פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: רמי הדר

26 נובמבר 2016, 22:30

rc4991 כתב:יוני אתה לא מבין, הבעיה היא בקונספט ופחות בבן אדם עצמו
בדיוק כמו שההצלחה של רייס נתנה לגיטימציה להביא הימורים בארבע מאות אלף

אני מבין הכל, אבל מה האלטרנטיבה עכשיו?
לשבת ולעודד את הקבוצות שמשחקות נגד מכבי?

זה לגיטימי עד גבול מסויים.

26 נובמבר 2016, 22:31

jol9 כתב:
rc4991 כתב:יוני אתה לא מבין, הבעיה היא בקונספט ופחות בבן אדם עצמו
בדיוק כמו שההצלחה של רייס נתנה לגיטימציה להביא הימורים בארבע מאות אלף

אני מבין הכל, אבל מה האלטרנטיבה עכשיו?
לשבת ולעודד את הקבוצות שמשחקות נגד מכבי?

זה לגיטימי עד גבול מסויים.

אה, ברור
רק מדברים על משהו שיכול להתפתח מזה

26 נובמבר 2016, 22:54

רמי הדר הוא לא המחלה, רק הסימפטום. נגיד, יש מצב שאתה משתעל דם, אולי בפעם הראשונה(רמי) זה כלום, אבל אם זה קורה פעם שנייה, או שלישית(מאמנים אחרים עם אותו ניסיון), אולי אתה הולך למות.

27 נובמבר 2016, 08:59

MTA2311 כתב:הצלחה של רמי הדר יוצרת פה תקדים מסוכן מאוד. אולי הרסני אפילו.

בשום עולם זה לא לגיטימי לתת למאמן עם נסיון של עונה אחת בליגת העל להוביל מועדון של 100 מיליון שקל ובעל שאיפות כאלה.

ברצוקאס התחיל ככה.
זה כמובן לא אומר שרמי הדר הוא ברצוקאס (אולי כן, מוקדם לדעת).
אבל היו מקרים ששמו כסף גדול אצל מאמן לא מנוסה.
וכשחושבים על זה - כשדייויד בלאט קיבל את מכבי ב-2002, הרזומה שלו כמאמן ראשי כלל את גליל עליון וזהו. הוא בעיקר היה עוזר (חשוב ומרכזי יש לציין) במכבי ובנבחרת.

27 נובמבר 2016, 12:03

argof כתב:

בשום עולם זה לא לגיטימי לתת למאמן עם נסיון של עונה אחת בליגת העל להוביל מועדון של 100 מיליון שקל ובעל שאיפות כאלה.

ברצוקאס התחיל ככה.
וכשחושבים על זה - כשדייויד בלאט קיבל את מכבי ב-2002, הרזומה שלו כמאמן ראשי כלל את גליל עליון וזהו. הוא בעיקר היה עוזר (חשוב ומרכזי יש לציין) במכבי ובנבחרת.

לברצוקאס היה נסיון של עונה אחת בליגה הראשונה ביוון? בלאט היה עוזר במכבי שנים.

רמי אימן עונה אחת בליגת העל. וגם בה לא הגיע לפיינל פור. אי אפשר להצדיק החתמה כזאת.

27 נובמבר 2016, 13:27

MTA2311 כתב:
argof כתב:

ברצוקאס התחיל ככה.

לברצוקאס היה נסיון של עונה אחת בליגה הראשונה ביוון? בלאט היה עוזר במכבי שנים.

רמי אימן עונה אחת בליגת העל. וגם בה לא הגיע לפיינל פור. אי אפשר להצדיק החתמה כזאת.

בוודאי שאפשר. גם כי ההחתמה היא פונקציה של בחירה בין חלופות והשלכותיה הכלכליות של כל בחירה, והנושא נטחן פה עד דק. עד עצם היום הזה לא הצלחנו להעלות שם של ולו מאמן אחד שהוא מוערך מקצועית+זמין+אין עם העסקתו חריגה תקציבית של מיליוני דולרים (עלותו + חיזוק שהיה דורש). לא הצלחנו - כי אין.

כעת לברצוקאס מול הדר. אז כמובן שהם לא אחד לאחד זהים, ויחד עם זה:
ברצוקאס - לפני אולימפיאקוס אימן את מרוסי ואת פניוניוס, ללא הישגים מיוחדים (אם כי יש לציין שעשה עונת יורוליג סבירה עם מרוסי 3 שנים לפני שנתמנה לאולימפיאקוס). התמנה לאולימפיאקוס לאחר תקופה לא מוצלחת במיוחד בפאניוניוס, שנה לאחר שזכתה ביורוליג עם איבקוביץ'. חייבים להודות שצריך חת'כת תעוזה כדי למנות מאמן עם הרזומה הזה לאלופת היורוליג המכהנת.
רמי הדר - שנתיים (וחצי) (לא שנה) כמאמן מצליח בחיפה (אם כי ללא תארים מיוחדים), פלוס עוזר מאמן שזכה באליפות בחיפה תחת גרינברג.

לא הבדלים מהסוג שלא מאפשר להשוות בין שניהם.

27 נובמבר 2016, 13:40

אי אפשר.
הגישה של "טרנקיירי לא פנוי, קזלאוסקס לא מעוניין ובלאט בטורקיה, אז אין מנוס מלמנות את רמי הדר" היא גישה לא מקובלת ולא הגיונית. יש כל כך הרבה רמות בין המאמנים האלה לרמי. בדיעבד, אפילו החתמה של מאמן כמו טבק לעונה אחת הייתה הרבה יותר הגיונית מללכת על מאמן כמו רמי.

זה אותו סיפור היסטורי שחזר על עצמו שנה אחרי שנה בבניית הסגל. "אנחנו רוצים את לנגפורד/פארגו ומוכנים לשלם לו מעל מיליון דולר, במידה והוא לא ירצה, נביא שחקן אחר ב300 אלף". זאת גישה אבסורדית. זה לא הכל או כלום. יש גם גוונים של אפור בחיים.

וברצוקאס לפחות היה שחקן. זה גם נותן נקודות זכות. אתה רוצה להמשיך להתעקש ולהשוות בין הסיטואציות? אז סבבה, מדובר במקרה זהה בפרטיו לחלוטין. עכשיו כמה כאלה עוד היו?

27 נובמבר 2016, 14:15

MTA2311 כתב:אי אפשר.
הגישה של "טרנקיירי לא פנוי, קזלאוסקס לא מעוניין ובלאט בטורקיה, אז אין מנוס מלמנות את רמי הדר" היא גישה לא מקובלת ולא הגיונית. יש כל כך הרבה רמות בין המאמנים האלה לרמי. בדיעבד, אפילו החתמה של מאמן כמו טבק לעונה אחת הייתה הרבה יותר הגיונית מללכת על מאמן כמו רמי.

זה אותו סיפור היסטורי שחזר על עצמו שנה אחרי שנה בבניית הסגל. "אנחנו רוצים את לנגפורד/פארגו ומוכנים לשלם לו מעל מיליון דולר, במידה והוא לא ירצה, נביא שחקן אחר ב300 אלף". זאת גישה אבסורדית. זה לא הכל או כלום. יש גם גוונים של אפור בחיים.

וברצוקאס לפחות היה שחקן. זה גם נותן נקודות זכות. אתה רוצה להמשיך להתעקש ולהשוות בין הסיטואציות? אז סבבה, מדובר במקרה זהה בפרטיו לחלוטין. עכשיו כמה כאלה עוד היו?

אז אמרנו בלאט - מאמן בגליל, ובעיקר עוזר במכבי. אבל זו באמת דוגמה בעייתית, כי בלאט הרגיש לכולנו בשל לתפקיד ב-2002 (חוץ מכמה "קולות" שפדרמן הקשיב להם, ולכן פינה אותו לאחר שנתיים לטובת פיני).
נמשיך:
איטודיס - ע' מאמן נצחי בביה"ס הטוב בעולם למאמנים, אבל עם שנה אחת של אימון בבאנוויט, ללא רקורד כמאמן ראשי ביורוליג - קיבל את צסקא.
פאבלו לאסו - הצליח יפה עם סן סבסטיאן, העלה אותם ליגה - וקיבל את ריאל מדריד.
צ'אבי פסקוואל - אימן את אולסה, ארסנה (אל תשאל אותי מיהן..) וברצלונה ב', לפני שקיבל את ברצלונה.
והתמקדתי רק באלו עם תארים מהשנים האחרונות.

אז רקורד וניסיון הם חשובים ורצויים, אבל קיומם אינו מבטיח הצלחה, והעדרם אינו מבטיח כישלון. צריך לבחון לגופו של עניין.

27 נובמבר 2016, 14:27

בלאט ואיטודיס לא רלוונטיים לדיון הזה גם ברמה התיאורטית. אם רמי היה עוזר במכבי לא הייתי פוצה פה.

לאסו, מעבר לקרייה מרשימה כשחקן (ששוב, מוסיפה המון נקודות זכות), אימן גם בולנסיה.
פסקוואל היה עוזר בבארסה איזה 4 שנים לפני שקיבל את משרת המאמן הראשי.

עזוב, לא חושב שתמצא תקדים לכזאת קפיצת מדרגה. גם אם תמצא מאמנים שקיבלו קבוצת טופ יורוליג אחרי נסיון קטן יחסית בקבוצות ליגה, זה כנראה יהיה בליגות הרבה יותר איכותיות מהישראליות.

קברניטי מכבי לא יכולים לעשות מה שהם רוצים. הם לא יודעים יותר טוב מכולם. אי אפשר לשלוף מאמן עם נסיון של שלוש שנים (זרמתי איתך) בקבוצת ליגה ולתת לו לנהל 100 מיליון שקל באחת הקבוצות המפוארות והלחוצות באירופה. גם אם הוא יצליח העונה (ברמה התיאורטית אפשר גם לשים חתול על הקווים ואולי הוא יצליח), זה לא מעיד על דרך ניהול נכונה.

27 נובמבר 2016, 14:28

לא מבין על מה הברברת
בנתיים רמי הדר עושה עבודה מצויינת..לא טובה..מצויינת הקבוצה בפורמה טובה ונראית טוב
חוץ מזה הוא גם נראה ונשמע טוב מול המצלמות לא משדר לחץ וזה בדיוק מה שמכבי רוצים

27 נובמבר 2016, 19:00

גל גל כתב:לא מבין על מה הברברת
בנתיים רמי הדר עושה עבודה מצויינת..לא טובה..מצויינת הקבוצה בפורמה טובה ונראית טוב
חוץ מזה הוא גם נראה ונשמע טוב מול המצלמות לא משדר לחץ וזה בדיוק מה שמכבי רוצים

כשאתה שופט מאמן לפי 5 משחקים אז אתה באמת מגיע למסקנות כאלה. לא הכל נמדד בתוצאה מקרית כזו או אחרת. מכבי לא משחקת כדורסל טוב. היא מנצחת, אבל לא נראית כמו קבוצה.

27 נובמבר 2016, 20:21

arel123 כתב:
שמואל1 כתב:הערכה שלי: רמי הדר יהיה סביר, יסיים את העונה בערך מקום 10 ביורוליג ובעונה הבאה יגיע טרינקיירי או שאראס.

העונה תהייה הצלבה !

וכולם צחקו עליי שרשמתי את זה ...
(תחזרו לתחילת עמוד 6 ותראו)
להיות פסימים זה גרוע, תבינו

27 נובמבר 2016, 20:25

זה ממש נחמד שאחרי כמה משחקים טובים כבר אומרים שתהיה הצלבה..
אנחנו עוד לא בשליש הדרך אפילו..

אני בכלל לא בטוח שתהיה הצלבה. לדעתי האינטנסיביות בהגנה זה לא משהו שאפשר לבנות עליו לטווח ארוך יותר מחודש. אין שיטת משחק באמת- מה שרמי עושה זה בעיקר לדרבן אותם לתת את הישבן בהגנה ועושה סדר בהיררכיה בהתקפה. כלומר העביר את המושכות לסוני. ועדיין הרבה מהתרגילים מבוססים יכולת אישית. לא רואים משו צורכב הרבה יותר מפיקנרול פשוט.

אני מפחד מהסיבוב השני מאד ששאר הקבוצות גם יעלו את האינטנסיביות.

27 נובמבר 2016, 20:27

my man כתב:זה ממש נחמד שאחרי כמה משחקים טובים כבר אומרים שתהיה הצלבה..
אנחנו עוד לא בשליש הדרך אפילו..

אני בכלל לא בטוח שתהיה הצלבה. לדעתי האינטנסיביות בהגנה זה לא משהו שאפשר לבנות עליו לטווח ארוך יותר מחודש. אין שיטת משחק באמת- מה שרמי עושה זה בעיקר לדרבן אותם לתת את הישבן בהגנה ועושה סדר בהיררכיה בהתקפה. כלומר העביר את המושכות לסוני. ועדיין הרבה מהתרגילים מבוססים יכולת אישית. לא רואים משו צורכב הרבה יותר מפיקנרול פשוט.

אני מפחד מהסיבוב השני מאד ששאר הקבוצות גם יעלו את האינטנסיביות.

לפי איך שהקבוצה נראית ושאר הקבוצות ביורוליג נראות
תהייה הצלבה

27 נובמבר 2016, 20:29

arel123 כתב:
arel123 כתב:
שמואל1 כתב:הערכה שלי: רמי הדר יהיה סביר, יסיים את העונה בערך מקום 10 ביורוליג ובעונה הבאה יגיע טרינקיירי או שאראס.

העונה תהייה הצלבה !

וכולם צחקו עליי שרשמתי את זה ...
(תחזרו לתחילת עמוד 6 ותראו)
להיות פסימים זה גרוע, תבינו

+1

27 נובמבר 2016, 20:47

אני לא חושב שהעולם יצר דבר יותר יפה ושימושי מפסימיות.

27 נובמבר 2016, 20:48

איתי-שגב כתב:אני לא חושב שהעולם יצר דבר יותר יפה ושימושי מפסימיות.

היית ככה גם לפני הכניסה לפורום? אתה לא בגיל שעדיין יש אופטימיות מכל עבר?

27 נובמבר 2016, 20:49

my man כתב:

משום מה ככה זה אצלי בכל הקבוצות שאני אוהד. כל השאר טוב - כל מה ששלי חרא. ריאל, מכבי, ליברפול. אני אוהב את זה ככה. זה מביא את התחושות הכי טובות שיש כשאתה אשכרה לא מאמין למה שהולך לקרות, וזה קורה.
בין אם זה מילאנו ב2014 ואפילו אתמול מול סנדרלנד (הקבוצה במקום ה19 בליגה מתוך 20) שהייתי בטוח גם לפני המשחק שנפסיד.

27 נובמבר 2016, 20:51

אה וכן, אני די "בודד" בחרא הזה. אל תצפה ליותר מדי תלמידי כיתות ז' ככה.

27 נובמבר 2016, 20:53

my man כתב:

יש גיל כזה? יש מצב שלא הגעתי אליו עדיין?
נושא נעול