עם כל הכבוד להגנה ולחיבור שסמית' נותן, הוא שחקן משלים עם תרומה התקפית מוגבלת ביורוליג, שלדעתי לא שווה השקעה כל כך גדולה בו. בעמדתו בדרך כלל יש מבחר די גדול בשוק אבל יש לי הרגשה שבמכבי הולכים לשלם לו יותר ממה שהוא ששווה.
לגבי ג'יימס, בטח ובטח אם עדיין יש לו חוזה ללא יציאה בעונה הבאה כמו שפורסם, אין פה שאלה בכלל - הוא צריך להישאר.
קובי כתב:על קונספט של סגל קצר אני ואחרים מדברים פה כבר שנים.
אני הייתי הולך על משהו בסגנון הזה:
1-2: הלפרין, יוגב, נעימי, רכז זר
3: סווינגמן זר, לאנדסברג
4: אליהו, פאוור זר
5: סנטר זר, ג'יימס
כלומר, לוגאן, היקמן, מדלי, שרמדיני, תומאס, פלאניניץ', רות ופניני תמורת נעימי, הלפרין ו-4 זרים לעמדות 1, 3, 4 ו-5.
מה יוצא לנו מזה ? א) סגל מאוזן של זרים\ישראלים: 5 זרים ו-5 ישראלים, שהוא גם מתאים לחוק הרוסי המוכתב בליגה. ב) סגל מאוזן מבחינת עמדות: שני שחקנים על כל עמדה. ג) שינוי כלכלי: 8 שחקנים, מהם 6 זרים, תמורת 4 זרים + שני ישראלים.
נפרט קצת:
למה נעימי ? פשוט, כי הוא שחקן טוב יותר מרות. הישראלים הטובים ביותר צריכים להיות כאן. בלי פשרות.
למה הלפרין ? כי אני סבור שהוא טוב מפניני. וגם כי לאנדסברג עדיף על פניני מעמדה 3 ושני שחקנים לעמדת הסמול (הוא + זר) זה דיי והותר וזה הוכח בעונה הזאת.
למה מדלי, תומאס ושרמדיני בחוץ ? אין צורך להוסיף.
מה עם הזר בעמדה 3 שבא כמחליף לסמית' ? רצוי שיהיה סווינגמן. כלומר, עם אוריינטציית משחק בעמדה 2 ועזרה בהובלת הכדור. שיהווה תוספת כח התקפית גדולה יותר מסמית' הפרווה.
מה הקונספט של הזר בעמדה 4 ? צריך להיות בעיניי קונטרה לאליהו. כלומר, שיביא דברים אחרים. סטופר הגנתי קודם כל ואולי גם קלעי מ-3.
מה לגבי פלאניניץ' ? בעיניי, צריך להישאר כזר השישי וכשחקן ה-11. יחד עם זאת, נרצה למקסם את הסגל הזה. כלומר ההנחייה לראות עיניי היא, למקסם את התקציב תמורת 4 הזרים המובילים בעמדות 1, 3, 4 ו-5 ואח"כ לבדוק אם יש "אקסטרה" לכל השאר.
פלאניניץ' נראה לי כפוטנציאל מצויין, אבל אני לא יודע אם למכבי יש את הלוקסוס להחזיק אותו במצב של היום. הייתי מרחיק לכת ואומר, שאולי עדיף להשקיע בו, מאשר בג'יימס המזדקן, אבל על פני השטח העונה, הדברים נראים אחרת, גם מצד הקרדיט שבלאט מעניק לכל אחד מהם.
בשורה התחתונה: כדי שהסגל של מכבי יוכל להתחרות בעשירות של אירופה, הוא יהיה חייב להתכווץ ומירב ההשקעה תהיה חייבת להתרכז ב-3-4 זרים.
ההשקעה הכלכלית בזרים, צריכה להיות עפ"י הסדר הבא: זר בעמדה 1, זר בעמדה 5, סווינגמן וזר בעמדה 4.
מסכים עם רוב הדברים. רק הייתי מוריד את נעימי (3 גארדים ישראלים זה יותר מדי) שגם אין לי כוח לאופי שלו וגם לא יהיה כל כך זול אחרי העונה, בהיקמן שהוא סה"כ שחקן זול (יש חוזה גם לעונה הבאה ב300 אלף, אם אני זוכר נכון) ויתרום הרבה יותר מנעימי ויתאים יותר לעלות מהספסל. אם רוצים להוסיף עוד ישראלי, אפשר להביא את טיוס כגיבוי לגבוהים או בן רייס בגרושים, אם לא יישאר מספיק. ואם כבר ישראלים, מקווה שיש איזשהו סעיף יציאה מהחוזה של פניני שאפשר יהיה להפעיל בקיץ.
את פלאניניץ' אפשר להשאיל לקבוצה יורוליג חלשה/בינונית (בעדיפות לכזו עם מאמן שיודע לפתח גבוהים) שתבטיח לו דקות.