פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מוקדמות היורובאסקט: ישראל נגד בולגריה, ראשון, 20:30, ערו

17 אוגוסט 2014, 22:06

LIAV10 כתב:ליאור קלע הרגע סל עצמי?

לא, הוא סתם חלם בזמן שהבולגרי לקח כדור חוזר מזריקת עונשין וקלע סל :D

17 אוגוסט 2014, 22:07

LIAV10 כתב:אין לי שום רצון לחפש טינופים שלך מגמר היורוליג.
דוחה.

רוב ציבור האוהדים תיעב את היקמן.
יש לנו נטייה כבני אדם לשכוח את הדברים הרעים כשקורה לנו משהו טוב.
זה טבע האדם וזה בסדר. בגלל זה, כשאנו מעלים זיכרונות נוסטלגיים, נזכור רק את הדברים הטובים
אני משתדל לא לשכוח את הסבל והייסורים שהיקמן אילץ אותנו לעבור לכל אורך העונה.

17 אוגוסט 2014, 22:08

בדבר אחד אני מסכים עם שלף וזה הרצון לראות את יבזורי מקבל קצת דקות. הוא נתן עונה מצויינת לא מבין למה הוא לא משחק בכלל.

17 אוגוסט 2014, 22:08

שמואל1 כתב:
LIAV10 כתב:
שמואל1 כתב:
LIAV10 כתב:היקמן זכה בגמר ונבחר לעשיריית העונה!!!!

הוא הצליח לגנוב את הדעת גם של אנשי היורוליג ( שבוחרים את המצטיינים לפי סטטיסטיקה ).
אם תשאל כל פרשן בר דעת שראה את היקמן משחק, הוא יגיד לך שלא הגיע לו.

מצטער, אתה נשמע כמו אילן השועל שחפר כל העונה שבלאט גנב דעת, ברגע שהוא אמר את זה היה לו קשה לשנות את זה מטעמי כבוד.
פשוט קשה לך להודות שטעית, יש אנשים שמשחקים יפה לעין ויש כאלה שמביאים תארים ופורחים במאני טיים.
כנראה שלך ולי יש העדפות שונות.

מכבי לקחה את התואר בזכות רייס, טיוס, בלו ובלאט.
היקמן תרם נקודות, אבל הנזקים עלו על תרומה.
שכחת את העבירה האומללה על לנגפורד בשנייה האחרונה?
אם לנגפורד לא יהודי רחמן, מכבי לא הייתה עוברת את ההצלבה.

נו באמת. גם בלי היקמן, שנתן סדרה אדירה עם משהו כמו מדד 22 אם אני לא טועה, אנחנו לא עוברים את ההצלבה (וגם לא לוקחים את שאר התארים). היקמן יכול להיות שחקן מתסכל, וגם היה כזה חלק מהזמן, אבל היה לו חלק חשוב בכל התארים של מכבי, קצת הזוי ההתעקשות שלך לתאר אותו בתור איזה לימונד כאילו שלא ראינו את המשחקים.
הלפרין האיטי של השנים האחרונות, שבמשחקים החשובים מחזיק את הביצים ביד ומתחבא בפינה, לא יכול לקשור להיקמן את הנעליים. ולהזכיר את הגמר היורוליג של הלפרין שהיה לפני 7 שנים ממש רלוונטי. הלוואי שגם הוא וגם ליאור יישארו במגדל כמה שיותר ויביאו אותם לאותם הישגים כמו בעונה שעברה.

17 אוגוסט 2014, 22:11

שמואל1 כתב:
LIAV10 כתב:אין לי שום רצון לחפש טינופים שלך מגמר היורוליג.
דוחה.

רוב ציבור האוהדים תיעב את היקמן.
יש לנו נטייה כבני אדם לשכוח את הדברים הרעים כשקורה לנו משהו טוב.
זה טבע האדם וזה בסדר. בגלל זה, כשאנו מעלים זיכרונות נוסטלגיים, נזכור רק את הדברים הטובים
אני משתדל לא לשכוח את הסבל והייסורים שהיקמן אילץ אותנו לעבור לכל אורך העונה.

רוב האוהדים טעו בגדול והודו בטעות שלהם ... יש מיעוט קטן שלא מסוגל להודות בטעות שלו .

17 אוגוסט 2014, 23:01

שמואל1 כתב:
LIAV10 כתב:היקמן זכה בגמר ונבחר לעשיריית העונה!!!!

הוא הצליח לגנוב גם את דעתם של אנשי היורוליג( שבוחרים את המצטיינים לפי סטטיסטיקה ).
אם תשאל כל פרשן בר דעת שראה את היקמן משחק, הוא יגיד לך שלא הגיע לו.

ליאור אליהו זכה בMVP של החודש ביורוליג וזו נקודת ציון מרשימה ברזומה שלו כשחקן ישראלי אדיר, אבל כשהיקמן נבחר לעשיריית העונה ביורוליג זה בגלל שהוא גנב דעת.

17 אוגוסט 2014, 23:20

וואו! ההולנדים נתנו בראש למונטנגרו ברבע השלישי 20-5 !
הולנד עדיין מובילה באמצע הרבע הרביעי

17 אוגוסט 2014, 23:33

felix_r כתב:וואו! ההולנדים נתנו בראש למונטנגרו ברבע השלישי 20-5 !
הולנד עדיין מובילה באמצע הרבע הרביעי

מדהים. רק אומר כמה ישראל טובה בכמה דרגות על כל הבית הזה.

17 אוגוסט 2014, 23:43

יש! הולנד מנצחת! :dance4

18 אוגוסט 2014, 00:07

felix_r כתב:יש! הולנד מנצחת! :dance4

זה אומר שגם אם נפסיד למונטנגרו במחזור הבא (ואין סיבה, ישראל טובה יותר) עדיין נהיה עם סיכוי מצויין למקום ראשון.

18 אוגוסט 2014, 01:23

אני מדבר על התקופה האחרונה.
מי שהביא למכבי אליפות אירופה הוא דיוויד בלאט ולא בגלל מחלקת הסקאוטינג או מקבלי ההחלטות.
אפשר לומר כך- דיוויד בלאט לקח אליפות אירופה, למרות מחלקת הסקאוטינג ומקבלי ההחלטות.

מכבי לקחה את התואר בזכות רייס, טיוס, בלו ובלאט.

הציטוט הראשון הוא מהנושא של לינהארט, הציטוט השני מהנושא הזה.
רייס הוא תוצר של מחלקת הסקאוטינג, ככה שאתה סותר את עצמך בצורה די מבישה יש לציין.

מכבי לקחה את גביע אירופה כקבוצה, היקמן היה חלק חשוב מהזכייה, יכול להיות שהיה יכול להיות שחקן טוב יותר במקומו, יכול להיות שאם הוא לא היה היינו מודחים בהצלבה, אי אפשר לדעת.
זכותך לא להתחבר לשחקן, אבל אתה מטנף כאן על שחקן שהיה אחד משלוש המצטיינים במאני טיים של העונה, והיה יציב בתרומה שלו לאורך כל העונה (אפשר לקרוא לזה באנקר)
(אני עדיין זוכר שבאת אליו בביקורת אחרי המשחק מול צסק"א בהיכל שבו הוא הודה שהוא היה חלש ולקח על עצמו את האחריות להפסד...לדעתי הוא יצא גבר והחזיר בריבית דריבית בסופו של דבר.)

18 אוגוסט 2014, 01:32

אני מבקש אם אפשר להעביר את הוויכוח על זכייתה של מכבי לאשכול אחר

18 אוגוסט 2014, 11:12

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:תגידו, שאלה רצינית. מה קרה לליאור אליהו? היה שחקן של 15 נק' ו-7 רב' במכבי ביורוליג... עשה עוד כמה עונות טובות במכבי.
בנבחרת הוא אמור להיות שחקן של 20 נק' בלי למצמץ בכלל.

איזה הבדל זה כנראה בין האימונים והמסגרת של מכבי, לבין השממה של מגדל, שם גם הלפרין וגם אליהו עשו צלילה חופשית ביכולת שלהם.

ליאור בכושר אישי לא מזהיר בתקופה האחרונה (המשך ישיר מהעונה הקודמת).
כשליאור טוב אז יש לו יכולות של שחקן טופ יורוליג והוא הוכיח את זה בעבר.
דווקא הלפרין נתן עונה נהדרת בירושלים וגם בנבחרת עד עכשיו הוא לא רע (אבל גם לא טוב במיוחד).

ומתי ליאור טוב?
אם מול בולגריה הוא לא קולע 20-22 נקודות, אז מה יש לו לחפש ביורוליג בכלל?

כפי שאמרתי, כרגע ליאור בתקופה לא טובה.
מתי הוא יחזור לעצמו? לא יודע. מה שבטוח זה שיש לו את היכולות להיות שחקן יורוליג לגיטימי.

אתה מודע לזה שה"כרגע" הזה נמשך כבר בערך שנתיים, נכון?

ד"א לשמוע ממך שהלפרין נתן עונה נהדרת בי-ם, כשאתה קוטל את היקמן על ימין ועל שמאל וקורא לו אפס, תחת כל עץ רענן, כשברור שמדובר בשחקן טוב עשרות
מונים מהלפרין, זה קצת צבוע בעיניי.

סחתיין על האיפוק.

18 אוגוסט 2014, 11:17

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:ליאור בכושר אישי לא מזהיר בתקופה האחרונה (המשך ישיר מהעונה הקודמת).
כשליאור טוב אז יש לו יכולות של שחקן טופ יורוליג והוא הוכיח את זה בעבר.
דווקא הלפרין נתן עונה נהדרת בירושלים וגם בנבחרת עד עכשיו הוא לא רע (אבל גם לא טוב במיוחד).

ומתי ליאור טוב?
אם מול בולגריה הוא לא קולע 20-22 נקודות, אז מה יש לו לחפש ביורוליג בכלל?

כפי שאמרתי, כרגע ליאור בתקופה לא טובה.
מתי הוא יחזור לעצמו? לא יודע. מה שבטוח זה שיש לו את היכולות להיות שחקן יורוליג לגיטימי.

אתה מודע לזה שה"כרגע" הזה נמשך כבר בערך שנתיים, נכון?

ד"א לשמוע ממך שהלפרין נתן עונה נהדרת בי-ם, כשאתה קוטל את היקמן על ימין ועל שמאל וקורא לו אפס, תחת כל עץ רענן, כשברור שמדובר בשחקן טוב עשרות
מונים מהלפרין, זה קצת צבוע בעיניי.

הירידה של ליאור החלה ב 2-3 השנים האחרונות. אסור לשכוח שהוא רק בן 29 והוא עוד יכול לחזור לעצמו.

לגבי הלפרין- לדעתי הוא שחקן יותר טוב מריקי היקמן. אולי הוא פחות אתלטי, אבל יש לו אינטילגנציית משחק וקליעה.

מה שריקי היקמן עשה בשנתיים ביורוליג , יותם לא עשה בקרייריה שלו , אני מעדיף לשחק עם העורלה של היקמן בחמשייה מאשר עם הפרימדונה ורגלי העץ שלו.

18 אוגוסט 2014, 11:19

שמואל1 כתב:
Roni1 כתב:בגיל מסויים כבר אי אפשר להיחשב פוטנציאל, הוא בן 28 והוא לא עשה כלום עם היכולות שיש לו. הוא פשוט עצלן.

איך אפשר לומר שהוא לא עשה כלום?
ליאור שיחק ברמות הגבוהות ביותר, לקח לבדו אליפות בספרד, נבחר ל mvp החודש ביורוליג.
מעט מאוד ישראלים לכל אורך ההיסטוריה מחזיקים ברזומה כזה.
אז נכון, עכשיו הוא בתקופה לא טובה, אבל אל תקברו את הבנאדם.

זה כאילו מבחן , נכון?
אתה כותב משהו מפגר ואנחנו צריכים להגיב נכון?

18 אוגוסט 2014, 11:33

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:הירידה של ליאור החלה ב 2-3 השנים האחרונות. אסור לשכוח שהוא רק בן 29 והוא עוד יכול לחזור לעצמו.

לגבי הלפרין- לדעתי הוא שחקן יותר טוב מריקי היקמן. אולי הוא פחות אתלטי, אבל יש לו אינטילגנציית משחק וקליעה.

:laugh2 :laugh3

גדול!!!

תשמע, אי אפשר לחשוד בי כשונא הלפרין או אליהו - למעשה הייתי אחד התומכים הגדולים של שניהם בפורום לאורך כל השנים (בערך עד המעבר שלהם למגדל).
ואי אפשר לחשוד בי כחובב גדול של היקמן, בלשום המעטה.
אבל השניים הראשונים, הם אנדראצ'יברים, שחקנים רכים שלא אוהבים לעבוד קשה ולהזיע, שנרתעים ממשחק פיזי ואגרסיבי, ולא מספקים את הסחורה כשהכסף מונח על השולחן. שניהם גם
נמצאים בתהליך מתמיד של ירידה ביכולת, ובריחה מהבמה המרכזית.
בעוד היקמן המעצבן (באמת מעצבן), הוא בדיוק ההיפך משניהם. שחקן בלי הרבה כשרון ושכל, אבל עם מוסר עבודה, ועם רצון שידע לתת את התחת בהגנה, ולהתעלות במאני טיים,
פעם אחר פעם.
באמת קשה להבין איך אפשר לפספס את זה

יוני, אני חושב שאתה ממעיט מערכם של הלפרין ואליהו.
שניהם שחקנים מצויינים, מהטובים שהיו לישראל בשנים האחרונות.
שניהם שיחקו בהצלחה ברמות הגבוהות ביותר של אירופה ( הלפרין אף הגיע לגמר ונבחר עשיריית העונה באירופה!! ).
יש להם רזומה שלמעט מאוד שחקנים יש. שניהם סובלים מבעיות דומות של רכות, אבל אי אפשר לקחת מהם את האיכויות והניסיון.

היקמן הוא גנב דעת ואני לא הולך לשנות את הדעה שלי. ההגנה שלו גרועה, אין לו חוכמת משחק, הוא רק גורם נזק.
להלפרין יש יתרונות רבים שלהיקמן אף פעם לא יהיו. שכל לא מגדלים על העץ.

רק דעתי , כן
אני חושב שאתה פרובוקטור בשקל , אוהד ירושליים שלא במסווה , לא שונה יותר מאוהד גרינוולד או לחילופין חנין זועבי , אנשים שכל מטרתם היא לעורר פרובוקציות.
במקרה של היקמן מדובר אולי באחד השומרים הכי טובים שהיו למכבי ב 10 השנים האחרונות , לא הרחק מפרקינס , אני בטוח שהלפרין היה סוגר את יול עם 0 נקודות בגמר היורוליג.
מה עוזר השכל של הלפרין אם הוא כבר שנים לא מסוגל לעבור בכדרור עמוד חשמל , ולא מספיק להדביק את התנועה של הצל של עצמו?
מה עוזר השכל של הלפרין אם באופן קבוע הוא נעלם ברגע שמתחיל זמן הכסף?
למה בדיוק תורם המוח של הלפרין אם הוא נפקד בהגנה , מתבא בפינה בהתקפה , ובאופן קבוע לאורך כל הקרייריה שלו , לא מופיע במאני טיים?
אתה יודע שהיקמן קלע בשנתיים יותר סלי קלאץ' ממה שהלפרין ואליהו קלעו כל הקרייריה שלהם?
מצחיק ועלוב גם מצידך לציין שהלפרין הגיע לגמר היורוליג (גם אליהו אגב - פעמיים ובשנייהם הוא היה נון פאקטור) , אבל להעלים כמובן את זה שבפיינל פור
הוא לא הופיע לחלוטין , קרס לחלוטין תחת הלחץ , איבד גביע , איבד אליפות (תוך כדי הוצאת עצמו במכוון ע"י עבירות במשחק הגמר).

הקיצר , תמשיך לעודד את המחלה ממלחה , שיהיה לך עונג צרוף לראות את אליהו מסובב את מושון יעקוסי , או את הלפרין מקבל אסיסט משופט , ותשאיר לנו לסבול עם אלופת אירופה.

18 אוגוסט 2014, 11:44

לחזרה לעניין - בית סופר חלש , ישראל צריכה לקחת אותו די בקלות.
אני מבסוט ממקל וכספי 2 שחקנים שמבחינה פיסית ומנטלית הם השחקנים הכי חושבים בנבחרת.
מדאיג אותי נושא הריבאונד , וההגנה של הנבחרת ביחוד כאשר הטריו הלפרין, אליהו וגרין נמצא במגרש , מול נבחרות יותר טובות מהבית הזה , זה ממש לא יעבוד.
אני חושב שצריך יותר דקות של לימונד ויבזורי ע"ח הדקות של הלפרין , לימונד אומנם לא גאון כמו הלפרין , אבל הוא שומר טוב יותר , ריבאונדר טוב יותר , וחודר טוב יותר.
יבזורי זה אוטומט מה 3 משהו שמאד חסר לנו.
אליהו היה טוב נגד הבולגרים , אבל אם הוא לא מסוגל לשמור גם על איזה ילדון בולגרי , ובכלל נראה לי לא מתאמץ מדי , שווה לשחק יותר עם כדורי.

18 אוגוסט 2014, 11:51

ankram כתב:אליהו היה טוב נגד הבולגרים , אבל אם הוא לא מסוגל לשמור גם על איזה ילדון בולגרי , ובכלל נראה לי לא מתאמץ מדי , שווה לשחק יותר עם כדורי.

יבזורי וכדורי הולך טוב ביחד.
או שאולי בולגרי וכדורי (במלרע)

18 אוגוסט 2014, 11:53

dod כתב:
ankram כתב:אליהו היה טוב נגד הבולגרים , אבל אם הוא לא מסוגל לשמור גם על איזה ילדון בולגרי , ובכלל נראה לי לא מתאמץ מדי , שווה לשחק יותר עם כדורי.

יבזורי וכדורי הולך טוב ביחד.
או שאולי בולגרי וכדורי (במלרע)

:laugh3 :laugh3

היה לי רנ"ג בצבא שקראו לו כדורי , אולי בגלל זה הבלבול....

כדיר כמובן....

18 אוגוסט 2014, 13:10

שמואל, אני לא מתומכיו של היקמן בלשון המעטה, אבל בחיאת נסחפת. שרפרף מצמר ורוד מתפקד טוב יותר על הפרקט מהלפרין.
פרסם תגובה