתון.
21 ספטמבר 2016, 16:38
אגב, מהמעט שקראתי עכשיו הנציבות היא לא גוף משפטי (אלא גוף מחוקק ומפקח על המדינות), כך שכל העניין הזה לא ברור לי בכלל.
21 ספטמבר 2016, 17:17
מה לא ברור? היורוליג פנו בתלונה לנציבות האירופית, שהוא הגוף שאחראי על אכיפת החקיקה על המדינות.
עצם הפנייה הראשונית של היורוליג לנציבות האירופית ולא לבית משפט אזרחי נועדה בשביל להחיל את הפסיקה על כל מדינות אירופה (ואיגודי הכדורסל תחתיהן) ולא רק על פיב"א.
להבנתי, היורוליג משכו את העתירה שלהם מבית המשפט במינכן לאחר ביטול הסעד הזמני כאשר קיבלו אינדיקציות מסויימות שהנציבות האירופית מתכוונים לפתוח בחקירה כנגד פיב"א. ולפי תקדימים, הנציבות האירופית סירבה להתערב כאשר התנהל תיק באותו נושא בבית משפט אזרחי.
21 ספטמבר 2016, 17:26
אחדשיודע כתב:מה לא ברור? היורוליג פנו בתלונה לנציבות האירופית, שהוא הגוף שאמור לאכוף את חוקי האיחוד האירופי.
עצם הפנייה הראשונית של היורוליג לנציבות האירופית ולא לבית משפט אזרחי נועדה בשביל להחיל את הפסיקה על כל מדינות אירופה (ואיגודי הכדורסל תחתיהן) ולא רק על פיב"א.
להבנתי, היורוליג משכו את העתירה שלהם מבית המשפט במינכן לאחר ביטול הסעד הזמני כאשר קיבלו אינדיקציות מסויימות שהנציבות האירופית מתכוונים לפתוח בחקירה כנגד פיב"א. ולפי תקדימים, הנציבות האירופית סירבה להתערב כאשר התנהל תיק באותו נושא בבית משפט אזרחי.
כן אבל זה משהו שנתון לפרשנות משפטית.
בארץ לדגמה גם אם הממשלה הייתה מעוניינת למנוע דבר מסוג כזה בגלל חוק ההגבלים העסקיים, בסופו של דבר זה היה מגיע לבית המשפט.
הנציבות היא רק המחוקק.
יש גוף משפטי עליון באירופה, אבל להערכתי כמו בארץ ניתן לפנות אליו רק כערעור על פסקי הדין בבתי המשפט המדינתיים.
21 ספטמבר 2016, 17:31
אבל למה אתה אומר דברים שאתה לא יודע? הנציבות מתעסקת גם באכיפת החקיקה על המדינות.
ברגע שהם מגלים הפרה של אחד מחוקי האיחוד (לאחר פתיחת חקירה), בסמכותם לתבוע את המדינה/גורם בפני בית המשפט של האיחוד.
אתה יכול להיות בטוח שיש ליורוליג עו"ד שיודעים דבר או שניים.
21 ספטמבר 2016, 17:39
אחדשיודע כתב:אבל למה אתה אומר דברים שאתה לא יודע? הנציבות מתעסקת גם באכיפת החקיקה על המדינות.
ברגע שהם מגלים הפרה של אחד מחוקי האיחוד (לאחר פתיחת חקירה), בסמכותם לתבוע את המדינה/גורם בפני בית המשפט של האיחוד.
אבל למה אתה לא מבין מה אני כותב?
אז אסביר: זה בסופו של דבר עניין משפטי, אין שום הגיון שההליך בבית המשפט במינכן יהיה רק סביב סעד זמני בגלל שפנו בעניין הזה לנציבות, שהיא לא גוף משפטי.
לבית הדין של האיחוד יש סמכויות מאוד ספציפיות: הנציבות יכולה לפנות עליו רק בנוגע לתביעה כלפי
מדינות, ובתי המשפט המדינתיים באירופה יכולים לפנות אליו לגבי לאקונה בחוק, כמו"כ הוא משמש כערכאת ערעור עליונה.
משפטית פיבא ניצחה, וזה מה שחשוב
21 ספטמבר 2016, 17:47
אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה.
היורוליג פנו לנציבות האירופית כדי שמדינות אירופה יבצעו את הצו (שתחתיהן נמצאים משרדי הספורט ואיגודי הכדורסל), ולא רק פיב"א (שהרי צריכה לפעול לפי החוק במדינות בהן היא פועלת). לאחר מספר חודשים, היורוליג פנו לבית משפט אזרחי לקבל סעד זמני כנגד פיב"א. ולאחר שהוא בוטל, הם החליטו למשוך את העתירה ולא להמשיך את הדיון בנושא הזה. ולמה? כי לפי תקדימי עבר, הנציבות האירופית סירבה לנהל חקירה ברגע שהתנהל תיק באותו נושא בבית משפט מדינתי.
פיב"א לא ניצחה משפטית ולא בטיח. תפסיק לבלבל במוח.
עד לפני שנייה לא ידעת מהי הנציבות האירופית ופתאום אתה מתיימר להבין מי ניצח וכמה. נו באמת.
21 ספטמבר 2016, 17:56
אחדשיודע כתב:אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה.
היורוליג פנו תחילה לנציבות האירופית כדי שמדינות אירופה יאכפו את הצו (שתחתיהן נמצאים משרדי הספורט ואיגודי הכדורסל), ולא רק את פיב"א (שצריכה לפעול לפי החוק במדינות בה היא פועלת). לאחר מספר חודשים, היורוליג פנו לבית משפט אזרחי לקבל סעד זמני. ולאחר שהוא בוטל, הם החליטו למשוך את העתירה ולא להמשיך את הדיון בתיק בנושא הזה. ולמה? כי לפי תקדימי עבר, הנציבות האירופית סירבה לנהל חקירה ברגע שהתנהל תיק באותו נושא בבית משפט מדינתי.
פיב"א לא ניצחה מפשטית ולא בטיח. תפסיק לבלבל במוח.
סעד זמני ניתן במצב שמתקיים הליך
משפטי.
ובכל מקרה זה יצטרך להגיע בסוף לדיון משפטי, הנציבות לא יכולה לכפות את זה אוטומטית, אני לא רואה טעם לזה שהיורוליג משכו את התביעה שלהם.
ואני לא מבין איך זה קשור למדינות, פיבא זה עסק פרטי שיש לו הסכם עם משרדי הספורט באירופה שבחלקם לא אוהבים בעצמם את ההתנהלות של פיבא.
אני לא באמת יודע במדויק מה שקרה שם, אני רק תמה על העובדות ונסמך על הדברים כפי שהם פורסמו
21 ספטמבר 2016, 18:09
ברור שסעד זמני מתקיים בהליך משפטי. מה אתה רוצה להגיד בזה?
הם פנו לבית משפט אזרחי בגלל שהיה באותו זמן איום הרחקה ממשי של פיב"א על איגודים מסויימים שלא יוכלו להשתתף בתחרויות בינלאומיות כמו האולימפיאדה (מה שלא היה רלוונטי לאחר מכן, כשפיב"א יצאה בהודעה שהיא לא מתכוונת להטיל סנקציות עליהם). ובפעם האלף - ברגע שהצו בוטל, הם החליטו לוותר על המשך הדיון בבית המשפט האזרחי על התיק כולו, וזאת כדי לאפשר פתיחת חקירה של הנציבות האירופית.
לא כל ארגוני הספורט או איגודי הכדורסל נגד פיב"א (והעובדה לכך היא בפיצול בין איגודי הכודרסל השונים), נהפוכו - לחלקם יש אינטרסים משותפים, ולכן היה חשוב ליורוליג שהנציבות תתערב ותביא לכך שהמדינות יאכפו את הצו (על משרדי הספורט והאיגודים) ולא רק פיב"א.
לא מבין למה אתה קופץ למסקנות בנושאים שלא עקבת אחריהם או שאינך מודע לכל הפרטים והמידע.
21 ספטמבר 2016, 18:13
סעד זמני מתקיים רק כאשר מתקיים דיון משפטי במקביל ולפני שנפסק פסק הדין הסופי. עם הנציבות או בלעדיה, בסוף זה יגיע לדיון משפטי.
לא קפצתי למסקנות, רק שאלתי שאלות, והתשובות שלך לא סיפקו אותי.
כן עקבתי אחר הנושא בעניין וכן ראיתי כתבות בנושא שהציגו את זה כניצחון של פיבא (ולא כולם מטומטמים), זה נכון שלא קיימתי תחקיר מעמיק לגביו.
זה וויכוח שלא יגמר ואתה כדרכך מגיב בהתנשאות, אז בוא נעצור כאן.
21 ספטמבר 2016, 18:23
שועל כתב:סעד זמני מתקיים רק כאשר מתקיים דיון משפטי במקביל ולפני שנפסק פסק הדין הסופי.
נו, ומה אתה רוצה להגיד בזה? התקיים הליך משפטי כי הנציבות האירופית לא התערבה באותו זמן, וביורוליג הרגישו צורך לספק הגנה מיידית (לפחות באותם ימים) לקבוצות ולאיגודים. וברגע שהסעד הזמני בוטל (או כמה שבועות לאח"כ), היורוליג משכו את העתירה - כדי לאפשר התערבות של הנציבות האירופית.
שועל כתב:לא קפצתי למסקנות, רק שאלתי שאלות, והתשובות שלך לא סיפקו אותי.
כן עקבתי אחר הנושא בעניין וכן ראיתי כתבות בנושא שהציגו את זה כניצחון של פיבא, זה נכון שלא קיימתי תחקיר מעמיק לגביו.
זה וויכוח שלא יגמר ואתה כדרכך מגיב בהתנשאות, אז בוא נעצור כאן.
אני ממש מצטער שהתשובות שלי לא סיפקו אותך.
אתה גם שואל וגם קובע עובדות (שהקשר בינן לבין המציאות קלוש), איך אתה רוצה שיענו לך?
אם יש מישהו כאן שמגיב בחוסר כבוד ומזלזל, זה אתה. אם אתה לא בקיא, אל תצא בהצהרות מופרכות.
29 ספטמבר 2016, 14:37
עדכון לגבי שתי התרחשויות מהיומיים האחרונים.
* ביום שלישי הודיעה הנציבות האירופית שבכוונתה למצות את הדין עם ה-International Skating Union (איגוד ההחלקה על הקרח הבינלאומי) על איום הסנקציות כלפי ספורטאים שביקשו להשתתף בתחרויות פרטיות. כך שלא מן הנמנע שתכריע בקרב גם בעימות בין פיב"א ליורוליג, שעוסק כמעט באותו נושא. ציטוט מעניין מההצהרה של הנציבות האירופית:
“International sports governing bodies play a unique role in setting the rules of the game and ensuring standards of conduct/ They are responsible for both the health and safety of athletes and for the integrity of competitions. We have concerns that the penalties the ISU imposes on skaters through its eligibility rules are not aimed at preserving high standards in sport but rather serve to maintain the ISU’s control over speed skating”.
http://www.eurohoops.net/featured/31847 ... euroleague* בלי קשר ישיר להודעה של הנציבות האירופית, דווח אתמול באיטליה שאיגוד הכדורסל האיטלקי נוטה לאפשר לקבוצותיו בחירה חופשייה בין היורוליג לפיב"א, החל מהקיץ הבא. וכי למה נזכרו עכשיו? רומא, שהייתה אחת מ-4 המועמדות האחרונות לארח את האולימפיאדה ב-2024, מתכוונת להסיר את מועמדותה (בעיקר בעקבות ביקורת ולחץ ציבורי על ההוצאות הכספיות שנדרשות לאירוח שכזה). מה שאומר שכבר לא צריך לקחת את הצד של פיב"א, שנתמכה במהלך העימות הזה ע"י הוועד האולימפי הבינלאומי (שאחד מחבריו אגב הוא פטריק באומן, מזכ"ל פיב"א).
http://www.sportando.com/en/italy/serie ... eason.html
29 ספטמבר 2016, 14:39
אחדשיודע כתב:עדכון לגבי שתי התרחשויות מהיומיים האחרונים.
* ביום שלישי הודיעה הנציבות האירופית שבכוונתה למצות את הדין עם ה-International Skating Union (איגוד ההחלקה על הקרח הבינלאומי) על איום הסנקציות כלפי ספורטאים שביקשו להשתתף בתחרויות פרטיות. כך שלא מן הנמנע שתכריע בקרב גם בעימות בין פיב"א ליורוליג, שעוסק כמעט באותו נושא. ציטוט מעניין מההצהרה של הנציבות האירופית:
“International sports governing bodies play a unique role in setting the rules of the game and ensuring standards of conduct/ They are responsible for both the health and safety of athletes and for the integrity of competitions. We have concerns that the penalties the ISU imposes on skaters through its eligibility rules are not aimed at preserving high standards in sport but rather serve to maintain the ISU’s control over speed skating”.
http://www.eurohoops.net/featured/31847 ... euroleague* בלי קשר ישיר להודעה של הנציבות האירופית, דווח אתמול באיטליה שאיגוד הכדורסל האיטלקי נוטה לאפשר לקבוצותיו בחירה חופשייה בין היורוליג לפיב"א, החל מהקיץ הבא. וכי למה נזכרו עכשיו? רומא, שהייתה אחת מ-4 המועמדות האחרונות לארח את האולימפיאדה ב-2024, מתכוונת להסיר את מועמדותה (בעיקר בעקבות ביקורת ולחץ ציבורי על ההוצאות הכספיות שנדרשות לאירוח שכזה). מה שאומר שכבר לא צריך לקחת את הצד של פיב"א, שנתמכה במהלך העימות הזה ע"י הוועד האולימפי הבינלאומי (שאחד מחבריו אגב הוא פטריק באומן, מזכ"ל פיב"א).
http://www.sportando.com/en/italy/serie ... eason.html
צריך לכתוב על כל זה ספר...ואז סרט...
29 ספטמבר 2016, 14:59
די ברור שפיב"א תקבל בראש
23 נובמבר 2016, 19:20
פיב"א דורשת מהיורוליג לקבל את היורוקאפ (שליגת האלופות שלה תחליף אותה, כולל מקום לזוכה בירווליג) כדי לסיים את הסכסוך
גם הם מבינים שהם הפסידו ועכשיו הם מנסים להוציא משהו מזה
04 דצמבר 2016, 01:38
אחדשיודע כתב:http://www.israelhayom.co.il/article/432461
ריאיון חביב עם ברתומיאו.
דרושפאקה בוודאות לא תשאר במפעל בשנה הבאה במסגרת 16 קבוצות, לפי ברתומאו. בלאט יורד ליורוקאפ?
04 דצמבר 2016, 13:24
RomanR כתב:אחדשיודע כתב:http://www.israelhayom.co.il/article/432461
ריאיון חביב עם ברתומיאו.
דרושפאקה בוודאות לא תשאר במפעל בשנה הבאה במסגרת 16 קבוצות, לפי ברתומאו. בלאט יורד ליורוקאפ?
כן. ירד ליורוקאפ, למרות שאם הוא יעשה פיינל פור השנה אולי כן יישארו.
04 דצמבר 2016, 13:36
אני לא בטוח שדרוש לא תהיה חלק מהיורוליג בעונה הבאה
19 פברואר 2017, 15:37
אחרי האיטלקיות, מדווח שגם
הצרפתיות יחזרו ליורוקאפ החל מהעונה הבאה (שני מקומות שמורים לכל אחת):
http://www.eurohoops.net/en/eurocup/404 ... uroleague/The Italian club also took the decision to return to EuroCup and that leaves Greece, Turkey and Serbia as the only major European basketball countries without EuroCup teams, at least for the time being.
נשיא שטרסבורג מדבר גם על האפשרות שצרפת תקבל כרטיס ישיר ליורוליג בפורמט עתידי של 18 קבוצות:
However according to Bellon even a spot for French clubs directly to EuroLeague can be a possibility in the near future: “For now this can’t be done, but it’s possible if the EuroLeague expands to a 18-clubs format”.