פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: פותחים עונה - דיברתלומאו ממשיך לעונה נוספת

01 אוגוסט 2018, 01:17

דוגרי?
לא רואה איך שחקן אחד סוגר את כל החורים שיש למכבי. גם לא רנדולף או כריסטיאן ווד.
על הנייר, צריך 3 וצריך 5.

המהלך הנכון (והמורכב) אומר להשאיל את זוסמן ולצרף שני זרים טובים ומתאימים. 9 זרים.
מה עושים עם הזר התשיעי? זו כבר שאלה בפני עצמה, אבל ההגיון אומר להשאיל את ריי, שחתום בלאו הכי לעונה הבאה, וגם ככה לא ברור כמה דקות יקבל העונה, ואיך יתאקלם ליורוליג.

01 אוגוסט 2018, 01:22

felix_r כתב:
Jack55 כתב:
felix_r כתב:אני יודע שזה קשה להפנים, אבל כבר לפני כשלוש שבועות הודיעו שרנדולף נשאר בריאל :)

אתה בטוח שזה סופי ?
לפני כמה ימים קראתי באינטרבאסקט שרשמו שלא בטוח שהוא יישאר בריאל...

תשמע, רק המוות הוא סופי.

אבל אני בדקתי. מאז שב 11 ביולי כתבו גם בספורטנדו וגם ביורוהופס, שרנדולף נשאר בריאל, בשני האתרים לא היה שום דבר חדש בנושא. ועברו כבר 20 ימים מאז. כנראה שזה היה סופי, אחרת היו מתמזמזים עם הסיפור הזה כל כמה ימים. בכל זאת, ריאל מדריד, ויש ים של כתבים שכותבים על המועדון הזה.

וואלה...
מבאס, היה יכול להיות פיט מצוין לקבוצה הזאת

01 אוגוסט 2018, 01:23

ממה שספאחיה הראה לנו השנה רול הוא הפייבוריט שלו..
כך שאני חושב שהוא ינסה לשחק עם ווילבקין ופארגו יחד כשרול ב3 אובריינט ב4 ויביאו עוד שחקן לעמדה 5..

לא רואה אותם מביאים עוד 2 זרים ובטח שלא משאילים אחד מהם..

01 אוגוסט 2018, 01:49

הימורים כמה זמן יקח לשמוע על ההחתמה הבאה ?

01 אוגוסט 2018, 01:59

my man כתב:ממה שספאחיה הראה לנו השנה רול הוא הפייבוריט שלו..
כך שאני חושב שהוא ינסה לשחק עם ווילבקין ופארגו יחד כשרול ב3 אובריינט ב4 ויביאו עוד שחקן לעמדה 5..

שמע, אני חושב שמכבי ניגשה לקיץ הזה מלכתחילה בתוך בלאגן גדול, והוא רק הפך ליותר מסובך עם כל ההתרחשויות שקרו בטווח זמן די קצר.
לפני חודש בערך עוד התעסקנו בלבנות סגלים שיתאימו לVTB, וחשבנו איך מעמידים שני סגלים לשלוש מסגרות.
כשהחתימו את ריי וקלוריו, זה היה מתוך מחשבה שזה הכיוון שהולכים אליו.

לפני חודש טיילר האניקט היה בחיים והחזיק חוזה לבוא לשחק במכבי, אולי אפילו על חשבון דיאנדרה קיין.
לפני חודש זוסמן לא היה הMVP של אליפות אירופה לעתודה, דני אבדיה היה נער פוסטר עם פוטנציאל שמעט מאוד אנשים באמת ראו על המגרש.

זה כאילו "כלום", אבל הקיץ הזה התפתח למכבי בצורה לא צפוייה, ויכול להיות שזה יאלץ אותה לשנות חלק מהתוכניות ולעשות מהלכים אסטרטגיים, שבפועל הם לא מאוד מורכבים.
אני בטוח שקבוצות בליגה, אם לא ביורוקאפ, ישמחו לקלוט את קנדריק ריי לעונת השאלה (ע"ע מקרה ראקים סאנדרס, למרות שבא ישירות מהקולג'). מכבי אולי תפסיד קצת כסף, אבל החוזה שלו בכל מקרה נוח. לגבי זוסמן זה ברור שחצי ליגה מחזרת אחריו.

די ברור שהיא צריכה שחקנים גם בעמדה 5 וגם בעמדה 3.
די ברור שהיא צריכה לתת לזוסמן ללכת.
המהלך המתבקש הוא לפנות מקום.

בסופו של דבר למכבי יש כרגע שני רכזים מצויינים שהיא הצליחה לשריין, יש לה שני "ספייסרים" מצויינים עם רול וקלוריו (אף שמוגבלים מאוד הגנתית), יש לה שני שומרים טובים עם קיין וטיוס (שמוגבלים מאוד- התקפית), ויש לה ביגמן התקפי, פיזי, מגוון עם אובריאנט.

יהיה לה קשה מאוד למצוא טאלנט אחד שיכסה על כל החורים שיש בסגל הזה.
אני מעריך שגם במכבי מבינים את זה.

אגב, אני ממש לא רואה את מכבי הולכת עם פארגו ו-ווילבקין יחד בחמישייה. בדיוק כמו שלא הלכו עם ג'קסון וקול.
מייקל רול בחמישייה בעמדה 2? כן, כנראה... זו רק עוד סיבה לצרף עוד סמול פורוורד.

01 אוגוסט 2018, 02:17

חושב שהדבר האידאלי יהיה להשאיל את ריי, להביא את היליארד ועוד 5

אם לא משאילים אותו אז שיחליטו פשוט לא לרשום אותו לליגה ולשחק עם 9 זרים

מה מכבי יעשו בפועל ? ישאירו את ריי שבינתיים לא ירשם לליגה, יביאו סנטר
וינסו לעשות עוד שיפוצים במהלך העונה. סביבות סוף אוקטובר אולי.

למרות שאני די חושב שכן מכבי צריכים גארד/רכז מוביל כדור שיגבה את ווילבקין ופארגו

ראינו כמה הרכזים שנה שעברה נשחקו לגמרי.
נערך לאחרונה על ידי גל גל בתאריך 01 אוגוסט 2018, 02:19, נערך פעם אחת בסך הכל.

01 אוגוסט 2018, 02:18

החציל האצטקי כתב:

שמע, אני חושב שמכבי ניגשה לקיץ הזה מלכתחילה בתוך בלאגן גדול, והוא רק הפך ליותר מסובך עם כל ההתרחשויות שקרו בטווח זמן די קצר.
לפני חודש בערך עוד התעסקנו בלבנות סגלים שיתאימו לVTB, וחשבנו איך מעמידים שני סגלים לשלוש מסגרות.
כשהחתימו את ריי וקלוריו, זה היה מתוך מחשבה שזה הכיוון שהולכים אליו.

לפני חודש טיילר האניקט היה בחיים והחזיק חוזה לבוא לשחק במכבי, אולי אפילו על חשבון דיאנדרה קיין.
לפני חודש זוסמן לא היה הMVP של אליפות אירופה לעתודה, דני אבדיה היה נער פוסטר עם פוטנציאל שמעט מאוד אנשים באמת ראו על המגרש.

זה כאילו "כלום", אבל הקיץ הזה התפתח למכבי בצורה לא צפוייה, ויכול להיות שזה יאלץ אותה לשנות חלק מהתוכניות ולעשות מהלכים אסטרטגיים, שבפועל הם לא מאוד מורכבים.
אני בטוח שקבוצות בליגה, אם לא ביורוקאפ, ישמחו לקלוט את קנדריק ריי לעונת השאלה (ע"ע מקרה ראקים סאנדרס, למרות שבא ישירות מהקולג'). מכבי אולי תפסיד קצת כסף, אבל החוזה שלו בכל מקרה נוח. לגבי זוסמן זה ברור שחצי ליגה מחזרת אחריו.

די ברור שהיא צריכה שחקנים גם בעמדה 5 וגם בעמדה 3.
די ברור שהיא צריכה לתת לזוסמן ללכת.
המהלך המתבקש הוא לפנות מקום.

בסופו של דבר למכבי יש כרגע שני רכזים מצויינים שהיא הצליחה לשריין, יש לה שני "ספייסרים" מצויינים עם רול וקלוריו (אף שמוגבלים מאוד הגנתית), יש לה שני שומרים טובים עם קיין וטיוס (שמוגבלים מאוד- התקפית), ויש לה ביגמן התקפי, פיזי, מגוון עם אובריאנט.

יהיה לה קשה מאוד למצוא טאלנט אחד שיכסה על כל החורים שיש בסגל הזה.
אני מעריך שגם במכבי מבינים את זה.

אגב, אני ממש לא רואה את מכבי הולכת עם פארגו ו-ווילבקין יחד בחמישייה. בדיוק כמו שלא הלכו עם ג'קסון וקול.
מייקל רול בחמישייה בעמדה 2? כן, כנראה... זו רק עוד סיבה לצרף עוד סמול פורוורד.

בהחלט ניסו את קול וג'קסון..
כמו גם שניסו את פארגו וקול..

בכ"מ מהיכרות עם הנפשות הפועלות הם כנראה יבחרו בצעד ההזוי ביותר..

01 אוגוסט 2018, 02:22

העונה לא היה לנו רכז אמיתי ביורוליג, אז ספאחיה חיפש מישהו "לבן, קבוצתי עם חוכמת משחק" :laugh2 הקיצר, מישהו שלא עושה יותר מדי בלגן, ולא מוסיף לספאחיה שיערות לבנות בקרחת.

העונה הייתה גם בעיה עם קליעה לשלוש, כי קול קלע בעיקר מחצי מרחק, ומשלוש היה לו אחוז נמוך, קיין בכלל היה קולע שלשות רק בחגים. רול היה הקלעי הכי יציב של מכבי, אז ספאחיה אהב להשתמש בו.

העונה יהיה לנו את פארגו ואת וילבקין (שעבר השתלמות אצל בלאט) שלא אומרים לבלגן יותר מדי את המשחק, וגם יקלעו באחוזים טובים לשלוש, אז יכול להיות שתפקידו של רול יקטן.

01 אוגוסט 2018, 02:23

גל גל כתב:חושב שהדבר האידאלי יהיה להשאיל את ריי, להביא את היליארד ועוד 5

אם לא משאילים אותו אז שיחליטו פשוט לא לרשום אותו לליגה ולשחק עם 9 זרים

מה מכבי יעשו בפועל ? ישאירו את ריי שבינתיים לא ירשם לליגה, יביאו סנטר
וינסו לעשות עוד שיפוצים במהלך העונה. סביבות סוף אוקטובר אולי.

למרות שאני די חושב שכן מכבי צריכים גארד/רכז מוביל כדור שיגבה את ווילבקין ופארגו

ראינו כמה הרכזים שנה שעברה נשחקו לגמרי.

יש לך את ג׳ון די, קיין ורול שיכולים לעזור.

01 אוגוסט 2018, 02:23

אולי באמת שווה להשאיל את ריי, להביא במקומו את היליארד
וזיו כגיבוי למובילי הכדור. הוא גם יהיה הישראלי שיחליף את זוסמן

פארגו,זיו
ווילבקין,קיין,דיבה
היליארד,רול,אבדיה
אובריאנט,קלואירו,לוי
זר,טיוס,כהן

8 זרים 6 ישראלים ואחלה ולדעתי המהלך הנכון לעשות.

חציל שנה שעברה קיין דיבה ורול זה לא הספיק. חייב מוביל כדור נוסף זה למה הביאו את ריי , האלטרנטיבה האידיאלית לדעתי היא מה שהצעתי , השאלה של ריי וזוסמן

זיו והליארד במקום.

במידה וזה לא יקרה אני חושב שמכבי פשוט ישאירו את ריי, יביאו עוד סנטר, וימתינו לניפויים מה NBA ויראו אם יצטרכו תיקונים, בתקופה הזאת ריי לא ירשם לליגה
נערך לאחרונה על ידי גל גל בתאריך 01 אוגוסט 2018, 02:32, נערך 3 פעמים בסך הכל.

01 אוגוסט 2018, 02:24

felix_r כתב:

העונה לא היה לנו רכז אמיתי ביורוליג, אז ספאחיה חיפש מישהו "לבן, קבוצתי עם חוכמת משחק" :laugh2 הקיצר, מישהו שלא עושה יותר מדי בלגן, ולא מוסיף לספאחיה שיערות לבנות בקרחת.

העונה הייתה גם בעיה עם קליעה לשלוש, כי קול קלע בעיקר מחצי מרחק, ומשלוש היה לו אחוז נמוך, קיין בכלל היה קולע שלשות רק בחגים. רול היה הקלעי הכי יציב של מכבי, אז ספאחיה אהב להשתמש בו.

העונה יהיה לנו את פארגו ואת וילבקין (שעבר השתלמות אצל בלאט) שלא אומרים לבלגן יותר מדי את המשחק, וגם יקלעו באחוזים טובים לשלוש, אז יכול להיות שתפקידו של רול יקטן.

או להיפך. להחזיק שני גארדים שמרווחים ומשחקים חכם כמו ווילבקין ורול זה לא רעיון רע.
בטח אם יהיו עוד אופציות שיחמיאו להם מסביב.
קלעים זה חשוב.

01 אוגוסט 2018, 07:57

גל גל כתב:אולי באמת שווה להשאיל את ריי, להביא במקומו את היליארד

פארגו,זיו
ווילבקין,קיין,דיבה
היליארד,רול,אבדיה
אובריאנט,קלואירו,לוי
זר,טיוס,כהן

חציל שנה שעברה קיין דיבה ורול זה לא הספיק. חייב מוביל כדור נוסף זה למה הביאו את ריי , האלטרנטיבה האידיאלית לדעתי היא מה שהצעתי , השאלה של ריי וזוסמן

זיו והליארד במקום.

במידה וזה לא יקרה אני חושב שמכבי פשוט ישאירו את ריי, יביאו עוד סנטר, וימתינו לניפויים מה NBA ויראו אם יצטרכו תיקונים, בתקופה הזאת ריי לא ירשם לליגה
זיו האריך חוזה בנהריה.

אז, מי מספר לריי שהוא מושאל? תמונה

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

01 אוגוסט 2018, 09:25

Rampel כתב:
גל גל כתב:אולי באמת שווה להשאיל את ריי, להביא במקומו את היליארד

פארגו,זיו
ווילבקין,קיין,דיבה
היליארד,רול,אבדיה
אובריאנט,קלואירו,לוי
זר,טיוס,כהן

זיו והליארד במקום.

זיו האריך חוזה בנהריה.

אז, מי מספר לריי שהוא מושאל? תמונה

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

מי שסיפר לקול ותומאס שהם כבר לא...

01 אוגוסט 2018, 10:03

עם כל הרצון המטורף שלנו (והגיוני יש להגיד) שריי יהיה מושאל - הוא הולך להיות שחקן חשוב לדעתי.
תמיד ההחתמות הראשונות של כל קיץ היו שחקנים מרכזיים במכבי לאורך השנים.
גם עצם העובדה שמכבי החתימה אותו לכמה שנים ללא יציאה מראה על כך שהיא באמת בונה עליו.

יחתימו עוד שחקן זר אחד לפי אחד מהתנאים הבאים:
שחקן לעמדה 5 - אמור להיות המחליף של פרחובסקי. אובריינט ישחק בעיקר ב4 בתור המחליף של בולדן- משמע, קלויארו הוא השחקן 3/4 שלנו שלמעשה מחליף ישירות את תומאס.
שחקן לעמדה 3/4 - אמור להיות המחליף של תומאס. אובריינט יהיה הסנטר הפותח שלנו שיחליף את פרחובסקי, קלויארו ישחק בעיקר בעמדה 4, כהן יוזז בעיקר לעמדה 5.

כרגע אנחנו עומדים על 5 ישראלים. יביאו עוד שחקן ישראלי אחד (ואולי 2 בהנחה כי זוסמן -שצריך להיות מושאל- יושאל). אבדיה יישאר ע"פ דבריו של אביו.
הסגל בסופו של דבר יהיה בנוי מ 8 זרים + 6 ישראלים = 14 שחקנים סה"כ.

ולכל האופטימיים שחושבים שיגיעו 9 זרים. נכון, זה מה שצריך להיות - אבל זה בחיים לא יקרה. מכבי לא תושיב 3 שחקנים זרים כל משחק ליגה. 2 זה גם ככה יותר מדי. כל "התורות" האלה של מי לא מתלבש רק מזיקים לחדר הלבשה וזה אחת הסיבות העיקריות למה מכבי רצתה לעשות פיצול (שלא יקרה כמובן, כי לא היה).
ובהנחה שבאמת מכבי כן תושיב 3 זרים בחוץ כל משחק וכן יהיו 9 זרים בסופו של דבר - הזר התשיעי (שיהיה הימור זול כרגיל) יוחתם רק תוך כדי העונה ע"פ הצרכים הדרושים (אכזבה משחקן במשבצת מסוימת, פציעות וכו').

בקיצור, היינו כבר בסרטים האלה. מכבי הפכה להיות מאוד צפויה בבניית הסגל שלה לאורך השנים. היא בעיקר חוזרת על אותם הטעויות הרגילות.

01 אוגוסט 2018, 10:52

לדעתי ריי מושאל ובמקומו 3 טוב ויש שיפור באיזון הסגל. רול יעבור לעמדה 2 באופן מוחלט, קיין ישחק ב 2-3. גם קיבלנו עוד גובה בסגל וגם יהיה 3 פותח.
ריי כmvp הליגה הצ'כית יוכל למצוא קבוצה באירופה( מכבי תמצא בשבילו) ואחרי עוד שנה בכדורסל האירופאי הוא יבוא בתקווה יותר מוכן, ושלום על ישראל ושבת שלום.

01 אוגוסט 2018, 12:23

אני כבר איבדתי תקווה בצוות המקצועי שיצליח לבנות קבוצה מנצחת. כל קיץ עושים את אותן הטעויות ולא לומדים מהן. ושלא יספרו לנו סיפורים על שוק קשה ושאין שחקנים כי היו הקיץ טונה של שחקנים חופשיים ברמה.
נתחיל מהחתמה של שני שחקני ספסל (ריי וקלויארו) לפני שיש שחקני חמישייה, כאשר שניהם בעייתיים בהגנה ונעדרי סייז, מה שמגביל את הקבוצה במציאת שחקני חמישייה (במקום שזה יהיה הפוך ויביאו שחקני ספסל שישלימו את הפותחים מכבי נאלצת למצוא שחקני חמישייה שיכפרו על חסרונות המחליפים).
אחר כך שוב שורפים את כל התקציב על עמדה אחת, ואני כבר צופה איך שוב פעם יתברר ששני הרכזים לא יכולים לשחק יחד.
ולא לשכוח את כל הפארסה עם רעיון הפיצול שעדיין לא ברור אם הוא יוצא לפועל או לא, מה שבין השאר גרם לכך ששחקנים ישראלים פשוט לא רצו לבוא הקיץ ולהסתפק בקבוצה ב', וכמובן היווה יריקה בפרצוף של האוהדים שלא יודעים לאיזו קבוצה לצפות.
ומבחינתי הקש האחרון היה ההחלטה המטופשת לוותר על סנטר נורמלי ולהביא שוב שחקן 4.5 בינוני שלא ברמה מספיק טובה כפותח ביורוליג באף אחת מעמדות הפנים. וכל זה כי הם דואגים מהליגה ומעדיפים להתאים את המצ'אפ לדן שמיר ושרון דרוקר במקום להפיל עליהם 7 פוטר ברמה ולתת לשאר הקבוצות לשבור את הראש איך מתמודדים איתו. מעניין אותי אם היו מציעים היום את ניקולה וויציץ השחקן הצעיר לניקולה המנהל המקצועי האם הוא היה מחתים אותו או דואג שמה הוא לא יעמוד בקצב של כל המרפי הולוואים ודימטריוס טרידוולים המופלאים של הליגה והיה מוותר על ההחתמה.

01 אוגוסט 2018, 12:27

אני יודע שאתם תשנאו אותי אבל בגלל שזיו האריך חוזה בנהריה אז שיביאו את יותם.

01 אוגוסט 2018, 12:28

עדיין הכל להסתדר בצורה טובה, שני שחקנים מתאימים בעמדות 3 ו 5 וריי מושאל לעונה אחת ויש כאן סיכוי לקבוצה טובה של ממש. יש זמן, והמהלכים האלו לא קשים לביצוע.

01 אוגוסט 2018, 12:30

toja27 כתב:עדיין הכל להסתדר בצורה טובה, שני שחקנים מתאימים בעמדות 3 ו 5 וריי מושאל לעונה אחת ויש כאן סיכוי לקבוצה טובה של ממש. יש זמן, והמהלכים האלו לא קשים לביצוע.

הכל זה בעיה של כסף אחי

תחשוב על זה - זה לא שאתה משאיל את ריי וזהו
הוא מרוויח 250 אלף דולר אתה לא תביא סמול ב 250 אלא לפחות באיזה 400 ? + גבוה שצריך להיות דומיננטי ?

01 אוגוסט 2018, 12:37

גל גל כתב:
toja27 כתב:עדיין הכל להסתדר בצורה טובה, שני שחקנים מתאימים בעמדות 3 ו 5 וריי מושאל לעונה אחת ויש כאן סיכוי לקבוצה טובה של ממש. יש זמן, והמהלכים האלו לא קשים לביצוע.

הכל זה בעיה של כסף אחי

תחשוב על זה - זה לא שאתה משאיל את ריי וזהו
הוא מרוויח 250 אלף דולר אתה לא תביא סמול ב 250 אלא לפחות באיזה 400 ? + גבוה שצריך להיות דומיננטי ?

זו הסיבה שהיליארד כנראה לא יגיע לכאן.
אם היה מגיע בשכר נוח, מכבי הייתה כבר הולכת על זה.
אולי אם יתגלגל לידיה 3 זול ואיכותי זה באמת יקרה.
נושא נעול