24 נובמבר 2012, 21:21
jol9 כתב:מקובי כתב:שחף כתב:אני עוד יכול להתחבר לטיעון הזה לגבי לאנדסברג ושרמדיני, אבל מדלי פותח בחמישייה בלא מעט משחקים, מקבל לא מעט דקות ופשוט לא פוגע. הוא נראה כמו גרסת לייט של לאמפה. קשה לי להאמין שאפשר למצוא לו עוד הזדמנויות. לגבי רוט, הוא בכל מקרה לא דלוונטי ליורוליג.
עזוב אותך, הוא קיבל חמש דקות ויורד לספסל, זה לא נקרא לבנות ביטחון זה להרוג ביטחון אם אתה שואל אותי.
אז ברמת יורוליג אני מקבל את זה, אי אפשר להקריב משחקים בגללו אבל לדעתי צריך לתת לשחקנים את הבטחון לפחות בליגה הישראלית, לפני שמשחררים אותם.
הרי מדלי היה שחקן טוב בשנה שעברה בספרד, הוא התחיל את העונה במכבי לא רע (אמנם לא היה מחובר לקבוצה שזה טבעי אבל מצד שני לא היה עב"מ) אין סיכוי שזאת היכולת האמיתית שלו.
אני זוכר שאמרו עליו שהוא שחקן שיכול לשנות את המשחק מהספסל, אני באמת בדעה שצריך לתת לו את הבטחון בליגה הישראלית ואז לזרוק אותו מדי פעם ביורוליג כמחליף לראות מה הוא יכול לתת.
אם אתה מעיף את מדלי אתה שוב חוזר לקו קדמי שלא יודע ויכול לקלוע שלשות.
לגבי רוט- הוא שחקן הפיק אנד רול הכי טוב שלנו, במשחקי יורוליג שהוא כן קיבל הוא מצא יפה מאוד את תומאס לדאנקים (אחד מהם בעשיריית השבוע) אז נכון שהוא בעייתי מבחינה הגנתית, אבל הוא עדיף על שילוב של היקמן-לוגאן בקו האחורי ואני חושב שהוא צריך להיות המחליף של יוגב בדקות שהוא נח.
מקובי, יש הגיון בהצעה שלך, אבל בהכירנו את הנפשות הפועלות, זה לא ממש עובד ככה.
אפילו בעונה שעברה עם שלושה משחקים בשבוע, היו שחקנים שיובשו יותר.
לעשות מה שאתה מציע יכול להיות טוב על הנייר, אבל בפועל, מכבי לא מעוניינת להפסיד משחקים, וגם צריך לתת לדייויד את הקרדיט. הוא רואה את השחקנים
באימונים, וכנראה שיש סיבה למה הוא לא מעלה אותם.
אני כן רוצה להגיד, שאתה צודק, ולדייויד יש נטייה לגמור לשחקנים את הביטחון לפעמים, בגלל שהוא פרפקציוניסט ולא סולח לשחקנים על טעויות, ויותר מזה לא סולח
להם על זיופים בהגנה.
בגלל זה שחקן כמו היקמן, ייקבל 20 אלף הזדמנויות, כמו סמית' בעונה שעברה, ושחקן כמו אליהו או לאנדסברג מקבלים יחס יותר נוקשה.
24 נובמבר 2012, 21:28
קודי כתב:jol9 כתב:מקובי כתב:שחף כתב:אני עוד יכול להתחבר לטיעון הזה לגבי לאנדסברג ושרמדיני, אבל מדלי פותח בחמישייה בלא מעט משחקים, מקבל לא מעט דקות ופשוט לא פוגע. הוא נראה כמו גרסת לייט של לאמפה. קשה לי להאמין שאפשר למצוא לו עוד הזדמנויות. לגבי רוט, הוא בכל מקרה לא דלוונטי ליורוליג.
עזוב אותך, הוא קיבל חמש דקות ויורד לספסל, זה לא נקרא לבנות ביטחון זה להרוג ביטחון אם אתה שואל אותי.
אז ברמת יורוליג אני מקבל את זה, אי אפשר להקריב משחקים בגללו אבל לדעתי צריך לתת לשחקנים את הבטחון לפחות בליגה הישראלית, לפני שמשחררים אותם.
הרי מדלי היה שחקן טוב בשנה שעברה בספרד, הוא התחיל את העונה במכבי לא רע (אמנם לא היה מחובר לקבוצה שזה טבעי אבל מצד שני לא היה עב"מ) אין סיכוי שזאת היכולת האמיתית שלו.
אני זוכר שאמרו עליו שהוא שחקן שיכול לשנות את המשחק מהספסל, אני באמת בדעה שצריך לתת לו את הבטחון בליגה הישראלית ואז לזרוק אותו מדי פעם ביורוליג כמחליף לראות מה הוא יכול לתת.
לגבי רוט- הוא שחקן הפיק אנד רול הכי טוב שלנו, במשחקי יורוליג שהוא כן קיבל הוא מצא יפה מאוד את תומאס לדאנקים (אחד מהם בעשיריית השבוע) אז נכון שהוא בעייתי מבחינה הגנתית, אבל הוא עדיף על שילוב של היקמן-לוגאן בקו האחורי ואני חושב שהוא צריך להיות המחליף של יוגב בדקות שהוא נח.
לעשות מה שאתה מציע יכול להיות טוב על הנייר, אבל בפועל, מכבי לא מעוניינת להפסיד משחקים, וגם צריך לתת לדייויד את הקרדיט. הוא רואה את השחקנים
אני כן רוצה להגיד, שאתה צודק, ולדייויד יש נטייה לגמור לשחקנים את הביטחון לפעמים, בגלל שהוא פרפקציוניסט ולא סולח לשחקנים על טעויות, ויותר מזה לא סולח
להם על זיופים בהגנה.
בגלל זה שחקן כמו היקמן, ייקבל 20 אלף הזדמנויות, כמו סמית' בעונה שעברה, ושחקן כמו אליהו או לאנדסברג מקבלים יחס יותר נוקשה.
וזה קורה מהסיבה הפשוטה שכשסמית' או היקמן לא קולעים הם תורמים בהרבה אספקטים אחרים, בעיקר הגנתיים, ואילו כשלנדסברג ואליהו לא תורמים בהתקפה הם חסרי תועלת מאחר שההגנה שלהם רעה.
24 נובמבר 2012, 21:33
קודי כתב:חנו'ש כתב:קודי כתב:חנו'ש כתב:אני גם בעד לשחרר את תומאס ביחד עם מדלי.
הוא לא ממש תורם ולפעמים אפילו עושה נזק.
ואז מי יהיה המחליף של אליהו בעמדה 4? אם תומאס ישאר הוא לפחות יכול לתת לאליהו כמה דקות מנוחה.
גם ככה הוא כמעט לא משחק בעמדה הזו.
בלאט מעדיף הרבה פעמים אפילו את פניני ב-4 מאת תומאס.
תומאס הוא 4 ובעמדה הזו הוא צריך לשחק את מרבית דקותיו. הוא משחק בעיקר כ-5 מאחר שאין למכבי אף סנטר נורמלי חוץ מג'יימס. פניני ב-4 לא רלוונטי ליורוליג. אתה לא יכול לשחק עם שחקן אחד (אליהו) בעמדה 4 ולכן תומאס יהיה חייב להישאר. אני ממש לא חושב שמדובר בשחקן לרמות של מכבי אבל הרי לא נחליף עכשיו את כולם וכמחליף לאליהו הוא בסדר.
24 נובמבר 2012, 21:37
חנו'ש כתב:קודי כתב:חנו'ש כתב:קודי כתב:חנו'ש כתב:אני גם בעד לשחרר את תומאס ביחד עם מדלי.
הוא לא ממש תורם ולפעמים אפילו עושה נזק.
ואז מי יהיה המחליף של אליהו בעמדה 4? אם תומאס ישאר הוא לפחות יכול לתת לאליהו כמה דקות מנוחה.
גם ככה הוא כמעט לא משחק בעמדה הזו.
בלאט מעדיף הרבה פעמים אפילו את פניני ב-4 מאת תומאס.
תומאס הוא 4 ובעמדה הזו הוא צריך לשחק את מרבית דקותיו. הוא משחק בעיקר כ-5 מאחר שאין למכבי אף סנטר נורמלי חוץ מג'יימס. פניני ב-4 לא רלוונטי ליורוליג. אתה לא יכול לשחק עם שחקן אחד (אליהו) בעמדה 4 ולכן תומאס יהיה חייב להישאר. אני ממש לא חושב שמדובר בשחקן לרמות של מכבי אבל הרי לא נחליף עכשיו את כולם וכמחליף לאליהו הוא בסדר.
את זה אתה צריך להגיד לבלאט לא לי.
כי גם כיום אין באמת מחליף לאליהו ב-4 ועדיין תומאס ממעט לשחק בעמדה זו.
ואגב, אם חייבים להישאר עם אחד מבין השניים (מדלי או תומאס), אני עדיין לא משוכנעת שתומאס הוא זה שצריך להישאר מבין השניים (ולא, אני ממש לא תופסת ממדלי).
24 נובמבר 2012, 21:39
24 נובמבר 2012, 21:48
קודי כתב:תומאס הוא שחקן בינוני אבל לפחות הוא עוד נותן משהו, לעומתו מדלי פשוט מזיק ולאור עברו אני מניח שאפשר יהיה גם לקבל עליו כמה גרושים.
24 נובמבר 2012, 21:53
24 נובמבר 2012, 22:05
מקובי כתב:שחף כתב:אני עוד יכול להתחבר לטיעון הזה לגבי לאנדסברג ושרמדיני, אבל מדלי פותח בחמישייה בלא מעט משחקים, מקבל לא מעט דקות ופשוט לא פוגע. הוא נראה כמו גרסת לייט של לאמפה. קשה לי להאמין שאפשר למצוא לו עוד הזדמנויות. לגבי רוט, הוא בכל מקרה לא דלוונטי ליורוליג.
24 נובמבר 2012, 22:11
שחף כתב:מקובי כתב:שחף כתב:אני עוד יכול להתחבר לטיעון הזה לגבי לאנדסברג ושרמדיני, אבל מדלי פותח בחמישייה בלא מעט משחקים, מקבל לא מעט דקות ופשוט לא פוגע. הוא נראה כמו גרסת לייט של לאמפה. קשה לי להאמין שאפשר למצוא לו עוד הזדמנויות. לגבי רוט, הוא בכל מקרה לא דלוונטי ליורוליג.
רוט לא בעייתי רק הגנתית, אין לו שום יכולת לעשות סל ברמת יורוליג.
24 נובמבר 2012, 22:22
24 נובמבר 2012, 22:48
מקובי כתב:אני יודע בדיוק איך ההתנהלות של מכבי, וברור שלא יוותרו על משחק.
אבל הבנתם את העיקרון שלי- להחליט בשלב ראשון שמכניסים לעניינים את מדלי, לאחר מכן את שראמדיני וכך הלאה...
אז נכון שמדלי קיבל הרבה צ'אנסים אבל בסופו של דבר הבטחון שלו ברצפה ואפשר להרים אותו לאט לאט.
אז אולי לא לבוא עם שלוש שחקנים שלא תורמים ביחד בחמישיה, אבל כן לבוא עם החלטה שמדלי (לצורך הדוגמא) ישחק 30 דקות ולא משנה כמה גרוע הוא יהיה.
לשבת איתו אחרי המשחק ולעבור על הדברים היותר טובים והפחות טובים ויותר מהכל לתת לו את ההרגשה שסומכים עליו למרות שהיכולת שלו.
אולי באמת לא יהיה מנוס מלהעיף אותו, אני חושב שיש לו יותר כדורסל ממה שראינו, ומכבי צריכה כן לנסות ולהוציא את זה.
הכי קל זה לזרוק אותו לקבוצה אחרת ולהמשיך לשלם לו חלק מהשכר שלו (דבר שישאר אצלנו לגיבנת בשנה הבאה אגב) הדבר החכם זה לנסות להוציא ממנו את הכדורסל שיש לו (ובליגה הספרדית לפחות הוא הוכיח שיש לו)
25 נובמבר 2012, 06:02
מקובי כתב:שחף כתב:אני עוד יכול להתחבר לטיעון הזה לגבי לאנדסברג ושרמדיני, אבל מדלי פותח בחמישייה בלא מעט משחקים, מקבל לא מעט דקות ופשוט לא פוגע. הוא נראה כמו גרסת לייט של לאמפה. קשה לי להאמין שאפשר למצוא לו עוד הזדמנויות. לגבי רוט, הוא בכל מקרה לא דלוונטי ליורוליג.
25 נובמבר 2012, 06:13
25 נובמבר 2012, 06:17
aribari24 כתב:לפי שי רקאנטי במעריב, הכל בסדר, שום שינוי לא באופק
כנראה שיש מי שמרוצה
26 נובמבר 2012, 10:36
jol9 כתב:מקובי כתב:אני יודע בדיוק איך ההתנהלות של מכבי, וברור שלא יוותרו על משחק.
אבל הבנתם את העיקרון שלי- להחליט בשלב ראשון שמכניסים לעניינים את מדלי, לאחר מכן את שראמדיני וכך הלאה...
אז נכון שמדלי קיבל הרבה צ'אנסים אבל בסופו של דבר הבטחון שלו ברצפה ואפשר להרים אותו לאט לאט.
אז אולי לא לבוא עם שלוש שחקנים שלא תורמים ביחד בחמישיה, אבל כן לבוא עם החלטה שמדלי (לצורך הדוגמא) ישחק 30 דקות ולא משנה כמה גרוע הוא יהיה.
לשבת איתו אחרי המשחק ולעבור על הדברים היותר טובים והפחות טובים ויותר מהכל לתת לו את ההרגשה שסומכים עליו למרות שהיכולת שלו.
אולי באמת לא יהיה מנוס מלהעיף אותו, אני חושב שיש לו יותר כדורסל ממה שראינו, ומכבי צריכה כן לנסות ולהוציא את זה.
הכי קל זה לזרוק אותו לקבוצה אחרת ולהמשיך לשלם לו חלק מהשכר שלו (דבר שישאר אצלנו לגיבנת בשנה הבאה אגב) הדבר החכם זה לנסות להוציא ממנו את הכדורסל שיש לו (ובליגה הספרדית לפחות הוא הוכיח שיש לו)
אתה מדבר על משהו שיכול לקרות בקבוצה רגועה ונינוחה, שנמצאת באיזשהי עונת בנייה לקראת השנים הבאות.
בוא נשים רגע את הדברים על השולחן:
1 - מדלי לא יישאר במכבי בעונה הבאה
2 - בגלל 1, אין סיבה להשקיע בו השקעה מיוחדת. אפשר לנסות למצוא דרכים לקבל ממנו יותר, אבל יש עוד 11 שחקנים בקבוצה, ואי אפשר להתמקד
בשחקן הכי חלש, שמשחק מאחורי שחקן אחר, איכותי בהרבה.
3 - צריכים להגיד בפה מלא - פעם ההגדרה של שחקן זר היתה אקוויוולנטית להגדרה - שחקן חיזוק. ברגע שהשחקן הזר הכי יקר בקבוצה, הופך לשחקן חילוש,
אז למה צריך להשקיע מאמצים מיוחדים בשביל להביא אותו ממצב של חילוש, למצב של אפס, ממצב של אפס למצב של קצת, וממצב של קצת למצב של חיזוק.
זה קשה מדי, דורש יותר מדי אנרגיה וכמו שאמרתי לפני, לא מתאים לקבוצה כמו מכבי.
26 נובמבר 2012, 12:19
קודי כתב:jol9 כתב:מקובי כתב:שחף כתב:אני עוד יכול להתחבר לטיעון הזה לגבי לאנדסברג ושרמדיני, אבל מדלי פותח בחמישייה בלא מעט משחקים, מקבל לא מעט דקות ופשוט לא פוגע. הוא נראה כמו גרסת לייט של לאמפה. קשה לי להאמין שאפשר למצוא לו עוד הזדמנויות. לגבי רוט, הוא בכל מקרה לא דלוונטי ליורוליג.
להם על זיופים בהגנה.
וזה קורה מהסיבה הפשוטה שכשסמית' או היקמן לא קולעים הם תורמים בהרבה אספקטים אחרים, בעיקר הגנתיים, ואילו כשלנדסברג ואליהו לא תורמים בהתקפה הם חסרי תועלת מאחר שההגנה שלהם רעה.
26 נובמבר 2012, 16:02
מקובי כתב:jol9 כתב:מקובי כתב:אני יודע בדיוק איך ההתנהלות של מכבי, וברור שלא יוותרו על משחק.
אתה מדבר על משהו שיכול לקרות בקבוצה רגועה ונינוחה, שנמצאת באיזשהי עונת בנייה לקראת השנים הבאות.
בוא נשים רגע את הדברים על השולחן:
1 - מדלי לא יישאר במכבי בעונה הבאה
2 - בגלל 1, אין סיבה להשקיע בו השקעה מיוחדת. אפשר לנסות למצוא דרכים לקבל ממנו יותר, אבל יש עוד 11 שחקנים בקבוצה, ואי אפשר להתמקד
בשחקן הכי חלש, שמשחק מאחורי שחקן אחר, איכותי בהרבה.
3 - צריכים להגיד בפה מלא - פעם ההגדרה של שחקן זר היתה אקוויוולנטית להגדרה - שחקן חיזוק. ברגע שהשחקן הזר הכי יקר בקבוצה, הופך לשחקן חילוש,
אז למה צריך להשקיע מאמצים מיוחדים בשביל להביא אותו ממצב של חילוש, למצב של אפס, ממצב של אפס למצב של קצת, וממצב של קצת למצב של חיזוק.
זה קשה מדי, דורש יותר מדי אנרגיה וכמו שאמרתי לפני, לא מתאים לקבוצה כמו מכבי.
אם מדלי יתאקלם ויתן מכאן והלאה עונה טובה אתה באמת חושב שהוא לא ישאר כאן?
במצב כזה רק אם בלו חוזר למכבי הוא לא ישאר.
מה ז"א אין מה להשקיע בו השקעה מיוחדת? העונה בתחילתה, אם נשקיע בו עכשיו אז הוא יתן לנו דקות טובות בטופ 16 ובהצלבה. קבוצה צריכה לשמור את כל הסגל שלה בכושר משחק כדי להצליח אם אחד מהם פתאום נפצע או לחלופין נקלע ליכולת לא טובה.
תסתכל על מכבי כדורגל- ההרכב לא מתורגל כל השבוע ככה שכל השבוע יש מלחמה על ההרכב וגם על המקום בטופס. זה דבר נכון לדעתי.
ליאור שהוא שחקן טוב בהרבה לא משחק 40 דקות, ולכן יש מקום להכניס את מדלי ולהכין אותו ל15 דקות למשחק (ושנינו יודעים שלפעמים ליאור לא נותן הכל בהגנה ואז יהיה לו מקום גם ליותר)
אני בדעה שכל קבוצה צריכה לדעת למצות את היכולת מהשחקנים שלה, גם אם אתה קורא לו כרגע שחקן חילוש אז זה לא אומר שהוא לא יכול להשתפר ולתת דברים טובים בעתיד, וכן צריך להשקיע גם בזה. למכבי יש צוות מקצועי של 3 מאמנים ככה שאפשר לגרום לזה שאחד מהם ישים לב אל מדלי... ככה קבוצה צריכה להתנהל לפי דעתי.
26 נובמבר 2012, 16:30
26 נובמבר 2012, 16:36
קודי כתב:יוני, רק כדי לחזק את דבריך - אליהו מוכיח העונה ומוכיח שוב בשני המשחקים האחרונים שכשנותנים לו קרדיט ובטחון הוא אחד הפאוור פורוורדים ההתקפיים הטובים ביבשת וללא ספק שחקן טוב בהרבה מקיינר-מדלי. בהחלט אליהו עם גיבוי של תומאס מספיקים כדי לכסות את עמדה 4 ואין צורך במישהו נוסף, בוודאי שלא שחקן כל כך יקר עם תרומה כל כך אפסית. אני חושב שזמן המבחן עבור קיינר-מדלי הסתיים וגם אם יבריק בחודש הקרוב מול נפולת הנמושות שמחכה למכבי זה לא יספיק, מאחר שהחודש הקרוב הוא לא אינדיקציה לכלום. גם אתמול, נגד חולון העלובה, כשעוד היה משחק לפני הגרבז'יה ברבע הרביעי הוא שיחק נורא עם 4 איבודים וזריקות שלא קשורות למשחק, אבל שוב - המשחקים האלה הם לא אינדיקציה עבורו ולדעתי צריך לחתוך אותו מהר ככל האפשר. אבל כולנו יודעים מה יקרה בפועל - הוא יתן כמה משחקים טובים נגד פרוקום, אשדוד ושות' ואז יחליטו שאין סיבה להחליף אותו.
26 נובמבר 2012, 16:38